|
|
#1531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...
A ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, na czym aktualnie czas przelatuje Wam przez palce? Ja ostatnio namiętnie uprawiam "window shopping" na truskawie (bo nawet, jeśli mi czegoś trzeba to i tak mnie aktualnie nie stać), potem wszystkie interesujące mnie kosmetyki analizuję na dziesiątą stronę pod kątem składów i przydatności. Geniusz w czystej postaci. O i rozmawiam godzinami z przyjaciółmi przez internet, bo nie mam prawie nikogo na miejscu i jestem złakniona jakiegokolwiek kontaktu.
|
|
|
|
#1532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Plan na dziś:
1) Wysłać pracę na TI. JUTRO 2) Podesłać koleżance kolejne zdjęcia. 3) Poszukać nowych ofert pracy. 4) Poczytać ,,Renesans" i zrobić trochę notatek. 5) Zrobić porządek w torbie! 6) Sprawdzić możliwe godziny odrabiania w-fu Wczoraj udało mi się zrobić większość zaplanowanych rzeczy z czego jestem absolutnie dumna, oczywiście skutkuje to zmęczeniem z powodu nieprzespanej nocy, ale to taki szczegół. Zdążylam nawet obejrzeć jeden odcinek swojego ulubionego serialu Dzisiaj zakupiłam dwie pyszne herbatki: truskawko-waniliową i z guaraną by się nieco rozpieścić i zmotywować do dalszego działania. Zaraz sesja a tu się piętrzy ogrom zaliczeń, kolokwia wszelakie i cuda na kiju. Do tego postanowiłam codziennie biegać- maszerować by się nieco dotlenić wieczorami. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Mnie na książkach i oglądaniu starych filmów ![]() Czasami też wizaż mnie dobija ![]() Czasami za bardzo się zaangażuje w tworzenie grafik, że zapominam przygotować się na zajęcia na uczelni Edytowane przez Vivee Czas edycji: 2011-05-18 o 22:13 |
|
|
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
Nebula nie wiem, co Ci poradzić, też mnie w takich sytuacjach jak Twoja czarnowidztwo dopada i w głębi duszy martwię się na zapas.. ważne, że to, na co możesz wpłynąć, czyli na przykład spotkanie, poszło dobrze
.---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Vivee to ja Ci nawet tego prokrastynowania zazdroszczę, od dawna nie umiałabym się skupić wystarczająco długo by obejrzeć film.. a książki, stare filmy i grafika brzmią bardzo stylowo . I gratuluję wczorajszego sukcesu .Idę z forum, koniec tego lenistwa .
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam się w martwym punkcie, mój plan dnia zburzyła trochę godzinna rozmowa z koleżanką. I teraz nie wiem za co się zabrać. Zostało mi jeszcze parę rzeczy do zrobienia, a doszła jedna, która zajmie mi ponad godzinę, a burzy też cały mój plan i nie wiem czy starczy mi dnia na zrobienie wszystkiego do końca i nie wiem co mam teraz robić No nic, racuchy mogą poczekać do jutra. Wezmę prysznic, umyję głowę i zabiorę się za angielski, bo po 17 muszę wyjechać, żeby załatwić tą nadprogramową sprawę. Tak nie lubię, jak mi coś takiego burzy cały plan
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
Wątek czasem podczytywałam, ale chyba w końcu dołączę, bo przez moje marnowanie czasu i zabieranie się do wszystkiego przez pół dnia boję się, że nie zdążę z napisaniem magisterki
może zmobilizuję się przy Was do działania. ![]() Chciałabym dziś jeszcze: - posprzątać dom (albo chociaż jak największą jego część), - napisać chociaż trochę do pracy mgr, - zrobić sprawozdanie na uczelnię, które niby może jeszcze poczekać, ale czemu by nie mieć go z głowy wcześniej? Trzymam kciuki za siebie i za Was ![]() Aaa mój wolny czas zlatuje nie wiem nawet kiedy na czytaniu bzdur w internecie, rzadziej oglądaniu tv.
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmmm racuchy ale mnie naszla ochota na takie z jablkami... babcia mi zawsze robila. zrobie sobie 27, wiem, ze to glupie, ale 27 maja bedzie rok odkiedy zmarla. Cholernie jestem do niej przywiazana, nadal. I to chyba jedyny pomysl na przywolanie jej blisko mnie jaki w chwili obecnej mam...
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Przyczajenie
|
Hejka!!!! Śledzę wątek od początku. Codziennie. Co w moim życiu? Mogę wyznać? Wreszcie po uwaga 10 latach studiowania praca złożona, za chwilę obrona. Spełnienie moich marzeń edukacyjnych. Świetna uczelnia, kierunek, po którym nieźle z robotą jest. Tyle "na rozum". Co czuję? Ogromny stres, gorsze napięcie niż przez wszystkie te lata, panika, nie wiem co robić. I nie jest to "zwykły" przedobronny stres. To prokrastynacyjna bestia. Dziś otworzyłam plik z pracą. Zobaczyłam, że między wyrazem, a nawiasem nie ma spacji, że między nawiasem, a wyrazem jest spacja. Okropne uczucie. 138 stron mgr,a takie g*wno psuje mi wszystko.
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Hej, przyłączam się. Mam już dość odkładania wszystkiego na później. Strasznie przybita się potem czuję
Widzę, że dnie mi uciekają, a ja nic nie robie pożytecznego Z tego co widzę najlepsze jest robienie listy zadań na cały dzień. Spróbuję! I zacznę od teraz!
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze swoim wrodzonym leniem to pewnie na emeryturze będę się bronić No nic, przebimbałam godzinę na robieniu NICZEGO, czyli obejrzałam serial (a miałam sobie dzisiaj odpuścić), zjadłam obiad (zabierałam się za niego ze dwie godziny A więc bilans dnia na aktualną godzinę wygląda tak: - rano - zrobić zakupy na ciasto albo racuchy, zrobione - wysłać paczkę, zrobione - nadać paczkę kurierem, zrobione - zrobić obiad - zrobione - wstawić pranie- zrobione - przerobić jeden unit z angielskiego, - pojechać na solarium, - zrobić ciasto albo racuchy - przełożone na jutro ![]() - przerobić pół wykładu z organizacji, - wykąpać się, umyć głowę, - spotkać się z tż No i oprócz pójścia na solarium, kąpieli, umycia głowy i spotkania z TŻ nic więcej nie uda mi się zrobić, więc jak zwykle NAJWAŻNIEJSZE rzeczy, do których najciężej mi się zabrać odłożyłam na później i w końcu nie starczyło mi na nie czasu Jestem zła na siebie. Jutro muszę je ogarnąć, a nawet jeszcze więcej. Więc jutro robię sobie wcześniej pobudkę, nie ma spania do 10, tylko o 7:30 jestem już na nogach, zwłaszcza, że na 15 muszę być w pracy.Miłego popołudnia/wieczora |
|
|
|
|
#1542 |
|
Przyczajenie
|
"Zjedz tę żabę" słuchałam podczas biegania. Dodaje energii do działania, jednak dla mnie zbyt "amerykański".
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
koniec, przepadlam. Nieznsoze Cie zycie! dlaczego zawsze??
Nie poszlam na taniec, bo zaczelo lac i zanim doszlam do domu po parasolke, zmienilam zdanie i juz z niego sie nie ruszylam ;( ALE! za to mam obowiazek przez godzine tanczyc w domu, by za tydzien pojsc super rozgrzana i nauczana 2 choreografii w tym jednej mojej. Rozgrzana w sensie rozruszana, bo po 2 miesiacach moge miec klopoty by dobrze tanczyc.... co za beznadziejne uczucie no... |
|
|
|
#1544 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Włączaj muzyke i tańcz!
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, aż mi tyłek chodzi na krzesełku. |
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Mi się zaczął trząść żoładek
A tak poza tym na początku odczytałam Shik, Shak, SZOK
|
#1548 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow!!! Mi już leci 8 rok "studiowania"... Magisterki jeszcze nie złożyłam, mam szansę Cię dogonić, choć wolę nie. Kiedy obrona? trzymam kciukasy już teraz!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że skorzystacie na byciu tutaj. Tak jak ja skorzystałam.---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- 1. Pobudka, wyszykować córkę do przedszkola [7:00 - 8:00] 2. Wizaż [8:00 - 8:30] 3. Pościelić łóżka, umyć się, ubrać. [8:30 - 9:00] 4. Odebrać córkę. [15:30 - 16:00] 5. Dobranocka, kolacja [19:00 - 19:30] 6. Wykąpać dziecko [19:30 - 20:00] 7. Dzidzia do łózia, czytanie. [20:00 - 20:30]
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-19 o 07:58 |
|||||
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
no zaraz, te oczy przeciez nie moje :p
Przecwiczone. Poryczalam sie, ze jestem gruba. Boze co za dzien. |
|
|
|
#1550 |
|
Przyczajenie
|
Patri! Obrona za tydzień. Ze mną to było tak, że jak mnie dopadała "nasza" choroba w sesji zimowej, tzn. wszystko nie może być na 100% zrobione to nie podchodziłam do zaliczeń, później nie chodziłam na zajęcia w letniej i zaczynałam wszystko "od nowa, idealnie, z nową kartą" od początku następnego roku akademickiego. Koszmar. Z "równowagi" uczelnianej potrafiło mnie wybić nawet to, że np. spóźniłam się na pierwszą połowę wykładu. Zatem......moje notatki z całego semestru już nie są kompletne i idealne, to nic, że od kogoś przepisałam. Z pewnością ta osoba gadała, kiedy wykładowca mówił coś ważnego i teraz wysiłek całego semestru poszedł się rąbać. Po raz drugi...koszmar. Perfekcjonizm doprowadził mnie do tego, że studiowałam dwa razy dłużej.
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
7!!! 6 5 4 3 2 1 ...
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-19 o 14:42 |
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
postanowilam, ze cos dla was wrzuce
tak dla przypomnienia sobie samej, ze sie da, oraz, pokazania wam czegos, moim zdaniem bardzo fajnego. to byla fuzja naszej malej grupki tanecznej belly dance i troche ostrzejszego brzmienia Wgrywa sie na yb.
|
|
|
|
#1553 |
|
Przyczajenie
|
Tak, tak. W środę. Dzięki Patri! Pomoże z pewnością! Jeszcze odnośnie "Zjedź tę żabę" to pożyteczną rzeczą, jaką udało się zastosować było to, żeby na początek dnia zabierać się za swoją "żabę".
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ze spacja nie w tym miejscu...kazdemu sie zdarza. praca magisterska na 136 stron to juz nie lada wyczyn. z tego powinnas byc zadowolona. A tak naprawde to Twoja prace przeczytal promotor i recenzent. i pewnie Ty sama wiec...bez przesady, nie ma po co sie stresowac ![]() have a nice watch!! http://www.youtube.com/watch?v=dpXi7J3XH78 usune za kilka dni, bo nie zapytalam dziewczyn o pozwolenie. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2011-05-18 o 19:43 |
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może powinnam do Was dołączyć, ale na prawdę obawiam się, że nie dam sobie rady sama. Nie mogę ułożyć planu dnia, bo nie mam żadnej rutyny, której nieprzestrzeganie mogłoby mi jakoś zagrozić. Nie czuje nad sobą bata. Bo przecież jeśli będą jakieś konsekwencje, to dość odłożone w czasie... Poza tym mam kilka problemów powiązanych - lęki, niskie poczucie własnej wartości.
|
|
|
#1556 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Z Warszawy jestes?
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2011-05-18 o 20:07 |
|
|
|
|
#1557 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, może kogoś z Warszawy to zainteresuje, ja planuję się wybrać... http://interesujaceszkolenia.pl/szko...ng-things-done
Patri, od czego Twoim zdaniem powinnam zacząć? Aktualnie mam takie żaby: 1) praca magisterska - miałam oddać w piątek, żeby zdążyć z obroną w czerwcu, już wiem, że tego nie zrobię. 2) 3 egzaminy do zaliczenia, w tym jeden, z którym bujam się już 2 lata 3) szukanie pracy - po co mam w ogóle szukać, i tak nikt mnie nie zatrudni...
|
|
#1558 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
|
|
#1559 |
|
Rozeznanie
|
Nebula,a ktora to Ty?
|
|
|
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

.
No nic, racuchy mogą poczekać do jutra. Wezmę prysznic, umyję głowę i zabiorę się za angielski, bo po 17 muszę wyjechać, żeby załatwić tą nadprogramową sprawę. Tak nie lubię, jak mi coś takiego burzy cały plan

może zmobilizuję się przy Was do działania. 

Ze swoim wrodzonym leniem to pewnie na emeryturze będę się bronić