Co studiujesz/ studiowałaś/ chcesz studiować? - WĄTEK ZBIORCZY :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 19:24   #4621
viva91
na przekór do celu

Dot.: Co studiujesz/ studiowałaś/ chcesz studiować? - WĄTEK ZBIORCZY :)

Cytat:
Napisane przez torba Pokaż wiadomość
Mam pytanie o rekrutację na UWr.
Załóżmy, że bardzo mnie interesuje kierunek A i jestem zdecydowana na niego iść, ale awaryjnie wybieram jeszcze dwa inne kierunki: B i C. Okazuje się, że z tych trzech dostałam się tylko na C. Składam na niego papiery, bo nie chcę zostać na lodzie bez niczego. Czy w takim razie mogę jeszcze brać udział w drugiej turze na kierunki A i B, czy już mi taka możliwość przepada, bo jestem przyjęta na kierunek C?
Na UWr, z tego co kojarzę, nie wybiera się żadnych priorytetów, można się dostać na 5 kierunków naraz i sobie potem wybrać, ale jak jest z braniem udziału w II turze, jeśli w I już się gdzieś dostałam i doniosłam papiery?
jeśli dobrze pamiętam, to rekrutują cię dalej na kierunki B i C a jak się dostaniesz to przenosisz papiery. lecz dla pewności radziłabym zadzwonić do dziekanatu i zapytać
Stary 2011-05-18, 19:33   #4622
201712181913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
jeśli dobrze pamiętam, to rekrutują cię dalej na kierunki B i C a jak się dostaniesz to przenosisz papiery. lecz dla pewności radziłabym zadzwonić do dziekanatu i zapytać
Dzięki. Na razie tylko orientacyjnie pytam, bo jeszcze jedna matura przede mną
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:00   #4623
michachacha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez torba Pokaż wiadomość
Mam pytanie o rekrutację na UWr.
Załóżmy, że bardzo mnie interesuje kierunek A i jestem zdecydowana na niego iść, ale awaryjnie wybieram jeszcze dwa inne kierunki: B i C. Okazuje się, że z tych trzech dostałam się tylko na C. Składam na niego papiery, bo nie chcę zostać na lodzie bez niczego. Czy w takim razie mogę jeszcze brać udział w drugiej turze na kierunki A i B, czy już mi taka możliwość przepada, bo jestem przyjęta na kierunek C?
Na UWr, z tego co kojarzę, nie wybiera się żadnych priorytetów, można się dostać na 5 kierunków naraz i sobie potem wybrać, ale jak jest z braniem udziału w II turze, jeśli w I już się gdzieś dostałam i doniosłam papiery?
Bierzesz udział dalej. Jeżeli w drugiej turze dostałabyś się na kierunek A, który chciałaś, to piszesz podanie, że chcesz zrezygnować z kierunku C i zabrać papiery. Oni oddają Ci papiery i składasz na A
michachacha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:05   #4624
201712181913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez michachacha Pokaż wiadomość
Bierzesz udział dalej. Jeżeli w drugiej turze dostałabyś się na kierunek A, który chciałaś, to piszesz podanie, że chcesz zrezygnować z kierunku C i zabrać papiery. Oni oddają Ci papiery i składasz na A
aa, no to super, może się gdzieś dostanę dzięki
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 09:01   #4625
dzbanek do kawy
Rozeznanie

Drogie Wizażanki,
może niektóre z Was mnie kojarzą bo czasem udzielam się w wątkach matura/studia itd.
Dzisiaj mam ostatni egzamin ustny z angielskiego i zaczynam tym samym wakacje. Jednak jest coś co mnie trochę gnębi i proszę o poradę.
Mieszkam w małopolsce, 60km od Krakowa. Chciałam iść na prawo na UJ ale mam 99% pewności, że raczej się tam nie dostanę. Zawsze twierdziłam, że jeśli się nie dostanę na prawo, pójdę na historię (też mnie interesuje) i po roku poprawię maturę i znowu spróbuję na prawo.
Jednak przeglądając oferty różnych uczelni przeczytałam, że miałabym realne szanse by dostać się na prawo do Lublina (UMCS).
I mam związku z tym pytanie: Co byście zrobiły na moim miejscu?
Patrzyłam na różnego rodziaju rankingi/zestawienia itd. i jednak UMCS nie dorównuje UJ czy UW. Mam się tym przejmować? Czy to ma jakieś znaczenie?
Duża częśc osób uważa, że w sumie najważniejsza po prawie jest aplikacja i uczyć się można wszędzie.
Nie ukrywam, że dla mnie po prostu studiowanie w Krk byłoby dużo lepsze - bliżej domu, mam tam znajomych, byłam tam nieraz. W Lub. ani razu
Wiem, że decyzja będzie tylko należeć do mnie i dlatego nie proszę Was o podjęcie jej za mnie. Chciałabym po prostu usłyszeć opinię innych osób... bo jestem w kropce
Pozdrawiam
dzbanek do kawy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 09:08   #4626
paulinkka
Wtajemniczenie

to moze sprobuj na administracje, a nie historie. Na administracji masz pare przedmiotow z prawa. Potem mialabys łatwiej jakbyś sie dostała na te prawo, bo te przedmioty się przepisują z tego co mi wiadomo.
paulinkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 09:14   #4627
dzbanek do kawy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinkka Pokaż wiadomość
to moze sprobuj na administracje, a nie historie. Na administracji masz pare przedmiotow z prawa. Potem mialabys łatwiej jakbyś sie dostała na te prawo, bo te przedmioty się przepisują z tego co mi wiadomo.
Nie, nie biorę administracji pod uwagę. Wiem, że to jest dziedzina z zakresu prawa ale znam kilka osób, które mi odradzają to i które same to studiowały (na UJ).
Nie mam jakiś racjonalnych powodów przeciwko temu kierunkowi ale interesuje mnie tylko prawo, niestety.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 09:18   #4628
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzbanek do kawy Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki,
może niektóre z Was mnie kojarzą bo czasem udzielam się w wątkach matura/studia itd.
Dzisiaj mam ostatni egzamin ustny z angielskiego i zaczynam tym samym wakacje. Jednak jest coś co mnie trochę gnębi i proszę o poradę.
Mieszkam w małopolsce, 60km od Krakowa. Chciałam iść na prawo na UJ ale mam 99% pewności, że raczej się tam nie dostanę. Zawsze twierdziłam, że jeśli się nie dostanę na prawo, pójdę na historię (też mnie interesuje) i po roku poprawię maturę i znowu spróbuję na prawo.
Jednak przeglądając oferty różnych uczelni przeczytałam, że miałabym realne szanse by dostać się na prawo do Lublina (UMCS).
Patrzyłam na różnego rodziaju rankingi/zestawienia itd. i jednak UMCS nie dorównuje UJ czy UW. Mam się tym przejmować? Czy to ma jakieś znaczenie?
Duża częśc osób uważa, że w sumie najważniejsza po prawie jest aplikacja i uczyć się można wszędzie.
Nie ukrywam, że dla mnie po prostu studiowanie w Krk byłoby dużo lepsze - bliżej domu, mam tam znajomych, byłam tam nieraz. W Lub. ani razu
Wiem, że decyzja będzie tylko należeć do mnie i dlatego nie proszę Was o podjęcie jej za mnie. Chciałabym po prostu usłyszeć opinię innych osób... bo jestem w kropce
Pozdrawiam
Ja bym próbowała się dostać do tego Lublina.

Co Ci szkodzi Nie można się tak ślepo zamykać na daną uczelnię, bo jest lepsza, bla bla, to się może źle skończyć.

Poza tym szczerze, to szkoda by mi było czasu na powtarzanie matury... co innego, gdybyś nie dostała się NIGDZIE na prawo, wtedy ok.
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 09:22   #4629
zla panienka
Zadomowienie

paulinkka sugerowała zamiast historii na ten jeden rok administrację, moim zdaniem to lepsza opcja, niektóre przedmioty na prawie może dzięki temu mogłabyś sobie przepisać

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 09:27   #4630
dzbanek do kawy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
Ja bym próbowała się dostać do tego Lublina.

Co Ci szkodzi Nie można się tak ślepo zamykać na daną uczelnię, bo jest lepsza, bla bla, to się może źle skończyć.

Poza tym szczerze, to szkoda by mi było czasu na powtarzanie matury... co innego, gdybyś nie dostała się NIGDZIE na prawo, wtedy ok.
Właśnie też raczej byłoby mi szkoda. Tylko tyle się słyszy, że UJ czy inne te bardziej prestiżowe uczelnie są super i bla, bla, bla. Sama poszłam do LO w moim mieście, które jest niby najlepsze a nie byłam zadowolona.
Mam brata, który studiuje w Szczytnie więc dla moich rodziców odległości nie robią już takiego wrażenia
Wiecie, największy mam problem z tym, że miałam z moimi przyjaciółkami ustalone, że mieszkamy razem itd. I tego mi było trochę żal.
Rozum mi mówi by studiować to co chcę i nie patrzeć na innych ale ciągle się waham. Wiem, że powinnam myśleć o tym, co jest/co bedzie dla mnie najlepsze.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez zla panienka Pokaż wiadomość
paulinkka sugerowała zamiast historii na ten jeden rok administrację, moim zdaniem to lepsza opcja, niektóre przedmioty na prawie może dzięki temu mogłabyś sobie przepisać

Nie, ja wiem co paulinkka miała na myśli. Tylko biorę pod uwagę taką opcję, że jestem na administracji, chce przepisać się na prawo ale mam, przykładowo, niewystarczającą średnią i UJ nie zgadza się na przeniesienie. Wtedy bym musiała ciągnąć administrację, która mi nie odpowiada.
Jeśli będąc na historii miałabym identyczną sytuację to studiowanie historii (wydaje mi się) nie byłoby aż taką udręką.
Stary 2011-05-19, 09:31   #4631
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Idz do Lublina. Zawsze to jakas przygoda
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 09:32   #4632
dzbanek do kawy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
Idz do Lublina. Zawsze to jakas przygoda
No risk, no fun
Stary 2011-05-19, 09:34   #4633
201605011933
Konto usunięte

Tylko że z drugiej strony, nie masz 100% pewności, że wszystkie koleżanki dostaną się do Krakowa... tam są chyba dość wysokie progi? Na UJ na pewno.

I może się skończyć tak, że i tak będziesz mieszkała z kimś obcym, a w dodatku nie studiowała prawa.
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 09:35   #4634
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
No risk, no fun
exactly
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Stary 2011-05-19, 09:36   #4635
zla panienka
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie też raczej byłoby mi szkoda. Tylko tyle się słyszy, że UJ czy inne te bardziej prestiżowe uczelnie są super i bla, bla, bla. Sama poszłam do LO w moim mieście, które jest niby najlepsze a nie byłam zadowolona.
Mam brata, który studiuje w Szczytnie więc dla moich rodziców odległości nie robią już takiego wrażenia
Wiecie, największy mam problem z tym, że miałam z moimi przyjaciółkami ustalone, że mieszkamy razem itd. I tego mi było trochę żal.
Rozum mi mówi by studiować to co chcę i nie patrzeć na innych ale ciągle się waham. Wiem, że powinnam myśleć o tym, co jest/co bedzie dla mnie najlepsze.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Nie, ja wiem co paulinkka miała na myśli. Tylko biorę pod uwagę taką opcję, że jestem na administracji, chce przepisać się na prawo ale mam, przykładowo, niewystarczającą średnią i UJ nie zgadza się na przeniesienie. Wtedy bym musiała ciągnąć administrację, która mi nie odpowiada.
Jeśli będąc na historii miałabym identyczną sytuację to studiowanie historii (wydaje mi się) nie byłoby aż taką udręką.
to nie przenosisz się tylko rezygnujesz i po poprawionej maturze bierzesz udział jeszcze raz w rekrutacji na prawo

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 09:36   #4636
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 09:41   #4637
dzbanek do kawy
Rozeznanie

mm444, to jest jakaś koncepcja ale po prostu mnie chyba nie przekonasz do tego. Nie wiem czemu. Mam uraz do administracji bo naprawdę wiele osób mi ją odradzało.
Stary 2011-05-19, 09:46   #4638
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Po co masz poprawiac mature i przezywac jeszcze raz stres z tym zwiazany. Jesli wiesz, ze w L. sie dostaniesz, to po co kombinwac... poznasz ludzi nowych, nie musisz miec przy soboe obstawy kolezanek

Stary 2011-05-19, 09:52   #4639
dzbanek do kawy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
Po co masz poprawiac mature i przezywac jeszcze raz stres z tym zwiazany. Jesli wiesz, ze w L. sie dostaniesz, to po co kombinwac... poznasz ludzi nowych, nie musisz miec przy soboe obstawy kolezanek
Wiem, że po jakimś czasie bym się przyzwyczaiła i poznała nowych ludzi Ale czy nie wygodnie byłoby mieć obstawy, która, gdyby mi ktoś dokuczał, wstawiłaby się za mną?
Nie, no sama wiem, że dla niektórych naprawdę to może być nie-problem. Jednak, kurczę, po prostu trochę się boję wyjechać i być zdana tylko na siebie bo, jak często powstarzam, jestem trochę taką życiową d*pą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 09:59   #4640
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Wiem, że po jakimś czasie bym się przyzwyczaiła i poznała nowych ludzi Ale czy nie wygodnie byłoby mieć obstawy, która, gdyby mi ktoś dokuczał, wstawiłaby się za mną?
Nie, no sama wiem, że dla niektórych naprawdę to może być nie-problem. Jednak, kurczę, po prostu trochę się boję wyjechać i być zdana tylko na siebie bo, jak często powstarzam, jestem trochę taką życiową d*pą
tez jestem taka i sama ide na studia i sie cholerne boje, aleco zrobic

Stary 2011-05-19, 10:01   #4641
dzbanek do kawy
Rozeznanie

Dobra, lecę na angielski ustny
Potem tu się pojawię.
Stary 2011-05-19, 10:50   #4642
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2011-05-19, 11:31   #4643
anulka02041992
Raczkowanie

do dzbanek do kawy:
Ja chciałam iść koniecznie na ekonomie na UW i jeszcze miesiąc temu brałam pod uwagę tylko i wyłącznie Warszawę. Mam tam rodzinę i siostrzenicę o rok ode mnie starszą(tak, nie pomyliłam się siostrzenicę), a poza tym strasznie dużo znajomych i moją wakacyjną miłość Jednak po maturze rozszerzonej z matematyki się rozmyśliłam...;] Najpierw było mi bardzo przykro i jeszcze trochę nadal jest. Większość moich przyjaciół, przynajmniej przed maturą też się wybierało do Wawy. Jednak już teraz widzę, że jest to moment w, którym każdy idzie w swoją stronę i nie można się oglądać na innych.
Teraz jestem nastawiona na UMK czyli Toruń. Tam mieszka i studiuje mój brat, ale poza nim nie znam tam nikogo...
Strasznie się boję, że nie znajdę nowych znajomych, że nie będę miała z kim pogadać i że będę tęskniła za ludźmi z LO.
Tylko, że od tego zależy nasza przyszłość. Nikt nie powiedział, że będzie nam lekko. Teraz powinniśmy dostać dowód bo wyprowadzając się z domu musimy się nauczyć odpowiedzialności za siebie i wreszcie dorosnąć.
Mówię jak moja mama...
I pamiętaj, że jeżeli z OBSTAWĄ łączyła Cię prawdziwa przyjaźń to przetrwa mimo czasu i odległości..

Jest ktoś z UMK?

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 12:03   #4644
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2011-05-19, 14:12   #4645
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Drogie Wizażanki,
Pozdrawiam
Studiuję prawo, więc chyba mogę ci coś doradzić
Akurat na tym kierunku, jeżeli planujesz aplikację to uczelnia nie ma praktycznie żadnego znaczenia, bo egzamin jest PAŃSTWOWY, a uwierz mi, studia prawnicze przygotowują do niego w 10% i to nieważne gdzie. Reszta to samodzielna nauka po 10 godzin dziennie bez przerwy przez cały rok przed egzaminem. Tak twierdzi duża część aplikantów.
Jeszcze co do UMCS- sporo moich znajomych studiuje tam prawo i chwalą sobie, mimo że nie jest łatwo. Tylko o pracę w Lbn ciężko. I nie martw się tym, że daleko od domu, że nigdy tam nie byłaś-to naprawdę najmniejszy problem, wiem co mówię, bo sama to przerabiałam. Pępowinę od rodziców kiedyś trzeba odciąć Dasz radę
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:21   #4646
Styczniowa93
Raczkowanie

Dzbanku do kawy (), widzę, że jesteśmy w identycznej sytuacji Też mieszkam w podobnej odległości od Krk (może nawet się znamy, kto wie ) i od początku liceum planowałam iść na prawo na UJ. Wiadomo, blisko domu, prestiż itd. I o ile angielski poszedł mi na maturze fantastycznie, tak WOS tragicznie jak na moje marzenia (), a historia średnio.
Przypuszczam mieć tak 90, 60, 70 % więc na UJ nie wystarczy. Czułam to od dłuższego czasu i już wcześniej zainteresowałam się na prawem na UMCSie, bo tam podobno po 60% z hist i WOSu wystarczy (wiadomo, że to już dolna granica). Czytałam tamtejsze forum i studia, atmosfera wydają się naprawdę w porządku Na 90% się tam wybiorę(mam nadzieję, że mnie przyjmą ), właściwie waham się tylko między filologią angielską i to też w Lublinie ale na KULu, ewentualnie na Śląskim Myślę, że warto zaryzykować, pojechać trochę dalej, a nie na siłę trzymać się Krakowa i to na kierunku na którym nie będziesz spełniona, do tego wszystkiego dochodzi jeszcze stres przed poprawką matury. Niestety nigdy nie ma pewności, czy uda się ją poprawić, bo matura (a zwłaszcza z historii) to w dużej mierze los na loterii. Też mam obawy, bo daleko, obcy ludzie, sporo znajomych idzie do Krakowa itd. Ale całego życia nie spędzimy ze znajomymi, myślę że to jest czas kiedy trzeba pójść swoją drogą. Jakbyś zdecydowała się na ten UMCS to koniecznie daj znać, obie będziemy same, czyli wcale same być tam nie musimy Zawsze to raźniej

happiness is easy!

Edytowane przez Styczniowa93
Czas edycji: 2011-05-19 o 14:23
Styczniowa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:31   #4647
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Studiuję prawo, więc chyba mogę ci coś doradzić
Akurat na tym kierunku, jeżeli planujesz aplikację to uczelnia nie ma praktycznie żadnego znaczenia, bo egzamin jest PAŃSTWOWY, a uwierz mi, studia prawnicze przygotowują do niego w 10% i to nieważne gdzie. Reszta to samodzielna nauka po 10 godzin dziennie bez przerwy przez cały rok przed egzaminem. Tak twierdzi duża część aplikantów.
Z jednej strony tak, z drugiej jednak statystyki pokazują, że najwięcej osób na aplikację dostaje się po UJ i UW, potem po UŚ, pozostałe uczelnie są w tyle. I jasne, znajdą się i osoby po KSW, pardon - KA, które się dostaną, ale tych jest po prostu promil. Więc z jednej strony można się dostać po każdej uczelni, ale jednak wychodzi, że UJ i UW przygotowują do tego egzaminu po prostu lepiej.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 16:20   #4648
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Z jednej strony tak, z drugiej jednak statystyki pokazują, że najwięcej osób na aplikację dostaje się po UJ i UW, potem po UŚ, pozostałe uczelnie są w tyle. I jasne, znajdą się i osoby po KSW, pardon - KA, które się dostaną, ale tych jest po prostu promil. Więc z jednej strony można się dostać po każdej uczelni, ale jednak wychodzi, że UJ i UW przygotowują do tego egzaminu po prostu lepiej.
A ja jednak trzymam się tego, że wszędzie można się nauczyć Kwestia motywacji. Wydaje mi się, że z UW i UJ dostaje się więcej osób, bo idą tam osoby po prostu lepsze i dlatego tak wychodzi A tak przy okazji może wiecie gdzie mogę znaleźć informacje o tym jaki odsetek osób z każdej uczelni dostał się na aplikację rok temu? Bo jakoś na żadnych ministerialnych stronach tego nie widzę;(
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:33   #4649
michachacha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Skąd wzięłaś te informacje, że na aplikacje najwięcej dostaje sie po UJ i UW? Gdzie są takie statystyki? Na Uniwersytecie Wrocławskim prawo jest również na bardzo wysokim poziomie. Może i to prawda że najwięcej osób aplikuje po UJ lub UW, ale trzeba też wziąć poprawkę na to, że są to uczelnie w dużych miastach, popularnych wśród studentów i przyjmowanych jest tam o wiele więcej osób niż np. na uczelnię w Lublinie.

Więc dzbanek do kawy: weź udział w rekrutacji i w Krakowie i w Lublinie. Może uda Ci się dostać na UJ. Jeżeli nie to nouvelle90 napisała, że z prawem na UMCS nie jest tak źle. Większość osób wyjeżdżających na studia wyprowadza się daleko od domu. Ja też musiałam się przenieść z małej mieściny do wielkiego miasta. Z czasem się przyzwyczaisz, poznasz miasto i nowych ludzi. Jeżeli będzie miała na tyle chęci i motywacji możesz uczyć się do poprawy matury lub starać się o jak najlepszą średnią i przenieść się na UJ po pierwszym roku(o ile to możliwe)
michachacha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:02   #4650
forest999
Przyczajenie

Witam,

około 40 000 fizjoterapeutów pracuje w zawodzie
a w tym roku przybędzie około 21.500 absolwentów i nowe szkoły ciągle powstają.

dane od Prezesa Polskiego Towarzystwa Fizjoterapii
Pana Marka Kiliańskiego na spotkaniu fizjoterapeutów.

Kierunek przereklamowany zdecydowanie, absolwenci to tania siła robocza.

Koleżanka po studiach sprzedaje buty w hipermarkecie
mało kto pracuje w zawodzie

ostrzegajcie znajomych

pozdrawiam
forest999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości