Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 2011 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 14:21   #2221
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
MoniaK super podejście Możesz być wzorem dla niecierpliwych dziewczych przed terminem
nie no, bez przesady nie jest powiedziane, że za chwilę i ja będę panikować z powodu braku akcji
Loluś, a butelki do gara i gotowanko Później mam zamiar po prostu myć i przelewać wrzątkiem.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
dzisiaj nasz ostatni dzien w domku kiedy bedziemy tylko w dwoje
musicie to wykorzystać romantyczna kolacja, sexi bielizna, świece i te sprawy

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
mnie tez ten bol przeraza a wiem, ze jak zaczne sie bac to jeszcze moje cisnienie jak to zwykle w takich sytuacjach osiagnie apogeum... okolice 200/120 i wowczas moja wyboraznia podpowiada mi tylko jedno "zejde przy porodzie na wylew"
Powinnam glowe jednak leczyc...
powinnaś
Daisyyy, przecież nie możesz się tak nakręcać bo sama sobie robisz kuku

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja rodziłam w antygwałtach
bo nie zdążyłam zdjąć
i gin idzie i mówi do położnej : rzadko kobiety rodzą w skarpetkach, nie ????
(no ale ja miałam na IP 9cm więc nie było czasu na pełne rozbieranie)
nie mogę, już sobie wyobraziłam te podkolanówki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:22   #2222
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

mamaoptymistka ja wiem o czym mowisz. To jest bardzo popularne w Anglii. Poszukam na necie czy podaja gdzies wymiary. Wiem, ze Camomile posiada tego typu otulaczek.

Dzwonilam do tej kolezanki. Zbadali ja wewnetrznie i stwierdzili, ze glowka napiera bardzo na pecherz [czyli popuscila mocz] i wypuscili do domu.
Stary 2011-05-18, 14:28   #2223
mamaoptymistka
Zadomowienie

Paulizia byłabym wdzięczna bo mam już materiał ale nie wiem jak się zabrać za to
Stary 2011-05-18, 14:32   #2224
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
mamaoptymistka ja wiem o czym mowisz. To jest bardzo popularne w Anglii. Poszukam na necie czy podaja gdzies wymiary. Wiem, ze Camomile posiada tego typu otulaczek.

Dzwonilam do tej kolezanki. Zbadali ja wewnetrznie i stwierdzili, ze glowka napiera bardzo na pecherz [czyli popuscila mocz] i wypuscili do domu.
tak tez myslałam, kto by kobitę bez wód puścił do domu...bez przesadyzmu
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:40   #2225
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Paulizia byłabym wdzięczna bo mam już materiał ale nie wiem jak się zabrać za to
Umiesz sama szyć? Podziwiam

Pożarłam miskę truskawek ze śmietaną i chcę jeszcze
Stary 2011-05-18, 14:42   #2226
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:

Mimbi co to jest samolot i tor pampersowy ??? O czym Ty do mnie mówisz
Samolotem to ja nazywam to:
http://www.google.pl/search?q=mamma%...w=1280&bih=608
Tort pieluszkowy:
http://www.tortypieluszkowe.com/

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość

Mimbi
a ile tych podkladow przyda sie doszpitala, bo ja kupilam 2 opakowania i po Twoim opisie bije sie ze to za malo: confused:
Samoloty zmienialam za kazdym pojsciem do toalety. Po dwoch dniach zaczely mnie wkurzac, wiec lezalam tylko na podkladach, a samolot jak musialam wstac i pojsc np. do pielegniarek. A ze cieklo ze mnie jak z kranu, to musialam te podklady czesto zmieniac, teraz tez leze tylko na podkladach i sie wietrze. Wiesz, to zalezy jak bedzie z Ciebie lecialo, jak bedziesz miala za malo to ktos Ci dokupi przeciez.
Mi zostalo 5 opakowan tych samolotow i chyba nimi sciany wytapetuje, bo nie wiem, co zrobic

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Mimbi, rozkładasz te podkłady po mieszkaniu Matko, u mnie wyglądałoby to, jak rzeźnia Na początku używałam tych wielkich wkładek Bella, teraz przeszłam na duże podpaski i jest ok. Podkłady na łóżko zużyłam dwa, jeden w szpitalu, drugi pierwszej nocy w domu, oba czyste wywaliłam, bo po prostu sobie w majtach upychałam na początku po dwie te Belle i nic nie przeciekało
Tak, ale jak z nich nie korzystam, to dyskretnie zawijam A ze te Belle dla dzieci maja rozne wzorki, to nie widac, czy to moje wykapy, czy to aby jakas rybka czy misiu Ja sie caly czas wietrze bez galotow, szwy mi hacza o samolot i wole lazic bez, juz mi nie leci po nogach tak ostro. Polog jest piekny

Cytat:
wlasnie - kolejne budyniowe pytanie

jak to jest z wchodzeniem do wanny celem relaksu podczas skurczy
kostiumu przeciez brac nie bede, w koszuli nocnej tez nie wejde
czyli co - jako golasek sobie tam siedze?
potem wychodze, wyciera mnie malz i sie ubieram w cos do porodu ?????
Poniewaz wanna jest w tej samej sali co lozko to mysle, ze moze sie okazac, ze bedziesz rodzila na lozku nago. W wannie siedzisz na pewno nago, a potem najwyzej Ci naciagna koszule. Ale - jak Wam mowilam - szkoda takiej do karmienia brudzic,wiec wez tshirt duzy.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
w rączkę to rzadko, najczęściej w główkę kłują ...
U mnie kluli dwa razy w raczke, na szczescie.

Boze jak mnie brzuch boli i kregoslup, czuje sie jakbym drugi raz rodzila, macica mnie nie zachwyca!!! Niechze to sie skurczy raz a dobrze i te plecy, mam bole krzyzowe caly czas raaaaany, nie moge sie schylac nad lozeczkiem nawet.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:47   #2227
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

dziewczyny a czy te łózka porodowe są wygodne ? one wyglądają jak samoloty u gin ? bo te u gin fotele są masakrycznie niewygodne dla mnie....jak na tym rodzic ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 15:12   #2228
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny, ktore chca urodzic przed wyznaczonym terminem nie chce Was martwic, ale nie nakrecajcie sie na szybszy porod jesli to pierwsza ciaza.
Ja tez sie ludzilam, ze moze urodze szybciej a na ostatniej wizycie lekarka mi powiedziala, ze wywolaja mi porod w terminie zeby miec wszystko pod kontrola i ze mam sie zglosic pod koniec 38tyg na wyznaczenie konkretnej daty wywolania. Zapytalam jej co jesli zaczne szybciej rodzic, ze przeciez wtedy nie zdaza mi tych wszystkich badan porobic itp (bo mam sie polozyc w szpitalu dzien przed wywolaniem na porobienie roznych badan) a ona powiedziala, ze urodzenie pierwszego dziecka przed wyznaczonym terminem to naprawde rzadkosc bo pierwsze zazwycaj rodzi sie przenoszone albo w 40 tyg i ze nie mam sie czego bac, ze mnie szybciej zlapie bo takie prawdopodobienstwo jest naprawde znikome.

Wiec kochane czekajcie spokojnie do terminu zamiast sie stresowac, ze jeszcze nie rodzicie.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:17   #2229
matallewar
Zakorzenienie

antropia Moje porodowe było wygodne
nie jak u gina

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:19   #2230
Paulizia
Wtajemniczenie

mamaoptymistka strasnzie mi ciezko cokolwiek znalezc. Znalazlam, ze wymiary jakiegos tam kupnego kocyka swaddle me ma 18cm x18 cm ... no i znalazlam to http://www.youtube.com/watch?v=yAFNgQiSWGE
Stary 2011-05-18, 15:28   #2231
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
mamaoptymistka strasnzie mi ciezko cokolwiek znalezc. Znalazlam, ze wymiary jakiegos tam kupnego kocyka swaddle me ma 18cm x18 cm ... no i znalazlam to http://www.youtube.com/watch?v=yAFNgQiSWGE

Jesteś kochana wielkie dzięki

Martynka89 a mi się wydaje że ja ze wszystkim bywa różnie tak i z TP również ja urodziłam pierwsze dziecko w 37TC, patrząc jednak na listę rozpakowanych mamuś rzeczywiście większość to porody w terminie lub po.
Myślę że pogoda umiarkowanie ciepła ma też duży na to wpływ, jak ja rodziłam to był wysyp bo był niemiłosierny upał i pewnie to też przyspieszyło.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-05-18 o 15:30
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:37   #2232
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktore chca urodzic przed wyznaczonym terminem nie chce Was martwic, ale nie nakrecajcie sie na szybszy porod jesli to pierwsza ciaza.
Ja tez sie ludzilam, ze moze urodze szybciej a na ostatniej wizycie lekarka mi powiedziala, ze wywolaja mi porod w terminie zeby miec wszystko pod kontrola i ze mam sie zglosic pod koniec 38tyg na wyznaczenie konkretnej daty wywolania. Zapytalam jej co jesli zaczne szybciej rodzic, ze przeciez wtedy nie zdaza mi tych wszystkich badan porobic itp (bo mam sie polozyc w szpitalu dzien przed wywolaniem na porobienie roznych badan) a ona powiedziala, ze urodzenie pierwszego dziecka przed wyznaczonym terminem to naprawde rzadkosc bo pierwsze zazwycaj rodzi sie przenoszone albo w 40 tyg i ze nie mam sie czego bac, ze mnie szybciej zlapie bo takie prawdopodobienstwo jest naprawde znikome.

Wiec kochane czekajcie spokojnie do terminu zamiast sie stresowac, ze jeszcze nie rodzicie.
jakas taka dziwna teoria...prosze spojrzec na daty kiedy która z "naszych" mamus rodziła...
mamaoptymistka tez widze ze jest tego zdania...

znalazłam pieluchy za 26 zł na all...czy to juz przesada ze chce to kupować przez neta. chyba mi rzuca na głowę
Stary 2011-05-18, 15:39   #2233
Lolka1212
Zadomowienie

Ddaaiissyy, Gusiagatko, Dorkabl, Andziotku, 82anusia, Klaterina, Matall, dzięki za odzew w sprawie butelek Paulizie dziękowałam już wcześniej

Oczywiście czytałam w necie na ten temat i w gazetach, ale dla mnie wy jesteście najmądrzejsze i zwykle radami z forum kieruję się w pierwszej kolejności

Ddaaiissyy
za karuzelkę.. Ja się przyznam, że moja sprawiała mi mega radość i jarałam się nią jak dziecko (i mam nadzieję, że moje dziecko tez tak będzie się cieszyć)! Nie wiem czy to dlatego, że to był pierwszy mój "poważny" zakup dla syneczka (bo wcześniej tylko ciuszki kupowałam), czy po prostu taka fajna.. ale z pewnością sprawiła mi więcej radości niż wózek
A Ty już nie myśl już, która była by lepsza.. i najlepiej nie oglądaj już innych heh Tą dziewczyny bardzo sobie chwalą, więc musi być fajna!
Ja przy zakupie mojej karuzelki kierowałam się kolorami i tym, żeby pasowała mi do kącika małego, więc co tam! nawet nie chcę innych oglądać

Matall a jaki ostatecznie leżaczek zamówiliście? Bo już się pogubiłam w tych wszystkich huśtaweczkach, które pokazywałyście wczoraj..
Jak po spacerku z małym? Ile czasu byliście na zewnątrz?

Andziot śmieszna akcja z tymi skarpetkami na porodówce Ale twój ginek pewnie przyzwyczajony do cudów na twoich nózkach.. raz sexy pończoszki, raz antygwałty

Antropia
łączę się w bólach jesli chodzi o zarwane noce! U mnie to samo od dawna Tyle, że ty chociaż rankiem odsypiasz.. a mi się jakoś nie chce nigdy rano.. ehhh

Cuciolla daj znać jutro ile twoja córeczka przytyła przez ten intensywny okres dokarmiania Cię..
A mój mały taki Klocuś, bo ja dużo jem??? .. hmm
Stary 2011-05-18, 15:46   #2234
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
znalazłam pieluchy za 26 zł na all...czy to juz przesada ze chce to kupować przez neta. chyba mi rzuca na głowę
a czemu przesada? Za tą cenę kupić większą ilość to niezła promocja Co to za pieluchy???

Martynka, ja też myślę że nie ma reguły Jak pytałam gina i położnej to mówią to samo. Każda ciąża jest inna i może być bardzo różnie.
Stary 2011-05-18, 15:47   #2235
Lolka1212
Zadomowienie

Ja już po wizycie koleżanki.. szybko wam napiszę cenne spostrzeżenie mojej znajomej na temat rodzenia w terminie lub po..

Kumpela: Dobrze, że jeszcze nie rodzisz.. w końcu do terminu masz jeszcze dwa tygodnie..
Ja: No takkkk, ale chciałabym wczesniej urodzić i mieć małego przy sobie.. nie chce się juz tak męczyć Bóg wie ile z tym brzucholem..
Kumpela: Nie przesadzaj, przynajmniej masz dłużej wolne..
Ja: ???
Kumpela: No jakbys teraz urodziła, w 38 tygodniu, to skończyłoby Ci się L4 i macierzyński miałabyś krótszy o dwa tygodnie..

No i proszę jakie podejście do sprawy Mi to nawet nie przyszło do głowy popatrzeć na sprawę w tej kategorii

W sumei dwa tygodnie to połowa wypłatki
Chociaż nie wiem czy to jakieś pocieszenie dla przeterminowanych lub niecierpliwych hehe
Stary 2011-05-18, 16:00   #2236
martynka89
Zakorzenienie

mamaoptymistka wyjatki sie zdarzaja i tak jest ze wszystkim. Tez bym chciala szybciej urodzic ale nie licze na to. Nawet patrzac po kolezankach to dzieci albo urodzone w terminie albo przenoszone. Jedna znajoma urodzila w 38 tc ale ona sie zorientowala, ze jest w ciazy dopiero jakies dwa mies od daty OM i nie pamietala kiedy dokladnie miala ostatnia @ wiec praktycznie nie wiadomo, ktory tak naprawde to byl tydzien.
Co do pogody to slyszalam, ze w burze duzo kobiet zaczyna rodzic ale nie wiem ile w tym prawdy.

dorkabl teoria nie moja tylko lekarki a od kazdej teorii sa odstepstwa. Jednak nawet patrzac na daty porodow mamus watkowych to prawie wszystkie dzieciaczki urodzily sie w 39tc albo pozniej.

Ja nie chce nikomu nadziei odbierac na szybszy porod ale poprostu uwazam ze szkoda sie nakrecac i odkad wybije 37 tydzien czekac na porod bo niestety tego nie da sie przewidziec. Jedna bedzie tydzien z rozwarciem chodzila a druga weznie odrazu a szkoda tak siedziec dwa albo trzy tygodnie i sie stresowac.
Stary 2011-05-18, 16:06   #2237
Paulizia
Wtajemniczenie

Lolka noo... i mozna truskawki tez jesc i lody Snickers

martynka89 ja mam wiekszosc kolezanek pierworodek, ktore urodzily przed terminem 39 lub 38 tydzien wiec wydaje mi sie, ze nie ma na to reguly!

Leczo gotowe. Pychotka
Nie mialam nic na deserek to polazlam do sklepu po lodowe snickersy

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Saniu czemu sie do nas nie odzywasz? Smutno bez Ciebie

Musze kuknac co za karuzelke daisy ma, bo chyba przeoczylam
Stary 2011-05-18, 16:09   #2238
martynka89
Zakorzenienie

Paulizia to szkoda, ze nie jestem twoja koleznaka bo tez bym chciala szybciej

Chociaz tak mnie nastraszyli w szpitalu, ze juz sama nie wiem czy bardziej bym sie bala zaczac rodzic w domu i wtedy by mi nie zdazyli porobic badan czy moze bardziej oxytocyny sie boje.
Stary 2011-05-18, 16:12   #2239
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisy mam tez sie pale na Rainforest proponuje kupic obie ... no ile mozna patrzec na jedna i ta sama karuzelke? A tak beda dwie i bedziesz zmieniac co jakis czas Maz ma lunete i okular, a Gabi dwie karuzelki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 16:28   #2240
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

jestem jestem, naczekałam sie jak głupia
lekarz przyjechał autobusem bo mu sie auto zepsuło
rozwarcie tak jak w zeszłym tyg 1 cm, a w tamtym tyg nic nie mowił(ale to szczegol)
DOSTAŁAM SIEROWANIE NA JUTRO RANO DO SZPITALA
czyli ide razem z Grazin ,ciekawe ktory maluch szybciej sie wykluje
Stary 2011-05-18, 16:31   #2241
Paulizia
Wtajemniczenie

monika21121984 no to bedsziecie sie z Grazin trzymac za raczke, a my tu komitet Powodzenia!!!!!
Stary 2011-05-18, 16:32   #2242
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

lolka na mnie nie robi wrazenia dłuzsze l4 bo moj głupi gin juz w zeszła srode dał mi macierzynski
Stary 2011-05-18, 16:34   #2243
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
lolka na mnie nie robi wrazenia dłuzsze l4 bo moj głupi gin juz w zeszła srode dał mi macierzynski
Kochana mi 7 tyg macierzynskiego zleci na siedzeniu w domu bo musialam odejsc w 33tc i juz mi macierzynski leci a do porodu jeszcze daleko...
Stary 2011-05-18, 16:56   #2244
dorkabl
Zadomowienie

Lolka1212 tylko że to jest tak że jeśli jesteś przeterminowana to macierzyński i tak leci od wyznaczonego wcześniej dnia porodu. Rozumiesz?
ZUS to jest taka sprytna instytucja ze jak ty cos od nich chcesz to "nu nu nu"ale jak oni od Ciebie to spróbuj z terminem wpłaty składki sie minąć...

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Kochana mi 7 tyg macierzynskiego zleci na siedzeniu w domu bo musialam odejsc w 33tc i juz mi macierzynski leci a do porodu jeszcze daleko...
macierzyński to ci bedzie leciał od dnia porodu. Teraz jesteś na zwolnieniu lekarskim...
Stary 2011-05-18, 17:01   #2245
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Matall a jaki ostatecznie leżaczek zamówiliście? Bo już się pogubiłam w tych wszystkich huśtaweczkach, które pokazywałyście wczoraj..
Jak po spacerku z małym? Ile czasu byliście na zewnątrz?
O taki:
http://allegro.pl/fisher-price-husta...599180307.html

Chodzimy na 1-2 h. Ogólnie mały lubi spacerki, nawet z kolką śpi na nich

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:05   #2246
the_sania
Wtajemniczenie

jestem
po prostu dziś mąż ma wolne i spędzałam z nim dzień. dotoczyłam się nawet do rossmanna kupiłam małemu ziajkę z filtrem na spacery, a sobie dreft do prania i oliwkę babydream na rozstępy. próbuję wszystkiego po kolei. nawet zwilżyłam skórę wodą, przed wsmarowaniem, tak jak Mimbi polecała na spacerze bolał mnie brzuch i miałam parcie na odbyt, ale nic się nie dzieje. jakoś troszkę wyluzowałam z tym parciem na poród... czekam 40tygodni, to poczekam jeszcze 2

Lolka no ja sterylizowałam w garnku gotowałam 5minut. nic się nie stało, ani z butelką TT, ani ze smoczkami NUK. jedyne co mnie zmartwiło, to osad, który pojawił się na butelce (elementy plastikowe i smoczek)

Pauliziu a to koleżanka miała przygodę ale tak, jak napisałaś, kolejka jest

Grazyna będę tęsknic mój Ty żarłoczku, mój Ty robaczku leżący na pleckach i przebierający nóżkami

Daisy a to mąż sobie sprawił prezent a w wannie pewnie będziesz na golasa. mi się wydaje, że z tego bólu itp. nie będziemy czuły skrępowania

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
tylko że to jest tak że jeśli jesteś przeterminowana to macierzyński i tak leci od wyznaczonego wcześniej dnia porodu. Rozumiesz?
ZUS to jest taka sprytna instytucja ze jak ty cos od nich chcesz to "nu nu nu"ale jak oni od Ciebie to spróbuj z terminem wpłaty składki sie minąć...
a powiedz mi skąd ZUS wie, na kiedy mam termin

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:06   #2247
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O taki:
http://allegro.pl/fisher-price-husta...599180307.html

Chodzimy na 1-2 h. Ogólnie mały lubi spacerki, nawet z kolką śpi na nich
czyli jest nadzieja ze znalazł się sposób na kolki! Najwyżej będziesz miała chód i nogi jak Korzeniowski ale coz to jest z brakiem kolek i spokojem Eda!
Stary 2011-05-18, 17:12   #2248
Paulizia
Wtajemniczenie

Dorkabl martynka mieszka w UK. Tutaj macierzynski wyglada troszke inaczej. Trwa 39 tygodni od momentu kiedy odejdziesz z pracy. Ja odeszlam w lutym czyli juz mi zabrali jakies 12 tygodni. Przez pierwsze 6 tygodni mialam placone 90% wyplaty, a przez nastepne 33 tygodni okolo 130 funtow tygodniowo od panstwa.
W Polsce jest to fajne, ze wlasnie jetses na tym zwolnieniu lekarskim i masz platne 100%, a dopiero potem macierzynski... wlasnie ile trwa w Polsce macierzynski i ile wynosi?

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Sania tesknilam za Toba wkoncu urodzimy nie?

Matall Edulek taki spacerownik??? Bedziesz miala jeszcze ladniejsza figurke kochana
Stary 2011-05-18, 17:15   #2249
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:

Sania tesknilam za Toba wkoncu urodzimy nie?
ja za Tobą też :seksik:
no jacha, że urodzimy

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:16   #2250
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Dorkabl martynka mieszka w UK. Tutaj macierzynski wyglada troszke inaczej. Trwa 39 tygodni od momentu kiedy odejdziesz z pracy. Ja odeszlam w lutym czyli juz mi zabrali jakies 12 tygodni. Przez pierwsze 6 tygodni mialam placone 90% wyplaty, a przez nastepne 33 tygodni okolo 130 funtow tygodniowo od panstwa.
W Polsce jest to fajne, ze wlasnie jetses na tym zwolnieniu lekarskim i masz platne 100%, a dopiero potem macierzynski... wlasnie ile trwa w Polsce macierzynski i ile wynosi?
Dokladnie.

Nawet na ciaze zagrozona nie daja zwolnienia lekarskiego jezeli nie trzeba lezec bo ja jestem wlasnie w takiej sytuacji. Od 33tc juz nie dalam rady pracowac i musialam odejsc.

Paulizia pozwolili Ci odejsc 12 tyg wczesniej? Bo ja mam we wszystkich ulotkach napisane ze na maternity leave mozna odejsc najwczesniej 9 tyg przed terminem i manager mi to samo powiedzial.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości