|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
co prawda nie ma drugiego dania ale ja te¿ nie zawsze je jadam.U. ( poszala³am ¶niadaniowo. )1¶n - owsianka - dwie ³ychy ¿ytnich, dwie owsianych, jedna orkiszowych, szklanka mleka, podsypane mleko sojowe - wysz³a gêêêêsta. dwie ma³e kromki ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym. 2¶n - kromka ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym i nutell± + miseczka twarogu pó³t³ustego z d¿emem malinowym niskos³odzonym. 3¶n? - activia 300 ml naturalna do picia. obiad - pier¶ z kurczaka w przyprawach + mieszanka warzyw ( broku³, marchewka, fasolka ) podwieczorek - twaro¿ek domowy 150 g. kolacja - jajecznica z dwóch jaj.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-05-17 o 20:24 |
|
|
|
|
#2732 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
I wszystko masz takie suuuper pyszne!! ![]() A mo¿e tak byc z tym metabolizmem. Wniosek - wcinaj wiêcej dzióbek!! ![]()
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
U
"wtorkowe ob¿arstwo "
³adnie? dobrze ju¿? nie wiem czemu w 1 punkcie s± przekre¶lone s³owa ![]() |
|
|
|
#2734 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero w czerwcu... Jej, dziêkujê! ![]()
|
#2735 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 668
|
dziêkujê za ocenê, pozytywna
Cytat:
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
p.s.
OCENICIE DZISIAJ???? mam wra¿enie,¿e duu¿o lepiej ![]() |
|
|
|
#2737 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
.Moje dzisiejsze U: 1. owsianka (p³atki orkiszowe i otrêby owsiane) z wiejskim, pokruszonym wielkim ciastkiem z mnóstwem pestek s³onecznika, suszonymi figami i miodem gryczanym; 2. ciemna bu³ka s³onecznikowa z margaryn±, pasztetem pieczonym drobiowym i ogórkiem kiszonym; w miêdzyczasie: jab³ko; 3. talerz makaronu pe³noziarnistego z gulaszem wo³owo-warzywnym; w miêdzyczasie wpad³a gar¶æ pistacji; 4. twaróg pó³t³usty ze ¶mietan±, warzywami (pomidor, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek kiszony) i zio³ami + 2 kromki chleba wieloziarnistego; 2 marchewki, herbata owocowa z cytryn±. Brak podwieczorku ze wzglêdu na pó¼ny obiad. Jak to siê prezentuje?
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazwyczaj w³a¶nie jem tak± owsiankê z bakaliami i orzechami a dzi¶ chcia³am zrobiæ tak± naturaln± i dosypanie tego mleka to by³ strza³ w dziesi±tkê - waniliowy posmak i w ogóle mniam. staram siê, ale mia³am rano takiego g³oda, ¿e jak zjad³am to potem ju¿ ¶rednio mia³am apetyt na co¶ wiêkszego.
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Morphine-..dziêkujê.
|
|
|
|
#2740 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
Przy masle mnie ci±gnie na wymioty, staram sie, ale nie prze³knê i koniec ![]() Zapraszam na makaron, jeszcze zostalo ![]() Nowalijki = swieze warzywa wiosenne ![]() Dziekuje
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A mo¿e jedz wiêcej bia³ka - g³ówny budulec itp. No nie wiem, ale to oznaka, ¿e musisz jeszcze zwiêkszaæ
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 1 993
|
R
I platki owsiane, otrêby, banan, jogurt naturalny, 4 orzechy w³oskie zblendowane II kanapka na ciemnym pieczywie w subwayu z grilowanym kurczakiem i wszystkimi warzywami III grilowana piers z kurczaka, ziemniaki, mizeria (ogórek z jog nat) 23min bieg interwa³owo IV 2 kromki orkiszowego z almette smietankowym i tunczykiem wsw V serek wiejski z pomidorem i cebul± |
|
|
|
#2744 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 574
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 063
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
jutrzejsze U / R
1. zmiksowane 2 banany z mlekiem i kakao ³y¿eczk±. 30 minut joggingu 2. fili¿anka zielonej herbaty, wiejski serek, pomidor, kanapka razowego z mas³em, sa³at±, szyneczk± - posypana kie³kami ![]() 3. homo z p³atkami migda³ów i wiórkami kokosowymi. kawa z mlekiem 3,2% 4. du¿y talerz zupy pomidorowej z ry¿em, 2 udka gotowane (dosyæ ma³e, dlatego 2 )5. grzanka z mas³em orzechowym i konfitur± jagodow± na pod¿erkêjajo na miêkko, kanapka razowego z mas³em, szynk±, sa³at±, rzodkiewki ze 3. |
|
|
|
#2748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo lubiê nabia³ w ka¿dej formie, a¿ chyba za bardzo, pewnie dlatego jest go sporo... tak, mam tendencje to zabierania wêgli im pó¼niejsza pora, ale dzi¶ wydawa³o mi siê, ¿e naprawdê sporo zjad³am. ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
ma³y OF zupe³nie nie na temat. czy która¶ z was bra³a/bierze yasminelle i mog³aby mi na pw napisaæ jak naprawdê z nimi jest? dzi¶ gin zmieni³ mi tabletki w³a¶nie na nie, a jedyne co znalaz³am w necie to stos niepochlebnych opinii, co niezbyt pozytywnie mnie nastroi³o, dlatego ka¿da obiektywna ocena mi siê przyda, bo ciê¿ko mi siê rozstaæ z moimi starymi tabsami. dziêki! - szuka³am w±tku na ten temat, ale niczego szczególnego siê nie dowiedzia³am.
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 458
|
R
I: 2 kromki razowca z ogórkiem i chud± szynk±, jab³ko II: jogurt naturalny z orzeszkami III: ry¿ br±zowy+pier¶ z kurczaka+mieszanka warzyw z patelnii IV: galaretka <3 ![]() V: 2 jajka na twardo, pó³ pomidora, paski papryki |
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
dziêki za ocenê
Cytat:
u mnie w domu nie u¿ywa siê mas³a, poza tym nie lubiê. Kupujê ramê idea!, bo podobno jest zdrowa wiem, ¿e pasztet nie jest najzdrowszym jedzeniem, ale w³a¶nie dlatego wybieram mniejsze z³o - pieczony, a nie w konserwach. Chyba trzeba siê wzi±æ za domowy pasztet .
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 891
|
mam pytanie: mo¿na siê do waszych jad³ospisów stosowaæ?? czy trzeba znaæ swoje zapotrzebowanie kaloryczne, jest to zale¿ne od wagi etc??
|
|
|
|
#2752 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 198
|
R
1. owsianka z truskawkami, orzechami, gorzk± czekolad± 2. Sa³atka - 2 jaja, rukola, ogórek zielony, pomidor, s³onecznik, sos (jogurt z cytryna, sol± i pieprzem), jab³ko kawa z mlekiem, 3 ciasteczka kokosowe 3. przed treningiem - pasta z bia³ka jaja, kroma razowca (mam nadziejê, ¿e nie oszukany ma jaki¶ certyfikat zdrowej ¿ywno¶ci), kawa³ek ryby 1h si³owych + aeroby - wykoñczona by³am, trzês³am siê po jak galareta ![]() 4. 2 nale¶niki z m±ki razowej zrolowane. W ¶rodku mintaj, kapusta m³oda, pomidory, ogórki, sos (jak w sa³atce) 5. Zosta³ jeden nale¶nik to zwinê³am go z twarogiem i pomidorem |
|
|
|
#2753 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Cytat:
nie ma czego¶ takiego jak t³uszcz ro¶linny, to jest bzdura jaka¶ ![]() jedyne co to avokado mo¿e byæ stosowane jako mas³o jak jest bardzo dojrza³e bo zawiera du¿o nnkt a tak to wszystkie "mas³a ro¶linne" i margaryny to same sztuczne t³uszcze trans najgorsze z mo¿liwych ![]() jedz sobie co chcesz nic mi do tego, ale zdrowe to na pewno nie jest moje lekkie R: ¶: 60g owsianych, 1/2 twarogu, spora ki¶æ winogron + cynamon II¶: bieluch + 40 g orzechów laskowych w miêdzy czasie jakie¶ jab³ko pewnie, marchewka, sok z warzyw etc. O: kurczak/indyk + makaron ¿ytni + sos pomidorowy i mieszanka warzyw + 1/2 avocado i trochê fety 1.5 boksu K: jaja b±d¼ tuñczyk
Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-05-18 o 10:32 |
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedz sobie awokado na kanapki jak bardzo tego chcesz, ale wszêdzie osobom staraj±cym siê odzyskaæ @ (i w ogóle zdrowo i rozs±dnie od¿ywiaj±cym siê) radzi siê smarowanie kanapek mas³em albo margaryn±. Ja osobi¶cie wydziwiaæ nie bêdê z tym awokado, nie chcê zahaczyæ o ortoreksjê. EDIT: swoj± drog± dziwny ten Twój jad³ospis. Jako¶ciowo wydaje siê fajnie, ale tekst typu '60g owsianych' czy '40g orzechów' podsuwa mi na my¶l pewn± paranojê (któr± sama przesz³am i cieszê siê, ¿e z ni± skoñczy³am).
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-18 o 13:03 |
|
|
|
|
#2755 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
#2756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje dzisiejsze R 1. Jajecznica z dwóch jajek z szynk± na masle, kawa z mleczkiem 2. Ser bia³y pó³t³usty 100g zmiksowany z talerzykiem malin mro¿onych 3. Roladki drobiowe (bez panierki, warzywka w srodku), ry¿ br±zowy, sa³atka ; ) tutaj zgrzeszylam wypijajac troche wody z syropem takim slodkim : < zaraz idê zrobic HIIT 4. Planujê zaraz po bieganiu rybkê i ry¿ br±zowy, mo¿e jakies owoce bo dzis mam straszne parcie na s³odkie ; D 5. Nie mam pomyslu, serek bialy z warzywami albo jaka¶ rybka wpadnie : D, dodam tu jakis tluszcz, oliwe, bo widze juz ze braklo dzis Do tego staram siê du¿o pic bo mam z tym spory problem : D ale idzie mi niezle ; d
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 996
|
w 2 jest w jajkach, a w 4 mintaju przecie¿
|
|
|
|
#2758 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 574
|
Cytat:
ja tam smaruje margaryn± i siê nie przejmujê ale awokado kiedy¶ spróbuj na chlebie nie dla wydziwiania ale dla smaku- miodzio |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do polnego maka - nie czepiam siê jako¶ci, tylko gramów. Nie mo¿na 6 ³y¿ek p³atków w owsiance, a orzechów 1-2 gar¶cie..?
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 108
|
Dziekujê wszystkim
![]() Mia³am temat : Motyw powstania styczniowego w literaturze. Chcia³am jaki¶ romantyzm, ale nic nie by³o. Mojee Uuuu: I. jajecznica z 2 jaj na oleje rzep. z kie³bas± drobiow±, pomidorem, szczypiorkiem i natk± pietruszki; kromka razowca; herbata miêtowa z jab³kiem II. grahamka z awokado, pomidorem, rzodkiewk± i natk± pietruszki; nektarynka III. ¿elazne kluski *; kawa³ek schabu duszonego w sosie pieczarkowym; surówka z m³odej kapusty, marchewki, oleju, octu i cukru kawa 2 w 1 IV. parówka na ciep³o z sosem tatrskim; kromka razowca; kawa³ek kalarepy * kluski s± znane te¿ jaki szaraki ( z ziemniaków i m±ki ) I ?
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

, sa³atka (pomidor, rzodkiew, sa³ata, kukurydza, nerkowce); serek wiejski okey.
co prawda nie ma drugiego dania ale ja te¿ nie zawsze je jadam.
)

+ odrabianie lekcji przed wyj¶ciem. 

.
<3