INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 14:54   #1801
n924
Przyczajenie

Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

dzięki dziewczyny ;d Stresuję się przed tym strasznie bo nigdy nie miałam jakiegoś zacięcia do ćwiczeń, ale najdłuższe wakacje w moim życiu - pora o siebie zadbać ;d

Okej, jestem po pierwszym fit teście.
W połowie myślałam że umrę! Nigdy w życiu się tak nie zmęczyłam , ale teraz czuję się cudownie i nie mogę doczekać się jutrzejszych ćwiczeń

Wyniki mam słabe, ale nie ma co się dziwić jak większość czasu spędzam siedząc, komp , tv.
switch kicks - 107
power jacks - 35
power knees - 55
power jumps - 20
globe jumps - 7
suicide jumps - 5
push-up jacks - 5
low plank oblique - 37

Edytowane przez n924
Czas edycji: 2011-05-16 o 13:59
n924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:33   #1802
wyskok
Przyczajenie

Pierwszy dzień Insanity za mną, zrobiłam Fit Test i oto wyniki:

switch kicks - 71
power jacks - 35
power knees - 70
power jumps - 20
globe jumps - 7
suicide jumps - 10
push-up jacks - 10
low plank oblique - 40

biorąc pod uwagę, że to praktycznie pierwszy raz w życiu, kiedy faktycznie się ruszam, to jestem zadowolona. Low plank oblique to masakra, bo tak mi się pociły ręce, że ślizgałam się po podłodze W sumie ćwiczyłam przed tym Brazil Butt Lift i to całkiem niezła rozgrzewka przed Insanity.
Do następnego Fit Testu!
wyskok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 21:53   #1803
klajdla
Wtajemniczenie

Ja teraz zaczynam drugi tydzien
I powiem Wam, ze pompki sa nadal moja zmora Chociaz idzie mi co raz lepiej
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:58   #1804
n924
Przyczajenie

dziewczyny, a udawało wam się od razu wytrzymać cały trening? bo ja po 25 min nie dam już rady ani ręką ani nogą ruszyć
Stary 2011-05-17, 16:32   #1805
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n924 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a udawało wam się od razu wytrzymać cały trening? bo ja po 25 min nie dam już rady ani ręką ani nogą ruszyć
Mozna powiedziec, ze tak Kazdy robilam do konca
Stary 2011-05-17, 19:08   #1806
n924
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
Mozna powiedziec, ze tak Kazdy robilam do konca
podziwiam! chyba że to ja jestem jakaś sprawnościowa kaleka ;p
Stary 2011-05-17, 21:12   #1807
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
podziwiam! chyba że to ja jestem jakaś sprawnościowa kaleka ;p
Nie sadze Ja po prostu od dluzszego czasu biegam, wiec moze dlatego troche mi latwiej (chociaz wcale nie mowie, ze jest latwo ).
A przed rozpoczeciem Insanity uprawialas jakis sport?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 03:21   #1808
Panadol
Raczkowanie

Cytat:
Ja od poczatku robilam kazdy trening do konca (taki mam charakter, ze nie darowalabym sobie jakbym odpuscila ). Po prostu robilam czesto krotkie przerwy i dolaczalam do nich. Z kazdym tygodniem jest coraz lepiej ((:
Panadol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 09:35   #1809
n924
Przyczajenie

nic nigdy nie ćwiczyłam wcześniej, nawet na wf troche leserowałam ;d teraz żałuję, tłuszczyk zaczyna się odkładać.

ale dzisiaj sukces! pełne 40 min bez żadnej dodatkowej przerwy! tylko z tymi pompkami kłopot trochę był ale robiłam co mogłam
Stary 2011-05-18, 16:25   #1810
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
nic nigdy nie ćwiczyłam wcześniej, nawet na wf troche leserowałam ;d teraz żałuję, tłuszczyk zaczyna się odkładać.

ale dzisiaj sukces! pełne 40 min bez żadnej dodatkowej przerwy! tylko z tymi pompkami kłopot trochę był ale robiłam co mogłam
To pewnie dlatego Ja gdybym wczesniej nie biegala i nie chodzila na aerobik, to podejrzewam ze padalabym juz po rozgrzewce
A uwierz mi, ze tez kiedys bylam mega leniuchem i nawet sie cieszylam, ze mialam zwolnienie z wf w szkole
Gdy juz Twoje cialo sie chociaz troche przyzwyczai do ruchu, to pewnie Ci co raz latwiej

PS Oj z pompkami to ja tez mam klopot Robie co moge, ale one mnie po prostu zwalaja z nog... przepraszam... z rak
Stary 2011-05-18, 18:08   #1811
madzianna87
Raczkowanie

Ja tez mialam b slabe rece i zaczelam od damskich pompek, stwierdzilam ze to ma wiecej sensu niz zrobic 3 a potem lezec na ziemi i patrzec bezmyslnie na filmik a tak rece mi sie szybko wzmocnily i po okolo 2 tygodniach przeszlam do normalnych pompek, ktore robilam zamiast moving push-ups i push-up jacks, az w koncu wskoczylam i na ten level takze krok po kroczku i nic ponad Twoje mozliwosci i tak zauwazysz efekty
madzianna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:25   #1812
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzianna87 Pokaż wiadomość
Ja tez mialam b slabe rece i zaczelam od damskich pompek, stwierdzilam ze to ma wiecej sensu niz zrobic 3 a potem lezec na ziemi i patrzec bezmyslnie na filmik a tak rece mi sie szybko wzmocnily i po okolo 2 tygodniach przeszlam do normalnych pompek, ktore robilam zamiast moving push-ups i push-up jacks, az w koncu wskoczylam i na ten level takze krok po kroczku i nic ponad Twoje mozliwosci i tak zauwazysz efekty
Ja wlasnie tez robie damskie pompki, zamiast tych 'meskich', ktore chyba sa naprawde zarezerwowane tylko dla mezczyzn
Stary 2011-05-18, 19:58   #1813
MiaVall
Raczkowanie

Hej! Odkryłam insanity w tamte wakacje i troche sie polubliliśmy, ale nie miałam czasu, by zrobic cały program. Teraz zaczynam wszystko od początku i znowu przechodze ta mordownie, dopoki sie choc troche nie przyzwyczaje do tak intensywnego ruchu. Zastanawiam sie tylko jakich efektow moge sie spodziewac na koncu i czy w ogole wytrwam hehe ) najbardziej zalezy mi na wyszczupleniu ud w wewnetrznej stronie [pewnie wiecie co mam na mysli], insanity pomoze?
ps. uzywacie specjalnego fitnesowego stanika? bo czuje, ze przy tylu podskokach moj normalny nie daje rady, a nie chcialabym narazic swoich piersi na jakies niepotrzebne rozciągniecia
MiaVall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:40   #1814
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MiaVall Pokaż wiadomość
Hej! Odkryłam insanity w tamte wakacje i troche sie polubliliśmy, ale nie miałam czasu, by zrobic cały program. Teraz zaczynam wszystko od początku i znowu przechodze ta mordownie, dopoki sie choc troche nie przyzwyczaje do tak intensywnego ruchu. Zastanawiam sie tylko jakich efektow moge sie spodziewac na koncu i czy w ogole wytrwam hehe ) najbardziej zalezy mi na wyszczupleniu ud w wewnetrznej stronie [pewnie wiecie co mam na mysli], insanity pomoze?
ps. uzywacie specjalnego fitnesowego stanika? bo czuje, ze przy tylu podskokach moj normalny nie daje rady, a nie chcialabym narazic swoich piersi na jakies niepotrzebne rozciągniecia
Ja nosze sportowy stanik Idealnie trzyma piersi podczas cwiczen (nie tylko Insanity, ale tez bieganie czy aerobik). Biust jest caly czas na swoim miejscu i w ogole nie podskakuje itp Jestem super zadowolona i prawde mowiac nie mam pojecia, jak kiedys moglam cwiczyc z zwyklym biustonoszu
PS Tak go polubilam, ze nawet po domu w nim chodze Zwyczajny stanik zakladam tylko, gdy gdzies wychodze
Stary 2011-05-18, 21:29   #1815
madzianna87
Raczkowanie

Ja tez mam sportowy stanik ale niestety zrobil sie teraz troche za duzy ;( ;( ;(
Stary 2011-05-19, 00:04   #1816
Panadol
Raczkowanie

Ja mam duzo sportowych stanikow, bo cwicze prawie codziennie i non stop ida do prania. W ogole nie wyobrazam sobie cwiczyc w zwyklym biustonoszu, chyba wszystko by mi powypadalo
Panadol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 11:10   #1817
Deidra
Raczkowanie

Cytat:
Zastanawiam sie tylko jakich efektow moge sie spodziewac na koncu i czy w ogole wytrwam hehe ) najbardziej zalezy mi na wyszczupleniu ud w wewnetrznej stronie [pewnie wiecie co mam na mysli], insanity pomoze?
Miałam kilka podejść do Insanity, ale zawsze gdzieś się musiałam pochorować, ale miałam wypadek i przerywałam (złośliwość losu :P), ale powiem Ci, że efekty rzeczywiście są. Najdłużej robiłam chyba 6 tygodni i w kwestii wysmuklenia nóg czy podniesienia pośladków i takiego ich fajnego zaokrąglenia efekty jak najbardziej były także polecam. Nie podam Ci tego niestety w centymetrach, bo przy zapiskach nie zaznaczałam rodzaju wykonywanego treningu, ale udka spadały. Co prawda wyrabiały się też mięśnie, ale dla mnie to był tylko plus, bo wyglądało to świetnie jak wysmuklały nogi i ramiona

Cytat:
Oj zdecydowanie! Ja nie mam najmniejszego biustu, więc stanik sportowy albo chociaż koszulka z wbudowanym stanikiem obowiązkowa. Mnie to ogólnie denerwował tam wszelki rodzaj podskakiwania czy to ze strony biustu czy włosów, także wszelkie usztywniacze bardzo się przydają
Deidra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:55   #1818
MiaVall
Raczkowanie

Dzieki wielkie za odpowiedzi utwierdzilo mnie to tylko w przekonaniu, ze bez takiego stanika ani rusz z insanity
MiaVall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:14   #1819
LoccoAngel
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ! Zabieram się za to Insanity i zabieram i mam małe wątpliwości ;/ Bardzo rozbudowują się ' bary ' przy tym zestawie ? Mam dość szerokie plecy i ramiona i jakoś nie widzi mi się żeby były jeszcze szersze ;/ No i mój największy problem- nogi. Robię co mogę i nic. Mam okropne nogi, krótkie i masywne. Jest trochę tłuszczyku po wewnętrznej stronie ud i chcę się go pozbyć ale nie wiem czy przez Insanity nie umięśnią mi się jeszcze bardziej. Na innym wątku nic ciekawego mi nie doradzono, może któraś z Was mogłaby mi doradzić co robić z tymi nogami? Bardzo proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06574.jpg (67,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06466.jpg (88,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06565.jpg (89,5 KB, 57 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 17:33   #1820
Ayati
Rozeznanie

LoccoAngel, mi przede wszystkim tłuszczyk uciekł właśnie z nóg! Różnica jest zauważalna, sama to widzę i wszyscy dookoła też mi to powtarzają
Poleciało z okolic kolan, gdzie najtrudniej pozbyć się tłuszczu. Ja skończyłam 14 dzień, więc efekty są. Zabieraj się więc do roboty !
Szczerze powiedziawszy ja jeszcze wysiadam przy pompkach, więc bary mi nie urosły. Ale jeśli się tego obawiasz, to po prostu rób połowę mniej niż oni i powinno być dobrze.
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 18:13   #1821
n924
Przyczajenie

również liczę na efekty na nogach ;d jak już ktoś wcześniej pisał, na tą część od środka ud ;d

stwierdzam iż ćwiczenia uzależniają! resztę dnia czuję że się marnuję, mam ochotę robić coś jeszcze! Jakie ćwiczenia polecacie jako dodatek do Insanity?
Stary 2011-05-19, 18:29   #1822
Deidra
Raczkowanie

Ja w takich sytuacjach biegałam albo wychodziłam jeszcze na rower. Oczywiście wtedy już tak tylko rekreacyjnie, żeby się nie wykończyć za bardzo I jeszcze badminton z TŻ-em, też fajnie się sprawdzało po treningach z Insanity.
Stary 2011-05-19, 20:35   #1823
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez LoccoAngel Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ! Zabieram się za to Insanity i zabieram i mam małe wątpliwości ;/ Bardzo rozbudowują się ' bary ' przy tym zestawie ? Mam dość szerokie plecy i ramiona i jakoś nie widzi mi się żeby były jeszcze szersze ;/ No i mój największy problem- nogi. Robię co mogę i nic. Mam okropne nogi, krótkie i masywne. Jest trochę tłuszczyku po wewnętrznej stronie ud i chcę się go pozbyć ale nie wiem czy przez Insanity nie umięśnią mi się jeszcze bardziej. Na innym wątku nic ciekawego mi nie doradzono, może któraś z Was mogłaby mi doradzić co robić z tymi nogami? Bardzo proszę
Ja wlasnie mam waskie ramiona i chcialabym je troszke poszerzyc (tylko czy sie wogole da?). Za to tez mam problem z nogami
ale ja nie cwicze insanity wedlug programu bo nie mam takiej mozliwosci, ale tylko 4 razy w tygodniu program z 1 albo drugiego miesiaca robie plus inne cwiczenia z turbo fire i brazil butt lift tak aby wyszlo 90min 4x/tyg.
Dzisaij zrobilam max interwal plyo. 16 pompek x6 ale robilam takie 'polowki' bo jestem przeziebiona i wogole nie dalabym rady.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:21   #1824
n924
Przyczajenie

Hej dziewczyny, mam problem. Dostałam dzisiaj okres i potwornie boli mnie brzuch nawet po ketonalu ( jak zawsze ) . I nie wiem co zrobić z ćwiczeniami ? Próbowac mimo to ? czy przełożyć je? nie wiem jak to rozwiązać...

http://corazlepszydzien.blogspot.com/
Stary 2011-05-20, 12:45   #1825
Deidra
Raczkowanie

Ja w takich sytuacjach czasami sobie przesuwałam dzień przerwy. W dzień kiedy potrzebowałam, albo po prostu fizycznie nie mogłam robiłam sobie tego niedzielnego Offa i robiłam treningi dalej, nie robiąc już kolejnego dnia wolnego w tygodniu...

No chyba, że przez kilka dni będzie bardzo źle, to moim zdaniem po prostu sobie odpocznij, a nie zmuszaj się na siłę, bo to Cię tylko zniechęci, a trening i tak wyjdzie słabo... I trzymaj się tam
Stary 2011-05-21, 14:42   #1826
always naughty
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Od prawie 5 miesięcy jestem na lekkiej diecie. Schudłam jakieś 5kg wiem, że to nie powala ale jak mówię nie odchudzałam się jakoś ostro, teraz jednak idzie lato i chciałabym pozbyć się jeszcze paru kilo, stosuję dietę, niestety waga nie spada w dół, wiem że to czas kiedy powinnam wprowadzic więcej ćwiczeń. Przeglądałam fitnessowe forum i insanity wydaje się być czyms dla mnie. Niedługo zaczynam

Edytowane przez always naughty
Czas edycji: 2011-05-22 o 10:24
always naughty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 13:05   #1827
n924
Przyczajenie

tydzien za mną i czuje się wyśmienicie!:d

Stary 2011-05-22, 14:24   #1828
always naughty
Rozeznanie

Ja zaczynam jutro.
Prawopodobnie będę musiała przerwać bo w lipcu wyjeżdżam na wakacje, żałuję że nie odkryłam tego trochę wcześniej! Ale i tak warto wykonać chociaż pół programu, źle na tym nie wyjdę Już się nie mogę doczekać..
Stary 2011-05-22, 14:57   #1829
madzianna87
Raczkowanie

Mi zostal ostatni tydzien I troche sie ciesze ze juz po wszystkim, bo powoli mam juz dosyc, a troche mi smutno bo co ja poczne bez szona tiii? ;( ;( ;(
Stary 2011-05-22, 15:18   #1830
n924
Przyczajenie

madzianna pewnie będzie Ci tego brakować ;d ja już też się zastanawiam co robić po !
rozważam opcję codziennego biegania na dłuższe dystansy, ale to już nie będzie to samo ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości