Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 11:11   #601
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
byłam w piątek u ginekologa i jest dobrze przepisała mi tabletki z małą dawką hormonów by mój organizm sam zaczął funkcjonować poprawnie, zapytałam się czy bez problemów będę mogła mieć dzidziusia (planujemy w przyszłym roku) to powiedziała że nie powinno być problemów będę musiała łykać kwas foliowy i powiedziała że nie tylko ja muszę być zdrowa bo mój TŻ też będzie się musiał sprawdzić w tej roli a raczej jego kijanki
cieszę sie , że u Ciebie wszystko w porządku troszkę leków i będzie superaśnie i za rok będziesz sie pięknie prezentować z brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez malinkowo88 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie PM-ki
Niestety zaglądam na chwilę ostatnio niemam czasu na nic, właśnie zmarł mój wujek. Dodatek do stytuacji pokłuciłam się z Tż-tem i to dosyć ostro a kłótnie raczej nam się nie zdażają więc jest jeszcze gorzej
Spać nie mogę, a jak usnę śnią mi się takie głupoty że szok, nic mi się nie chce łącznie z jedzeniem Mam tylko nadzieje że gorzej być już nie może. Trzymajcie kciuki aby szybko się sprawy poukładały.
Jak będę wolniejsza zajrze do Was, pa.
bardzo przykro mi z powodu wujka mam nadzieję, że sprawy z Tż-tem bardzo szybciutko się poukładają i będzie tak jak wcześniej, bez żadnych zgrzytów i kłótni

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ile planujecie wydać na suknię?
ja już mam swoją suknię zamówiłam już szycie i koszt wynosi 2800 zł, w cenie jest suknia z trenem, welon, bolerko koronkowe i halka. wszystko tak tanio, dlatego, że zamawiam juz teraz

Cytat:
Napisane przez Daruta Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Czy mogę się do Was dołączyć <?>, widzę,ze juz sporo mnie ominęło, ale zawsze lepiej niz wcale.
jasne, że możesz witaj serdecznie
Stary 2011-05-17, 11:17   #602
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

evoonia ale już szyjesz tą suknię? Nie boisz się, że Ci się waga zmieni? Bo ja oczywiście mam zamiar schudnąć ok. 5 kg (teraz ważę 60 kg przy wzroście 170 cm).
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:18   #603
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Dziś przyszedł TŻ z pracy i mówi: "Kochanie, widziałem w drodze z pracy w jednym z salonów taką suknię ślubną, chyba dokładnie taką, jaką chciałaś, no mówię Ci, chyba jest właśnie taka, jak ta Twoja wymarzona..." I opowiada, opisuje obrazowo, pokazuje, jakie te falbanki, jaki dekolt, ramiączka, w końcu stwierdza: "Orany, ja Ci opowiadam, a przecież mogłem zrobić zdjęcie, bo to było na wystawie"
No więc obiecane mam, że jutro z samego rana w drodze do pracy mi to zdjęcie zrobi i prześle i zobaczę, może będzie warto się wreszcie wybrać na pierwszą przymiarkę

Dobranoc Babeczki
No to masz boskiego TŻa Czekam na fotkę z kiecą i Twoją relację, czy to faktycznie Twoja faworytka

Cytat:
Witam Wszystkie PM-ki
Niestety zaglądam na chwilę ostatnio niemam czasu na nic, właśnie zmarł mój wujek. Dodatek do stytuacji pokłuciłam się z Tż-tem i to dosyć ostro a kłótnie raczej nam się nie zdażają więc jest jeszcze gorzej
Spać nie mogę, a jak usnę śnią mi się takie głupoty że szok, nic mi się nie chce łącznie z jedzeniem Mam tylko nadzieje że gorzej być już nie może. Trzymajcie kciuki aby szybko się sprawy poukładały.
Trzymam
Jesteśmy z Tobą.

