Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 13:18   #601
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

my tez nie byliśmy na spacerze jeszcze - no, ale w większości czasu od urodzenia spędziliśmy w szpitalach , teraz chce go zaczać balkonować, ale pogoda nie teges.

a nam pępuszek odpadł w 3 dobie . jeszcze w klinice.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 13:24   #602
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
rozumie ze to jeszcze bylo jak byl kikutek?

mojej oli odpadl i jest ok, polozna kazala tylko 2-3 dni jeszcze octaniseptem psikac...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Eweska podziwiam ze dajesz rade z 2 bablami.. sama...
Tak jak był kikutek, a później jak odpadł również bo zbierała się ziarnina jak to okresliła położna i ślimaczyły się pępuszki, jak zaczełam używać nierozcieńczonego spirytusu to z dnia na dzień kikutki odpadały.

Moniqac co do mm to ja od samego początku na Nan 1 Pro jadę, tak mi poleciła lekarka jeszcze w szpitalu, mój synal 11 lat temu też był na Nanie. Odpukać nie mamy jak na razie problemów brzuszkowych.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 13:36   #603
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

moniqac, ja poza cyckiem daję bebilon ( taki gotowy w szklanych butelkach, po 100 ml ). Na razie mam taki, ale jak dalej będę miala za malo pokarmu to kupię taki w proszku do rozrabiania, bo taniej wyjdzie ( butelka 100 ml kosztuje w aptece 2,70 zł).

Dziewczyny, gdzie znajdę info, ile mleka powinien zjeść niemowlak w danym dniu życia?? Ja dzisiaj ( 7 doba ) daję po 60 ml ( odciągniętego z cyca i mm ). Wydaje mi się, że Pepe się najada.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 13:46   #604
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
moniqac, ja poza cyckiem daję bebilon ( taki gotowy w szklanych butelkach, po 100 ml ). Na razie mam taki, ale jak dalej będę miala za malo pokarmu to kupię taki w proszku do rozrabiania, bo taniej wyjdzie ( butelka 100 ml kosztuje w aptece 2,70 zł).

Dziewczyny, gdzie znajdę info, ile mleka powinien zjeść niemowlak w danym dniu życia?? Ja dzisiaj ( 7 doba ) daję po 60 ml ( odciągniętego z cyca i mm ). Wydaje mi się, że Pepe się najada.
https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_niemo...ykul,5502.html
może tu jest jakaś sensowna informacja

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

ale według mnie to wszystko i tak zależy ile mały ważył jak się urodził itd.
chyba trzeba obserwować
Stary 2011-05-17, 14:13   #605
matallewar
Zakorzenienie

moniqac za mamę, Ciebie i małego

poziomka A nie, to ja mam inny
O taki: http://www.tommeetippee.org/smoczki-...0-3m-2szt.html

Co do leżenia na brzuszku - nie pomogę. Edzik też marudzi, jak go tak kładę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 14:21   #606
dorkabl
Zadomowienie

poziomka jak byłam w szpitalu to mieliśmy pogadankę na temat karmienia i tam wychodzili z założenia ze do 6 miesiecy nie trzeba dziecka przepajać. (mówimy cały czas o karmieniu piersią) Nawet wczesniej któras z dziewczyn pisała o tym ze najpierw dzidzia z piersi pije, pote,m sie najada a potem ma tłuste mleko.

Matko, w ogóle to po co ta glukoza? Nie czaje bazy! Nie można by dac samej wody jak juz straszny upał tylko pakować w dziecko "biała śmierć"!? Wyprowadźcie mnie proszę z błędu, jeśli źle myślę.
Ciekawa jestem z czego położna wysnuła wniosek o przepajaniu...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 14:21   #607
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
DZIECZYNY które karmią UU i mm - jakie mm podjaecie? Ja bebilon ha, nib pisze żeby nie podawać jak sie karmi piersią, ale pediatra polecał .

u nas dziewczyny masakra - moja Mama w szpitalu ma tak silne zatrucie pokarmowe (albo cos w tym stylu, bo ciągle jej robia badania), że zostawili ją w szpitalu po wczorajszej wizycie porannej na IP i późniejszej wizycie pogotowia - jest w szpitalu. żeby jej się szybko poprawiło.

TZ wyjeżdża w czwartek i wraca w sobote wieczorem - będę sama - teściowa boli gardło. mam mega stresa.

ja od rana biegunka - podobno w szpitalu jak byłam z małym panowała (oprócz gronkowca ) jeszcze grypa jelitowa. jestem bardzo słaba. moja Mama atrucie jakieś, ja biegunka. biore smecte. na razie tyle. oby maluszek się uchronił .

mówisz aventa trójprzepływowe? one nie są przypadkiem od 6+? ja wczoraj robiłam znowu dziurke w smoczku aventowskim - może jest troche lepiej, ale to nie to co w szpitalu . może nauczył się jeść z cyca i mu wystarcza. wczoraj miałam na noc wagę z przychodni - zjadął mi z UU po 50ml, 70ml, może sie rozkręca .
monia, byla u nas dzisiaj polozna, mowilam jej o weekendowych problemach (zaparcia i meczarnia malego) na co ona ze to po bebilonie HA, ze te hipoalergiczne tak maja... teraz jest na comorcie ale mowila ze jak sie unormuje z kupami to zeby przejsc na zwykly bebilon...............

ja probowalam powiekszac dzirki z pierworodnym,ale to smoczki silikonowe i musialabys wyciac dziure zeby byl efekt, te trojprzeplywowe maja naciecie zamiast dziurek przez to latwej leci.
one sa od 3+ ale ja sie tym nie sugerowalam nigdy, bo zawsze moj pierworodny pil z innych smokow niz te przeznaczone dla jego wieku, a trojprzeplywowe kochal.

wspolczuje sytuacji z mama, no i ty sie jeszcze zle czujesz...... mam nadzieje ze szbko was ten pech opusci

my bylismy z mlodym na dworze na 5dobe, a 4ta to wyjscie ze szpitala

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Słuchajcie, co myślicie o tym przepajaniu glukozą? Bo była dziś położna u nas i powiedziała, że mogę przepajać właśnie wodą z glukozą. Ja jestem przeciwna jednak tej glukozie, wolałabym samą wodą, albo jakąś zwykłą ziołową herbatką. No sama nie wiem...

U nas mały problem z leżeniem na brzuszku. Hania tego nie lubi, poleży chwilę i denerwuje się. Jak Ją przekonać, że to SŁUSZNA SPRAWA?
mi tez polozna polecila............
tez generalnie jestem anty....
podalam mu 2x miedzy posilkami, bo latwo sobie rozregulowywuje godziny karmienia,a nie bede mu podawac plantexu bez powodu..........

nasz maly tez nie lubi lezec na brzuchu
pierwszy syn tez nie lubil, zmuszac nie bede teraz, poczekam, troche i stopniowo przyzwyczajac

wlasnie przyszlo moje wiadro do kapieli
dzisiaj bedzie kapany w nim
Stary 2011-05-17, 14:29   #608
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
poziomka jak byłam w szpitalu to mieliśmy pogadankę na temat karmienia i tam wychodzili z założenia ze do 6 miesiecy nie trzeba dziecka przepajać. (mówimy cały czas o karmieniu piersią) Nawet wczesniej któras z dziewczyn pisała o tym ze najpierw dzidzia z piersi pije, pote,m sie najada a potem ma tłuste mleko.

Matko, w ogóle to po co ta glukoza? Nie czaje bazy! Nie można by dac samej wody jak juz straszny upał tylko pakować w dziecko "biała śmierć"!? Wyprowadźcie mnie proszę z błędu, jeśli źle myślę.
Ciekawa jestem z czego położna wysnuła wniosek o przepajaniu...
Ja nie daję...
Wodę albo herbatkę z kopru włoskiego (też słodka, ale pomaga małemu na brzuszek) albo sysia
Oczywiście syś najlepszy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-17, 14:47   #609
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja nie daję...
Wodę albo herbatkę z kopru włoskiego (też słodka, ale pomaga małemu na brzuszek) albo sysia
Oczywiście syś najlepszy
No własnie tego kopru w tej herbatce sa śladowe ilości. Nie lepiej samemu pic miete i herbatkę koperkową?

Co to ma ta glukoza...muszę sie dokształcić...ale i tak jestem na anty!
Stary 2011-05-17, 15:20   #610
matallewar
Zakorzenienie

Ja piję dla mam karmiących.
A herbatka działa super - mały się napije i od razu efekt

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-17, 15:49   #611
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
my tez nie byliśmy na spacerze jeszcze - no, ale w większości czasu od urodzenia spędziliśmy w szpitalach , teraz chce go zaczać balkonować.
No właśnie u nas też pogoda nie halo nawet na balkonowanie. Siedzimy w domu. Królewna leży, królowa poleguje, rosół się gotuje

Anulinko, kiedy odciągałam, to łatwiej było mi mierzyć, ile Hania je. Ale zauważyłam, że jeśli jadła moje, to najadała się 60 ml, jeśli je sztuczne, to 90 ml

Matall, coś mi nie pasowało z tymi smoczkami A ta dziurka to po co jest? Wcześniej nie zwróciłam uwagi na ten smoczek, który ma Edzik Co do tej koperkowej Hippa, to tam już chyba masz glukozę w niej. Najważniejsze, że pomaga!

Dorko, ja wiem, że przy karmieniu piersią nie trzeba przepajać. Jednak ja i tak zamierzałam podawać małej wodę latem. Nie wiem, o co chodziło tej położnej. Może zasugerowała się, że powiedziałam, że Hania dostaje też 2 posiłki MM, kiedy mleczarnia opróżniona? No sama nie wiem. W każdym razie tej glukozy nie będę stosować. Jeśli już, to samą wodę.

Agnieszko_pe, Matall, to widać nasze maluchy mali buntownicy z tym leżeniem na brzuszku

Agnieszko, porobisz fotki z kąpieli w wiaderku?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:50   #612
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja też miałam rozcieńczony spirytus, ale pępki i tak słabo sie goiły i ślimaczyły, połozna mówiła żeby nie rozcieńczać spirytusu, no i faktycznie kupiliśmy nowy zaczęłam przemywać i moment pępolki zaczęły się goić, Wiktorowi już nic nie muszę robić, Bartusiowi jeszcze dziś i jutro i powinno tez juz być ok.
Jak to położna powiedziała kiedyś używano nierozcieńczonego spirytusu i było dobrze, a teraz zaczęto kombinować i z gojeniem jest gorzej, dzieciaczki nic nie boli i nie piecze jak przemywamy takim spirytusem , a działa dużo lepiej.
Ewesko dzieki,wlasnie małemu pzremyłam czystym spirytem i nie bylo zle

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
No własnie tego kopru w tej herbatce sa śladowe ilości. Nie lepiej samemu pic miete i herbatkę koperkową?

Co to ma ta glukoza...muszę sie dokształcić...ale i tak jestem na anty!
kurcze co Wy z ta glukozą,jestem tak jak Dorka nie nie,zadnej glukozy,wystarczy woda.
a co do gotowych herbatek,to najlepiej zwykly koper kupic w saszetkach i zaparzyc,przynajmniej cukru nie ma,no i koper w koprze

Na brzuszku maly tez nie lubi,ale Jula tez nie pzrepadala i nawet raczkowac sie nie nauczyla dobzre.Nic na siłe.

Moniqac kochana trzymaj sie tam,kurcze wsio na raz,co?
staraj sie wychodzic i dotleniac malego teraz,bedzie dobzre.aa i za rutynke kocham rutynke,dobra rutynka nie jast zła

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 16:09   #613
matallewar
Zakorzenienie

poziomka Ja w sumie nie wiem, czemu ta dziurka Ale fajnie widać, jak mały ssie, no i paluszek do środka sobie wkłada i ssie go przez smoka

A, że glukozę mam w herbatce, to wiem. Ale ja jej nie podaję tak po prostu do picie, tylko leczniczo - jak boli brzuszek, to robię 50 ml - mały wypija i po 15 minutach robi bączki, kupki i beka i mu lepiej
Bez potrzeby nie zamierzam podawać.

Małe się budzi. Trzeba sysia przygotować

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-17, 16:39   #614
andziot
Zakorzenienie

mary ja przeciwko glukozie !!!! dziecko mniej wtedy je bo ma kalorie z cukru, a co to za wartość odżywcza ten cukier ....
leżenie na brzuszku -- dobre i kilka chwil, więc próbujcie co jakiś czas na kilka chwil dopóki się nie rozzłości
jak karmisz przed kąpielą to póżniej Hanka sama Ci zasypia w łóżeczku ?????

moniqac zdrówka dla mamy i Ciebie !!!

a wiecie że mnie już cycuszki nie bolą

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:45   #615
matallewar
Zakorzenienie

andziot Zazdroszczę. Mnie nadal bolą i nadal mam nawał...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-17, 17:52   #616
anula_81
Zakorzenienie

Moja mala byla tak glodna po spacerku ze nie mogla sie najesc brzuszek bolal, mama masowala, probowala odbilo sie ale kupy z tego nie ma, wiecie co pomaga? wlozenie koncowki termometru nasmarowanego kremikiem do pupki, poszly 3 kupki pod rzad. lekarka z PL tak mi polecila
ja pije herbatki ale nie zawsz epomagaja, czekam jutro kupie nowa herbatke dla malej..

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mary ja przeciwko glukozie !!!! dziecko mniej wtedy je bo ma kalorie z cukru, a co to za wartość odżywcza ten cukier ....
leżenie na brzuszku -- dobre i kilka chwil, więc próbujcie co jakiś czas na kilka chwil dopóki się nie rozzłości
jak karmisz przed kąpielą to póżniej Hanka sama Ci zasypia w łóżeczku ?????

a wiecie że mnie już cycuszki nie bolą
mnie tez nie bola Andziotku ale sa miekkie ciagle, jak probuje odciagac to nie za bardzo idzie laktatorem, kilka kropel a pod prysznicem jak nacisne to sika po scianach, sama nie wiem, ale mala chyba sie najada bo jej sie ulalo....
ale nie daje rady karmic tylko jedna piersia podczas karmienia,m zawsze na ostatnie 5 minutek musi possac druga
moja Zosia lubi na brzuszku, ale ja sie boje przez pepuszek..
ja tez przeciw glukozie, potem dzieci nie chca ciagnac cyca

Cytat:
Ja nie daję...
Oczywiście syś najlepszy
no moja kolezanka mi przywiozla herbatke wlasnie dzwonila!! jutro bede miala!!
Cytat:
Była położna.

Problemy brzuszkowe na 99% to żółty ser.
Pępuszek oderwała (wisiał na 1 niteczce ) i już go nie ma!
Przed karmieniem powinnam odciągać trochę, bo mam bardzo dużo pokarmu, no i pokazała jak lepiej przystawiać małego - faktycznie mniej boli

Mały się jeszcze troszkę męczy, ale powinno niedługo przejść - a żółty ser wyłączam z diety

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

My byliśmy na dworze, jak mały miał 5 dni chyba
Na drugi dzień w domu
Więc spokojnie wychodźcie i cieszcie się ładną pogodą

Przemywaj czymś odkażającym. U Edzika też się ślimaczy, ale on ma tam stan zapalny - pewnie dostaniemy od pediatry jakąś maść, bo jest czerwony i opuchnięty.
no moja chyba tez ma bo sie saczy, wysylam zdjecie poradzcie mi troche bo pojecia nie mam, jak dzwonilam do poloznych to mowily ze normalne, widzialy wczoraj ale to bylo zanim odpadl...
bylysmy na spacerku godzinke bylo slonecznie a teraz pada, wiec jestem happy ze wykorzystalysmy pogode, teraz szybciutko obiad z TZtem zeby sie potem polozyc na chwilke
mnie piersi juz w ogole nie bola, a polozne walczyly z przystawianiem juz w spzitalu...ale mam miekkie sutki..czy to normalne?

Cytat:
mazianka No nasz kikut już odpadł, przemywamy octeniseptem na zmianę ze spirytusem.
Zobaczymy, co pediatra powie...

Edzik znów się męczy...
Najgorsze jest to, że on nie płacze. Grzecznie leży w łóżeczku, ale słyszę, że się męczy. Na rączkach troszkę mu lepiej, więc chyba go jeszcze ponoszę. On się nawet tego nie domaga... Ale widzę, że mu lepiej u mamy...
moja myszka tez sie meczy..
ja mam nadzieje, ze ta nasza polozna tez jutro a najpozniej w czwartek przyjdzie bo przeciez potrzebuje pomocy!!
na szczescie moja mama przylatuje w piatek na dwa tygodnie!
Cytat:
Dzień dobry.

u nas dziewczyny masakra - moja Mama w szpitalu ma tak silne zatrucie pokarmowe (albo cos w tym stylu, bo ciągle jej robia badania), że zostawili ją w szpitalu po wczorajszej wizycie porannej na IP i późniejszej wizycie pogotowia - jest w szpitalu. żeby jej się szybko poprawiło.

TZ wyjeżdża w czwartek i wraca w sobote wieczorem - będę sama - teściowa boli gardło. mam mega stresa.

ja od rana biegunka - podobno w szpitalu jak byłam z małym panowała (oprócz gronkowca ) jeszcze grypa jelitowa. jestem bardzo słaba. moja Mama atrucie jakieś, ja biegunka. biore smecte. na razie tyle. oby maluszek się uchronił .

mówisz aventa trójprzepływowe? one nie są przypadkiem od 6+? ja wczoraj robiłam znowu dziurke w smoczku aventowskim - może jest troche lepiej, ale to nie to co w szpitalu . może nauczył się jeść z cyca i mu wystarcza. wczoraj miałam na noc wagę z przychodni - zjadął mi z UU po 50ml, 70ml, może sie rozkręca .

może woli UU - fajnie by było .
ja sie łączę z Tobą kochana z tym stresem przed zostaniem samej. za nas.

gratuluję po pierwsze ślicznego Pepe niech się zdrowo chowa!
a co do snu... to......... ja sobie nie radzę.

może - jestem tak przerażona tym, że ostatnio w domu leciał mi z wagi, że go na siłe wręcz czasami dokarmiam .

mnie tez on obrzydza.

ooooooo ....... my mamy podobne godziny . staram się ich trzymać - najgorzej w nocy, jak wyłączam budzik i śpię dalej dobrze, że mały mnie budzi na jedzenie.

biedactwa .
ja zauważyłam, że mój też się pręży i mruczy - nie wiem własciwie co mu jest, kupki są, siku jest . jutro wizyta u pediatry .

andziotku - witaj z powrotem - ja staram się już tu pisać, wyrabiam sobie nawyk .

niedobrze mi. ych.
kochana trzymaj sie jakos!!* damy rade, biegunka minie, wszystko sie pouklada, jutro sprawdzian czy dam sama rade jak ja dam i ty dasz
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Troszkę muszę Was nadrobić, bo zawsze odruchowo najpierw na Poczekalnię, a potem np. Hania już się budzi i nie mam czasu na Odchowalnię

Powiem Wam, że wyobrażałam sobie gorszą rzeźnię, ale nie jest tak źle z dzidziusiem. Hania płacze tylko, kiedy jest głodna, a ja się opierniczam z przygotowaniem posiłku, albo za wolno wyciągam pierś. Wczoraj też popłakała się, bo chyba było Jej zimno po kąpieli, ogrzałam Ją i spokój. Śpi ładnie.

Powoli ustalamy sobie nasz grafik. Jest ok, widzę, że Ona też się dostosowuje. Mamy kilka zasad, których przestrzegamy:

- zawsze przewijamy przed jedzeniem
- karmimy około 30 min, godzinę przed kąpielą, wtedy jest najedzona i spokojna w kąpieli
- kąpiemy codziennie

Skończył mi się nawał pokarmu. W nocy karmię piersią, ale rano już muszę podać Enfamil, bo mojego jakoś mało. Mam wrażenie, że Hania bardziej się denerwuje, niż najada

Z leżaczkiem ciągle u nas dyskusja, musimy pewnego pięknego dnia podjechać do sklepu i obejrzeć wszystkie na żywo, potem zdecydujemy

Anula, Moria, Hania też podnosi główkę, przekręca sama, więc bez przesady z tymi napięciami, nie? Anula, co do pępka, to faktycznie przerzuć się na spirytus, nam po jednym dniu, kiedy zamieniliśmy Octenisept na spiryt, odpadł

WIETRZENIE
gorsza rzeznie bo masz dizecko Aniolka moze
ja tez nie narzekam, ale pierwsze dwa dni byly koszmarne w domu, nie wiedzialam co sie dzieje i wylam razem z nia, zero kupek malo sikow, oj oj nerwy byly, teraz powoli sie uczymy siebie jest placz z glodu, ze zmeczenia kwilenie, i rozpaczliwy placz bolu brzuszka.

Ja sie zapytam poloznej o to podnoszenie, ale moja baaardzo sie wygina od poczatku i lekarka powiedziala oraz polozna ze to normalne jeszcze w szpitalu bo cwiczy glowke. wiec na razie sie nie zamartwiam

a co do spirytusu u nas nie ma niestety takiego w aptekach...moze jutro na spacerku znajde...

Anulinka, Andziotku, dzieciaczki super zapomnialabym napisac

i pytanko:
jak dlugie drzemki maja wasze dzieciaczki w ciagu dnia? bo moja na spacerze spala potem zjadla i teraz znowu spi juz od ponad godziny...

aaa i zdjecie pepuszka....moze pani doktor sie wypowie.
?

caluje wszystkie mamusie
Aga Pe i basienka dziekuje za rady rowniez, baaardzo cenne

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:54   #617
anula_81
Zakorzenienie

i zapomnialam wstawic pepuszka..zmeczenie....
pepuszek.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-05-17, 18:23   #618
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Załącznik 3967806

Kurcze Anulka nieciekawie to wyglada,powinnas to czyms zasuszac,nie masz wódki chociaz? a piochtanine?octenisept nie bardzo,bo nie wysusza.
tam jakas ropka jest,dobzre widze? to na moje oko nie powinno takie byc.

Co do drzemek,to Gabrys spi miedzy karmieniami,jak nic nie boli to zwykle ok 3h,czasem mniej.

3660g i 57cm szczescia

Edytowane przez mazianka81
Czas edycji: 2011-05-17 o 18:27
Stary 2011-05-17, 18:59   #619
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Załącznik 3967806
Moim też się ślimaczyło tylko mniej, ale często przemywalam. Przemywałam spirytusem i patyczkiem kosmetycznym dokładnie w środku, może powinnaś spróbować.
Stary 2011-05-17, 19:21   #620
mazianka81
Rozeznanie

Założyłam Album Poziomeczko

Narazie skromny,ale sie rozkręce

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-05-17, 19:25   #621
anula_81
Zakorzenienie

kurcze no wystraszylyscie mnie...
mam nadzieje, ze ta polozna przyjdzie jutro...
u nas jest taki plyn z octem do przemywania ktory niby i dezynfekuje i wysusza, kurcze martwie sie no, jakby co to pojade jutro do tego helsestasjon sama i zapytam..
mialam sie teraz zdrzemnac ale nie moglam bo sie zamartwialam

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-05-17, 19:27   #622
eweska
Moderatoreska

Cytat:
u nas jest taki plyn z octem do przemywania ktory niby i dezynfekuje i wysusza, kurcze martwie sie no, jakby co to pojade jutro do tego helsestasjon sama i zapytam..
Kochana nie martw się to nic strasznego, powiedza co dokładnie robic i pepek szybko dojdzie do siebie
Stary 2011-05-17, 19:33   #623
spice1985
Zadomowienie

Hej, tak jak pisałam na poczekalni, mało się udzielam,bo mamy z mężem oboje anginę i jesteśmy na antybiotykach, ale mam do Was pyt, konkretnie do tych które miały cc: Czy miałyście, lub słyszałyście,że może się zrobić taki krwiak, guz jakby pod skóra z boku rany, tam gdzie były nici wiązane? Ja mam właśnie takiego, położna mówi,że to krwiak, kazała pokazać lekarzowi, wczoraj w związku z tym że byłam u lekarza po te antybiotyki na anginę, pokazałam guzioła i mówi że to chyba krwiak,ale zeby to chirurg zobaczył czy się wchłania ładnie...Pójdę do tego chirurga,ale stresuje mnie ten guzioł...wczesniej faktycznie był tam fioletowy siniec, teraz zniknął,ale guzioł nie...Miałam go już w szpitalu jak badali,ale nie wiem czy nie zwrócili uwagi, czy to norma?
Drugie pyt dotyczy mycia rany po cesarce: wszędzie na necie czytam że nie można jej moczyć do czasu ściągnięcia szwów, tymczasem w szpitalu już 2 dni po kazali nam ranę myć wodą z mydłem, dobrze wyszorować...no to myłam...Jak mnie wypisywali to mówili że ładnie się zagoiła i położna jak ściągała szwy to też mówi że ładnie zagojona, więc chyba nawet jak nie można moczyć, to ta woda nie wpłynęła na to? Bo jeżeli dobrze rozumiem,to kwestia nie moczenia rany dotyczyła właśnie tego żeby się nie paprała? Ech, już sama nie wiem.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:37   #624
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Anulka przemywaj przy kazdym pzrewijaniu i wietrz Zosi ten pepuszek,patyczkami głeboko czysc i potem potzrymaj z 5min odkryty zeby wysechł.
a jak moge poradzic,to popros mame niech Ci w pt pzrywiezie buteleczke spirytusu 96% ,piochtanine na spirytusie i piochtanine na wodzie,bo to Ci sie nie raz pzryda
bedzie dobzre buziam idziemy na kąpanko

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-05-17, 19:45   #625
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

anulka ja kupilam gaziki nasaczone spirytusem, takie do przemywania ran, kazdy pakowany osobno i tym przemywalam plus octanisept i ta gaziki super zasuszyly. nie wiem co by mozna jeszcze doradzic

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej, tak jak pisałam na poczekalni, mało się udzielam,bo mamy z mężem oboje anginę i jesteśmy na antybiotykach, ale mam do Was pyt, konkretnie do tych które miały cc: Czy miałyście, lub słyszałyście,że może się zrobić taki krwiak, guz jakby pod skóra z boku rany, tam gdzie były nici wiązane? Ja mam właśnie takiego, położna mówi,że to krwiak, kazała pokazać lekarzowi, wczoraj w związku z tym że byłam u lekarza po te antybiotyki na anginę, pokazałam guzioła i mówi że to chyba krwiak,ale zeby to chirurg zobaczył czy się wchłania ładnie...Pójdę do tego chirurga,ale stresuje mnie ten guzioł...wczesniej faktycznie był tam fioletowy siniec, teraz zniknął,ale guzioł nie...Miałam go już w szpitalu jak badali,ale nie wiem czy nie zwrócili uwagi, czy to norma?
Drugie pyt dotyczy mycia rany po cesarce: wszędzie na necie czytam że nie można jej moczyć do czasu ściągnięcia szwów, tymczasem w szpitalu już 2 dni po kazali nam ranę myć wodą z mydłem, dobrze wyszorować...no to myłam...Jak mnie wypisywali to mówili że ładnie się zagoiła i położna jak ściągała szwy to też mówi że ładnie zagojona, więc chyba nawet jak nie można moczyć, to ta woda nie wpłynęła na to? Bo jeżeli dobrze rozumiem,to kwestia nie moczenia rany dotyczyła właśnie tego żeby się nie paprała? Ech, już sama nie wiem.

spice, kochana, ja na samym srodku, pod rana ciagle mam siniora chociaz minely ponad 2 tyg (w pt) a z boku nad rana mam guzka ktory mnie baaaaardzo bolal. 3x pokazywalam to lekarzowi w roznych stadiach, bo to jedyne miejsce na ktore bralam silne leki przeciwbolowe nawet w domu

za kazdym razem twierdzil ze jest ok, ze sie wchlonie. teraz juz nei boli ale guzek jeszcze jest.

co do moczenia rany, mi tez kazali myc pod prysznicem nastepnego dnia juz, z tym ze lekarz podkresil- prysznic-jak najbardzej, kapiel w wannie-stanowczo nie.

poziomeczko zrobie fotki w kapieli na pewno, dzisiaj troche powstawiam nowych wieczorem
Stary 2011-05-17, 19:50   #626
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
anulka ja kupilam gaziki nasaczone spirytusem, takie do przemywania ran, kazdy pakowany osobno i tym przemywalam plus octanisept i ta gaziki super zasuszyly. nie wiem co by mozna jeszcze doradzic

spice, kochana, ja na samym srodku, pod rana ciagle mam siniora chociaz minely ponad 2 tyg (w pt) a z boku nad rana mam guzka ktory mnie baaaaardzo bolal. 3x pokazywalam to lekarzowi w roznych stadiach, bo to jedyne miejsce na ktore bralam silne leki przeciwbolowe nawet w domu

za kazdym razem twierdzil ze jest ok, ze sie wchlonie. teraz juz nei boli ale guzek jeszcze jest.

co do moczenia rany, mi tez kazali myc pod prysznicem nastepnego dnia juz, z tym ze lekarz podkresil- prysznic-jak najbardzej, kapiel w wannie-stanowczo nie.

poziomeczko zrobie fotki w kapieli na pewno, dzisiaj troche powstawiam nowych wieczorem
Dzięki aga, ja jestem już cała poschizowana czytając info z google, np typu takiego że to może być krwiak który powstaje gdy puści szew wewnętrzny, rozciąga on ranę i może pęknąć nawet macica, krwotok itp;/ No można zawału dostać. Muszę iść na usg...A te krwiaki guzowate, to od czego by były? Od tego szarpania przy cc? Mój jakiś super wielki nie jest,ale jak dotykam to lekko boli i twarde to jest...CC miałam 06.05, może jeszcze się wchłonie??Czy lecieć na usg?

Zęby Hanusi
Stary 2011-05-17, 19:53   #627
the_sania
Wtajemniczenie

skarbnica wiedzy !
czytam i staram się zapamiętać jak najwięcej, ale pewnie będę pytać jeszcze o to, o czym piszecie obecnie, jak pojawi się Marcelek na świecie.

kąpiecie codziennie ?

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:53   #628
spice1985
Zadomowienie

Aha, jeszcze jest wiele opinii że to endometrioza i że trzeba usunąć? Raptem po cesarce by się od razu zrobiła? Ale to chyba za wcześnie mówić o guzkach endometrialnych... Tak myślę.

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-05-17 o 19:59
Stary 2011-05-17, 20:00   #629
dorkabl
Zadomowienie

spice1985 wiem ze po różnorakich zabiegach tez kazą myc, zeby sie strupy nie porobiły

Jedna starsza pani u nas na oddziale sie nie myła i jej musieli zakładać szwy jeszcze raz, bo jej sie tak zaczęło wszystko paskudzić. Starszej pani nie robili laparoskopii tylko ja pocięli bo miała za dużo tłuszczyku :/
Stary 2011-05-17, 20:01   #630
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

spice, ja korzystam z prysznica począwszy od drugiego dnia po cc.
Wczoraj przy wypisie mówili, że rana ładnie się goi, jutro jadę ściągnąć szwy, to może powiedzą coś więcej.
Co do krwiaka to nie wiem. Moja sąsiadka z sali miała, ale mówili jej na obchodzie, że się wchłonie.

Kurcze, coś mi dzisiaj laktacja spada . Nie wiem, czy zdołam odciągnąć na 22 upragnione 60 ml. Na noc i tak musimy podać mm, bo nie podołam, nawet jakbym 12 godzin odciągała.
Mam laktator ręczny i mój TŻ śmieje się, że wkrótce będę miała bicepsy od tego pompowania
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości