|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. II
|
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluję nabytków
Co tu taka cisza, czyżby się sesja zbliżała? ![]() Nie zaglądałam specjalnie, żebyście mnie nie kusiły,a tu taka pustka
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
dzis odbieram Czarną Bezgwiezdną Noc S.Kinga
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
ja sobie też zamówiłam w Merlinie "Ostatnie fado" i jeszcze "pare" książek, które powinny do mnie dotrzeć w połowie czerwca...
70/48 Edytowane przez marilyn monroe Czas edycji: 2011-05-17 o 17:48 |
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pożyczyłam sąsiadowi Buszującego w zbożu i zagiął mi okładkę w pół :/ Myślałam, że go zabiję! Wy chyba rozumiecie, jaki to ból...
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak raz zdarzyło mi się zrobić coś takiego niechcący po prostu odkupiłam książkę Edytowane przez Ata77 Czas edycji: 2011-05-17 o 21:08 |
|
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
dotarly kolejne zakupy a tymczasem utkenlam na "kiedy ulegne"
dobra ksiazka ale jakos idzie mi zolwim tempem- czytam raptem po 40 str dziennie (podbnie mialam z "hiszpanskim smyczkiem"), moze czesciowo przez powolna akcje no i przeskoki i ilosc narratorow nieco mnie gubia-juz zaczne sie przyzwyczajac a tu trach zmiana czasu, miejsca i narratora
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! |
|
|
|
|
#850 | |
|
BAN stały
|
Seduction u mnie sesja zaczyna się dopiero w połowie czerwca, a ostatni egzamin mam na początku lipca. Nie mogę zrozumieć, dlaczego na moim uniwersytecie zawsze jest tak późno.
![]() Jak zwykle Twoje książki mogłabym przygarnąć, gratuluję takich nabytków ![]() Cytat:
![]() Mysiu ciekawa jestem książki "Jeden dzień" |
|
|
|
|
|
#851 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję nowych nabytków
![]() Ja milczę, bo opóźnia się moja przesyłka z Weltbild'a z 15 moimi książkami...Zapewniono mnie,że zajęto się już tą sprawą... Jeden dzień polecam ![]() Co do książek, to ostatnio czytałam Dom sióstr. Zabierałam ją wszędzie ze sobą, do torebki,do domku letniskowego nad jeziorem itd itp i niestety w końcu mój dwuletni syn ją dorwał i też mi pozaginał okładkę...załamka normalnie... W ogóle nie mam książki w tak złym stanie jak ta teraz... Dlatego wolę twarde okładki.Miłego słonecznego dnia
|
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
mi zawsze serce na chwile zamiera jak córcia (nieco ponad 2 i pol roczku) zbliza sie do moich ksiazek
poki co raz mi przedarla jedna strone i na 1 stronie innej ksiazki zostawila mi "autograf" dlugopisem ale po "powaznej rozmowie" i "ostrej reperymendzie" wie ze mama ma slabosc do swoich ksiazek i lepiej ich nie ruszac.z tym ze moja mala to zazdrosnica i denerwuje sie jak podczytuję cos na boku. wtedy podchodzi zabiera mi ksiazke i mowi "nie citaj juś" i przynosi swoja lekture
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! |
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ciekawe książki. Gratuluję
Mój dwuletni Synek wie już, że nie wolno dotykać książek mamy, ale po kryjomu i tak to robi ![]() , po czym jak słyszy, że nadchodzę, to szybko odkłada ją na swoje miejsce i ucieka (relacja taty )
|
|
#854 |
|
BAN stały
|
Ja wygrałam książkę "Lawina" w konkursie na FB
Już się nie mogę doczekać, kiedy do mnie przyjdzie
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
oby zinterpretował to odpowiednio
![]() Cytat:
![]() moja ma już 7 lat, więc jest już dosyć liberalna w tym temacie, a mamusia czyta, czyta, czyta.... |
|
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jutro jadę do księgarni SK i przy okazji pewnie wstąpię do Empiku rownież
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysiu, wspaniałe książki Orientujecie się może, czyja biografia będzie teraz (tzn. po Mozarcie)?
|
|
|
|
|
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Owocnych łowów
|
|
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uwielbiam różne ładne zakładki, często genialne sa w małych blondynkach Pawlikowskiej
|
|
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam zaległości, wszystkie kupione w kwietniu za -30% w Empiku
, reszta dojedzie do mnie wkrótce. Na taką okazję czekałam i oszczędzałam dzielnie.ksiazki 18 maj 2011 001.jpg
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-05-18 o 22:00 |
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie dzisiaj przyszła Mariola, moje krople!
|
|
|
#862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe jak Ci się spodoba to Zacisze.. Czekam na wieści jak juz przeczytasz
|
|
|
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez panna_niedopisana Czas edycji: 2012-04-21 o 23:24 |
|
|
|
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam ok 50 stron Zacisza, zapowiada się interesująco. Czyta się lekko i szybko. Skrobne słówko, gdy już przeczytam Cytat:
Książki kupowane ściśle według listy . Do Murakamiego nie miałam szczęścia, to już trzeci raz zamawiałam Norwegian Wood, bo dwa razy wycofali mi z braku w magazynie, nic mnie bardziej nie denerwuje, jak takie sytuacje.
|
|
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeden dzień mi się podobał i jakoś szybko mi się czytało. Szafirowa brama zwróciła też moją uwagę więc czekam na relacje, a zaczęłaś już może czytać albo przejrzałaś Amandine ? Lubie tą autorkę, ale spotkałam ją tylko w książkach o podróżach i kulinariach, więc jestem ciekawa jak się sprawdzi w takiej historii. |
|
|
|
|
|
#866 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do jednej z książek powinnam zabrać się w przyszłym tygodniu, na razie podczytuję "Miłość w pięciu smakach", bo brak czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dosiak, a co studiujesz? U nas szybciej sesja, bo obrony już niektórzy z mojego roku mają 14 czerwca, czyli dzień po ostatnim egzaminie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co kupiłaś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
też kupiłam kilka tych trójwymiarowych, ale z TŻ się podzieliłam tymi bardziej "męskimi" Na All widziałam kilka ślicznych, ale na chwilę obecną szkoda mi kasy, a tanie nie były ![]() Cytat:
Zazdroszczę Murakamiego "1Q84", z którym walczę, aby nie kupić póki nie wyjdzie III tom. A jeszcze bardziej zazdroszczę "Domu duchów" Allende i "Zeszytów..." Llosy . Pałkiewicza też chętnie bym poczytała, a na Szejnert się nie zawiedziesz - czytałam tylko tą jedną jej książkę, ale była świetna
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po obejrzeniu Twojej zakładki od razu wybrałam się na All w poszukiwaniu jakiś fajnych ![]() W tym toku postanowiłam nadrobić literaturę polską, dla siebie głównie, ale także, aby mieć pojęcie o czym piszecie . W podróżniczej także mam braki i jak na razie udaje mi się realizować moje plany. Szejnert była już na liście ponad rok, jak i pozostałe książki, ale czekały na okazję i się doczekały . Również mam nadzieję, że się nie zawiodę. U znajomej podczytywałam "Wyspę klucz" i spodobała mi się na tyle, że bardzo chcę mieć własną.
|
|
|
#869 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
U nas zawsze wszystko późno. Sesja zimowa zaczynała się w połowie lutego a letnia rozpocznie się w połowie czerwca, no i jak już pisałam ostatni egzamin przewidziany na 5 lipca |
||
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To faktycznie dziwnie macie, bo u nas na obojętnie na jakim semestrze ostatni egzamin był najpóźniej ostatniego czerwca i to też wyjątkowo.
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-05-20 o 15:10 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Dlatego wolę twarde okładki.