|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
o jeny nie wiem od czego nawet zacząć!
Nerola gratulacje - Iza jest śliczna!! wcale nie wygląda na wcześniaka! szybko wychodzcie do domku!! Scio - ciesze się, że jesteś w domu! Lilkaa - biedaku - bądź dzielna i nie daj się skurczom!! tak na gorąco ![]() A my po wizycie: Zuzka jest dalej Zuzką. Ułożyła się już głową w dół więc to czym mnie tak wali po żebrach to jej szanowny tyłek! Ma ok 1700g. Wszystkie parametry ok. następna wizyta znowu za miesiąc. Łożysko mam 1st, mówiła, że to stopień dojrzałości i jest ok. Szyjka też ok. dziś w Foodelku na fejsie był taki przepis na lasagne: http://paletasmaku.blogspot.com/2011...czakiem-i.html ja często robię lasagne ze szpinakiem. Płatów nie gotuję bo nie trzeba choć najczęściej poluję na takie świeże. I wtedy szybciutko są mięciutkie. Liście szpinaku gotuję we wrzątku 3 min, przekładam na patelnię, dodaję dużo czosnku, ser pleśniowy Lazur, ze dwie łyżki śmietany, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i szczyptę mielonych goździków. I to przekładam płatami i beszamelem. Jak nie mam świeżego szpinaku to oczywiście mrożony od razu na patelnię. Czasem dodaję też suszone pomidory. |
|
|
|
#1953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Izunia jest śliczna i tak jak piszą dziewczyny na wcześniaczka nie wygląda
|
|||
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Stapelka to dobrze, że wszystko jest w porządku
Zaraz zaglądam na bloga z przepisem ![]() Natka właśnie zobaczyłam, że promocja trwa do 21 maja, a to masz proszek dzidziuś czy bobas? bo w gazetce jest bobas!? Dziubek muszę się zmobilizować do tego szpinaku )
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna ta Izunia!!! i jakie włoski
![]() Mam nadzieję że jak najszybciej wrócą obie do domu ![]() Lilka, dużo zdrówka! Stapelka, super że wszystko jest dobrze ![]() Mąż przyjechał po południu, co prawda tylko na troszkę bo znów o 4 rano jedzie, ale dobre i to więc zmykam do spania (tzn do łóżka ) ...dobrej nocy mamusie ![]()
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane pokrótce:
Nerola Iza jest śliczna...te włoski, buzka...Jest idealna... Scio - dobrze, że jesteś w domu! Lilkaa - ojej...przykro mi bardzo, ale będzie dobrze kochana! Grunt, że jestes pod opieką! Dobra, lecę bo mój mąż mówi, że kocham bardziej wizaz niż jego ![]() Ja tez spałam w południe, ja tez jestem najbardziej senna w tym III trymestrze. W ogóle boli mnie spojenie, pachwiny....ciężko już jest. stapelka brawka za wizytę! Dobranoc dziewczynki moje!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
Szpinak
mój Tż go nienawidzi po tym jak w przedszkolu na siłe go nim nakarmiono tak więc dla mnie samej nie chce mi sie gotować Scio dobrze że już jestes w domu Stapelkaza wizyte
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę![]() Ja kupiłam Dzidziuś, ale Bobas też był i Lovela |
|
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Nerola - śliczna ta Twoja córa i jaka fotogeniczna.
Scio - super że już masz szpital za sobą, nie ma to jak w domu. Lilka - Trzymam kciuki za kuracje antyskurczową. Kurcze jak tak dalej pójdzie i jeszcze jedna urodzi tak wcześnie, to chyba będziemy musiały zmienić tytuł wątku na mamusie majowo-lipcowo-sierpniowe. Ja i mała kluska dziękujemy wszystkim za gratulacje za wizytę. A i jeszcze jedno, ogłaszam dziś oficjalne otwarcie sezonu truskawkowego w moim wydaniu! Dopadłam dziś najprawdziwsze polskie truskawki, słodziutkie, czerwone aż miło. Wchłonęłam prawie natychmiast, prawie się nie dzieląc z nikim A co! Co prawda jeszcze drogie, ale w końcu są Cały rok czekam na tą chwilę....
|
|
|
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękna Izunia
Mam doła...idę do wyra
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam brzuszki
biegne z podziwami zachwytu dla małej Izuni Malutka jest śliczna wy jak zwykle moooorze postów naprodukowałyście, naprawde jest co czytac. u mnie dwa ostatnie dni były nieciekawe... ale szkoda by opowiadać aha dla dziewczyn które szukają dzidziusia, byłamdzis w Intermarche i tam jest proszek do białych do koloru zel do prania i płyn do płukania milej nocki
|
#1962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam wtorkowo dopiero teraz mam chwile na wizaż bo cały dzień w biegu ![]() zajadam fryteczki i czekam na tz-ta bo mi tęskno za nim - widzieliśmy się raptem chwilkę bo wczoraj już prawie spałam jak wrócił a dziś rano jeszcze spał jak wychodziłam z domu a po południu już się z nim nie widziałam przed jego pracą Idę pooglądać zdjęcia Izuni Stapelka - super że wizytka taka udana Ja jutro idę do krwiopijców z rana ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() dlatego wizażuje jak on nie widzi ![]() ja ostatnio to non stop ziewam - jakbym wcale nie spała, a najgorsze że na zajeciach to samo i ktoś sobie pomyśli że to z nudów ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- a czemu masz doła kochana?
|
|
|
#1963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WIedziałam tylko że może być prawidłowo ułożone albo przodujące...Cytat:
Ból pewnie jest solidny ![]() Cytat:
A mąż także nie zgadza się na jakąkolwiek używaną rzecz
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerola - zazdroszczę Ci że masz już taką slicznotkę przy sobie ![]() Pieleszko - dziękuje za takie śliczne zdjęcia
|
|
|
#1965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym mieliśmy też za zadanie napisać list do maluszka, który kiedyś mamy dzieciom odczytać jak już będą rozumiały ![]() Fajne te zajęcia były ![]() A teraz nadrabiam dalej...
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lilka biedactwo jak cos to pisz sms to będziemy w kontakcie - bo ja Twojego numeru nie mam
|
|
|
#1967 |
|
Wtajemniczenie
|
A wszystko na raz mi się nałożyło...z rodzicami nieciekawie ale nie chce mi się za bardzo o tym pisać, TŻ cały dzień przeleżał więc czułam się opuszczona, poza tym swędzi mnie skóra na biodrach i czuję zbliżające się rozstępy
|
#1968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Scio witaj w domu
Cytat:
![]() trzymaj się- będzie dobrze, ściskam mocno Cytat:
Cytat:
duża dziewczynka, gratuluję udanej wizyty
|
|
#1969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kciuki nadal działają żeby wyniki już cały czas były w porządku
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() Scio - super że już jesteś z nami
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-17 o 22:14 |
||
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1974 | ||
|
Zakorzenienie
|
dlaczego akurat ten model ??? (tak z ciekawosci pytam)
Cytat:
![]() Cytat:
Lilkaa82 trzymaj sie malutka! Izuna Śliczniuniaaaaaa |
||
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o kciuki bo jutro zaczynamy remont pokoju dla małej i czeka mnie wymiana okien w domu
przyznam, że on nie nadaje się do takich rzeczy i boję się, że ten remont będzie trwał w jego tempie ze 2 tygodnie |
|
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
Scio, fajnie, że już jesteś, cała i zdrowa
![]() Żanetko, dodaj tą kukurydzę, na bank pasi. Moją lasagne wciągnął nawet teść, który znalazł się przypadkiem i wstydził, że taki obiad naszykowałam specjalnie dla niego... A niech tak sobie myśli :P Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-05-17 o 22:24 |
|
|
|
#1977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno w ruch wprawimy, żeby było wszystko ok ![]() I normalnie mnie strach obleciał. Co się dzieje? Non stop któraś w szpitalu ląduje ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Trzymajcie się dziewczyny
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja musze wstać ok. 6.30 bo z moim tempem to się nie wyrobię jakbym później wstała
|
|
|
#1979 | ||
|
Zadomowienie
|
Shira, no to zaszalałaś, grunt że nic Ci się nie stało!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1980 |
|
Zadomowienie
|
Idę spać
Więc życzę wszystkim kolorowych snów i spokojnej nocy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

. Od niedzieli wieczór leże pod kroplówką z fenoterolem bo skurcze nie dawały spokoju ( co 5-10 min.) Dostałam dexaven na szybszy rozwój płuc u dzidzi, oprócz tego zastrzyki w brzuch przeciwzakrzepowe i antybiotyk dożylnie na jakieś zapalenie dróg moczowych. Mam numer telefonu bodajże beatki więc jak coś nowego będę wiedzieć i nie będe mieć dostępu do neta to napisze do niej. Pozdrawiam. Papa. Trzymajcie się brzuchatki .

hmm nie wiem czemu Ci nie odp 

więc zmykam do spania (tzn do łóżka
mój Tż go nienawidzi po tym jak w przedszkolu na siłe go nim nakarmiono
tak więc dla mnie samej nie chce mi sie gotować

zębole
przyznam, że on nie nadaje się do takich rzeczy i boję się, że ten remont będzie trwał w jego tempie ze 2 tygodnie