Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 15:04   #2071
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
to tak na dobry dzień dla tych co lubią obcować ze słonkiem :P
http://www.demoty.pl/droga-plazowiczko-pamietaj-25353

AniaP ja jakis czas temu czytałam książkę i oglądałąm film o duchu i właśnie głównego bohateran bolała szyja i co się okazało miał tam na tej szyi usadzonego ducha osobny którą miał na sumieniu przyznaj sie jakiego ducha dźwigasz a tak poważnie to polecam masaż

dzięki dziewczyny za te rowery

dziewczyny pomocy moja Danutka robi kupke z krwią strasznie się boje o nią kórde ostatnio kuzynki syn miał biegunke ale to było tydzień temu i dana napiła się z jego kubeczka w niedziele i od wczoraj się męczy w nocy miala temperature 38,9 zbijałam nurofenem do lekarza dopiero idziemy na 19.30 wysłałam Ale żeby zawiozła kupe do analizy ale pietra mam strasznego
kurcze, mam nadzieję, że to nic poważnego i tak jak dziewczyny piszą - ewentualnie coś alergicznego

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
No skubnął, dziś na śniadanie 2 jajeczka na masełku Rosołek dostał ostatnio ale tak średnio mu wchodził, mam zamrożonych kilka słoiczków - dziś mu wyciągnę Pomidorową kiedyś zrobiłam, ale nie chciał. Może czas na drugie podejście

Zazdroszczę wyspania. Misiek poszedł spać po 21, wstał przed 5. Od północy z nami w łóżku...

No zuch Barszczyk kiedyś robiłam i też średnio mu podchodził Zupki też zwykle miksowałam, może nie tak na papkę ale kawałków nie chciał. Wczoraj za to ładnie jadł w kawałkach - ale po troszku, np kostęczkę marchewki potem kosteczkę ziemniaczka... Owoce je w kawałkach - np banana ja trzyma, on przychodzi i sobie gryzie, ucieka i znów przychodzi i tak w kółko... Tak samo z jabłkiem. Do niedawna tez miksowałam ale mi się nie chce Z naszego jedzenia to czasem coś skubnie ale my nie jemy zdrowo
A jakie kotleciki jej dajesz?
....

Rosół jest beee. Właśnie się drze... Deszcz nas ze spaceru wygonił... Spał dziś całe pół h i nie chce więcej.. Oj chyba go przechwaliłam...
ale ten rosół i pomidorowa z lanymi kluskami dajesz?? Bo Kubuś tylko z takimi zje, makaron czy ryż odpada - nie ruszy wtedy tych zup zjadł Ci jajka, a mój nie ruszy z kolei jajek - jeśli już to omlet puszysty zje, jajecznicy nie zje i jajka na twardo też nie dzisiaj zjadł rybę cały słoik i po spacerze wypił 170 mleka i teraz śpi
Kupiłam małemu mleczko do ciała ziajka, ana - dobre toto??
Kurna na 16stą muszę być w szkole, raczyli mnie poinformować że mam dzisiaj komisję wychowawczą z uczniem moim- etap II masakra, nie wiem co mam mówić i jak się wytłumaczę z tego, że zabieram to dziecko na wycieczkęjeszcz e rodzice psychole

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:12   #2072
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
No skubnął, dziś na śniadanie 2 jajeczka na masełku Rosołek dostał ostatnio ale tak średnio mu wchodził, mam zamrożonych kilka słoiczków - dziś mu wyciągnę Pomidorową kiedyś zrobiłam, ale nie chciał. Może czas na drugie podejście

No zuch Barszczyk kiedyś robiłam i też średnio mu podchodził Zupki też zwykle miksowałam, może nie tak na papkę ale kawałków nie chciał. Wczoraj za to ładnie jadł w kawałkach - ale po troszku, np kostęczkę marchewki potem kosteczkę ziemniaczka... Owoce je w kawałkach - np banana ja trzyma, on przychodzi i sobie gryzie, ucieka i znów przychodzi i tak w kółko... Tak samo z jabłkiem. Do niedawna tez miksowałam ale mi się nie chce Z naszego jedzenia to czasem coś skubnie ale my nie jemy zdrowo
A jakie kotleciki jej dajesz?
....
Rosół jest beee. Właśnie się drze... Deszcz nas ze spaceru wygonił... Spał dziś całe pół h i nie chce więcej.. Oj chyba go przechwaliłam...
a jak te jajeczka robisz? jajecznicę na masełku?
ja mojej raz próbowała na parze, ale nie chciała. To dość dawno było, i chcę znów spróbować właśnie.

A dziś znów zupki nie chciała-coś jej tam śmierdzi (mi też ), chyba ta marchew jakaś dziwna jest i w poł. z koncentratem daje dziwny zapach. Ona jak już zajrzała do miseczki i poczuła zapach to sobie nie da nawet jednej łyżeczki wsadzić. znaczy tą pierwszą to jej wciskam, bo czasem jej sie pomerda i swojej ulubionej nie chce, a jak poczuje że to "to dobre" to zje.

Zrobiłam jej więc na szybko kluseczki lane do naszego rosołu i wsunęła migusiem. Tylko nasz rosół to niezbyt zdrowy bo dajemy kostkę rosołową . Znaczy normalnie na mięsku jest, ale kostkę też dajemy.....

I te kluseczki tak troszkę zagęściły ten rosołek i taki mu fajny łagodny smaczek nadały, zupełnie inny (nawet dla mnie lepszy) niż z makaronem.
Robiłam tak: 1 żółtko, 3 łyżeczki mąki i trochę wody (do konsystencji gęstej śmietany)

A kotlecika to jej specjalnie nie robiłam, zjadła te "nasze", smażone. Podchodziły jej zarówno mielone, moje drobiowe jak taka jakby pieczeń ze schabu z sosem.
Tak by wychodziło że coraz więcej chce naszych rzeczy, tylko mi zależy żeby warzywka jadała, choć te pomiksowane w zupce. Bo ani surówki ani w kawałkach warzyw nie ruszy (ani gotowanych ani surowych).

My też ogólnie nie jemy jakoś specjalnie zdrowo, dość mocno przyprawiamy, używamy wspomnianych kostek, i kurczę, małemu gadowi smakuje...

dusiaka, co walisz do tego wywaru jarzynowego? (wiem, ze głupie pyt)

ana, chyba już sie dowiedziałaś, ale katar najpierw woda, potem gęsty

bao, a jak mu robisz omlet?

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-05-17 o 15:21
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:14   #2073
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Rosół z lanymi kluseczkami A kotleciki z piersi smazone? gotowane?
Nie mam parowaru, ale mam takie sitko, jak do klusek parowych. To sitko wkłada sie do garnuszka z wodą i na nim kladę kawałki mięska obtoczone w ziołach.
Na komunii zjadła kotlecika smażonego i nic jej nie było, ale skórkę - panierkę zdjęłam.
Ola lubi też rybkę - zawijam rybkę w folii i do piekarnika. Ostatnio robiłam tak pstrąga, posyapłam ziołami, połozyłam wiórki masła, zawinełam w folię aluminiową i do pieca. Tak samo mozna dzwonka łososia.
Lindsley - zajrzyj do klubu na wątek z przepisami. Dziewczyny tam podały kilka fajnych przepisów. Jest też przepis na pulpeciki i lane kluski. Dzis tylkooliwka dodała kolejny pomysł na zupkę brokułową z pulpecikami

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:19   #2074
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
pl_madzia- rozmiar 42/czasem 44!!! I nic dodać, nic ująć Jestem na trzy dni przed okresem, więc już się nie chcę nakręcać.

U nas pogoda do bani, tak jak mój nastrój od samego rana - nawet nie wiem, czy moja mama była z Olą na spacerku. Wstydzę się zadzwonić, rano tak nakrzyczałam na starszego, że się za nim babcia ujęła. No i niepotrzebnie zwróciła mi uwagę, bo mnie to tym bardziej zdenerwowało. Aż mnie gardło bolało. I poszło o głupotę, ale już miałam dość. Trzy razy prosiłam syna, żeby spakował się do szkoły, a On "zaraz", potem znowu "zaraz", a jak powiedział do mnie, żebym wyszła z jego pokoju, to już nie wytrzymałam. Co to ma znaczyć, żeby komputer był ważniejszy od rodzonej matki, żeby tak się do mnie odzywać? Dostał zakaz włączania komputera do odwołania. Dla niego to prawie koniec świata.
Ot, problemy z nastolatkiem.[COLOR="Silver"]

.
tylko z twojego opisu wynikało, że nosisz rozmiar co najmniej 56

a co do nastolatka to wiem o czym mówisz, moja mama wychowuje mojego chrześniaka, on ma 13 lat, teraz idzie do gimnazjum, ostatnio byłam na wywiadówce pani mówi, że on taki niegrzeczny, rozśmiesza całą klasę, spiewa na lekcji, ale mówiła, że on przy tym sympatyczny to mu się wybacza.
Ja jestem generalnie od sprawdzania jego wyników w nauce i mamy układ za każdą jedynkę ma bana na tydzień na komputer, myślałam, że zadziała w styczniu dostał bana na 6 tygodni, hehe jakoś się z tym pogodził i więcej czasu na dworze spędzał, ale motywacji większej nie miał, bo kara się skończyła, posiedział trochę, a teraz znów ma kare na 4 tygodnie
najgorsze jest to, że on jak usiądzie to się nauczy, ale oczywiście jest tak roztrzepany, że nie pamięta kiedy klasówki, jeszcze wpiera, że pani mówiła co innego nie zapisuje wszystkich prac domowych, więc w domu robi tylko to co zaznaczone taki ten mój Kamilek jest
a z pakowaniem i szykowaniem do szkoły moja mama przechodzi co rano to samo co ty też czasem natknę się na taką akcję to aż strach się odezwać

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

ale ten rosół i pomidorowa z lanymi kluskami dajesz?? Bo Kubuś tylko z takimi zje, makaron czy ryż odpada - nie ruszy wtedy tych zup zjadł Ci jajka, a mój nie ruszy z kolei jajek - jeśli już to omlet puszysty zje, jajecznicy nie zje i jajka na twardo też nie dzisiaj zjadł rybę cały słoik i po spacerze wypił 170 mleka i teraz śpi
Kurna na 16stą muszę być w szkole, raczyli mnie poinformować że mam dzisiaj komisję wychowawczą z uczniem moim- etap II masakra, nie wiem co mam mówić i jak się wytłumaczę z tego, że zabieram to dziecko na wycieczkęjeszcz e rodzice psychole
Amelka tez taka wybredna się zrobiła, jak jej usmażę jajko to nie zje, ale jak sobie jajecznicę na cebuli i kiełbasie zrobię to jej smakuje i mi się wydziera przy talerzu nie chce jej dużo dawać to muszę szybko jeść
ja już nie wiem co moja mała lubi, co jej nie zrobię to be! a teraz dzwoniłam do mamy i ta mówiła, że mała zjadła całą miskę zupy zresztą zauważyłam, że jak ktoś ją karmi to je chętniej niż ode mnie
Stary 2011-05-17, 15:34   #2075
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
I te kluseczki tak troszkę zagęściły ten rosołek i taki mu fajny łagodny smaczek nadały, zupełnie inny (nawet dla mnie lepszy) niż z makaronem.
Robiłam tak: 1 żółtko, 3 łyżeczki mąki i trochę wody (do konsystencji gęstej śmietany)
dusiaka, co walisz do tego wywaru jarzynowego?
evitka- ja do klusek lanych nie daję wody. Kiedyś jak dodałam, widocznie za dużo, to mi się taka papka zrobiła. Czy na melku 9starszemu0, czy na rosołu lane kluski robię tylko z jajka (u mnie nie ma uczulonych na białko)i mąki.
A wywar robię z warzyw taki zwykły: z marchewki, pietruszki, troszkę selera, pora, natki pietruszki, cebulki (podsmażonej wcześniej nad palnikiem), czasem jakiś liść kapusty (zwykłej lub pekińskiej).

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
a co do nastolatka to wiem o czym mówisz, moja mama wychowuje mojego chrześniaka, on ma 13 lat, teraz idzie do gimnazjum, ostatnio byłam na wywiadówce pani mówi, że on taki niegrzeczny, rozśmiesza całą klasę, spiewa na lekcji, ale mówiła, że on przy tym sympatyczny to mu się wybacza.
minka- zupełnie jak byś o moim pisała Nie pamięta, co było zadane albo częściej mówi, że nic nie było zadane, a potem w elektronicznym dzienniku widze kolejne nie przygotowanie...
Na klasówki się nie uczy bo wszystko umie albo nie pamięta, że klasówka ma być. Nawet o zebraniu rodziców zapomina, dobrze, że na ostatnie dostałam zaproszenie przez ten dziennik.
Jeszcze w ubiegłym roku był drugi w klasie, ba trzeci w szkole, a teraz to chyba na opinii jedzie bo taki "fajny chłopak".
U nas sam ban na komp się nie sprawdza bo ma jeszcze te wszystkie innne technologiczne nowinki - PSP, PS3, DS. Z niektórymi to nawet do WC chodzi...
Ja nie wiem jak to będzie w tym gimnazjum, jak on się taki roztrzepany zrobił...

Dzienniki budowy:
Stary 2011-05-17, 16:05   #2076
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam parowaru, ale mam takie sitko, jak do klusek parowych. To sitko wkłada sie do garnuszka z wodą i na nim kladę kawałki mięska obtoczone w ziołach.
Na komunii zjadła kotlecika smażonego i nic jej nie było, ale skórkę - panierkę zdjęłam.
Ola lubi też rybkę - zawijam rybkę w folii i do piekarnika. Ostatnio robiłam tak pstrąga, posyapłam ziołami, połozyłam wiórki masła, zawinełam w folię aluminiową i do pieca. Tak samo mozna dzwonka łososia.
Lindsley - zajrzyj do klubu na wątek z przepisami. Dziewczyny tam podały kilka fajnych przepisów. Jest też przepis na pulpeciki i lane kluski. Dzis tylkooliwka dodała kolejny pomysł na zupkę brokułową z pulpecikami
A to mięsko nie jest suche? Jak tak je uparujesz? Ja gotuje piersi z kurczaka i potem siekam je w robocie... Kotlecika smażonego bez panierki też kiedyś dostał ale on to tak 2kawałki i koniec... W lutym na stypie dewolaja bez panierki i nadzienia wpierniczał z ziemniakami aż mu się uszy trzęsły i wszyscy w szoku byli, potem mu się popsuło i jedzenie i spanie

Cytat:
Ja jestem generalnie od sprawdzania jego wyników w nauce i mamy układ za każdą jedynkę ma bana na tydzień na komputer, myślałam, że zadziała w styczniu dostał bana na 6 tygodni, hehe jakoś się z tym pogodził i więcej czasu na dworze spędzał, ale motywacji większej nie miał, bo kara się skończyła, posiedział trochę, a teraz znów ma kare na 4 tygodnie
najgorsze jest to, że on jak usiądzie to się nauczy, ale oczywiście jest tak roztrzepany, że nie pamięta kiedy klasówki, jeszcze wpiera, że pani mówiła co innego nie zapisuje wszystkich prac domowych, więc w domu robi tylko to co zaznaczone taki ten mój Kamilek jest
a z pakowaniem i szykowaniem do szkoły moja mama przechodzi co rano to samo co ty też czasem natknę się na taką akcję to aż strach się odezwać

Amelka tez taka wybredna się zrobiła, jak jej usmażę jajko to nie zje, ale jak sobie jajecznicę na cebuli i kiełbasie zrobię to jej smakuje i mi się wydziera przy talerzu nie chce jej dużo dawać to muszę szybko jeść
ja już nie wiem co moja mała lubi, co jej nie zrobię to be! a teraz dzwoniłam do mamy i ta mówiła, że mała zjadła całą miskę zupy zresztą zauważyłam, że jak ktoś ją karmi to je chętniej niż ode mnie
Mój Kamilek (chrześniak) jest taki sam, jak usiądzie to się nauczy ale zapomni że klasówka, że zadanie dom... Tyle że nie śpiewa na lekcjach, raczej taki smutas chyba... I niestety ciamajda, da sobie w kasze dmuchać Nie wiem jak go motywować żeby się nie dał wykorzystywać, bić itd... Ma 10lat.

Z tą jajecznicą to podobnie w niedzielę mieliśmy. Usmażyłam na masełku Michasiowi 2 jajka a tz (u nas tradycja że jak tz może to robi w ndz jajecznicę) dla nas zrobił z cebulką i kiełbaską. Michaś swojej nie chciał ale jak my jedliśmy to jęczał żeby mu dać A dziś o dziwo zjadł bo już pomysłu nie miałam co mu zrobić..

Co dajecie na śniadania? Michał mógłby jeść albo jajka albo parówkę... Czasem na kaszkę się skusi...

evitka (nie zacytowało) jajeczka smażę na masełku. Lane kluski z całego jajka robię + mąka...

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Czy ktoś strzyże swojego tz i dziecko maszynką? Chcę jakąś kupić i nie wiem jaką, na co zwrócić uwagę? Czy wziąć z zasilaniem sieciowym czy lepiej sieciowo-akumulatorowym

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 16:14   #2077
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
evitka- ja do klusek lanych nie daję wody. Kiedyś jak dodałam, widocznie za dużo, to mi się taka papka zrobiła. Czy na melku 9starszemu0, czy na rosołu lane kluski robię tylko z jajka (u mnie nie ma uczulonych na białko)i mąki.
A wywar robię z warzyw taki zwykły: z marchewki, pietruszki, troszkę selera, pora, natki pietruszki, cebulki (podsmażonej wcześniej nad palnikiem), czasem jakiś liść kapusty (zwykłej lub pekińskiej).

minka- zupełnie jak byś o moim pisała Nie pamięta, co było zadane albo częściej mówi, że nic nie było zadane, a potem w elektronicznym dzienniku widze kolejne nie przygotowanie...
Na klasówki się nie uczy bo wszystko umie albo nie pamięta, że klasówka ma być. Nawet o zebraniu rodziców zapomina, dobrze, że na ostatnie dostałam zaproszenie przez ten dziennik.
Jeszcze w ubiegłym roku był drugi w klasie, ba trzeci w szkole, a teraz to chyba na opinii jedzie bo taki "fajny chłopak".
U nas sam ban na komp się nie sprawdza bo ma jeszcze te wszystkie innne technologiczne nowinki - PSP, PS3, DS. Z niektórymi to nawet do WC chodzi...
Ja nie wiem jak to będzie w tym gimnazjum, jak on się taki roztrzepany zrobił...
Kamil nie ma na czym grać poza kompem, no chyba, że telefon, albo nerwy wszystkich do okoła, ale i tak nie motywuje go to do nauki a jak szłam do niego na wywiadówkę to pytałam czy ma więcej jedynek, to mi w kółko powtarzał, żebym będąc tam myślała o tym, że i tak sie baaaaardzo poprawił. Heh on do prymusów to nie należy, ale minką nadrabia

ja klusek lanych nie trawię, więc małej nie robię, ale skoro piszecie, że dzieciaczki tak lubią, to muszę spróbować

Cytat:
A to mięsko nie jest suche? Jak tak je uparujesz? Ja gotuje piersi z kurczaka i potem siekam je w robocie... Kotlecika smażonego bez panierki też kiedyś dostał ale on to tak 2kawałki i koniec... W lutym na stypie dewolaja bez panierki i nadzienia wpierniczał z ziemniakami aż mu się uszy trzęsły i wszyscy w szoku byli, potem mu się popsuło i jedzenie i spanie

Mój Kamilek (chrześniak) jest taki sam, jak usiądzie to się nauczy ale zapomni że klasówka, że zadanie dom... Tyle że nie śpiewa na lekcjach, raczej taki smutas chyba... I niestety ciamajda, da sobie w kasze dmuchać Nie wiem jak go motywować żeby się nie dał wykorzystywać, bić itd... Ma 10lat.

Z tą jajecznicą to podobnie w niedzielę mieliśmy. Usmażyłam na masełku Michasiowi 2 jajka a tz (u nas tradycja że jak tz może to robi w ndz jajecznicę) dla nas zrobił z cebulką i kiełbaską. Michaś swojej nie chciał ale jak my jedliśmy to jęczał żeby mu dać A dziś o dziwo zjadł bo już pomysłu nie miałam co mu zrobić..

Co dajecie na śniadania? Michał mógłby jeść albo jajka albo parówkę... Czasem na kaszkę się skusi...

evitka (nie zacytowało) jajeczka smażę na masełku. Lane kluski z całego jajka robię + mąka...

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Czy ktoś strzyże swojego tz i dziecko maszynką? Chcę jakąś kupić i nie wiem jaką, na co zwrócić uwagę? Czy wziąć z zasilaniem sieciowym czy lepiej sieciowo-akumulatorowym
moja na śniadanie jada mleko, jak się dopadnie do szafki to oczywiście śliwki suszone muszą być czasem np. daję jej parówkę, albo kanapkę, ale mlekiem i tak musi zapić

co do maszynki to nie pomogę, tz do fryzjera chodzi, a ja wczoraj Amelkę obciachałam trochę, ale nożyczkami, bo miała takie dłuższe włosy z jednej strony i przez to ciągle wyglądała jak nieuczesana
Stary 2011-05-17, 16:29   #2078
lindsley
Zakorzenienie

Może się komuś przyda rabat na fotoksiążkę...
http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...391672/.ImclHA

Michaś
Stary 2011-05-17, 16:36   #2079
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

Żebym to ja wiedziała jaki ma składmoże Evitka wie?sądząc składowo po innych kosmetkach ziaji to raczej bez rewelacji
Cytat:
ana, chyba już sie dowiedziałaś, ale katar najpierw woda, potem gęsty

?
Taa wiem już,bo Nina ma dzisiaj gęsty i marudzi dzisiaj jakby chciała parę miesięcy spokoju nadrobićNa szczęście przestało padać i poszli z tż na spacer
Cytat:
Mój tż miał swojego ulubionego fryzjera,ale ten zwiał zagranicę i tż zawsze wracał niezadowolony od innego fryzjera.Teraz tak się wzajemnie wyszkolili ze szwagrem,że ten ścina tego i na odwrót.Oboje zadowolenia mają dwie maszynki z zasilaniem sieciowym,jedna philipsa,a druga to nie wiem.Musiałabym tż zapytać.

Mnie dzisiaj coś napadło i zjadłam dwa pudełka pomidorków koktajlowych,do tego ugotowałam zupę pomidorową i opitoliłam już 3 michy.Tż powiedział,że na bank będę mu się śniła przebrana za pomidora

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 16:41   #2080
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Mój tż miał swojego ulubionego fryzjera,ale ten zwiał zagranicę i tż zawsze wracał niezadowolony od innego fryzjera.Teraz tak się wzajemnie wyszkolili ze szwagrem,że ten ścina tego i na odwrót.Oboje zadowolenia mają dwie maszynki z zasilaniem sieciowym,jedna philipsa,a druga to nie wiem.Musiałabym tż zapytać.
Mój tz chodzi do sąsiada... Za darmo, za piwko go strzyże. Facet złota rączka, 2 lata temu robił nam łazienkę, wczoraj widziałam komuś kafle na tarasie kładł i wiele innych rzeczy potrafi...
Ale Misia nie wyślę do niego, wolałabym sama, bo nie uśmiecha mi się co chwilę za fryzjera płacić...
Nad philipsem się zastanawiam tylko nie wiem czy z akumulatorem nie wziąć bo Misiek będzie zafascynowany kabelkiem...

A może ktoś do SPA chce... http://www.groupon.pl/oferty/trojmia...391634/.ImclHA

Michaś
Stary 2011-05-17, 17:37   #2081
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
pl_madzia- rozmiar 42/czasem 44!!! I nic dodać, nic ująć Jestem na trzy dni przed okresem, więc już się nie chcę nakręcać.

U nas pogoda do bani, tak jak mój nastrój od samego rana - nawet nie wiem, czy moja mama była z Olą na spacerku. Wstydzę się zadzwonić, rano tak nakrzyczałam na starszego, że się za nim babcia ujęła. No i niepotrzebnie zwróciła mi uwagę, bo mnie to tym bardziej zdenerwowało. Aż mnie gardło bolało. I poszło o głupotę, ale już miałam dość. Trzy razy prosiłam syna, żeby spakował się do szkoły, a On "zaraz", potem znowu "zaraz", a jak powiedział do mnie, żebym wyszła z jego pokoju, to już nie wytrzymałam. Co to ma znaczyć, żeby komputer był ważniejszy od rodzonej matki, żeby tak się do mnie odzywać? Dostał zakaz włączania komputera do odwołania. Dla niego to prawie koniec świata.
Ot, problemy z nastolatkiem.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Lindsley - może problem leży w tych kluseczkach? Moje dzieci też lubią rosołek, ale z lanymi, nie kupnym makaronem.
Ja na drugie, jak np. dla nas robię pulpety z mielonego mięska w sosie (grzybowym, pomidorowym, itp), to dla Oli takie małe pulpeciki gotuję po prostu na wywarze jarzynowym. I z ziemniaczkami ładnie wsuwa. Lubi też kotleciki z piersi kurczaka. Surówek nie lubi, ale je gotowaną marchewkę z groszkiem i uwielbia brokuły.

A może to ta zmienna pogoda tak wpływa na dzieci, tydzień upału, teraz chłodno i deszczowo.
Oj czekają na nas jeszcze problemy z nastolatkami .
Mama zła czy nie słuchać się nalezy. Może brak komputera pomoże

Cytat:

Nie zazdroszcze problemow z nastolatkiem... Moja siostra ma dzieci 13, 12, 10(chłopcy) i 6 (dziewczynka) lat. Masakra z ta strsza trójca
To ma sajgon

Ja też czasem robię lane kluseczki i tylko za pierwszym razem Zosi nie smakowały. Nie chcę zapeszać ale teraz zjada wszystko co dostanie. Najbardziej smakuje jej nasze jedzonko więc już coraz rzadziej przygotowuję specjalnie tylko dla niej. Piersi je smażone tylko bez panierki, ryba to samo, jarzyny, ziemniaki i inne. Nie lubi już tylko słoiczków tzn zje ale z marudzeniem.

Cytat:

To może trzeba mu było dać Waszą jajecznię.

Ja swojego Tż nie strzygę bo ma mało włosów i bardzo wybredny jest
Stary 2011-05-17, 17:43   #2082
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To może trzeba mu było dać Waszą jajecznię.
TYlko tz robi tłustą i mocno przyprawioną... Dziś zjadł swoją więc wtedy to tylko jego widzimisię

Michaś
Stary 2011-05-17, 17:52   #2083
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
TYlko tz robi tłustą i mocno przyprawioną... Dziś zjadł swoją więc wtedy to tylko jego widzimisię
To chyba taki czas buntu naszych maluchów
Stary 2011-05-17, 20:24   #2084
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dusiaczku... musiałam ci napisac! Dziewczyno wyglądasz rewelacyjnie!!
nie poznałabym cie chyba teraz! od sierpnia mineło sporo czasu ale Ty kwitniesz kobieto!!
A Ola rzeczywiście nie widac u miej tych 14 kg.. wyglada ślicznie!! i jest naprawdę wysoka

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 20:43   #2085
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
duś, a jakie dajesz ziółka do mięska i rybki?
sama bym taką z piekarnika zjadła. I na ile to się wstawia? (do zimnego czy gorącego piekarnika?)

Cytat:
-
thx . A ja miałam przepis na lane kluski, że się dawało samo żółtko i pewnie dlatego ta woda. Następnym razem zrobię tak jak wy- z całego jaja

Cytat:

U nas na śniadanie zawsze kasza (jaglana/gryczana krakowska/jęczmienna) lub owisanka +owoce (kawałek banana lub ok.1/3 słoiczka owoców) +1-2 łyżeczki jogurtu nat.
Takie śniadanie szybko w miarę je i po krótkim czasie kładę ją spać.
Na podwieczorek je np. kanapeczki z wędliną (bo to jej dłużej zajmuje), albo serek homo nat.+ owoce+ miarka kaszki orkiszowej/wielozbożowej.
Czasem bułeczkę z paróweczką.

I uwielbia moją kolację- ser biały z jogurtem nat. i cukrem i do tego grzanki z powidłami-jak minka muszę szybko jeść żeby jej mało dawać, bo tak jęczy. Z talerzem by zjadła

Jak jej coś smakuje, to się głaszcze po brzuchu i robi "yyymmmmm", a my sikamu po gaciach

teraz chce jej dać znów jajecznicę do spróbowania.
Ale wybredna się strasznie robi (w matkę sie wdaje powoli)

Ja starego maszynką od lat strzygę (bez nakładek). Mamy takiego philipsa taniego z jakiejś promocji i dobrze służy. My mamy z kabelkiem, ale chyba bez byłaby wygodniejsza. Tylko jak byś się zdecydowała to poczytaj na ile ładowanie wystarcza-spotkałam się ze 12h ładowania na 15 min wystarcza

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Żebym to ja wiedziała jaki ma składmoże Evitka wie?sądząc składowo po innych kosmetkach ziaji to raczej bez rewelacji

Mnie dzisiaj coś napadło i zjadłam dwa pudełka pomidorków koktajlowych,do tego ugotowałam zupę pomidorową i opitoliłam już 3 michy.Tż powiedział,że na bank będę mu się śniła przebrana za pomidora

niunusi zdrówka, katar u malucha to armagedon istny

a jaka ziaja?

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To chyba taki czas buntu naszych maluchów
moja ma ten czas odkąd pierwszy raz oko otworzyła-już w szpitalu dawała położnym popalić (na terapii noworodków leżała), ale o tym już było

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 20:58   #2086
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas na śniadanie zawsze kasza (jaglana/gryczana krakowska/jęczmienna) lub owisanka +owoce (kawałek banana lub ok.1/3 słoiczka owoców) +1-2 łyżeczki jogurtu nat.
Takie śniadanie szybko w miarę je i po krótkim czasie kładę ją spać.
Na podwieczorek je np. kanapeczki z wędliną (bo to jej dłużej zajmuje), albo serek homo nat.+ owoce+ miarka kaszki orkiszowej/wielozbożowej.
Czasem bułeczkę z paróweczką.

I uwielbia moją kolację- ser biały z jogurtem nat. i cukrem i do tego grzanki z powidłami-jak minka muszę szybko jeść żeby jej mało dawać, bo tak jęczy. Z talerzem by zjadła

Jak jej coś smakuje, to się głaszcze po brzuchu i robi "yyymmmmm", a my sikamu po gaciach
a owsiankę to takie zwykłe płatki owsiane?? (ciemna masa ze mnie) ja dziś płatki owsiane jadłam na śniadanie z suszonymi owocami i dałam jej aż 3 łyżki, bo potem kiwała już głową i powtarzała <nie> ale może jak bym jakoś lepiej to zrobiła to zje ja dziś miałam z mlekiem od krowy, a boje sie jej takie dawać, bo ostatnio dałam jej kilka łyków takiego mleka i skończyło się kilkoma rzadkimi kupami a ty dajesz ze sronem bebilonem?? czy krowim? jak to gotujesz, tzn ile czasu??
Stary 2011-05-17, 21:18   #2087
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki własnie doczytałam, to muszę jej WZW A zrobić to potem już nie będzie miała i dur brzuszny został

ja była oddać krew dla Zosi, nawet się trzymałam dostałam czekolady ale od dziś jestem na diecie a tz zaciera ręce
Dzi,ęki w imieniu Zosi

Cytat:

Ot, problemy z nastolatkiem.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

.

I pomyśleć że takie problemy mnie kiedyś czekają
Osiwieje chyba

Cytat:

Nie zazdroszcze problemow z nastolatkiem... Moja siostra ma dzieci 13, 12, 10(chłopcy) i 6 (dziewczynka) lat. Masakra z ta strsza trójca
4 dzieci o skubana szacun

Cytat:

Cytat:
Mój TZ się strzyże i SZymka ja obcinam mamy philipsa z kablem z 80 zeta kosztował , mój tata też taką ma i jest super
http://allegro.pl/maszynka-do-strzyz...604051638.html
coś takiego tylko moja ma już ze trzy lata i jest w innej kolorystyce .

Idę zapędzić dzieciaki do wyra bo mi się rozpełzły
Jutro mam pierwsze zajęcia adaptacyjne w SZymka przedszkolu już widze ganiającego Szymka i trzymające się nogawki dzieci które w przedszkolu nigdy nie były . Oj zapamiętają mojego synka od razu panie
Stary 2011-05-17, 21:33   #2088
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc laski

zglaszam sie...jak na razie caly czas w ruchu i dnia mi brakuje...
dzis bylysmy na szczepieniu i nie bylo tak zle...jedyne to boje sie aby wszytko bylo teraz w porzadku...

dziewczyny zdjecia cudne i piekne nasze dzieciaczki:l ove:
a mamusie poprostu i czuje sie oklamana.bo kazda pisze o jakis sloniach i potworach a na zdjeciach dopiero widac jakie czarujace i sexowne

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:38   #2089
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Może się komuś przyda rabat na fotoksiążkę...
http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...391672/.ImclHA
kupiłam

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Dzi,ęki w imieniu Zosi
nie ma za co dziękować, ja już prowadzę akcję werbowania kolejnych krwiodawców, dziś już kolejnego kolege namówiłam i tz idzie w czwartek
z Zosią znów coś nie tak pisanie o Zosi mi jakoś idzie, ale mówienie już nie, bo zaczynam ryczeć ehhhhhh
Stary 2011-05-17, 21:38   #2090
agnieszka09
Wtajemniczenie

a to moj poobiadowy i poslodyczowy brzuch
jakis taki za duzy wyszedl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7764.jpg (29,2 KB, 53 załadowań)

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-05-17, 21:41   #2091
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc laski
aga widziałam na facebooku jaki masz superaśny brzuszek
Stary 2011-05-17, 21:45   #2092
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
To ma być duży brzuch

Ślicznie wyglądacie tzn Ty i Dzidzia w brzuszku
Stary 2011-05-17, 21:56   #2093
agnieszka09
Wtajemniczenie

MINKA dziekuje

IZAZULA mi sie wydaje,ze duzy wyszedl mysle,ze mam mniejszy

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-05-17, 22:06   #2094
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
no wkońcu masz większy odemnieŚlicznie wyglądasz

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Erwi ma nowe słowo chodzi przy oknie i cały czas PTATI(czyt.ptaki) i pokazuje na gołąbki. No i drugie co się zdziwiłam, mój tata wpadł na kawę, a młody mi na siłe chciał bluzke opuścić, i na głos krzyczał Cycy Cycy, już go drugi mc nie karmię wiec nie wiem o co mu chodzi popatrzeć sobie chce czy coA mój tata nie wiedział że już nie karmię, bo jakoś o tym nie gadamy, i do mnie żebym poszła dziecko nakarmić bo głodny widaćgłupia sytuacja

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:07   #2095
lindsley
Zakorzenienie

evitka dzięki za śniadanka... Napisz jeszcze jak tę owsiankę robisz A dlaczego nie chcesz jej tego sera z grzankami dawać? (cukier?) Fajnie musi wyglądać jak się tak po brzuszku poklepuje

Maszynkę to chyba taką weźmiemy. Na 30opini ma same z oceną 5/5.

Aniap siostra średnio sobie już z chłopakami radzi. Weszli w wiek buntu zaczynają się stawiać, ojciec ciągle w pracy... Dużo błędów wychowawczych popełnili, obym uczyła się na ich błędach nie własnych Nie tak łatwo taką zgraję wychować...

A jak z obcinaniem Szymka? Nie złości się? Boję się że Misiek będzie przez tydzień w połowie obcięty chodził bo nie pozwoli skończyć

Cytat:
kupiłam
Dzięki
Cytat:
też chcę... za kilka lat
A wgl to śniło mi się że w ciąży jestem, test robiłam I węże mi się kiedyś śniły, w naszym ogródku, a ja po środku z Misiem na rękach... Muszę sprawdzić w senniku, tak rzadko mi się coś śni że aż się przestraszyłam

Mały gryzoń mnie użarł jak smarowałam mu dziąsełka, naiwna że to przez przypadek, spróbowałam jeszcze raz i znów mnie użarł

Michaś
Stary 2011-05-17, 22:16   #2096
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

lindsley ja mam maszynki dwie philipsa, jedna kablową drugą bez kabla. I wolę kablową, bo najgorsze co moze być jak dziecko strzyżesz i się wyczerpie No i ma przez całą długość strzyżenia taką samą moc, ale bez kabla słabnie, i trwa to dłużej.Kupując zwracaj uwagę na to żeby byla samosmarująca czy jakoś tak , żebyś nie musiała po użyciu oliwić. I jak dziecko strzyzesz czy kogokolwiek to zawsze od dołu, a potem boki, jak się takiemu malcowi znudzi to można przeczekać do następnego dnia. Ja kilka razy popełniłam błąd i zaczynałam od czoła przez środek a Eryk jak miał słabszy dzień to sprzeciwem nie pozwalał na więcej

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:18   #2097
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
A to mięsko nie jest suche? Jak tak je uparujesz? Ja gotuje piersi z kurczaka i potem siekam je w robocie...

lindsley - no takie trochę suche jest, bo to pierś.
Na śniadanka Ola lubi: kanapeczkę z twarożkiem/ szyneczką/ jajeczniczkę/ paróweczkę lub raz jeden spóbowała pasztet. Też smakował Może być jeszcze jakiś serek lub jogurt.

TŻ sam się strzyże taką maszynką Philipsa, jak podała w linku AniaP. Ja mu tylko poprawiam tył, żeby było równo. Ola ma na razie tylko raz podciętą grzywkę bo wchodziła jej w oczy - tak nożyczkami na równo
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dusiaczku... musiałam ci napisac! Dziewczyno wyglądasz rewelacyjnie!!
nie poznałabym cie chyba teraz! od sierpnia mineło sporo czasu ale Ty kwitniesz kobieto!!
A Ola rzeczywiście nie widac u miej tych 14 kg.. wyglada ślicznie!! i jest naprawdę wysoka
madziwnia- fajnie, że jesteś
A Ty to niby jak? Ciebie to przecież połowy nie ma od tamtego czasu
Napisz co u Was słychać, jak się miewa Michasia, jak w szkole?

Cytat:
duś, a jakie dajesz ziółka do mięska i rybki?
sama bym taką z piekarnika zjadła. I na ile to się wstawia? (do zimnego czy gorącego piekarnika?)
evitka- skrapiam cytryną, sypę zioła prowansalskie, to jest taka mieszanka (m.in.bazylia, tymianek, majeranek), koperek plus masełko i zawijam folią. Wkładam do piekarnika nagrzanego do ok. 180-200st, piekę ok. 30 minut.

Cytat:
Agnieszka- jak Ty bombastycznie wyglądasz . Ciąża Ci służy, zdecydowanie

Dzienniki budowy:
Stary 2011-05-17, 22:27   #2098
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
lindsley ja mam maszynki dwie philipsa, jedna kablową drugą bez kabla. I wolę kablową, bo najgorsze co moze być jak dziecko strzyżesz i się wyczerpie No i ma przez całą długość strzyżenia taką samą moc, ale bez kabla słabnie, i trwa to dłużej.Kupując zwracaj uwagę na to żeby byla samosmarująca czy jakoś tak , żebyś nie musiała po użyciu oliwić. I jak dziecko strzyzesz czy kogokolwiek to zawsze od dołu, a potem boki, jak się takiemu malcowi znudzi to można przeczekać do następnego dnia. Ja kilka razy popełniłam błąd i zaczynałam od czoła przez środek a Eryk jak miał słabszy dzień to sprzeciwem nie pozwalał na więcej
Dzięki za rady Pewnie bym zaczęła od czoła
Ta co wkleiłam link to chyba działa tez jak podepnie się kabel. A z Misiem lepiej chyba bez kabla bo on kocha kabelki i wszystkie z odkurzaczem kojarzy bo robi bziubziu na ich widok

Z tz-em to nie wiem czy mi się da obciąć. Zawsze może pójść do sąsiada na poprawkę

A obcinacie wszędzie równo czy na różne długości?

Michaś
Stary 2011-05-17, 22:39   #2099
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

nie ma za co dziękować, ja już prowadzę akcję werbowania kolejnych krwiodawców, dziś już kolejnego kolege namówiłam i tz idzie w czwartek
z Zosią znów coś nie tak pisanie o Zosi mi jakoś idzie, ale mówienie już nie, bo zaczynam ryczeć ehhhhhh
No coś z wątrobą chyba ale jeszcze nie wiadomo może to być jakieś powikłanie po przeszczepie . oby te komórki zaczęły się już tworzyć .. tylko czekanie

Cytat:
evitka dzięki za śniadanka... Napisz jeszcze jak tę owsiankę robisz A dlaczego nie chcesz jej tego sera z grzankami dawać? (cukier?) Fajnie musi wyglądać jak się tak po brzuszku poklepuje

Maszynkę to chyba taką weźmiemy. Na 30opini ma same z oceną 5/5.

Aniap siostra średnio sobie już z chłopakami radzi. Weszli w wiek buntu zaczynają się stawiać, ojciec ciągle w pracy... Dużo błędów wychowawczych popełnili, obym uczyła się na ich błędach nie własnych Nie tak łatwo taką zgraję wychować...

A jak z obcinaniem Szymka? Nie złości się? Boję się że Misiek będzie przez tydzień w połowie obcięty chodził bo nie pozwoli skończyć

Dzięki

też chcę... za kilka lat
A wgl to śniło mi się że w ciąży jestem, test robiłam I węże mi się kiedyś śniły, w naszym ogródku, a ja po środku z Misiem na rękach... Muszę sprawdzić w senniku, tak rzadko mi się coś śni że aż się przestraszyłam

Mały gryzoń mnie użarł jak smarowałam mu dziąsełka, naiwna że to przez przypadek, spróbowałam jeszcze raz i znów mnie użarł
Szymek na poczatku protestował jak się go ścinało i zawsze babcia robiła z siebie małpę i jakoś szło . Nigdy nie został np do połowy tylko obcięty teraz sobie bez problemu daje staje na podstawkę i bawi się włosami które ja wywalam do umywalki i jakos leci u niego to troszkę trwa bo on ma strasznie gęste włosy , pare mm się orzycina a pełno tego . ja ścinam mu na równo wszystko

Agnieszka widziałam na fejsie pięknie ciąza Ci służy
Stary 2011-05-17, 22:55   #2100
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
To jak ma kask to główka leci do przodu, najczęściej jak zasypia to mu kask ściągam i wtedy jest ok. Moim zdaniem ten przechył zależy w sporym stopniu od wagi dziecka, bo pewnie jak mój 12 kg waży jest taki a nie inny, a jak będzie miał 20 kg to już i kask nie będzie przeszkadzał.
To twój malec dużo śpi na rowerze, bo mojemu to się kilka razy zdarzyło. Najczęściej jeżdzę po lotnisku, lub drogach rowerowych, ale też mam taką gruntową co dość często po niej śmigamy. Jak zaśnie czasami głowa mu na boki się kiwa, ale do przodu raz chyba jak z górki zjezdzaliśmy.
Nie jezdzę po takich "dziewiczych" terenach bo nie lubie się nie potrzebnie męczyć.

CAROLAJKA ja mam rower krosa http://allegro.onet.pl/rower-kross-g...599203060.html
Mam go 5 lat, sporo używany, a wygląda jak nowy. Kuzynka ma rower Meridy i też jest bardzo zadowolona, one bardzo podobne
no mój też waży 12 i pewnie tak jak mówisz jak będzie cięższy to odchył będzie większy tylko wtedy juz nie będzie tak potrzebny bo jak podrośnie to nie będzie tyle spał, staram się jeździć jak jest po drzemce jak mi tak akurat czas podpasuje
Ja mam podobny rower ale inna firma
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Rower piekny . fotelik też mi się podoba ciekawe tylko czy napewno nie przeszkadza w jeździe
no właśnie ciekawe czy się nie jeździ rozkrakiem
Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
a co myślicie o tym rowerze ? kolor mi się podoba
http://allegro.onet.pl/rower-beach-c...2.html#gallery
tylko gdzie ten fotelik umiejscowić i dwa czy taki fotelik do przodu jest odpowiedni dla dzieci
http://allegro.onet.pl/przedni-bezpi...0.html#gallery
rowerek wypasiony , musiałabyś usiąść i zobaczysz czy ci odpowiada , ja wolę damki
co do fotelika to bardziej mi pasują te do tyłu , ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia
Cytat:
Rower fajny, tylko ja nie lubię wysokiej ramy. A fotelik ma dość małe oparcie, oczywiście wyższe być nie może bo dziecko przed tobą siedzi. Pewnie rower bardziej stabilny jest przy podnoszeniu kierownicy przy krawężnikach. Najlepiej poszukaj opini kogoś kto takiego fotelika używał. Ja sobie nie wyobrażam co zrobić jak dziecko zaśnie

tam z przodu jest taka podpórka z poduszką właśnei po to jak zaśnie tylko czy ono się tak połozy na tym

CAROLAJKA mam nadzieję że nic powaznego
Ana nie zazdroszczę kataru, jak zaglutowana to nie alergiczny , bo mój miała jakiś alergiczny przez krótki czas

Współczuję mamom niejadków, ja jakoś specjalnie nie mam problemów z jedzeniem , daję nasze normalne obiady tyle że mało solone i Mikowi pasuje najbardziej lubi ziemniaki z sosem i mięsem albo kaszę z sosem za zupami jednak nie przepada ,chociaż zawsze trochę zje , a jak już nie chce to nie zmuszam
Lubi jajka gotowane na twardo albo omlety , ja robię omlet tak jajko roztrzepuje dokładnie z mlekiem (u nas to 2 jajka bo jedno mało) i smażę na maśle klarowanym ,sama go lubię
Z jedzeniem owoców czy warzyw też nie ma problemu , rzodkiewkę uwielbia
Tylko mleka nie cierpi ale kaszę je

Dusiaka , rozumiem twoją wściekłość poranną
Mojego jakbym nie pilnowała to to samo by było , wystarczy że powiem że zaraz Cię sprawdzę to się boi bo wie że wywalę mu wszystko
A z klasówkami to tez nie pamięta ale ja mu każę się uczyć na każdą lekcję i pytam go z tego co powtórzył nie ma rady daj palec to Ci rękę zeżrą .U nas jest tak że jak nie sprawdzę , to po najmniejszej linii oporu idzie , także wszystkie chyba takie same .
Już nie wspomnę o wyczytywaniu na apelu ( i to nie były pochwały niestety) no ale łba nie urwę przecież
Momentami to mam dosyć tej jego szkoły i tych pytań spakowałeś się , nauczyłeś się , wszystko wziąłeś, odrobiłeś lekcje i co dzień to samo kiedy te wakacje

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Aga świetnie wyglądasz

Ja strzyżenia sama się nie podejmuję , bylismy u fryzjera i moment i było po zabiegu mi to na pewno by dłużej zajęło nie wspomnę że tak jak piszecie pewnie pół głowy by zostało nie obcięte
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości