Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 05:29   #4411
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A to z dzisiejszego dnia
oo jaka śliczna panienka

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mam parę fotek ze chrzcin
Malwinka miała na sobie sukienke bawełnianą, super milutką i wygodną, bolerko sweterkowe i szydełkową czapeczkę robioną dzień wcześniejnawet jej nie przebierałam w nic innego. cały dzień była w stroju galowym
ale księżniczka

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
umoja Oleńka dzisiaj miała pierwsze imieninki, a jutro kończy pierwszy miesiąc
gratulacje z okazji miesiaca

Oluś właśnie zjadł z cyca i 90ml z butli i nie chce spać
a ja bym sie chetnie połozyła
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 08:49   #4412
wanilia83
Zadomowienie

kurcze ale miałyśmy koszmarny wieczór wczoraj, nakarmiłam młodą ok 20 i chciałam ją położyć spać a ta jak nie zaczęła ryczeć to aż mnie zamurowało ewidentnie coś ją bolało no to ja dawaj ją na rączki i noszę po domu uspokajam ale nic kompletnie nie działało to sobie pomyślałam że może nie najedzona ale cyca też nie chciała i tak przemęczyłyśmy się do 22 prawie, w między czasie podałam jej też troszkę herbatki na brzuszek, po 22 przestałą płakać ale strasznie marudziła i dopiero jak walnęła kupkę to jej przeszło ale to była prawie północ, biedactwo moje zasnęłyśmy ok 1 i młoda ani razu nie obudziła się w nocy na karmienie dopiero ja ją wyciągnęłam z łóżeczka przed 8 ale po karmieniu znowu zasnęła

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

ja też stosowałam Nuva Ring,
zakładasz sama,
nosisz 3 tygodnie i tydzień przerwy w którym jest krwawienie,
tak jak przy tabletkach,
to też jest antykoncepcja hormonalna

dla osób którym nie przeszkadza świadomość że mają cos w pochwie
można wyciągnąć na czas stosunku

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Wanilia ok 40 zł - zaklada sie samemu - to wyglada jak gumka do wlosow - zginasz w pół i wkładasz pionowo - tego nie czuc w ogole w ciagu dnia jak tampona - chociaz na poczatku sie schizowalam ze mi wyleci podczas siusiania podczas stosunku partner tez nie czuje (bynajmniej mojemu nie przeszkadzało) a jak np wyleci podczas stosunku to sie nic nie dzieje- zabezpieczenie pełne - wkladasz go spowrotem - moze przemyc wodą ale zimną - wyciąga sie tez samemu 28 dni ( dzialanie jak tabsy ale omija się żołądek). Stosowałam ponad rok

dzięki

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

zgadzam się, że ta konsekwencja to na później, przecież te dzieci są malutkie, jakim cudem niby mają coś wymuszać w tym wieku, płaczą, bo chcą na ręce, bo potrzebują być blisko; ja sobie tłumaczę, że jakbym nagle wylądowała na Księżycu, nic nie rozumiała, nie była w stanie się ruszać i widziała na odległość może 20 cm to też bym była przerażona i bym chciała, żeby mnie ktoś przytulił
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

dobrze mówisz z tym księżycem ja bym szczerze mówiąc nie mogła słuchac jakby Oli się darł w łóżeczku a ja bym nie podeszła bo "ma się wypłakać"

ja też nie miałabym serca słuchać jak moje dziecko płacze samotne w łóżeczku, to nie na moje nerwy, ja sama uwielbiam się przytulać wieć nie będę miała nic przeciwko temu jak i moje dziecko będzie przytulińskie

czarna super, aż zazdroszczę tego wyjazdu trzymam kciuki za przymiarkę, czemu masz być załamana będziesz wyglądać pięknie Majeczka słodziutka

castia ślicznie Malwinka wyglądała super, w ogóle piękna z niej dziewczynka NAdia przespała całe chrzciny a potem taką kupę strzeliła że upaćkała się po pachy i trzeba było przebrać :P

madzik
super Michałek przybiera a co do krzywienia głowy to chyba 99% dzieci na forum krzywi więc może dzieciaki tak mają ja po prostu jej prostuje główkę i tyle

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 10:13   #4413
aja1
Zakorzenienie

Czarna ale masz śpioszka

Castia ślicznie wyglądała maleńka

Gosiawolna
trzymaj się

Agus z okazji miesiąca

Madzik norma, przejdziecie to. Faceci inaczej podchodzą do nowej sytuacji.
Kiedyś ktoś powiedział "Kobieta kocha swoje dziecko bezgranicznie i bezinteresownie, a mężczyzna zawsze kocha za coś"

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 10:33   #4414
trzyrazyi
Zadomowienie

aja "Kobieta kocha swoje dziecko bezgranicznie i bezinteresownie, a mężczyzna zawsze kocha za coś" .dobre
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 10:47   #4415
agus87
Zakorzenienie

dziekowac w imieniu Oleńki
Stary 2011-05-19, 10:57   #4416
diatoma
Zadomowienie

doznałam wczoraj szoku, Tymek jadł o 18.30, potem po 2 godzinach byl kąpany, i czekalam z butla, a on zasnal i spał do 1.30!
my tez mamy problem z główka bo ucieka czesto na prawo, ale podkladam mu grubo zwinieta pieluche a nawet 2 czasem, i juz czesciej sam z sziebie patrzy na wprost lub w lewo.
kurcze nie moge sie zdecydowac na zabawki, znalazlam taniego sprzedawce a tych zawieszek pelno!!! http://allegro.pl/listing.php/user?c...&change_view=1

korci mnie zeby kupic taki pałąk do wózka, fotelika. ale moze poeczekam az Tymo zacznie sie tym interesowac, i wtedy bede wiedziala w ktorym isc kierunku?

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 11:52   #4417
aja1
Zakorzenienie

Dziewczyny jeszcze na poczekalni któraś podawała link do strony gdzie było jakie promocje w którym sklepie dziecięcych art są, a ja ją gdzieś zgubiłam.
Możecie podać?? plizzzzzzzzzzzzz......... ......

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-19, 11:53   #4418
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry

Wpadam tylko na chwilkę bo dosłownie Maja zabiera mi cały wolny czas. We wtorek minęło 2 tygodnie jak maleńka jest z nami. Przyszła położna i ważyła ją, okazało się, że po 2 tygodniach waży 3800 a jak wychodziłyśmy ze szpitala to ważyła 3150. Karmie ją tylko piersią ale mam tyle pokarmu, że nie nadąża przełykać.

Oczywiście mamy problem z brzuszkiem bo często się pręży i ją boli ale podajemy kropelki Delicol i już są postępy.

Pozdrawiamy wszystkie mamy i dzieciaczki serdecznie. Jak będę miała więcej czasu to postaram się was nadrobić

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 11:57   #4419
aja1
Zakorzenienie

Co do tytułu:

Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-19, 12:37   #4420
Krusiak
BAN stały

Wlasnie wrocilismy od lekarza mały wydawało mi sie ze ma zatkany nos i poszlam popytac o te kolki-a wiec jest zdrowy a kolki sa kazala dawac czopki ale to uspokajajace wiec sie nie zgodzilam/viburgol czy jakos tak/ MAŁY WAZY 5,5KG!!!! I TYLKO NA CYCU JEST JUPI ;-) A JUTRO BEDZIE MIAŁ 4TYG ;-)))))))) WIEC JEST MAŁA KLUSKA ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:07   #4421
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirene,Castia,Iweczka będziemy zwiedzac Włochy! Stwierdziłam,że w tym roku w stroju kąpielowym się nie pokażę,więc robimy sobie wycieczkę po Rzymie,Wenecji i Mediolanie... naprawdę mi trzeba takiej odskoczni...

Maja zostaje z teściową-pewnie będzie mi jej brakowac przez ten tydzień,ale myślę sobię,że dobrze nam to zrobi...tym bardziej,że teraz tak rzadko widuje się z Tż
ale masz aniołka w domku
ale ci fajnie my marzymy z tżtem aby tam pojechać na pewno kiedyś nam się uda

Cytat:
A to z dzisiejszego dnia
ale śliczny aniołeczek

Cytat:
mam parę fotek ze chrzcin
Malwinka miała na sobie sukienke bawełnianą, super milutką i wygodną, bolerko sweterkowe i szydełkową czapeczkę robioną dzień wcześniejnawet jej nie przebierałam w nic innego. cały dzień była w stroju galowym
no damessa jak się patrzy

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moja Oleńka dzisiaj miała pierwsze imieninki, a jutro kończy pierwszy miesiąc
gratulacje

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
kurcze ale miałyśmy koszmarny wieczór wczoraj, nakarmiłam młodą ok 20 i chciałam ją położyć spać a ta jak nie zaczęła ryczeć to aż mnie zamurowało ewidentnie coś ją bolało no to ja dawaj ją na rączki i noszę po domu uspokajam ale nic kompletnie nie działało to sobie pomyślałam że może nie najedzona ale cyca też nie chciała i tak przemęczyłyśmy się do 22 prawie, w między czasie podałam jej też troszkę herbatki na brzuszek, po 22 przestałą płakać ale strasznie marudziła i dopiero jak walnęła kupkę to jej przeszło ale to była prawie północ, biedactwo moje zasnęłyśmy ok 1 i młoda ani razu nie obudziła się w nocy na karmienie dopiero ja ją wyciągnęłam z łóżeczka przed 8 ale po karmieniu znowu zasnęła
kochana współćzuję ci bardzo mi serce pęka jak Oli płacze bo go brzuszek boli.

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilismy od lekarza mały wydawało mi sie ze ma zatkany nos i poszlam popytac o te kolki-a wiec jest zdrowy a kolki sa kazala dawac czopki ale to uspokajajace wiec sie nie zgodzilam/viburgol czy jakos tak/ MAŁY WAZY 5,5KG!!!! I TYLKO NA CYCU JEST JUPI ;-) A JUTRO BEDZIE MIAŁ 4TYG ;-)))))))) WIEC JEST MAŁA KLUSKA ;-)
łoo duży

a ja nie pochwaliłam się chyba mój Oli waży 4850 a wychodziliśmy ze szpitala miał 3195 także przez 6.5 tygodnia ładnie przytył

no i dajemy mleko bebilon i dalej mu się ulewa także chyba wrócimy do nan bo jest połowe tańsze...

i mam pytanie do mam ktore stosowały delicol daję według ulotki 6 razy dziennie po 8 kropelek kiedy to zaczyna działać?

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:12   #4422
Montii
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Castia, czarna, śliczne wasze księżniczki są

kurcze ja sobie nie wyobrażam żebym miała położyć małego i on miałby się ''wypłakać'' :|
Jak mały placze to zawsze podchodzę
ale nie biorę na ręce jak widze,że to typowe marudzenie
zabawiam, przytulam ale nie biorę na rączki
dlatego tez nie przyzwyczaił się do ciągłego noszenia

w ogole ciezko mi pilnowac stalych pór kąpieli itp itd, wy macie stałe?
my niby o 21
ale wczoraj o 21 to my do domu z małym dopiero wrocilismy
a czasem juz o 19 oczy mi trze i marudzi, to go klade o 20
i jak tu byc konsekentnym?

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

mój też waży już 5,5 kg ale jutro będzie miał 11 tygodni

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:55   #4423
Castia
Wtajemniczenie

Malwinka dziękuje ciociom za komplementy buziaka przesyła każdej z osobna!!!!!

ale upał uffff, malwiś nie chciała nawet spać w ogródku, kręciła się wierciła a jak ją wziełam do domu to spi jak suseł za gorąco!!! leje się ze mnie

Montii my to w poniedziałek kapaliśmy małą o północy prawie bo gości mielismy, we wtorek tak koło 21 wczoraj o 2o. różnie też nie o stałych porach ale przeważnie tak 20-21 ją kąpe chyba że bardzo marudzi to wcześniej

aja o to ci chodzi?
http://promobaby.pl/

czarna cudna Majeczka no w lipcu to tylko opaskaw niedziele było chłodno bo też bym jej założyła opaske ale jednak poszła w ruch czapka.
podrózy zazdroszczę jak nie wiem co!!!!!!!!!

my w tym roku chyba nigdzie nie pojedziemy na wakacje nie mamy keszu, może na weekend nad solinę tylko pojedziemy ze znajomymi ale to dopiero w sierpniu.

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-05-19 o 13:56
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:06   #4424
miamore999
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!
jakoś nie mam czasu na pisanie pogoda piękna więc dużo jesteśmy na spacerkach
kupiłam wczoraj małej płytę z piosenkami ( na imieniny hehe) i dziś zasnęła przy niej muszę kupić jakąś kolejną płytę z kołysankami skoro tak to fajnie działa na nią macie jakieś sprawdzone płytki z fajnymi przyjemnymi kołysankami bo nie wiem co wybrać?
Stary 2011-05-19, 14:57   #4425
madzik2221
Zakorzenienie

hej laski
dzieki za slowa otuchy.oby bylo wszystko dobrze
a ja nie mam za bardzo czasu bo bylismy wlasnie na szczepionce z Michalkiem i biedny tak plakusial ze mnei az lzy staly w oczach no a za chwile mamy isc na spacerek co biedny troszke pospal bo nie wiadomo jak bedzie w nocy
poza tym jest zdrowy,i bardzo ladnie sie rozwija i rosnie Nie ma to jak zdrowe dziecko.dostal 2 szczepionki,jedna na pneumokoki a druga nie pamietam,wiem ze na rota wirusy bedzie jeszcze i na jakies zapalenia mozgu czy cos....super ze to wszystko jest tutaj bezplatne bo w pl pewnie by mnie bylo nie stac na takie szczepionki

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:58   #4426
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
to mój wczoraj skończył miesiąc i waży coś ponad 5 kg - muszę go dokładnie zważyć ale nas pobiłaś z tą wagą a myślałam że ja mam tylko dziecko kluskę - bo wszyscy się śmieją że wygląda na dziecko 3-4 miesięczne a nie jedno

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

my niby o 21
\
co do kąpieli to my mamy stałą porę tak ok 19 albo chwilę po go kąpie .

troszkę mnie nie było ale nie miałam czasu a prócz tego wymienialiśmy- sprzedawaliśmy kompa i kupiliśmy laptopa i mamy więcej miejsca w pokoju
dziewczyny muszę wam się pochwalić że mój mały wreszcie daje mi troszkę odsapu.unormowało się to jak na razie od 3 dni - więc mam nadzieję że już tak zostanie.nocki śliczne nawet po 5 h śpi potem się budzi 3 godziny znów się budzi i znów 3 godziny więc jako tako się wysypiam nareszcie a w dzień już też cały czas tak nie marudzi tylko zauważyłam że więcej reaguje na np karuzele rozgląda się i ściągnęłam leżaczek z szafy- i to jest strzał w dziesiątkę mały go uwielbia- śpi na nim -lubi wibrację więc jest bardzo pomocny, nawet bardziej go lubi niż huśtawkę.
dziś byłam z małym u chirurga bo dostałam skierowanie od lekarza- zeby mu sprawdzić wędzidełko pod języczkiem czy nie trzeba naciąć - na szczęście nie
teraz mały śpi na leżaczku a ja mam chwilę niedawno wróciliśmy ze spacerku a za chwilę jak się obudzi to idziemy znów na spacer taka ładna pogoda

pozdrawiamy.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:59   #4427
Ahtaga
Wtajemniczenie

laseczka - jaki masz ten leżaczek?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:00   #4428
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

a ja nie pochwaliłam się chyba mój Oli waży 4850 a wychodziliśmy ze szpitala miał 3195 także przez 6.5 tygodnia ładnie przytył

no i dajemy mleko bebilon i dalej mu się ulewa także chyba wrócimy do nan bo jest połowe tańsze...
spróbuj jeszcze z mlekiem bebiko, niby najtańsze a u moich znajomych jedyne po których dziecko nie ma problemów, Oli super przybrał

monti my niby codziennie po 19 kąpiemy ale sporadycznie zdarza nam się wykąpać i o 17 lub po 20, uuu 5,5 to już super waga

krusiak 4 tyg i 5,5 kg super

widzę że dziś wszystkie wybyły na spacerki ja zjem i spadam na drugi, szkoda siedzieć w domu jak tak fajnie

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:33   #4429
Krusiak
BAN stały

Klusek to on jest fakt ale dziewczyny dzis robilam rozeznanie w szafie Janka i nosimy juz takie małe 68 ew duze 62/np z h&m. Wczoraj mu kupiłam w h&m sweterek taki rozpinany w szpic jak dla starego do tego bluzka z polo w paski, jeansy i buty jak stary wyglada cykne dzis zdjecie to wstawie ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:45   #4430
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
aja o to ci chodzi?
dzięki

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-19, 16:23   #4431
diatoma
Zadomowienie

my na dworku bylismy godzinke, ale w tym sloncu troszke i trosszke w cieniu, a maly ma na polowie glowki chyba potowki, takie plamki sa wykape go dzis w nadmanganianie to zobaczymy.
polozylam malego na macie wlasnie i zlapal faze...na kupe,az sie boje tam zajrzec bo to dwudniowka będzie

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-05-19, 17:16   #4432
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny muszę wam się pochwalić że mój mały wreszcie daje mi troszkę odsapu.unormowało się to jak na razie od 3 dni - więc mam nadzieję że już tak zostanie.nocki śliczne nawet po 5 h śpi potem się budzi 3 godziny znów się budzi i znów 3 godziny więc jako tako się wysypiam nareszcie a w dzień już też cały czas tak nie marudzi tylko zauważyłam że więcej reaguje na np karuzele rozgląda się i ściągnęłam leżaczek z szafy- i to jest strzał w dziesiątkę mały go uwielbia- śpi na nim -lubi wibrację więc jest bardzo pomocny, nawet bardziej go lubi niż huśtawkę.
dziś byłam z małym u chirurga bo dostałam skierowanie od lekarza- zeby mu sprawdzić wędzidełko pod języczkiem czy nie trzeba naciąć - na szczęście nie
teraz mały śpi na leżaczku a ja mam chwilę niedawno wróciliśmy ze spacerku a za chwilę jak się obudzi to idziemy znów na spacer taka ładna pogoda

pozdrawiamy.
no to super wiadomosci

a mój nie chce dzis spac, tzn rano spał na dworzu, a teraz łapie drzemki 10 minutowe, a ja nie moge nic zrobic
wszystkie na spacerkach pewnie, a my mielismy isc drugi raz po obiedzie z tatusiem, ale tatus jeszcze w pracy siedzi i jak wroci, to bedzie pewnie za pózno
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 18:04   #4433
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Jak mały placze to zawsze podchodzę
ale nie biorę na ręce jak widze,że to typowe marudzenie
zabawiam, przytulam ale nie biorę na rączki
dlatego tez nie przyzwyczaił się do ciągłego noszenia

my niby o 21

mój też waży już 5,5 kg ale jutro będzie miał 11 tygodni

ja też jak płaczę staram się najpier podejść pogłaskać po główce i w n
ocy np to pomaga w dzień to różnie ale branie na ręce to ostateczność.

my kąpiemy ok 20, tak najczęściej 15 minut przed, czasem po 20 to zależy jak tż ma pracę jak ma 2 zmianę to wraca przed 20 to po 20 kąpiemy ale to 2 razy w tygodniu tylko. ale tej godziny staramy się trzymać żeby miał ten rytuał zachowany, a jak np raz wróciliśmy od lekarza o 21.30 to w ogóle nie kąpaliśmy tylko butlę dostał i spać żeby go już nie męczyć.

Cytat:
aja o to ci chodzi?

my w tym roku chyba nigdzie nie pojedziemy na wakacje nie mamy keszu, może na weekend nad solinę tylko pojedziemy ze znajomymi ale to dopiero w sierpniu.
swietna stronka wczesniej tego nie widziałam

ooo nad solinę moje ukochane miejsce mam babcię w bieszczadach i uwieeeelbiam tam jeździć

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
to mój wczoraj skończył miesiąc i waży coś ponad 5 kg - muszę go dokładnie zważyć ale nas pobiłaś z tą wagą a myślałam że ja mam tylko dziecko kluskę - bo wszyscy się śmieją że wygląda na dziecko 3-4 miesięczne a nie jedno

super że mały tak przybiera i że daje ci pospać i że to wędzidełko ok
\a mój jakoś chwilę w leżaczku pol,eży i marudzi... może jeszcze za wcześnie dla niego ...

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
spróbuj jeszcze z mlekiem bebiko, niby najtańsze a u moich znajomych jedyne po których dziecko nie ma problemów, Oli super przybrał
wiesz co jeszcze spróbujemy dać gerbera i wtedy bebiko, zobaczymy bo ten bebilon u nas się nie sprawdza chyba ze trochę trzeba czekać na efekty ale póki co ulewa gorzej niż po nan.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
my na dworku bylismy godzinke, ale w tym sloncu troszke i trosszke w cieniu, a maly ma na polowie glowki chyba potowki, takie plamki sa wykape go dzis w nadmanganianie to zobaczymy.
polozylam malego na macie wlasnie i zlapal faze...na kupe,az sie boje tam zajrzec bo to dwudniowka będzie

a co do potówek nawet jak go lekko ubierasz może dostać potówki bo teraz tak gorąco że masakra

a ja od 15 na dworku teraz brachol wziął małego i jeździ z nim po drodze koło domu jeszcze pół godzinki i będzie 3 godzinki od jedzenia to się pewnie głodomorra będzie budzić tym bardziej ze wiekszosc mleka ulał

matko już 19 a moje dziecię dalej śpi!!! juz 3.5 godziny ciekawe jak po kapieli zaśnie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-05-19 o 19:04
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 19:21   #4434
izunia233
Zadomowienie

Eirene ja zaczełam podawac delicol w zeszły czwartek, 5-6 kropli przed kazdym jedzeniem ale nie czesciej niz co 2 godziny i poprawe zobaczylam w poniedziałek. Ale tez zuwazyłam, ze mała po nim ulewa bo wczesniej nie.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 20:23   #4435
87czarna
Zakorzenienie

Castia jeszcze sobie odbijecie! pewnie gdyby nie wesele,to teżnigdzie byśmy nie pojechali...

Montii staram się małą kąpac o jednej godzinie,ale wiadomo...są poślizgi

Wanilia ach,bałam się tej przymiarki jak nie wiem co...! ostatnio nie wyglądałam najlepiej

No iii.. pierwsza przymiarka za mną. Dosyc duzo było poprawek,bo jednak przez ten czas dużo schudłam. Zdecydowałam się jednak na welon...wygląda pięknie KUpiłam też buty. Obcas ma 10 cm Nie wiem jak dam radę?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 20:34   #4436
Ahtaga
Wtajemniczenie

a ja muszę biec po mleko do apteki;/ Mały tak mi spompował cyce, że s puste i nie czuję żeby się zbierało mleko Napewno jużto pisałyście ale nie mam czasu szukać bo zaraz go będę kąpać i muszę mu coś dać...Jakie mleka Wy podajecie dzieciom? Mój Michałek nie jest wcześniakiem i dobrze przybiera na wadze, więc chyba jakieś zwykłe powinnam kupić?

edit. W sumie ostatnio kupka jest tylko jedna na dzień i to z problemem..

Stary 2011-05-19, 20:39   #4437
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
a ja muszę biec po mleko do apteki;/ Mały tak mi spompował cyce, że s puste i nie czuję żeby się zbierało mleko Napewno jużto pisałyście ale nie mam czasu szukać bo zaraz go będę kąpać i muszę mu coś dać...Jakie mleka Wy podajecie dzieciom? Mój Michałek nie jest wcześniakiem i dobrze przybiera na wadze, więc chyba jakieś zwykłe powinnam kupić?

edit. W sumie ostatnio kupka jest tylko jedna na dzień i to z problemem..
Ja daje Mai Bebilon. Wcześniej próbowałam Nan i Bebiko,ale był ból brzucha i brzydkie kupki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 20:51   #4438
diatoma
Zadomowienie

Ahtaga ja tez daje bebilon, w szpitalu juz go dostawal i ze nic mu nie bylo to kontynuujemy, tylko jest dosc drogawy, i przy jego obecnej czestotliwosci jedzenia wychodza nam prawie 2 paczki na tydz , czyli ok, 80zl. cale szczescie ze po 4 mieisacu mozna jakies kaszki dawac!

ale nam Tymo pieknie przespal pol dnia, po poludniu byl rozzkoszny i gadatliwy na swoj sposob, a ostatnia godzine darl sie w nieboglosy i nic nie pomagalo, wykapalam go z mama to na czas kapieli ucichl, no a potem znowu... narazie spi, ale boje sie ze sie obudzi, o juz...masakra!!!

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-05-19, 21:02   #4439
Ahtaga
Wtajemniczenie

dzięki. Pewnie kupię ten Bebilon. Czekam na pojazd i w drogę po papu dla niunia

Stary 2011-05-19, 21:03   #4440
Mirabilka
Zakorzenienie

Ciekawe czy w Polsce kiedykolwiek będzie darmowa antykoncepcja – Tajka zazdroszczę

a ja dziś dostałam okres - 5 tyg po porodzie myślałam, że zdążę zaliczyc wizytę u gina i się zdecydowac na jakis środek - a tu lipa

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości