|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Cytat:
![]() Zawsze możesz się wytłumaczyć lekami jeśli nie dają ci spokoju. A jeśli chcesz mimo wszystko wypić chociaż jakiś toast to ja bym sie starała przynajmniej tego alkoholu jak najmniej i może wybrać jak najmniejsze zło - np coś z sokiem pomidorowym, czy właśnie lampka wytrawnego wina... nie musisz przecież uwalić się jak bąk Ale licz się z pózniejszym zastojem (o ile nie ze wzrostem) no i trzeba zdawać sobie sprawę, że to odejście od diety.
|
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
metal nie mam wyjścia zostaje na II
juz od wczoraj ograniczam od jutra e papieros mam nadzieje ze od soboty rzuce juz na amen. dostalam seretide 500 dysk ech
|
#1173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kiedyś usilnie prosiłam moją mamę aby rzuciła, a ona ciągle twierdziła, że to taki nałóg którego nie da się rzucić bo "za bardzo ciągnie". Dlatego tym bardziej trzymam za Ciebie
|
|
#1174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja jestem tego samego zdanai co tchnienie jak wspomniałaś jest wolny kraj i można też wyrażać swoją opinię.. moja jest podobna do tchnienia.ja też po prostu czasem nie rozumię, może skoro nie wyobraża sobie życia i imprezy bez alkoholu nie zawraca sobie głowy z dietą, bo zdrowie sobie zniszczy a później będzie, że dieta dukana zła,
|
|
#1175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uważam, ze jeśli sytuacja zdarza się na raz na rok, to nie ma co demonizować, że od razu dawać spokój z dietą dziewczyny grzeszą częściej, a róznymi innymi produktami, i nikt nie mówi, że ich znajomi są FE, bo namówili na zjedzenie ciastka
|
|
#1176 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
i w polsce nagminne, dlatego nam się wydaje 'normalne' ale w innych krajach tak nie jest. tam spytają czy chcesz np drinka jak powiesz że nie to bez problemu, bez pytań czemu i nalegania zaproponują po prostu co innego. a u nas usilne namawianie... a co jakby ktoś odmawiał bo np jest niepijącym alkoholikiem a nie chce o tym mówić? polacy i tak będą go namawiać i nie będą chcieli słyszć odmowy... ale tu już wkraczamy na tematy kulturalno-społeczne więc proponuję EOT żeby nikt się nie kłócił
|
|||
|
|
|
#1177 | |||
|
Zadomowienie
|
Zabij, a nie powiem. Nie pamiętam już, a w szafce nie została żadna puszka. Pamiętam, że stałam kiedyś przy regale w sklepie, w którym był wielki wybór różnych ryb w puszkach i jakąś znalazłam bez cukru.
Ja nawet nie mam co marzyć o szatańskich trzech szóstkach. A jakby się jeszcze diabelsko trzymały? Szczytem marzeń wagowych jest szóstka z przodu (za 12kg) Cytat:
Cytat:
I nie mów, że mąż jest dla Ciebie wszystkim! A Wasza córka? To w połowie Ty, w połowie mąż. Wprawdzie mąż wyjechał, ale część siebie zostawił ![]() Jak będziesz tak marudzić, to wsiadam w pociągi i zwalam Ci się z moimi dziewczynami na głowę. Wyżyjesz się w kuchni gotując dla nas Dukanowo i jeszcze dla dzieci ![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie to namawianie jest chore !!! mój tż na chrzcinach nie pił to wiecie ile wersji było, że nie umie przestać, że ja mu zabraniam,że odwala mu po alko, że chory. Dla mnie Ci wszyscy namawiający są chorzy i to ich powinno się również leczyć!!
piwko?? nieeee?? to chociaż kieliszek no ze mną sie nie napijesz
|
#1179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1180 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Przepisy z Wielkiego Żarcia na szparagi:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Można spróbować zrobić Szparagi pieczone, ale to pewnie w rękawie Albo szparagi pod beszamelem: ugotować, owinąć plasterkami szynki, polać sosem, zapiec Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę sobie kupić któregoś dnia szparagi i wypróbować któryś z przepisów A tak w ogóle, to nie pochwaliłam się jeszcze, ale: 1. wczoraj moja starsza córka skończyła 4 lata i upiekłam jej tort, ale dukanowy, żebym i ja mogła zjeść. 2. Dziś na wadze zobaczyłam o 1,6kg mniej niż wczoraj
|
|||||||
|
|
|
#1181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aatena: szparagi są nieziemsko doobre! kup sobie jakąs lekką szyneczkę, zawiń w nią świeżo ugotowane szparagi, dodaj jajeczko, może być w żelatynie wszystko. Super sprawa!
