|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Tez dzisiaj się obmierzyłam- mam brzuch większy niż tżet- na wysokości pępka 86 cm
JUż prawie stóp zza niego nie widze. No ale to w końcu już 23 tydzień..Cytat:
aż się zwijam, ciekawe to bo nóżki ma przecież malutkieCytat:
Tak tak tak! to już wiem co dziś będzie na obiad.. chodziła za mną, ale nie umiałam nazwaćCytat:
ponoć rytmy biologiczne też są dziedziczne..![]() Cytat:
Cytat:
Mnie lekarz powiedział że dziecko jest duże, co może znaczyć, że albo będzie po prostu duży (co jednak jest mało prawdopodobne) albo urodzi się wcześniej czyli końcem sierpnia. I też mam takie przeczucie że zrobi nam taką niespodziankę
|
|||||
|
|
|
#3902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cześć dziewczyny
Brzuszki coraz większe, a nadrabiania coraz mniej.... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wczoraj zrobił pokaz gimnastyki tatusiowi![]() Cytat:
Leci czas, leci, za nami już połowa maja przecież Ja nawet nie wiem kiedy zima przeszła![]() Cytat:
![]() Kaileight ja tam nigdy delikatna nie byłam, ale na noc nie brałam wkładki, teraz mam inną i przeszło swędzenie
|
|||
|
|
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natko, ja cały czas, praktycznie od początku ciąży biorę Asmag Forte. Najpierw 3x1 tabl. , a teraz to już lekarz kazal mi brać 3x2tabl. Do tego, od czwartku doszedł Fenoterol . Bierz magnez dalej, bo z tego co pamiętam, to jak przerwałam, to skurcze macicy wracaly. A kurcze w nogach, to może być skutek niedoboru wapnia. Wdroż sobie trochę nabiału (jeżeli dieta pozwala), może będzie lepiej![]() Aga Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2011-05-18 o 10:49 |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() heh, no u mnie z A na jakies "B -minus" podrosly....Lepszy rydz niz nic!
|
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, u mnie
Tż mieszka z kolegami więc średnio A ja się cieszę bo to i tak tymczasowe a teraz mam dużą pomoc ze strony mojej mamy ![]() Widzisz nasi tż muszą się uzbroić w cierpliwość Niestety sprytne dziecko to nic lekkiego ![]() Natka ma dobrze, jej nie dość że szaleniec to jeszcze robi pokazy tatusiowi wykończy mnie ta zgaga mam ją po wszystkim |
|
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
Natka bedziesz przecierac szlaki w porodach
Cotka no własnie...jak bedziecie mieszkac? Ja zmieniam lokum Muszę przeprowadzic sie do innego miasta do tz.... Mam mega obawy, ale nie mam wyjscia. A dzis mój tz jedzie po meble do kuchni do ikei
|
|
|
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuję Wam za rady, mnie się podobają wszystkie trzy, ale juz myślalam że w ogole żaden się nie nadaje na szafę Dobrze Was miec![]() A ściany mam w baaaaaardzo odważnych i intensywnych kolorach, nie umiem inaczejGosia szacunek ![]() Pestka za kotka ![]() Natka a czemu myśłisz o tym sierpniu? ja też przez te skurcze mam przeczucie że dzidzius może się pojawić już w sierpniu (termin mam na 25 września) Chociaz może nie będzie tak źle, bo Agnyska ciągle mnie upomina że czekamy do 40 tygodnia ![]() ![]() Z niedonoszonym dzidziusiem jest troszkę ciężej, a poza tym strasznie sie boję porodu. Staram się nie wkręcać, ale ostatnim razem musiałam już się położyć w szpitalu mimo braku skurczy, bo K. spóźniał się juz 2 tygodnie i teraz nie umiem sobie wyobrazić że zaczyna się akcja w domu a my biegamy, organizujemy opieke dla K. itd. Nie chciałabym byc tak zaskoczona kilka tygodni wcześniej |
|
|
|
|
#3909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A magnez będę brać dalej ale już raz dziennie. DziękiCytat:
Przede mną na liście jeszcze 2 dziewczyny Lausanne na wcześniejszy poród się nie nastawiam,ale to jest jedyne przeczucie, które mam odnośnie mojej ciąży i tak mi to siedzi w głowie ![]() Cotka jesteś tydzień przede mną w każdej chwili może się to zmienić bo u mnie to z dnia na dzień takie szaleństwa się zaczęły Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-05-18 o 11:04 |
||
|
|
|
#3910 |
|
Rozeznanie
|
Natka niby nie daleko....50 km...
Ale ciesze sie ze do nowego mieszkania, nie bedziemy mieli w nim za wiele, ale zadna obca kobita w nim nie mieszkała ( bo my oboje po przejsciac,,,ja po większych, ale tz tez był w długim związku)
|
|
|
|
#3911 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam w ten piękny słoneczny dzień
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pestka - nowe mieszkanie na nowe życie z całkiem "nowiusieńkim" maluchem. Super Dasz rade!a podobno jesteś fanką niebieskiego??? ;> |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie by było bo mój mąz ma 3 czerwca urodziny i miałby prezent w postaci płci ![]() co do wolnego to kurcze ja jakos siedze w tej pracy i mi tu fajnie nie wiem czemu ale dobrze zsie czuje , chyba przez to tez tak nie tyje, zawsze musze sie zrobić itd wiec ma to swoje plusy-minusy to ból pleców o dsiedzenia przy biurku no i czasem stres![]() a wczoraj sie dowiedziałam ze pod koniec maja mamy małe szkolenie wyjazdowe plus imprezę integracyjną no i jade bo jak 6 czerwca lekarz wyśle mnie na zwolnienie to przynajmniej na imprezie sie z nimi pożegnam -nie wiem czy tu wróce bo umowe mam do wrzesnia, jak przedłużą dłuzej niz do dnia porodu to z checią do niech powróce jak nie to trudno przynajmniej miło zakończe współprace grunt to pozytywne nastawienie
|
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale pocieszające to jest i wyczekuję ![]() Pestka, fajnie że razem nawet jak skromnie
|
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Masz racje Asiu, grunt to pozytywne nastawienie! Swoją drogą zazdroszczę tego nastawienia...
|
|
|
|
#3916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę pracy a raczej tego, że ci tam dobrze, mnie wygoniły na l4 w lutym i teraz mało kto się odezwie Nie chciałabym tam wracaćCotka ja mam nadzieję,że to nie objaw adhd Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-05-18 o 11:24 |
||
|
|
|
#3917 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
inaczej nie pozwalała ) Trochę urozmaicenia w życiu sie przyda nie?![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() :brz ydal:
|
||
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nie zawsze tak jest nie zawsze-ale musze sie pocieszać zreszta dla dziecka zrobie wszystko -jak trzeba bedzie to i w sklepie moge pracowac aby dostarczyć mu środki do życia![]() Lausane ja tez lubie odważne kolory sciany mam wszystkie kolorowe kuchnia pomarańcz, przedpokój bordo, mały pokój fiolet, duzy pokój taki szaro-berązowy(nigdy nie wiem jaki to dk=okładnie kolor bo jak przyłożysz braz to wydaje sie szary i na odwrót) z czerwienią łazienka mnie wkurza bo jest jasna ale tak juz kupilismy mieszkanko i na razi enie ma funduszy zeby po swojemu zrobic a juz mam nawet pomysła no nic na razie nie jest zła i dopoki kasiury nie uzbieram musi tak być![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
to juz wiem czemu Cie tak lubie po prostu musisz byc taka kochana jak mój mąż
|
||
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-05-18 o 11:41 |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
zgrzeszyła: kupiłam sobei zupke chińską.................. ....mąż mnie powiesi he he
|
|
|
|
#3922 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, żeby maluch okazał się bardzo bezwstydny![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia kolory jak u mnie- taki mix że daje po oczach
ale my się w tym dobrze czujemy, ludziom sie tez podoba, więc looz
|
|
|
|
#3924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale pokój dla maluszka jest narazie ostry pomranczowy i planuje go zrobic w pastelowych kolorach bo jeszcze dzidzia oczoplasu dostanie
|
|
|
#3925 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny :hej:
cotynato współczuję zgagi Cytat:
Cytat:
![]() Miałam taki dobry dzień... Prosiłam siostrę żeby czasem w lumpku jakiegoś ciuszka kupiła to powiedziała że ona nie umie kupować ubranek dla obojnaka ![]() i jeszcze się wkurzyłam na teściową bo ja już nie wiem co ona kombinuje mówiła nam przez dłuższy czas że odda nam 2 pokoje mniejsze na dole a ona się przeniesie do dużego, a dzisiaj poszłam za tż na dół i się dowiedziałam że wszystkie jego rzeczy (ubrania ma na dole) z małego pokoju zostały przeniesione do dużego. Ja nawet o tym nie wiedziałam. A w ogóle to ja już nie wiem, jak nie chce nam pokoju oddać żadnego to niech powie, zacznę sobie na górze pokój urządzać, tak to myślałam jak rozplanować jeden mały pokój, a teraz może się okaże że da nam duży który jest całkiem inny i inaczej sobie będę go urządzać. Nie lubie być w niepewności, a ze sobą nie gadamy. Jak tż wróci to powiem mu żeby z nią pogadał może - nie chcę żeby ona czuła że nalegamy na pokój na dole tylko po prostu chce wiedzieć gdzie mam sobie planować sypialnie z łóżeczkiem
|
||
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia ja też Cię bardzo lubię, a co
Tusia a ja słyszałam że dziecku to nawet wlasnie dobrze w mocnych kolorach narysowac na suficie różne kształty itd. Ale jakos chyba tez bym się nie odważyła, tylko przeszła na pastele Z tym że ja nie mam dziecięgo pokoju więc mi problem odpada
|
|
|
|
#3927 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak Ci gorąco to podeslij troche słoneczka do mnie bo tutaj tylko 15 stopni i pochmurnie........ ![]() Cytat:
A Ty tez sie troszke oszczedzaj kobieto i odpocznij sobie Cytat:
![]() Dasz rade bez kwy zobaczysz... Prawie kazda mama pierwszy miesiac lub dłuzej wyglada jak zombi ![]() to przeciez normalne Cytat:
Cytat:
Widac maluszek mial wczoraj dyskoteke Cytat:
Na tym watkuu z Alanem to było tak ze chyba 2 mamy urodzily duzo wczesniej przed terminem (jedna chyba miesiac wczesniej a druga ok 3 tyg.) Chyba 'mniejsza połowa' urodzila miedzy (38 a 40 tyg) A reszta to własnie po terminie.... ![]() Ja tez urodzilam tydzien po a byłam swiecie przekonana ze urodze miesiac wczesniej (niewiem czemu )aaaa........i jeszcze taka ciekawostka ze w wiekszosci to chłopaczki nie chcialy opuszczac brzucholka i wychodzily po terminie Chociaz były tez uparte girls co porody musieli wywolywac bo im sie nie spieszylo na swiat Cytat:
My trzymamy kciukaski wiec tak bedzie i juz Wiesz ze czasami sie zdarza ze mamusie ktore maja problemy w polowie ciazy ( skurcze, skracanie szyjki itd.) to czasami tez pozniej donosza a nawet i przenosza.... Natura jest dziwna Wiec niczego nie mozna byc pewnym...A co do odwaznych kolorkow to tez uwielbiam.. i niebieski to tez moj ulubiony Jak miaszkalam jeszcze z rodzicami to mialam pokoj na sliczny niebieski o taki mniej wiecje z zoltymi drzwiami i innymi wykonczeniami...Potem był zielony z zoltym a przed sama moja wyprowadzka jeszcze zmienilam na pomarancz ..Teraz moja mama ma łosos.. A teraz wynajmuje dom i tutaj niestety wszystkie sciany sa biale ![]() i nie moge ich malowac....... ale w pokoiku Alana ponalepialam naklejki scienne takze jest kolorowo A mi sie dzis nie chce nic robic... Alan w przedszkolu a ja mialam gotowac... Tylko co Nie mam pomyslu....![]() Czy ktos ma jakis fajny przepis zeby wykorzystac mieso mielone z indyka
|
|||||||
|
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Mucka znow ta sama rada, ale coz... chyba sprawdzona - olej kochana siostrę i olej teściową. Jak sa jędze to fora ze dwora, niech Cię nie kurzają
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... Może po prostu sznycelki, np.: z żółtym serem i majonezem?
|
|
|
|
|
#3930 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A i współczuję ciągłej zgagi ![]() Cytat:
Mój tż odciąga mnie jak może od śmieciowego jedzenia, ale że nie mieszkamy jeszcze razem to ja i tak robię to, na co mam ochotę i w zależności od zachcianki jaką w danej chwili mam
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

JUż prawie stóp zza niego nie widze. No ale to w końcu już 23 tydzień..
i mam juz przygotowana chrupiaca bułke z nutella
swędzi jak cholera ale tylko na zewnątrz

Ja nawet nie wiem kiedy zima przeszła
ja nawet brzuszka jeszcze nie mam takiego dużego ja mam termin na 13 pazdziernik ale mysle ze gdzies pod koniec wrzesnia bedzie juz dzidzia
. Bierz magnez dalej, bo z tego co pamiętam, to jak przerwałam, to skurcze macicy wracaly. A kurcze w nogach, to może być skutek niedoboru wapnia. Wdroż sobie trochę nabiału (jeżeli dieta pozwala), może będzie lepiej
więc też je odrzuciłam bo te na złość wydają się jakby stały w miejscu