Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 19:42   #4381
miamore999
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

bo ja od samego początku kładłam małą po kąpieli to łóżeczka i nie było żadnych problemów,
od pewnego czasu zaczęła mieć problemy z zasypianiem
i musimy wtedy iść czasami kilka razy do niej jak się rozryczy i pogłaskać albo cuś
moja też sama po kąpieli zasypia w łóżeczku
Stary 2011-05-18, 19:58   #4382
diatoma
Zadomowienie

Eirine podaję link sprzedawcy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1597347407

egego, nad brawiami Tymo mial taka łuskę i nie wiem czy to byla ciemieniucha ale wytarłam to najzwyklejsza oliwka, po kilku razach zniknelo. dzieki za rade z bepanthenem na zmiany i krostki na buzce, dzis zastosowalam i juz widac roznicenatomiast na glowce polozna kazala posmarowac linomagiem mascia na godzine przed kapiela i tez super schodzi cieminiuszka.

Izabella ja tez nie mam probelmu z uspianiem Tymka, czasami tak mysle ze trudniej maja osoby karmiace piersia, dzieci wtedy jednak o wiele dluzej przebywaja bezposrednio przy mamie, i moze stad ta potrzeba. uwazam ze z tego powodu nam jest latwiej w pewnych kwestiach. Tymo co drugie jedzenie wyciaga 150, i juz dawno mu sie nie ulewa! jest to sporadyczna czynnosc.
ja zaraz zmykam z mamą kąpać.

chcialam sie pochwalic ze tż namalowal szablon, korzystajac z okazji ze nas nie ma w domku,zeby Tymek farby nie wdychał. wyszlo super, bo wyslal mi zdjecie, ale nie mam kabla wiec zdjecie wstawie dopiero w przyszlym tygodniu.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-05-18 o 19:59
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:00   #4383
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
DOSWIADCZONE W KARUZELACH BABECZKI CO LEPSZE???

czy moze jakas inna?? Jaka macie?? Bo ja wlasnie postanowilam kupic i nie wiem ktora lepsza.. Chciala bym taka duza i kolorowa...
Ja mam taką jak na zdjęciu poniżej i polecam

Cytat:
ja idę w piątek,
i już wiem, ze czeka mnie maskara,
bo na NFZ idę,
i będzie cała masa innych pacjentów
To i tak nieźle, że się dostałaś. Ja próbowałam w Łodzi, ale terminy były na za kilka miesięcy. Więc poszłam prywatnie.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:01   #4384
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
krusiak Nadia jest zachwycona taką http://allegro.pl/tiny-love-1300800-...601167472.html
ale jak kupowałam to też brałam pod uwagę te co wystawiłaś, a że ja kupuje coś wieki bo nigdy nie umiem wybrać to mąż powiedział że ta fajna i tak już zostało :P
Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

Dzieki dziewczyny ech taki wybor sama nie wiem...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:13   #4385
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja mam taką jak na zdjęciu poniżej i polecam

To i tak nieźle, że się dostałaś. Ja próbowałam w Łodzi, ale terminy były na za kilka miesięcy. Więc poszłam prywatnie.

ja się zapisywałam jakoś na początku kwietnia

w moim miasteczku jest tylko jeden ortopeda na NFZ więc już sobie wyobrażam co się będzie działo,

ale jeśli będzie całkowita maskara czyli kolejka będzie wyglądał na 3 h czekania i więcej to sobie chyba odpuszczę i pójdę prywatnie

za co nam odciągają te pieniądze od wypłaty
Stary 2011-05-18, 20:37   #4386
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
ile płaciłaś za ring i czy go się samemu zakłada ??
Wanilia ok 40 zł - zaklada sie samemu - to wyglada jak gumka do wlosow - zginasz w pół i wkładasz pionowo - tego nie czuc w ogole w ciagu dnia jak tampona - chociaz na poczatku sie schizowalam ze mi wyleci podczas siusiania podczas stosunku partner tez nie czuje (bynajmniej mojemu nie przeszkadzało) a jak np wyleci podczas stosunku to sie nic nie dzieje- zabezpieczenie pełne - wkladasz go spowrotem - moze przemyc wodą ale zimną - wyciąga sie tez samemu 28 dni ( dzialanie jak tabsy ale omija się żołądek). Stosowałam ponad rok

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:38   #4387
tajka88
Zakorzenienie

Moja zabka miala dzis kolke:/ drugi raz w zyciu. Tym razem trwala 30min anie 1h30min jak ostatnim razem... Dzis przylozylismy do brzuszka taki woreczek z misia podgrzewajacego(cos ala termofor maskotka) i chyba to pomoglo...

Dzis pierwszy raz wyszlam na spacer z nosidelkiem tylko do sklepu, ale zawsze cos. Jutro sprobuje ponownie. mala marudzila, bo nie wiedziala o co chodzi, ale zasnela szybko i sobie smoka ciumkala

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:39   #4388
bosti
Zadomowienie

iiza ja już sama nie pamiętam jak to się zaczęło, ale chyba od tego, że mała zawsze zasypia podczas karmienia i taką śpiącą przenosiliśmy do łóżeczka. początkowo nie było problemów, ale teraz nie ma juz takiego mocnego snu i często się obudzi podczas przenoszenia i zaczyna się jazda
możliwe, że tak jak pisze diatoma, to długie bycie blisko podczas karmienia piersią przyzwyczaja do takiego kontaktu i potem dziecko protestuje, jak się rozdziela to chyba o to chodzi. a moja mała wyjątkowo dużo czasu spędza przy cycu i tak się z nim zżyła, że nie chce spać sama bez swojego najlepszego przyjaciela cyca

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:41   #4389
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Wanilia ok 40 zł - zaklada sie samemu - to wyglada jak gumka do wlosow - zginasz w pół i wkładasz pionowo - tego nie czuc w ogole w ciagu dnia jak tampona - chociaz na poczatku sie schizowalam ze mi wyleci podczas siusiania podczas stosunku partner tez nie czuje (bynajmniej mojemu nie przeszkadzało) a jak np wyleci podczas stosunku to sie nic nie dzieje- zabezpieczenie pełne - wkladasz go spowrotem - moze przemyc wodą ale zimną - wyciąga sie tez samemu 28 dni ( dzialanie jak tabsy ale omija się żołądek). Stosowałam ponad rok
Oh jak dobrze ze w Uk antykoncepcja jest za darmo... ciekawe jak bedzie w hiszapnii

Stary 2011-05-18, 20:43   #4390
aja1
Zakorzenienie

bosti u mnie to samo.
Nawet jak daję jej smoka (i to po małej walce, bo woli cyc) to nos musi być w cycu.
Jak wyczuje zmianę - ryk

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:49   #4391
bosti
Zadomowienie

aja moja w ogóle nie toleruje smoka, od razu wypluwa. tylko cyc i poza tym nic

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 20:54   #4392
aja1
Zakorzenienie

U nas trochę trwało, trochę ją oszukujemy.
Na początku odruch wymiotny, wypluwanie etc... a ponieważ przepajam ją rumiankiem (bo często ma czkawki) to dostaje smoczek polany rumiankiem, jak wyczuje sama wciąga. Z reguły się udaje, ale jak poczuje gumę to smoczek sruu.........

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Dobra uciekam spać, bo ledwo siedze, a jeszcze muszę odwalić wieczorne dojenie

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-18, 20:56   #4393
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wiesz co ja też byłam pewna że mały ma ciemieniuchę na brwiach - takie żółte strupy. smarowałam to oliwką i wyczesywałam, dziś pytamy pediatry a ona mówi że to nie ciemieniucha że to po prostu oliwka ze skórą łuszczącą się i krem, żeby to wyczesac porzadnie i już
no ja też smaruję kilka razy dziennie oliwką i czeszę zobaczymy kiedy zejdzie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
A na 1 zdjęciu pałąki w łóżeczku
a na 2 nasza najlepsza zabawka, tygrysek pod żyrandolem i Basia próbuje gadać i biegnie do niego. To coś ma melodyjkę, więc pewnie dlatego chce gadać
super
niezły patent z żyrandolem

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Wizażowych ciociom przesyłam zdjęcia Nastusi;
1. chrzciny 9 kwietnia
2 i 3. z 3 maja
ślicznie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc mamuski

my dzis bylismy u ortopedy - z bioderkami wszystko super kolejna kontrola za 8 tyg
brawo

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
egego, nad brawiami Tymo mial taka łuskę i nie wiem czy to byla ciemieniucha ale wytarłam to najzwyklejsza oliwka, po kilku razach zniknelo. dzieki za rade z bepanthenem na zmiany i krostki na buzce, dzis zastosowalam i juz widac roznicenatomiast na glowce polozna kazala posmarowac linomagiem mascia na godzine przed kapiela i tez super schodzi cieminiuszka.
ooo to jak mi się pojawi na główce, to linomag pójdzie w ruch

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
iiza ja już sama nie pamiętam jak to się zaczęło, ale chyba od tego, że mała zawsze zasypia podczas karmienia i taką śpiącą przenosiliśmy do łóżeczka. początkowo nie było problemów, ale teraz nie ma juz takiego mocnego snu i często się obudzi podczas przenoszenia i zaczyna się jazda
możliwe, że tak jak pisze diatoma, to długie bycie blisko podczas karmienia piersią przyzwyczaja do takiego kontaktu i potem dziecko protestuje, jak się rozdziela to chyba o to chodzi. a moja mała wyjątkowo dużo czasu spędza przy cycu i tak się z nim zżyła, że nie chce spać sama bez swojego najlepszego przyjaciela cyca
ja mam identycznie jak Ty
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:57   #4394
iizabelaa
Zakorzenienie

... rumiankiem ... może mojej by zasmakował ... z jakiej firmy?

Ja też zmykam do łóżka bo nigdy nie wiadomo ile będzie dane nam spać
Stary 2011-05-18, 21:01   #4395
Ahtaga
Wtajemniczenie

heh jakieś pokolenie anty smokowe, bo i mój wypluwa. Czasem uda się na pare minut, ale to jak mu się coś pomyli

Michałek mój też by przy cycu spał non stop. Po każdym karmieniu usypia i dopiero go odkładam do łóżeczka. Czasami się wybudza, ale wtedy znowu go przytulam i już zazwyczaj śpi. Szkoda mi go zostawiać płaczącego, bo on tak płacze, że aż pokasłuje i jak widzę te oczka zeszklone... Też uważam, że ta konsekwencja na później może być odłożona.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 21:05   #4396
aja1
Zakorzenienie

Iza ja kupiłam zwykły rumianek w herbapolu i codziennie zaparzam. Słodzę cukrem, ale można glukozą. Przynajmniej młoda nie ma problemów z bąkami, nawet po nocach odgłosy jak u starego trabanta
Tylko też więcej sika, ale przezyję.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-18, 21:19   #4397
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
moja ma to samo!!! eee nieee ostatnio rączki sa bardzo smaczne ale to też ciało więc smakuje.normalnie kanibal z tego mojego dziecka
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 21:22   #4398
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
bosti u mnie to samo.
Nawet jak daję jej smoka (i to po małej walce, bo woli cyc) to nos musi być w cycu.
Jak wyczuje zmianę - ryk
oj tak, zmianę to one wyczuwają, cfaniaki

Cytat:
aż Ci się zrymowało

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
heh jakieś pokolenie anty smokowe, bo i mój wypluwa. Czasem uda się na pare minut, ale to jak mu się coś pomyli

Michałek mój też by przy cycu spał non stop. Po każdym karmieniu usypia i dopiero go odkładam do łóżeczka. Czasami się wybudza, ale wtedy znowu go przytulam i już zazwyczaj śpi. Szkoda mi go zostawiać płaczącego, bo on tak płacze, że aż pokasłuje i jak widzę te oczka zeszklone... Też uważam, że ta konsekwencja na później może być odłożona.
zgadzam się, że ta konsekwencja to na później, przecież te dzieci są malutkie, jakim cudem niby mają coś wymuszać w tym wieku, płaczą, bo chcą na ręce, bo potrzebują być blisko; ja sobie tłumaczę, że jakbym nagle wylądowała na Księżycu, nic nie rozumiała, nie była w stanie się ruszać i widziała na odległość może 20 cm to też bym była przerażona i bym chciała, żeby mnie ktoś przytulił

swoją drogą gdzieś taką opowiastkę przeczytałam, jak znajdę to wkleję, bo mi się spodobała

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 21:26   #4399
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja od samego początku kładłam małą po kąpieli to łóżeczka i nie było żadnych problemów,
od pewnego czasu zaczęła mieć problemy z zasypianiem
i musimy wtedy iść czasami kilka razy do niej jak się rozryczy i pogłaskać albo cuś
my też tak uczyliśmy od początku, kąpiel, po kapieli butla odbicie i do łóżka i zasypia tfu tfu odpukać dziś też odłożyłam go do łóżeczka nie śpiącego zasnął po 40minutach nawet bez smoka

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
czekamy na zdjęcia szablonu
dzięki za linka mam tego sprzedawcę w ulubionych hehe z racji ubranek a nigdy na butelki uwagi nie zwracałam

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Moja zabka miala dzis kolke:/ drugi raz w zyciu. Tym razem trwala 30min anie 1h30min jak ostatnim razem... Dzis przylozylismy do brzuszka taki woreczek z misia podgrzewajacego(cos ala termofor maskotka) i chyba to pomoglo...
ale kolka to chyba by miała częściej a nie 2 razy? tak mi się wydaje że wtedy można o kolce mówić

Prunelle wklej bo jestem ciekawa
dobrze mówisz z tym księżycem ja bym szczerze mówiąc nie mogła słuchac jakby Oli się darł w łóżeczku a ja bym nie podeszła bo "ma się wypłakać"

Zapomniałam napisać Gosiawolna mi napisała przedwczoraj że dalej sa w szpitalu, mały miał zmieniony antybiotyk. alergii na mleko nie ma. pobrano mu krew do badania i czekaja na wynik z warszawy na drobnoustroje bo za dlugo ten katar trwa. maść też odstawili już bo straszny kaszel dostał bo schodzi wszystko.

lecę spać Tak jak Iza powiedziała "Nie wiem ile będzie mi dane pospać"

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-05-18 o 21:30
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 21:34   #4400
prunelle
Wtajemniczenie

pozdrów gosię od nas, niech się tam trzymają!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 21:41   #4401
87czarna
Zakorzenienie

Eirene,Castia,Iweczka będziemy zwiedzac Włochy! Stwierdziłam,że w tym roku w stroju kąpielowym się nie pokażę,więc robimy sobie wycieczkę po Rzymie,Wenecji i Mediolanie... naprawdę mi trzeba takiej odskoczni...

Maja zostaje z teściową-pewnie będzie mi jej brakowac przez ten tydzień,ale myślę sobię,że dobrze nam to zrobi...tym bardziej,że teraz tak rzadko widuje się z Tż

My dzisiaj cały dzień spędziłyśmy na podwórku. Pogoda dopisała,więc grzechem było siedziec w domu. Maja ciągle je,śpi i tak w kółko. Chyba już zapominam jak płacze :P Jutro mam przymiarkę sukni ślubnej i mam nadzieję,że nie wrócę stamtąd załamana

Lecę spac,dobranoc

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Gosia trzymajcie się!!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 21:44   #4402
87czarna
Zakorzenienie

A to z dzisiejszego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Majunia.jpg (104,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1149.jpg (109,2 KB, 66 załadowań)

Stary 2011-05-18, 21:45   #4403
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
my też tak uczyliśmy od początku, kąpiel, po kapieli butla odbicie i do łóżka i zasypia tfu tfu odpukać dziś też odłożyłam go do łóżeczka nie śpiącego zasnął po 40minutach nawet bez smoka

czekamy na zdjęcia szablonu
dzięki za linka mam tego sprzedawcę w ulubionych hehe z racji ubranek a nigdy na butelki uwagi nie zwracałam

ale kolka to chyba by miała częściej a nie 2 razy? tak mi się wydaje że wtedy można o kolce mówić

Prunelle wklej bo jestem ciekawa
dobrze mówisz z tym księżycem ja bym szczerze mówiąc nie mogła słuchac jakby Oli się darł w łóżeczku a ja bym nie podeszła bo "ma się wypłakać"

Zapomniałam napisać Gosiawolna mi napisała przedwczoraj że dalej sa w szpitalu, mały miał zmieniony antybiotyk. alergii na mleko nie ma. pobrano mu krew do badania i czekaja na wynik z warszawy na drobnoustroje bo za dlugo ten katar trwa. maść też odstawili już bo straszny kaszel dostał bo schodzi wszystko.

lecę spać Tak jak Iza powiedziała "Nie wiem ile będzie mi dane pospać"
To na bank kolka nie musi byc codziennie szczegolnie jak podaje infacol,ale ostatnio zaniedbalam.

Stary 2011-05-18, 21:45   #4404
Castia
Wtajemniczenie

mam parę fotek ze chrzcin
Malwinka miała na sobie sukienke bawełnianą, super milutką i wygodną, bolerko sweterkowe i szydełkową czapeczkę robioną dzień wcześniejnawet jej nie przebierałam w nic innego. cały dzień była w stroju galowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1555.jpg (94,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1349.jpg (90,5 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1422.jpg (89,9 KB, 62 załadowań)
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 21:47   #4405
agus87
Zakorzenienie

u nas tez smok jest
bez niego moje dziecko by zasysalo butle caly czas

KRUSIAK ja mam karuzele fisher price trropikalny las
malutka ja uwielbia

u nass chrzciny 5 czerwca
mam nadzieje, ze bedzie cieplo bo chce malej sukienke kupic

a mialyscie poduszki do chrztu ???????????????????????

moja Oleńka dzisiaj miała pierwsze imieninki, a jutro kończy pierwszy miesiąc
Stary 2011-05-18, 21:53   #4406
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Malwinka miała na sobie sukienke bawełnianą, super milutką i wygodną, bolerko sweterkowe i szydełkową czapeczkę robioną dzień wcześniejnawet jej nie przebierałam w nic innego. cały dzień była w stroju galowym
Ale twoja coreczka sliczna
Swietnie wygladala w tym ubranu...rewelacja

czarna mala strojnisia rossnie :P,Maja duza dziewczynka juz jest ...slodziaczek

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-05-18 o 21:54
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 21:59   #4407
madzik2221
Zakorzenienie

hej dziewczyny.widze ze duzo sie tutaj dzieje....u mnie tez...nie mam czasu zagladac.ciagle nas nie ma w domu bo fajna pogoda a jak jestesmy to nadrabiam zaleglosci typu pranie sprzatanie albo prasowanie i tak w kolko.zaero czasu na odpoczynek....juz czasami nie wyrabiam bo ciagle jestm z tym sama.tz w pracy a nawet jak w domu to chwile....
wogole z tz nie ciekawie u mnie,ciagle sie sprzeaczamy o cos i nie potrafimy sie doagadac, z reszta nie chce mi sie nawet z nim juz rozmawiac bo skoro on mnie tak olewa to co ja sie bede wysilac.czasami mam wrazenie ze wogole mu na mnie nie zalezy i gdyby nie Michal to pewnie by ze mna juz nie byl porazka jakas.a tu jeszcze ten slub,potem chrzciny-nie mam sily nawet o tym myslec
za tydzien wyjezdzamy i kolejny dol bo nawet mi sie nie chce tam jechac wiedzac co mnie tam czeka.....czy tylko ja tak mam ??? czy wy tez takie problemy macie? nie daje rady juz dziewczyny.jak dobrze ze mam Michalka

bylismy wczoraj na wazeniu i moj Skarb ma juz 5500g pieknie przybiera no i najwazniejsze zdrowy
mam tylko z nim problem bo ciagle glowke skreca na prawa strone.czasami na sile mu przekrecam zeby jakis skrzywien nie dostal czy jeszcze jakis innych cudow.jak go trzymam na ramieniu po prawej stronie to trzyma ladnie na lewo,jak go klade na lozku to staram sie siedzie z tej lewej strony zeby w tamta sie juz nie gapil....musze spytac pediatry o co tu chodzi

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 22:22   #4408
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
chrzciny jednak 12 czerwca
my tez 12 czerwca

Cytat:
A na 1 zdjęciu pałąki w łóżeczku
a na 2 nasza najlepsza zabawka, tygrysek pod żyrandolem i Basia próbuje gadać i biegnie do niego. To coś ma melodyjkę, więc pewnie dlatego chce gadać
tez tak klade palaki z maty do łozeczka

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Wizażowych ciociom przesyłam zdjęcia Nastusi;
1. chrzciny 9 kwietnia
2 i 3. z 3 maja
sliczna

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
DOSWIADCZONE W KARUZELACH BABECZKI CO LEPSZE???

http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...606072254.html

CZY

http://allegro.pl/karuzela-serenada-...606093399.html

czy

http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...612650470.html

czy moze jakas inna?? Jaka macie?? Bo ja wlasnie postanowilam kupic i nie wiem ktora lepsza.. Chciala bym taka duza i kolorowa...
ja mam ts trzecia i jest spoko Rafałowi sie nawet podoba

Cytat:
ja idę w piątek,
i już wiem, ze czeka mnie maskara,
bo na NFZ idę,
i będzie cała masa innych pacjentów
tez bylam na NFZ i mylalam o dantejskich scenach pod gabinetem a tu zonk - bylismy 2-dzy i szybko poszlo
a jak z noskiem Idalki??

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A to z dzisiejszego dnia
gwiazdeczka

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ale ci fajnei ze juz po a Malwinka sliczna i sukienusia ladniusia
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 22:49   #4409
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie
my od poniedzialku jestesmy u moich dziadkow aby odciazyc troche babcie w opiece nad dziadkiem wiec nie daje rady byc na biezaco ale dzis was nadgonilam
diatoma za Tymusia bedzie dobrze
aja fajny patent z pałąkami
montii laska z Ciebie zazdroszcze figurki
iza za Idalke
u nas mala tez wypluwa smoka i wtedy sie denerwuje ze jej wypadl czasem sie nim krztusi i sama juz czasem nie wiem czy ona lubi czy nie lubi wydaje mi sie ze czasem zaspokaja to jej odruch ssania co do zasypiania my po kapieli karmimy sie potem cycus do łóżeczka i Milusia do 10-20min i zasypia po21 i spi do srednio 6;30 wiec nie narzekam
dobrej nocki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 02:02   #4410
87czarna
Zakorzenienie

Castia wow,to ją wystroiłaś! Śliczną miała tą czapeczkę...moja będzie musiała już isc w opasce...na czapkę będzie w lipcu za ciepło

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości