Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 10:42   #3901
kaileight
Zadomowienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
MOje tez nic nie urosły
Fotkę rób!!
Tez dzisiaj się obmierzyłam- mam brzuch większy niż tżet- na wysokości pępka 86 cm JUż prawie stóp zza niego nie widze. No ale to w końcu już 23 tydzień..

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Nie jesteśmy dziś same, też wstałam nieprzytomna....
koło 4 jak wstałam siku, połozyłam sie na boku no i lekko na brzuchu, to synek zaczął kopać w tym miejscu gdzie brzuch był przyciśnięty przekręciłam się lekko i zaprzestał
Mój się zawsze denerwuje jak ułoże się na boku, tak minimalnie na brzuchu- wtedy występuje mega kop aż się zwijam, ciekawe to bo nóżki ma przecież malutkie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
no to lepiej z tabletkami zawsze zaczekac i dowiedziec sie do czego są

zjadłam na sniadanie wczorajsza zupe pomidorowa i mam juz przygotowana chrupiaca bułke z nutella
Zupa pomidorowa:go tuje:Tak tak tak! to już wiem co dziś będzie na obiad.. chodziła za mną, ale nie umiałam nazwać

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jej wstałam dzisiaj i załamałam się. Przez te zadania na uczelnię przestawił mi się tak zegar, że mogę iść spać spokojnie o 2-3 i czuję się ok. To chyba nie najlepiej dla maluszka ;/

W ogóle wczoraj jeszcze jak się położyłam mały zaczął taki koncert że cały brzuch mi latał. Ja nie wiem co on tam robił ale wyglądało to na fikołki-skoki, turlania haha
I oczywiście głupia wstałam to na komórkę dla tż nagrać , ale Filip oczywiście sprytnie wyczaił postęp i jedynie co to wykonał kilka kopniaczków i miał mnie w i tym sposobem poszłam spać o 3 Dobrze, że niedługo będziemy z tż mieszkać to on mnie pogoni i nie będę musiała nic nagrywać
Tak, u mnie koncerty bulgów i kopanie zaczyna sie o 22. Cły dzień spokój, a później takie atrakcje. Ciekawe czy z niego też będzie taki nocny stworek jak z rodziców ponoć rytmy biologiczne też są dziedziczne..

Cytat:
Jeśli spisz poźniej do 9 to maluszkowi chyba obojętnie o której chodzisz spac...Jesli sama czujesz się dobrze i wyspana.... Mi kolezanki mowiły abym si nie martwiła moim ciągłym spaniem, bo przyjdzie taki czas w ciązy ze właczy mi się bezsennosc.....wiec chyba to normalne bedzie... i moze i ja porobię cos w nocy jak za dawnych czasów....nie kojarzyc z nocnym baraszkowaniem bo narazie mieszkam sama
Ja sypiam teraz chyba z 9 h dziennie, staram się we właściwej porze żeby dizecko się przyzwyczajało do rytmu biologicznego, że kładziemy się wczesnie, nie zarywamy nocy itd. zobaczymy co to da..

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Biedna Ja mam chyba uczulenie na wkładki zapachowe swędzi jak cholera ale tylko na zewnątrz
Też z ciekawości zaglądam na te rozpakowujące się, jakieś takie emocje są jak widzę post napisany na czerwono

Tak czy inaczej podziwiam

Pewnie tak będzie, ja mam jakieś durne przeczucie, że rozpakuję się w sierpniu
Na wkładki zapachowe i za perfumowany papier toaletowy- muszę z tym uważać.

Mnie lekarz powiedział że dziecko jest duże, co może znaczyć, że albo będzie po prostu duży (co jednak jest mało prawdopodobne) albo urodzi się wcześniej czyli końcem sierpnia. I też mam takie przeczucie że zrobi nam taką niespodziankę
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:45   #3902
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cześć dziewczyny

Brzuszki coraz większe, a nadrabiania coraz mniej....

Cytat:
I oczywiście głupia wstałam to na komórkę dla tż nagrać , ale Filip oczywiście sprytnie wyczaił postęp i jedynie co to wykonał kilka kopniaczków i miał mnie w i tym sposobem poszłam spać o 3 Dobrze, że niedługo będziemy z tż mieszkać to on mnie pogoni i nie będę musiała nic nagrywać
sprytne te nasze dzieci, nie ma co moja też taki mały szpieg. Jak wołam M żeby przyszedł zobaczyć to cisza, a ten się śmieje, że już czuje respekt... a gdzie będziesz mieszkać z tż? u Ciebie czy u niego?

Cytat:
Dziewczyny nie nastawiajcie się tak na wcześniejszy poród, bo słyszałam ze przy pierwszej ciąży częsciej się przenosi niz za wczesnie urodzi...Ale czy to prawda?
ja też tak słyszałam....

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:47   #3903
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
tez muszę jednak mieć w gotowości. Ponieważ na początku byłam zbyt zszokowana tym co się dzieje ( mój mały leń i taki koncert ) odsuwam kołdrę a tam cały brzuch chodzi. bo bokach na górze hahah i jak wstałam zapalić światło to chyba mu się już odechciało czy znudziło
heh mój też najbardziej szaleje jak jest ciemno ale wczoraj zrobił pokaz gimnastyki tatusiowi

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no to miejmy nadzieje ze szybciutko mu przejdzie

mam ochotę na truskawki -chyba pójdę zaraz na jakieś polowanie

kurcze dziewczyny tez wam tak szybko leci czas?bo ja mam wrażenie ze dopiero co zrobiłam test a juz jestem w połowie ciązy-masakra
umówiłam sie z siorką na przejrzenie ciuszków które ma pochowane u siebei w suszarni bo bonoć jest tam masa małych , maciupkich ubranek-wiec postanowiłam na razie nic nie kupować bo nie wiem co tam wynajde dodam ze mam juz mase ciuchów po dziewczynach bo u mnie w łóżku chyba z 5 siat lezy a jeszcze wiem ze sa u mojej mamy-szkoda ze wiekszosc różowych-no chyba ze nei sprawdzą sie moje przeczucia na chłopca to bedą w sam raz
A kiedy możesz liczyć na poznanie płci?
Leci czas, leci, za nami już połowa maja przecież Ja nawet nie wiem kiedy zima przeszła

Cytat:
juz w sierpniu??? przeciez to jeszcze tylko troszke ja nawet brzuszka jeszcze nie mam takiego dużego ja mam termin na 13 pazdziernik ale mysle ze gdzies pod koniec wrzesnia bedzie juz dzidzia
Wiesz, termin mam na 4 września to sierpień całkiem blisko

Kaileight ja tam nigdy delikatna nie byłam, ale na noc nie brałam wkładki, teraz mam inną i przeszło swędzenie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:48   #3904
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was bierze jeszcze magnezin albo jakiś inny magnez? Bo jak brałam przez ten tydzień to było cudnie, żadnych kolek, skurczy nic a od niedzieli nie biorę i nie dość, ze w nocy mam skurcze w nogach to kolka mnie łapie Gina mam za dwa tygodnie i nie wiem czy tak sobie mogę to brać jeszcze? A nie cierpię do niego dzwonić bo on zawsze dziwnie ze mną gada

Natko, ja cały czas, praktycznie od początku ciąży biorę Asmag Forte. Najpierw 3x1 tabl. , a teraz to już lekarz kazal mi brać 3x2tabl. Do tego, od czwartku doszedł Fenoterol. Bierz magnez dalej, bo z tego co pamiętam, to jak przerwałam, to skurcze macicy wracaly. A kurcze w nogach, to może być skutek niedoboru wapnia. Wdroż sobie trochę nabiału (jeżeli dieta pozwala), może będzie lepiej

Aga

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2011-05-18 o 10:49
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:48   #3905
Ellabailasola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
a tak w ogóle wczoraj wieczorem z TŻ zmierzyliśmy mi brzuszek i mam aż 116

reszty już wolałam nie mierzyć
no chyba, że piersi ale one są małe więc też je odrzuciłam bo te na złość wydają się jakby stały w miejscu
witam w ten piekny dzionek
heh,
no u mnie z A na jakies "B -minus" podrosly....Lepszy rydz niz nic!
Ellabailasola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:50   #3906
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Aga, u mnie Tż mieszka z kolegami więc średnio A ja się cieszę bo to i tak tymczasowe a teraz mam dużą pomoc ze strony mojej mamy
Widzisz nasi tż muszą się uzbroić w cierpliwość Niestety sprytne dziecko to nic lekkiego

Natka ma dobrze, jej nie dość że szaleniec to jeszcze robi pokazy tatusiowi

wykończy mnie ta zgaga mam ją po wszystkim

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:51   #3907
pestka78
Rozeznanie

Natka bedziesz przecierac szlaki w porodach

Cotka no własnie...jak bedziecie mieszkac?

Ja zmieniam lokum Muszę przeprowadzic sie do innego miasta do tz.... Mam mega obawy, ale nie mam wyjscia. A dzis mój tz jedzie po meble do kuchni do ikei
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:57   #3908
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio koleżanka opowiadała, jak była na oddziale i dali jej serię lekarstw (nie wiem czy przed porodem czy po, nie dosłuchałam), to ona rach ciach i wszsytkie połkneła , pielęgniarka, rozdała wszsytkie i mówi ze ta duża jest dopochowa ... a Ona że "połknęła" no i dostała jeszcze jedno w miejsce przeznaczenia
dobre Nie ma obaw, ja póki co się nie mylę, choć raz w rozpędu omal nie wsadziłam tam nospy forte. Ale mysle ze z dwojga złego lepiej już w tą stronę

dziękuję Wam za rady, mnie się podobają wszystkie trzy, ale juz myślalam że w ogole żaden się nie nadaje na szafę Dobrze Was miec A ściany mam w baaaaaardzo odważnych i intensywnych kolorach, nie umiem inaczej Nawet meble kuchenne mam intensywnie fioletowe (doł) i tylko zdrowy rozsądek mojego małża sprawil, że góra jest żółta a nie rózowa:co jest:

Gosia szacunek
Pestka za kotka
Natka a czemu myśłisz o tym sierpniu? ja też przez te skurcze mam przeczucie że dzidzius może się pojawić już w sierpniu (termin mam na 25 września) Chociaz może nie będzie tak źle, bo Agnyska ciągle mnie upomina że czekamy do 40 tygodnia Z niedonoszonym dzidziusiem jest troszkę ciężej, a poza tym strasznie sie boję porodu. Staram się nie wkręcać, ale ostatnim razem musiałam już się położyć w szpitalu mimo braku skurczy, bo K. spóźniał się juz 2 tygodnie i teraz nie umiem sobie wyobrazić że zaczyna się akcja w domu a my biegamy, organizujemy opieke dla K. itd. Nie chciałabym byc tak zaskoczona kilka tygodni wcześniej
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:57   #3909
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

Natko, ja cały czas, praktycznie od początku ciąży biorę Asmag Forte. Najpierw 3x1 tabl. , a teraz to już lekarz kazal mi brać 3x2tabl. Do tego, od czwartku doszedł Fenoterol. Bierz magnez dalej, bo z tego co pamiętam, to jak przerwałam, to skurcze macicy wracaly. A kurcze w nogach, to może być skutek niedoboru wapnia. Wdroż sobie trochę nabiału (jeżeli dieta pozwala), może będzie lepiej

Aga
Spróbujemy z wapniem A magnez będę brać dalej ale już raz dziennie. Dzięki

Cytat:
Natka bedziesz przecierac szlaki w porodach

Cotka no własnie...jak bedziecie mieszkac?

Ja zmieniam lokum Muszę przeprowadzic sie do innego miasta do tz.... Mam mega obawy, ale nie mam wyjscia. A dzis mój tz jedzie po meble do kuchni do ikei
A daleko musisz się przeprowadzić?

Przede mną na liście jeszcze 2 dziewczyny
Lausanne na wcześniejszy poród się nie nastawiam,ale to jest jedyne przeczucie, które mam odnośnie mojej ciąży i tak mi to siedzi w głowie

Cotka jesteś tydzień przede mną w każdej chwili może się to zmienić bo u mnie to z dnia na dzień takie szaleństwa się zaczęły

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-05-18 o 11:04
Stary 2011-05-18, 11:03   #3910
pestka78
Rozeznanie

Natka niby nie daleko....50 km...

Ale ciesze sie ze do nowego mieszkania, nie bedziemy mieli w nim za wiele, ale zadna obca kobita w nim nie mieszkała ( bo my oboje po przejsciac,,,ja po większych, ale tz tez był w długim związku)
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:09   #3911
gerda
Zadomowienie

Witam w ten piękny słoneczny dzień

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A ja mam dziś zgagę, miałam na obiad pomidorówkę i to chyba od tegomacie jakiś dobry sposób na zgagę
rennie naprawdę działa

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość

Przy okazji pochwale się - wczoraj zostałam skopana!! Przez dzidziusia oczywiscie Dzisiaj wieczorem po mandarynce zrobil disco. Cudowne uczucie!!
gratuluje kopniaczków

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
a tak w ogóle wczoraj wieczorem z TŻ zmierzyliśmy mi brzuszek i mam aż 116
wow, aż się zmierzyłam i ma 95cm

Cytat:
Ostatnio koleżanka opowiadała, jak była na oddziale i dali jej serię lekarstw (nie wiem czy przed porodem czy po, nie dosłuchałam), to ona rach ciach i wszsytkie połkneła , pielęgniarka, rozdała wszsytkie i mówi ze ta duża jest dopochowa ... a Ona że "połknęła" no i dostała jeszcze jedno w miejsce przeznaczenia
dobre

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:13   #3912
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aga, u mnie Tż mieszka z kolegami więc średnio A ja się cieszę bo to i tak tymczasowe a teraz mam dużą pomoc ze strony mojej mamy
Widzisz nasi tż muszą się uzbroić w cierpliwość Niestety sprytne dziecko to nic lekkiego
mama Ci zawsze pomoże, a to duuuże ułatwienie. Ja będe musiała liczyć sama na siebie... Ale pocieszam się, że dam rade!

pestka - nowe mieszkanie na nowe życie z całkiem "nowiusieńkim" maluchem. Super Dasz rade!

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
A ściany mam w baaaaaardzo odważnych i intensywnych kolorach, nie umiem inaczej Nawet meble kuchenne mam intensywnie fioletowe (doł) i tylko zdrowy rozsądek mojego małża sprawil, że góra jest żółta a nie rózowa
a podobno jesteś fanką niebieskiego??? ;>

Stary 2011-05-18, 11:13   #3913
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy masz usg?

Jak nie w tej ciąży to moze w kolejnej róż się przyda

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Dziewczyny nie nastawiajcie się tak na wcześniejszy poród, bo słyszałam ze przy pierwszej ciąży częsciej się przenosi niz za wczesnie urodzi...Ale czy to prawda?

Aa2 mi czas bardzo szybko leci.... Juz koniec roku szkolnego za pasem, a przeciez niedawno był początek.... Nawet na zwolnienie długie nie zdążyłam pójsc Ale chyba od połowy czerwca sobie odpuszczę....Niech ktos za mnie 30 swiadectw wypisuje
ide 6 czerwca na to prenatalne badania no i usg 4d wiec mam nadzieje ze juz wtedy pan doktor zdradzi nam co tam maluszek ma miedzy nózkami fajnie by było bo mój mąz ma 3 czerwca urodziny i miałby prezent w postaci płci

co do wolnego to kurcze ja jakos siedze w tej pracy i mi tu fajnie nie wiem czemu ale dobrze zsie czuje , chyba przez to tez tak nie tyje, zawsze musze sie zrobić itd wiec ma to swoje plusy-minusy to ból pleców o dsiedzenia przy biurku no i czasem stres

a wczoraj sie dowiedziałam ze pod koniec maja mamy małe szkolenie wyjazdowe plus imprezę integracyjną no i jade bo jak 6 czerwca lekarz wyśle mnie na zwolnienie to przynajmniej na imprezie sie z nimi pożegnam -nie wiem czy tu wróce bo umowe mam do wrzesnia, jak przedłużą dłuzej niz do dnia porodu to z checią do niech powróce jak nie to trudno przynajmniej miło zakończe współprace grunt to pozytywne nastawienie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:17   #3914
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Cotka jesteś tydzień przede mną w każdej chwili może się to zmienić bo u mnie to z dnia na dzień takie szaleństwa się zaczęły
No nie wiem, twój już od początku mały urwis ruchliwy , ale pocieszające to jest i wyczekuję

Pestka, fajnie że razem nawet jak skromnie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:18   #3915
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Masz racje Asiu, grunt to pozytywne nastawienie! Swoją drogą zazdroszczę tego nastawienia...

Stary 2011-05-18, 11:23   #3916
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka niby nie daleko....50 km...

Ale ciesze sie ze do nowego mieszkania, nie bedziemy mieli w nim za wiele, ale zadna obca kobita w nim nie mieszkała ( bo my oboje po przejsciac,,,ja po większych, ale tz tez był w długim związku)
Ważne żeby wam się układało jak najlepiej A nowe mieszkanko będzie takie całkiem wasze, fajnie tak się urządzać

Cytat:
ide 6 czerwca na to prenatalne badania no i usg 4d wiec mam nadzieje ze juz wtedy pan doktor zdradzi nam co tam maluszek ma miedzy nózkami fajnie by było bo mój mąz ma 3 czerwca urodziny i miałby prezent w postaci płci

co do wolnego to kurcze ja jakos siedze w tej pracy i mi tu fajnie nie wiem czemu ale dobrze zsie czuje , chyba przez to tez tak nie tyje, zawsze musze sie zrobić itd wiec ma to swoje plusy-minusy to ból pleców o dsiedzenia przy biurku no i czasem stres

a wczoraj sie dowiedziałam ze pod koniec maja mamy małe szkolenie wyjazdowe plus imprezę integracyjną no i jade bo jak 6 czerwca lekarz wyśle mnie na zwolnienie to przynajmniej na imprezie sie z nimi pożegnam -nie wiem czy tu wróce bo umowe mam do wrzesnia, jak przedłużą dłuzej niz do dnia porodu to z checią do niech powróce jak nie to trudno przynajmniej miło zakończe współprace grunt to pozytywne nastawienie
A to już całkiem niedługo
Zazdroszczę pracy a raczej tego, że ci tam dobrze, mnie wygoniły na l4 w lutym i teraz mało kto się odezwie Nie chciałabym tam wracać

Cotka ja mam nadzieję,że to nie objaw adhd

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-05-18 o 11:24
Stary 2011-05-18, 11:25   #3917
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
mama Ci zawsze pomoże, a to duuuże ułatwienie. Ja będe musiała liczyć sama na siebie... Ale pocieszam się, że dam rade!

Aga dasz radę, dasz Nie myśl o takich smutnych sprawach Mnie też mama nie bardzo pomagała, bo ja nie pozwalałam Chciałam sama i już. Teraz dopiero jestem mądrzejsza i korzystam z pomocy

a podobno jesteś fanką niebieskiego??? ;>
hahaha, juz mnie od rana lapiesz za słowka nicponiu? Jestem fanka niebieskiego, ale ile można? Mam już niebieską łazienkę, dużo niebieskiego w przedpokoju, K. chodzi niemal cały czas na niebiesko i moje ciuchy są w większości niebieskie (to mój schiz - kolejny po mojej niezyjącej babci, ona tak kochala niebieski i zawsze mnie ubierała na niebiesko inaczej nie pozwalała) Trochę urozmaicenia w życiu sie przyda nie?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
aaaaaa to tak jak ja:jupi : pomyślcie na sekudnę o mnie jak będzie wznosić toast co?:brz ydal:
Stary 2011-05-18, 11:26   #3918
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje Asiu, grunt to pozytywne nastawienie! Swoją drogą zazdroszczę tego nastawienia...

oj nie zawsze tak jest nie zawsze-ale musze sie pocieszać zreszta dla dziecka zrobie wszystko -jak trzeba bedzie to i w sklepie moge pracowac aby dostarczyć mu środki do życia

Lausane ja tez lubie odważne kolory sciany mam wszystkie kolorowe kuchnia pomarańcz, przedpokój bordo, mały pokój fiolet, duzy pokój taki szaro-berązowy(nigdy nie wiem jaki to dk=okładnie kolor bo jak przyłożysz braz to wydaje sie szary i na odwrót) z czerwienią łazienka mnie wkurza bo jest jasna ale tak juz kupilismy mieszkanko i na razi enie ma funduszy zeby po swojemu zrobic a juz mam nawet pomysła no nic na razie nie jest zła i dopoki kasiury nie uzbieram musi tak być

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
hahaha, juz mnie od rana lapiesz za słowka nicponiu? Jestem fanka niebieskiego, ale ile można? Mam już niebieską łazienkę, dużo niebieskiego w przedpokoju, K. chodzi niemal cały czas na niebiesko i moje ciuchy są w większości niebieskie (to mój schiz - kolejny po mojej niezyjącej babci, ona tak kochala niebieski i zawsze mnie ubierała na niebiesko inaczej nie pozwalała) Trochę urozmaicenia w życiu sie przyda nie?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

aaaaaa to tak jak ja:jupi : pomyślcie na sekudnę o mnie jak będzie wznosić toast co?:brz ydal:
to juz wiem czemu Cie tak lubie po prostu musisz byc taka kochana jak mój mąż
Stary 2011-05-18, 11:30   #3919
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra, przyjmuję wytłumaczenie i masz racje urozmaicenie wskazane, oby nie we wszystkim hahaha

Stary 2011-05-18, 11:39   #3920
lullaby_ml
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny narazie sobie was podgladam, pozniej poodpisuje..

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2011-05-18 o 11:41
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:49   #3921
aa2
Zakorzenienie

zgrzeszyła: kupiłam sobei zupke chińską.................. ....mąż mnie powiesi he he
Stary 2011-05-18, 11:51   #3922
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Ha ha ha, to teraz jako mama księżniczki będziesz musiała zmienić upodobania kolorystyczne. Na RÓŻ

Cytat:

To ja trzymam, żeby maluch okazał się bardzo bezwstydny

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
zgrzeszyła: kupiłam sobei zupke chińską.................. ....mąż mnie powiesi he he
A pani Bojarska Cię zlinczuje
Stary 2011-05-18, 11:53   #3923
lausanne
Wtajemniczenie

Asia kolory jak u mnie- taki mix że daje po oczach A w tym malo pasteli ale my się w tym dobrze czujemy, ludziom sie tez podoba, więc looz
Stary 2011-05-18, 11:53   #3924
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
no to jecze tylko troszke i juz bedziesz wiedziec ja ide w poniedziałek

Cytat:
Lausane ja tez lubie odważne kolory sciany mam wszystkie kolorowe kuchnia pomarańcz, przedpokój bordo, mały pokój fiolet, duzy pokój taki szaro-berązowy(nigdy nie wiem jaki to dk=okładnie kolor bo jak przyłożysz braz to wydaje sie szary i na odwrót) z czerwienią łazienka mnie wkurza bo jest jasna ale tak juz kupilismy mieszkanko i na razi enie ma funduszy zeby po swojemu zrobic a juz mam nawet pomysła no nic na razie nie jest zła i dopoki kasiury nie uzbieram musi tak być
ja też mam odważne kolory na ścianach ale pokój dla maluszka jest narazie ostry pomranczowy i planuje go zrobic w pastelowych kolorach bo jeszcze dzidzia oczoplasu dostanie

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:01   #3925
mucka21
Rozeznanie

Cześć dziewczyny :hej:
cotynato współczuję zgagi

Cytat:
dobre Nie ma obaw, ja póki co się nie mylę, choć raz w rozpędu omal nie wsadziłam tam nospy forte. Ale mysle ze z dwojga złego lepiej już w tą stronę
ja jak brałam luteinę dopochwowo to mąż miał prawie identyczne tabletki na wątrobę i nie raz sie przyglądał czy to jego czy moja tabletka

Cytat:
ja mam nadzieję że mama do mnie przyjedzie (mówi że zabierze mi dziecko do "swojego" pokoju i będzie oddawać tylko na karmienie), teściowej o pomoc nie będę prosić mimo że z nią mieszkamy, już widzę te uwagi w stylu że ona musiała sama sobie radzić i nikt jej nie pomagał

Miałam taki dobry dzień...
Prosiłam siostrę żeby czasem w lumpku jakiegoś ciuszka kupiła to powiedziała że ona nie umie kupować ubranek dla obojnaka jak może tak mówić o moim dzieciątku

i jeszcze się wkurzyłam na teściową bo ja już nie wiem co ona kombinuje
mówiła nam przez dłuższy czas że odda nam 2 pokoje mniejsze na dole a ona się przeniesie do dużego, a dzisiaj poszłam za tż na dół i się dowiedziałam że wszystkie jego rzeczy (ubrania ma na dole) z małego pokoju zostały przeniesione do dużego. Ja nawet o tym nie wiedziałam. A w ogóle to ja już nie wiem, jak nie chce nam pokoju oddać żadnego to niech powie, zacznę sobie na górze pokój urządzać, tak to myślałam jak rozplanować jeden mały pokój, a teraz może się okaże że da nam duży który jest całkiem inny i inaczej sobie będę go urządzać. Nie lubie być w niepewności, a ze sobą nie gadamy. Jak tż wróci to powiem mu żeby z nią pogadał może - nie chcę żeby ona czuła że nalegamy na pokój na dole tylko po prostu chce wiedzieć gdzie mam sobie planować sypialnie z łóżeczkiem
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:02   #3926
lausanne
Wtajemniczenie

Asia ja też Cię bardzo lubię, a co
Tusia a ja słyszałam że dziecku to nawet wlasnie dobrze w mocnych kolorach narysowac na suficie różne kształty itd. Ale jakos chyba tez bym się nie odważyła, tylko przeszła na pastele Z tym że ja nie mam dziecięgo pokoju więc mi problem odpada
Stary 2011-05-18, 12:05   #3927
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

kellysss, pewnie wcześniejszych tygodni nie ma dlatego, że przed 22 tygodniem poród uznaje sie za poronienie, właściwie dziecko nie ma szans na przeżycie dopiero od 22 tygodnia jest poród przedwczesny i mogą jakoś maluszkowi pomóc. Przynajmniej tak czytałam w któreś gazetce mamusiowej.

PS ale u mnie dzis będzie gorąco, już sie boje
A no tak... A ja wczoraj siedzialam jeszcze chyba z poł godzinyy i szukalam czy znajde wczesniejsze tygodnie

I jak Ci gorąco to podeslij troche słoneczka do mnie bo tutaj tylko 15 stopni
i pochmurnie........

Cytat:

Ja wymeczona jestem po nocy, prawie nie spałam, spałam z kotami w pokoju przy zapalonej lampce....Kicia od czasu do czasu ....walała sie po mieszkaniu i musiałam ją przynosic.... Teraz dalej grzecznie lezy....

Ale mnie plecy boją od tego narożnika!!!!!!!!!
Mam nadzieje ze u kici troszke lepiej...
A Ty tez sie troszke oszczedzaj kobieto i odpocznij sobie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
dzien dobry

Aha, mam pytanko - czy w czasie karmienia piersia mozna pic kawe czy tez trzeba sie ograniczac? Bo nie wyobrazam sobie funkcjonowac bez jak moje noce beda tak wygladac codziennie
Własnie mialam pisac ze kawa pobudzi tez dzidziola
Dasz rade bez kwy zobaczysz...
Prawie kazda mama pierwszy miesiac lub dłuzej wyglada jak zombi
to przeciez normalne A potem to sie przezwyczaisz....

Cytat:

hahahahah .....
Cytat:
Jej wstałam dzisiaj i załamałam się. Przez te zadania na uczelnię przestawił mi się tak zegar, że mogę iść spać spokojnie o 2-3 i czuję się ok. To chyba nie najlepiej dla maluszka ;/

W ogóle wczoraj jeszcze jak się położyłam mały zaczął taki koncert że cały brzuch mi latał. Ja nie wiem co on tam robił ale wyglądało to na fikołki-skoki, turlania haha
'

Widac maluszek mial wczoraj dyskoteke

Cytat:

Raczej tak....
Na tym watkuu z Alanem to było tak ze chyba 2 mamy urodzily duzo wczesniej przed terminem (jedna chyba miesiac wczesniej a druga ok 3 tyg.)
Chyba 'mniejsza połowa' urodzila miedzy (38 a 40 tyg)
A reszta to własnie po terminie....
Ja tez urodzilam tydzien po a byłam swiecie przekonana ze urodze
miesiac wczesniej (niewiem czemu)
aaaa........i jeszcze taka ciekawostka ze w wiekszosci to chłopaczki nie
chcialy opuszczac brzucholka i wychodzily po terminie
Chociaz były tez uparte girls co porody musieli wywolywac
bo im sie nie spieszylo na swiat

Cytat:

dziękuję Wam za rady, mnie się podobają wszystkie trzy, ale juz myślalam że w ogole żaden się nie nadaje na szafę Dobrze Was miec A ściany mam w baaaaaardzo odważnych i intensywnych kolorach, nie umiem inaczej Nawet meble kuchenne mam intensywnie fioletowe (doł) i tylko zdrowy rozsądek mojego małża sprawil, że góra jest żółta a nie rózowa
Natka a czemu myśłisz o tym sierpniu? ja też przez te skurcze mam przeczucie że dzidzius może się pojawić już w sierpniu (termin mam na 25 września) Chociaz może nie będzie tak źle, bo Agnyska ciągle mnie upomina że czekamy do 40 tygodnia Z niedonoszonym dzidziusiem jest troszkę ciężej, a poza tym strasznie sie boję porodu. Staram się nie wkręcać, ale ostatnim razem musiałam już się położyć w szpitalu mimo braku skurczy, bo K. spóźniał się juz 2 tygodnie i teraz nie umiem sobie wyobrazić że zaczyna się akcja w domu a my biegamy, organizujemy opieke dla K. itd. Nie chciałabym byc tak zaskoczona kilka tygodni wcześniej
Kochana donosisz donosisz.....
My trzymamy kciukaski wiec tak bedzie i juz
Wiesz ze czasami sie zdarza ze mamusie ktore maja
problemy w polowie ciazy ( skurcze, skracanie szyjki itd.)
to czasami tez pozniej donosza a nawet i przenosza....
Natura jest dziwna Wiec niczego nie mozna byc pewnym...

A co do odwaznych kolorkow to tez uwielbiam..
i niebieski to tez moj ulubiony
Jak miaszkalam jeszcze z rodzicami to mialam pokoj na sliczny
niebieski o taki mniej wiecje z zoltymi drzwiami i innymi wykonczeniami...
Potem był zielony z zoltym a przed sama moja wyprowadzka jeszcze
zmienilam na pomarancz ..Teraz moja mama ma łosos..

A teraz wynajmuje dom i tutaj niestety wszystkie sciany sa biale
i nie moge ich malowac.......
ale w pokoiku Alana ponalepialam
naklejki scienne takze jest kolorowo

A mi sie dzis nie chce nic robic...
Alan w przedszkolu a ja mialam gotowac...
Tylko co Nie mam pomyslu....
Czy ktos ma jakis fajny przepis zeby
wykorzystac mieso mielone z indyka

Stary 2011-05-18, 12:06   #3928
lausanne
Wtajemniczenie

Mucka znow ta sama rada, ale coz... chyba sprawdzona - olej kochana siostrę i olej teściową. Jak sa jędze to fora ze dwora, niech Cię nie kurzają
Stary 2011-05-18, 12:10   #3929
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
A mi sie dzis nie chce nic robic...
Alan w przedszkolu a ja mialam gotowac...
Tylko co Nie mam pomyslu....
Czy ktos ma jakis fajny przepis zeby
wykorzystac mieso mielone z indyka
Ha ha ha mialam Ci podpowiedzieć, że rosół, ale z mielonego, to raczej nie... Może po prostu sznycelki, np.: z żółtym serem i majonezem?
Stary 2011-05-18, 12:12   #3930
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Aha, mam pytanko - czy w czasie karmienia piersia mozna pic kawe czy tez trzeba sie ograniczac? Bo nie wyobrazam sobie funkcjonowac bez jak moje noce beda tak wygladac codziennie
Przerzuć się na inkę

Cytat:
zjadłam na sniadanie wczorajsza zupe pomidorowa i mam juz przygotowana chrupiaca bułke z nutella
Ale smaka mi zrobiłaś

Cytat:

Ja też się przestawiłam i 1 to minimum położenia się.. tylko że ja mogę spać do 11-12, a to już inna sprawa. Zazdroszczę koncertu, życzę jak najczęstszych i oby udało Ci się sfilmować

A i współczuję ciągłej zgagi

Cytat:
Ale mi smaka zrobiłaś Mój tż odciąga mnie jak może od śmieciowego jedzenia, ale że nie mieszkamy jeszcze razem to ja i tak robię to, na co mam ochotę i w zależności od zachcianki jaką w danej chwili mam
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości