|
|
#1591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...
Aleście się wczoraj rozruszały na forum
. Ja się w tym czasie zajmowałam robieniem wszystkiego, tylko nie tego co trzeba i później oglądaniem serialu.Plan na wczoraj wykonany o tyle, że nie siedziałam cały dzień gapiąc się w sufit/komputer/wnętrze kołdry, przed najważniejszymi rzeczami stchórzyłam, ale za to aż do wieczora odcinałam punkciki z listy rzeczy do zrobienia. Dziś obudziłam się sama z siebie koło 6 rano, ale wstawałam na kilka rat, najpierw pod prysznic, później po herbatę i tak mi zeszło do niedawna. I to by było na tyle rozczulania, zaraz zabieram się za odbębnianie zaległych punktów z listy wczorajszej i jeszcze kilku z dzisiejszej: -na dobry początek kilka ćwiczeń i brzuszki -praca na ćwiczenia popołudniowe -szukanie zgubionych materiałów na zaliczenie -kilka telefonów w kwestii organizacji sesji -wyjście na te cholerne zajęcia i przyjęcie ich "na klatę" wieczorem, po powrocie: -wyszukanie materiałów do prac pisemnych -zadanie z angielskiego -przeczytanie kawałka PRAWDZIWEJ książki -pójście wcześnie spać |
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAAAA hahahahhahahhaaaaaaaahaha hah, umarłam...
![]() Cytat:
Najwyżej mnie nie wpuszczą. Musimy się jakoś zgadać to się zobaczymy. Laski (głównie te z Warszawy), może i Wy jeszcze zdołacie sie na ten bezłatny kurs zapisać? To by mogło stanowić nasze pierwsze wątkowe spotkanie . Więc? W sobotę o 13.Link: http://interesujaceszkolenia.pl/szko...ng-things-done
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-19 o 10:45 |
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
To coś dziwnego. Ja dostałam natychmiast. Może sprawdź w spamach.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdziłam, niestety. Może kliknę rejestracje jeszcze raz.
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
Wstałam dziś przed 9 i znowu się obijam
próbuję coś sprzątać, ale z przerwami na komputer, na posiłek, na cośtam ale dobra, plan jest taki:- posprzątanie pokoju i kuchni i zrobienie sprawozdania!!! (odkładane z wczoraj), - wyjście na uczelnię, - zakupy, - po powrocie obiad, sprzątanie łazienki. A odnośnie szukania pracy, to mnie to czeka za jakieś 2 miesiące... Jak sobie pomyślę, to aż mnie skręca
|
|
|
|
#1597 |
|
Zadomowienie
|
Racuchy do kawki
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
jak je robisz? wygladaja swietnie...moze usmaze sobie z 5 ...dieta, nie?:/
|
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Wsypuję do naczynia pół kilo mąki pszennej i szczyptę soli, mieszam. Potem robię wgłębienie w mące i wrzucam 50g rozkruszonych drożdży, zasypuję 2 łyżkami cukru i zalewam pół szklanką ciepłego mleka, zakrywam miskę ścierką i czekam 15 minut, aż drożdże urosną. Potem wbijam jedno jajko i szklankę ciepłego mleka i wszystko mieszam ręką. Dosypuję też mąki tak na oko, żeby ciasto się nie kleiło i odstawiam na około godzinę do wyrośnięcia (najlepiej jest miskę położyć na garnek z gorącą wodę, szybciej urośnie), no i potem w garnku grzeję olej i nabieram na łyżkę trochę ciasta i wrzucam na olej, aż się zarumienią
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do jutra muszę coś skończyć, później na sobotę mam termin skończenia kolejnego czegoś i kolejna rzecz na poniedziałek... W dużej mierze prokrastynowanie się kłania... ale na usprawiedliwienie dodam, że naprawdę mam dużo obowiązków. |
|
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Coffee With Milk prześliczne racuszki
|
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
Co dzisiaj chcę zrobić?
1. PORZĄDKI odkurzenie dywanów starcie kurzu wyniesienie śmieci(x3 z powodu segregacji) umycie wc przejrzenie rzeczy z biurka +usunęcie niepotrzebnych zmycie podłóg w całym domu segregacja gazet Podczas przeglądania rzeczy z biurka (i z szafek) dogrzebałam się do kartek,które dostałam z różnych okazji. W 6 klasie szkoły podstawowej na lekcji wychowawczej pisaliśmy zalety innych.I przeczytałam jakie zalety widzą inni we mnie. ''imponuje mi twoja wiedza''-najlepszy,a kolejny -''podobają mi się twoje piersi'' ( ).Przeczytałam też list od Ukochanego i jakoś cieplej mi się zrobiło na sercu .Napisałam kilka maili do osób robiących własnoręcznie kartki.Poszukam też na wizażu.Chciałabym ofiarować Ukochanemu kartkę z okazji urodzin(jeszcze tylko 3 tygodnie) i kartkę z okazji naszej III rocznicy(miesiąc i 3 tygodnie ).Idę działać dalej z rzeczami z listy poniżej. 2. ANGIELSKI phrasal verbs-roz.12,roz.13,roz.14 collocations-roz.7,roz.8,roz.9 3. FRANCUSKI rozdział o zdrowiu(nie zrobiłam go w końcu) 4. KOREPETYCJE przygotować się do korepetycji 5. RACHUNKOWOŚĆ zespół kont''0'',zespół kont''1'' i zespół kont''2'' (wreszcie nauczę się na pamięć) 6. EKONOMIKA rozdział ''działalność produkcyjna''(i nauczenie się go na pamięć) 7. ZOSIA wizyta u weta w celu przycięcia ząbków i obejrzenie ''łysinki''. |
|
|
|
#1603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozumiem, ze sama nie robisz kartek? Zaczniesz?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
||
|
|
|
#1604 |
|
Przyczajenie
|
Oj Dziewczyny! Przyłączam się do zbiorowego lamentu. Nie wiem czego się boję. Mam, na przykładzie moich znajomych z roku, dowód, że robota jest. Wystarczy przygotować cv, iść pogadać i tyle. Nie pociesza mnie to. To tylko strach przed nieznanym? Koniec studiów, obrona, pozytywne recenzje mojej pracy to coś, czemu nie dowierzam. Po części dlatego, że u mnie na studiach było dość "ostro". Po pierwszym semestrze odpada połowa osób, są egzaminy, które powinno się zdać na 3., a zdaje się na 5. roku, bo taka "specyfika" przedmiotu. Nie łudzę się jednak, że to jest powód. Może jest, ale w 20% powiedzmy. Reszta to jakieś moje rojenia
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak to jest. Picasso kiedys powiedzial cos co z powodzeniem mozna zastosowac do ogolnego wzorca poczucia wlasnej wartosci - Piękne kobiety wierzą w swoją inteligencję; kobiety inteligentne nie wierzą w swoją urodę. Niestety taka prawda. czyli inteligentne osoby nei wierza w siebie, nieitenligentne wierza i nie przejmuja sie porazkami... tak was czytam z tym cv i szukaniem pracy za dwa miesiace...dlaczego za dwa miesiace? Z praca to nie jest tak, ze idziesz i dostajesz z marszu. Lepiej zaczac szukac wczesniej. Nie bac sie. Najwyzej pojdziesz na rozmowe kwalifikacyjna, ktora bedzie porazka i nie dostaniesz pracy. Moze to i lepiej. Po co pracowac w miejscu, ktore Ciebie nie szanuje, albo nie rozumie, ze rozmowa to stres? Rozmowa kwalifikacyjna przez telefon? TO znaczy ze jaka tak naprawde? a skad wiedza, ze Ty odbierzesz? moze odbierze Jola, sprzataczka i z ciekawosci poda sie za Ciebie? Szanujmy siebie. Prace mozna znalezc. Rozmowa kwalifikacyjna jest dla obu stron - wy tez widzicie jaki jest szef. dodam taka anegdotke na temat jednej technicznej firmy pod Warszawa...pojechalam na rozmowe kwalifikacyjna. Nie informowali mnie jak ona ma wygladac, a sadze, po tym co zaraz opisze, ze powinni. Po pierwsze miala sie zaczac o 12.00 przyjeli mnie o 13.00...test na cierpliwosc? Po drugie rozmowa trwala ponad 3h. I dlatego sadze, ze powinni mi o tym powiedziec bo od 12 do 15, czy 16 to przeciez mozna umrzec z glodu i stresu. ALe nic takiego nie mialo miejsca. Pytania zadawal szef firmy i jakas pani psycholog. wygladalo to tak, ze raz mialam pytanei techniczne np 'co mozna uzyskac za pomoca dyfrakcji?' albo pytania 'pani najgorsza wada to...' albo 'jaki ma pani znak zodiaku, czy utorzsamia sie pani z jego charakterystyka'.... i tak dalej. Po 3h bardzo grzecznie mnie pozegnami ze zadzwonia nawet jezeli bedzie decyzja odmowna. tylko ze ja wychodzac z tego miejsca, bylam przekonana, ze nawet jak zadzwonia z odpowiedzia twierdzaca, ja tam pracowac NIE bede. Koszmar. Najgorsza rozmowa kwalifikacyjna w zyciu. czulam sie jak pod ostrzalem artyleryjskim. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2011-05-19 o 14:40 |
|
|
|
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i: 76!!! 5 4 3 2 1 ... Boooziu jak ja chcę już być na tym etapie co Ty!!!!!!!!! ![]() Cytat:
Dlatego za dwa miesiące. I za dwa miesiące rozpocznę lament z pełną mocą.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-19 o 14:44 |
||
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Przyczajenie
|
Patri! Geologia inżynierska.
|
|
|
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem, ze sama nie robisz kartek? Zaczniesz?[/QUOTE]
Zacznę od jutra:P Zeby było śmieszniej to mam kilka takich kartek. Kiedyś uczestniczyłam w dwóch projektach(szkoleniach) współfinansowanych z Unii. Były to projekty dotyczące kształcenia ustawicznego oraz zakładania własnej firmy. Na tym pierwszym byłam bliska zgarnięcia 2000 zł na własne kształcenie, ale przeszło obok nosa(również powodu zaprzestania starań w pewnym momencie trwania projektu). W czasie tych projektów uczestnicy właśnie pisali dla innych takie karteczki. 2. ANGIELSKI phrasal verbs-roz.12,roz.13,roz.14 collocations-roz.7,roz.8,roz.9 4. KOREPETYCJE przygotować się do korepetycji Jak sprzątałam to natknęłam się również na książki z biblioteki brytyjskiej. Jestem głupia bo trzymam je tyle czasu, a może ktoś ich potrzebuje. Dlatego też w drodze powrotnej od weta idę na pocztę i wysyłam je dzisiaj pocztą. Nie jestem w stanie od x miesięcy przemóc się i tam iść. Teraz jest mi zwyczajnie cholernie wstyd dlatego wolę stracić te kilkanaście złotych na przesyłkę, niż mieć zapchane konto w bibliotece i sumienie przy okazji. Mam nadzieję,że u weterynarza nie spotkają mnie żadne złośliwości, jaką to kiepską opiekunką jestem skoro ze zwierzakiem od 3 tygodni nie byłam. Eh... |
|
|
|
#1610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to najbardziej boję się tego, że nie znam za dobrze żadnego języka i ośmieszę się na rozmowie albo potem nawet już pracując... Niby uczyłam się angielskiego parę lat, ale mam straszną blokadę do mówienia, nigdy nie byłam w tym dobra... Często też nie rozumiem, co ktoś mówi do mnie, co powoduje dodatkowy stres... Wydaje mi się, że wszyscy naokoło mówią świetnie po ang. (albo w innym języku), dogadują się, potrafią rozmawiać, załatwić coś, wszystko rozumieją a tylko ja NIE. :/ |
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przekazuje dla potomnosci
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, że zaczynając pracę trzeba się nauczyć wielu rzeczy od zera, że się nie wie wszystkiego... W sumie o ile trafi się na życzliwych i wyrozumiałych ludzi to jest super, ja mam na swoim koncie na razie prace dorywcze wakacyjne i miesięczne praktyki ze studiów. I było naprawdę ok. Chociaż jeśli ktoś nawet bez złośliwości zwróci mi uwagę to mam tak samo jak Ty - plama na honorze, wstyd mi i w ogóle. Ale co do języków obcych to naprawdę mnie przeraża jak to będzie... Jak już będę zarabiać i stać mnie będzie, to idę koniecznie na kurs angielskiego. |
|
|
|
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
Lasubmersion, odnosnie Twojego segregowania smieci
:tez kiedys segregowalam. i ktoregos dnia wynioslam wlasnie do tych oddzielnych kontenerow, po czym przyjechal pan smieciarka i radosnie wszystko wpakowal i tak do jednego ![]() Coffee with milk, fajne te Twoje racuchy a na ostatniej miniaturce zdjecia wygladaja jak kurczaki
Edytowane przez Addicted to love Czas edycji: 2011-05-19 o 19:26 |
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te racuchy mi tez sie strasznie spodobaly i chyba zrobie w przyszlym tygodniu i zaniose do pracy, ciekawe co ludzie na to o ile wyjda.... bo jak nie wyjda to nie bede zanosic :p
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Rozeznanie
|
A no wlasnie Nebula szkoda, że u nas jest takie myslenie.
To do : )chyba tyle
|
|
|
|
#1616 |
|
Rozeznanie
|
2. ANGIELSKI
phrasal verbs-roz.12,roz.13,roz.14 collocations-roz.7,roz.8,roz.9 3. FRANCUSKI rozdział o zdrowiu(nie zrobiłam go w końcu) 4. KOREPETYCJE przygotować się do korepetycji 5. RACHUNKOWOŚĆ zespół kont''0'',zespół kont''1'' i zespół kont''2'' (wreszcie nauczę się na pamięć) 6. EKONOMIKA rozdział ''działalność produkcyjna''(i nauczenie się go na pamięć) 7. ZOSIA wizyta u weta w celu przycięcia ząbków i obejrzenie ''łysinki''. Dodaję jeszcze pocztę i wysłanie książek. Co chcę zrobić jutro?(piątek) SZKOŁA POLICEALNA napisanie 3 prac kontrolnych(zabieram się za to od marca )zespół kont''8''(jeśli nie zajrzę do tego to mogę nie iść na zajęcia z rachunkowości) KOREPETYCJE 3 razy korepetycje(14:30-19:15) ANGIELSKI phrasal verbs-roz.15,roz.16,roz.17 collocations-roz.10,roz.11 Mam maksymalnie zjechany nastrój. Może dlatego,że to drugi tydzień pod rzęd, kiedy idę do szkoły. A przede mną kolejne 2 takie tygodnie. Mam problem z jednym chłopcem na korkach,którego sytuacja na chwilę obecną wygląda tak:mam same pały z angielskiego i jestem w czwartej klasie podstawówki, więc nieciekawie. Zależy mi,żeby go wyciągnąć, ale kiepsko to widzę. Pocieszeniem są moje dwie inne dziewuszki, które będą mieć super oceny na koniec roku(prawdopodobnie jedna 5,a druga 6 ).Luby poinformował mnie,że teraz będzie potrzebował czasu na naukę, więc znowu zobaczymy się za długi czas. Niunia dostała krople do oczu.Mam smarować jej łysinkę wodą utlenioną.Eh...Co weterynarz to inna metoda leczenia. Wracam do francuskiego. Dobranoc. |
|
|
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moje plany na jutro:
* zaliczyć wejściówkę z gramatyki *odrobić 1 w-f * zająć się łaciną *ogarnąć scs Dzisiaj udało mi się za to: * wyspać ( w końcu!) * zaliczyć literaturę staropolską * zrobić sobie długi spacer *odkurzyć w całym mieszkaniu Co mam jeszcze zamiar zrobić: *iść pobiegać *nauczyć się szeregów alternacyjnych *maseczkę i pedicure Uwielbiam ten wątek! Bardzo mnie motywuje do działania ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
A te racuchy...
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
1. Pobudka, wyszykować córkę do przedszkola [7:00 - 8:00]
2. Wizaż [8:00 - 8:30] 3. Pościelić łóżka, umyć się, ubrać. [8:30 - 9:00] ![]() ![]() 4. Odebrać córkę. [15:30 - 16:00] 5. Dobranocka, kolacja [19:00 - 19:30] 6. Wykąpać dziecko [19:30 - 20:00] 7. Dzidzia do łózia, czytanie. [20:00 - 20:30] Cytat:
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-19 o 21:05 |
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Ja za to nie mam się czym pochwalić zbytnio. Mój wczoraj przygotowany plan zaczynał się od 7 rano a ja spałam do 8:45
Także dzień zaczęłam od 8:45 8:45-9:30 Wstanie itp. 10:00-15:00 Praca 15:30-16:20 Obiad w domu 17:00-19:00 Kurs księgowości 19:30-21:00 Angielski 21:30-22:20 Kolacja lub coś na ząb 22:20-24:00 Praca domowa z angielskiego Zobaczymy ile dziś jeszcze zrobię
|
#1620 |
|
Rozeznanie
|
haha
teraz to sie z tego smieje, ale wtedy bylam niezle zdezorientowana![]() To do : )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

. Ja się w tym czasie zajmowałam robieniem wszystkiego, tylko nie tego co trzeba i później oglądaniem serialu.

próbuję coś sprzątać, ale z przerwami na komputer, na posiłek, na cośtam

).