|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że sprawy z Tż-tem bardzo szybciutko się poukładają i będzie tak jak wcześniej, bez żadnych zgrzytów i kłótni ja już mam swoją suknię zamówiłam już szycie i koszt wynosi 2800 zł, w cenie jest suknia z trenem, welon, bolerko koronkowe i halka. wszystko tak tanio, dlatego, że zamawiam juz teraz ![]() Cytat:
witaj serdecznie |
|||
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
evoonia ale już szyjesz tą suknię? Nie boisz się, że Ci się waga zmieni? Bo ja oczywiście mam zamiar schudnąć ok. 5 kg
(teraz ważę 60 kg przy wzroście 170 cm).
|
|
|
|
#603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na fotkę z kiecą i Twoją relację, czy to faktycznie Twoja faworytka ![]() Cytat:
Jesteśmy z Tobą. Cytat:
Opowiadaj o Was
|
|||
|
|
|
#604 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież PMki tegoroczne w większości mają już suknie więc najwyższy czas na nas zwłaszcza dla osób z pierwszej połowy nowego roku. Ja się często spotykałam z tym, że ktoś kupował sukienkę rok przed i nie było problemu Cytat:
i te opłaty my nie płaciliśmy ani grosza Cytat:
moi rodzice by mnie chyba zabili jakbym w tym wieku za taką wiadomością przyszła Czekamy na potwierdzenie czy będziesz ciocią Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Normalnie dziewczyny, zaraz mi uszy pękną ocieplają mi blok i właśnie zdzierają azbest ze ściany zewnętrznej mojego mieszkania jeden koleś nawet na moim balkonie siedzi nie mogę już od tego wiercenia Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2011-05-17 o 12:36 |
|||||||||
|
|
|
#605 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), że naprawdę nieźle już potrafi ocenić, co by mi się spodobało, a co nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No Laseczki, TŻ spisał się na medal, obfotografował rano ten salonik i właśnie się umówiłam z Przyjaciółką i w Centrum (i tak się miałyśmy spotkać, to będzie 2 w 1 ) i jadę ją przymierzyć - owszem, ta zupełnie wymarzona to może ona nie jest (chociaż kto to może wiedzieć ), ale na pewno jest to rodzaj, który mi się podoba, więc będę już wiedziała, jak w takiej wyglądam i czy to rzeczywiście taka, jaką chcę na ślubie Także 3mcie kciuki, żeby dało się zrobić parę fotek
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja również mam 157cm, jak zacznę mierzyć suknie to okaże się w jakim fasonie najlepiej takiemu maleństwu
|
||
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Balkonu wprawdzie w wynajmowanym mieszkaniu nie posiadam, ale panowie jeździli na swojej windzie w te i na zad. Prace trwały w środku upalnego lata. Podczas upałów siłą rzeczy było, że spałam w kusej koszuleczce. No i pewnej soboty się budzę, a tu panowie wyrywają parapety akurat na mojej wysokości i prawie mi w pokoju siedzą. I jak tu wyjść z łóżka w przykrótkiej koszuleczce, żeby I tak leżałam jeszcze z godzinę i udawałam, że śpię ![]() A co do wiercenia, to mam wrażanie, że codziennie inny sąsiad zaczyna remont |
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
będe szyła.póki co zaklepałam tylko fason i termin na kiedy ma być gotowa, parę szczegółów i na miarę idę dopiero pod koniec tego roku/na początku przyszłego. jeszcze się dogadam z paniami w salonie, bo jesli nie będa miały sporo zamówień, to spokojnie mogę iśc do nich w styczniu i uszyją mi wszystko w 2-3 miesiące. jakby coś miało się zmienić z terminami, to mają mi dać info.
|
|
|
|
#609 | ||
|
Zadomowienie
|
Ah, ostatnio tyle pracuje, ze nie mam nawet kiedy wejsc i pogadac z Wami
Czekam wlasnie na mojego BlackBerrego Bolda, jak tylko kurier przyjedzie, to ide na zakupy Dzis chyba sfinalizujemy w koncu umowe z fotografem! Hurrra ![]() ![]() Plotki o redukcji etatow okazaly sie prawdziwe. 2 osoby z mojego dzialu zostaly zwolnione. Ja na szczescie nie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
D0tk4 super, że redukcja etatów Cię ominęła
udanych poszukiwań kreacji na imprezkę
|
|
|
|
#611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze zawsze są kryzysy ale potem jest tylko lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
aj już nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
nie ma co leginsy dżins i bufiasta spódnica to jest to
|
|
#612 | |||||||
|
Podróżniczka
|
Witam popołudniowo. Mieliśmy na jutro umówione spotkanie z fotografem, ale facet się wymiksował (nie ma jak do nas dojechać) i przełożyliśmy na niedzielę. Ciekawa jestem co będzie. Bo to w sumie ostatnia ważna rzecz, która nam została.
Pytanie do dziewczyn, które umawiały się z fotografami, kamerzystami, zespołami z innych miast, z czystej ciekawości, bo mnie to nurtuje Zapraszałyście ich do domów czy spotykałyście się w oficjalnym miejscu np. kawiarni ? Mieliśmy z TŻtem rozterkę i z powodu złych doświadczeń zdecydowaliśmy się na spotkanie w kawiarni i nie wiem czy nie wyszliśmy na "dzików" Cytat:
Zostaniesz ciocią, chyba, że to fałszywy alarm. Reakcja rodziców pozytywna. Nie wiem czy w takim wieku jakbym oświadczyła moim, że jestem w ciąży zareagowaliby równie euforystycznie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, że się też tak angażuje Cytat:
Koło 2-3 tyś. Mam nadzieję zamknąć się w tej granicy. Ale zależy od tego czy zdecyduje się kupić czy uszyć, bo u mnie szycie też wchodzi w grę Cytat:
Cytat:
![]() Co prawda ja jestem wyższa, bo mam 170 cm, i jestem dość szczupła - ważę 52kg, więc w takich sukniach wyglądam jak patyczak . Ale uwielbiam taki krój |
|||||||
|
|
|
#613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja codziennie śpię teraz przy szczelnie zaciagnieych rolatach, bo nigdy nie wiadmo kiedy się okaże że panowie są na balkonie na szczęście na dziś chyba skończyli wiercenie ![]() Cytat:
Cytat:
więc na pewno nie wyszliście na dzików nie wydaje się się żeby zapraszanie do domu było popularną praktyką
|
||||
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
madziaS oświadczam, iż nie jesteś dziwakiem
My mieliśmy spotkania z dwoma fotografami w takiej zaciemnionej restauracji i obaj sami zaproponowali to miejsce wiec mysle, ze to dla nich norma, ze w jakiejsc kawiarni/restauracji
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... Mamy już podpisaną umowę ze studiem video-foto a ja chyba zaczynam żałować bo chciałabym kogoś innego. I tak myślę, żeby chociaż na plener po ślubie wziąć kogoś innego. Zaczęłam już nawet obdzwaniać fotografów
. I mam pytanie, jak myślicie czy 1000zł za plener po ślubie to dużo? Wchodzi w to:Cytat:
)Podam wam też linka do tego studia, doradźcie mi czy warto . Dodam, że nasz fotograf+ kamerzysta na ślub to koszt ok. 2500zł więc jeśli dorzucę do tego jeszcze ten 1000zł za plener to chyba nie będzie tragedii, co? http://www.styczen-fotografia.pl/#/portfolio/plener |
|
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my za taki zestaw mielibysmy zaplacic 3000zł, i wydaje mi sie ze to tez dobra cena a czemu chcesz zrezygnowac z tego pierwszego fotografa? duzo zaliczki wplaciliscie? moze bardziej by sie oplacalo zrezygnowac z niego(i jednoczesnie stracic zaliczke) i zalatwic tego drugiego jesli Ci na tym bardzo zalezy?
|
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam też, żeby w zamian za to, że nie będzie nam robił pleneru to zrobi fotorelację z przygotowań, fryzura, makijaż itp.. Ale sama nie wiem
|
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
My spotkaliśmy się z fotografami u nich w lokalu. Bo w sumie oni mają swoją pracownię na deptaku bo nie tylko reportaże robią. Ale kawiarnia to raczej dobre miejsce na spotkanie.
|
#621 | ||||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozwiałyście moje obawy Głupio byśmy się czuli gdyby jednak zwykle zapraszało się ich do domów, a my wyskoczyliśmy z kawiarnia ![]() Cytat:
. Czyli 3600 za foto&video. Uażam, że mamy całkiem atrakcyjną cenę. Czyli Twoja też nie wydaje się być zła.
|
||||
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no skoro to znajomy to troszke glupio odwolac ale mysle, ze jak powiecie mu ze chcecie kogos innego na plener to nie bedzie mial nic przecwko 3500złza foto&video + plener z innym to jest i tak bardzo dobra cena wiec ja Ci radze - bierz![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- a My wlasnie spadamy do znajomych milego popoludnia |
|
|
|
|
#623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę jeszcze tylko TŻta przekonać, bo pewnie będzie marudził, że wymyślam. Ja też spadam robić obiadek
|
|
|
|
|
#625 |
|
Podróżniczka
|
Właśnie dodzwoniłam się do drugiego fotografa i jestem mega zadowolona, bo powiedział, że weźmie od nas 2200 zł za bardzo korzystny pakiet, i nie będzie brał dodatkowo za nasze szalone pomysły
Rozmawiałam na szybko z TŻtem przez tel. i nawet nie marudził, że kombinuję. A zdjęcia tego drugiego dużo bardziej mi się podobają. Tutaj możecie same ocenić http://www.michalgajzner.pl Będę dzwonić umawiać nas jak najszybciej, żebyśmy się mogli wreszcie zdecydować na któregoś i podpisać umowę. Ten drugi (dzisiejszy) bardzo zapalił się do naszych pomysłów, także jego podejście dużo bardziej mi się podoba. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Na razie też uciekam bo TŻ zaraz wraca z pracy, więc muszę podgrzać obiadek
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też dzwoniłam teraz do TŻta i o dziwo też nie marudził, że chcę innego fotografa na plener po ślubie ![]() teraz tylko muszę się dogadać z tym pierwszym, czy jeśli zrezygnuję z pleneru to czy zejdzie z ceny mimo, że mamy już podpisaną umowę. |
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam maila o zwrocie kasy. teraz czekam na 15 bedzie sesja przychodząca w banku miejmy nadzieje że przyjdzie kasa
przespalam sie 2 godziny i teraz do nauki
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zadowolona z siebie jestem :P TZcik pojechal mi wlasnie do sklepu do walace po oczach legginsy, bo zapomnialam, a ktos musi w domu byc, bo czekam na telefonik :P Haha, o matko jak ja bede wygladala! :PMysle teraz nad make-upem :P Pewnie postawie na niebieskie cienie i rozowy lakier o paznokci :P nie moge jednak przesadzic :P |
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
super
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- D0tk4 koniecznie zrób sobie fotkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

przepisała mi tabletki z małą dawką hormonów by mój organizm sam zaczął funkcjonować poprawnie, zapytałam się czy bez problemów będę mogła mieć dzidziusia (planujemy w przyszłym roku) to powiedziała że nie powinno być problemów

przecież PMki tegoroczne w większości mają już suknie więc najwyższy czas na nas
To jest po prostu jakaś masakra. 6 zadań domowych i oczywiście obserwacje i wykres. Po co mi to ja się pytam
TŻ jak wyszedł stamtąd to parsknął śmiechem i stwierdził, że co jak co ale stara panna nie będzie go uczyć zasad współżycia
i te opłaty
ocieplają mi blok i właśnie zdzierają azbest ze ściany zewnętrznej mojego mieszkania 

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub