![]() |
#241 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wełniaczków to jak pisałam wyżej - u nas tylko Storcheny. Stosunek ceny do jakości moim zdaniem idealny, podobają mi się z wyglądu, co najważniejsze - nigdzie nie uwierają młodego. Otulacze welniane u nas się wogóle nie sprawdzily bo wszytskie jakie znam są na rzepy ![]() Flipa koniecznie reklamuj. Gdzie kupowałaś? Ja czekam juz troche czasu na rozwiązanie swojej reklamacji w ekomaluchu ![]() Cytat:
![]() Aha - no i jak młodszy był to często spał w 1 pieluszce na noc. Teraz jakos nie umiem tyle czasu w jednej dziecia trzymać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas zmiana pieluszki w nocy w ogóle nie wchodzi w grę - moja córka tak płacze jakby ja ktos obdzierał ze skóry ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My się przebieramy po nakarmieniu. Wit jak ma pelny brzuch daje zrobic ze sobą wszytsko i się nie budzi. Wiec zmana pieluszki nie stanowi problemu. Inna sprawa że śpi w koszulce i pieluszce ![]() ![]() BTW niebawem bedziemy testować pieluchy Bambooty nocne to dam znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
U nas też jest straszliwy płacz i trzeba cyca jak najszybciej dać
![]() Jeszcze niedawno też zmieniałam pieluchę przed pierwszym karmieniem nocnym, ale od jakiegoś czasu były o tej porze ledwo wilgotne albo w ogóle suche, więc nie męczę go już rozbieraniem tylko od razu biorę do karmienia. Coś mi się wydaje, że muszę faktycznie jeszcze raz zrobić lanolinowanie i to takie końskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
Zanabyłam formowanki nappime, zobaczymy, czy się sprawdzą
![]() Moje dziecię ma 3 tygodnie, także czasem niestety ta pupa wygląda komicznie w tetrze i otulaczu, ale znacznie lepiej we Flipie, jestem z niego bardzo zadowolona, IV gorzej nieco, obciera go trochę... A na spacerek zalożyłam wczoraj Bumgeniusa, bardzo dobrze się sprawdził ![]() czy Wy te wełniane otulacze pierzecie w zwykłym płynie do wełny, czy specjalne jakieś szampony do wełny kupujecie? I ręcznie czy w pralce? Może faktycznie te Storcheny kupię, na lato to wydaje się być dobrą opcją, chyba mniej gorąco będzie w takim otulaczu I ostatnie na teraz pytanie: co to za pieluchy BBH? Nie umiem rozszyfrować skrótu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piorę ręcznie w zwykłym płynie do wełny (Perwoll) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po karmieniu tez nie ma szns na przebieranie, bo wtedy to śpimy juz obie ![]() To czekamy na recenzje pieluszki ![]() Cytat:
![]() Otulacze wełniane piore recznie w perwollu lub w jakims innym płynie do prania, jaki akurat mam w domu ![]() Tak wczoraj chwaliłam gatki Storcheny, to dziś w nocy przeciekły ![]() ![]() Ma ktos taki otulacz http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=282 ??? Bardzo chwalony na forum chusty.info i nie wiem czy sie nie skusić, choć cena mnie trochę powstrzymuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Chciałabym dolaczyc do grona wielorazowych mam ![]() Przeczytałam kilka forów, opinii i zgłupiałam ![]() Nie mówie kategorycznie nie też pamperson, bo jezeli pojade do dziadkow w odwiedziny, to raczej pampek. Teraz mam dylemat, co kupić. Myślałam o: - białe otulacze tots bots rzm. 0 2 w cenie 1 - otulacz flip - 2 szt. - formowanki inse vimse bawełna i frota rozm nb - z 4 szt - 2 kieszonki apllecheeks - frotki - mam juz 10 szt - musliny - mam 9 szt Nie za mało? Czy te otulacze pulowe oddychaja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | ||
Wtajemniczenie
|
ach, trzy dni wyłącznie w wielo i pupa jak marzenie się zaczyna robić, a taka czerwona była koszmarnie... co prawda jednocześnie jedzie też linomag, ale dwa razy dziennie, więc myślę, że można zasługę przypisać też i pieluchom
![]() Cytat:
![]() nad loveybums myślałam, ale właśnie - ta cena... to może niech ktoś wypróbuje i powie, czy warto ![]() Cytat:
a co do reszty to doświadczone koleżanki niech się wypowiedzą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to już grono, ale im nas wiecej tym lepiej ![]() Co do Twoich zakupów (moje własne odczucia, być może któraś z dziewczyn na podstawie własnych doświadczeń doradzi coś zupelnie innego): - białe otulacze tots bots rzm. 0 2 w cenie 1 (nie polecam; pominę fakt, ze PUL średnio miły w dotyku, nieco sztywny, to sam otulacz nie układa się ładnie na ciele, wydaje się być za duży mimo dobrze dobranego rozmiaru; no i cały biały troche nudny ;P ale to akurat najmniej ważne ![]() - otulacz flip - 2 szt. (jak najbardziej ok - do flipa są fajne wkłądy z bawełny org. lub mikrofibrowe z polarkiem) - formowanki inse vimse bawełna i frota rozm nb - z 4 szt ( też nie polecam - wymienione przez ciebie formowanki nie mają zapiec - nap/rzepow/troczków - spina je się klamerką snappi co może być nieco pierdliwe w codziennym użyciu; pozatym formowanka frotowa jest wielka - trudno ją upchać w otulaczu a chlonnością nie gzreszy:/) - zamiast imse vimse kupilabym 2 formowanki Storchenkinder + 2 handmade (fajne są babyetty, taniej np Pupeko) i ze 2-3 tetro; - 2 kieszonki apllecheeks (stosunkowo drogie, a niekoniecznie się sprawdzą; spotkalam się z wieloma opiniami nt odciskania się gumeczek, u nas tez był ten problem; za ta cenę można spokojnie kupić fajne kieszonki) zamiast applecheeks - bumgenius one size, ittibitti rozmiarową, handmade (np.nappime, babyetta, eko_mama, franiszki itd) - frotki - mam juz 10 szt (??? ) - musliny - mam 9 szt (to dokup sobie jeszcze z 9 kikko i bedzie ok ![]() Do listy obowiazkowo dorzuciłabym 1 wełniaczka szczegolnie ze lato idzie, szkoda żeby dzieciątko się grzalo w pul'u non stop. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Bianka - powinnaś zostać doradca pieluszkowym
![]() ![]() Masz moze welniany otulacz Loveybums? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gatki chętnie nabyłabym gdyby nie to, że pokochałam Storcheny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
biankaaa dzięki Ci dobra kobieto
![]() Na razie zrobie małe zakypu: - 2 otulacze flip - 2 otulacz nb inse vimse welurowe - 4 pieluszki bambusowe NB - wkłady sucha pielucha bambusowe Dokupie jeszcze kikko o ile gdzieś znajde ![]() Dziękuje Wam bardzo za pomoc!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
Weź jeden welurowy i jeden bawełniany - one sie nieco różnią, oba są fajne ale zawsze to wieksza roznorodnosć. Welur moze byc nieco "cieplejszy".
Kikko aktualnie kupisz w zachustowani.pl ![]() No i nie ma sprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Biankaaa powinnaś zostać doradcą pieluszkowy
![]() Dziękuje jeszcze raz z apomoc i oświecenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Wczoraj próbowałam założyc gatki Storcheny do tery - totalna porażka
![]() Wciąż szukam idealnego i łatwego do zakładania rozwiązana na lato ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas gacie leżą tak jak na zdjęciu. Jest nieco luzu, ale nic nie spada, nogaweczki na miejscu, mamy też M-ki. Może niech justin napisze coś o otulaczu tetro - on podejrzewam fajnei zgrywalby się z tetrą/prefoldami. Przynajmniej na taki wyglada. No i fajny do EC, a wy sie przeciez wysadzacie czesto. Fajne te formowany Storchenowe, tez sie na nie czaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U Was te gatki leżą zdecydowanie lepiej. U nas, nie dość, że w pasie luźne, to jeszcze w udkach sie zsuwają ![]() Tak właśnie myślałam, żeby je troche sfilcować, tylko żeby potem nie były znów za ciasne ![]() Otulacz tetro chyba nie sprawdziłby sie u nas - nie wiem czy teściowa dałaby z nim rade ![]() A Ty masz te formowanki Storcheny na troczki? Jak z chłonnością? Długo schną? Jaki materiał maja od pupy? Bawełna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą Wit ważony przedwczoraj ma 10,3kg. Wiec jakos bardzo wiekszy nie jest ![]() Mamy formownaki storchenowe i świetne są. W całości wykonane z bawełny organicznej - bez żadnych polarów/welurków przy pupie. Dziecko czuje mokro. Wkład wszyty w środku w pieluszce. Troczki fajne, ja akurat lubie takie oldschoolowe pieluchy ![]() ![]() ... aha no i tak sobie pomyslalam, skoro macie trudnosci ze zmiana pieluchy, jest w biegu itp to chyba jednak napki. Troczki to wiesz, tzreba mieć czas zawiazać ![]() Ponieważ mi się nudzi, a Wit śpi już prawie 2 godziny to cyknęłam porównawczą fotkę formowanki storchenowej z IB sio rozm L (bo wiem, ze takie macie wiec wielkościowo wiesz co i jak). STORCHENKINDER Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2011-05-13 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Bianka - wielkie dzieki!
![]() Czekam tylko na odpowiedz ze sklepu, czy chłonność tych pieluszek na napy jest mniejsza niz wiazanych na troczki, bo w opisie podano ze jest to pieluszka i trenerki w jednym ![]() ![]() Po Twoich zdjęciach widzę, że rozmiarowo powinny nam pasować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
I jak wyszło testowanie?
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Franiszkowe kieszonki sprawdzają się całkiem nieźle. Zamówiłam 3 szt w rozmiarze M-L, każda ma w środku co innego:
-frotka bambusowa -bambus+bawełna org. -bambus+bawełna+konopie Każdy z tych materiałów nie daje uczucia suchości, i takie też było moje założenie. Bardzo porządne tkaniny, z każdym praniem chłonniejsze. Przyjemne w dotyku. Wrastwa zewnętrzna to PUL - taki jak w wiekszosci handmade'ow. spelnia swoją rolę, wzorki łądniejsze niż na zdjęciach, nic nam nie przecieka. Krój kieszonki też nam leży, chociaż myślę że rozmiar jest nieco zawyżony. Wit ma rok, waży niecale 10,5 kg a kieszonka mogłaby bardziej przylegać w udkach. Dla szczuplaczka z pewnością za luźno będzie. To w zasadzie jedyne czego mogłabym się przyczepic. Do kieszonek dokupilam skaldane wklady z dwustronnej froty bambusowej - chloną bosko, schną jak to bambus długo, no mysle ze na nocki spokojnie dalyby rade. Potestujemy dzis nocke ![]() Nie liczac fajnych materialwo i swietnego kontaktu ze sprzedajaca (ktora jest otwarta na sugestie dot zamawianych pieluch, można dowolnie kombinowac z materialami, szer. pieluszki, wielkoscia wkladow itp) to prawdziwą zaletą franiszek jest cena ![]() ![]() Teraz czekam na nowe eko_mamy, z mnostwem życzeń co do ich środka, kroju - powoli znajduję idealna dla nas pieluszke ![]() A teraz ja proszę o opinie nt.: -formowanek eko_mamy (nie wiem czy sobie za jednym razem nie domówić). Jakie macie (justin?) welurowe czy bawełniane? Napiszcie coś o nich. -otulacza tetro Velluto, a Ty napisz proszę, co tam dowiedzialas sie o formowankach storchena na napy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Gdzie kupujecie te franciszki
![]() I kto to jets eko-mama ![]() Mi moje pieluchy właśnie jada kurierem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://eko-mama.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziołszki, jak przyjda moje zakupy to się pochwale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
Mam w końcu info o pieluszkach formowanych Storchenkinder - chłonność pieluszek na napy i wiązanych na troczki jest identyczna, róznica jest tylko w sposobie zapinania. Rozmiar pieluszki na napy odpowiada pieluszce w rozmiarze II na troczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, myślę nad założeniem prv klubu na wizażu, w którym będzie można swobodnie wrzucać zdjęcia dzieci w pieluszkach. Mam pewne opory nad zamieszczaniem zdjęc syna np w samej pieluszce na forum publicznym. Czasami chciałabym pokazać jakąs pieluszkę jak lezy na pupie mlodego, albo zobaczyć u któreś z Was jak dana pieluszka uklada się na dziecku, a czasami tylko po to aby popodziwiać maluchy w kolorowych pieluszkach. Co o tym myślicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Czy na meisiące letnie wg was zainwestować w coś lżejszego niż bambus? czy bambus będzie ok?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.