|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() dla Olivierka często gotuje osobno bo staram się nie dawać mu smażonego.On bardzo lubi zupy i np ziemniaki ale musi być sos żeby nie były suche ![]() Cytat:
![]() Bella jeszcze troszkę i dziewczynki będą w domciu ja dzisiaj zjadłam 0,5kg truskawek i nawet dobre były.Zaraz idę jakąś kawkę wypić bo zasypiam
|
||
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Jak wczoraj powiedziałam mężowi, że Nerolka urodziła miesiąc wcześniej, to aż się chłopak przeraził, przekalkulował terminy i stwierdził, żebym się nie wygłupiała, bo będę spała z nogami przy suficie, bo on nawet łóżeczka nie zdąży skręcić
|
|
|
|
#2403 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zalezy jakie to wesele, i gdzie. jezeli male to wybralabym sobie te pierwszą, zresztą uwazam ze jest najladniejsza i ze po urodzeniu ją mozna nosic z paskiem. jezeli wesele duze i eleganckie to wybralabym tą bordową, chociaz pewnie nie jest za wyodna :/ ale pierwsza ta kwiatowa jest boska |
|
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
oliweczka my mamy 200x200. masz wiecej miejsca w łóżku wiec nie śpisz juz tak skulona - także polecam większa kołdrę. Z kupnem pościeli nie ma problemu wcale - jest jedynie trochę droższa
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze jest to, że kiepsko słuchał położnych jak mówiły, że można narysować buźkę, albo całą postać, albo pamperka i np. jakieś samochodziki, lalki i inne - po skończonym dziele jedna dziewczyna miała właśnie pamperka, a obok narty, rakietę tenisową i coś jeszcze a mój na to - Jakbym wiedział to bym Młodemu gitarę basową domalował Bella oby dziewczynki były jak najszybciej z tobą w domku ![]() Nerola żebyś z Izunią wyszła do domciu ![]() Dziubek gratuluję tak zaawansowanego tygodnia ![]() Agula mi się podoba ta pierwsza i ta z all ![]() No i gratuluję kolejnych tygodni A za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam mocno ![]() Muszę iść po lumpkach pobiegać, bo upały idą a ja chcę krótkie bojówki znaleźć
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
|
#2408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) I święcie w to wierzyły....Ciekawa jestem, czy tu mi każą wiązać czerwoną wstążeczkę.... |
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to dlatego, że każde z nas lubi się kołdrą owinąć albo spać z nią między nogami zwiniętą a z jedną to byśmy walczyli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- no i jest nas więcej ![]()
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ahhhhaaa ha zauwazylyscie ze nasz watek juz na polmetku ??
|
|
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Byłam w sklepie... kupilam coca cole sucharki i zapas kislu... i na pocieszenie bakaliowa milke
i 2 gazetki zeby bylo co poczytac i krzyzowki sa w srodku
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam smsa od Nerolki, że dzisiaj napewno wychodzą ze szpitala
|
|
|
|
#2414 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z pościelą nie ma większych problemów- trochę mniejszy wybór i droższe...Super, że Nerolka i Iza wracają do domu!!! |
|
|
|
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Olivierka często gotuje osobno bo staram się nie dawać mu smażonego.On bardzo lubi zupy i np ziemniaki ale musi być sos żeby nie były suche ![]() Cytat:
![]() Bella jeszcze troszkę i dziewczynki będą w domciu ja dzisiaj zjadłam 0,5kg truskawek i nawet dobre były.Zaraz idę jakąś kawkę wypić bo zasypiam
|
||
|
|
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Idę ugotować kisiel
Hmm...cytrynowy pomarańczowy albo truskawkowy ale chyba zdecyduje się na pomarańczowy ciężki wybór ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze jedno pytanko odnośnie narzuty-jaki rozmiar na łóżko 160/200 ( w sumie, to w sklepie facet nam mówił, że ma ono 160 cm szerokości, a długości to jakoś 206...więc jaka narzuta? chyba 160/200, bo nie chcę raczej zakrywać ram łóżka. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
, ale chcemy to zmienić![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- NEROLKA cudowne wieści To dzisiaj czekamy na wieści, jak dasz radę oczywiście |
||
|
|
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam Wam właśnie pisać, ale doczytałam, że brunetka mnie wyprzedziła
też mi Nerolka napisała, że wracaja dzisiaj do domku z malutką. czekaja już tylko na wypis
|
|
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Mnie wczoraj znowu naszły wątpliwości jak sobie poradzę-najbardziej obawiam się o Tofika, ale co ma być to będzie... |
||
|
|
|
#2422 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i tak tez rozwiązaliśmy ten problem - ja mam swoją kołdrę, a tż swoją (łózko właśnie 160*200) - tylko, że my oboje mamy tendencję do wkładania kołdry między nogi więc u nas jedna by nie przeszła, choćby była największa![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka
Zaneta na kopalni w Rudzie Śląskiej ![]() Dziubek trzeba sie śpieszyć ze spotkaniem Slązaczek żeby przed Twoim porodem zdążyć ![]() Agula zdecydowanie ta pierwsza jest cudna |
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2426 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajna pamiątka będzie Cytat:
Ale dla Ciebie to myślę, że 1 ! Cytat:
![]() A w ogóle to dzień dobry. Męczy mnie jakaś wredna biegunka. Na razie nie za duża, ale żołądek boli Co do zabobonów, to moja mama jest w miarę rozsądna, ale teściowa już nie Ile razy już słyszałam, żeby min nie robić, bo dziecko urodzi się z grymasem na twarzy, żeby oczu nie mrużyć, bo też tak będzie robiło ( rzekomo, moja teściowa w ciąży zaglądała przez dziurkę od klucza i teraz TŻta siostra jedno oko mruży ) I tak w kółko...
|
|
#2427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam miec bo mnie brzuch bolal w piatek ale lekarz powiedzial ze jak minie po nospie to zeby nie przychodzic a 26 mam ale przelozyli mi dranie na pozniejsza godzine i nie bedziemy mogly sie przez to spotkac
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
A tak wygladamy
troche brzus nieksztaltny bo maluszek sie kreci
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w jego przypadku 200x200 to też byłoby mało
|
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze, żeby było coś miedzy nogami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

Hmm...cytrynowy pomarańczowy albo truskawkowy ale chyba zdecyduje się na pomarańczowy

Ile razy już słyszałam, żeby min nie robić, bo dziecko urodzi się z grymasem na twarzy, żeby oczu nie mrużyć, bo też tak będzie robiło ( rzekomo, moja teściowa w ciąży zaglądała przez dziurkę od klucza i teraz TŻta siostra jedno oko mruży