|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Czesc kochane
Dziekujemyz Nadia za komplementy .U nas postep! Niunia zjadla najpierw o polnocy z UU do oporu plus odciagniete mleczko 50ml, poprawilismy 20ml mm (co sie zowie SMA, nie wiem czy w PL tez jest), bo oczywiscie byla glodna, pospala do 3.30 , wciagnela 70ml mm, i dalej spala odciagnietego mleczka. Chyba duzo je jak na jej wiek (dzis konczy tydzien)?Pobawilysmy sie godzinke i teraz spi!! Mam spokojne, najedzone dziecko nareszcie .Mam nadzieje, ze ten stan potrwa dluzej. Teraz czekamy na kupke , bo juz od 3ciej nie bylo...Cytat:
Nadia jak jest glodna to najpierw robi takie odkaslywanie ekhm ehkm, a potem leee, leee, leee ciagiem . Coraz glosniej. Ja chyba sobie daruje ten monitor... Myslalam, zeby go uzywac, ale na razie stresow mam az naddto. Moze jak bedziemy mala przenosic do jej pokoiku (na razie spi w koszyczku z nami). Anula, jak sie martwisz tymi alarmami moze pogadaj o tym z polozna? Da sie to jakos sprawdzic? Ja wiem o co ci chodzi, tez bym sie denerwowala, chcialabym wiedziec co sie dzieje Cytat:
.Nieraz sie zastanawialysmy, gdzie nam zniknelas. Gratulacje przy okazji! Cytat:
Od wczoraj robie 7-5-3, nie powiem, trzeba sie namachac , mam reczny laktator, ale cos tam idzie (z obu UU ok. 60-80 ml na jednym posiedzeniu).Dostawiam Nadie do UU przed kazdym karmieniem, tym z butelki tez, po 5min kazda U minimum. I od wczoraj pije herbatke Hippa, nawet mi smakuje, taka ziolowa ![]() Mam nadzieje, ze sie u nas cos ruszy, Caffelate ![]() Cytat:
.Nareszcie cos pomoglo, ufff. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Smarowalam ja i dalej smaruje olejem z oliwek. Pomaga, ma ladniejsza skorke. Co do kapieli, to tylko ciepla woda, nie uzywam zadnych kosmetykow na razie... OK, uciekam, TZ skonczyl sie kapac (tez jest w lepszym humorze, bo slyszalam jak spiewal pod prysznicem ).Bedziemy probowac isc na pierwszy spacerek. A po poludniu wizyta poloznej. |
|||||||
|
|
|
#722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do objawów Twojego maluszka to na 99% skaza białkowa- po pepti powinno pzrejsc,Julia miala identycznie na busi i na brwiach i własnie to była skaza i miała pepti, Gabrysiowi tez sie łuszcza brwi,ale narazie to wszystko,nic na buzi nie ma wiecej,ale tez go chce na pepti( po Julci mam dobre wspomnienie o tym mleczku) załuje,ze od poczatku nie dalam malego na pepti. zreszta Humana ma duza ilosc laktozy i podejzewam,ze maly jej nie trawi . A co do dawki,to ja juz nie wiem,czy mam mu dawac wiecej jak sie domaga,czy nie,bo nie chce go przekarmic.a na pepti ile jest dawka w 4tyg?? bo nie pamietam.
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
od jutro w rossmannie promocja na pampersy newborn 2-5kg
23,99zł /43szt jakby któraś była zainteresowana tylko 2zł taniej, ale zawsze coś
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre kobiety robią tak że wiążą już w domu i później jak wysiadają to tylko wkładają dziecko, no ale wtedy musisz jechać z więzami ![]() lepsze by było nosidło - bardziej praktyczne na takie okazje, tylko że jak dla mnie nie wymyślili jeszcze takiego nosidła żeby dziecko było w odpowiedniej pozycji, żeby nie obciążać kręgosłupa .... więc więcej nie poradzę ... ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- nowe zdjęcia wstawiłam
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
aa moja Zosia na spacerku spala i dalej spi...moze ostatnio przespac po 3-4 godziny i w dzien i w nocy.... ale po poludniu mniej, bo brzuszek boli...kurcze i znowm mam nowe zmartwienie bo wydaje mi sie ze ciagle jest zolta, no nic zobaczymy co powie polozna...
|
|
|
|
#726 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mowisz ze to skaza? jestem ciekawa jak to bedzie po pepti... jak gabrys ma problem z laktaza to po delicolu powinno mu przejsc, u nas na razie cisza i spokoj z problemami, zobaczymy jak dlugo... dawka na pepti taka sama jak na innych, 60-90 ml 6-7x na dobe Cytat:
no wlasnie nosidelko mam, jest do du.py. nie wyobrazam sobie go zapiac, wsadzic dziecka sama, jest okropne, nelubie go bardzo i klopotliwe. tych chust jest tyle rodzajow ze szok, jakies kolkowe, wiazane, i idzialam kieszonkowe -najprostrze,ale nie wiem czy odpowiednie ![]() zwiazana moge jezdzic tylko zeby maluszka latwo sie wkladalo polecacie jakies firmy konkretne??????
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-05-19 o 14:39 |
||
|
|
|
#727 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki mam bolesne zgrubienie w piersi, jak podnoszę rękę do góry to mnie strasznie boli. Przejdzie samo?
Od rana przykładam sobie termofor z ciepłą wodą i staram się masować ale póki co zmiany nie widać ![]() Cytat:
![]() Na stronie doz'u po 38zł jest. Cytat:
Ja to już w ogóle nie wiem jak go podawać gdy Mała w ciągu dnia potrafi kilkanaście podejść do cyca zrobić Cytat:
Druga sprawa, bardzo ciepło w takiej chuście Pęta się ją stosunkowo szybko no ale jednak kilka minut trzeba poświęcić więc na krótki wyjścia z auta do przedszkola albo do sklepu lepsze chyba nosidło. Zaraz wrzucę do albumu zapentaną Iguśkę Cytat:
Krostki - na początku myślałam, że to potówki, bo córa jak na mnie śpi to jej się buzia odciska i poci ale dziś widzę, że jedna krostka z białą główką/ropką. Może to trądzik niemowlęcy? Mazianka mówisz, że to skaza?
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-05-19 o 15:01 |
||||
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam chustę Nati,
super się w niej nosi, bo kręgosłup w ogóle nie czuje ciężaru ... |
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
andziotka śliczny avatar
Dziewczynki, coraz bardziej zastanawiam się czy Iga nie ma skazy, czytam sobie różne fora i b. wiele objawów pasuje no ale z drugiej strony to jest tak ciężko stwierdzić czy to rzeczywiście skaza... Znalazłam taką wypowiedź jednej z mam: "Mój synek ma 3 miesiące. Od 4 tygodnia życia strasznie cierpi przez kolki. Całymi dniami nie mógł spać, płacz co parę minut i non-stop bąki, prężenie się, a tu znów karmienie i znów wpadało jak do studni i od nowa płacz. Zaliczyliśmy 4 lekarzy. Każdy mnie "pocieszał", że to minie z 3 miesiącem. Jak mówiłam, że nie mam kiedy jeść ani pójść do toalety, bo jestem z nim sama to jedna mi powiedziała, że to moje jedno dziecko, więc chyba mogę nosić go nawet cały dzień, a druga, że "mama musi porządzić". Nie ruszało ich, że nie gaworzył ani się nie uśmiechał. Stwierdzają tylko kolkę i umywają ręce. Musiałam odstawić go od piersi i przejść na Nutramigen, bo po Enfamilu O-lac objawy nie minęły do końca i powoli narastały. Wreszcie dziecko się uśmiecha, nie budzi się z płaczem, karmienie nie trwa godzinę, a wysypka się już nie rozprzestrzenia i za jakiś czas pewnie zejdzie. I kupka wygląda normalnie, a nie leje się z pupy ani nie wystrzeliwuje z niej. Oczywiście lekarze nie widzieli w tym objawu jakiejkolwiek nietolerancji podobnie jak w wysypce, którą miał na całej buźce, za uszami, na uszach, szyji, dekolcie i w zgięciach łokci." No i to jest w 95% opis mojej sytuacji, wiszące na cycku dziecko, pręży się, stęka, mruczy, krzyczy przez sen, robi strzelające, b. wodniste kupki ... Sama nie wiem, może sobie wkręcam ale jak patrzę na zdjęcia Waszych dzieci, które sobie leżą normalnie na łóżku to mi się to w głowie nie mieści, u nas takich momentów nie ma, nie mogę dziecka odłożyć aby leżało na dłużej niż 2-3 minuty. Jedynie na leżaczku na 4-5 minut się zajmie zabawkami a później znów płacz. Nie możemy iść nawet na spacer bo w wózku jest krzyk
|
#730 |
|
Rozeznanie
|
matal gratulacje - nareszcie spokój !
![]() anula u nas spisała się maść z wit. A Agnieszka_pe chusta moim zdaniem fenomenalna rzecz, moje koleżanki sobie chwaliły, dla takiego malucha najlepiej elastyczna, ale jeśłi chcesz jej używać dłużej to lepiej kupić odrazu tkaną, ale nie kupuj broń boże jakiegoś chłamu bez atestów, lepiej wydać więcej i mieć pewność że będzie bezpiecznie i zdrowo A my w parku, na ławeczce - kocham to miasto net za free ![]() Musze częściej to robić tylko drugą baterie do lapka muszę sobie kupić, mogliby robić w ławkach kontakty, hehe Odzyskałam dziś auto i tym samym odzyskałąm wolność, pojechałąm po męża do pracy i wyciągnęłam go na wagary, siedzimy sobie w parku i jest cudnie. Dzidzia w samym bodziaku z długim rękawkiem przykryta tylko pieluszką.
|
#731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba ze sie pomylila i mnie zle wykasowala:rolleyes ja z ulotki wywnioskowalam ze przy kazdym karmieniu, polozna mowila ze jak nie jest az tak zle to co drugie. jesli chodzi o luszczaca sie skore to akurat w brwiach i nad oczami przypomina bardziej skorupe luszczaca niz taka normalnie obierajaca sie skorke z dloni i stopek-tak to wyglada u nas, plus krostki ktore byly zaognione i sie rozniosly z brody na polika(dzisiaj juz blade) co do tego ze szybciej wlozyc malca w nosidelko to nie tak, bo nawet jak juz cudem pozapina sie szelki sobie na plecach, to miejsce w ktore sie wsadza dziecko , jak jest zapiete, to dziecka sie nie wlozy majac juz zaloznoe nosidlo na sobie. probowalam roznych metod, nigdy nie udalo mi sie tego dokonac w pojedynke. Cytat:
wogole to wcz dostalismy skeirowanko na badanie bioderek, dzisiaj poszlam go umowic i slysze ze na nfz to moge sie umowic na sierpien!!!!! wiec sie pytam czy nie trzeba takiego usg robic w scisle okreslonym czasie, na co recepcjonistka odp ze tak, ale nie ma miejsc ![]() agus a ty juz bylas z ola na tym usg?
|
|
|
#732 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja probuje uspic moje dziecie po jedzonku , herbatce koperkowej i poltorej godzinki zabawy z mama
![]() ale nie jest latwo, moze wreszcie kupka idzie bo sie mala prezy?!?! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a skorka dlugo sie luszczyla Igusi? potowki? ja mam pare krosteczek na buzi, ale tylko kolo noska.... mam kolejny problem! ulewa sie nam okrutnie! teraz poszlo nam tak mocno jak trzymalam mala w pionie, normalnie nosem i buzia fontanna! mala sie zaczela krztusic, i potem szybko oddychac, ja sie wystraszylam a ona jeszcze bardziej bo zaczela tak wyc... masakra... |
|||
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
moria nie wiem, co Ci poradzić. Poza tym, że Edzik daje się odłożyć na 5 minut, jak nie śpi, to mam to samo
![]() Do tego brzydkie kupki... I też lejące się i wystrzeliwujące... A zgrubienie to może być zastój. Masuj i grzej, a jakby się pojawiło zaczerwienienie i gorączka - to do lekarza, bo to może oznaczać zapalenie piersi. atiz niestety nie do końca... Znów mamy zielonkawą kupkę. A zjadłam tylko 1 kanapkę z białym serem! ![]() Odstawiłam owoce i warzywa (zjadłam tylko gotowaną marchewkę). Z nabiału tylko ta jedna kanapka z białym serem rano. Zastrzelę się. W bujaczku jest spokojny, ale jest za mały, żeby w nim długo siedzieć aga_pe my umówiliśmy Edzika na 13 czerwca z nfz na badanie bioderek... anula a jak się bawisz z małą? Edzik w ogóle nie reaguje na zaczepki i próby jakiejkolwiek zabawy...My dziś z małym oboje padliśmy po karmieniu. Po prostu zasnęliśmy niemalże w trakcie... ![]() Chyba przestanę jeść. Ciekawe czy jak będę o chlebie i wodzie to też będą sensacje ![]() Znów oprócz delicolu i herbatki koperkowej musiałam dać espumisan. Tak się biedaczek męczył 4 godzinę z rzędu, że nie mogłam mu nie dać...
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamunie
![]() U nas chyba wszystko ok, wychodzimy na dlugie spacerki,bo jest b.goraco, dzis 30 stopni, wczoraj bylismy na pierwszej wizycie u pediatry, musze szeroko pieluchowac i nie zezlo jedno jaderko, czy ktorys z Waszych dzidziusiow ma ten problem? nie chce sie na pusto znowu czyms zamartwiac, mam nadzieje ze jeszcze sie unormuje...w nast. czwartek mamy przyjsc na kontrole. Tymczasem Flavcio sporo je, wazy juz 3,5 kg, czyli wiecej niz przy narodzinach, rosnie jak na drozdzach ![]() Wrzucam pare fotek jak moj maz przystroil mieszkanko na nasz powrot ze szpitala, bo wczesniej nie mialam czasu ![]() Czy jecie normlanie sery i pijecie mleko czy moga uczulic dzidziusia??
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-05-19 o 17:25 |
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
Chciałam tylko powiedzieć, że wasze dyskusje są bardzo cenne i sobie podczytuję ale mam nadzieję, że nie będziecie się wkurzać jak nowe mamy dołączą z setką pytań które już były Trochę jestem przerażona tymi problemami z kupkami, karmieniem, kolkami i coraz bardziej się boję że sobie nie poradzę Mam pewnie banalne pytanie dla niektórych Z jakiej wody przygotowujecie mm? Czy ze zwykłej gotowanej, z butelkowej gotowanej? Czy można zrobić małą porcję mleka, bo wiadomo że nie zawsze dziecko wypije całą miarkę. Pogubiłam się Tav, witaj i serdeczne gratulacje!!! Princi, super powitanie!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-05-19 o 17:27 |
|
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
takie krostki ma tez moj synek, moze to potowki? no i skorka tez mu zlazi jak u jaszczurki
|
|
#737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale kupiłam dzisiaj 1puszke pepti i jak po humanie plus nie bedzie lepiej,to podam pepti i juz na nim zostanie. Na razie 1doba na humanie plus i du..pa.od 6.30 do 11 rano była jazda nawet krople nie pomagają bobotic daje i nic. zobacze jutro ,jak nie pzrejdzie to pepti. aaa i znów mi 120ml wciagnał, a na peptu od 5tyg jest 120ml,wiec sie az tak nie martwie juz . ciemno sie zrobiło-buzia bedzie
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas nie było dziś kupki
![]() czemu mi na avatar takie wielki wizaz wlazł ??? nie da się jakoś tego zmniejszyć ??? |
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
Część dziewczyny
Kurcze a ja wciąż nie mam czasu na tyle, aby z Wami dłużej popisać. Teraz popołudniu mam chwilkę na odpoczynek bo mały po spacerku godzinkę pozwiedzał pokój wzrokiem i śpi całe popołudnie. Z Nikosiem raczej problemów nie mam. Czasem męczy się przy bąkach ale jest w miarę spokojny. Czasem płacze ale to jak jest głodny i jeszcze mu pieluchę trzeba zmienić. Karmimy się tylko i wyłącznie cycem bardzo się cieszę, że na razie mi się udaje. Takie było moje założenie i nawet MM w domu nie mam (oby jak najdłużej). Z butli jadł tylko raz jak musiałam skoczyć na małe zakupy i Tż został z nim sam.Kąpiele też przebiegają w przyjemnej atmosferze, starszy strasznie płakał. Właściwie to całkowicie się różnią ci moi faceci. Wrzucę Wam fotkę bo się jeszcze nie pochwaliłam (taka jak na poczekalni) i uciekam bo mały się budzi.
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie mleko mm jest najlepsze?
Zaczynam podejrzewać u Edzika nietolerancję laktozy. Cokolwiek z nabiału nie zjem mamy masakrę. Zielona kupka ze śluzem. Jak nie zjem, to co najwyżej małe gazy. A kupka żółta. Jest mleko bez laktozy? Czy to coś pomoże? Myślałam, żeby potestować... Dobry pomysł? Ile takie mleko kosztuje? Jak się bada nietolerancję laktozy?? Jestem w rozpaczy... Delicol pomaga, ale trzeba dać przy KAŻDYM karmieniu...
|
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekam z niepokojem na wieczór, mam nadzieję, że wczorajsza sytuacja z kolką nie powtórzy się. Od wczoraj dajemy do każdego mleka 6 kropli delicolu. Poza tym Pepe wypił trochę herbatki na brzuszek z Humany. Mam nadzieję, że tą noc prześpi spokojnie.
My dzisiaj zarejestrowaliśmy małego w USC. Złożyłam też papiery w PZU. Pozostało tylko becikowe, ale to już jutro zawiozę wniosek. A tak z innej beczki: używała ( - używa ) któraś z Was żelu poporodowego z Musteli?? Kusi mnie, a że cena niemała, to wolę poznać opinie innych. |
|
|
|
#742 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas ok, je jak w zegarku, raczej sie najada 90ml, niby wszystko ok, ale.... ale maly ma kupke przy kazdym karmieniu, a nawet czasem mu zmieniac 2-3 razy przy karmieniu. to chyba nie jest ok ![]() Cytat:
moi faceci tez sie roznia pod wzgledem charakteru, bardzo ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
uzywam, co do efektow czy opinii na jego temat to na razie milcze bo to troche za krotki czas
|
|
|
#743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1 tu ke juz zuzylam te na rozstepy malo pomogly nadal mam taki szramy na biodrach i piersiach, ze szok a juz mi sie skonczyl a ja wlasnie skonczylam prace mama pojechala, ola spi, zaraz ja budzimy do kapania dzisiaj malo spala ciezki dzien miala moze w nocy pospi ![]() ostatnimi czasy budzi sie o 2-3 i 6-7 i od 6-7 juz nie spi
|
||
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiu Śliczny maluszek
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Ahoj, Dziewczyny
![]() Mój Pyzolek śpi i wreszcie mam czas, żeby nadrobić Odchowalnię Nasza ostatnia noc była rekordowo cudowna! Jeszcze się taka nie zdarzyła. Hania zasnęła o 21:00, obudziła się sama o 2:00, 20 min pielucha+karmienie odciągniętym mlekiem+bekanie i dalej spanie do 6:00, 40 min na p+k+b i znowu spanie do 9:00! Czyli z przerwami spałam o 23:00 do 9 rano Potem co prawda w dzień mało spała i wieczorem była marudna, no ale nie można mieć wszystkiego ![]() Cytat:
Nie słuchamy żadnej poważnej, jakby ktoś pytał ![]() Pod zadek pierwszej nocy po szpitalu podłożyłam podkład SENI, ale potem zrezygnowałam, bo dobrze się zabezpieczałam tymi Bellami ![]() Matall, przepraszam, wprowadziłam w błąd, mam wkładki Penaten, a nie J&J ![]() Co do krwawienia, to u mnie już malutko. Podkłady nosiłam przez kilka dni, potem wielkie podpachy, a teraz już cienkie Always Dziewczynki, tak czytam o tych Waszych problemach karmieniowo-mlekowych. Za mądra w tej kwestii nie jestem, ale może coś od siebie naskrobię. Zauważyłam, że Hania streszcza się z jedzeniem, kiedy nie jest nakryta. Wnioskuję, że Jej chłodniej, a jak przykrywam, to robi się Jej milutko, ciepło i sobie przysypia i wtedy karmienie może trwać godzinę. A tak zajada 15-20 min i odchyla główkę pokazując, że już dosyć ![]() Poza tym, kiedy przysypia, to budzę Ją. Oczywiście nie drastycznie ![]() Co do tej nietolerancji laktozy, to wszystko jest możliwe. Jest Enfamil 0-lac, może warto spróbować go zastosować, zanim pójdzie się do lekarza po mleko receptowe? Jeśli podejrzewałabym nietolerancję laktozy u Hani, to spróbowałabym jeden dzień podawać Jej tylko ten Enfamil bez laktozy i obserwowałabym, czy też jest niespokojna i boli Ją brzuszek. U nas problem z kupkami, chociaż nie wiem, czy to problem, czy po prostu mała zmiana. Wcześniej było kilka dziennie, teraz jest jedna, w porywach dwie ![]() Hania już miała dwie wizyty u pediatry. Jedna zalecona po szpitalu [jednego dnia miała podwyższone CRP], druga z okiem i na kontrolę wagi. Następna 8 czerwca, będzie szczepienie ![]() Anula, nie gniewaj się, ale myślę, że za bardzo panikujesz. Wykończysz się, Rybko! Zosia jest piękna i zdrowa, nie nastawiaj się, że coś nie tak. Z monitorem niczego nie poradzę, ale martwię się, żebyś nam jakiejś deprechy nie złapała. Baby blues to norma, popłakać chwilę pod prysznicem pozwalam , ale nie możesz się zamartwiać Co do schodzącej skóry, to Hania też to ma, w zasadzie już przechodzi, ale łuszczyła się. No ale to chyba dostosowywanie się do nowego środowiska Namoczyła się tam w wodzie tyle czasu, to teraz łuszczy się skóra Pomaga oliwkowanie po kąpieli ![]() caffelate05, na początku byłam w stanie odciągnąć 120 ml, po 60 z każdej piersi, teraz po 30 ml z każdej... Moria, nie wiem, co to za plamka Hanka ma takie dwie małe czerwone plamki na powiece, z bliska wygląda to jak popękane naczynka. Mam nadzieję, że to zniknie...Z guzkiem nieciekawie... Matall ma rację, może to zastój? ![]() Zachowanie Iguni może wskazywać na skazę, te kupki, niepokój, nienajadanie się. No sama nie wiem. Specjalistką nie jestem, ale zachowanie Pisklątka nie jest normalne. Wykończycie się obie ![]() Aha! Chciałam Ci serdecznie podziękować za radę, żeby dzidziusia odbijać z rączkami na plecach, w sensie dziecko na ramieniu! Dzięki temu odbijanie trwa moment! Agnieszko_pe, ja akurat chcę spróbować noszenia w chuście. Kiedyś nawet wklejałam w Poczekalni taką, którą chcę kupić. Jednak okazało się, że dostaniemy inną w spadku. Także przetestujemy, to podzielimy się opinią ![]() Princi, ależ mieliście piękne powitanie Siasiu, ale masz przystojniachę! Anulinko, żelu zacznę dopiero używać. Ale chyba nasza Moria używa już? |
|
|
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Zosia grzeczna bardzo tez spala slicznie w nocy, dzisiaj nawet nie bylo krzyku w kapieli a wrecz radosc![]() i teraz spimy slicznie, normalnie w ogole dzisiaj nie plakala! mialam nawal pokarmu_) co do karmienia to mnie polozna nawet mowila, zeby w samych bodziakach karmic bo cieplo od naszego ciala dzieci chlona a jak im jest chlodniej to nie zasypiaja przy jedzeniu )wiec popieram w stu procentach ![]() Kochana mary nie obrazilam sie, ale masz racje chyba wylacze ten monitor bo on mnie tylko dodatkowo stresuje. ulewanie dodatkowo, jak tak dalej sie bede stresowac to na 30 urodziny w grudniu bede juz calkiem siwa ![]() oliwkowanie tez pomaga ale tylko troszke ![]() Cytat:
)ide spac bo jutro mama przylatuje z tata!! Tata chory ciagle na leczneiu ale bedzie dwa dni a mama 2 tygodnie!!!! nie wiem jak nam sie bedzie ukladala wspolpraca ale zawswze to jakas pomoc w gotowaniiu prasowaniu itp, choc w szoku jestem ze tak ogarniam i pranie i wszystko , moj TZ pomaga ale i tak jestem w szoku.. a ten babyblues popoludniowy to chyba hormony, tak stwierdzila pani polozna, bo sie przy niej prawie bez powodu poryczalam
|
||
|
|
|
#747 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ja dziś chłopców do piersi nie dostawialam, w ruch poszedł tylko laktator bo mam popękane sutki, czekam aż się zagoją. Myślałam, że takie cos to tylko na poczatku może się zdażyc bo z czasem sutki sie przyzwyczajają, a mnie dziś dopiero popękały i krwawią |
|
|
|
|
#748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wspolczuje przebojow z sutkmi oby sie szybko zagoily ja karmilam z nakladkami w tym stanie.. jak juz przestaly krwawic oczywiscie ![]() a moja o 5 do 22 wytrzymala bez jedzenia bo o 7 zasnela bidulka tak sie dzisiaj wiercila i wykapalismy ja zjadla 100ml mm i zasnela pieknie |
||
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Za nami fajna noc. Nawet trochę pospaliśmy. Przed 22 Pepe sam przyssał się do piersi ( pierwszy raz od czasu pobytu w szpitalu ), zjadł i poszedł spać. Potem przed 2 dałam butlę odciagnietego, bo leniuszek ssać z cyca już nie chciał
Przed chwilą skończył następną butlę mojego i leży w łóżeczku ( mam nadzieję, że zaśnie ).A ja biorę się za laktator, bo muszę wyjść z domu koło 9, aby TŻ miał go czym nakarmić ( idę do chirurga wyciąć czyraka spod pachy ). A najważniejsze to, że kolek nie było Dziewczyny, pijecie w okresie karmienia kakao?? ( ja całą ciąże piłam, a teraz się trochę boję ). |
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ta sama masakra.
Jak już zaśnie, to śpi długo, ale zanim zaśnie... Pręż się i męczy, nawet syś nie pomaga... Jestem wymęczona.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

.
odciagnietego mleczka. Chyba duzo je jak na jej wiek (dzis konczy tydzien)?
, bo juz od 3ciej nie bylo...

Ja od soboty pracujęd 7-5-3 z laktatorem (mam wypożyczony taki medyczny medeli) tak często jak tylko mogę, dostawiam Julka ale on też zasypia, złości się, że mleko nie płynie
, mam reczny laktator, ale cos tam idzie (z obu UU ok. 60-80 ml na jednym posiedzeniu).

Nie wiem czy umawiać się do pediatry
Może wiecie co to może być?