Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później... - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 09:23   #1591
night prowler
Zadomowienie

Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...

Aleście się wczoraj rozruszały na forum . Ja się w tym czasie zajmowałam robieniem wszystkiego, tylko nie tego co trzeba i później oglądaniem serialu.

Plan na wczoraj wykonany o tyle, że nie siedziałam cały dzień gapiąc się w sufit/komputer/wnętrze kołdry, przed najważniejszymi rzeczami stchórzyłam, ale za to aż do wieczora odcinałam punkciki z listy rzeczy do zrobienia.

Dziś obudziłam się sama z siebie koło 6 rano, ale wstawałam na kilka rat, najpierw pod prysznic, później po herbatę i tak mi zeszło do niedawna.

I to by było na tyle rozczulania, zaraz zabieram się za odbębnianie zaległych punktów z listy wczorajszej i jeszcze kilku z dzisiejszej:

-na dobry początek kilka ćwiczeń i brzuszki

-praca na ćwiczenia popołudniowe

-szukanie zgubionych materiałów na zaliczenie
-kilka telefonów w kwestii organizacji sesji
-wyjście na te cholerne zajęcia i przyjęcie ich "na klatę"

wieczorem, po powrocie:

-wyszukanie materiałów do prac pisemnych
-zadanie z angielskiego
-przeczytanie kawałka PRAWDZIWEJ książki
-pójście wcześnie spać
night prowler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 10:41   #1592
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
o kurz się nie potkną
AAAAAAAAAA hahahahhahahhaaaaaaaahaha hah, umarłam...
Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
Super! Trzeba się jakoś zgłosić? To ja też się zaraz zapisuję i może się tam zobaczymy
Nie wiem właśnie, zgłosiłam się przez net, dostałam informację, że jestem na to zapisana i tyle.
Najwyżej mnie nie wpuszczą.
Musimy się jakoś zgadać to się zobaczymy.
Laski (głównie te z Warszawy), może i Wy jeszcze zdołacie sie na ten bezłatny kurs zapisać? To by mogło stanowić nasze pierwsze wątkowe spotkanie . Więc? W sobotę o 13.
Link:
http://interesujaceszkolenia.pl/szko...ng-things-done

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-19 o 10:45
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 10:48   #1593
dagienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
Nie wiem właśnie, zgłosiłam się przez net, dostałam informację, że jestem na to zapisana i tyle.
Laski (głównie te z Warszawy), może i Wy jeszcze zdołacie sie na ten bezłatny kurs zapisać? To by mogło stanowić nasze pierwsze wątkowe spotkanie . Więc? W sobotę o 13.
Link:
Niestety od rana nie mogę dostać linku aktywacyjnego, najwyżej pójdę tak o.
Stary 2011-05-19, 11:02   #1594
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
Niestety od rana nie mogę dostać linku aktywacyjnego, najwyżej pójdę tak o.
To coś dziwnego. Ja dostałam natychmiast. Może sprawdź w spamach.
Stary 2011-05-19, 11:04   #1595
dagienka
Zadomowienie

Cytat:
To coś dziwnego. Ja dostałam natychmiast. Może sprawdź w spamach.
Sprawdziłam, niestety. Może kliknę rejestracje jeszcze raz.
Stary 2011-05-19, 11:10   #1596
Atka87
Zadomowienie

Wstałam dziś przed 9 i znowu się obijam próbuję coś sprzątać, ale z przerwami na komputer, na posiłek, na cośtam ale dobra, plan jest taki:
- posprzątanie pokoju i kuchni i zrobienie sprawozdania!!! (odkładane z wczoraj),
- wyjście na uczelnię,
- zakupy,
- po powrocie obiad, sprzątanie łazienki.

A odnośnie szukania pracy, to mnie to czeka za jakieś 2 miesiące... Jak sobie pomyślę, to aż mnie skręca

Atka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 12:28   #1597
Coffee With Milk
Zadomowienie

Racuchy do kawki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070817.jpg (51,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070818.jpg (51,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070823.jpg (50,5 KB, 7 załadowań)
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 12:35   #1598
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Coffee With Milk Pokaż wiadomość
Racuchy do kawki
jak je robisz? wygladaja swietnie...moze usmaze sobie z 5 ...dieta, nie?:/
Stary 2011-05-19, 12:42   #1599
Coffee With Milk
Zadomowienie

Wsypuję do naczynia pół kilo mąki pszennej i szczyptę soli, mieszam. Potem robię wgłębienie w mące i wrzucam 50g rozkruszonych drożdży, zasypuję 2 łyżkami cukru i zalewam pół szklanką ciepłego mleka, zakrywam miskę ścierką i czekam 15 minut, aż drożdże urosną. Potem wbijam jedno jajko i szklankę ciepłego mleka i wszystko mieszam ręką. Dosypuję też mąki tak na oko, żeby ciasto się nie kleiło i odstawiam na około godzinę do wyrośnięcia (najlepiej jest miskę położyć na garnek z gorącą wodę, szybciej urośnie), no i potem w garnku grzeję olej i nabieram na łyżkę trochę ciasta i wrzucam na olej, aż się zarumienią
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 12:45   #1600
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Link:
Ja bym się chętnie wybrała, ale aktualnie mam taki zachrzan, że cokolwiek poza pracą byłoby prokrastynowaniem...
Do jutra muszę coś skończyć, później na sobotę mam termin skończenia kolejnego czegoś i kolejna rzecz na poniedziałek...
W dużej mierze prokrastynowanie się kłania... ale na usprawiedliwienie dodam, że naprawdę mam dużo obowiązków.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 12:54   #1601
night prowler
Zadomowienie

Coffee With Milk prześliczne racuszki
night prowler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 12:56   #1602
lasubmersion
Rozeznanie

Co dzisiaj chcę zrobić?
1. PORZĄDKI
odkurzenie dywanów
starcie kurzu
wyniesienie śmieci(x3 z powodu segregacji)
umycie wc
przejrzenie rzeczy z biurka +usunęcie niepotrzebnych
zmycie podłóg w całym domu
segregacja gazet

Podczas przeglądania rzeczy z biurka (i z szafek) dogrzebałam się do kartek,które dostałam z różnych okazji.
W 6 klasie szkoły podstawowej na lekcji wychowawczej pisaliśmy zalety innych.I przeczytałam jakie zalety widzą inni we mnie.
''imponuje mi twoja wiedza''-najlepszy,a kolejny -''podobają mi się twoje piersi'' ().
Przeczytałam też list od Ukochanego i jakoś cieplej mi się zrobiło na sercu.
Napisałam kilka maili do osób robiących własnoręcznie kartki.Poszukam też na wizażu.Chciałabym ofiarować Ukochanemu kartkę z okazji urodzin(jeszcze tylko 3 tygodnie) i kartkę z okazji naszej III rocznicy(miesiąc i 3 tygodnie).
Idę działać dalej z rzeczami z listy poniżej.

2. ANGIELSKI
phrasal verbs-roz.12,roz.13,roz.14
collocations-roz.7,roz.8,roz.9
3. FRANCUSKI
rozdział o zdrowiu(nie zrobiłam go w końcu)
4. KOREPETYCJE
przygotować się do korepetycji
5. RACHUNKOWOŚĆ
zespół kont''0'',zespół kont''1'' i zespół kont''2'' (wreszcie nauczę się na pamięć)
6. EKONOMIKA
rozdział ''działalność produkcyjna''(i nauczenie się go na pamięć)
7. ZOSIA
wizyta u weta w celu przycięcia ząbków i obejrzenie ''łysinki''.
lasubmersion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:23   #1603
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez Atka87 Pokaż wiadomość
A odnośnie szukania pracy, to mnie to czeka za jakieś 2 miesiące... Jak sobie pomyślę, to aż mnie skręca
I mnie.
Cytat:
Napisane przez lasubmersion Pokaż wiadomość
I przeczytałam jakie zalety widzą inni we mnie.
''imponuje mi twoja wiedza''-najlepszy,a kolejny -''podobają mi się twoje piersi'' ().
Przeczytałam też list od Ukochanego i jakoś cieplej mi się zrobiło na sercu.

Rozumiem, ze sama nie robisz kartek? Zaczniesz?
Stary 2011-05-19, 14:28   #1604
audreyaudrey
Przyczajenie

Cytat:
I mnie.
Oj Dziewczyny! Przyłączam się do zbiorowego lamentu. Nie wiem czego się boję. Mam, na przykładzie moich znajomych z roku, dowód, że robota jest. Wystarczy przygotować cv, iść pogadać i tyle. Nie pociesza mnie to. To tylko strach przed nieznanym? Koniec studiów, obrona, pozytywne recenzje mojej pracy to coś, czemu nie dowierzam. Po części dlatego, że u mnie na studiach było dość "ostro". Po pierwszym semestrze odpada połowa osób, są egzaminy, które powinno się zdać na 3., a zdaje się na 5. roku, bo taka "specyfika" przedmiotu. Nie łudzę się jednak, że to jest powód. Może jest, ale w 20% powiedzmy. Reszta to jakieś moje rojenia .
audreyaudrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:34   #1605
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez audreyaudrey Pokaż wiadomość
Oj Dziewczyny! Przyłączam się do zbiorowego lamentu. Nie wiem czego się boję. Mam, na przykładzie moich znajomych z roku, dowód, że robota jest. Wystarczy przygotować cv, iść pogadać i tyle. Nie pociesza mnie to. To tylko strach przed nieznanym? Koniec studiów, obrona, pozytywne recenzje mojej pracy to coś, czemu nie dowierzam. Po części dlatego, że u mnie na studiach było dość "ostro". Po pierwszym semestrze odpada połowa osób, są egzaminy, które powinno się zdać na 3., a zdaje się na 5. roku, bo taka "specyfika" przedmiotu. Nie łudzę się jednak, że to jest powód. Może jest, ale w 20% powiedzmy. Reszta to jakieś moje rojenia .
uwierz troszke w siebie...w swoja wartosc, albo po prostu w swoje szczescie. Nie jest to proste. ja zaczynam wierzyc dopiero teraz. Chociaz mam momenty kompletnego zwatpienia. A wyladowalam przeciez na doktoracie za granica! nikt mi go nie proponowal, musialam sobie na niego zapracowac.
Ale tak to jest. Picasso kiedys powiedzial cos co z powodzeniem mozna zastosowac do ogolnego wzorca poczucia wlasnej wartosci - Piękne kobiety wierzą w swoją inteligencję; kobiety inteligentne nie wierzą w swoją urodę. Niestety taka prawda. czyli inteligentne osoby nei wierza w siebie, nieitenligentne wierza i nie przejmuja sie porazkami...

tak was czytam z tym cv i szukaniem pracy za dwa miesiace...dlaczego za dwa miesiace? Z praca to nie jest tak, ze idziesz i dostajesz z marszu. Lepiej zaczac szukac wczesniej. Nie bac sie. Najwyzej pojdziesz na rozmowe kwalifikacyjna, ktora bedzie porazka i nie dostaniesz pracy. Moze to i lepiej. Po co pracowac w miejscu, ktore Ciebie nie szanuje, albo nie rozumie, ze rozmowa to stres? Rozmowa kwalifikacyjna przez telefon? TO znaczy ze jaka tak naprawde? a skad wiedza, ze Ty odbierzesz? moze odbierze Jola, sprzataczka i z ciekawosci poda sie za Ciebie? Szanujmy siebie. Prace mozna znalezc. Rozmowa kwalifikacyjna jest dla obu stron - wy tez widzicie jaki jest szef.

dodam taka anegdotke na temat jednej technicznej firmy pod Warszawa...pojechalam na rozmowe kwalifikacyjna. Nie informowali mnie jak ona ma wygladac, a sadze, po tym co zaraz opisze, ze powinni. Po pierwsze miala sie zaczac o 12.00 przyjeli mnie o 13.00...test na cierpliwosc? Po drugie rozmowa trwala ponad 3h. I dlatego sadze, ze powinni mi o tym powiedziec bo od 12 do 15, czy 16 to przeciez mozna umrzec z glodu i stresu. ALe nic takiego nie mialo miejsca. Pytania zadawal szef firmy i jakas pani psycholog. wygladalo to tak, ze raz mialam pytanei techniczne np 'co mozna uzyskac za pomoca dyfrakcji?' albo pytania 'pani najgorsza wada to...' albo 'jaki ma pani znak zodiaku, czy utorzsamia sie pani z jego charakterystyka'.... i tak dalej. Po 3h bardzo grzecznie mnie pozegnami ze zadzwonia nawet jezeli bedzie decyzja odmowna. tylko ze ja wychodzac z tego miejsca, bylam przekonana, ze nawet jak zadzwonia z odpowiedzia twierdzaca, ja tam pracowac NIE bede. Koszmar. Najgorsza rozmowa kwalifikacyjna w zyciu. czulam sie jak pod ostrzalem artyleryjskim.

Edytowane przez Nebula
Czas edycji: 2011-05-19 o 14:40
Nebula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:41   #1606
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez audreyaudrey Pokaż wiadomość
Jeśli mogę znać prawdę, jaki jest Twój kierunek studiów, bo czuję niejakie pokrewieństwo doznań z tym związanych...
No i:
76!!! 5 4 3 2 1 ...
Boooziu jak ja chcę już być na tym etapie co Ty!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
tak was czytam z tym cv i szukaniem pracy za dwa miesiace...dlaczego za dwa miesiace?
Za dwa miesiące, bo chcę spokojnie skończyć studia i spokojnie jechać na wakacje, a nie myśleć, że kurcze super wypadłam na rozmowie o pracę, ale nie przyjmę oferty, bo przeleci mi koło nosa ukochany wypad w góry... :P
Dlatego za dwa miesiące. I za dwa miesiące rozpocznę lament z pełną mocą.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-19 o 14:44
Stary 2011-05-19, 14:44   #1607
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

Za dwa miesiące, bo chcę spokojnie skończyć studia i spokojnie jechać na wakacje, a nie myśleć, że kurcze super wypadłam na rozmowie o pracę, ale nie przyjmę oferty, bo przeleci mi koło nosa ukochany wypad w góry... :P
no tak, przekonalas mnie. co za duzo na glowie to niezdrowo
Stary 2011-05-19, 14:46   #1608
audreyaudrey
Przyczajenie

Patri! Geologia inżynierska.
audreyaudrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:29   #1609
lasubmersion
Rozeznanie

Rozumiem, ze sama nie robisz kartek? Zaczniesz?[/QUOTE]

Zacznę od jutra:P
Zeby było śmieszniej to mam kilka takich kartek.
Kiedyś uczestniczyłam w dwóch projektach(szkoleniach) współfinansowanych z Unii.
Były to projekty dotyczące kształcenia ustawicznego oraz zakładania własnej firmy.
Na tym pierwszym byłam bliska zgarnięcia 2000 zł na własne kształcenie, ale przeszło obok nosa(również powodu zaprzestania starań w pewnym momencie trwania projektu).
W czasie tych projektów uczestnicy właśnie pisali dla innych takie karteczki.

2. ANGIELSKI

4. KOREPETYCJE

Jak sprzątałam to natknęłam się również na książki z biblioteki brytyjskiej.
Jestem głupia bo trzymam je tyle czasu, a może ktoś ich potrzebuje.
Dlatego też w drodze powrotnej od weta idę na pocztę i wysyłam je dzisiaj pocztą.
Nie jestem w stanie od x miesięcy przemóc się i tam iść.
Teraz jest mi zwyczajnie cholernie wstyd dlatego wolę stracić te kilkanaście złotych na przesyłkę, niż mieć zapchane konto w bibliotece i sumienie przy okazji.

Mam nadzieję,że u weterynarza nie spotkają mnie żadne złośliwości, jaką to kiepską opiekunką jestem skoro ze zwierzakiem od 3 tygodni nie byłam.
Eh...
Stary 2011-05-19, 17:44   #1610
Atka87
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak samo, najpierw chcę mieć z głowy studia, obronę. Poza tym często jeśli ktoś przyjmuje do pracy, to chce pracownika od zaraz, a ja do obrony nie dam zwyczajnie rady z egzaminami, pisaniem pracy i jeszcze chodzeniem do pracy
W ogóle to najbardziej boję się tego, że nie znam za dobrze żadnego języka i ośmieszę się na rozmowie albo potem nawet już pracując... Niby uczyłam się angielskiego parę lat, ale mam straszną blokadę do mówienia, nigdy nie byłam w tym dobra... Często też nie rozumiem, co ktoś mówi do mnie, co powoduje dodatkowy stres... Wydaje mi się, że wszyscy naokoło mówią świetnie po ang. (albo w innym języku), dogadują się, potrafią rozmawiać, załatwić coś, wszystko rozumieją a tylko ja NIE. :/

Stary 2011-05-19, 18:51   #1611
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Atka87 Pokaż wiadomość
Ja tak samo, najpierw chcę mieć z głowy studia, obronę. Poza tym często jeśli ktoś przyjmuje do pracy, to chce pracownika od zaraz, a ja do obrony nie dam zwyczajnie rady z egzaminami, pisaniem pracy i jeszcze chodzeniem do pracy
W ogóle to najbardziej boję się tego, że nie znam za dobrze żadnego języka i ośmieszę się na rozmowie albo potem nawet już pracując... Niby uczyłam się angielskiego parę lat, ale mam straszną blokadę do mówienia, nigdy nie byłam w tym dobra... Często też nie rozumiem, co ktoś mówi do mnie, co powoduje dodatkowy stres... Wydaje mi się, że wszyscy naokoło mówią świetnie po ang. (albo w innym języku), dogadują się, potrafią rozmawiać, załatwić coś, wszystko rozumieją a tylko ja NIE. :/
ja sie nauczylam jednego ostatnio - zawsze sie jakos w pracy osmieszysz. nigdy nie jest tak, ze przychodzisz i od razu jestes mistrzem na swoim stanowisku. zawsze bedzie rzecz, ktorej nie bedzie sie wiedziec...ja jak czegos nie wiedzialam i zwrocono mi uwage, to mialam wrazenie, ze to plama na mojej duszy na cale moje zycie. troche ochlonelam i wiem, ze tak musi byc. jakbym zmienila prace, na pewno spotka mnie to samo.
przekazuje dla potomnosci
Stary 2011-05-19, 19:05   #1612
Atka87
Zadomowienie

Cytat:
ja sie nauczylam jednego ostatnio - zawsze sie jakos w pracy osmieszysz. nigdy nie jest tak, ze przychodzisz i od razu jestes mistrzem na swoim stanowisku. zawsze bedzie rzecz, ktorej nie bedzie sie wiedziec...ja jak czegos nie wiedzialam i zwrocono mi uwage, to mialam wrazenie, ze to plama na mojej duszy na cale moje zycie. troche ochlonelam i wiem, ze tak musi byc. jakbym zmienila prace, na pewno spotka mnie to samo.
przekazuje dla potomnosci
Dziękuję Nebula wiem, że zaczynając pracę trzeba się nauczyć wielu rzeczy od zera, że się nie wie wszystkiego... W sumie o ile trafi się na życzliwych i wyrozumiałych ludzi to jest super, ja mam na swoim koncie na razie prace dorywcze wakacyjne i miesięczne praktyki ze studiów. I było naprawdę ok. Chociaż jeśli ktoś nawet bez złośliwości zwróci mi uwagę to mam tak samo jak Ty - plama na honorze, wstyd mi i w ogóle.

Ale co do języków obcych to naprawdę mnie przeraża jak to będzie... Jak już będę zarabiać i stać mnie będzie, to idę koniecznie na kurs angielskiego.

Stary 2011-05-19, 19:24   #1613
Addicted to love
Rozeznanie

Lasubmersion, odnosnie Twojego segregowania smieci :
tez kiedys segregowalam. i ktoregos dnia wynioslam wlasnie do tych oddzielnych kontenerow, po czym przyjechal pan smieciarka i radosnie wszystko wpakowal i tak do jednego na tym moja przygoda z segregowaniem sie zakonczyla

Coffee with milk
, fajne te Twoje racuchy a na ostatniej miniaturce zdjecia wygladaja jak kurczaki

Edytowane przez Addicted to love
Czas edycji: 2011-05-19 o 19:26
Addicted to love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 19:47   #1614
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Addicted to love Pokaż wiadomość
tez kiedys segregowalam. i ktoregos dnia wynioslam wlasnie do tych oddzielnych kontenerow, po czym przyjechal pan smieciarka i radosnie wszystko wpakowal i tak do jednego na tym moja przygoda z segregowaniem sie zakonczyla

Coffee with milk
, fajne te Twoje racuchy a na ostatniej miniaturce zdjecia wygladaja jak kurczaki
a to jest akurat glupie myslenie Polski, ze stac ja na niesegregowanie smieci. rzad nawet nie ma pojecia ile sie na tym traci. bo wstyd o smieciach gadac... ale to kiedys przyjdzie. Ja nie moglam moich rodzicow przekonac. Ale teraz juz sie udalo, kupili kompostownik i bedzie segregacja

te racuchy mi tez sie strasznie spodobaly i chyba zrobie w przyszlym tygodniu i zaniose do pracy, ciekawe co ludzie na to o ile wyjda.... bo jak nie wyjda to nie bede zanosic :p
Stary 2011-05-19, 20:04   #1615
Addicted to love
Rozeznanie

A no wlasnie Nebula szkoda, że u nas jest takie myslenie.

To do :
ogarnac pie✂dolnik w pokoju
przygotowac sie na jutrzejsze zajecia
przeczytac troche ksiazki
zerknac na slowka
zabrac sie za lacine...
depilacja ( a w przyszlym tygodniu musze isc na woskowanie )
chyba tyle
Stary 2011-05-19, 20:22   #1616
lasubmersion
Rozeznanie

2. ANGIELSKI

3. FRANCUSKI
rozdział o zdrowiu(nie zrobiłam go w końcu)(walczę nadal)
4. KOREPETYCJE
5. RACHUNKOWOŚĆ
zespół kont''0'',zespół kont''1'' i zespół kont''2'' (wreszcie nauczę się na pamięć)
6. EKONOMIKA
rozdział ''działalność produkcyjna''(i nauczenie się go na pamięć)
7. ZOSIA
wizyta u weta w celu przycięcia ząbków i obejrzenie ''łysinki''.

Dodaję jeszcze pocztę i wysłanie książek.

Co chcę zrobić jutro?(piątek)
SZKOŁA POLICEALNA
napisanie 3 prac kontrolnych(zabieram się za to od marca)
zespół kont''8''(jeśli nie zajrzę do tego to mogę nie iść na zajęcia z rachunkowości)
KOREPETYCJE
3 razy korepetycje(14:30-19:15)
ANGIELSKI
phrasal verbs-roz.15,roz.16,roz.17
collocations-roz.10,roz.11

Mam maksymalnie zjechany nastrój.
Może dlatego,że to drugi tydzień pod rzęd, kiedy idę do szkoły.
A przede mną kolejne 2 takie tygodnie.
Mam problem z jednym chłopcem na korkach,którego sytuacja na chwilę obecną wygląda tak:mam same pały z angielskiego i jestem w czwartej klasie podstawówki, więc nieciekawie.
Zależy mi,żeby go wyciągnąć, ale kiepsko to widzę.
Pocieszeniem są moje dwie inne dziewuszki, które będą mieć super oceny na koniec roku(prawdopodobnie jedna 5,a druga 6 ).
Luby poinformował mnie,że teraz będzie potrzebował czasu na naukę, więc znowu zobaczymy się za długi czas.
Niunia dostała krople do oczu.Mam smarować jej łysinkę wodą utlenioną.Eh...Co weterynarz to inna metoda leczenia.

Wracam do francuskiego.
Dobranoc.
Stary 2011-05-19, 20:52   #1617
Vivee
Wtajemniczenie

Moje plany na jutro:
* zaliczyć wejściówkę z gramatyki
*odrobić 1 w-f
* zająć się łaciną
*ogarnąć scs

Dzisiaj udało mi się za to:
* wyspać ( w końcu!)
* zaliczyć literaturę staropolską
* zrobić sobie długi spacer
*odkurzyć w całym mieszkaniu

Co mam jeszcze zamiar zrobić:
*iść pobiegać
*nauczyć się szeregów alternacyjnych
*maseczkę i pedicure

Uwielbiam ten wątek! Bardzo mnie motywuje do działania

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
a to jest akurat glupie myslenie Polski, ze stac ja na niesegregowanie smieci. rzad nawet nie ma pojecia ile sie na tym traci. bo wstyd o smieciach gadac... ale to kiedys przyjdzie. Ja nie moglam moich rodzicow przekonac. Ale teraz juz sie udalo, kupili kompostownik i bedzie segregacja

te racuchy mi tez sie strasznie spodobaly i chyba zrobie w przyszlym tygodniu i zaniose do pracy, ciekawe co ludzie na to o ile wyjda.... bo jak nie wyjda to nie bede zanosic :p
Ano niestety! W ogóle ciężko ludzi namówić do segregowania śmieci- szególnie tych starszych. Moja babcia jeszcze parę miesięcy temu traktowala to jako mój absurdalny wymysł. Dobrze, że z czasem jednak doznała oświecenia i zrozumiała moje zapędy.

A te racuchy... No, ale ja jestem na diecie więc zamaist takiej bomby zjem jogurt naturalny z żurawiną i też będzie słodko
Vivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 20:59   #1618
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

1. Pobudka, wyszykować córkę do przedszkola [7:00 - 8:00]
2. Wizaż [8:00 - 8:30]
3. Pościelić łóżka, umyć się, ubrać. [8:30 - 9:00]

Zacząć szyć sukienkę, ale trzęse się jak osika....
Umyć naczynia.
Kupić kartkę okolicznościową.
Znaleźć kaletnika, który wstawi maszynkę do suwaka.-->kaletnik powiedzial, ŻE SIĘ NIE DA... sama zrobię...
Kupić dziecku kurtkę na teraz.--> a jak zrobię, nie bedzie trzeba kurtki kupować...
4. Odebrać córkę. [15:30 - 16:00]
Czas dla dziecka 16:00 - 17:00
Korepetycje 17:30 - 19:00
5. Dobranocka, kolacja [19:00 - 19:30]
6. Wykąpać dziecko [19:30 - 20:00]
7. Dzidzia do łózia, czytanie. [20:00 - 20:30]

Rozpocząć jakąś szydełkową robótkę. ->>mam nieodpowiednie włóczki...

Cytat:
Napisane przez Addicted to love Pokaż wiadomość
tez kiedys segregowalam. i ktoregos dnia wynioslam wlasnie do tych oddzielnych kontenerow, po czym przyjechal pan smieciarka i radosnie wszystko wpakowal i tak do jednego
To jest niezłe zagranie, nie?

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-19 o 21:05
Stary 2011-05-19, 21:42   #1619
Trinette
Zakręcony Chochlik

Ja za to nie mam się czym pochwalić zbytnio. Mój wczoraj przygotowany plan zaczynał się od 7 rano a ja spałam do 8:45 Niech mnie ktoś przywoła do porządku!!
Także dzień zaczęłam od 8:45
8:45-9:30 Wstanie itp.
10:00-15:00 Praca
15:30-16:20 Obiad w domu
17:00-19:00 Kurs księgowości
19:30-21:00 Angielski
21:30-22:20 Kolacja lub coś na ząb
22:20-24:00 Praca domowa z angielskiego

Zobaczymy ile dziś jeszcze zrobię

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 22:08   #1620
Addicted to love
Rozeznanie

Cytat:
To jest niezłe zagranie, nie?
haha teraz to sie z tego smieje, ale wtedy bylam niezle zdezorientowana

To do :
ogarnac pie✂dolnik w pokoju
przygotowac sie na jutrzejsze zajecia
przeczytac troche ksiazki
zerknac na slowka
zabrac sie za lacine...
depilacja ( a w przyszlym tygodniu musze isc na woskowanie )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości