|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]()
![]() |
#4382 |
Zadomowienie
|
Eirine podaję link sprzedawcy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1597347407
egego, nad brawiami Tymo mial taka łuskę i nie wiem czy to byla ciemieniucha ale wytarłam to najzwyklejsza oliwka, po kilku razach zniknelo. dzieki za rade z bepanthenem na zmiany i krostki na buzce, dzis zastosowalam i juz widac roznice ![]() Izabella ja tez nie mam probelmu z uspianiem Tymka, czasami tak mysle ze trudniej maja osoby karmiace piersia, dzieci wtedy jednak o wiele dluzej przebywaja bezposrednio przy mamie, i moze stad ta potrzeba. uwazam ze z tego powodu nam jest latwiej w pewnych kwestiach. Tymo co drugie jedzenie wyciaga 150, i juz dawno mu sie nie ulewa! jest to sporadyczna czynnosc. ja zaraz zmykam z mamą kąpać. chcialam sie pochwalic ze tż namalowal szablon, korzystajac z okazji ze nas nie ma w domku,zeby Tymek farby nie wdychał. wyszlo super, bo wyslal mi zdjecie, ale nie mam kabla wiec zdjecie wstawie dopiero w przyszlym tygodniu.
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-05-18 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To i tak nieźle, że się dostałaś. Ja próbowałam w Łodzi, ale terminy były na za kilka miesięcy. Więc poszłam prywatnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki dziewczyny ech taki wybor sama nie wiem... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zapisywałam jakoś na początku kwietnia w moim miasteczku jest tylko jeden ortopeda na NFZ więc już sobie wyobrażam co się będzie działo, ale jeśli będzie całkowita maskara czyli kolejka będzie wyglądał na 3 h czekania i więcej to sobie chyba odpuszczę i pójdę prywatnie ![]() za co nam odciągają te pieniądze od wypłaty ![]() ![]()
![]() |
#4386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
Moja zabka miala dzis kolke:/ drugi raz w zyciu. Tym razem trwala 30min anie 1h30min jak ostatnim razem... Dzis przylozylismy do brzuszka taki woreczek z misia podgrzewajacego(cos ala termofor maskotka) i chyba to pomoglo...
Dzis pierwszy raz wyszlam na spacer z nosidelkiem ![]()
#4388 |
Zadomowienie
|
iiza ja już sama nie pamiętam jak to się zaczęło, ale chyba od tego, że mała zawsze zasypia podczas karmienia i taką śpiącą przenosiliśmy do łóżeczka. początkowo nie było problemów, ale teraz nie ma juz takiego mocnego snu i często się obudzi podczas przenoszenia i zaczyna się jazda
![]() możliwe, że tak jak pisze diatoma, to długie bycie blisko podczas karmienia piersią przyzwyczaja do takiego kontaktu i potem dziecko protestuje, jak się rozdziela ![]() ![]()
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
bosti u mnie to samo.
Nawet jak daję jej smoka (i to po małej walce, bo woli cyc) to nos musi być w cycu. Jak wyczuje zmianę - ryk |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zadomowienie
|
aja moja w ogóle nie toleruje smoka, od razu wypluwa. tylko cyc i poza tym nic
![]()
#4392 |
Zakorzenienie
|
U nas trochę trwało, trochę ją oszukujemy.
Na początku odruch wymiotny, wypluwanie etc... a ponieważ przepajam ją rumiankiem (bo często ma czkawki) to dostaje smoczek polany rumiankiem, jak wyczuje sama wciąga. Z reguły się udaje, ale jak poczuje gumę to smoczek sruu......... ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Dobra uciekam spać, bo ledwo siedze, a jeszcze muszę odwalić wieczorne dojenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niezły patent z żyrandolem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
... rumiankiem ... może mojej by zasmakował ... z jakiej firmy?
Ja też zmykam do łóżka bo nigdy nie wiadomo ile będzie dane nam spać ![]()
#4395 |
Wtajemniczenie
|
heh jakieś pokolenie anty smokowe, bo i mój wypluwa. Czasem uda się na pare minut, ale to jak mu się coś pomyli
![]() Michałek mój też by przy cycu spał non stop. Po każdym karmieniu usypia i dopiero go odkładam do łóżeczka. Czasami się wybudza, ale wtedy znowu go przytulam i już zazwyczaj śpi. Szkoda mi go zostawiać płaczącego, bo on tak płacze, że aż pokasłuje i jak widzę te oczka zeszklone... ![]()
#4396 |
Zakorzenienie
|
Iza ja kupiłam zwykły rumianek w herbapolu i codziennie zaparzam. Słodzę cukrem, ale można glukozą. Przynajmniej młoda nie ma problemów z bąkami, nawet po nocach odgłosy jak u starego trabanta
![]() Tylko też więcej sika, ale przezyję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() swoją drogą gdzieś taką opowiastkę przeczytałam, jak znajdę to wkleję, bo mi się spodobała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dzięki za linka mam tego sprzedawcę w ulubionych hehe z racji ubranek a nigdy na butelki uwagi nie zwracałam ![]() Cytat:
Prunelle wklej bo jestem ciekawa dobrze mówisz z tym księżycem ![]() ![]() Zapomniałam napisać Gosiawolna mi napisała przedwczoraj że dalej sa w szpitalu, mały miał zmieniony antybiotyk. alergii na mleko nie ma. pobrano mu krew do badania i czekaja na wynik z warszawy na drobnoustroje bo za dlugo ten katar trwa. maść też odstawili już bo straszny kaszel dostał bo schodzi wszystko. lecę spać ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-18 o 21:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Wtajemniczenie
|
pozdrów gosię od nas, niech się tam trzymają!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Eirene,Castia,Iweczka będziemy zwiedzac Włochy!
![]() ![]() Maja zostaje z teściową-pewnie będzie mi jej brakowac przez ten tydzień,ale myślę sobię,że dobrze nam to zrobi...tym bardziej,że teraz tak rzadko widuje się z Tż ![]() My dzisiaj cały dzień spędziłyśmy na podwórku. Pogoda dopisała,więc grzechem było siedziec w domu. Maja ciągle je,śpi i tak w kółko. Chyba już zapominam jak płacze :P Jutro mam przymiarkę sukni ślubnej i mam nadzieję,że nie wrócę stamtąd załamana ![]() Lecę spac,dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Gosia trzymajcie się!!!
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
A to z dzisiejszego dnia
![]()
![]() |
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4404 |
Wtajemniczenie
|
mam parę fotek ze chrzcin
![]() Malwinka miała na sobie sukienke bawełnianą, super milutką i wygodną, bolerko sweterkowe i szydełkową czapeczkę robioną dzień wcześniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
u nas tez smok jest
bez niego moje dziecko by zasysalo butle caly czas ![]() KRUSIAK ja mam karuzele fisher price trropikalny las malutka ja uwielbia ![]() u nass chrzciny 5 czerwca mam nadzieje, ze bedzie cieplo bo chce malej sukienke kupic ![]() a mialyscie poduszki do chrztu ??????????????????????? moja Oleńka dzisiaj miała pierwsze imieninki, a jutro kończy pierwszy miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swietnie wygladala w tym ubranu...rewelacja ![]() czarna mala strojnisia rossnie :P,Maja duza dziewczynka juz jest ...slodziaczek Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-18 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.widze ze duzo sie tutaj dzieje....u mnie tez...nie mam czasu zagladac.ciagle nas nie ma w domu bo fajna pogoda a jak jestesmy to nadrabiam zaleglosci typu pranie sprzatanie albo prasowanie i tak w kolko.zaero czasu na odpoczynek....juz czasami nie wyrabiam bo ciagle jestm z tym sama.tz w pracy a nawet jak w domu to chwile....
wogole z tz nie ciekawie u mnie,ciagle sie sprzeaczamy o cos i nie potrafimy sie doagadac, z reszta nie chce mi sie nawet z nim juz rozmawiac bo skoro on mnie tak olewa to co ja sie bede wysilac.czasami mam wrazenie ze wogole mu na mnie nie zalezy i gdyby nie Michal to pewnie by ze mna juz nie byl ![]() ![]() za tydzien wyjezdzamy i kolejny dol bo nawet mi sie nie chce tam jechac wiedzac co mnie tam czeka.....czy tylko ja tak mam ??? czy wy tez takie problemy macie? nie daje rady juz dziewczyny.jak dobrze ze mam Michalka ![]() bylismy wczoraj na wazeniu i moj Skarb ma juz 5500g ![]() ![]() mam tylko z nim problem bo ciagle glowke skreca na prawa strone.czasami na sile mu przekrecam zeby jakis skrzywien nie dostal czy jeszcze jakis innych cudow.jak go trzymam na ramieniu po prawej stronie to trzyma ladnie na lewo,jak go klade na lozku to staram sie siedzie z tej lewej strony zeby w tamta sie juz nie gapil....musze spytac pediatry o co tu chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |||||
Wtajemniczenie
|
my tez 12 czerwca
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jak z noskiem Idalki?? gwiazdeczka ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zadomowienie
|
witajcie
my od poniedzialku jestesmy u moich dziadkow aby odciazyc troche babcie w opiece nad dziadkiem ![]() ![]() diatoma ![]() aja fajny patent z pałąkami ![]() montii laska z Ciebie zazdroszcze figurki ![]() iza ![]() u nas mala tez wypluwa smoka i wtedy sie denerwuje ze jej wypadl czasem sie nim krztusi ![]() dobrej nocki
#4410 |
Zakorzenienie
|
Castia wow,to ją wystroiłaś!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.