![]() |
#4562 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki
A ja na wszelki wypadek uszyję dwa. Cienkie koronkowe i chyba futerkowe. Nie podobają mi się takie specjalnie ale już wolę to niż być sina jakby okazało się, że jest 10 stopni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Wam kobiety za opinię. Wczoraj przyszły koperty, w tygodniu wybiorę papier pod kolor, pozamawiam gadżety i zabieram się do roboty ![]()
![]() |
#4564 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny 4 miesiące
![]() ![]() ![]() ![]() a ja nadal brak biżuteri i czegoś do okrycia ![]()
#4565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj decyduję się na biżu (-50% w Kruku ![]()
![]() |
#4566 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie martw się na pewno coś znajdziesz z biżuterii,a jak będziesz przymierzała suknie w salonie,to ci coś doradzą,albo tobie wpadnie coś w oko ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() Ja raczej zdecyduję się tylko na kolczyki,bo łańcuszki i kolie odpadają,nie będą pasowały do mojej sukni,za dużo by się działo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Raczkowanie
|
4 miesiące a my nie mamy:
- garnituru i całej reszty dla Tż!!! - zaproszeń - biżu i butów dla mnie - pomysłu na prezent dla rodziców - transportu dla gości - pomysłu na pierwszy taniec - dekoracji do kościoła - oprawy muzycznej ślubu -+ to o czym nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My co prawda moją biżu i zaproszenia za jakiś czas będziemy mieli, ale do Twojej listy musiałabym dopisać alko (chociaż czekamy na wstępne wyliczenie kosztu), noclegi, kreację na poprawiny, ostateczną listę zapraszanych gości, bieliznę, makijażystkę, pomysłu na auto (+dekoracje), brak wybranego bukietu, dekorację sali etc.... Tak więc głowa do góry! Nie jesteś sama! Ale damy radę- wrześniówy są the best i podołają wszystkim i wszystkiemu ![]()
![]() |
#4569 |
Wtajemniczenie
|
my nie mamy:
ubioru TŻ biżuteria okrycie bielizna strojenie kościoła alkoholu....
#4570 |
Raczkowanie
|
U nas podobnie brak: garnituru, bielizny, biżuterii, bolerka, butów, zaproszen, transporu, dekoracji, obrączek + to o czym nie pamiętam
![]() dziś wpadłam na pomysł jesli chodzi o podziękowania dla rodziców, na oku mam też halkę pod sukienkę. Jakoś nie przejmuję się tym aż tak bardzo, ciągle wydaje mi się że jest jeszcze czas... nie byliśmy nawet jeszcze u księdza i nie wiem na którą godzinę slub, ale księdza i obrączki planujemu załatwić jak najszybciej. Ale ten czas leci zaręczyliśmy się 1,5 roku temu a tu już ślub za 4 m-ce!!! ale się cieszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi jak u Was wyglądają lekcje tańca na które chodzicie?!?
My mieliśmy dwie opcje do wyboru- albo grupa, 7 tygodni (po 1h tygodniowo) za 250zł od pary, albo indywidualnie 80zł/h. Oczywiście wybraliśmy opcję 7-tygodniową- właśnie wróciłam z pierwszej lekcji... I co?!? I jestem załamana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Raczkowanie
|
My też dużo jeszcze nie mamy, ale nie przejmujecie się dziewczyny. Rzeczy typu biżuteria to szybki zakup
![]() ![]() Mnie obecnie najbardziej nurtuje temat "bolerka" czy czegoś w tym stylu. Nie mam zupełnie pomysłu. Poważnie biorę pod uwagę szycie czegoś, ale muszę wiedzieć czego ![]() Macie jakieś zdjęcia, projekty waszych typów...?
#4574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha.. my ćwiczyliśmy trochę w domu ![]() a my nadal stoimy z przygotowaniami... oglądam obrączki i podobają mi się takie zwyczajne żółte złoto, płaskie i lśniące ![]() nie rozdaliśmy zaproszeń, a już wiemy że część z bliskich mi osób nie będzie z nami w tym pięknym dniu... i jest mi strasznie smutno z tego powodu... bo kuzynka musi wyprawić chrzciny na końcu świata, akurat w tym dniu kiedy ja biorę ślub :/ jej bym i tak nie zaprosiła, ale liczyłam na obecność jej rodziców ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Przyczajenie
|
My chodzimy na kurs tanca juz trzy miesiace i tez pocztaki byly ciezkie, placimy 170zł od pary za 4x1h. Jestesmy zadowoleni, nawet bardzo. Walc angielski mamy opanowany tak ze nawet zastanawialam sie nad tym czy oby go nie zatanczyc jak pierwszy taniec zwlaszcza ze przyszly maz sie w nim dobrze czuje, zrezygnowalam z tego pomyslu. Zostalismy przy poprzedniej opcji tj. "Tylko w Twoich dłoniach" tanczone glownie krokiem uzytkowym z pieknymi obrotami, spontanicznie i pewnie, sami sobie ulozylismy jak to ma wygladac. Przez te trzy miesiace poznalismy tyle figur ze spokojnie moglismy sobie na to pozwolic. Postawilismy przede wszystkim na efektownosc, prostote wykonania (bo wiadomo stres bedzie) i na spontanicznosc...przecwic zone to i owszem mamy ale nie co do sekundy, nie co do obrotu. Ukochanemu wytlumaczylam kiedy i jak zmeiniac kroki kiedy trzymanie, kiedy obracac i niech sobie radzi. Niekiedy musialam podpowiedziec ze akurat inny obrot by w tym momencie lepiej pasowal, ale jak go nie zatanczy na weselu to nic sie nie stanie bedzie obrot gdzie inndziej lub inny
![]() ![]() ![]() ![]() szarotka....glowa do gory wszystkiego sie nauczycie, moj przyszly maz nigdy nie tanczyl, a teraz prowadzi jak ta lala, wiadomo jesli w domu nie cwiczymy to to od razu widac na zajeciach ale staram sie przypilnowac, a to ze sie nie czujecie to normalne, jesli nie czujecie sie pewnie to tak bedzie, dopiero jak przynajmniej kroki ogarniecie to sie skupicie na prowadzeniu, czuciu etc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4576 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam już swoją biżuterię i nasze obrączki (przeżyłam szok, że siostra je dzisiaj przywiozła i że nie trzeba było na nie czekać miesiąc... no, ale takie są przywileje kupowania w jednym z głównych salonów ![]() Jak dorwę swój aparat to wrzucę fotasa ![]() A co do nauki tańca, to wystąpiła kolejna opcja. Koleżanka koleżanki uczy tańczyć, między innymi też pary, i co weekend bywa u nas w mieście, więc być może skusimy się na to. Jutro idziemy wybierać papier na zaproszenia, tak więc i z tym ruszymy za parę dni... Oj, zaczyna się coraz więcej dziać... W końcu... ![]() ------ Dziewczyny dostałam wiadomość, że do 29 maja jest -20% w Kruku na biżu i -10% na zegarki (nie wiem czy biżuteria uwzględnia obrączki, czy nie). Oczywiście obowiązuje to we wszystkich salonach. Może komuś przyda się takie info...
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2011-05-13 o 05:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Raczkowanie
|
Na pewno rozglądacie się już za obrączkami. Właśnie zaczęłam się zastanawiać nad Red*Rubin. Macie jakieś opinie, doświadczenie. Mojemu TŻ bardzo się ten kamyczek podoba. Może jakiś znajomy już kupował i np. zmniejszał? W sobotę może się do nich wybierzemy.
Wczoraj byłam (przez przypadek trafiłam ![]() Co zostało: * jutro nauki ![]() * garnitur (sukienka przy tym to "pikuś", nawet Pan Pikuś ;P) * rozdać do końca zaproszenia (największa trudność) * moje dodatki ale to w lipcu/sierpniu jak przyjdzie sukienka. Teraz szukam bielizny. * bukiety dla mnie i druhny - magia ;/ * wystrój kościoła - magia^2 ;D * trochę remoncików i zakupów w domach * (...) kilka organizacyjnych rzeczy + fryzura próbna * biżuterii tez nie mam + obrączki Jak wypisałam to dużo wyszło... :/
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Dziewczęta
![]() Garniturami TŻtów się nie przejmujcie ![]() ![]() ![]() A w czwartek przed weselem kupował buty i garniak na poprawiny ![]() Tak że spokojnie ![]()
#4579 |
Raczkowanie
|
oliweczka123 Ja kupiłam sobie buty taneczne i jestem z nich bardzo zadowolona.Są bardzo wygodne i leciutkie
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:56 ---------- Wrzesień Słoneczna pogoda Początek miesiąca z lekkim zachmurzeniem, ale padać będzie niewiele. Potem przez cały miesiąc bardzo ładna pogoda, idealna do wędrówek po górach. Musiałam to wkleić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byliśmy dziś w Red&Rubin i wiem wszystko. Rubin w niczym nie przeszkadza. Jeśli jest diamencik na obrączce to nie da się zmniejszyć a zwiększyć o 1 rozmiary. Przy czystych obrączkach istnieje manewr o kilka rozmiarów, 2-3, w każdą stronę. Dożywotnia gwarancja. Grawer i ewentualne zmniejszanie kiedyś gratis. Oczywiście pudełeczko i woreczek. Najlepsze jest to, że weszliśmy, porozmawialiśmy, wybraliśmy i ... zamówiliśmy. Strasznie szybko. TŻ stwierdził, że chce normalne fazowane, tak jak planowaliśmy kiedyś. Potem były różne pomysły ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Wtajemniczenie
|
A więc wrzucam Wam fotki naszych obrączek i mojej biżu. Biżu nie da się sfotografować tak, żeby nie było blasku od kamyczków, więc dorzucam Wam linki.
Panie pomyliły się odnośnie kolczyków, i będą wymienione na inne- o takie http://wkruk.pl/product-pol-2307485-KOLCZYKI.html http://wkruk.pl/product-pol-2307480-BRANSOLETA.html http://wkruk.pl/product-pol-2307484-...IK-KOLIA-.html http://wkruk.pl/product-pol-2308567-...A-CORTINA.html Mam nadzieję, że będzie pasowało do sukienki ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2011-07-08 o 06:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem powinno pasować, bo wzory są podobne. Ja osobiście nie lubię takich koli i nic nie założę na szyję, ale to już przecież kwestia gustu. Zastanawiam się tylko czy i kolia i kolczyki i ta góra sukni to nie będzie trochę za dużo?
Biżuteria i obrączki bardzo ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolia i gorset to może być za dużo, dlatego raczej na pewno będę miała tylko kolczyki i bransoletkę. Kolię założę ewentualnie na poprawiny. A nawet jak nie na poprawiny, to będzie jeszcze cała masa okazji żeby założyć cały komplet (gdybym nie kupiła jej teraz, to później byłoby mi szkoda na nią pieniędzy, bo jej regularna cena jest zabójcza) ![]()
![]() |
#4584 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolczyki i bransoletka ![]() ![]()
![]() |
#4587 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczynki
![]() Kolczyki i bransoletka będą na 100%, a co z kolią, to okaże się na przymiarkach. Chociaż na chwilę obecną uważam, że gorset + kolia to chyba będzie za dużo ![]() gwiazdka82- odnośnie butków, to mam mętlik w głowie ![]()
#4588 |
Raczkowanie
|
Właśnie robie zawieszki na wódkę i przypomniała sobie, że ktoś prosił o teksty na jakoś tydzień temu. Wrzucam moje:
Niechaj męża kocha żona, A swą żonę kocha mąż! To nasz toast ulubiony, Który wznosić trzeba wciąż! Niech kieliszki głośno brzęczą, bo to dźwięk dla ucha miły. Gdy się goście tańcem zmęczą, trunek im przywróci siły. Wznieśmy toast Goście mili, by nam Młodzi długo żyli! Niechaj zawsze się kochają I gromadkę dzieci mają! Drodzy goście pijcie śmiało, niech alkohol dziś się leje. Jak będziecie mieli mało, to Pan Młody Wam doleje. Czyś jest młody, czyś jest stary, Pij za zdrowie Młodej Pary! Lecz pamiętaj, aby pić Pełnoletni musisz być! Jesteś Brachu na weselu pij więc zdrowo Przyjacielu, chciałbym Ciebie jednak prosić, bym nie musiał Cię wynosić. Pijcie Drodzy Przyjaciele Wszakże mamy tu wesele! Zdrowie Młodych szybko wznoście No i bawcie się radośnie!
![]() |
#4589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pewno się przydadzą. Powiedzcie mi co myślicie na temat mojego genialnego ![]()
![]() |
#4590 |
Rozeznanie
|
Widziałam takie coś na paru imprezach, i moim zdaniem dobry pomysł.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.