Cytat:
Hej Dziewczyny Czy mogę się do Was dołączyć <?>, widzę,ze juz sporo mnie ominęło, ale zawsze lepiej niz wcale.
Witaj!
Opowiadaj o Was
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:19   #604
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
co do pań w salonach to ja w jednym powiedziałam że mam w październiku a w reszcie wprost że za rok. I w sumie w niektórych to od razu była gadka ze to dużo czasu żadna wprost nie powiedziała że mi nie da zmierzyć. A w Demi tam gdzie będę kupować to spytała już jak mierzyłam drugą więc to kiedy biorę ślub dla nich się nie liczy. I dobrze. Moja sprawa kiedy kupuję suknię .
ja nie wiem o co moze chodzić paniom z salonów przecież PMki tegoroczne w większości mają już suknie więc najwyższy czas na nas zwłaszcza dla osób z pierwszej połowy nowego roku. Ja się często spotykałam z tym, że ktoś kupował sukienkę rok przed i nie było problemu
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Wróciliśmy z poradni i To jest po prostu jakaś masakra. 6 zadań domowych i oczywiście obserwacje i wykres. Po co mi to ja się pytam TŻ jak wyszedł stamtąd to parsknął śmiechem i stwierdził, że co jak co ale stara panna nie będzie go uczyć zasad współżycia Stwierdził też, że na wykresie się pościemnia i będzie dobrze Cały on A w ogóle myślałam, że kobieta wyzionie ducha jak nas zapytała kto będzie głową naszej rodziny, a TŻ na to, że oczywiście, że żona A na koniec się okazało, że musimy zapłacić za materiały i wizytę w poradni. Czyli za całość wyjdzie jakieś 90 zł + 80 zł za nauki w kościele
o rany, masakra i te opłaty my nie płaciliśmy ani grosza
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!!
ale zakończył się nasz wypad spacerowy do lasu mój brat (19lat) i jego dziewczyna(22lata) powiedzieli mi że prawdopodobnie wpadli. masakra myślałam że żartują ale to prawda. Robiła test dzisiaj wyszedł pozytywny robi jutro kolejny jak wyjdzie pozytywny to idzie do ginekologa. Powiedzieli mojemu ojcu zareagował łagodnie i mówi teraz że się ucieszył mój tata ma (45lat). Po powrocie do domu tata powiedział mamie a mama(44lata) zaczęła się śmiać i wołać mojego tatę : dziadku drogi dziadku. No nic zobaczymy. Ja dalej nie mogę w to uwierzyć.
ale sytuacja moi rodzice by mnie chyba zabili jakbym w tym wieku za taką wiadomością przyszła ale chłopakom się chyba łatwiej wybacza
Czekamy na potwierdzenie czy będziesz ciocią
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Nie będę z nią więcej rozmawiać o sali. Dostanie zaproszenie. Będzie chciała to przyjdzie, nie to nie. Ja jej prosić nie będę. Bo jej pewnie o to chodzi. Mysli, że łaskę mi zrobi? Jak ma iść dla spokoju na to wesele i ochlać mordę, to już wolę, żeby w ogóle jej nie było.
ehhh, masakra z tą Twoja mamą...
Cytat:

Dziś przyszedł TŻ z pracy i mówi: "Kochanie, widziałem w drodze z pracy w jednym z salonów taką suknię ślubną, chyba dokładnie taką, jaką chciałaś, no mówię Ci, chyba jest właśnie taka, jak ta Twoja wymarzona..." I opowiada, opisuje obrazowo, pokazuje, jakie te falbanki, jaki dekolt, ramiączka, w końcu stwierdza: "Orany, ja Ci opowiadam, a przecież mogłem zrobić zdjęcie, bo to było na wystawie"
No więc obiecane mam, że jutro z samego rana w drodze do pracy mi to zdjęcie zrobi i prześle i zobaczę, może będzie warto się wreszcie wybrać na pierwszą przymiarkę
gratuluję TŻowi spostrzegawczości
Cytat:

byłam w piątek u ginekologa i jest dobrze przepisała mi tabletki z małą dawką hormonów by mój organizm sam zaczął funkcjonować poprawnie, zapytałam się czy bez problemów będę mogła mieć dzidziusia (planujemy w przyszłym roku) to powiedziała że nie powinno być problemów będę musiała łykać kwas foliowy i powiedziała że nie tylko ja muszę być zdrowa bo mój TŻ też będzie się musiał sprawdzić w tej roli a raczej jego kijanki
super
Cytat:

Wy już planujecie chodzić za sukienkami? Ja boję się nawet w necie oglądać :P Bo jak mi się jakaś spodoba i na nią zachoruję, to ją kupię, a potem w nowej kolekcji moze będzie jakaś ładniejsza i będę żałować :P Więc zamierzam szukać dopiero późną jesienią
ja planuję chodzić za sukienką tak w sierpniu-wrześniu, chyba ze nie wytrzymam to w lipcu zacznę
Cytat:
Witam Wszystkie PM-ki

Cytat:
Dodam jeszcze załącznik ze zdjęciem sukni, która mnie urzekła. Zawsze mi się podobały suknie dosyć skromne. Mam nadzieje,ze ta suknia wizualnie mnie troche "wydłuży" bo jestem dość drobna i mam
157 cm < ! > . Wszystko okaze się po przymiarce.
piękna suknia bardzo w moim stylu

Normalnie dziewczyny, zaraz mi uszy pękną ocieplają mi blok i właśnie zdzierają azbest ze ściany zewnętrznej mojego mieszkania jeden koleś nawet na moim balkonie siedzi nie mogę już od tego wiercenia Do pracy mam na 15 wiec jeszcze nie jestem zebrana do wyjścia, ale chyba normalnie zaraz wyjdę, choćby przed blok bo już nie umiem wytrzymać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2011-05-17 o 12:36
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:22   #605
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
no to czuję, że będzie bardzo szybka przymiarka wymarzonej sukni jestem bardzo ciekawa tej sukni- i jeszcze się okaże, że Twoją wymarzona suknię znalazł Ci Tż
Hehe, śmiałabym się, ale w sumie nie dziwiła za bardzo, bo jednak już tyle razy nasłuchał się, jak opowiadałam znajomym babom, jak ma suknia wyglądać, poza tym ma moją Verę na telefonie, żeby w każdej chwili móc ją komuś pokazać (bo na rodzinnych imprezach pierwsze pytanie to zawsze: no a jaka suknia będzie? ), że naprawdę nieźle już potrafi ocenić, co by mi się spodobało, a co nie

Cytat:
Jupiiiii! A dzięki komu to wszystko?? Dzięki Twoich kochanym PMKom 2012, które wykopały Cię do gina w ostatniej chwili No, bardzo się cieszę Kochana

Cytat:
Witam Wszystkie PM-ki
Współczuję Ci bardzo i wujka i humoru, ale pamiętaj, że po burzy zawsze przychodzi słoneczko, więc przyjdzie i do Ciebie

Cytat:
Witaj nam Śliczna ta suknia Twoja, taka delikatna, strasznie mi się w niej góra podoba A pokażesz nam salę?

No Laseczki, TŻ spisał się na medal, obfotografował rano ten salonik i właśnie się umówiłam z Przyjaciółką i w Centrum (i tak się miałyśmy spotkać, to będzie 2 w 1 ) i jadę ją przymierzyć - owszem, ta zupełnie wymarzona to może ona nie jest (chociaż kto to może wiedzieć ), ale na pewno jest to rodzaj, który mi się podoba, więc będę już wiedziała, jak w takiej wyglądam i czy to rzeczywiście taka, jaką chcę na ślubie Także 3mcie kciuki, żeby dało się zrobić parę fotek

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:31   #606
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo rozsądna cena
Ja bym się chciała zmieścić w 4000 zł z butami, bielizną, welonem/toczkiem.
Tylko że planuję kupić kolorowe buty. Nawet nie będę wchodzić do Madonny
Ale szukac zamierzam w Krakowie, Lublinie i Rzeszowie.
ja również planuje się zmieścić w 4tyś. już ze wszystkimi dodatkami. A jeśli będę szyć to może uda się coś taniej

Cytat:
Dodam jeszcze załącznik ze zdjęciem sukni, która mnie urzekła. Zawsze mi się podobały suknie dosyć skromne. Mam nadzieje,ze ta suknia wizualnie mnie troche "wydłuży" bo jestem dość drobna i mam
Bardzo ładna suknia
Ja również mam 157cm, jak zacznę mierzyć suknie to okaże się w jakim fasonie najlepiej takiemu maleństwu

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:35   #607
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Normalnie dziewczyny, zaraz mi uszy pękną ocieplają mi blok i właśnie zdzierają azbest ze ściany zewnętrznej mojego mieszkania jeden koleś nawet na moim balkonie siedzi nie mogę już od tego wiercenia Do pracy mam na 15 wiec jeszcze nie jestem zebrana do wyjścia, ale chyba normalnie zaraz wyjdę, choćby przed blok bo już nie umiem wytrzymać
U mnie blok ocieplali z 2 lata temu. I też wiercenia nie było końca.
Balkonu wprawdzie w wynajmowanym mieszkaniu nie posiadam, ale panowie jeździli na swojej windzie w te i na zad.
Prace trwały w środku upalnego lata.
Podczas upałów siłą rzeczy było, że spałam w kusej koszuleczce.
No i pewnej soboty się budzę, a tu panowie wyrywają parapety akurat na mojej wysokości i prawie mi w pokoju siedzą.
I jak tu wyjść z łóżka w przykrótkiej koszuleczce, żeby im nie zaświecić. Ale by mieli ubaw I tak leżałam jeszcze z godzinę i udawałam, że śpię

A co do wiercenia, to mam wrażanie, że codziennie inny sąsiad zaczyna remont w głowie aż dudni.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:36   #608
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
evoonia ale już szyjesz tą suknię? Nie boisz się, że Ci się waga zmieni? Bo ja oczywiście mam zamiar schudnąć ok. 5 kg (teraz ważę 60 kg przy wzroście 170 cm).
będe szyła.póki co zaklepałam tylko fason i termin na kiedy ma być gotowa, parę szczegółów i na miarę idę dopiero pod koniec tego roku/na początku przyszłego. jeszcze się dogadam z paniami w salonie, bo jesli nie będa miały sporo zamówień, to spokojnie mogę iśc do nich w styczniu i uszyją mi wszystko w 2-3 miesiące. jakby coś miało się zmienić z terminami, to mają mi dać info.
Stary 2011-05-17, 11:55   #609
D0tk4
Zadomowienie

Ah, ostatnio tyle pracuje, ze nie mam nawet kiedy wejsc i pogadac z Wami Czekam wlasnie na mojego BlackBerrego Bolda, jak tylko kurier przyjedzie, to ide na zakupy

Dzis chyba sfinalizujemy w koncu umowe z fotografem! Hurrra

Plotki o redukcji etatow okazaly sie prawdziwe. 2 osoby z mojego dzialu zostaly zwolnione. Ja na szczescie nie!

Cytat:
Jeśli chodzi o poradnię, to czasami jest tak, ze parafia nie organizuje poradni i wtedy trzeba szukać jej w innej parafii (być może dlatego ksiądz nic u Was o tym nie wspominał) A czy trzeba poradnię czy nie to to zależy od księdza z parafii w której bierzecie ślub, bo to on zbiera od Was dokumenty wymagane w tej konkretnej parafii do ślubu (różne są wymagania, czasami np świadectwa z religii trzeba przynieść, czasem są dni skupienia jeszcze... to wszystko od parafii zależy)
Dzieki za to info! Bede musiala sie koniecznie dowiedziec, jak to wyglada .. Ale w sobote bede musiala sie po prostu zapytac ksiedza, czy tuaj na pewno poradni nie ma .. Tak czy siak, w jedna albo w druga

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Dotk4 na imprezę to :beneton: legginsy z tuniką, albo jakaś skórka z ćwiekami i spódniczka krótka z falbankami. To tego włosy upięte natapirowane, albo stylizacja z trwałą z drobnych loków. Na 100% będziesz się super bawić
Impreza zaczyna sie o 19, wiec mam jeszcze czas, zeby cos kupic, bo ostatnio dzien w dzien pracowalam i nie mialam kiedy .. Ale wlasnie mysleo jakis kolorowych legginsach, bufiastej spodnicy i jakies dzinsowe cos na gore :P I tapir obowiazkowo :P O matko, jak ja nie lubie takich przebieranek :P Ale fakt faktem, na pewno bede sie dobrze bawic
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:57   #610
evoonia86
Zakorzenienie

D0tk4 super, że redukcja etatów Cię ominęła
udanych poszukiwań kreacji na imprezkę
Stary 2011-05-17, 12:07   #611
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Wszystkie PM-ki
będzie dobrze zawsze są kryzysy ale potem jest tylko lepiej
Cytat:
witaj
Cytat:
No Laseczki, TŻ spisał się na medal, obfotografował rano ten salonik i właśnie się umówiłam z Przyjaciółką i w Centrum (i tak się miałyśmy spotkać, to będzie 2 w 1 ) i jadę ją przymierzyć - owszem, ta zupełnie wymarzona to może ona nie jest (chociaż kto to może wiedzieć ), ale na pewno jest to rodzaj, który mi się podoba, więc będę już wiedziała, jak w takiej wyglądam i czy to rzeczywiście taka, jaką chcę na ślubie Także 3mcie kciuki, żeby dało się zrobić parę fotek
aj już nie mogę się doczekać
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Impreza zaczyna sie o 19, wiec mam jeszcze czas, zeby cos kupic, bo ostatnio dzien w dzien pracowalam i nie mialam kiedy .. Ale wlasnie mysleo jakis kolorowych legginsach, bufiastej spodnicy i jakies dzinsowe cos na gore :P I tapir obowiazkowo :P O matko, jak ja nie lubie takich przebieranek :P Ale fakt faktem, na pewno bede sie dobrze bawic
aj tapir obowiązkowy nie ma co leginsy dżins i bufiasta spódnica to jest to
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 12:26   #612
magdziaS
Podróżniczka

Witam popołudniowo. Mieliśmy na jutro umówione spotkanie z fotografem, ale facet się wymiksował (nie ma jak do nas dojechać) i przełożyliśmy na niedzielę. Ciekawa jestem co będzie. Bo to w sumie ostatnia ważna rzecz, która nam została.
Pytanie do dziewczyn, które umawiały się z fotografami, kamerzystami, zespołami z innych miast, z czystej ciekawości, bo mnie to nurtuje Zapraszałyście ich do domów czy spotykałyście się w oficjalnym miejscu np. kawiarni ? Mieliśmy z TŻtem rozterkę i z powodu złych doświadczeń zdecydowaliśmy się na spotkanie w kawiarni i nie wiem czy nie wyszliśmy na "dzików"

Cytat:
Dziewczyny!!!!
ale zakończył się nasz wypad spacerowy do lasu mój brat (19lat) i jego dziewczyna(22lata) powiedzieli mi że prawdopodobnie wpadli. masakra myślałam że żartują ale to prawda. Robiła test dzisiaj wyszedł pozytywny robi jutro kolejny jak wyjdzie pozytywny to idzie do ginekologa. Powiedzieli mojemu ojcu zareagował łagodnie i mówi teraz że się ucieszył mój tata ma (45lat). Po powrocie do domu tata powiedział mamie a mama(44lata) zaczęła się śmiać i wołać mojego tatę : dziadku drogi dziadku. No nic zobaczymy. Ja dalej nie mogę w to uwierzyć.
No to ładnie Zostaniesz ciocią, chyba, że to fałszywy alarm. Reakcja rodziców pozytywna. Nie wiem czy w takim wieku jakbym oświadczyła moim, że jestem w ciąży zareagowaliby równie euforystycznie

Cytat:
A moja matka dalej nie odpuszcza. Dzisiaj mnie zawołała i pyta sie mnie co z tą salą. No to ja jej pytam A CO MA BYĆ? Na to ona : Odwołaliście? No to ja, że nie i nie mamy zamiaru. I ona na to, że w takim razie jej, ani nikogo z jej rodziny na weselu nie będzie.
Cytat:
Nie będę z nią więcej rozmawiać o sali. Dostanie zaproszenie. Będzie chciała to przyjdzie, nie to nie. Ja jej prosić nie będę. Bo jej pewnie o to chodzi. Mysli, że łaskę mi zrobi? Jak ma iść dla spokoju na to wesele i ochlać mordę, to już wolę, żeby w ogóle jej nie było.
Madziulinusia, dobrze, że trwacie w swoim postanowieniu i nie dajecie się szantażować mamie.

Cytat:

Ale masz fajnego TŻta Super, że się też tak angażuje

Cytat:
Witam Wszystkie PM-ki
Bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana

Cytat:

Ile planujecie wydać na suknię?
Koło 2-3 tyś. Mam nadzieję zamknąć się w tej granicy. Ale zależy od tego czy zdecyduje się kupić czy uszyć, bo u mnie szycie też wchodzi w grę

Cytat:
Witamy w Naszym wątku

Cytat:
Uwielbiam takie suknie To mój styl
Co prawda ja jestem wyższa, bo mam 170 cm, i jestem dość szczupła - ważę 52kg, więc w takich sukniach wyglądam jak patyczak . Ale uwielbiam taki krój

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 12:34   #613
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
no to trzymam za udaną przymiarkę

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
U mnie blok ocieplali z 2 lata temu. I też wiercenia nie było końca.
Balkonu wprawdzie w wynajmowanym mieszkaniu nie posiadam, ale panowie jeździli na swojej windzie w te i na zad.
Prace trwały w środku upalnego lata.
Podczas upałów siłą rzeczy było, że spałam w kusej koszuleczce.
No i pewnej soboty się budzę, a tu panowie wyrywają parapety akurat na mojej wysokości i prawie mi w pokoju siedzą.
I jak tu wyjść z łóżka w przykrótkiej koszuleczce, żeby im nie zaświecić. Ale by mieli ubaw I tak leżałam jeszcze z godzinę i udawałam, że śpię

A co do wiercenia, to mam wrażanie, że codziennie inny sąsiad zaczyna remont w głowie aż dudni.
widzę że mnie rozumiesz
ja codziennie śpię teraz przy szczelnie zaciagnieych rolatach, bo nigdy nie wiadmo kiedy się okaże że panowie są na balkonie
na szczęście na dziś chyba skończyli wiercenie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

Dzieki za to info! Bede musiala sie koniecznie dowiedziec, jak to wyglada .. Ale w sobote bede musiala sie po prostu zapytac ksiedza, czy tuaj na pewno poradni nie ma .. Tak czy siak, w jedna albo w druga
dowiedz sie koniecznie powodzenia
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Witam popołudniowo. Mieliśmy na jutro umówione spotkanie z fotografem, ale facet się wymiksował (nie ma jak do nas dojechać) i przełożyliśmy na niedzielę. Ciekawa jestem co będzie. Bo to w sumie ostatnia ważna rzecz, która nam została.
Pytanie do dziewczyn, które umawiały się z fotografami, kamerzystami, zespołami z innych miast, z czystej ciekawości, bo mnie to nurtuje Zapraszałyście ich do domów czy spotykałyście się w oficjalnym miejscu np. kawiarni ? Mieliśmy z TŻtem rozterkę i z powodu złych doświadczeń zdecydowaliśmy się na spotkanie w kawiarni i nie wiem czy nie wyszliśmy na "dzików"
my tylko raz zostaliśmy zaproszeni do domu fotografów (akurat do tych których wybraliśmy) a z pozostałymi fotografami i dj-ami zawsze się spotykaliśmy w kawiarniach/restauracjach w centrach handlowych więc na pewno nie wyszliście na dzików nie wydaje się się żeby zapraszanie do domu było popularną praktyką

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 12:36   #614
__Paulinka__
Zakorzenienie

madziaS oświadczam, iż nie jesteś dziwakiem My mieliśmy spotkania z dwoma fotografami w takiej zaciemnionej restauracji i obaj sami zaproponowali to miejsce wiec mysle, ze to dla nich norma, ze w jakiejsc kawiarni/restauracji
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 12:39   #615
fablous
Zakorzenienie

Wiecie co... Mamy już podpisaną umowę ze studiem video-foto a ja chyba zaczynam żałować bo chciałabym kogoś innego. I tak myślę, żeby chociaż na plener po ślubie wziąć kogoś innego. Zaczęłam już nawet obdzwaniać fotografów. I mam pytanie, jak myślicie czy 1000zł za plener po ślubie to dużo? Wchodzi w to:
Cytat:
- 20 zdjęć wywołanych w formacie 13x18 w albumie tradycyjnym
- płytkę dvd na której znajdują się wszystkie zdjęcia, które zrobimy w tym dniu (ok 70). Zdjęcia są obrobione, w pełnej rozdzielczości - możecie je sobie potem sami dowołać.
- kolejna płytkę dvd, na której jest prezentacja multimedialna z najważniejszych wydarzeń. Prezentacja jest z podkładem muzycznym (ok 5 minut) - wy sami wybieracie piosenki - jest to ok 1-2 piosenki.
Obie płytki ładnie zapakowane w pudełko
(skopiowałam z maila którego dostałam od fotografa)
Podam wam też linka do tego studia, doradźcie mi czy warto. Dodam, że nasz fotograf+ kamerzysta na ślub to koszt ok. 2500zł więc jeśli dorzucę do tego jeszcze ten 1000zł za plener to chyba nie będzie tragedii, co?
http://www.styczen-fotografia.pl/#/portfolio/plener

Stary 2011-05-17, 12:44   #616
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
my co prawda spotykaliśmy się u nich w domu, ale spotkania w kawiarniach czy restauracjach to powszechne zjawisko, więc nie masz czym się martwić
Stary 2011-05-17, 12:48   #617
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Wiecie co... Mamy już podpisaną umowę ze studiem video-foto a ja chyba zaczynam żałować bo chciałabym kogoś innego. I tak myślę, żeby chociaż na plener po ślubie wziąć kogoś innego. Zaczęłam już nawet obdzwaniać fotografów. I mam pytanie, jak myślicie czy 1000zł za plener po ślubie to dużo? Wchodzi w to:
Podam wam też linka do tego studia, doradźcie mi czy warto. Dodam, że nasz fotograf+ kamerzysta na ślub to koszt ok. 2500zł więc jeśli dorzucę do tego jeszcze ten 1000zł za plener to chyba nie będzie tragedii, co?
no ja mam fotografa plener plus ślub za 1600zł z wywołaniem zdjęć wyjdzie nas 1800zł więc nie orientuje się za bardzo
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 12:50   #618
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
jak na zestaw fotografa z kamerzystą to tanio my za taki zestaw mielibysmy zaplacic 3000zł, i wydaje mi sie ze to tez dobra cena a czemu chcesz zrezygnowac z tego pierwszego fotografa? duzo zaliczki wplaciliscie? moze bardziej by sie oplacalo zrezygnowac z niego(i jednoczesnie stracic zaliczke) i zalatwic tego drugiego jesli Ci na tym bardzo zalezy?
Stary 2011-05-17, 12:58   #619
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
jak na zestaw fotografa z kamerzystą to tanio my za taki zestaw mielibysmy zaplacic 3000zł, i wydaje mi sie ze to tez dobra cena a czemu chcesz zrezygnowac z tego pierwszego fotografa? duzo zaliczki wplaciliscie? moze bardziej by sie oplacalo zrezygnowac z niego(i jednoczesnie stracic zaliczke) i zalatwic tego drugiego jesli Ci na tym bardzo zalezy?
ten pierwszy to foto&video a ten drugi to tylko foto. Więc na sam ślub mógłby zostać ten którego już mamy, bo jest ok, rewelacji nie ma, ale jest ok, a poza tym to taki trochę znajomy. Zaliczki wpłaciliśmy tylko 200zł, ale z racji tego, że to znajomy to głupio byłoby mi całkiem zrezygnować. Ale myślę, że jak mu powiem, że na sam plener wzięliśmy jednak kogoś innego to nie będzie problemu. Tylko ciekawe czy wtedy da radę żeby obniżył nam cenę za całość?
Myślałam też, żeby w zamian za to, że nie będzie nam robił pleneru to zrobi fotorelację z przygotowań, fryzura, makijaż itp.. Ale sama nie wiem

Stary 2011-05-17, 13:10   #620
(kicia)
Zakorzenienie

My spotkaliśmy się z fotografami u nich w lokalu. Bo w sumie oni mają swoją pracownię na deptaku bo nie tylko reportaże robią. Ale kawiarnia to raczej dobre miejsce na spotkanie.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 13:13   #621
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
my tylko raz zostaliśmy zaproszeni do domu fotografów (akurat do tych których wybraliśmy) a z pozostałymi fotografami i dj-ami zawsze się spotykaliśmy w kawiarniach/restauracjach w centrach handlowych więc na pewno nie wyszliście na dzików nie wydaje się się żeby zapraszanie do domu było popularną praktyką
Cytat:
madziaS oświadczam, iż nie jesteś dziwakiem My mieliśmy spotkania z dwoma fotografami w takiej zaciemnionej restauracji i obaj sami zaproponowali to miejsce wiec mysle, ze to dla nich norma, ze w jakiejsc kawiarni/restauracji
Cytat:
Napisane przez kicia
My spotkaliśmy się z fotografami u nich w lokalu. Bo w sumie oni mają swoją pracownię na deptaku bo nie tylko reportaże robią. Ale kawiarnia to raczej dobre miejsce na spotkanie.
Dzięki dziewczyny Rozwiałyście moje obawy Głupio byśmy się czuli gdyby jednak zwykle zapraszało się ich do domów, a my wyskoczyliśmy z kawiarnia

Cytat:
My za kamerzystę płacimy 1600 zł (dwa dni filmowania) Jeśli podpiszemy umowę z w/w fotografem to będzie on kosztował nas 2000 zł za cały pakiet: przygotowania, ślub, wesele, plener w innym dniu i jeszcze kilka dodatkowych korzyści . Czyli 3600 za foto&video. Uażam, że mamy całkiem atrakcyjną cenę. Czyli Twoja też nie wydaje się być zła.

Stary 2011-05-17, 13:32   #622
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
ten pierwszy to foto&video a ten drugi to tylko foto. Więc na sam ślub mógłby zostać ten którego już mamy, bo jest ok, rewelacji nie ma, ale jest ok, a poza tym to taki trochę znajomy. Zaliczki wpłaciliśmy tylko 200zł, ale z racji tego, że to znajomy to głupio byłoby mi całkiem zrezygnować. Ale myślę, że jak mu powiem, że na sam plener wzięliśmy jednak kogoś innego to nie będzie problemu. Tylko ciekawe czy wtedy da radę żeby obniżył nam cenę za całość?
Myślałam też, żeby w zamian za to, że nie będzie nam robił pleneru to zrobi fotorelację z przygotowań, fryzura, makijaż itp.. Ale sama nie wiem

no skoro to znajomy to troszke glupio odwolac ale mysle, ze jak powiecie mu ze chcecie kogos innego na plener to nie bedzie mial nic przecwko 3500złza foto&video + plener z innym to jest i tak bardzo dobra cena wiec ja Ci radze - bierz

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

a My wlasnie spadamy do znajomych milego popoludnia
Stary 2011-05-17, 13:36   #623
Daruta
Raczkowanie

Cytat:
Hehe, śmiałabym się, ale w sumie nie dziwiła za bardzo, bo jednak już tyle razy nasłuchał się, jak opowiadałam znajomym babom, jak ma suknia wyglądać, poza tym ma moją Verę na telefonie, żeby w każdej chwili móc ją komuś pokazać (bo na rodzinnych imprezach pierwsze pytanie to zawsze: no a jaka suknia będzie? ), że naprawdę nieźle już potrafi ocenić, co by mi się spodobało, a co nie

Jupiiiii! A dzięki komu to wszystko?? Dzięki Twoich kochanym PMKom 2012, które wykopały Cię do gina w ostatniej chwili No, bardzo się cieszę Kochana

Współczuję Ci bardzo i wujka i humoru, ale pamiętaj, że po burzy zawsze przychodzi słoneczko, więc przyjdzie i do Ciebie

Witaj nam Śliczna ta suknia Twoja, taka delikatna, strasznie mi się w niej góra podoba A pokażesz nam salę?

http://www.lublewo-sala.pl/galeria.html < oto link do sali, z zewnątrz wygląda na małą, ale to tylko pozorne wrażenie. NO I DZIĘKUJĘ WAM PIĘKNIE DZIEWCZYNY ZA TAK MIŁE PRZYJECIE MNIE DO WĄTKU !
Daruta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 13:46   #624
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
no skoro to znajomy to troszke glupio odwolac ale mysle, ze jak powiecie mu ze chcecie kogos innego na plener to nie bedzie mial nic przecwko 3500złza foto&video + plener z innym to jest i tak bardzo dobra cena wiec ja Ci radze - bierz

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

a My wlasnie spadamy do znajomych milego popoludnia
No to chyba tak zrobię
Muszę jeszcze tylko TŻta przekonać, bo pewnie będzie marudził, że wymyślam.
Ja też spadam robić obiadek

Stary 2011-05-17, 14:08   #625
magdziaS
Podróżniczka

Właśnie dodzwoniłam się do drugiego fotografa i jestem mega zadowolona, bo powiedział, że weźmie od nas 2200 zł za bardzo korzystny pakiet, i nie będzie brał dodatkowo za nasze szalone pomysły Rozmawiałam na szybko z TŻtem przez tel. i nawet nie marudził, że kombinuję. A zdjęcia tego drugiego dużo bardziej mi się podobają. Tutaj możecie same ocenić http://www.michalgajzner.pl Będę dzwonić umawiać nas jak najszybciej, żebyśmy się mogli wreszcie zdecydować na któregoś i podpisać umowę. Ten drugi (dzisiejszy) bardzo zapalił się do naszych pomysłów, także jego podejście dużo bardziej mi się podoba. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Na razie też uciekam bo TŻ zaraz wraca z pracy, więc muszę podgrzać obiadek

Stary 2011-05-17, 14:13   #626
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dodzwoniłam się do drugiego fotografa i jestem mega zadowolona, bo powiedział, że weźmie od nas 2200 zł za bardzo korzystny pakiet, i nie będzie brał dodatkowo za nasze szalone pomysły Rozmawiałam na szybko z TŻtem przez tel. i nawet nie marudził, że kombinuję. A zdjęcia tego drugiego dużo bardziej mi się podobają. Tutaj możecie same ocenić http://www.michalgajzner.pl Będę dzwonić umawiać nas jak najszybciej, żebyśmy się mogli wreszcie zdecydować na któregoś i podpisać umowę. Ten drugi (dzisiejszy) bardzo zapalił się do naszych pomysłów, także jego podejście dużo bardziej mi się podoba. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Na razie też uciekam bo TŻ zaraz wraca z pracy, więc muszę podgrzać obiadek
ekstra zdjęcia, właśnie takie bym chciała
ja też dzwoniłam teraz do TŻta i o dziwo też nie marudził, że chcę innego fotografa na plener po ślubie
teraz tylko muszę się dogadać z tym pierwszym, czy jeśli zrezygnuję z pleneru to czy zejdzie z ceny mimo, że mamy już podpisaną umowę.

Stary 2011-05-17, 14:38   #627
evoonia86
Zakorzenienie

magdziaS bardzo dobre wieści
Stary 2011-05-17, 14:55   #628
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
magdziaS bardzo dobre wieści
dostałam maila o zwrocie kasy. teraz czekam na 15 bedzie sesja przychodząca w banku miejmy nadzieje że przyjdzie kasa

przespalam sie 2 godziny i teraz do nauki
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:12   #629
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
D0tk4 super, że redukcja etatów Cię ominęła
udanych poszukiwań kreacji na imprezkę
Wlasnie wrocilam z lowow :P kupilam rozowa odblaskowa spodniczke, zolty top walacy po oczach i na to taki duzy t-shirt zielony, ktory potne troche i zrobie takie wiazanie pod biustem :P i bedzie odslanial jedno ramie Zadowolona z siebie jestem :P TZcik pojechal mi wlasnie do sklepu do walace po oczach legginsy, bo zapomnialam, a ktos musi w domu byc, bo czekam na telefonik :P Haha, o matko jak ja bede wygladala! :P

Cytat:
aj tapir obowiązkowy nie ma co leginsy dżins i bufiasta spódnica to jest to
Mysle teraz nad make-upem :P Pewnie postawie na niebieskie cienie i rozowy lakier o paznokci :P nie moge jednak przesadzic :P
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:15   #630
evoonia86
Zakorzenienie

super ja wysłałam do nich zwrot w sobotę, więc moze pod koniec tygodnia coś do mnie przyjdzie.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

D0tk4 koniecznie zrób sobie fotkę

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości