|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
eweska; nooo widze teraz wyrazna różnice miedzy Twoimi chlopakami ! Rozkoszni sa
![]() Taverney gratulaski !! Ona chyba długo w szpitalu lezała, prawda ? amarcia; jejku jakie ladne !!!!!! Wstaw dla przykładu 1 sztuke na allegro To naprawde jest sliczne ! Ollliwka; ja ciagle mam te obawy, ze nie rozpoznam skurczy nie Ty jedna..dorkabl; ja mam to samo, jak sie na boki przekrecam albo wstaje z łóżka, badz długo siedze to kosc łonow masakrycznie boli Do rossmanna nie zdazyłam.......... za to odebrałam wyniki w kierunki gronkowca (niet) oraz nowy dowod Mam bajecznie prosty numer Aliczka, pij duzo zebys sie nie odwodnila !! i z tym kotem uwazaj prosze.... powinnyśmy w ciąży sie ich wystrzegac - powaznie. Andziotka, no prosze jaka bystracha z Zosi - szybciutko sie nauczyła nocniczka Ona ma urodziny jakoś zaraz, teraz w czerwcu nie ? Zazdroszcze takiej grzeczniusiej Gabrysi - oby wszystkie Gabiki takie były ![]() Paulizia, halo co z Toba !!!! ???? Lolus, nawet nie wiedziałam, ze Mura ma coś jeszcze do spacerówki chowane gdzies w budce ?? Nie widziałam Nawet własciwie spacerówki nie składałam tylko tak obejrzałam.. kurde nie kręci mnie wózek zapakowany w kartonie sobie lezy Na pewno zmienie zdanie, jak dzidzie bede w nim wozić Grazin, humorek juz lepszy ? Nic sie nie kręci ? Mimbi co to jest samolot i tor pampersowy ??? O czym Ty do mnie mówisz agusia, najlepszego dla Olusi Kupiłam dziś linomag, alantan i bepanthen cycus takiego. Coś jeszcze potrzeba do dupki/sutków ? aa musze sie pochwalic, po pizzy cukier miałam 110 (norma do 120) a po mc flurry z lionem i karmelem 127 nie wiem jak to mozliwe, ale im blizej rozwiazania tym lepszy cukier Za to cisnienie ciagle w okolicy 140/90 Jak nie urok to sracz....kaKochane pamietacie ile kosztuje HBS i OVA ? bo chciałam jutro iśc i nie wiem czy biegac by mi przepisali prywatne skierowanie na nieprywatne czy olac i zapłacic ? Jakiego rzędu to wydatek ??
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
![]() samolot - podkład między nogami tort pampersowy - tort ulepiony z pieluch, taki prezent , np TAKI do pupy i na suty masz już aż za dużo ![]() (u mnie bepanthen na sutki sprawdził się rewelacyjnie) |
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
andziotka, dziekuje za wyjasnienie
jak ja ciagle mało wiem ![]() tort swietny, nie miałam pojęcia o istnieniu czegoś takiego Fajnie sie Zosia urodziła - dobrze, ze nie pchała sie na swiat 01.06 a te maści takie drogie nie są, to moze wykorzystam je jakoś do dupki albo nie wiem czego TŻ na 1 dzień pomyka do Opola ?
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja jeszcze nie zakupiłam żadnych maści w aptece ![]() co do tych pieluch bella happy to musimy wypróbować tak czy siak bo mamy jedno paczkę 43szt. a w szpitalu podobno też takie dają u nasdobranoc
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używałam siateczkowych, te jednorazowe, które mam są do d... Się nie nadają
![]() A siateczkowych miałam 4 i prałam po prostu daisy Ja polecam dokupić sudocream w razie odparzeń. Bardzo skuteczny Bo linomag i alantan, to jak się nic nie dzieje ![]() Idę spać, dobranoc ![]() Moje dziecię już śpi, więc ja też muszę trochę dychnąć.
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czsy ja kiedys urodze?
![]() w dodatku spac nie moge dreczy mnie ten szpital ze to juz jutro a u mnier sie nic nie rozkreca ![]() dół...
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin kiedyś na pewno
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Na początku ogłoszenie parafialne Wczoraj wieczorem Zosia urodziła Mateuszka, waga 3180 i 52 cm Tak więc serdeczne gratulacje Zosiu Grazin, o której jutro masz się zgłosić? Plis nie dołuj się tak tym szpitalem bo to na prawdę nic strasznego. Jakbyś trafiła tam z bólami to bałabyś się mniej? ![]() Daisyy, mnie też wózek nie kręci aż tak abym latała z nim po domu Fajnie, że już stoi złożony ale dużo miejsca zajmuje ![]() Zjadłam twarożek z rzodkiewką, świeży chlebek i chyba czas na pączka Mam wszystko świeżutkie, więc w tych ostatnich chwilach można sobie jeszcze pojeść, no nie?
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
Zosia, gratulacje!! Grazin - trzymam mocno kciuki!!
|
|
|
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
My wczoraj bardzo pozno wrocilismy i niczego sie nie dowiedzialam Trzymali nas tam 5 godzin, 2 godziny ktg, bo o nas zapomnieli Moze sie zachowuje jak rozkapryszony bachor, ale ryczec mi sie chce, bo to mi powinny wody trysnac Taverney, Zosia gratulacje ![]()
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamuśki
![]() Tav i Zosiu gratulacje ![]() ![]() Aliczka88 kuruj się, żebyś się nie męczyło za bardzo agus87 kurczę, jak ten czas leci już 4 tygodnie ![]() amarcia Twoje dzieło? sama zrobiłaś? wooow pospałam dzisiaj, samopoczucie mam całkiem dobre więc może wezmę się za jakieś prace porządkowe w domu, wybiorę się na zakupy żeby uzupełnić braki dla Małego, sprawdzę torbę czy wszystko mam i będę pic kawkę na balkonie
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() ![]() Tzn. przestała być noworodkiem i jest już niemowlakiem?? Cytat:
Jeszcze trochę
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
paulizia a co powiedzieli na tą sprawę z którą pojechałaś do nich?
ktg zrobili od razu? wiesz ja mam dzień po Tobie termin i tak mi się wydaje, że jak nie urodzę w tym tyg. to spokojnie w środę IP mnie czeka ![]() także nie łam się bo tu kilka dziewczyn wie pewnie co czujesz ![]() grazin ja Twoje lęki przed szpitalem rozumiem doskonale, sama mam to samo ![]() Dzisiaj mam ktg...nie lubię tego badania aaaa zosiu gratulacje !!!!! wbiłaś się prawie idealnie w swój termin chyba dzisiaj zaczynamy 39tc - wg mojej karty ciąży i ginki
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-05-18 o 08:16 |
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
Gusia
Ja wiem, ale bez kitu czuje jakbym sie w rozwoju cofala i zachowuje sie jak dziecko, ktore chce dostac zabawke, a nie moze bo bylo niegrzeczne... a inne dzieci dostaja Olliwka nic nie powiedzieli. Zbadali mocz, a na lekarza krola dzungli trzeba bylo czekac nie wiadomo ile i nawet polozne go nie mogly znalezc to poszlismy do domu. Jak sie cos bedzie dlaej dzialo to wracamy, ale pewnie nic sie nie bedzie dzialo wiec jestem rozgoryczona Trzymam by to ktg nalezalo do przyjemniejszych
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Ollliwka gratuluje 39 tygodnia
![]() ja się robię na bóstwo, zrobię fotki przy okazji i jadę do sklepu póki ludzi nie będzie zbyt wiele i nie ma zbyt ciepło
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia kochana
Mamy termin w ten sam dzień a u mnie nie ma nawet żadnych bóli (u Ciebie już tak). Zaznaczę że z rozwarciem chodzę już prawie miesiąc i lekarz gada, że mogę w każdej chwili a tu d... Tak więc nigdy nic nie wiadomo. Akcja może się u Ciebie zacząć nawet dzisiaj skoro cały czas brzuch pobolewa. Tak więc wdech wydech, tym bardziej że do terminu mamy jeszcze 6 dni
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
ZOSIA i MATEUSZKU GRATULUJEMY !!!!!!!!!!!
Grazin już niedługo przytulisz Sebusia Paulizia biedaczka a nastrojem się nie przejmuj, każda z nas fiksuje przy końcówce !!!!! wstaliśmy, narazie Gabrynia zgrywa się z Zosią i jak Gabi - śniadanie to Zosia śpi, jak Zosia -- śniadanie to Gabi śpi, więc nie jest najgorzej ... zobaczymy jak później będzie ... pogoda piękna już jest chyba z 25st w słońcu dziś jedziemy na 16 do szpitala odebrać wypis i skontrolować bilirubinę prosimy o kciuki .... |
|
|
|
#2118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mimbi a ile tych podkladow przyda sie doszpitala, bo ja kupilam 2 opakowania i po Twoim opisie bije sie ze to za malo ![]() : confused:Aliczka88 Chata super ksiazka, lyknelam w 2 dni ![]() ![]() ![]() POMOCY mnie znowu swedzi tzw przez Was bronchilda PARANOJAmialam robiony posiew i na szczescie czysciutko lekarz zalecil laktowaginal co 2-3 dni, tantum rosa i wymusilam na nim clortimazol...i nie pomaga w domu latam bez majtek coby wietrzycjutro sie zapisalam do lekarza, bo boje sie ze to bedzie mialo wplyw na Malenstwo i chyba mi brzuch opadl, bo chodze jak kaczka...doslownie
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziotku dziewczynki usluchane i wiedza, ze mamuni trzeba pomoc
Oczywiscie, ze sa i beda!!! Oby to zolte swinstwo poszlo w cholerke Mi juz troszke lepiej. Bunt dwulatka mi przeszedl dzwonil maz i powiedzial, ze ta znajoma co ma na 10 czerwca termin wrocila o 3 rano ze szpitala bez dzieciaczka i dobrze w koncu ma jeszcze czas
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() Dziś troszkę odespałam, chlopcy wstali o 3 a później dopiero o 7 ![]() Po wczorajszym marudnym dniu odpoczęłam, mam nadzieję, że dziś będzie spokojniej. U mnie piękna słoneczna pogoda, ciepło bardzo, nawet od rana, spacerek dziś trzeba będzie zaliczyć, ale to dopiero później po obiedzie ![]() Jutro pierwsza nasza wizyta u pediatry, ciekawe ile chłopcy przytyli Po Wiktorze widać i czuc że cięższy po Bartusiu mniej.Grazin spokojnie już niedługo będziesz tulić syneczka. Ja też nie znoszę szpitali na samą myśl, że miałam tam iść miałam łzy w oczach, w szpitalu nie raz zdarzyło mi się płakać, a byłam tam dwa tygodnie, jakoś przeżyłam bo wiedziałam po co tam poszłam ![]() Paulizia już niedługo kochana, dasz radę
|
|
|
|
|
#2122 | ||
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Taverney i Zosi
uuu, a moze coś sie zaczyna ![]() Cytat:
Cytat:
A co do porodu...to w końcu i na nas przyjdzie poraWłaśnie przede mną tylko 4 dziewczyny ![]() Gratuluje 39tc Jeszcze tylko 2 tyg i koniec![]() A ja na jutro mam termin porodu, moze się w koncu synek zdecyduje wyjsć
|
||
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Mój syneczek wczoraj wieczorem i dziś z samego rana się nie ruszał, bałam się Na szczęście troszkę leniwie ale dziś po śniadanku mnie pokopał więc troszkę jestem spokojniejsza. Zosiu gratulacjeAndziot ![]() Paulizia Enchan zdolniacha z Ciebie
|
#2124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2125 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Taverney, Zosia serdeczne gratulacje! ![]() Ja dzisiaj obudziłam się zestresowane, że nie mam wszystkiego także od rana uzupełniam listę i mam zamiar jak najwięcej dzisiaj dokupić. Stąd pytanie do doświadczonych mam, jakie podkłady poporodowe kupić? Mam bella mamma ale nie wiem czy się sprawdzają Do tego kupiłam podkłady na łóżko 60x90...Bardzo ładnie proszę o radę... a i jeszcze pytanie o wkładki laktacyjne, jakiej firmy wybrać?
Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-05-18 o 09:49 |
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mam seska od Dziewczonki:
Doczekałam sie po całodniowych i całonocnych skurczach (masakrycznie bolących) ide na porodówke Przez całą tą meczarnie zrobiło mi sie tylko 3cm rozwarcia, ale dobre i to. Na razie sie zaparlam i daje rade, chociaz bole mam krzyzowe i mam ochote wyc do ksiezyca. Swoja droga na mnie pełnia podziałała, a na dziewczyny? Marze o śnie, przez 2 doby spałam tylko 3 godz Trzymajcie kciuki, zeby teraz było już szybciutko. Buziaczki dla Was kochane, trzymam kciuki za przeterminowane a tu troszke bardziej optymistyczny - jesli chodzi o poród - od Bzyczki nie taki poród straszny jak go malują Juz wieczorem nie pamiętałam, ze bolało i że w ogole bolało... gorsze jest pozniejsze karmienie, Lila prawie cały czas spi a każą ją wybudzac co 2 godz a ona nie chce. Straszą nas kroplówkami a ja nie wiem co robić Odezwe sie jak juz bedziemy w domu, pozdrów dziewczyny
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! I z całego serca życzę, aby był dobry.. chociaż od kilku dni można zauważyć, że humory raczej wam nie dopisują
Paulizia Grazin no proszę! Nastepna, po Dziewczonce co ma stracha przed szpitalem.. Ja to was kochane nie rozumiem przyznam szczerze - przeterminowane to złe i wściekłe, a jak ma coś się w sprawei ruszyć i do szpitala jadą (co wiadome, że wyjdą tylko z dzidzia na rękach) to rówież podzylone jakieś ![]() Grazin ty jesteś silna babka, więc bez takich mi tu proszę ![]() Kto jak kto, ale ty to już na pewno dasz sobie radę choćby nie wiem co się działo - psychicznie i fizycznie Andziotku, ale fajowo, że jesteś! Niejedna już pisała, ale na prawdę tak Cię nam tu brakowało.. Super, że znajdujesz chwilkę i nie tylko na Odchowalnię od razu się przeniosłaś, ale też i u nas jesteś No i też przyłączam się do gartulacji i pochwleb dla córeczek - dla Zosi za wzorową "walkę" z nocnikiem i dla Gabrysi za grzeczność i łaskawość w stosunku do mamusi ![]() ![]() MoniaK a u Ciebie jakie dalsze wytyczne? Wiesz już co i jak w razie, gdybys nadal w dwupaku pozostawała po terminie z @? Oczywiście z całego serducha życzę Ci, aby tak się nie stało i synuś zdecydował się już na dniach wyjść do mamusi.. I oczywiście najszczersze brawa i gartulacje dla Zosi Kochana zdrówka dla Ciebie i synka oraz szybkiego powrotu do sił ![]() ![]()
|
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
Haj miski
![]() Paulizia Sie tak własnie zdziwiłam ze wody odeszły i do domu ja wrócili...może jej dzidzia tak na pęcherz naparła ze popuściła, słyszałam ze i tak sie zdarza ![]() No i czy zagladali Ci wczoraj w gatki, w koncu ta wydzielina była zielona, tak? Najważniejsze ze ruchy i ktg sa ok ![]() GRATKI DLA ZOSI ![]() ![]() k laski:Mango08 ty sie nic nie stresuj, ja też nie mam jeszcze wszystkiego, nawet do szpitala :/ Czekam na przelew z ZUS-u a te p...nic nie dają. Tak mnie to wkurza ze mi nieregularnie płaca ze szok, nic nie moge zaplanować! Te podkłady na łóżko to do domu kupiłaś? Kurna, myślałam ze zwykła podpaska taka mega wielka wystarczy :/ |
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jutro niespodziankę zrobi synek, a może jeszcze dzisiaj![]() U mnie został tydzień równy do terminu...moja ginka liczy mi dziwnie te tygodnie, ale mam tak wpisane w karcie ciąży ooo to dziewczonka dzisiaj już mamą może zostać skoro porodówka ![]() wstałam, zrobiłam kawkę i idę dalej leżeć bo później maraton mnie czeka bo na ktg jadę sama
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

nie Ty jedna..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mam wszystko świeżutkie, więc w tych ostatnich chwilach można sobie jeszcze pojeść, no nie?

Jeszcze trochę
Trzymam
by to ktg nalezalo do przyjemniejszych
k laski: