Swoich TŻ-tów w 2006 roku spotkały i po dziś dzieńz nimi wytrzymały :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 09:43   #151
karola991
Zakorzenienie

Dot.: Swoich TŻ-tów w 2006 roku spotkały i po dziś dzieńz nimi wytrzymały :)

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Szarfy będa jasno zielone Ogółnie kolory mojego wesela to fiolet i jasna zieleń Sala ma ciemno fioletowe ściany, pokrowce na krzesłach białe i białe obrusy no i będą zieone kokardy na krzesłach
Chciałam by na stolikach były bukiety z hortensji, ale musiałabym wydac 1500zł na kwiaty. Z racji tego,że praktyczna ze mnie kobieta i nie chce wydawac takiej kwoty na coś co pójdzie do kosza na stołach będą fioletowe tulipany w małych wazonikach. Na naszym stole trzy wazoniki po środku i na bokach dwa bukiety z hortensji i tulipanów
Załącznik 3958297 Załącznik 3958298
Udało mi się za 20zł kupić taki wieeelki wazon walec (76cm wysoki) i chcę w nim zrobić coś takiego:
Załącznik 3958299

Kicia linki nie działają te późniejsze też ;(
A tam w Maxumisie w tym sklepie to nic nie ma, jak byłam z tatą z miesiąc temu to były same olbrzymie rozmiary i takie marynary po kolana
Tyle,że tam to na prawdę można znaleźc coś fajnego, mają bardzo dużo pięknych sukienek na wesela
Ja zakochałam się w tych, ale że jestem przed swoim weselem, to nawet nie weszłam zapytać ile kosztują
Załącznik 3958329 Załącznik 3958330
te tulipany wygladaja bardzo ładnie ahh az chce sie na nie patrzec, i rzeczywiście szkoda na kwiaty wydac tyle pieniędzy szczególnie, że albo by poszły do kosza albo do was do domu a stawiam ze po weselu utoniecie w kwiatach (mkoja siostra zamiast kwiatów chciała kupony totolotka lub wino a i tak dostawala kupony wino i kwiaty od kazdego^^) pozniej nie nadązała opiekowac sie tymi kwiatami^^

ahhh do waszego ślubu tak niewiele! ale wam zazdroszcze!

a tak pozatematem dzisaj piatek 13 brrr...;/ już od rana mnie klienci wkurzają^^
Stary 2011-05-13, 11:32   #152
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
Szarfy będa jasno zielone Ogółnie kolory mojego wesela to fiolet i jasna zieleń Sala ma ciemno fioletowe ściany, pokrowce na krzesłach białe i białe obrusy no i będą zieone kokardy na krzesłach
Chciałam by na stolikach były bukiety z hortensji, ale musiałabym wydac 1500zł na kwiaty. Z racji tego,że praktyczna ze mnie kobieta i nie chce wydawac takiej kwoty na coś co pójdzie do kosza na stołach będą fioletowe tulipany w małych wazonikach. Na naszym stole trzy wazoniki po środku i na bokach dwa bukiety z hortensji i tulipanów
Załącznik 3958297 Załącznik 3958298
Udało mi się za 20zł kupić taki wieeelki wazon walec (76cm wysoki) i chcę w nim zrobić coś takiego:
Załącznik 3958299

Kicia linki nie działają te późniejsze też ;(
A tam w Maxumisie w tym sklepie to nic nie ma, jak byłam z tatą z miesiąc temu to były same olbrzymie rozmiary i takie marynary po kolana
Tyle,że tam to na prawdę można znaleźc coś fajnego, mają bardzo dużo pięknych sukienek na wesela
Ja zakochałam się w tych, ale że jestem przed swoim weselem, to nawet nie weszłam zapytać ile kosztują
Załącznik 3958329 Załącznik 3958330
Aaaaale mi się podoba to wszystko! Mogę wpaść na wesele pooglądać ? Lubię jak jest tak wszystko dograne ! U nas też będzie ładnie :P. Tylko my sami nie robimy dekoracji- mamy w cenie. Ale ja już mam zamiar tam ustawić wszystko po mojemu .

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
te tulipany wygladaja bardzo ładnie ahh az chce sie na nie patrzec, i rzeczywiście szkoda na kwiaty wydac tyle pieniędzy szczególnie, że albo by poszły do kosza albo do was do domu a stawiam ze po weselu utoniecie w kwiatach (mkoja siostra zamiast kwiatów chciała kupony totolotka lub wino a i tak dostawala kupony wino i kwiaty od kazdego^^) pozniej nie nadązała opiekowac sie tymi kwiatami^^

a tak pozatematem dzisaj piatek 13 brrr...;/ już od rana mnie klienci wkurzają^^
My chcemy książki zamiast kwiatów . A ja lubię piątki 13 .
dalenka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 12:07   #153
takaya
Zakorzenienie

Cytat:
te tulipany wygladaja bardzo ładnie ahh az chce sie na nie patrzec, i rzeczywiście szkoda na kwiaty wydac tyle pieniędzy s...
mkoja siostra zamiast kwiatów chciała kupony totolotka lub wino ...

My tez chcemy wino lub totolotka! a 13 to moja ulubiona liczba, bo urodziłam się 13go co prawda w poniedziałek, ale zawsze

dalenka8 my pokrowce mamy w cenie, a że nasze wesele jest pierwsze na sali to mogę sobie kupić wazoniki jakie chcę i odlicza nam koszty od kosztów wesela
Poza tym ja to lubię sama wszystko robić :P Zaproszenia i księgę gości tez robiłam sama

My oboje z TŻtem bardzo lubimy czytać, ale nie chcemy książek, bo jak znam życie to dostalibyśmy z 10 książek kucharskich, 7kamasutr, biblię, encyklopedię itp. Poza tym już widzę tego biednego wujka pędzącego do Empiku i kupującego coś z TOP 10 ponad 80% ludzi w naszym kraju nie czyta ksiązek, zatem kupienie jakiejś jest dla nich tragedią
Wolimy sami sobie kupić takie, które chcemy niż trzymać na półkach (a już i tak miejsca nie ma) te wszystkie niepotrzebne opasłe tomiska.
Co innego jeśli robicie listę książek, które chcecie dostać i ludzie wpisują się co dokładnie kupią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ks-moja.jpg (61,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ks-moja9.jpg (46,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ks-moja7.jpg (36,3 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2011-05-13 o 12:11
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 18:08   #154
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
My tez chcemy wino lub totolotka! a 13 to moja ulubiona liczba, bo urodziłam się 13go co prawda w poniedziałek, ale zawsze

dalenka8 my pokrowce mamy w cenie, a że nasze wesele jest pierwsze na sali to mogę sobie kupić wazoniki jakie chcę i odlicza nam koszty od kosztów wesela
Poza tym ja to lubię sama wszystko robić :P Zaproszenia i księgę gości tez robiłam sama

My oboje z TŻtem bardzo lubimy czytać, ale nie chcemy książek, bo jak znam życie to dostalibyśmy z 10 książek kucharskich, 7kamasutr, biblię, encyklopedię itp. Poza tym już widzę tego biednego wujka pędzącego do Empiku i kupującego coś z TOP 10 ponad 80% ludzi w naszym kraju nie czyta ksiązek, zatem kupienie jakiejś jest dla nich tragedią
Wolimy sami sobie kupić takie, które chcemy niż trzymać na półkach (a już i tak miejsca nie ma) te wszystkie niepotrzebne opasłe tomiska.
Co innego jeśli robicie listę książek, które chcecie dostać i ludzie wpisują się co dokładnie kupią
My też robiliśmy sami zaproszenia . A nad księgą się zastanawiamy- może zamówimy u tej dziewczyny, której prace masz na blogu swoim . Wasza księga piękna ! Też się zastanawialiśmy nad kupnem wazonów/ doniczek- takich "metalowych" na kwiaty . Ja uwielbiam czytać, a moja rodzina (mama, babcia, obaj wujkowie i ich rodziny, chrzestna- czyli wszyscy :P)- też duuuużo czytają . I zamierzam ich naprowadzić, co chcemy . Nie sądzę, żebym dostała Biblię, czy Encyklopedię, a z kucharskich książek (typu Nigella, itp) też się ucieszymy .
Stary 2011-05-13, 20:56   #155
ibyza
Wtajemniczenie

Śliczna księga
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 22:36   #156
(kicia)
Zakorzenienie

wiem czemu nie działają bo się skasowały juz wstawiam tu

garniak się trochę świeci na tym zdjeciu na żywo jest mniej błyszczący
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 655f6292f214e6ecgen.jpg (112,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 564490f37019f076.jpg (38,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2536277193a4c6e2gen.jpg (57,9 KB, 7 załadowań)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 11:49   #157
(kicia)
Zakorzenienie

a co tu tak cicho

Stary 2011-05-15, 12:14   #158
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a co tu tak cicho
Też się zastanawiam .
Stary 2011-05-16, 08:00   #159
karola991
Zakorzenienie

hej dziewczyny! no ja tu myśle sobie wróce bede miala tyle do nadrabiania a tu nic! powyjeżdżały wszystkie czy co?;>
ja caly weekend na uczelnie;/ taka nuda a niedziele na koniec 3 wyklady z ekonomi bleeeeee;/ 4,5 godziny to stanowczo za dużo wszysy sobie slodko spali hehe jakby wszedl dziekan i to zobaczyl to by sie chyba przeżegnał^^

Takaya! ty masz już za 5 dni ślub łaaaa!!!!!
Stary 2011-05-16, 08:25   #160
takaya
Zakorzenienie

Hej, no właśnie przez to,że zostało mi tak mało czasu, to cały weekend gdzieś biegałam.
Byliśmy w Maximusie i kupiliśmy TŻtowi buty (ciężko było znaleźć całkiem gładkie, bez przeszyć, nie lakierowane i nie kaczuchy, ale się udało )
Kupiłam tez wazoniki i Ikei o te:
rektangel-wazon-szko-bezbarwne__0121893_PE212895_S4.jpg
Do tego kupiłam jeszcze świeczniki na tealighty i efekt będzie podobny do tego (tyle,że kwiatów mniej, bo tu wazon większy)
tulipp.jpg
Stary 2011-05-16, 11:16   #161
barbara6
Raczkowanie

Witam
jak ja Wam zazdroszczę planowania ślubu, uwielbiam wyszukiwać w internecie wszystko co związane z uroczystościami, a teraz nie mam dla kogo
Nie zmienia to faktu, że czas po ślubie jest jeszcze lepszy
barbara6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 13:14   #162
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, no właśnie przez to,że zostało mi tak mało czasu, to cały weekend gdzieś biegałam.
Byliśmy w Maximusie i kupiliśmy TŻtowi buty (ciężko było znaleźć całkiem gładkie, bez przeszyć, nie lakierowane i nie kaczuchy, ale się udało )
Kupiłam tez wazoniki i Ikei o te:
Załącznik 3964644
Do tego kupiłam jeszcze świeczniki na tealighty i efekt będzie podobny do tego (tyle,że kwiatów mniej, bo tu wazon większy)
Załącznik 3964645
Będzie bosko ! Słyszysz tykanie zegara ?

Cytat:
Napisane przez barbara6 Pokaż wiadomość
Witam
jak ja Wam zazdroszczę planowania ślubu, uwielbiam wyszukiwać w internecie wszystko co związane z uroczystościami, a teraz nie mam dla kogo
Nie zmienia to faktu, że czas po ślubie jest jeszcze lepszy
Ja też się właśnie zastanawiałam, co będę robić po ślubie . Ja bym w sumie mogła być konsultantką . Kręci mnie to .
Stary 2011-05-16, 13:54   #163
takaya
Zakorzenienie

Jeszcze tykania nie słyszę, ale od jutra mam urlop i zasuwam jak mały robocik by zdążyć ze wszystkim
Po ślubie to ja bym się bykiem walnęła na jakiejś plaży, ale w pracy muszę być do końca maja jeszce i w czerwcu biorę urlopik i gdzies jedziemy
Stary 2011-05-16, 16:44   #164
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze tykania nie słyszę, ale od jutra mam urlop i zasuwam jak mały robocik by zdążyć ze wszystkim
Po ślubie to ja bym się bykiem walnęła na jakiejś plaży, ale w pracy muszę być do końca maja jeszce i w czerwcu biorę urlopik i gdzies jedziemy
Koniecznie gdzieś jedźcie, należy się odpoczynek .
Stary 2011-05-16, 21:11   #165
ibyza
Wtajemniczenie

czyli w następnym tygodniu relacja ze ślubu
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 10:07   #166
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
czyli w następnym tygodniu relacja ze ślubu
już nie mogę się doczekać

Stary 2011-05-17, 15:31   #167
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

nie bijcie! nie mam zdjęć sukni bo nie miałam aparatu, ale jak będzie to tylko możliwe pochwalę się wam

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 15:54   #168
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
nie bijcie! nie mam zdjęć sukni bo nie miałam aparatu, ale jak będzie to tylko możliwe pochwalę się wam
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 18:39   #169
Niunia2011
Zakorzenienie

Witam Wszystkie Zakochane Kobietki
Dopiero Was odnalazłam (trochę mi się zeszło)
Opowiadam!! Jesteśmy ze sobą od 6 grudnia 2006(), zaręczyny odbyły się 29 lipca 2009, a ślub już 6 sierpnia 2011
Mój TŻ'cik w tym roku będzie miał 24 latka a ja 20
Ciągle mi powtarza, że cieszy się, iż będzie miał tak młodą żonę, ale przecież to nie jest duża różnica

Cytat:

zazdroszcze ci jak cholera! ;];] ja tez mam 20 lat juz po maturze pisalam w zeszlym roku;-) moj tż w tym roku pisze dobrze mu poszlo jeszcze ustne i historia a jak Tobie poszlo? pewnie w glowie nie matura tylko weselicho^^ jaaaaa
ale mysle ze jakby moj tz byl starszy poszloby nam to o wiele szybciej a my jestesmy w tym samym wieku wiec moze dlatego sobie tak czekam i czekam
Mi się jakoś udało maturę z weselem pogodzić (w tym roku skończyłam technikum) i jestem z siebie dumna Jeszcze w czerwcu mnie egzaminy zawodowe czekają, a poźniej tylko
Powiem Ci, że mi się wydaje, że to bez różnicy ile facet ma lat... Trzeba im dać czas do namysłu

Cytat:
hej hoł hello! dołącze się i ja mam 20 lat, TŻ 25 razem jesteśmy od 1.01.2006 mój kochany oświadczył mi się 16.10.2010 roku a ślubujemy 24.09.2011
No patrz!! Nie wiedziałam, że oświadczył CI się w mojego TŻ'a urodziny...:brzydal :

Cytat:
ja podziwiam planować wesele w niecałe 4 miesiące a może nie, moze w 2012 jak dla mnie za duzy stres
Ja też podziwiam

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
No to jak to tylko formalność to trochę zmienia postać rzeczy. U mnie to zmieni diametralnie moje życie
POPIERAM

Cytat:
Napisane przez karola991;26780499[COLOR=Silver
]

[/COLOR]a tak btw jak tam z Panienskimi? bo ja np jestem calkowicie przeciwna.... przeraza mnie wizja ze jakas wielce"D*ziwka-tancerka" bedzie cyckami jezdzic mojemu tz-towi gdzie sie da... niby to tradycja a ja nie moge jakos tego zaakceptowac a jestem pewna ze koledzy zamowia mu tancerke;p pozniej za kazdym razem bym sobie przypominala jak sie napalał na jakas pozal sie ***
U nas oczywiście będzie panieński i kawalerski Przeciwny temu był mój TŻ, ja traktuję to jako zabawę po prostu Jednak teraz twierdzi, że nie zawiedzie kumpli i tradycja musi być Po za tym myślę, że żadnej babki nie będzie, chociaż TŻ'a szwagier specjalnie mi cały czas gada, że on się tym zajmuje i będzie. A nawet jak to wiem, że TŻ mnie kocha i nic złego nie zrobi, mam do niego ogromne zaufanie i specjalnie zazdrosna nie jestem(Tylko nie wiem czy na szczęście czy na nieszczęście)

Cytat:
Napisane przez barbara6 Pokaż wiadomość
To ja Wam pokażę moją suknie, była to mon cheri jolie. Byłam w niej absolutnie zakochana, szkoda, że suknie zakłada się tylko raz w życiu
Bardzo mi się podoba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 17:03   #170
karola991
Zakorzenienie

Witam Nowa Panią

Kupiliśmy autko mialo byc małe a jest duuuuuuże Reanult Scenic
możecie byc z nas dumne
Stary 2011-05-18, 17:07   #171
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Nowa Panią

Kupiliśmy autko mialo byc małe a jest duuuuuuże Reanult Scenic
możecie byc z nas dumne

Duże jest lepsze
Stary 2011-05-18, 17:12   #172
Kohnelia20
Zakorzenienie

no to super z tym autkiem

niunia witam
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 17:14   #173
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
niunia witam
A dziękuję
Co tam u Ciebie/Was?? Nie zaglądasz na nasz wątek... Jak tam sytuacja, idzie ku dobremu??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 17:19   #174
Kohnelia20
Zakorzenienie

a dobrze teraz bede czesciej na wizazu

co do ślubu coraz czesciej zastanawiam się nad skromna uroczystoscia z najblisza rodzina tylko ...
Stary 2011-05-18, 17:25   #175
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
a dobrze teraz bede czesciej na wizazu

co do ślubu coraz czesciej zastanawiam się nad skromna uroczystoscia z najblisza rodzina tylko ...
No to zaglądaj do nas

No właśnie widziałam, że planujecie na sierpień tego roku, albo na przyszły rok... Jak tam decyzja JUŻ podjęta?? Jak na 'nasz' sierpień to mi się wydaje, że powinno być nareszcie
Ja byłam za taką uroczystością, ale jak tu się dogadać z teściową która przecież wesele sponsoruje?? 128 od strony TŻ nam się zrobiło...
Stary 2011-05-18, 17:30   #176
Kohnelia20
Zakorzenienie

mi sobie sami opłacimy wszystko więc nie biore nikogo zdania pod uwage

a wasz dzien już tuz tuz...
Stary 2011-05-18, 17:35   #177
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
mi sobie sami opłacimy wszystko więc nie biore nikogo zdania pod uwage

a wasz dzien już tuz tuz...
No właśnie, przynajmniej z tym będziecie mieć święty spokój
U nas taka tradycja, że dzieciom się robi wesela, a po za tym jakby mamuśka usłyszała, że nie to już nie chce sobie wyobrażać co to by było

Weź... Dopiero było ponad rok, a tu nie wiadomo skąd się wzięło 2,5 msc... Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej stres mnie zżera...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 17:39   #178
Kohnelia20
Zakorzenienie

no u nas też jest ta tradycja ale dziwnie bym się czuła jakby nam sponsorowali w sytuacji kiedy pracujemy i mieszkamy razem 3 lata...

no teraz jest stres ale zobaczysz jeszcze chwila i będziesz miała męża i o stresie zapomnisz, wszystko już gotowe?
Stary 2011-05-18, 17:47   #179
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas też jest ta tradycja ale dziwnie bym się czuła jakby nam sponsorowali w sytuacji kiedy pracujemy i mieszkamy razem 3 lata...

no teraz jest stres ale zobaczysz jeszcze chwila i będziesz miała męża i o stresie zapomnisz, wszystko już gotowe?
Z drugiej strony też prawda Ja się wybieram do pracy i na studia od tego roku, także będzie przełom

Dokładnie Nie bardzo Brak: butów TŻ, koszuli i krawata TŻ, mojej bielizny i co najgorsze samochodu... Nie możemy się dogadać
Suknia czeka na poprawki, materiał na bolerko- na uszycie
W przyszłym tygodniu do USC i do kościoła dać na zapowiedzi i spisać protokół i zawsze to już do przodu
A no i zaraz po uzgodnieniach w kościele do florystki dogadać się odnośnie dekoracji
Zaproszenia zaczynamy rozdawać od przyszłej niedzieli, chociaż już nie które wysłałam pocztą.
Jest co robić
Stary 2011-05-18, 17:51   #180
Kohnelia20
Zakorzenienie

o tak szybko zaproszenia? u nas jakbym wysłała prawie 3 miesiące przed to by zapomnieli hehe
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości