|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Ala dziękuje za życzenia
![]() Agatko najlepsze życzenia dla Ciebie! ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków , które skonczyly roczek w ostatnich dniach !!!!
![]() Piekne fotki z imprezek urodzinowych i równiez dzieciaczków. A u nas ok, Amelia ma kolejnne zabki na dole i przygotowuja sie do wyjscia górne trójeczki... Spanie juz tylko raz, po obiadku...2-3 godz, na placu zabaw nie nadazam z mala, biega po prostu, a nie chodzi....i chyba wracam do domyu bardziej zmeczona niz ona. Wczoraj wybralysmy sie spacer po sklepach i oto nowe rzeczy , które zakupilam...dla Melci ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2011-05-17 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zadomowienie
|
c.d......
Ubranka duzo lepiej wygladaja na modelce .-)
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2011-05-17 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jak już pisałam - Twoje dziecko, Twoje metody, piszę tylko swoje zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
dla Agu i Ali najlepsze życzonka od Ewci
![]() wreszcie mam dłuższą chwilę i wolnego kompa ![]() pisałyście kiedyś o nauce samodzielnego jedzenia. u nas na razie jest wyrywanie łyżeczki, żeby ją rzucić na podłogę albo wkładanie paluchów do miseczki, a potem już raczej niekoniecznie do buzi. też się boję tej nauki i tej masakry, która jej będzie towarzyszyć. aktualnie ulubionym zajęciem Ewci jest kapanie z niekapka na samą siebie, patrzenie jak kropelki lecą. pociąga do ustnika, ale nie wypija, tylko przechyla kubek. ![]() było też o piciu przez słomkę. próbowałyśmy raz i nie załapała, będziemy się uczyć. skupiłam się na wymyślaniu prezentów na roczek, a zapomniałam, że po drodze jest jeszcze Dzień Dziecka... co kupujecie? Marhalczar - ciuszki śliczne jak zawsze. ja sobie ostatnio zdałam sprawę, że mam na Ewcię bardzo mało letnich rzeczy i zamierzam polować na All i w lumpku. i jeszcze zapomniałam pochwalić fotki Szymka - piękne ![]() Dilayla - pochwal się, jak odstawiłaś dzięki za rady odnośnie mleka, kupimy i spróbujemy. przyszło mi do głowy, żeby zrobić jej mleko tak bez okazji, jako popitkę po obiadku na przykład, może tak się przekona. co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a z mlekiem- spróbować nie zaszkodzi. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26969437]
bianka, na naszym klubowym wątku dzieciaczków 2007 gadałyśmy ostatnio o rysowaniu/malowaniu naszych pociech. Kancia wychwalała dzieła Blanki. ![]() ![]() Hehe no Blanka uwielbia rysować. Może bez przesady z tym pięknie, ale coraz lepiej jej idzie i bardzo, bardzo rysowanie i malowanie lubi. Wrzucam kilka rysunków z wczoraj i dzis. No i jedna fotka Wita z dzisiejszego przedpołudnia ![]() Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2011-05-17 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja postanowiłam, że jeszcze nie odstawiam małej od piersi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
jej zdiecia fajne i ubranka też ja pytałam pediatry i powiedziała ze jedli dziecko pije mleko z butelki i nie trwa to długo to niech tak zostanie gorzej juz jesli pije mleko na raty lub dłuzej niz np 10 min to jest problem i trzeba kombinowac nie polecała niekpaków ale tez nie jest ich zapaloną zwolenniczka Amelia rano koło 5/6 je cyca kolo 7.30 mleko i potem mleko na kolacje reszta to posiłki stałe za to chyba z 4 niekapki z canpola wydulda wody niegazowanej
biankaa wow naprawde ładnie rysuje bydgos nie martw sie Amelia dzis przeszła sama siebie masakra jestem pogryziona i głucha ![]() obiecałam ze wrzuce mojego diabełka ![]() http://www.youtube.com/watch?v=0PNg8QIhiYA
#4571 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() dzieciaki, jak zwykle ![]() bianka, chcę sprzedać moją chustę elastyk LennyLamb, zielona, jest jakieś forum chustowe, gdzie mogę dać ogłoszenie? Cytat:
![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2011-05-17 o 21:12 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 |
Raczkowanie
|
Witam babeczki
![]() Przede wszystkim składam razem z Wiki najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Ali i Agatki ![]() ![]() ![]() ![]() Zdjęcia przecudowne i te urodzinowe i pozostałe. Szaja tort wyszedł przepysznie ![]() ![]() Nasza córcia kończy roczek już w piątek ale małą imprezkę robimy w niedziele. Tort zamówiłam bo ani ja ani mama nie jesteśmy dobre w robieniu tortów, choć podobno to nie jest takie trudne ale chce aby był napis więc już zamówiłam i ok. Teściowa umie robić torty ale w sierpniu na chrzest miała zrobić i w końcu kupiła jakieś beznadziejne ciasto ![]() Ja robię tiramisu, ostatnio pierwszy raz zrobiłam w niedziele bo znajomi przyszli i nie chwaląc się wszystkim smakowało i chcieli dokładkę ![]() Moja mama robi ciasto cappucino ![]() A w ogóle to spotkałyście się z czymś takim jak podziękowanie za przybycie na imprezkę? Ostatnio jak byłam na komunii to każdy gość dostał aniołka z karteczkę a na niej podziękowanie za przybycie. Tak myślałam czy np nie wydrukować zdjęć Wiki i z tyłu napisać jakiś fajny wierszyk. Hmmm muszę pomyśleć. Ale może nie będę cudować. A tak w ogóle to chyba mam PSM wszystko mnie drażni a wręcz wk... zbliża się mój drugi okres po ciąży. Dziś pokłóciłam się z ojcem ale on jest naprawdę irytujący uważa że jest ideałem, wszystko wie najlepiej i tylko on może wszystkim zwracać uwagę bo jak jemu się delikatnie zwróci to jest obraza majestatu. wrrrr szkoda gadać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26981918]to nie przesada, ona ślicznie rysuje!!!
![]() ![]() dzieciaki, jak zwykle ![]() bianka, chcę sprzedać moją chustę elastyk LennyLamb, zielona, jest jakieś forum chustowe, gdzie mogę dać ogłoszenie? a czemu nie śpiewa? ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=4LahYw1ENtg
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-05-17 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkigo--NAJ--NAJ...AGATKO ![]() ![]()
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko co zrobisz, jak obudzi się głodna o 5 rano? polecisz kaszkę robić i nakarmisz łyżeczką? ja się właśnie tego obawiam, ewentualnych nocnych pobudek podczas odstawiania. czym je wypełnić? zakładam, że mm do czasu gdy się przyzwyczai do spania przez całą noc. chyba muszę poczytać o tym odstawianiu znowu ![]() Gabi - brawo za kroczki Blanka - świetnie rysuje. jak nie wierzysz, to mogę pokazać rysunki przeciętnych 3-4latków ![]() Ami - widzę ją za 16 lat w YCD ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Agatko, Alu wszystkiego najlepszego słoneczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Agatko i Alicjo,
z okazji urodzin życzę Wam dużo zdrówka, radości, uśmiechu i wielu wspaniałych chwil ![]() Ja tylko na chwilkę - regeneracja sił nadal trwa. Moja Julia zaczęła od kilku nocy budzić się na jedzenie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() olivko - zapomniałam pochwalić Twoj prześliczne tort! ![]() ![]() śliczna mamusia z Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Edzia - ale masz wesoło ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wyręczę Cię. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Raczkowanie
|
Agatko i Alicjo,Wszystkiego naj...Samych pogodnych dni i wiecznego uśmiechu na twarzy.
![]() olivka,tort jak z bajki,tylko pozazdrościć Twojego talentu. ![]() U nas "nie wolno" działa jak płachta na byka.Jak to mówię,to Bruno broi jeszcze bardziej.A do tego odwraca się do mnie,robi uśmiech takiego "synka skur***" i ...dawaj! Próbowałam już po dobroci(spokojne tłumaczenie) i stanowczo.Zawsze ten sam skutek.Myśle o nie zwracaniu uwagi w ogóle,ale nie mogę mu pozwolić na wszystko,kurde no! Mój brat podobno też tak miał.Matka musiała przeczekać. Zmieniliśmy kaszkę z drugiego śniadania na kolację.Podaję mleczno-wielozbożową.U nas się sprawdziła ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- biankaaa, Blanka cuuudnie karmi Wita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26983806]a może kaszka taka rzadsza przez smoczek trójprzepływowy?
![]() wyręczę Cię. ![]() Ewcia nie wie, co to smoczek i uważam, że lepiej, żeby już tak zostało. malowidła Maksia też są lepsze od przeciętnyh, które chciałam pokazać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pochwały dotyczące tortu i nas
![]() bianka Blaneczka ślicznie rysuje Lea piękne te rysunki ehhh kiedy te nasze dzieciaczki maluszki tak będą ![]() U nas dalej z jedzeniem w nocy niefajnie- mało tego dalej karmię ![]() W ogóle dziecko mi zaczyna protestować przy kaszce. Aha bo ktoś pytał- torcik w środku z tego samego przepisu co Szaji, a calineczka od tak ![]() Kobitki pytanko- jakie macie pomysły na dzien dziecka? BO ja powiem szczerze myślę o klockach lego duplo- farma albo zoo - niby są od 18 miesięcy ale myślę że byłyby ok. Inne opcje to tunel z Ikei ale nie mam go za bardzo gdzie rozłożyć. W ogóle to muszę znów jakieś porządki zrobić w zabawkach młodej- pochować to czym się już nie bawi- obecnie na tapecie w kolejności szczeniaczek uczniaczek którego wlecze ze sobą wszędzie nawet na pchacza go próbuje załadować- co wygląda przekomicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | ||||
Zadomowienie
|
No śliczne są
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O ja to samo chciałam zaproponować... ja tak właśnie robię ![]() Cytat:
![]() Jeny...stresuję się organizacją urodzinowej imprezki... nie lubie robić wszystkiego na ostatnią chcwilę, a nie mam jeszcze dekoracji, ani zakupów ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale wszystko wytłumaczyłam to nie bede sie powtarzac Też nie toleruje bicia bo to żadna metoda , ale mały klaps własnie taki w pampersa czasem przyniesie wiecej pożytku niz nadaremne tłumaczenia . Bramka jest ale nie zamontowana - czekam na meża ![]() Ale jak do tej pory młoda nie wchodzi na schody ![]() wow to był mój tysieczny post ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2011-05-18 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Dziś wielki dzień Twojego święta ciocia Yolanda i Konrad o tobie pamięta, więc z okazji 1 urodzin składamy Ci moc życzeń: mnóstwa prezentów i gości, przyjaźni wielkich i małych, wielu przygód niebywałych i uśmiechu wesołego i wszystkiego, wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2011-05-18 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sukienki tez boskie! Cytat:
A zdjecie Bianki karmiacej Wita przeslodkie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja, jesli mam wiecej gosci, mieszam 2 zastawy i jest ok. Wszyscy dostaja takie same serwetki i wyglada to znosnie. Wczoraj Malvina zaczela tanczyc, ale nie podrygujac tylko obkrecac sie wokol siebie, czasami wykopujac noge gdzies na boki ![]() No i w niedziele Malvi ma pierwsze przedstawienie....zajecia z gimnastyki, ktore sie koncza krotkim ukladem tanecznym. Malvi przebrana za malpke a ja za banana ![]() ![]()
![]() |
#4587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ...i jeszcze mi się przypomniało, ze niedawno pytałaś jak mój konkurs. Wyniki już są no i wygrałam trzy opakowania mleka bebilon i misia ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2011-05-18 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4589 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
Cytat:
Ja planuje wyjazd do wesołego miasteczka.Prezent bardziej dla starszej ale dla młodej też coś będzie. Cytat:
Na razie nic nie kupuje.Ostatnio zakupiłam zebre i domek-namiot. Dziewczyny a kupujecie baseny z kulkami?Wszędzie jest napisane, ze od 2 lat taka zabawka i się zastanawiam czy kupić teraz czy za rok ![]() Rysunki Bianki mi siębardzo podobaja takie kolorowe. Ja tam nie robie dekoracji na roczek.Impreza bedzie na działce u ciotki przy grillu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Piękne!
I widzę że mamy podobny gust ![]() ![]() Cytat:
Na dzień dziecka mam zaplanowany basen, namiocik, może taką dmuchaną trampolinę.. ![]() To i ja się pochwalę bucikami jakie kupiłam Blance na lato ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2011-05-18 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.