|
|
#1182 | ||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Białe czy zielone? białe trzeba obrać na łodydze a zielone bez obierania gotuje aż będą delikatnie mięciutkie do tego robie sos beszamelowy - szklanka mleka, łyżka skrobii i przyprawy - gałka muszkatałowa, pieprz, sól ![]() Cytat:
Ćwiczenia w zaciszu domowym polecam http://www.youtube.com/watch?v=uLIfN-31Bgs na nóżki i http://www.youtube.com/watch?v=dnBhn...eature=related wychodzi 16 minut a efekty są Jeśli wolisz coś bardziej zaawansowanego to Tamile Webb - i want those body itp ale to już wycisk Ja też od stycznia nie pije alkoholu i do niczego mi nie jest potrzebny Wypiłam ostatnio na uczcie desperadosa ale już jakoś nie ciągnie mine do piwa - ogólnie u mnie w domu nikt alkoholu nie lubi ![]() A teraz ide się wypocić na siłowni
|
||
|
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
Ja się absolutnie z Wami zgadzam, że nie powinno się ulegać namowom innych, i to nie ważne czy w celu napicia, zapalenia, czy zjedzenia np lodów z bitą śmietaną. Stawiam przy tym znak =, bo dla mnie to jest to samo... Nie piję/palę/jem torty dlatego, że nie chcę, lub piję/palę itp dlatego, że mam na to ochotę. Czy wypicie piwa (de facto poprawia pracę nerek) jest gorsze od wrąbania tłustego hamburgera (tłuszcz to dopiero wątrobę obciąża
)Jedyne co mnie ukłuło to forma w jakiej się komuś tu uświadamia, że nie powinien tego robić - ja odczytałam to - zrobisz to jesteś gorsza; twoji znajomi są fe, bo się bawią z alko Jeśli nadinterpretowałam, to sory... takie były moje odczucia.W PL namawiactwo jest nagminne, do wszystkiego i zawsze, a asertywność porównywana a nawet mylona z arogancją i chamstwem. Ale nie ma co demonizować polskiej przywary picia alko Polacy piją dużo, ale okazjonalnie (teraz już czy okazja jest co tydzień czy raz w roku to już kwestia otoczenia), ale nikt np nie nazywa pijusami francuzów, którzy przeciętnie obalają butlę wina dziennie [ to tylko taki drobny off top z mojej strony ]
http://becomefit4life.wordpress.com/ Edytowane przez WrednaZ Czas edycji: 2011-05-18 o 16:34 |
|
|
|
#1184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem Ci ze to nie jest glupi pomysł...akurat jutro jade z mala do lekarza a niedaleko jest swietny plac zabaw wiec moge zrobic jej wypad na plac zabaw w nagrode za to ze byla "grzeczna" hehe A co męża to masz racje, zostawił mi czesc siebie i tylko dzieki niej nie szalejej do konca ale jest mi naprawde ciezko. Teraz wyszla z babcia na spacerek wiec mam chwilke wolna i wzielam sie za sprzatanie lazienki - generalnie chyba ja pomaluje bo zleksza sie zabrudzily te biale sciany a moze jak wprowadze w nia troszke kolorku to i humor mi sie poprawi hehe ![]() Kiedys jak maz pracowal w poprzedniej firmie to tez czasem mial wyjazdy ale to bylo wiecie raz na 3 tyg np na 2-3 dni i wracal a teraz perspetywa tego ze to jeszcze 6 tygodni i bedziemy sie widywac w weekendy albo i nie w zaleznosci ile beda mieli pracy...troszke mnie przytlacza poza tym w tamtym okresie ja rowniez pracowalam, o tej porze to ja dopiero do domu wracalam cos ogarnelam mala sie zajelam i czas zapierdzielal jak szalony nie mialam czasu myslec tak jak teraz...Kurcze ja obiecuje Wam ze ja sie wezme w garsc ale teraz nie potrafie jestem w kompletnej rozsypce, przepraszam Was jesli przynudzam ale ja naprawde nie mam sie do kogo odezwac wyzalic wyplakac
|
|
|
#1185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aatena to teraz mi napisz co wczoraj zjadlas i co cwiczylas ze taki zaje..... spadek
no slucham :P---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
zawsze mozesz wpasc do mnie Mala samoloty pooglada hi hi Kochana bierz sie w garsc. Chociaz mi latwo mowic, ale moj maz pracuje w wojsku i tez w kazdej chwili moze byc wezwany i pewnie tez bym tak myslala ![]()
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki
ile mogę zjeść budyniu z Aldi? (firma Albona) jego skład: skrobia kuk, sól, aromat ale nie jest napisane w jakich proporcjach
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#1187 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
polacy może i dużo nie piją (chociaż wódka ma więcej % niż francuskie wina stołowe...), na pewno nie tyle co nasi wschodni sąsiedzi ale z namawianiem jest koszmar znam co najmniej 2 osoby które zdołały pokonać alkoholizm dopiero po wyjeździe do usa... i to co podkreślały, co im pomogło, to właśnie brak namawiania - jedno 'nie' wystarczało i nikt nawet nie zapytał a czemu?Cytat:
|
||||
|
|
|
#1188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() SYROP PRAWOŚLAZOWY i do tego jeszcze AMBROSOL. Pierwszy łagodzący za ok. 3zł, drugi wykrztuśny za ok. 8zł ![]() Dzięki za przepisik i za ćwiczonka!!! I LOVE YOU!!!!!
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
Pandzia, żebym ja pamiętała
![]() Wiem, że były tam dwa talerze zupy ogórkowej (wywar mięsny, ogórek kiszony (4 naprawdę malutkie), mięso z dwóch nóg kurzych, jogurt, sól, pieprz, lubczyk) Placki z tuńczyka z serkiem wiejskim rano micha pokrojonej szynki z indyka z serkiem wiejskim w międzyczasie serek owocowy light, o którym wczoraj pisałam i kawał tortu. Ogólnie nie wysilałam się w kuchni wczoraj, nie licząc tego tortu. Ale za to zaliczyłam kilka wizyt w łazience, choć bez sensacji żołądkowych i to pewnie dzięki nim taki spadek. A dziś na obiad upiekłam sobie pierś kurzęcą z cebulą, serem białym, jogurtem i przyprawą do kebaba i byłam w szoku, że wszystko zjadłam: 45dag piersi + 25dag sera + ok. 40dag jogurtu + cebula. Trochę wody się oddzieliło, ale i tak z kilogram zjadłam i musiałam dogryźć jeszcze serkiem, bo nadal byłam głodna. Aż szok. Niestety, na razie nie ćwiczę, ale muszę się za coś wziąć. Może namówię siostrę na wspólne ćwiczenia? Ale pewnie łatwiej wyszłoby na zmianę. Ja idę - ona z moją córką (jeśli druga w przedszkolu) potem ja zostaję z jej córką a ona śmiga na ćwiczenia. Nadiia24, jeśli Ci to pomaga, to żal się. Tutaj wspieramy się nie tylko w zastojach wagi, ale i humoru |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1190 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Ja własnie mam przedlużoną rekonwalescencję Byłam na rtg i okazało się ze na kolejne 5 dni mam szynęwicie co jest najgorsze...że nie mogę z psami wychodzić biegać, bawic się z nimi i jestem SKAZANA na jedzenie gotowych z sklepu ryb , puszek, miesa gotowanego...masakra. Ratunku A tak ogolnie na III fazie jestm i jestem baardzo zadowolona, ponieważ m.in samopoczucie mam znakomite. Jak zjem owocki i chlebek to czuję sie taka szczesliwa Jedyna rzecz jakiej mi brak to masełko. Heh -ilekroc widzę w sklepie maselko Łaciate to az mnie skręca Odnosnie sklepu z rzeczami "dukanowymi" wszystko na dobrej drodze, mąz jutro jedzie po towar i niebawem pojawi się na allegro a po odbiorze SANEPIDu i w sklepie Takze Takze śle pozdrowienia z kanapy spod kocyka. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() A odnośnie ALDI jest tam duzo towarów na dietę? Jakie są ceny ?
|
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
Metal-fish, dzięki. Na pewno upiekę
A jakąś zupkę rybną można by z nich zrobić, czy szkoda? Bo kupiłam trzy opakowania po dwie sztuki. Chociaż jak podzielę się z rodziną, to może jednak wszystkie upiekę |
|
|
|
#1192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie tak samo , ja natomiast ogórki trzę na tarce i sobie je "podgrzewam" i jem na cieplo. A potem ta woda ktora z nich wyplywa tez jest pycha.---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Skąd ja to znam
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolę sobie co jakiś czas zjeść cały Odnośnie Aldi budyń 5 saszetek 89 gr makrela wędzona od 3 zł (ale mi smakuje bardziej z tesco albo biedronki) serek homo Milsa 500 g 2,99 zł
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
Mandarynkka86, pisząc o Allegro przypomniałaś mi, jak to u jednego ze sprzedawców było napisane, że aspartam jest zakazany na Dukanie, a podając skład kotletów sojowych "zapomnieli" dopisać, że mają w składzie skrobię ziemniaczaną. Nic u tego sprzedawcy nie kupię, nawet jeśli będą mieli coś najtaniej.
A dla Ciebie powodzenia w prowadzeniu działalności na własny rachunek. Zingibar chyba ostatnio mało pisała, a chciałam zapytać ją lub Was, jeśli wiecie o zapotrzebowanie energetyczne dla osoby intensywnie pracującej umysłowo. Bo wg mnie praca umysłowa, choć siedząca, wymaga troszkę więcej energii niż siedzenie przed telewizorem. No i czy takiej osobie potrzeba więcej węglowodanów, czy białek albo tłuszczy niż innym? |
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1196 |
|
Konto usunięte
|
jak dla mnie szkoda... chyba że odetniesz łby, ogony wycięgniesz kręgosłupy i zrobisz rybny wywar...
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Właśnie w piekarniku robi się pieczeń,ale cudnie pachnie
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
idę zaraz do domku!!
![]()
|
#1199 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Aatena;26995110]Mandarynkka86, pisząc o Allegro przypomniałaś mi, jak to u jednego ze sprzedawców było napisane, że aspartam jest zakazany na Dukanie, a podając skład kotletów sojowych "zapomnieli" dopisać, że mają w składzie skrobię ziemniaczaną. Nic u tego sprzedawcy nie kupię, nawet jeśli będą mieli coś najtaniej.
A dla Ciebie powodzenia w prowadzeniu działalności na własny QUOTE] nie ma co kłamac. Ale uważam, ze na samych dukanowych rzeczach bym nie "ujechala". Mam tez zamiar sprzedawać niemiecką chemię, słodycze itp. A z dukanowych to budynie , slodziki, proszki do pieczenia, maizenę, slodziki itd- jak to nieraz ludzie mysla, ze niemieckie jest lepsze, to trzeba to wykorzystac ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Ten sam?Tzn nie tyle chodzi mi o smak, co rodzaj, firmę itd. http://allegro.pl/budyn-dieta-dukana...2.html#gallery
|
|
#1200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój tż jest zawodowym żołnierzem, w tamtym roku, przeżyłam Jego misję półroczną w Afganistanie więc wiem co to znaczy gdy ktoś jest daleko. Twój mąż na szczęście ma bezpieczną pracę, wiesz że wróci. Ja codziennie pierwsze co robilam po przebudzeniu to sprawdzałam wszelkie możliwe informacje o tym czy kolejny żołnierz został zabity. Naprawdę, nie życzę nikomu takich przeżyć
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Jejciuuuu..., wiem, ze wypije, bo z tymi ludzmi sie nie da ;P Tym bardziej, ze to ja solenizantka 

za Ciebie

Wypiłam ostatnio na uczcie desperadosa ale już jakoś nie ciągnie mine do piwa - ogólnie u mnie w domu nikt alkoholu nie lubi

znam co najmniej 2 osoby które zdołały pokonać alkoholizm dopiero po wyjeździe do usa... i to co podkreślały, co im pomogło, to właśnie brak namawiania - jedno 'nie' wystarczało i nikt nawet nie zapytał a czemu?