|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia czy Małopolska Wyższa Szkoła Zawodowa?
właśnie sama nie wiem kiedy są wyniki
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia czy Małopolska Wyższa Szkoła Zawodowa?
Lepiej dokumenty złożyć wcześniej, bo wtedy wpisowe jest tańsze
![]() A dopiero jak jest osiągnięty limit studentów to patrzy się na to kto złożył komplet, a kto jeszcze nie i na tym szacuje się ilość teoretycznie wolnych miejsc, więc jeśli ktoś jest zdecydowany to lepiej przystąpić do rekrutacji wcześniej, aby załatwić zaświadczenie lekarskie (najlepiej wziąć skierowanie z dziekanatu) i później na spokojnie kompletować dokumenty. Po co znowu szarpać sobie nerwy ![]() Same wyniki matur można donieść później, po ich otrzymaniu i wtedy zakończyć sukcesem nie tylko szkołę średnią, ale także rozpocząć kształcenie na Uczelni Wyższej
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
co tak mało dziewczyn się odezwało, które chcą studiować na KWSPZ i MWSPZ
? Czyżby nie było chętnych, a czy nie chcecie się ujawniać ??
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Ja znam dużo dziewczyn :P hehe
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Jestem studentką 2 roku KWSPZ
I mogę powiedzieć tyle- jeśli jesteście ukierunkowane na kierunki medyczne, zdecydowanie warto wybrać naszą Uczelnię Mamy fantastyczną kadrę wykładowców m.in. z UJ i PK, wszyscy z pasją przekazują nam wiedzę, zawsze życzliwi, ale wymagający. Natomiast Małopolska.. jak sama nazwa mówi, jest to szkoła zawodowa ... kończąc KWSPZ-macie wykształcenie na prawdę na wysokim poziomie, będziecie doskonale przygotowani w zawodzie, co powinno być najważniejszym punktem w wyborze Uczelni Wyższej.Pozdrawiam i w razie pytań- piszcie
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
nie wiecie jak są zjazdy zaocznych w kwspz? co tydz czy co 2?
|
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
A jak to jest z tymi dodatkowymi przedmiotami na maturze? Bo ja zdawałam w zeszłym roku i w tym wybieram się na dietetykę na którąś z tych dwóch uczelni ale jeszcze nie wiem na którą
Tylko że na maturze mam same podstawowe przedmioty i geografie na 30 % :| A boje sie ze na dietetyke będą patrzec na to czy mam zdaną chemie lub biologie :|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie kwspz- chodzi mi o języki, czy w trakcie studiów jest tylko angielski czy są może w programie 2 języki? I mam jeszcze pytanie odnośnie przepisywania ocen z danego przedmiotu, czy wykładowcy robią z tego powodu problemy czy przepisują chętnie?A i jeszcze mam pytanie czy wszystkie zajęcia są w jednym budynku czy raczej rozrzucone po mieście?
Edytowane przez Anulka755 Czas edycji: 2011-05-13 o 20:15 |
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczęta!
Kamień z serca, że znalazłam taki wątek ![]() Wybieram się również do KWSPZ na kierunek Kosmetologia w systemie stacjonarnym. Jestem tegoroczną maturzystką. Na maturze zdawałam oprócz podstawy rozszerzoną biologię i angielski... Niestety zrezygnowałam z chemii NIE WIEDZĄC CZEMU.... W liceum w klasie 1 byłam jedną z najlepszych uczniów z chemii a od połowy 2 klasy już do końca totalnie sobie "zlałam" ten przedmiot... [ długa i nieprzyjemna historia - zmiana nauczyciela na kogoś kto ma kompletnie w dupie uczniów i nie potrafi przekazywać wiedzy ]... boję się że nie dam sobie przez to rady na studiach ponieważ W OGÓLE NIE PROWADZILIŚMY nawet głupich notatek z chemii z naszą nową nauczycielką.... Poza moim powyższym wyżaleniem się mam kilka konkretnych pytań: 1. Jak wygląda sprawa z podziałem godzin? Jeżdżę "zawodowo" konno i chciałabym móc mieć możliwość czasową na dalsze takie treningi... 2. Jestem ogromną alergiczką jeśli chodzi o skórę twarzy - czy gdybym miała oświadczenie lekarskie to czy byłabym zwolniona z zabiegów wykonywanych na mojej twarzy? nie mówię że np nie mogę mieć zwykłej depilacji brwi czy czegoś takiego, mówię tu o kosmetykach danych firm na których pracuje szkoła..... 3. Jak z zajęciami? Czy są bardzo rozrzucone po Krk czy w jednym miejscu? 4. Jeśli chodzi o kursy dodatkowe to jest jakaś ograniczająca ilość jaką możemy wybrać i czy one nie kolidują nam z zajęciami? 5. Wykłady są obowiązkowe? ![]() Za odpowiedzi na moje pytania SZCZERZE DZIĘKUJĘ JUŻ Z GÓRY ![]() pozdrawiam!!
|
|
|
|
|
#41 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co ma nazwa do rangi i poziomu uczelni? Zarowno MWSZ jak i KWSPZ sa uczelniami prywatnymi , i obie sa uczelniami wyzszymi. Ani jedna ani druga nie jest akademia ani uniwersytetem wiec nie pisz takich bzdur , ze Twoja szkola jest lepsza bo ma ladniejsza nazwe, jak to sama napisalas. MWSZ ma kilka wydziałow, m.in wydzial humanistyki i zdrowia na ktorym jest kosmetologia, co w tym dziwnego ze uczelnia ma kika wydzialow i kierunkow? Wiele panstwowych uczelnie ma rozne wydzialy i kierunki, jak np. UJ. Cytat:
Cytat:
Kazdy moze miec wlasnie zdanie na temat kazdej szkoly , ale na Boga dziewczyny zastanowcie sie pod jakim katem oceniacie. Chyba wazne jest zaplecze naukowe i to co z tej szkoly mozecie wyniesc. Najpierw sie zorientujcie jak jest u konkurencji, a potem krytykujcie. Ja na temat Krakowskiej tez wiele slyszalam , ale nie bylo mnie tam wiec nie oceniam , kazda ze szkol ma swoje plusy i minusy.
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Oj, chyba jesteś lekko przewrażliwiona
![]() Żadna z nas nie napisała o sobie, lecz cytuje: co średnio wygląda dla wielu osób (ale nie wszystkich) Jeśli poczytasz fora czy rozmawiasz ze znajomymi także z innych Uczelni, to takie są opinie, jednym to przeszkadza innym nie, ale jest to sprawa indywidualna co też wszystkie podkreślałyśmy. A to, że MWSZ jest Niepubliczną Uczelnią Zawodową a KWSPZ Niepubliczną Uczelnią Medyczną jest spowodowane ukierunkowaniem studiów. Przedstawiamy suche fakty i swoje opinie, każdy ma prawo interpretować je w specyficzny dla siebie sposób - uszanujmy to. To, że wiele osób wybiera Uczelnie według nazw, profilu działalności, rankingów bądź prestiżu nie jest niczym odkrywczym i jest cechą indywidualną. Dajmy więc każdemu możliwość własnej interpretacji. W końcu każda opinia na forum jest subiektywną opinią autora. |
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się z Tobą Anabelle28
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- eh, przede mną matura ustna z polskiego... dziewczyny, a wam jak poszło ? Macie to za sobą, czy ciągle przed jak ja ? :| |
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Nie powiedziałabym, że jest to chore uwielbienia. Po prostu znam osobę, która chodziła ze mną do liceum i po maturze udała się do Małopolskiej i wiem, co oni tam robią. I moim zdaniem, to właśnie przez takie Szkoły kosmetolog jest dla większości kosmetyczką.Niby są studia, a jednak większość powie, że "studiowałaś paznokcie". Jeśli komuś nie przeszkadza pakowanie zawodów, podkreślam, dwóch różnych do jednego worka, to wybór dla mnie jest prosty. Oczywiście-nie byłam tam na zajęciach, moje opinie opierają się na rozmowach z osobami, bardziej lub mniej bliskimi, które miały lub mają coś wspólnego z Małopolską.
Mogłabym powiedzieć jeszcze parę słów po obserwacji Małopolskiej na targach każdych jednych... ale myślę, że same doskonale wiecie, jak to wygląda. Nie mniej jednak- powodzenia dla każdej, która wybierze Małopolską. Pozdrawiam. ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- A swoją drogą chętnie przedstawię jeszcze jeden przykład-wczoraj spotkałam na LNE dziewczynę, która kończyła u nas, w KWSPZ, kosmetologię, a teraz kontynuuje naukę na studiach mgr w Katowicach. Była zainteresowana studiami podyplomowymi na kierunku kosmetologia dla kosmetologów dalej W KWSPZ I co powiedziała- mianowicie, że "jest bardzo zadowolona z naszej Uczelni i zawsze zachwala, natomiast Katowice-to masakra"-zatem jak widać, nie ma reguły. Warto dodać, że KWSPZ obchodzi w przyszłym roku jubileusz-10lecie istnienia plus to, że w rankingach Uczelni prowadzących kosmetologię jest położona baaardzo wysoko- co wynika z doświadczenia i profesjonalizmu wykładowców, ale to również studenci zapracowali przez lata na tak dobrą opinię w rankingach. A teraz idę uczyć się chemii, bo wstałam o 6 a już tak mi czas ucieka ;P |
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam w czwartek polski.. Ach.. i mętlik w głowie, co do szkół. Właśnie sprawdziłam rankingi na perspektywach i MWSZ jest wyżej o 4 miejsca jak KWSPZ prestiż ma wiekszy i coś tam jeszcze, ale warunki do nauki ma lepsze kwspz :P Ech i jak tu wybrać ![]() ![]()
Edytowane przez Klaudia9212 Czas edycji: 2011-05-16 o 09:45 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny .! też zastanawiam się gdzie iść na studia. Wiecie może ile płaci się za studia dzienne na mwsz albo kwspz ?
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Która z was zamierza studiować kosmetologie zaocznie?
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
dzięki
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Klaudia9212 a Ty też wybierasz się na kosmetologie?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Tegoroczni rekruci mają dodatkowe atrakcje
Aż żałuję, że nie było nic takiego jak sama decydowałam się na tą Uczelnię ![]() Oferta promocyjna rekrutacji 2011/2012:- do 10.08.2011 r.
Szczegóły na stronie internetowej Uczelni w aktualnościach: www.kwspz.pl |
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli będziecie miały pytania to piszcie.
Sama najpierw poszłam na AGH na Geologię i dopiero po jakimś czasie zorientowałam się, że to jednak nie dla mnie - mimo, że kierunek bardzo ciekawy. Rozumiem więc, że warto znać różne szczegóły o Uczelni, kierunku jak i możliwości pracy, aby nie marnować czasu i później pracować w zawodzie, na którego naukę poświęciliśmy wiele czasu. Sporo osób bagatelizuje wybór studiów, tymczasem jest to nasza pierwsza poważna decyzja, która może wpłynąć na naszą pracę na następne 40 lat ![]() W razie czego dysponuje przedmiotami z podziałem na semestry, które możecie spotkać na KWSPZ - więc jeśli ktoś nie wie czego spodziewać się po kosmetologii to proszę pisać
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Nic się nie martwcie - na pewno pójdzie Wam świetnie matura
![]() Niestety matura to pikuś w porównaniu do egzaminów na studiach - szczególnie tych z dwóch semestrów ![]() Poza tym pozytywne podejście to podstawa - nie można się dołować. |
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Grunt to dobre podejście do życia
|
|
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
wybiera się ktoś z was w tym roku na KWSPZ na dzienne;>?
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli wybiorę tę uczelnię, to tak
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
o to moze sie spotkamy
tylko jeszcze sama sie zastanawiam ktora wybrac;/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.