Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-17, 20:19   #2731
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
U:

1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków i ³y¿ki otr±b owsianych na mleku z kakao, miodem, truskawkami i orzechami w³oskimi och.
2¶niadanie: kanapka razowca ze s³onecznikiem z mas³em, sa³at±, rzodkiewk± i polêdwic± z indyka pysznie + owoc
3¶niadanie: jw z mas³em, sa³at±, pomidorem i serem ¿ó³tym okey.
obiad: spora micha zupy szczawiowej zabielanej jogurtem u mnie wczoraj te¿ szczawiowa, pysznaa.

pomiêdzy wpad³a jeszcze kanapka razowca z mas³em i polêdwic± z indyka + gar¶æ nerkowców

kolacja: trzy razowe grzanki natarte czosnkiem , sa³atka (pomidor, rzodkiew, sa³ata, kukurydza, nerkowce); serek wiejski okey.
pysznie i zdrowe u, jak zwykle zreszt±, bo czytam Twoje jad³ospisy. co prawda nie ma drugiego dania ale ja te¿ nie zawsze je jadam.

U. ( poszala³am ¶niadaniowo. )
1¶n - owsianka - dwie ³ychy ¿ytnich, dwie owsianych, jedna orkiszowych, szklanka mleka, podsypane mleko sojowe - wysz³a gêêêêsta. dwie ma³e kromki ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym.
2¶n
- kromka ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym i nutell± + miseczka twarogu pó³t³ustego z d¿emem malinowym niskos³odzonym.
3¶n? - activia 300 ml naturalna do picia.
obiad - pier¶ z kurczaka w przyprawach + mieszanka warzyw ( broku³, marchewka, fasolka )
podwieczorek - twaro¿ek domowy 150 g.
kolacja - jajecznica z dwóch jaj.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-05-17 o 20:24
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 20:46   #2732
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
Wazne ze jest luz! I przyjemnosc z jedzenia mam nadzieje? oj tak! w³a¶nie jestem po kolacji, o bo¿e, jakie to by³o dobre!!!!!

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

No i moje dzisiejsze P

¦n: miseczka twarogu zmiksowanego z d¿emem jagodowym + bu³ka pszenna ze swiezym ogórasem + pare garsci owoców suszonych bo mialam chcice a gdzie mas³o kochana?
II ¶n: skleroza nie boli bo pakowalam sie 5 min przed wyjsciem z domu, wiec po drodze zakupilam batonika bajecznego , grahamke i jab³ko dobrze to znam.. + odrabianie lekcji przed wyj¶ciem.

Obiad: talerz gêstego krupniku z duza iloscia koperku + 4 cannelloni wszyscy maj± dzi¶ makaron! ja te¿ chcê!

Deser: Panna cotta i koktajl z truskawek koktajlu przybywaj!

Podw: du¿e jab³ko i maca robiona przez babciê taka prawdziwa, pieczona na gor±cej blasze jaaaa

Kolacja: Wpadn± pewnie kanapki z tunczykiem albo salatka z nowalijek z serkiem wiejskim i kakao, a do tego musze dorzucic cos zeby podnisc kcal, moze orzechy? Lubie takie dziwne polaczenia nie wiem co to nowalijki, ale brzmi pysznie!

Jejj, jestem pod wrazeniem, ze dzisiaj tak duzo slodkiego wpadlo A ciagle mam wrazenie ze zapomnialam czegos wpisac, to chyba dobry objaw.
Wgl ostatnio mam tak ze nie tyje, chociaz jem duzo. Moze byc tak ze podkrecilam bardzo metabolizm i teraz spalam wszystko, wszystko? Byl czas kiedy do toalety uczeszczalam raz na ruski rok a teraz wszystko juz jest w jak najlepszym porzadku. Wage mam jeszcze bardzo nisk±, ale moge juz w siuebie zmiescic wiecej niz jeszcze jakis czas temu, nie mam 'wywalonego' brzucha po duzym obiedzie ani nic. Moze to wszystko tak sie poprawilam, bo jak zaczynalam P to stopniowo, konsekwentnie dodawalam raz na tydzien iles tam kcal?

Wgl sory za taki OT ale jakos ciesze sie tym ze ze mna chyba juz coraz lepiej
Tak jest! Jest co raz lepiej!
I wszystko masz takie suuuper pyszne!! Dobrze, ¿e tyle s³odkiego. A mo¿e tak byc z tym metabolizmem. Wniosek - wcinaj wiêcej dzióbek!!
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 20:46   #2733
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

U
"wtorkowe ob¿arstwo"

1. jajko na miêkko, kanapka razowca z mas³em, szynka parmeñsk±, pomidorem
  2. parówka na zimno z musztard± i sambalem
  3. podwójna z³o¿ona kanapka z jasnego chleba, sk³ad jak wy¿ej + ogórek kiszony, kilka kostek gorzkiej czekolady
  4. wielki kabanos z keczupem
  5. schabowy w majeranku, fuuuura frytek + 1/2 kalafiora

³adnie?
dobrze ju¿?

nie wiem czemu w 1 punkcie s± przekre¶lone s³owa

Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 20:49   #2734
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M92 Poka¿ wiadomo¶æ
jak wy¿ej.
Naprawdê zrobi³a¶ ogromne postêpy! Kiedy kontrola wagi?

Dopiero w czerwcu... Jej, dziêkujê!
Strasznie siê cieszê!
Stary 2011-05-17, 20:57   #2735
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 668

dziêkujê za ocenê, pozytywna

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
pysznie i zdrowe u, jak zwykle zreszt±, bo czytam Twoje jad³ospisy. co prawda nie ma drugiego dania ale ja te¿ nie zawsze je jadam.

1¶n - owsianka - dwie ³ychy ¿ytnich, dwie owsianych, jedna orkiszowych, szklanka mleka, podsypane mleko sojowe - wysz³a gêêêêsta. dwie ma³e kromki ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym. a nie mia³a¶ ochoty czego¶ podsypaæ do tej owsianki w stylu bakalii, suszonych owoców? ilo¶ciowo ³adnie, ale wydaje mi siê md³o.
2¶n
- kromka ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym i nutell± + miseczka twarogu pó³t³ustego z d¿emem malinowym niskos³odzonym. ok
3¶n? - activia 300 ml naturalna do picia. + owoc
obiad - pier¶ z kurczaka w przyprawach + mieszanka warzyw ( broku³, marchewka, fasolka ) + wêgle
podwieczorek - twaro¿ek domowy 150 g. wêgle? i jakie¶ dodatki do tego twaro¿ku, na s³odko albo na s³ono.
kolacja - jajecznica z dwóch jaj. ja te¿ na u lubi³am je¶æ czysto bia³kowe kolacje, wiêc rozumiem : )
wiadomo, je¶li siê nadada³a¶, to ok, ale mnie by³oby ma³o. nie bój siê tych popo³udniowych wêgli

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:03   #2736
Irish lady 28
Zadomowienie

p.s.
OCENICIE DZISIAJ????

mam wra¿enie,¿e duu¿o lepiej
Stary 2011-05-17, 21:15   #2737
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
U
"wtorkowe ob¿arstwo"

1. jajko na miêkko, kanapka razowca z mas³em, szynka parmeñsk±, pomidorem + jeszcze jedno jajko i jedna kromka/owoc
  2. parówka na zimno z musztard± i sambalem jak ju¿ musisz je¶æ te twoje nie¶miertelne parówki, to dodaj tu chocia¿ kanapkê/owoc/gar¶æ orzechów, bo tak jest do duszy.
  3. podwójna z³o¿ona kanapka z jasnego chleba, sk³ad jak wy¿ej + ogórek kiszony, kilka kostek gorzkiej czekolady fajny obiad na III ¶niadanie ujdzie, je¶li obiadem jest...
  4. wielki kabanos z keczupem ...to no wybacz, ale ¶miech na sali.
  5. schabowy w majeranku, fuuuura frytek + 1/2 kalafiora kolacja? OK, ale te frytki.. na noc.. hm, no dobra, i tak za Chiny nie bêdzie tu 1500 kcal, wiêc podbij tymi frytkami, bo jeszcze nam schudniesz.

³adnie?
dobrze ju¿?

nie wiem czemu w 1 punkcie s± przekre¶lone s³owa

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
p.s.
OCENICIE DZISIAJ????

mam wra¿enie,¿e duu¿o lepiej
Masz racjê! To tylko wra¿enie .

Moje dzisiejsze U:
1. owsianka (p³atki orkiszowe i otrêby owsiane) z wiejskim, pokruszonym wielkim ciastkiem z mnóstwem pestek s³onecznika, suszonymi figami i miodem gryczanym;
2. ciemna bu³ka s³onecznikowa z margaryn±, pasztetem pieczonym drobiowym i ogórkiem kiszonym;
w miêdzyczasie: jab³ko;
3. talerz makaronu pe³noziarnistego z gulaszem wo³owo-warzywnym;
w miêdzyczasie wpad³a gar¶æ pistacji;
4. twaróg pó³t³usty ze ¶mietan±, warzywami (pomidor, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek kiszony) i zio³ami + 2 kromki chleba wieloziarnistego;
2 marchewki, herbata owocowa z cytryn±.

Brak podwieczorku ze wzglêdu na pó¼ny obiad.
Jak to siê prezentuje?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:17   #2738
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Poka¿ wiadomo¶æ
dziêkujê za ocenê, pozytywna

wiadomo, je¶li siê nadada³a¶, to ok, ale mnie by³oby ma³o. nie bój siê tych popo³udniowych wêgli
dziêkujê .

zazwyczaj w³a¶nie jem tak± owsiankê z bakaliami i orzechami a dzi¶ chcia³am zrobiæ tak± naturaln± i dosypanie tego mleka to by³ strza³ w dziesi±tkê - waniliowy posmak i w ogóle mniam.
staram siê, ale mia³am rano takiego g³oda, ¿e jak zjad³am to potem ju¿ ¶rednio mia³am apetyt na co¶ wiêkszego.
Stary 2011-05-17, 21:20   #2739
Irish lady 28
Zadomowienie

Morphine-..dziêkujê.
Stary 2011-05-17, 21:30   #2740
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Tak jest! Jest co raz lepiej!
I wszystko masz takie suuuper pyszne!! Dobrze, ¿e tyle s³odkiego. A mo¿e tak byc z tym metabolizmem. Wniosek - wcinaj wiêcej dzióbek!!

Przy masle mnie ci±gnie na wymioty, staram sie, ale nie prze³knê i koniec

Zapraszam na makaron, jeszcze zostalo
Nowalijki = swieze warzywa wiosenne
Dziekuje tylko waga dalej w miejscu
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:43   #2741
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:

1¶n - owsianka - dwie ³ychy ¿ytnich, dwie owsianych, jedna orkiszowych, szklanka mleka, podsypane mleko sojowe - wysz³a gêêêêsta. dwie ma³e kromki ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym.
2¶n
- kromka ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym i nutell± + miseczka twarogu pó³t³ustego z d¿emem malinowym niskos³odzonym.
obiad - pier¶ z kurczaka w przyprawach + mieszanka warzyw ( broku³, marchewka, fasolka )
podwieczorek - twaro¿ek domowy 150 g.
kolacja - jajecznica z dwóch jaj.
kurcze, rozumiem je¶li jesz kolacjê na godzinê przed snem i nie chcesz czuæ siê ciê¿ko, ale ten brak wêgli ju¿ w po³owie dnia.. za to pierwsze posi³ki masz naprawdê fajne.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:43   #2742
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:

Chêtnie wbijê
A mo¿e jedz wiêcej bia³ka - g³ówny budulec itp.
No nie wiem, ale to oznaka, ¿e musisz jeszcze zwiêkszaæ
Stary 2011-05-17, 22:07   #2743
olalola24
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 1 993

R

I platki owsiane, otrêby, banan, jogurt naturalny, 4 orzechy w³oskie zblendowane
II kanapka na ciemnym pieczywie w subwayu z grilowanym kurczakiem i wszystkimi warzywami
III grilowana piers z kurczaka, ziemniaki, mizeria (ogórek z jog nat)
23min bieg interwa³owo
IV 2 kromki orkiszowego z almette smietankowym i tunczykiem wsw
V serek wiejski z pomidorem i cebul±
olalola24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:24   #2744
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Napisane przez olalola24 Poka¿ wiadomo¶æ
R

I platki owsiane, otrêby, banan, jogurt naturalny, 4 orzechy w³oskie zblendowane
II kanapka na ciemnym pieczywie w subwayu z grilowanym kurczakiem i wszystkimi warzywami
III grilowana piers z kurczaka, ziemniaki, mizeria (ogórek z jog nat)
23min bieg interwa³owo
IV 2 kromki orkiszowego z almette smietankowym i tunczykiem wsw
V serek wiejski z pomidorem i cebul±
w ¶niadaniu zmieni³abym jogurt na twaróg/homo ¿eby wpad³o jakie¶ bia³ko, a pozatym bardzo mi siê podoba.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:32   #2745
Annie1441
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 574

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Masz racjê! To tylko wra¿enie .

Moje dzisiejsze U:
1. owsianka (p³atki orkiszowe i otrêby owsiane) z wiejskim, pokruszonym wielkim ciastkiem z mnóstwem pestek s³onecznika, suszonymi figami i miodem gryczanym;
2. ciemna bu³ka s³onecznikowa z margaryn±, pasztetem pieczonym drobiowym i ogórkiem kiszonym;
4. twaróg pó³t³usty ze ¶mietan±, warzywami (pomidor, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek kiszony) i zio³ami + 2 kromki chleba wieloziarnistego;

Jak to siê prezentuje?
pycha
Annie1441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:43   #2746
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 063

Cytat:
Moje dzisiejsze U:

Jak to siê prezentuje?
bardzo fajny jad³ospis wprawdzie wywali³abym ten pasztet, a margaryne zmieni³a na mas³o, ale tak to nie mam zastrze¿eñ. :P

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:

U. ( poszala³am ¶niadaniowo. ) i dlatego musia³a¶ uci±æ potem wêglowodany?
1¶n - owsianka - dwie ³ychy ¿ytnich, dwie owsianych, jedna orkiszowych, szklanka mleka, podsypane mleko sojowe - wysz³a gêêêêsta. dwie ma³e kromki ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym. okej.
2¶n
- kromka ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym i nutell± + miseczka twarogu pó³t³ustego z d¿emem malinowym niskos³odzonym. smacznie
obiad - pier¶ z kurczaka w przyprawach + mieszanka warzyw ( broku³, marchewka, fasolka ) + ry¿/makaron/kasza?
podwieczorek - twaro¿ek domowy 150 g. okej. [ale w sumie mog³a¶ dodaæ co¶ do tego]
kolacja - jajecznica z dwóch jaj. + warzywa?
jak na utrzymanie to s³abo. dla mnie to takie U z podej¶ciem 'jak schudnê, to nic siê nie stanie'. i spo¿ywasz du¿o nabia³u, mam wra¿enie, ze za du¿o.

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:44   #2747
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

jutrzejsze U / R

1. zmiksowane 2 banany z mlekiem i kakao ³y¿eczk±.

30 minut joggingu

2. fili¿anka zielonej herbaty, wiejski serek, pomidor, kanapka razowego z mas³em, sa³at±, szyneczk± - posypana kie³kami

3. homo z p³atkami migda³ów i wiórkami kokosowymi. kawa z mlekiem 3,2%

4. du¿y talerz zupy pomidorowej z ry¿em, 2 udka gotowane (dosyæ ma³e, dlatego 2 )

5. grzanka z mas³em orzechowym i konfitur± jagodow± na pod¿erkê
jajo na miêkko, kanapka razowego z mas³em, szynk±, sa³at±, rzodkiewki ze 3.

Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-17, 23:27   #2748
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cordellia Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo fajny jad³ospis wprawdzie wywali³abym ten pasztet, a margaryne zmieni³a na mas³o, ale tak to nie mam zastrze¿eñ. :P

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

jak na utrzymanie to s³abo. dla mnie to takie U z podej¶ciem 'jak schudnê, to nic siê nie stanie'. i spo¿ywasz du¿o nabia³u, mam wra¿enie, ze za du¿o.
Dziêkujê.
Bardzo lubiê nabia³ w ka¿dej formie, a¿ chyba za bardzo, pewnie dlatego jest go sporo... tak, mam tendencje to zabierania wêgli im pó¼niejsza pora, ale dzi¶ wydawa³o mi siê, ¿e naprawdê sporo zjad³am.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
kurcze, rozumiem je¶li jesz kolacjê na godzinê przed snem i nie chcesz czuæ siê ciê¿ko, ale ten brak wêgli ju¿ w po³owie dnia.. za to pierwsze posi³ki masz naprawdê fajne.
Kolacjê jem tak 2-3 a jak jestem g³odna to czasem co¶ tam jeszcze wezmê. wiem, wiem. jako¶ nie mogê siê prze³amaæ, szczególnie jak mam wiêksze dwa ¶niadanie... z tymi wêglami.

ma³y OF zupe³nie nie na temat.

czy która¶ z was bra³a/bierze yasminelle i mog³aby mi na pw napisaæ jak naprawdê z nimi jest? dzi¶ gin zmieni³ mi tabletki w³a¶nie na nie, a jedyne co znalaz³am w necie to stos niepochlebnych opinii, co niezbyt pozytywnie mnie nastroi³o, dlatego ka¿da obiektywna ocena mi siê przyda, bo ciê¿ko mi siê rozstaæ z moimi starymi tabsami. dziêki! - szuka³am w±tku na ten temat, ale niczego szczególnego siê nie dowiedzia³am.
Stary 2011-05-17, 23:52   #2749
ama09
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 458

R do ocenki proszê
I: 2 kromki razowca z ogórkiem i chud± szynk±, jab³ko
II: jogurt naturalny z orzeszkami
III: ry¿ br±zowy+pier¶ z kurczaka+mieszanka warzyw z patelnii
IV: galaretka <3
V: 2 jajka na twardo, pó³ pomidora, paski papryki
ama09 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-18, 07:58   #2750
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Poka¿ wiadomo¶æ
pycha
dziêki za ocenê

Cytat:
Napisane przez cordellia Poka¿ wiadomo¶æ
równie¿ dziêkujê
u mnie w domu nie u¿ywa siê mas³a, poza tym nie lubiê. Kupujê ramê idea!, bo podobno jest zdrowa
wiem, ¿e pasztet nie jest najzdrowszym jedzeniem, ale w³a¶nie dlatego wybieram mniejsze z³o - pieczony, a nie w konserwach. Chyba trzeba siê wzi±æ za domowy pasztet .

Steven Tyler
Stary 2011-05-18, 09:38   #2751
Malenka321
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 891

mam pytanie: mo¿na siê do waszych jad³ospisów stosowaæ?? czy trzeba znaæ swoje zapotrzebowanie kaloryczne, jest to zale¿ne od wagi etc??

Zarêczeni

i ¶lubujê ci mi³o¶æ.....
Malenka321 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:28   #2752
warm
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 198

R

1. owsianka z truskawkami, orzechami, gorzk± czekolad±

2. Sa³atka - 2 jaja, rukola, ogórek zielony, pomidor, s³onecznik, sos (jogurt z cytryna, sol± i pieprzem), jab³ko

kawa z mlekiem, 3 ciasteczka kokosowe

3. przed treningiem - pasta z bia³ka jaja, kroma razowca (mam nadziejê, ¿e nie oszukany ma jaki¶ certyfikat zdrowej ¿ywno¶ci), kawa³ek ryby

1h si³owych + aeroby - wykoñczona by³am, trzês³am siê po jak galareta

4. 2 nale¶niki z m±ki razowej zrolowane. W ¶rodku mintaj, kapusta m³oda, pomidory, ogórki, sos (jak w sa³atce)

5. Zosta³ jeden nale¶nik to zwinê³am go z twarogiem i pomidorem

warm jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:28   #2753
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Cytat:
dziêki za ocenê

równie¿ dziêkujê
u mnie w domu nie u¿ywa siê mas³a, poza tym nie lubiê. Kupujê ramê idea!, bo podobno jest zdrowa
wiem, ¿e pasztet nie jest najzdrowszym jedzeniem, ale w³a¶nie dlatego wybieram mniejsze z³o - pieczony, a nie w konserwach. Chyba trzeba siê wzi±æ za domowy pasztet .
powiedz mi jak mo¿e byæ zdrowe co¶ co zosta³o sztucznie wytworzone przez cz³owieka??

nie ma czego¶ takiego jak t³uszcz ro¶linny, to jest bzdura jaka¶

jedyne co to avokado mo¿e byæ stosowane jako mas³o jak jest bardzo dojrza³e bo zawiera du¿o nnkt a tak to wszystkie "mas³a ro¶linne" i margaryny to same sztuczne t³uszcze trans najgorsze z mo¿liwych

jedz sobie co chcesz nic mi do tego, ale zdrowe to na pewno nie jest

moje lekkie R:

¶: 60g owsianych, 1/2 twarogu, spora ki¶æ winogron + cynamon

II¶: bieluch + 40 g orzechów laskowych

w miêdzy czasie jakie¶ jab³ko pewnie, marchewka, sok z warzyw etc.

O: kurczak/indyk + makaron ¿ytni + sos pomidorowy i mieszanka warzyw + 1/2 avocado i trochê fety

1.5 boksu

K: jaja b±d¼ tuñczyk

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-05-18 o 10:32
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-18, 13:00   #2754
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
powiedz mi jak mo¿e byæ zdrowe co¶ co zosta³o sztucznie wytworzone przez cz³owieka??

nie ma czego¶ takiego jak t³uszcz ro¶linny, to jest bzdura jaka¶

jedyne co to avokado mo¿e byæ stosowane jako mas³o jak jest bardzo dojrza³e bo zawiera du¿o nnkt a tak to wszystkie "mas³a ro¶linne" i margaryny to same sztuczne t³uszcze trans najgorsze z mo¿liwych

jedz sobie co chcesz nic mi do tego, ale zdrowe to na pewno nie jest
Zdrowe w tym sensie, ¿e w³a¶nie nie ma t³uszczy trans w swoim sk³adzie, a 3/4 t³uszczy w niej zawartych to nnkt -.-'
jedz sobie awokado na kanapki jak bardzo tego chcesz, ale wszêdzie osobom staraj±cym siê odzyskaæ @ (i w ogóle zdrowo i rozs±dnie od¿ywiaj±cym siê) radzi siê smarowanie kanapek mas³em albo margaryn±.
Ja osobi¶cie wydziwiaæ nie bêdê z tym awokado, nie chcê zahaczyæ o ortoreksjê.

EDIT:
swoj± drog± dziwny ten Twój jad³ospis. Jako¶ciowo wydaje siê fajnie, ale tekst typu '60g owsianych' czy '40g orzechów' podsuwa mi na my¶l pewn± paranojê (któr± sama przesz³am i cieszê siê, ¿e z ni± skoñczy³am).

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-05-18 o 13:03
Stary 2011-05-18, 13:41   #2755
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:

mega jadlospis... biore przyklad !!!!

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Hm. W sumie to jest ok. Wszystko zale¿y od wielko¶ci porcji i od tego czy tyjesz w sumie, bo jak nie to.. Sama wiesz co robiæ Wiem wiem... ¿e ja nie to (...) i jak narazie to waga lekko w gore i mam nadzieje ze to dodatkowa masa a nie jakies tam ;P

Moje zimne P (brr.. pogoda fatalna!)

¦: Owsianka (na mleku z brzoskwiniami z puszki, s³onecznikiem, migda³ami, pistacjami, ciniminis, rodzynkami) -> dajê zdjêcie wysz³a mega pyszna. Mmmm... pyszna jest !! Tzn. wygl±da ) Robisz na zamówienia ??
II¶: a) choco rings muller, sok a'la Kubu¶, tylko wiêksza pojemno¶æ.
b) Du¿a otrêbuska z mas³em, kilka plastrów kie³basy suszonej krakowskiej, ogórek ma³osolny, suszona bazylia ok..mi sie podoba )
Ob: Jaka¶ gêsta zupa z broku³ami, marchewk±, ziemniakami etc. -du¿o lubie zupy
P: budyñ malinowy na szkl. mleka z d¿emem domowym malinowym i herbatnikami ; kawa³ arbuza kocham wszystko co malinowe
K: parówka w cie¶cie francuskim z plastrem sera ¿ó³tego z keczupem, kromka chleba albo dwie z mas³em i szynk±, a jak nie 2 kromka to orzechy. fajne

mam takie pytanie, dlaczego moje jad³ospisy s± pomijane? xd

Dziekuje za ocene mojego co do Twojego jad³ospisu, to ka¿dy uwielbiam. Czerpie z nich inspiracje a ta owsiana to mega !!!
Stary 2011-05-18, 16:33   #2756
riddle92
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 254
GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez warm Poka¿ wiadomo¶æ
R

1. owsianka z truskawkami, orzechami, gorzk± czekolad± BIA£KO! w mleku w owsiance naprawde jest go niewiele

2. Sa³atka - 2 jaja, rukola, ogórek zielony, pomidor, s³onecznik, sos (jogurt z cytryna, sol± i pieprzem), jab³ko znowu bia³ko

kawa z mlekiem, 3 ciasteczka kokosowe

3. przed treningiem - pasta z bia³ka jaja, kroma razowca (mam nadziejê, ¿e nie oszukany ma jaki¶ certyfikat zdrowej ¿ywno¶ci), kawa³ek ryby

1h si³owych + aeroby - wykoñczona by³am, trzês³am siê po jak galareta

4. 2 nale¶niki z m±ki razowej zrolowane. W ¶rodku mintaj, kapusta m³oda, pomidory, ogórki, sos (jak w sa³atce) bia³ko ; )

5. Zosta³ jeden nale¶nik to zwinê³am go z twarogiem i pomidorem
jak wyzej, strasznie go malo jak na redukcje!

moje dzisiejsze R
1. Jajecznica z dwóch jajek z szynk± na masle, kawa z mleczkiem
2. Ser bia³y pó³t³usty 100g zmiksowany z talerzykiem malin mro¿onych
3. Roladki drobiowe (bez panierki, warzywka w srodku), ry¿ br±zowy, sa³atka ; ) tutaj zgrzeszylam wypijajac troche wody z syropem takim slodkim : <
zaraz idê zrobic HIIT
4. Planujê zaraz po bieganiu rybkê i ry¿ br±zowy, mo¿e jakies owoce bo dzis mam straszne parcie na s³odkie ; D
5. Nie mam pomyslu, serek bialy z warzywami albo jaka¶ rybka wpadnie : D, dodam tu jakis tluszcz, oliwe, bo widze juz ze braklo dzis

Do tego staram siê du¿o pic bo mam z tym spory problem : D ale idzie mi niezle ; d
riddle92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:41   #2757
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 996

Cytat:
Napisane przez riddle92 Poka¿ wiadomo¶æ
jak wyzej, strasznie go malo jak na redukcje!
w 2 jest w jajkach, a w 4 mintaju przecie¿

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:16   #2758
Annie1441
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 574

Cytat:
Zdrowe w tym sensie, ¿e w³a¶nie nie ma t³uszczy trans w swoim sk³adzie, a 3/4 t³uszczy w niej zawartych to nnkt -.-'
jedz sobie awokado na kanapki jak bardzo tego chcesz, ale wszêdzie osobom staraj±cym siê odzyskaæ @ (i w ogóle zdrowo i rozs±dnie od¿ywiaj±cym siê) radzi siê smarowanie kanapek mas³em albo margaryn±.
Ja osobi¶cie wydziwiaæ nie bêdê z tym awokado, nie chcê zahaczyæ o ortoreksjê.

EDIT:
swoj± drog± dziwny ten Twój jad³ospis. Jako¶ciowo wydaje siê fajnie, ale tekst typu '60g owsianych' czy '40g orzechów' podsuwa mi na my¶l pewn± paranojê (któr± sama przesz³am i cieszê siê, ¿e z ni± skoñczy³am).
¿adna paranoja tylko dieta sportowca podchodz±cego powa¿nie do eRki

ja tam smaruje margaryn± i siê nie przejmujê ale awokado kiedy¶ spróbuj na chlebie nie dla wydziwiania ale dla smaku- miodzio
Annie1441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:38   #2759
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Poka¿ wiadomo¶æ
¿adna paranoja tylko dieta sportowca podchodz±cego powa¿nie do eRki

ja tam smaruje margaryn± i siê nie przejmujê ale awokado kiedy¶ spróbuj na chlebie nie dla wydziwiania ale dla smaku- miodzio
nie wyobra¿am sobie awokado na kanapkach, mo¿e kiedy¶ spróbujê.
co do polnego maka - nie czepiam siê jako¶ci, tylko gramów. Nie mo¿na 6 ³y¿ek p³atków w owsiance, a orzechów 1-2 gar¶cie..?

Steven Tyler
Stary 2011-05-18, 18:27   #2760
AlekzFragile
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 108

Dziekujê wszystkim
Mia³am temat : Motyw powstania styczniowego w literaturze.
Chcia³am jaki¶ romantyzm, ale nic nie by³o.

Mojee Uuuu:
I. jajecznica z 2 jaj na oleje rzep. z kie³bas± drobiow±, pomidorem, szczypiorkiem i natk± pietruszki; kromka razowca; herbata miêtowa z jab³kiem
II. grahamka z awokado, pomidorem, rzodkiewk± i natk± pietruszki; nektarynka
III. ¿elazne kluski *; kawa³ek schabu duszonego w sosie pieczarkowym; surówka z m³odej kapusty, marchewki, oleju, octu i cukru
kawa 2 w 1
IV. parówka na ciep³o z sosem tatrskim; kromka razowca; kawa³ek kalarepy

* kluski s± znane te¿ jaki szaraki ( z ziemniaków i m±ki )

I ?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.