Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 11:41   #721
Camomile
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Czesc kochane.
Dziekujemyz Nadia za komplementy .

U nas postep!
Niunia zjadla najpierw o polnocy z UU do oporu plus odciagniete mleczko 50ml, poprawilismy 20ml mm (co sie zowie SMA, nie wiem czy w PL tez jest), bo oczywiscie byla glodna, pospala do 3.30 , wciagnela 70ml mm, i dalej spala od 4 do 8 rano!!, o 8mej dalam jej UU (zeby nie zapomniala jak sie ssie) do oporu, poprawila 100 ml odciagnietego mleczka. Chyba duzo je jak na jej wiek (dzis konczy tydzien)?

Pobawilysmy sie godzinke i teraz spi!!
Mam spokojne, najedzone dziecko nareszcie.

Mam nadzieje, ze ten stan potrwa dluzej.
Teraz czekamy na kupke, bo juz od 3ciej nie bylo...

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
my po kapieli!!
chyba mala zaczyna lubic sie kapac..teraz znowu plakala przed spaniem ale chyba nie baaardzo glodna choc dalej mi sie wydaje ze malo mam mleka, ale udalo sie uspokoic ja wiec chyba nie to? jakby byla glodna to by wyla?!?

noo witaj!! i od razu optymistycznie kochana! milo cie znowu widziec
no Zosia spi z nami...lozeczko w odleglosci jakies ja wiem ,metra od naszego lozka?
trzymam kciuki za udane karmienie jednak UU, ja jutro po wizycie poloznej zobacze jak to z nami bedzie

(...)
tez mysle ze moge miec zaczatki depresji... wyje codziennie wieczorem i najgorzej kolo 15-stej..ze nie daje rady ze pepek ze mleka malo itp itd.....i ze ten monitor, bezdechy....mowie wam....

eh ale optymistycznie dobranoc
w koncu kochamy nasze pociechy;
Mysle, ze by wyla jakby byla glodna.
Nadia jak jest glodna to najpierw robi takie odkaslywanie ekhm ehkm, a potem leee, leee, leee ciagiem. Coraz glosniej.

Ja chyba sobie daruje ten monitor... Myslalam, zeby go uzywac, ale na razie stresow mam az naddto.
Moze jak bedziemy mala przenosic do jej pokoiku (na razie spi w koszyczku z nami).

Anula, jak sie martwisz tymi alarmami moze pogadaj o tym z polozna? Da sie to jakos sprawdzic? Ja wiem o co ci chodzi, tez bym sie denerwowala, chcialabym wiedziec co sie dzieje.

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
nie wiem, czy ktoś tu jeszcze mnie pamięta, bo przestałam pisać, jak tylko wylądowałam w szpitalu z powodu przedwczesnych skurczy, ale mogę się pochwalić, że od 8 maja na świecie są już moje dziewczynki, całe i zdrowe, chociaż z 36 tygodnia a moje życie zamyka się w karmieniu tych niejadków i przewijaniu i tak w kółko...
Ja cie pamietam.
Nieraz sie zastanawialysmy, gdzie nam zniknelas.

Gratulacje przy okazji!

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Camomile widzę, że mamy ten sam problem z karmieniem Ja od soboty pracujęd 7-5-3 z laktatorem (mam wypożyczony taki medyczny medeli) tak często jak tylko mogę, dostawiam Julka ale on też zasypia, złości się, że mleko nie płynie Piję dużo płynów, heratkę herbapolu na laktację, chodzimy do poradni laktacyjnej, mleka ściągam więcej ale ciągle za mało. Dokarmiamy mm Enfamil z lipilem. Położna i moja znajoma lekarka mówią, że to bardzo dobre mleko. Wierzę, że nam się uda, że będziemy karmić piersią
Dokladnie.
Od wczoraj robie 7-5-3, nie powiem, trzeba sie namachac, mam reczny laktator, ale cos tam idzie (z obu UU ok. 60-80 ml na jednym posiedzeniu).
Dostawiam Nadie do UU przed kazdym karmieniem, tym z butelki tez, po 5min kazda U minimum.
I od wczoraj pije herbatke Hippa, nawet mi smakuje, taka ziolowa

Mam nadzieje, ze sie u nas cos ruszy, Caffelate

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
UWIELBIAM leżaczek Edzika!
Moje dziecko zasnęło w nim z KOLKĄ. Nie marudzi. DOBRZE mu
Działa lepiej niż wszystkie delicole, infacole i inne espumisany
Oczywiście nie zamierzam go trzymać w leżaczku cały czas teraz, ale tak z 20-30 minut, a potem spróbuję przełożyć do łóżeczka.

Załączam fotę.
Yeeey, no to super.
Nareszcie cos pomoglo, ufff.

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, zanim nadrobię, wstawiam Wam zdjęcie dziwnej plamki mojej córy, która zrobiła jej się na szyjce i wchodzi na głowę. Myślałam, że to odgniotek po karmieniu ale drugi dzień ma taką samą plamę i raczej jej nie trzymam podczas karmienia w tym miejscu Nie wiem czy umawiać się do pediatry Może wiecie co to może być?
Kochana, nie mam pojecia co to moze byc...

Cytat:
Camomile, tak jak piszesz większość z nas ma te same problem, więc uzewnętrzniaj się, bo wiem po sobie, że to pomaga

Co do mm to u mnie też się sprawdza Enfamil Premium z Lipilem, puszka kosztuje 26-29 zł.
(...)
Dzieki. Nawet nie wiecie, ile znaczy takie wsparcie

Cytat:
Moria Trzymam kciuki zeby z czasem bylo lepiej Igusia i Ty z pewnoscia znajdziecie swoj rytm

ja mam jeszcze pytanko na szybko..
czy waszym pociechom tez luszczy sie skurka na raczkach i stopkach?smarujemy oliwka, kremikiem, dodajemy oliwki do kapieli i ciagle to samo.... polozna mowi ze normalne, ale dla nich wszystko normalne
Mala byla przenoszona, wiec luszczyla sie jak jaszczurka.
Smarowalam ja i dalej smaruje olejem z oliwek. Pomaga, ma ladniejsza skorke.
Co do kapieli, to tylko ciepla woda, nie uzywam zadnych kosmetykow na razie...

OK, uciekam, TZ skonczyl sie kapac (tez jest w lepszym humorze, bo slyszalam jak spiewal pod prysznicem).
Bedziemy probowac isc na pierwszy spacerek.

A po poludniu wizyta poloznej.

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 12:23   #722
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
kochane, prosze wypowiedzcie sie jak mozecie
jestem przeciwniczka chust do noszenia dzieci, oraz nosidelek, ale rozwazam kupno chusty(nosidelko mam po 1wszym synie dla mnie mega trudne w zapieciu i zbyt skaplikowane) poniewaz moj kochany tz za pare dni nas opuszcza i bede musiala wozic sama syna do przedszkola i tu zaczyna sie problem, bo bede miala kawalek do przejscia z parkingu do przedszkola, moglabym brac malego w foteliku, ale szatnia jest tak waska ze nie wiem czy bedzie miejsce na postawienie fotelika gdzies,mam do pokonania schody takze wozek odpada. dlatego myslalam zeby kupic chuste i brac malego z samochodu przekladac do chusty, wowczas ebde miec wolne rece zeby zdjac malemu buty , czy pomoc sie rozebrac, a nie bede musiala nosic fotelika(i meczyc sie z wpinaniem za kazdym razem)

u nas tez sie luszczyla , teraz juz jest lepiej, za to ma takie luszczace sie suche placki w brwiach, nad oczami, i krostki na poliku i na brodzie-nie mam pojecia co to

normalnie mazianka jak ja ciebie rozumiem z tymi mlekami, nawet nie masz pojecia.

moj maluszek ma 2, 5 tyg a tez ssie domagal 120 i wiecej tego mleka comfort!!!! a ono takie tluste i tez mi sie wydawalo ze powinno go zapychac bardziej

od wcz jest na pepti i drze co to bedzie dalej, zeby znowu nie bylo jeden dzien ok, a na nastepny jakies nowe rewolucje zoladkowe
Co do chusty ,to ja tez kupiłam własnie z tego samego powodu,jak julia od wrzesnia pojdzie do pzredszkola to mam zamiar malego w chuscie brac jak ponia bede jechała,ale teraz sie jeszcze boje Go nosic poki główki sam nie trzma,wiec nie pomoge.

Co do objawów Twojego maluszka to na 99% skaza białkowa- po pepti powinno pzrejsc,Julia miala identycznie na busi i na brwiach i własnie to była skaza i miała pepti,
Gabrysiowi tez sie łuszcza brwi,ale narazie to wszystko,nic na buzi nie ma wiecej,ale tez go chce na pepti( po Julci mam dobre wspomnienie o tym mleczku) załuje,ze od poczatku nie dalam malego na pepti.

zreszta Humana ma duza ilosc laktozy i podejzewam,ze maly jej nie trawi .

A co do dawki,to ja juz nie wiem,czy mam mu dawac wiecej jak sie domaga,czy nie,bo nie chce go przekarmic.a na pepti ile jest dawka w 4tyg?? bo nie pamietam.

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:03   #723
the_sania
Wtajemniczenie

od jutro w rossmannie promocja na pampersy newborn 2-5kg
23,99zł /43szt

jakby któraś była zainteresowana tylko 2zł taniej, ale zawsze coś

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:31   #724
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

kochane, prosze wypowiedzcie sie jak mozecie

jestem przeciwniczka chust do noszenia dzieci, oraz nosidelek, ale rozwazam kupno chusty(nosidelko mam po 1wszym synie dla mnie mega trudne w zapieciu i zbyt skaplikowane) poniewaz moj kochany tz za pare dni nas opuszcza i bede musiala wozic sama syna do przedszkola i tu zaczyna sie problem, bo bede miala kawalek do przejscia z parkingu do przedszkola, moglabym brac malego w foteliku, ale szatnia jest tak waska ze nie wiem czy bedzie miejsce na postawienie fotelika gdzies,mam do pokonania schody takze wozek odpada. dlatego myslalam zeby kupic chuste i brac malego z samochodu przekladac do chusty, wowczas ebde miec wolne rece zeby zdjac malemu buty , czy pomoc sie rozebrac, a nie bede musiala nosic fotelika(i meczyc sie z wpinaniem za kazdym razem)

tylko czy taka chusta na pewno zda egzamin?
macie juz jakies doswiadczenia?
jakie sa najlepsze`?
taką chustę trochę się wiąże, nie wiem czy będzie Ci się chciało za każdym razem zawiążywać ją przed samochodem ...
niektóre kobiety robią tak że wiążą już w domu i później jak wysiadają to tylko wkładają dziecko, no ale wtedy musisz jechać z więzami
lepsze by było nosidło - bardziej praktyczne na takie okazje, tylko że jak dla mnie nie wymyślili jeszcze takiego nosidła żeby dziecko było w odpowiedniej pozycji, żeby nie obciążać kręgosłupa .... więc więcej nie poradzę ...

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

nowe zdjęcia wstawiłam

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:07   #725
anula_81
Zakorzenienie

aa moja Zosia na spacerku spala i dalej spi...moze ostatnio przespac po 3-4 godziny i w dzien i w nocy.... ale po poludniu mniej, bo brzuszek boli...kurcze i znowm mam nowe zmartwienie bo wydaje mi sie ze ciagle jest zolta, no nic zobaczymy co powie polozna...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:38   #726
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Co do chusty ,to ja tez kupiłam własnie z tego samego powodu,jak julia od wrzesnia pojdzie do pzredszkola to mam zamiar malego w chuscie brac jak ponia bede jechała,ale teraz sie jeszcze boje Go nosic poki główki sam nie trzma,wiec nie pomoge.

Co do objawów Twojego maluszka to na 99% skaza białkowa- po pepti powinno pzrejsc,Julia miala identycznie na busi i na brwiach i własnie to była skaza i miała pepti,
Gabrysiowi tez sie łuszcza brwi,ale narazie to wszystko,nic na buzi nie ma wiecej,ale tez go chce na pepti( po Julci mam dobre wspomnienie o tym mleczku) załuje,ze od poczatku nie dalam malego na pepti.

zreszta Humana ma duza ilosc laktozy i podejzewam,ze maly jej nie trawi .

A co do dawki,to ja juz nie wiem,czy mam mu dawac wiecej jak sie domaga,czy nie,bo nie chce go przekarmic.a na pepti ile jest dawka w 4tyg?? bo nie pamietam.
ja zaczekam do badania bioderek z chusta, ale to i tak nie zmienia faktu ze trzeba bedzie sobei jakos radzic, a inny pomysl do glowy mi nie przychodzi

mowisz ze to skaza? jestem ciekawa jak to bedzie po pepti...
jak gabrys ma problem z laktaza to po delicolu powinno mu przejsc, u nas na razie cisza i spokoj z problemami, zobaczymy jak dlugo...
dawka na pepti taka sama jak na innych, 60-90 ml 6-7x na dobe
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
taką chustę trochę się wiąże, nie wiem czy będzie Ci się chciało za każdym razem zawiążywać ją przed samochodem ...
niektóre kobiety robią tak że wiążą już w domu i później jak wysiadają to tylko wkładają dziecko, no ale wtedy musisz jechać z więzami
lepsze by było nosidło - bardziej praktyczne na takie okazje, tylko że jak dla mnie nie wymyślili jeszcze takiego nosidła żeby dziecko było w odpowiedniej pozycji, żeby nie obciążać kręgosłupa .... więc więcej nie poradzę ...

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

nowe zdjęcia wstawiłam

no wlasnie nosidelko mam, jest do du.py. nie wyobrazam sobie go zapiac, wsadzic dziecka sama, jest okropne, nelubie go bardzo i klopotliwe.

tych chust jest tyle rodzajow ze szok, jakies kolkowe, wiazane, i idzialam kieszonkowe -najprostrze,ale nie wiem czy odpowiednie

zwiazana moge jezdzic tylko zeby maluszka latwo sie wkladalo

polecacie jakies firmy konkretne??????

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-05-19 o 14:39
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:46   #727
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki mam bolesne zgrubienie w piersi, jak podnoszę rękę do góry to mnie strasznie boli. Przejdzie samo?
Od rana przykładam sobie termofor z ciepłą wodą i staram się masować ale póki co zmiany nie widać

Cytat:
drogi? u nas kosztuje 29 w pierwszej lepszej aptece, a infacol 26.
No coś Ty... TŻ wczoraj w Superpharm zapłacił 44zł! Może mu się coś pomyliło ale twierdzi, że na pewno tyle bo kupił tylko delicol i enfamil - 26zł i zapłacił za wszystko 70zł
Na stronie doz'u po 38zł jest.
Cytat:
na delicolu jest schemat jak podawac i tam jest mowa o 5 kropelkach na 60-90 ml mleka (bodajze)
No właśnie jest schemat ale nie ma informacji ile razy dziennie można podawać, czy przy każdym kamieniu?
Ja to już w ogóle nie wiem jak go podawać gdy Mała w ciągu dnia potrafi kilkanaście podejść do cyca zrobić

Cytat:
tylko czy taka chusta na pewno zda egzamin?
macie juz jakies doswiadczenia?
jakie sa najlepsze`?
aga my mamy chustę tkaną Nati, podobno jedna z lepszych. Póki co się nie sprawdza no bo Iga co chwilę woła cyca więc trzy podejścia do chusty skończyły się tak, że po minucie musiałam ją rozpętać bo kurczaka robiła i mnie w dekolt dziobała
Druga sprawa, bardzo ciepło w takiej chuście Pęta się ją stosunkowo szybko no ale jednak kilka minut trzeba poświęcić więc na krótki wyjścia z auta do przedszkola albo do sklepu lepsze chyba nosidło.

Zaraz wrzucę do albumu zapentaną Iguśkę

Cytat:
u nas tez sie luszczyla , teraz juz jest lepiej, za to ma takie luszczace sie suche placki w brwiach, nad oczami, i krostki na poliku i na brodzie-nie mam pojecia co to
U nas dokładnie to samo! Ale ta skórka łuszcząca się to chyba normalne bo cały naskórek jej schodził, z rączek, nóżek i z buzi a tam gdzie włosy to ciężej odłazi.
Krostki - na początku myślałam, że to potówki, bo córa jak na mnie śpi to jej się buzia odciska i poci ale dziś widzę, że jedna krostka z białą główką/ropką. Może to trądzik niemowlęcy?

Mazianka mówisz, że to skaza?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-05-19 o 15:01
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:59   #728
andziot
Zakorzenienie

ja mam chustę Nati,
super się w niej nosi, bo kręgosłup w ogóle nie czuje ciężaru ...

Stary 2011-05-19, 15:10   #729
moria44
Wtajemniczenie

andziotka śliczny avatar

Dziewczynki, coraz bardziej zastanawiam się czy Iga nie ma skazy, czytam sobie różne fora i b. wiele objawów pasuje no ale z drugiej strony to jest tak ciężko stwierdzić czy to rzeczywiście skaza...

Znalazłam taką wypowiedź jednej z mam:
"Mój synek ma 3 miesiące. Od 4 tygodnia życia strasznie cierpi przez kolki. Całymi dniami nie mógł spać, płacz co parę minut i non-stop bąki, prężenie się, a tu znów karmienie i znów wpadało jak do studni i od nowa płacz. Zaliczyliśmy 4 lekarzy. Każdy mnie "pocieszał", że to minie z 3 miesiącem. Jak mówiłam, że nie mam kiedy jeść ani pójść do toalety, bo jestem z nim sama to jedna mi powiedziała, że to moje jedno dziecko, więc chyba mogę nosić go nawet cały dzień, a druga, że "mama musi porządzić". Nie ruszało ich, że nie gaworzył ani się nie uśmiechał. Stwierdzają tylko kolkę i umywają ręce. Musiałam odstawić go od piersi i przejść na Nutramigen, bo po Enfamilu O-lac objawy nie minęły do końca i powoli narastały. Wreszcie dziecko się uśmiecha, nie budzi się z płaczem, karmienie nie trwa godzinę, a wysypka się już nie rozprzestrzenia i za jakiś czas pewnie zejdzie. I kupka wygląda normalnie, a nie leje się z pupy ani nie wystrzeliwuje z niej. Oczywiście lekarze nie widzieli w tym objawu jakiejkolwiek nietolerancji podobnie jak w wysypce, którą miał na całej buźce, za uszami, na uszach, szyji, dekolcie i w zgięciach łokci."

No i to jest w 95% opis mojej sytuacji, wiszące na cycku dziecko, pręży się, stęka, mruczy, krzyczy przez sen, robi strzelające, b. wodniste kupki ...

Sama nie wiem, może sobie wkręcam ale jak patrzę na zdjęcia Waszych dzieci, które sobie leżą normalnie na łóżku to mi się to w głowie nie mieści, u nas takich momentów nie ma, nie mogę dziecka odłożyć aby leżało na dłużej niż 2-3 minuty. Jedynie na leżaczku na 4-5 minut się zajmie zabawkami a później znów płacz. Nie możemy iść nawet na spacer bo w wózku jest krzyk

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:14   #730
atiz
Rozeznanie

matal gratulacje - nareszcie spokój !
anula u nas spisała się maść z wit. A
Agnieszka_pe chusta moim zdaniem fenomenalna rzecz, moje koleżanki sobie chwaliły, dla takiego malucha najlepiej elastyczna, ale jeśłi chcesz jej używać dłużej to lepiej kupić odrazu tkaną, ale nie kupuj broń boże jakiegoś chłamu bez atestów, lepiej wydać więcej i mieć pewność że będzie bezpiecznie i zdrowo

A my w parku, na ławeczce - kocham to miasto net za free
Musze częściej to robić tylko drugą baterie do lapka muszę sobie kupić, mogliby robić w ławkach kontakty, hehe
Odzyskałam dziś auto i tym samym odzyskałąm wolność, pojechałąm po męża do pracy i wyciągnęłam go na wagary, siedzimy sobie w parku i jest cudnie.
Dzidzia w samym bodziaku z długim rękawkiem przykryta tylko pieluszką.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:34   #731
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki mam bolesne zgrubienie w piersi, jak podnoszę rękę do góry to mnie strasznie boli. Przejdzie samo?
Od rana przykładam sobie termofor z ciepłą wodą i staram się masować ale póki co zmiany nie widać

No coś Ty... TŻ wczoraj w Superpharm zapłacił 44zł! Może mu się coś pomyliło ale twierdzi, że na pewno tyle bo kupił tylko delicol i enfamil - 26zł i zapłacił za wszystko 70zł
Na stronie doz'u po 38zł jest.

No właśnie jest schemat ale nie ma informacji ile razy dziennie można podawać, czy przy każdym kamieniu?
Ja to już w ogóle nie wiem jak go podawać gdy Mała w ciągu dnia potrafi kilkanaście podejść do cyca zrobić

aga my mamy chustę tkaną Nati, podobno jedna z lepszych. Póki co się nie sprawdza no bo Iga co chwilę woła cyca więc trzy podejścia do chusty skończyły się tak, że po minucie musiałam ją rozpętać bo kurczaka robiła i mnie w dekolt dziobała
Druga sprawa, bardzo ciepło w takiej chuście Pęta się ją stosunkowo szybko no ale jednak kilka minut trzeba poświęcić więc na krótki wyjścia z auta do przedszkola albo do sklepu lepsze chyba nosidło.

Zaraz wrzucę do albumu zapentaną Iguśkę

U nas dokładnie to samo! Ale ta skórka łuszcząca się to chyba normalne bo cały naskórek jej schodził, z rączek, nóżek i z buzi a tam gdzie włosy to ciężej odłazi.
Krostki - na początku myślałam, że to potówki, bo córa jak na mnie śpi to jej się buzia odciska i poci ale dziś widzę, że jedna krostka z białą główką/ropką. Może to trądzik niemowlęcy?

no na necie widzialam ze nawet po 44 chodzi delicol, ale milo sie rozczarowalam ze u mnie po 29(nie w sieciowej aptece,)
chyba ze sie pomylila i mnie zle wykasowala:rolleyes

ja z ulotki wywnioskowalam ze przy kazdym karmieniu, polozna mowila ze jak nie jest az tak zle to co drugie.

jesli chodzi o luszczaca sie skore to akurat w brwiach i nad oczami przypomina bardziej skorupe luszczaca niz taka normalnie obierajaca sie skorke z dloni i stopek-tak to wyglada u nas, plus krostki ktore byly zaognione i sie rozniosly z brody na polika(dzisiaj juz blade)

co do tego ze szybciej wlozyc malca w nosidelko to nie tak, bo nawet jak juz cudem pozapina sie szelki sobie na plecach, to miejsce w ktore sie wsadza dziecko , jak jest zapiete, to dziecka sie nie wlozy majac juz zaloznoe nosidlo na sobie. probowalam roznych metod, nigdy nie udalo mi sie tego dokonac w pojedynke.
Cytat:
ja mam chustę Nati,
super się w niej nosi, bo kręgosłup w ogóle nie czuje ciężaru ...
dzieki , chyba zamowie.

wogole to wcz dostalismy skeirowanko na badanie bioderek, dzisiaj poszlam go umowic i slysze ze na nfz to moge sie umowic na sierpien!!!!! wiec sie pytam czy nie trzeba takiego usg robic w scisle okreslonym czasie, na co recepcjonistka odp ze tak, ale nie ma miejsc wiec umowilam go prywatnie

agus a ty juz bylas z ola na tym usg?
Stary 2011-05-19, 16:16   #732
anula_81
Zakorzenienie

ja probuje uspic moje dziecie po jedzonku , herbatce koperkowej i poltorej godzinki zabawy z mama
ale nie jest latwo, moze wreszcie kupka idzie bo sie mala prezy?!?!

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
matal gratulacje - nareszcie spokój !
anula u nas spisała się maść z wit. A

Dzidzia w samym bodziaku z długim rękawkiem przykryta tylko pieluszką.
ja tez smaruje teraz mascia z witaminka A no zobaczymy

Cytat:
Dziewczynki, coraz bardziej zastanawiam się czy Iga nie ma skazy, czytam sobie różne fora i b. wiele objawów pasuje no ale z drugiej strony to jest tak ciężko stwierdzić czy to rzeczywiście skaza...

Sama nie wiem, może sobie wkręcam ale jak patrzę na zdjęcia Waszych dzieci, które sobie leżą normalnie na łóżku to mi się to w głowie nie mieści, u nas takich momentów nie ma, nie mogę dziecka odłożyć aby leżało na dłużej niż 2-3 minuty. Jedynie na leżaczku na 4-5 minut się zajmie zabawkami a później znów płacz. Nie możemy iść nawet na spacer bo w wózku jest krzyk
kochana nic sie nie martw, napewno znajdziesz przyczyne, moja tez nie zawsze i tak latwo chodzi spac, lezec to ona lubi, ale na brzuszku moim lub TZta.... i w wozku to fakt uwielbia spacerowac na powietrzu, ale kazde dziecko jest inne. Do fotelika natomiast nie chce sie dac wsadzic, chyba go sprzedam jako nowke. Idz do pediatry jesli masz gdzie kochana i zapytaj lekarzy, nie bedziesz sie denerwowac

Cytat:

kurcze tez mam takie zgrubienie u dolu prawie pod pachwina, boli nawet jak spie, tez sprobuje rozmasowac ale nie wiem czy pomoze, zapytam poloznej dzisiaj.
a skorka dlugo sie luszczyla Igusi?

potowki? ja mam pare krosteczek na buzi, ale tylko kolo noska....

mam kolejny problem! ulewa sie nam okrutnie!

teraz poszlo nam tak mocno jak trzymalam mala w pionie, normalnie nosem i buzia fontanna! mala sie zaczela krztusic, i potem szybko oddychac, ja sie wystraszylam a ona jeszcze bardziej bo zaczela tak wyc...
masakra...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-05-19, 17:04   #733
matallewar
Zakorzenienie

moria nie wiem, co Ci poradzić. Poza tym, że Edzik daje się odłożyć na 5 minut, jak nie śpi, to mam to samo
Do tego brzydkie kupki... I też lejące się i wystrzeliwujące...

A zgrubienie to może być zastój. Masuj i grzej, a jakby się pojawiło zaczerwienienie i gorączka - to do lekarza, bo to może oznaczać zapalenie piersi.

atiz niestety nie do końca... Znów mamy zielonkawą kupkę. A zjadłam tylko 1 kanapkę z białym serem!
Odstawiłam owoce i warzywa (zjadłam tylko gotowaną marchewkę). Z nabiału tylko ta jedna kanapka z białym serem rano.
Zastrzelę się.
W bujaczku jest spokojny, ale jest za mały, żeby w nim długo siedzieć

aga_pe my umówiliśmy Edzika na 13 czerwca z nfz na badanie bioderek...

anula a jak się bawisz z małą? Edzik w ogóle nie reaguje na zaczepki i próby jakiejkolwiek zabawy...

My dziś z małym oboje padliśmy po karmieniu. Po prostu zasnęliśmy niemalże w trakcie...
Chyba przestanę jeść. Ciekawe czy jak będę o chlebie i wodzie to też będą sensacje
Znów oprócz delicolu i herbatki koperkowej musiałam dać espumisan. Tak się biedaczek męczył 4 godzinę z rzędu, że nie mogłam mu nie dać...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:22   #734
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Mamunie Czasem Was podczytuje na telefonie, ale niewygodnie z niego pisac, wiec dlatego milcze
U nas chyba wszystko ok, wychodzimy na dlugie spacerki,bo jest b.goraco, dzis 30 stopni, wczoraj bylismy na pierwszej wizycie u pediatry, musze szeroko pieluchowac i nie zezlo jedno jaderko, czy ktorys z Waszych dzidziusiow ma ten problem? nie chce sie na pusto znowu czyms zamartwiac, mam nadzieje ze jeszcze sie unormuje...w nast. czwartek mamy przyjsc na kontrole.
Tymczasem Flavcio sporo je, wazy juz 3,5 kg, czyli wiecej niz przy narodzinach, rosnie jak na drozdzach
Wrzucam pare fotek jak moj maz przystroil mieszkanko na nasz powrot ze szpitala, bo wczesniej nie mialam czasu
Czy jecie normlanie sery i pijecie mleko czy moga uczulic dzidziusia??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6947.jpg (53,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6951.jpg (52,8 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6958.jpg (63,4 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6962.jpg (36,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6969.jpg (52,5 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-05-19 o 17:25
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:26   #735
MoniaK
Zakorzenienie

Cześć mamusie
Chciałam tylko powiedzieć, że wasze dyskusje są bardzo cenne i sobie podczytuję ale mam nadzieję, że nie będziecie się wkurzać jak nowe mamy dołączą z setką pytań które już były Trochę jestem przerażona tymi problemami z kupkami, karmieniem, kolkami i coraz bardziej się boję że sobie nie poradzę

Mam pewnie banalne pytanie dla niektórych Z jakiej wody przygotowujecie mm? Czy ze zwykłej gotowanej, z butelkowej gotowanej? Czy można zrobić małą porcję mleka, bo wiadomo że nie zawsze dziecko wypije całą miarkę. Pogubiłam się

Tav, witaj i serdeczne gratulacje!!!

Princi, super powitanie!

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-05-19 o 17:27
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:28   #736
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
aa moja Zosia na spacerku spala i dalej spi...moze ostatnio przespac po 3-4 godziny i w dzien i w nocy.... ale po poludniu mniej, bo brzuszek boli...kurcze i znowm mam nowe zmartwienie bo wydaje mi sie ze ciagle jest zolta, no nic zobaczymy co powie polozna...
nam wczoraj pediatra tez powiedzial, ze maly jest troszke zolty, a ja myslalam ze ma taka karnacje po mezu...bo w szpitalu powiedzieli, ze nie ma zoltaczki...
Cytat:

nie wiem co to za zgrubienie u Ciebie, ja w czerwcu mam usg piersi, bo 2x bylam kiedys operowana, wiec musze chodzic co pol roku na kontrole, tylko zastanawiam sie czy podczas karmienia takie usg ma sens, bo przeciez cycuchy takie wielkie sie zrobily? moze ktoras z Was sie orientuje czy warto isc je zrobic czy poczekac?
takie krostki ma tez moj synek, moze to potowki? no i skorka tez mu zlazi jak u jaszczurki
Stary 2011-05-19, 17:57   #737
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
andziotka śliczny avatar

Znalazłam taką wypowiedź jednej z mam:
"Mój synek ma 3 miesiące. Od 4 tygodnia życia strasznie cierpi przez kolki. Całymi dniami nie mógł spać, płacz co parę minut i non-stop bąki, prężenie się, a tu znów karmienie i znów wpadało jak do studni i od nowa płacz. Zaliczyliśmy 4 lekarzy. Każdy mnie "pocieszał", że to minie z 3 miesiącem. Jak mówiłam, że nie mam kiedy jeść ani pójść do toalety, bo jestem z nim sama to jedna mi powiedziała, że to moje jedno dziecko, więc chyba mogę nosić go nawet cały dzień, a druga, że "mama musi porządzić". Nie ruszało ich, że nie gaworzył ani się nie uśmiechał. Stwierdzają tylko kolkę i umywają ręce. Musiałam odstawić go od piersi i przejść na Nutramigen, bo po Enfamilu O-lac objawy nie minęły do końca i powoli narastały. Wreszcie dziecko się uśmiecha, nie budzi się z płaczem, karmienie nie trwa godzinę, a wysypka się już nie rozprzestrzenia i za jakiś czas pewnie zejdzie. I kupka wygląda normalnie, a nie leje się z pupy ani nie wystrzeliwuje z niej. Oczywiście lekarze nie widzieli w tym objawu jakiejkolwiek nietolerancji podobnie jak w wysypce, którą miał na całej buźce, za uszami, na uszach, szyji, dekolcie i w zgięciach łokci."

No i to jest w 95% opis mojej sytuacji, wiszące na cycku dziecko, pręży się, stęka, mruczy, krzyczy przez sen, robi strzelające, b. wodniste kupki ...

No Moria takie zachowanie jak U Twojej maluszki nie jest normą na bank cos jest na rzeczy,Ja miałam identyko z Julią -całymi dniami z cycami na wierzchy siedziałam a ona tylko ciągła i wyła i tak wkółko,potem brwi i krostki na polikach i kupki jak ze sluzem zielone i okazało sie ,ze ma skaze( po mnie) i jak zaczeli mi zabraniac jesc prawie wszytskiego to w ciągu kilku dni pokarm straciłam i mała przeszła na pepti- wszystko sie ładnie unormowało a ja odetchnełam,dlatego wlasnie teraz z malym od poczatku chcialam go na mm,tylko tz kupil humane,bo nie bylo pepti i stwierdzilam,ze sprobuje,a teraz załuje .

Ale kupiłam dzisiaj 1puszke pepti i jak po humanie plus nie bedzie lepiej,to podam pepti i juz na nim zostanie.

Na razie 1doba na humanie plus i du..pa.od 6.30 do 11 rano była jazda
nawet krople nie pomagają bobotic daje i nic.
zobacze jutro ,jak nie pzrejdzie to pepti.

aaa i znów mi 120ml wciagnał,
a na peptu od 5tyg jest 120ml,wiec sie az tak nie martwie juz .

ciemno sie zrobiło-buzia bedzie

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 19:00   #738
andziot
Zakorzenienie

a u nas nie było dziś kupki

czemu mi na avatar takie wielki wizaz wlazł ???
nie da się jakoś tego zmniejszyć ???

Stary 2011-05-19, 19:01   #739
Siasiek
Zadomowienie

Część dziewczyny

Kurcze a ja wciąż nie mam czasu na tyle, aby z Wami dłużej popisać.
Teraz popołudniu mam chwilkę na odpoczynek bo mały po spacerku godzinkę pozwiedzał pokój wzrokiem i śpi całe popołudnie.

Z Nikosiem raczej problemów nie mam. Czasem męczy się przy bąkach ale jest w miarę spokojny. Czasem płacze ale to jak jest głodny i jeszcze mu pieluchę trzeba zmienić.
Karmimy się tylko i wyłącznie cycem bardzo się cieszę, że na razie mi się udaje. Takie było moje założenie i nawet MM w domu nie mam (oby jak najdłużej). Z butli jadł tylko raz jak musiałam skoczyć na małe zakupy i Tż został z nim sam.
Kąpiele też przebiegają w przyjemnej atmosferze, starszy strasznie płakał.

Właściwie to całkowicie się różnią ci moi faceci.

Wrzucę Wam fotkę bo się jeszcze nie pochwaliłam (taka jak na poczekalni) i uciekam bo mały się budzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5150779.jpg (108,9 KB, 43 załadowań)

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 19:44   #740
matallewar
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie mleko mm jest najlepsze?
Zaczynam podejrzewać u Edzika nietolerancję laktozy. Cokolwiek z nabiału nie zjem mamy masakrę. Zielona kupka ze śluzem.
Jak nie zjem, to co najwyżej małe gazy. A kupka żółta.

Jest mleko bez laktozy? Czy to coś pomoże?
Myślałam, żeby potestować... Dobry pomysł?

Ile takie mleko kosztuje?

Jak się bada nietolerancję laktozy??
Jestem w rozpaczy... Delicol pomaga, ale trzeba dać przy KAŻDYM karmieniu...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-19, 20:33   #741
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Czekam z niepokojem na wieczór, mam nadzieję, że wczorajsza sytuacja z kolką nie powtórzy się. Od wczoraj dajemy do każdego mleka 6 kropli delicolu. Poza tym Pepe wypił trochę herbatki na brzuszek z Humany. Mam nadzieję, że tą noc prześpi spokojnie.

My dzisiaj zarejestrowaliśmy małego w USC. Złożyłam też papiery w PZU. Pozostało tylko becikowe, ale to już jutro zawiozę wniosek.

A tak z innej beczki: używała ( - używa ) któraś z Was żelu poporodowego z Musteli?? Kusi mnie, a że cena niemała, to wolę poznać opinie innych.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 20:38   #742
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Agnieszka_pe chusta moim zdaniem fenomenalna rzecz, moje koleżanki sobie chwaliły, dla takiego malucha najlepiej elastyczna, ale jeśłi chcesz jej używać dłużej to lepiej kupić odrazu tkaną, ale nie kupuj broń boże jakiegoś chłamu bez atestów, lepiej wydać więcej i mieć pewność że będzie bezpiecznie i zdrowo
ja byma wrogiem ale bede musiala sobe sprawic, bo chyba nie dam rady bez, poza tym jak trzeba wyjsc na szybko z psem to tez fajna sprawa zeby dzidziola wlozyc w chuste a nie leciec z wozkiem

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

aga_pe my umówiliśmy Edzika na 13 czerwca z nfz na badanie bioderek...

My dziś z małym oboje padliśmy po karmieniu. Po prostu zasnęliśmy niemalże w trakcie...
Chyba przestanę jeść. Ciekawe czy jak będę o chlebie i wodzie to też będą sensacje
Znów oprócz delicolu i herbatki koperkowej musiałam dać espumisan. Tak się biedaczek męczył 4 godzinę z rzędu, że nie mogłam mu nie dać...
super ze was tak szybciutko umowili. ale macie przeboje z tym karmieniem
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mamunie Czasem Was podczytuje na telefonie, ale niewygodnie z niego pisac, wiec dlatego milcze
U nas chyba wszystko ok, wychodzimy na dlugie spacerki,bo jest b.goraco, dzis 30 stopni, wczoraj bylismy na pierwszej wizycie u pediatry, musze szeroko pieluchowac i nie zezlo jedno jaderko, czy ktorys z Waszych dzidziusiow ma ten problem? nie chce sie na pusto znowu czyms zamartwiac, mam nadzieje ze jeszcze sie unormuje...w nast. czwartek mamy przyjsc na kontrole.
Tymczasem Flavcio sporo je, wazy juz 3,5 kg, czyli wiecej niz przy narodzinach, rosnie jak na drozdzach
Wrzucam pare fotek jak moj maz przystroil mieszkanko na nasz powrot ze szpitala, bo wczesniej nie mialam czasu
Czy jecie normlanie sery i pijecie mleko czy moga uczulic dzidziusia??
ale pieknie
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Ale kupiłam dzisiaj 1puszke pepti i jak po humanie plus nie bedzie lepiej,to podam pepti i juz na nim zostanie.

Na razie 1doba na humanie plus i du..pa.od 6.30 do 11 rano była jazda
nawet krople nie pomagają bobotic daje i nic.
zobacze jutro ,jak nie pzrejdzie to pepti.

aaa i znów mi 120ml wciagnał,
a na peptu od 5tyg jest 120ml,wiec sie az tak nie martwie juz .
jakie pepti kupilas`?
u nas ok, je jak w zegarku, raczej sie najada 90ml, niby wszystko ok, ale....
ale maly ma kupke przy kazdym karmieniu, a nawet czasem mu zmieniac 2-3 razy przy karmieniu. to chyba nie jest ok

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Część dziewczyny

Kurcze a ja wciąż nie mam czasu na tyle, aby z Wami dłużej popisać.
Teraz popołudniu mam chwilkę na odpoczynek bo mały po spacerku godzinkę pozwiedzał pokój wzrokiem i śpi całe popołudnie.

Z Nikosiem raczej problemów nie mam. Czasem męczy się przy bąkach ale jest w miarę spokojny. Czasem płacze ale to jak jest głodny i jeszcze mu pieluchę trzeba zmienić.
Karmimy się tylko i wyłącznie cycem bardzo się cieszę, że na razie mi się udaje. Takie było moje założenie i nawet MM w domu nie mam (oby jak najdłużej). Z butli jadł tylko raz jak musiałam skoczyć na małe zakupy i Tż został z nim sam.

Wrzucę Wam fotkę bo się jeszcze nie pochwaliłam (taka jak na poczekalni) i uciekam bo mały się budzi.
ale sliczny

moi faceci tez sie roznia pod wzgledem charakteru, bardzo

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Czekam z niepokojem na wieczór, mam nadzieję, że wczorajsza sytuacja z kolką nie powtórzy się. Od wczoraj dajemy do każdego mleka 6 kropli delicolu. Poza tym Pepe wypił trochę herbatki na brzuszek z Humany. Mam nadzieję, że tą noc prześpi spokojnie.

My dzisiaj zarejestrowaliśmy małego w USC. Złożyłam też papiery w PZU. Pozostało tylko becikowe, ale to już jutro zawiozę wniosek.

A tak z innej beczki: używała ( - używa ) któraś z Was żelu poporodowego z Musteli?? Kusi mnie, a że cena niemała, to wolę poznać opinie innych.
ja kupilam na allegro 2x200ml za 109zl

uzywam, co do efektow czy opinii na jego temat to na razie milcze bo to troche za krotki czas
Stary 2011-05-19, 21:10   #743
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
no na necie widzialam ze nawet po 44 chodzi delicol, ale milo sie rozczarowalam ze u mnie po 29(nie w sieciowej aptece,)
chyba ze sie pomylila i mnie zle wykasowala:rolleyes

ja z ulotki wywnioskowalam ze przy kazdym karmieniu, polozna mowila ze jak nie jest az tak zle to co drugie.

jesli chodzi o luszczaca sie skore to akurat w brwiach i nad oczami przypomina bardziej skorupe luszczaca niz taka normalnie obierajaca sie skorke z dloni i stopek-tak to wyglada u nas, plus krostki ktore byly zaognione i sie rozniosly z brody na polika(dzisiaj juz blade)

co do tego ze szybciej wlozyc malca w nosidelko to nie tak, bo nawet jak juz cudem pozapina sie szelki sobie na plecach, to miejsce w ktore sie wsadza dziecko , jak jest zapiete, to dziecka sie nie wlozy majac juz zaloznoe nosidlo na sobie. probowalam roznych metod, nigdy nie udalo mi sie tego dokonac w pojedynke.

dzieki , chyba zamowie.

wogole to wcz dostalismy skeirowanko na badanie bioderek, dzisiaj poszlam go umowic i slysze ze na nfz to moge sie umowic na sierpien!!!!! wiec sie pytam czy nie trzeba takiego usg robic w scisle okreslonym czasie, na co recepcjonistka odp ze tak, ale nie ma miejsc wiec umowilam go prywatnie

agus a ty juz bylas z ola na tym usg?
31 maja idziermy
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

ja uzywam..
1 tu ke juz zuzylam
te na rozstepy malo pomogly
nadal mam taki szramy na biodrach i piersiach, ze szok a juz mi sie skonczyl

a ja wlasnie skonczylam prace
mama pojechala, ola spi, zaraz ja budzimy do kapania
dzisiaj malo spala
ciezki dzien miala
moze w nocy pospi
ostatnimi czasy budzi sie o 2-3 i 6-7 i od 6-7 juz nie spi
Stary 2011-05-19, 21:40   #744
matallewar
Zakorzenienie

Siasiu Śliczny maluszek

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-19, 21:58   #745
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ahoj, Dziewczyny

Mój Pyzolek śpi i wreszcie mam czas, żeby nadrobić Odchowalnię

Nasza ostatnia noc była rekordowo cudowna! Jeszcze się taka nie zdarzyła. Hania zasnęła o 21:00, obudziła się sama o 2:00, 20 min pielucha+karmienie odciągniętym mlekiem+bekanie i dalej spanie do 6:00, 40 min na p+k+b i znowu spanie do 9:00! Czyli z przerwami spałam o 23:00 do 9 rano

Potem co prawda w dzień mało spała i wieczorem była marudna, no ale nie można mieć wszystkiego

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
mary jakiej muzyczki słuchacie?

No i chciałam zapytać czy podkładacie coś w domku pod zadek na noc, oprócz mega podpasek
Dorko, słuchamy różnej muzyki, ale takiej, którą lubi mamusia, czyli np. Lenny Kravitz, Portishead, Massive Attack, Róisín Murphy, innym razem T.Love i Lady Pank, a jeszcze innym Rihanna, Beyonce i tym podobne Nie słuchamy żadnej poważnej, jakby ktoś pytał

Pod zadek pierwszej nocy po szpitalu podłożyłam podkład SENI, ale potem zrezygnowałam, bo dobrze się zabezpieczałam tymi Bellami

Matall, przepraszam, wprowadziłam w błąd, mam wkładki Penaten, a nie J&J Ale podtrzymuję, że są spoko

Co do krwawienia, to u mnie już malutko. Podkłady nosiłam przez kilka dni, potem wielkie podpachy, a teraz już cienkie Always

Dziewczynki, tak czytam o tych Waszych problemach karmieniowo-mlekowych. Za mądra w tej kwestii nie jestem, ale może coś od siebie naskrobię. Zauważyłam, że Hania streszcza się z jedzeniem, kiedy nie jest nakryta. Wnioskuję, że Jej chłodniej, a jak przykrywam, to robi się Jej milutko, ciepło i sobie przysypia i wtedy karmienie może trwać godzinę. A tak zajada 15-20 min i odchyla główkę pokazując, że już dosyć

Poza tym, kiedy przysypia, to budzę Ją. Oczywiście nie drastycznie

Co do tej nietolerancji laktozy, to wszystko jest możliwe. Jest Enfamil 0-lac, może warto spróbować go zastosować, zanim pójdzie się do lekarza po mleko receptowe? Jeśli podejrzewałabym nietolerancję laktozy u Hani, to spróbowałabym jeden dzień podawać Jej tylko ten Enfamil bez laktozy i obserwowałabym, czy też jest niespokojna i boli Ją brzuszek.

U nas problem z kupkami, chociaż nie wiem, czy to problem, czy po prostu mała zmiana. Wcześniej było kilka dziennie, teraz jest jedna, w porywach dwie

Hania już miała dwie wizyty u pediatry. Jedna zalecona po szpitalu [jednego dnia miała podwyższone CRP], druga z okiem i na kontrolę wagi. Następna 8 czerwca, będzie szczepienie

Anula, nie gniewaj się, ale myślę, że za bardzo panikujesz. Wykończysz się, Rybko! Zosia jest piękna i zdrowa, nie nastawiaj się, że coś nie tak. Z monitorem niczego nie poradzę, ale martwię się, żebyś nam jakiejś deprechy nie złapała. Baby blues to norma, popłakać chwilę pod prysznicem pozwalam , ale nie możesz się zamartwiać

Co do schodzącej skóry, to Hania też to ma, w zasadzie już przechodzi, ale łuszczyła się. No ale to chyba dostosowywanie się do nowego środowiska Namoczyła się tam w wodzie tyle czasu, to teraz łuszczy się skóra Pomaga oliwkowanie po kąpieli

caffelate05, na początku byłam w stanie odciągnąć 120 ml, po 60 z każdej piersi, teraz po 30 ml z każdej...

Moria, nie wiem, co to za plamka Hanka ma takie dwie małe czerwone plamki na powiece, z bliska wygląda to jak popękane naczynka. Mam nadzieję, że to zniknie...

Z guzkiem nieciekawie... Matall ma rację, może to zastój?

Zachowanie Iguni może wskazywać na skazę, te kupki, niepokój, nienajadanie się. No sama nie wiem. Specjalistką nie jestem, ale zachowanie Pisklątka nie jest normalne. Wykończycie się obie

Aha! Chciałam Ci serdecznie podziękować za radę, żeby dzidziusia odbijać z rączkami na plecach, w sensie dziecko na ramieniu! Dzięki temu odbijanie trwa moment!

Agnieszko_pe, ja akurat chcę spróbować noszenia w chuście. Kiedyś nawet wklejałam w Poczekalni taką, którą chcę kupić. Jednak okazało się, że dostaniemy inną w spadku. Także przetestujemy, to podzielimy się opinią

Princi, ależ mieliście piękne powitanie

Siasiu, ale masz przystojniachę!

Anulinko, żelu zacznę dopiero używać. Ale chyba nasza Moria używa już?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 22:47   #746
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Dziewczynki, tak czytam o tych Waszych problemach karmieniowo-mlekowych. Za mądra w tej kwestii nie jestem, ale może coś od siebie naskrobię. Zauważyłam, że Hania streszcza się z jedzeniem, kiedy nie jest nakryta. Wnioskuję, że Jej chłodniej, a jak przykrywam, to robi się Jej milutko, ciepło i sobie przysypia i wtedy karmienie może trwać godzinę. A tak zajada 15-20 min i odchyla główkę pokazując, że już dosyć

Poza tym, kiedy przysypia, to budzę Ją. Oczywiście nie drastycznie

U nas problem z kupkami, chociaż nie wiem, czy to problem, czy po prostu mała zmiana. Wcześniej było kilka dziennie, teraz jest jedna, w porywach dwie

Hania już miała dwie wizyty u pediatry. Jedna zalecona po szpitalu [jednego dnia miała podwyższone CRP], druga z okiem i na kontrolę wagi. Następna 8 czerwca, będzie szczepienie

Anula, nie gniewaj się, ale myślę, że za bardzo panikujesz. Wykończysz się, Rybko! Zosia jest piękna i zdrowa, nie nastawiaj się, że coś nie tak. Z monitorem niczego nie poradzę, ale martwię się, żebyś nam jakiejś deprechy nie złapała. Baby blues to norma, popłakać chwilę pod prysznicem pozwalam , ale nie możesz się zamartwiać

Co do schodzącej skóry, to Hania też to ma, w zasadzie już przechodzi, ale łuszczyła się. No ale to chyba dostosowywanie się do nowego środowiska Namoczyła się tam w wodzie tyle czasu, to teraz łuszczy się skóra Pomaga oliwkowanie po kąpieli

?
Mary masz racje, ja jestem panikarz, straszliwy doslownie....naprawde, pani polozna sie ze mnie smiala a Zosia grzeczna bardzo tez spala slicznie w nocy, dzisiaj nawet nie bylo krzyku w kapieli a wrecz radosc
i teraz spimy slicznie, normalnie w ogole dzisiaj nie plakala!
mialam nawal pokarmu_)
co do karmienia to mnie polozna nawet mowila, zeby w samych bodziakach karmic bo cieplo od naszego ciala dzieci chlona a jak im jest chlodniej to nie zasypiaja przy jedzeniu)
wiec popieram w stu procentach

Kochana mary nie obrazilam sie, ale masz racje chyba wylacze ten monitor bo on mnie tylko dodatkowo stresuje.
ulewanie dodatkowo, jak tak dalej sie bede stresowac to na 30 urodziny w grudniu bede juz calkiem siwa
oliwkowanie tez pomaga ale tylko troszke
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Część dziewczyny

noo fotka sliczna! ja tez tylko piersia karmie i mam nadzieje, z etak dalej pociagne)

ide spac bo jutro mama przylatuje z tata!! Tata chory ciagle na leczneiu ale bedzie dwa dni a mama 2 tygodnie!!!!
nie wiem jak nam sie bedzie ukladala wspolpraca ale zawswze to jakas pomoc w gotowaniiu prasowaniu itp, choc w szoku jestem ze tak ogarniam i pranie i wszystko , moj TZ pomaga ale i tak jestem w szoku..
a ten babyblues popoludniowy to chyba hormony, tak stwierdzila pani polozna, bo sie przy niej prawie bez powodu poryczalam

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-05-19, 22:57   #747
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Kochana to jest zastój, parę dni temu tez o tym pisałam bo też miałam takiego guza wielgasnego, masowałam i starałam sie jak najczęściej karmić z tej piersi i odciągac laktatorem, nie możesz dopuścić żeby to się powiększało. Z takich zastojów może rozwinąć się stan zapalny, a wtedy już za wesoło nie jest bo ból jest okropny a trzeba ściągać pokarm innego wyjścia nie ma.

Ja dziś chłopców do piersi nie dostawialam, w ruch poszedł tylko laktator bo mam popękane sutki, czekam aż się zagoją. Myślałam, że takie cos to tylko na poczatku może się zdażyc bo z czasem sutki sie przyzwyczajają, a mnie dziś dopiero popękały i krwawią
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 23:12   #748
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas nie było dziś kupki

czemu mi na avatar takie wielki wizaz wlazł ???
nie da się jakoś tego zmniejszyć ???
u mnie tez nie bylo kupki
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kochana to jest zastój, parę dni temu tez o tym pisałam bo też miałam takiego guza wielgasnego, masowałam i starałam sie jak najczęściej karmić z tej piersi i odciągac laktatorem, nie możesz dopuścić żeby to się powiększało. Z takich zastojów może rozwinąć się stan zapalny, a wtedy już za wesoło nie jest bo ból jest okropny a trzeba ściągać pokarm innego wyjścia nie ma.

Ja dziś chłopców do piersi nie dostawialam, w ruch poszedł tylko laktator bo mam popękane sutki, czekam aż się zagoją. Myślałam, że takie cos to tylko na poczatku może się zdażyc bo z czasem sutki sie przyzwyczajają, a mnie dziś dopiero popękały i krwawią
wiem co przechodzisz kochana
wspolczuje przebojow z sutkmi
oby sie szybko zagoily
ja karmilam z nakladkami w tym stanie..
jak juz przestaly krwawic oczywiscie

a moja o 5 do 22 wytrzymala bez jedzenia bo o 7 zasnela bidulka tak sie dzisiaj wiercila
i wykapalismy ja
zjadla 100ml mm i zasnela pieknie
Stary 2011-05-20, 06:04   #749
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Za nami fajna noc. Nawet trochę pospaliśmy. Przed 22 Pepe sam przyssał się do piersi ( pierwszy raz od czasu pobytu w szpitalu ), zjadł i poszedł spać. Potem przed 2 dałam butlę odciagnietego, bo leniuszek ssać z cyca już nie chciał Przed chwilą skończył następną butlę mojego i leży w łóżeczku ( mam nadzieję, że zaśnie ).
A ja biorę się za laktator, bo muszę wyjść z domu koło 9, aby TŻ miał go czym nakarmić ( idę do chirurga wyciąć czyraka spod pachy ).

A najważniejsze to, że kolek nie było. Delicol i herbatka zrobiły swoje ( mam nadzieję ).

Dziewczyny, pijecie w okresie karmienia kakao?? ( ja całą ciąże piłam, a teraz się trochę boję ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 07:19   #750
matallewar
Zakorzenienie

U nas ta sama masakra.
Jak już zaśnie, to śpi długo, ale zanim zaśnie...
Pręż się i męczy, nawet syś nie pomaga...
Jestem wymęczona.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości