|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Carmela tak ja mam, ale jestem ciekawa co wybrałyście
Filip najpierw miał fotelik X-car z kompletu z X-landerem, potem jak sprzedałam wózek to kupiliśmy najzwyklejszy fotelik 4baby http://allegro.pl/fotelik-capri-2011...600551841.html taki jak na aukcji niebieski teraz postawiliśmy na maxi cosi żeby nam w buzza się wpinał
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-05-17 o 16:26 |
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() z Olusiem miałam MC Cabrio też do Buzza używałam. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-17 o 16:29 |
|
|
|
|
#1893 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
znam ja nie od dzis i cala rodzian ma o niej podobne zdanie ![]() mieszkajac z rodizcami tez nei bylo takich problemow a tu owszem wiek itp. przymykamy oko na wiele spraw to ze jest brudasem na potege musze chodzic za nia i z brzuchem na kolanach zamiattac podloge bo wszedzie kruszy jakby talerza nie mogla wziac ![]() wymysla rozne historie na nasz temat niedawno siedze sobie w pokoju na wizazu a tu ojciec do mnie dzowni ze ja babcie terroryzuje ze co sie u nas dzieje ze ktos jej krzywde robi i co nie wkurzylabys sie jak nei wiesz oco chodzi? to jego matka wiec coz trudno wytlumaczyc ze tak nie jest ![]() a ja jestem w ciazy i potrzebuje spokoju a nie wrazen na to co daje rade przymykam oczy ale nie na wszsystko sie da jak tak dalej pojdzie to moze nam do lozka wejdzie niedlugo! pozatym bedzie dziecko wiec nie moge sobie pozwolic na takie lazenie kiedy sie chce i tlucznie sie nie szanujac nikogo bo jesli en iszanuje tego ze ja spie to dziecka teznie uszanuje Cytat:
|
|||
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
sweet a jak ze szpitala wrocisz?
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
w Gdyni jest wypozyczlnia fotelików, uwazam ze to super sprawa własnie dla osób ktore nie maja auta i na cozin nie potrzebuja fotelika. Mozna chyba tez taxi z fotelikiem zamowić.
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa mnie chyba do grobu wpędzi niedługo...ehh szkoda gadać. Niektóre rzeczy wolę przemilczeć, taka jej natura, ale jak kiedyś wybuchnę to będzie wojna.
Sweet ja Ci współczuje tej babki, ale takim starym sie nie przetłumaczy, dużo rzeczy sobie dodają i wymyślają żaląc się do reszty rodziny właśnie. Na starość się coś na łeb robi, z prawie każdą babką. Życie jest męczące przez takie akcje z rodziną.. Mamad dobrze mówisz, mieszkając u kogoś trzeba się dostosować w jakimiś stopniu do zasad, ale z babką angel chyba nie da rady po ludzku. od 17 maja w makro jest proszek i płyn dzidziuś, tylko nie wiem czy oferta na całą polskę taka sama, bo ja w lubelskiej gazetce widziałam. editka ładna posciel, ładne wzorki wybrałaś. brunetka regał ładny, widziałam taki jak swój kupowaliśmy.. zmalowana a ile płaciłaś za ten krem? to ten na przebarwienia? js kupowałam w drogerii natura i był w promocji niby chyba 16 zł zapłaciła, a za dwa dni w leclercu widziałam po 13! popsuła mi się ładowarka do laptopa ( ta końcówka do wejścia), albo wogóle wejście w laptopie bo od jakiegoś czasu słabo łączyła a teraz wogóle nic. Kombinuje na wszystkie strony i nie chce ładować.!!!!!!! Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-17 o 17:15 |
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet w ogóle nie planujesz kupn fotelika?
nie będziecie nigdzie z małym się przemieszczać, choćby do rodziny na imprezę? wszędzie jeździcie komunikacją czy na piechtę?
|
#1898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zanka śliczny ten leżaczek ![]() Cytat:
My już po zakupkach, nachodziłyśmy się z siostrą aż Mały wariował chyba typowy mężczyzna z niego będzie, że nie lubi zakupów hehe A oto co kupiłyśmy dla niego ![]() To beżowe to kocyk żakardowy bawełniany, bo któraś pisała, że najlepsze
|
|||
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou ale dzisiaj nakupiłaś na tym allegro
To już jak cała wyprawka!
|
|
|
|
#1900 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka boskie ubranka
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam się zdrzemnąć po obiedzie bo mi sie oczy zamykały..... powiedzcie mi, czy Wy też jesteście tak strasznie senne w tym 3 trymestrze?
Kurcza martwię się o mojego psiaka ma jakieś dziwne ataki, zaciska jej się pyszczek, tak że ciężko jej go rękami otworzyć, w momencie robi się spieta i dostaje dreszczy ale jak jej sie otworzy pyszczek to wszystko przechodzi.... muszę ją zabrać do weterynarza
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Taak te jeansy, sweterek, body z kołnierzykiem i czapeczki "I love..." właśnie stamtąd
Kocyk, "ogrodniczki" z czapeczką i szaro biały dresik w Smyku a reszta w takim zwykłym sklepie dziecięcym Ale jak tu patrzę ile dziewczyny mają rzeczy to ja mam krcze niewiele tego, ale mam jeszcze 8 tygodni, myślę że zdążę
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-05-17 o 18:06 |
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Editka widzę, że zakupy pełną parą
Te pościele cudne, chyba też coś zamówię
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Editka, Natka ale poszalałyście
:ju pi:ja muszę się do hm przejechać
|
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
hej brzucholki nadrobilam zaleglosci z dwoch dni, ostatnio przychodze z pracy i padam. Nerolko gratulacje!!! Fajnie, ze Iza juz jest z wami.
Ostatnio dostaje schizy, zemaly urodzi sie przed czasem, a ja bym chciala dotrwac do kolejnej wizyty u lekarza.
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
W końcu nas wypuścili. Dziękujemy za wszytskie kciuki. Wyniki ładnie spadły, ale niestety strach ciągle jest. Jutro opowiem więcej, bo dziś jestem okropnie zmęczona. |
|
|
|
#1910 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/karuzela-wyspa-mar...613504719.html
Co myślicie o tej karuzeli? Ma któraś z Was taką? |
|
|
|
#1916 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Nosidełko za niewielkie pieniądze, jeśli nie będzie nam się podobać, to odsprzedam dalej. Cytat:
Cytat:
.Wow, za taką cenę, masz farta .
|
|||
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do brokuł, to powiem że straciły swój smak i kolor w lasagne, ale się nie rozpaćkały dla upartego mogą być w lasagne.Wodauqa wiem o jakiej piszesz sałatce i wyobrażam sobie te piekne kolory,tylko u mnie problem polega na tym, ze mój mąż nie toleruje w takiej postaci jajka, w sumie w ogóle ich nie jada, choć absurdem jest to że kogel-mogel lubi ale jak widzi jajko sadzone, gotowane na twardo czy na miękko to potrafi na ich widok zwymiotować, więc tej sałatki nawet nie mogę zrobić na jakąś imprezę Zastanawiałam się kiedyś aby tego jajka nie zamienić na coś innego np kukurydzę ?Zanka śliczny ten leżaczek! do jakiego czasu on wystarcza? Sweet no jedna rzecz Kolina gratuluje 28 tyg ![]() Dziubek z jakiej firmy polecasz szpinak?I dobrze rozumiem że dajesz półtorek małego kubka śmietany, czyli 150g przyjmując że jeden kubek ma 100g? Nie jadłam nigdy szpinaku, ale chyba się na niego skusze! Patik Ja tak miałam samo z moim laptopem to kupilam jakas uniwersalna ladowarke z allegro najtansza i działa Natka śliczne te rzeczy! Editka to zaszalałas ![]() Scio dobrze że jesteś ![]() Kochane jeżeli Ja mam fotelik z Tako razem z wózkiem, to jak mam sprawdzić czy mi potrzebna jakaś ta baza? czy coś?! Poszalałam z teściową po sklepach, choć Ja sobie kupiłam tylko milke jogurtową i właśnie cała ją pożarłam
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Rozeznanie
|
Scio super ze wrocilas duzo zdrowka
natka sliczna a co do jakosci niemam pojecia,ja sie nierozgladam za takimi rzeczami mam takie szczescie ze prowadze sklep z zabawkami wiec tego z wyprzedzeniem nie kupuje ![]() |
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Scio witamy witamy. Odpoczywaj
![]() Zanetaa już mi lepiej, co nieco zaczęłam jeść, wykąpałam się wkońcu, może wrócę do normalności jutro. Nie odpisali mi z usc co z imieniem. Kajool ja też mam schizy że wcześniej urodzę, tym bardziej ze na usg 31yc łożysko miało 2 st dojrzałości. Dopiero ostatnio zwróciłam uwagę i zaczęłam czytac bo nie wiedziałam co to znaczy..lekarz ani słowem o tym nie wspomniał, i nie wiem czy to nie za wcześnie... editka czyli pracujesz w sklepie z zabawkami? ale Ci fajnie dzidziol będzie miał dużo zabawek.zrobiła mi się swędząca krosta na brzuchu.Co to ma być znowu u diabła? Właśnie oglądam pogodę, nadciągają upały... Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-17 o 19:43 |
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do śmietany to zazwyczaj na oko i na smak dodaje ale ostatnio właśnie dodałam 1,5 kubeczka śmietany szefa z danona wszystko zalezy od tego jak bardzo rzadki (w postaci sosu) chcesz mieć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

zębole

Zakończone: 2

ale jak widzi jajko sadzone, gotowane na twardo czy na miękko to potrafi na ich widok zwymiotować, więc tej sałatki nawet nie mogę zrobić na jakąś imprezę