|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
![]() chyba,ze do weekendu nic sie nie rozwinie,to moze wtedy... Ide zaraz na przepływy i ktg,pewnie czegos sie dowiem ![]() Z resztą młoda ma (liczac od poniedzialku) dwa tygodnie na wyjscie,inaczej bedzie wywoływana. A tego chciałabym uniknąć :/ Ja tak jęczę i narzekam,ale w gurncie rzeczy nie jest źle Boli i tyle,ale daje sie zyć ...i fajnie tak czekać
|
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że ja czasami też się nie mogę doczekać, żeby młody był już na świecie z tym, że u nas trzeba poczekać jeszcze 2 msc
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn. on pracuje w szpitalu i bedzie mi robil to ktg
|
|
#664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdecydowanie na przyszłą ciąże będę musiała zmienić lekarza, chociaż po tych 9 msc jak chodzę do niej, to ją naprawdę b. lubię,a przede wszystkim mam do niej zaufanie. Ale minusem jest właśnie to, że nie pracuje w szpitalu
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Stokrotka właśnie najbardziej się obawiam, że też tak będę się czaić do tego porodu i na koniec już będę zmęczona i mi się porodu odechce ![]() Justa ja też tak mam, że mój gin nie pracuje w szpitalu, ale to jest mały szpital i poprzez częste wizyty w nim zdążyłam już poznać wszystkich lekarzy i część z nich mnie już zaczyna kojarzyć
|
|
|
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski
Niech któraś, która ma blizej, powstrzyma tą szaloną stokrotkę przed tym myciem okien. ![]() ![]() Wiecie co mi się dziś zrobiło. Rano przyszłam do pracy, posiedziałam chwilę i tak mi zdrętwiała cała dolna część ciała, a dokładnie mówiąc wszystkie babskie sprawy, ze nie mogłam chodzic. Normalnie jakby mi ktoś to wyciął. Przestraszyłam się trochę. Teraz tez jakoś dziwnie sie czuję i co najgorsze, Ewa się nie rusza, a wczoraj dała tak popis, że wszyscy patrzyliśmy na skaczący brzuch. Mój lekarz dzieki Bogu pracuje w szpitalu i zawsze ze mną jest, jak zdarza mi się tam trafić, a po za tym siostra mojego taty jest oddziałową ginekologi i położnictwa więc chyba nie dadzą mi zrobić krzywdy ![]() i jak na złość mmój mąż dzis wyjechał na szkolenie i wróci jutro w nocy. Ale mam stracha.
------------------------------------------------ Ewunia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i49cwa1dd033ibe.png ![]() ![]() Olgusia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69n4vy31f0.png Edytowane przez dorcia1465 Czas edycji: 2011-05-19 o 10:21 |
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki,
Ale tu dzisiaj cicho ![]() Ja byłam rano w lab, skoczyłam jeszcze na pocztę i musiałam dzwonić po męża bo tak mnie w pachwinie zaczęło boleć że nie dałam rady iść. W ogóle strasznie źle spałam, całą noc bolał mnie brzuch jakbym miała okres, bałam się że urodzę Teraz jest trochę lepiej ale odnoszę wrażenie że leki przestają działać i znowu mam skurcze
|
#668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sie złozyło,ze moj akurat pracuje w szpitalu,ale ie kierowałam się tym przy wyborze ![]() Cytat:
Maz mnie pogania na dodatek ![]() Przepływy mam bez zmian,czyli jeden super,drugi trochę poniżej normy,ale moze być. KTG wykazuje skurcze,ale słabe. Narazie bedziemy co 2 dzien sprawdzac,czy młoda ma się dobrze No i gin powiedział,ze jesli do poniedziałku nic sie nie rozkręci,a bede się meczyć to mozemy rozważać wywoływanie,ale nie jest za tym. Ja w sumie tez nie ![]() Cytat:
![]() Moze Ewa uciska Ci jakiś nerw,stąd drętwienie? ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
za te 2 tygodnie ![]() Moze bedziesz musiała brac wieksza dawkę leków...?Albo siedziec i sie nie ruszac
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
Dorcia ja poszłam z psem, potem do biblioteki i w bibliotece myślałam, że zemdleję. Tym bardziej, że jestem niskociśnieniowcem i taka pogoda mnie dobija. Normalnie chodzę jak jakiś trupek
![]() Stokrotka powiedz mężowi, żeby sam się zabrał za rodzenie, a nie Ciebie pogania ![]() Karina ja w naszym szpitalu jeszcze nie byłam, ostatnio leżałam w sąsiedniej miejscowości, bo tam byłam jeszcze zameldowana i wydawało mi się, że tam muszę leżeć Także dla mnie poród u nas to będzie pierwsza wizyta w tym szpitalu ![]() Asiago Ty powinnaś leżeć, ale trzymam kciuki, żeby bliźniaki wytrzymały jeszcze te 2 tyg
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
No to widze, ze dzisiaj jest jakiś dzień bóli. Właśnie byłam na zakupach w Biedronce-muszę przejść tylko przez ulice i teraz boli mnie w dole brzucha. Tzn. już przechodzi. Do tego Martyna dzisiaj nie jest aktywna i oczywiście sie martwię.
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dawajcie mi te bóle ,przydadzą się ![]() ja sie doszkalam w temacie karmienia piersią...
|
|
#672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dziecię też dzisiaj jakoś mało aktywne, czasem ma takie dni po prostu.---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- A co ta Twoja laktatorka mówi o podawaniu herbatek albo wody? |
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a laktatorka,uwaza,ze dopajac nie trzeba,ewentualnie zwieksza sie ilosc karmien jesli jest ciepło np. ,no i podawanie butli moze powodowac podobno (szczeglnie u malenkich dzieci) problemy z techniką ssania piersi. Ale ogolnie nie tępi dopajania,uwaza je po prostu za zbędne (szczeglnie herbatki).
|
|
#674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I mam o wiele wyższe ciśnienie, więc nie wiem czy dam radę brać większa dawkę. Zobaczymy co gin powie. Po za tym wczoraj zaczęły mi wyłazić żylaki na nogach i na brzuchu Nie tyle co rozstępy, ale normalnie żyły i wygladają jak żylaki na nogachA ty Stokrotko jeszcze pewnie trochę pochodzisz...lepiej bierz męża w obroty zamiast leków na wywołanie, bo po nich boleśniejsze skurcze są. Dzięki dziewczyny za kciuki ![]() Dorcia to faktycznie może być ucisk, ja tak mam właśnie w prawej pachwinie, a na początku ciąży miałam ucisk na nerwy z obu stron na pośladki, to czułam jakbym miała martwą skórę ![]() Myha to chyba faktycznie taki dzień bóli u nas wszystkich Może to pogoda Nie martw się, Martynka na pewno da znać że z nią wszystko ok
|
|
#675 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Stokrotka widzę, że ćwiczysz swoją i naszą cierpliwość ![]() Cytat:
Cytat:
A z aktywnością dziecia to ja się już nauczyłam, że zazwyczaj jak czekam i zaczynam się martwić, to ona się nie rusza ![]() Cytat:
Trzymam żeby maluszki jak najdłużej posiedziały w brzuszku i żeby szpital teraz nie był potrzebny!Cytat:
![]() Myha spokojnie! Masz na wszelki wypadek nospę, jakby coś dalej bolało? Mała na pewno niedługo da znać o sobie A my wczoraj zaszaleliśmy i wybraliśmy się do ikei. Wróciliśmy z łóżeczkiem i komodą Komoda bardzo mi się podoba, do łóżeczka nie byłam przekonana, ale TŻ zadziałał urokiem osobistym i kupiliśmy Zresztą ten komplet już dawno oglądaliśmy. Teraz czeka mnie jeszcze wybór materaca i tu właśnie mam do Was pytanie - jaki polecacie? Bo ja myślałam o tym gryka-pianka-kokos, ale ostatnio znowu wyczytałam, że one za twarde jednak są i teraz to już nie wiem ![]() Wczorajsza wyprawa jednak solidnie mnie zmęczyła, bo zrobiliśmy trochę kilometrów autem, łażenie po sklepie też sporo czasu zajęło, mam nadzieję, że sobie nie zaszkodziłam... Na szczęście moja mała i wczoraj i dziś daje znać o sobie, a to mnie uspokaja... |
||||
|
|
|
#676 | |
|
Rozeznanie
|
Jestem cała odrętwiała, ale mała zaczęła sie ruszać, więc troszkę odetchnęłam. Po pracy jadę do domu i kładę sie poleżeć. Upał u mnie tez jest kosmiczny, ale nie musze dziś robić obiadu więc będę leżeć i pachnieć
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() storkrotka Ty nie proś o bóle bo za chwilę bedziesz chciała, żeby Ci je zabrać i nie myj tych okien ![]() asiago jeszcze troszke musisz wytrzymać, ale to juz z górki. Po porodzie te wszystkie cuda które Ci wyszły pochowają się i znów bedizesz jak ta lala. DAnia ile daliście za łóżeczko???? justa Ty zacznij uczyć psa, zeby sam wychodził, no i brawka dla męża za wczorajszy atak na teściową
------------------------------------------------ Ewunia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i49cwa1dd033ibe.png ![]() ![]() Olgusia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69n4vy31f0.png Edytowane przez dorcia1465 Czas edycji: 2011-05-19 o 13:08 |
|
|
|
|
#677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A po pracy koniecznie odpocznij, zwłaszcza że masz taką możliwość |
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no...ćwiczę w sumie chyba mloda ćwiczy cierpliwośc wszytskich ![]() Ja mam lateksowy,pianka termoelastyczna tez jest dobra z tego co wiem. Znalazłam ostatnio tez takie http://allegro.pl/materac-kieszeniow...605029095.html i wydaja sie byc sensowne. Od tych gryka-kokos powoli sie odchodzi
|
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Martynę trochę czuje-jakby z głębi-tak bardzo delikatnie. Wiem, ze ona ma takie dni,że mało się odzywa. Co do mojego bólu to już przeszło. Wróciłam ze sklepu, położyłam się na chwilkę i ulżyło. To chyba jakieś napięcie. DAnia gratuluje zakupów
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Zgłaszam że mnie nic na szczęście nie boli. Ale wy odpoczywajcie ile wlezie. Moja laska zrobiła mi dziś psikusa. Tj o 6.30 poskakała po pęcherzu obudziła mnie i zmusiła do spaceru do ubikacji. Oczywiście jak już nie mogłam zasnąć to ona się uspokoiła co mogłabym wziąć za fakt że sama poszła spać Stokrotka masz racje. chyba jednak lepiej żeby dostać raz a porządnych bóli a nie taka ciuciu babka w kółko. Może pogadaj z tym swoim dzieckiem żeby zaczęło się ewakuować. Asiago a za twoje maluchy trzymamy mocno kciuki żeby posiedziały jeszcze. Ale chyba bezpieczniej byłoby żebyś się mniej ruszała Ja dziś wybieram się gadać z tą położną czy mnie do SR przyjmie. Mam nadzieję że znajdą dla mnie miejsce
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gadam do niej ,próbuję przekonac,że tu fajna pogoda i w ogóle,ale ma mnie w nosie jak widac ![]() Myha ja nie twierdzę,że gryka-kokos sa złe,po prostu kiedys był na nie booom,a teraz to mija
|
|
#682 | |
|
Zadomowienie
|
Dorcia moim zdaniem dużo - 299zł.
Cytat:
Takie coś wynalazłam http://www.comfortbe.pl/menu,7,eskle..._120x60,kat,81 albo http://allegro.pl/materac-lateksowy-...572167372.html Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2011-05-19 o 14:13 |
|
|
|
|
#683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Tyle łóżeczka kosztują. To i tak niedużo daliście. My chyba za łóżeczko i materac daliśmy 350 zł i powiem Wam, że w porównaniu z tymi co oglądaliśmy w sklepach jest solidniej wykonane |
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łozeczko drewnianie? tzn.w kolorze drewna,czy białe?---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- no ja mysle
|
|
#685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
DAnia z tego co widze to te łóżeczka z Ikei maja trochę nietypowy wymiar-jak wszystko w Ikei i nie wiem czy nie będziesz musiała kupić materac tez w Ikei.
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108662
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() widze ze dzisiaj w miare spokojnie.a ja nie mam za bardzo czasu bo bylismy wlasnie na szczepionce z Michalkiem i biedny tak plakusial ze mnei az lzy staly w oczach no a za chwile mamy isc na spacerek co biedny troszke pospal bo nie wiadomo jak bedzie w nocy poza tym jest zdrowy,i bardzo ladnie sie rozwija i rosnie ![]() Stokrotka ty sie widze nameczysz przed tym caly porodem bidulko ![]() Justa wspolczuje glupich uwag..... mam to samo...i pociesze cie bo po porodzie jest tego o wiele wiecej co do tego testu o kocie w ostrowcu to tez to slyszalam a jeszcze podbno jest jeden ze kiedys jak sie kobieta zapatrzyla na kota to urodzila dziecko podobne do niego Asia zeby maluszki jeszcze posiedzialy ![]() co do dopajania dziecka to ja tez Michalowi nic nie podaje co do materacow to ja jakos nie przywiazywalam do niego wagi.kupilam jeden z tanszych,bo szczerze mowiac po co mialam placic 100 zl czy wiecej jak za 40 zl tez bedzie.i jakos nie wierze w dzialanie cudow na tych materacach,jakos ja spalam,moja siostra i nastepne pokolenia na jednym i ty symaym i nikomu nic nie jest.fakt moze przegieciem jest kladzeniie 3 dzieci na jednym materacu ale kupowanie jakiegos mega wypasnego to dla mnie zbedny wydatek
|
|
|
|
#689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo wiem ze Ikea robi niektóre rzeczy w nietypowych rozmiarach jak np pościel i trzeba u nich kupowaac cała reszte
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podoba mi sie czasem,ale na standardowe wypełnienia nie pasuje :/ Madzik no trochę mnie to męczy,ale jak juz pisałam,bardziej psychicznie ![]() Co do materaca,ja obawiam sie alergii,jestem mega uczuleniowcem,wiec boje sie,ze mloda tez to dopadnie :/ Dlatego gryka-kokos odpadł ,pianki takiej zwykłej cienutkiej bym nie kupiła ,jednak jakies podparcie pod tym kregoslupem musi byc Termoelastyki zbyt drogie,wiec padło na lateks
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Boli i tyle,ale daje sie zyć ...i fajnie tak czekać 

05.06.2010

Teraz tez jakoś dziwnie sie czuję i co najgorsze, Ewa się nie rusza, a wczoraj dała tak popis, że wszyscy patrzyliśmy na skaczący brzuch. 

za te 2 tygodnie