Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 18:22   #3661
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
jesteśmy dziewczyny w domu już Dziękuje za gratulacje i życzenia zdrówka
Martuś Tobie za wsparcie smsowe
tak szybciochem bo mam tylko chwilkę, mała poszła spać ale ja muszę trochę się rozpakować i obmyć

super już w domku

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 19:38   #3662
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
No właśnie tak mi się wydawało, że za wysokie... no to szukamy dalej Jakbyś miała gdzieś ten sklep Gortz, to zobacz tam sobie. Oni prowadzą też Tommiego i wiem, że nie mają tanich butów, ale czasami da się znaleźć perełki za nie złą cenę i zobacz sobie jeszcze w Mohito

No i mam nadzieje, że malutkiej zacznie spadać temperatura. Wymęczy się biedactwo! I trzymam kciuki, żeby obeszło sie bez antybiotyku!

spróbuj sobie loreal casting. Moja mama nim farbuje i jest zadowolona (na blond) i to jest farba bez amoniaku, a jak chcesz normalną farbę to też bym brała z loreal

Właśnie zjadłam całego kalafiora podgotowałam, obtoczyłam w jajku i bułce tartej i upiekłam mrrrrr, ruszać się nie mogę i tylko to ADR

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cześć! Jak dobrze, że już jesteście w domu! No to teraz od fotki się nie wywiniesz, ale żeby nie było, że ja narwaniec jestem, to odpocznij sobie i jak znajdziesz chwilkę to wrzuć fotkę
ja mmyslalam o lorealu zawsze ten kupuje tylko nie wiem dokładniejaka farbe wziasc, z tego co czytałam opinie to matrix wychodzi bardzo dobrze tylko to chyba tylko na all lub w sklepie dla fryzjerów jest dostepny

bzyczka dobrze ze juz jestescie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 19:41   #3663
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dokładnie jest tak jak mówisz jak szukam spodni to znajduje fajne bluzki, a ja chcę fajną bluzkę to rzucają się spodnie. Nie lubię tego

Buty to ja przeważnie kupuję szybko, robię z mężem rajd po kilku sklepach, a dokładnie deichmann, abra, ccc i albo coś jest, albo nie

a jeszcze łatwiej by było, gdyby robili połówki rozmiarów... zazwyczaj mam 37,5 no to kupowałam 38... ale w tym roku to jakaś masakra, byłam już oglądać buty i 37 na nogę się nie chce wcisnąć, a z 38 mi wyskakuje jakbym o dwa rozmiary większy założyła...

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
gucia no niezle te wysokie sandaly z reserved - ale mega wysokie, nie uszlabym 3h z wozkiem :d no i w tym sklepie maja buty na waskie stopy :d nie dla mnie

te bezowe kolanki mi sie podobaja, ale tylko do spodni, przy moich nogach

ja do codziennego biegania mialam 'lecznicze' sandalojaponki z HD ale sie rozlecialy i nie wiem czy mi przyjma reklamacje. bo urwal sie pasek jeden

BYlam z Zu u pediatry. powiedziala, ze jesli temp nie bedzie spadac lub roznac, to mam jutro isc do labu zrobic crp czy jest stan zapalny czy nie, zeby ewenutalnie dala antybiotyk
poki co temp spadla do 37
Niech Zuzilka zdrowieje! buziaki od ciotki

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja japonki mam plus dwie pary eleganckich klapeczek
nie wiem po co bo i tak śmigam zawsze i wszędzie w japonkach ale byłąm we wrocławiu i trafiłam na wyprzedaż - para po 30 zł i sie oprzeć nie mogłam
Klapki są naj... aczkolwiek zawsze pierwsze razy po zimie w japonkach są dla mnie bolesne

Cytat:
tak szybciochem bo mam tylko chwilkę, mała poszła spać ale ja muszę trochę się rozpakować i obmyć
O jak szybko! super! opowiadaj, wklejaj zdjęcia mąż był przy Tobie?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 20:03   #3664
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
nie Guciu nie zachcianki, mamy od znajomego dostac krolika i nie wiemy ile mu zaplacic... a jak sie zapytamy to pewnie powie nic a tak glupio... A miesko dla Tomcia ma byc.
Mój tata hoduje króliki i znajomi mu mówili, że coś ok. 20zł za kg, bo my na początku też nie wiedzieliśmy ile mówić jak ktoś się pytał ile chcemy za królika.

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2011-05-19 o 20:05
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 20:04   #3665
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 20:12   #3666
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
gucia no niezle te wysokie sandaly z reserved - ale mega wysokie, nie uszlabym 3h z wozkiem :d no i w tym sklepie maja buty na waskie stopy :d nie dla mnie

te bezowe kolanki mi sie podobaja, ale tylko do spodni, przy moich nogach

ja do codziennego biegania mialam 'lecznicze' sandalojaponki z HD ale sie rozlecialy i nie wiem czy mi przyjma reklamacje. bo urwal sie pasek jeden

BYlam z Zu u pediatry. powiedziala, ze jesli temp nie bedzie spadac lub roznac, to mam jutro isc do labu zrobic crp czy jest stan zapalny czy nie, zeby ewenutalnie dala antybiotyk
poki co temp spadla do 37
zdrowka dla Zu!!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
katunia zdrówka życzę dla małego

ooo ja... co za dzień dziś był
dzieki Madziu

Cytat:
super ze juz w domku
nie moge sie doczekac zeby zobaczyc Lilke!!
wszystkiego dobrego dla was

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Mój tata hoduje króliki i znajomi mu mówili, że coś ok. 20zł za kg, bo my na początku też nie wiedzieliśmy ile mówić jak ktoś się pytał ile chcemy za królika.
Dzieki kwiatuszku juz myslalam ze sie nie dowiem, bardzo pomoglas
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 20:22   #3667
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Dzieki kwiatuszku juz myslalam ze sie nie dowiem, bardzo pomoglas
Nie ma za co, a ja dzięki Tobie się dowiedziałam, że Bartuś jeszcze nie jadł mięska z króliczka, a mamy ich 40 na działce i 2 w zamrażalce. Już mam obiadek dla Bartusia na jutro
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 20:36   #3668
iwka28
Wtajemniczenie

Dobry wieczór

Bzyczka - gratuluję!!! Niech się mała zdrowo chowa!

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 20:44   #3669
baja_86
Zakorzenienie

Bzyczko witaj Fajnie, że jesteście już w domu Czekamy na relacje i zdjęcia Lilianki
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 21:04   #3670
kliwia
Zakorzenienie

gucia na mojej prowincji nie ma takich sklepow obuwniczych

Zu ma nadal 37 czyli ok - nie wiem od czego wczoraj i dzis rano miala 38 moze zeby zaczynaja isc mimo ze na dziaslach nic nie widac? a moze obiadek jej zaszkodzil, bo mi sie jeszcze schaftala kawalkiem marchewki o 19, a jadla o 15 musialo jej to stanac moze? :mysli: nie wiem juz sama.
No ale 37 to bez tragedii. raczej obejdzie sie bez klucia w palutek - choc tak sie zastanawiam czy dla sweitego spokoju nie pojechac zrobic tego badania.
Martucha czy to normlane ze maluchy maja taka ciepla glowe? bo czolo ma chlodne ale reszta glowy to masakra
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 21:11   #3671
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wiem właśnie... niestety nie na moją kieszeń takie luksusy... bytu tak ok. 200/250zł to max kupuję
Stary 2011-05-19, 21:40   #3672
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
gucia na mojej prowincji nie ma takich sklepow obuwniczych

Zu ma nadal 37 czyli ok - nie wiem od czego wczoraj i dzis rano miala 38 moze zeby zaczynaja isc mimo ze na dziaslach nic nie widac? a moze obiadek jej zaszkodzil, bo mi sie jeszcze schaftala kawalkiem marchewki o 19, a jadla o 15 musialo jej to stanac moze? :mysli: nie wiem juz sama.
No ale 37 to bez tragedii. raczej obejdzie sie bez klucia w palutek - choc tak sie zastanawiam czy dla sweitego spokoju nie pojechac zrobic tego badania.
Martucha czy to normlane ze maluchy maja taka ciepla glowe? bo czolo ma chlodne ale reszta glowy to masakra
kochana, ja cały czas żyłam w przekonaniu, że Ty mieszkasz w Poznaniu, ale rozumiem, że jesteś z okolic Poznania tak? Myszko, to ja się będę jeszcze rozglądać

Cieszę się, że Zuzi temperatura się nie podnosi. Oby tak dalej! No i daj znać co z badaniem. Może jak rano będzie lepiej, to nie trzeba będzie jej kłóć?

Ana, ja ostatnio gustuję w butach do 100zł Przynajmniej mi nie szkoda jak i tak są jednosezonówki

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 21:42   #3673
mona_ja
Wtajemniczenie

Bzyczka witajcie!

Ana ja w tym roku zaczynam marnie z letnimi butami, mam jedne japonki, jedne buty z odkrytymi palcami na niskim obcasie, w zeszłym roku mialam takie sportowe klapki-japonki i tyle w nich chodziłam (bo wygodne) że się rozwaliły więc musze sobie kupić conajmniej jedne sandały i jakies fajne klapki. Bo szpilek na lato to ja mam pod dostatkiem, no ale to nie na codzień

a klapki były w tym stylu http://allegro.pl/klapki-japonki-dam...622039076.html polecam bo megawygodne!

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2011-05-19 o 21:53
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 22:11   #3674
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, ja cały czas żyłam w przekonaniu, że Ty mieszkasz w Poznaniu, ale rozumiem, że jesteś z okolic Poznania tak? Myszko, to ja się będę jeszcze rozglądać

Cieszę się, że Zuzi temperatura się nie podnosi. Oby tak dalej! No i daj znać co z badaniem. Może jak rano będzie lepiej, to nie trzeba będzie jej kłóć?

Ana, ja ostatnio gustuję w butach do 100zł Przynajmniej mi nie szkoda jak i tak są jednosezonówki
Tez przeważnie kupuję takie do 100zł choć ostatnimi czasy coraz bardziej ma chrapkę na buty ze skóry się rozbijają, są mięciutkie i nie obcierają

Właśnie ostatnio kupiłam sobie dość wysokie szpile na platformie, odkryte palce i pięta ze skóry za 150zł ale zobaczymy na weselu czy są naprawdę wygodne, bo tak to tylko parę razy wokół domu w nich przeszłam, wydawały się wygodne, ale okaże się po całej nocy no i nie omieszkam zabrać drugich na zmianę w razie W

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Bzyczka witajcie!

Ana ja w tym roku zaczynam marnie z letnimi butami, mam jedne japonki, jedne buty z odkrytymi palcami na niskim obcasie, w zeszłym roku mialam takie sportowe klapki-japonki i tyle w nich chodziłam (bo wygodne) że się rozwaliły więc musze sobie kupić conajmniej jedne sandały i jakies fajne klapki. Bo szpilek na lato to ja mam pod dostatkiem, no ale to nie na codzień

a klapki były w tym stylu http://allegro.pl/klapki-japonki-dam...622039076.html polecam bo megawygodne!
No to szał zakupowy czas zacząć
Stary 2011-05-19, 22:27   #3675
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
W jakim hotelu byliście? i w jakim terminie?
Jest trochę zwiedzania? co można zobaczyć? jakie atrakcje?
Ale mnie zachęciłaś
(...)
Byliśmy w hotelu Jasmin, jakoś pod koniec lipca 2009. W Pradze zwiedzania jest mnóstwom - na pewno całe Hradczany z katedrą św. Wita, zamek praski, starówka, plac Wacława, Josefov, ogrody Wallenstaina, most Karola oczywiście, wzgórze Petrin, można też wybrać się na rejs po Wełtawie, naprawdę jest co robić

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to przepraszam że się nawet nie przywitalam, już się tłumaczę. Wzięłam pierwsze ciążowe L4. Troszke bolal mnie brzuch (tak jakby mi prądy przechodziły po lewej stronie) i lekarka stwierdziła że to może od ciągłego siedzenia w pracy i dostałam L4. Ponieważ nie bardzo ma mnie kto zastapic w pracy to tylko do poniedziałku. No i nie mam za bardzo czasu pisac bo korzystam z pięknej pogody, troche ogarniam mieszkanie, a jak już siąde do komputera to głownie po to by "pracowac" za pośrednictwem gg.
Klionku kochany życzę Ci dużo siły, musisz odpoczywać

Cytat:
Ale super, ze tak szybko Was wypuścili Czekam na fotki Malenkiej no i wrażenia

A ja jestem następna

Mamy w domu nowego lokatora, owczarka niemieckiego długowłosego Ma 6 tygodni i jest przekochany, dzisiaj cały dzień siedziałam z nim w ogródku
Stary 2011-05-19, 22:46   #3676
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Byliśmy w hotelu Jasmin, jakoś pod koniec lipca 2009. W Pradze zwiedzania jest mnóstwom - na pewno całe Hradczany z katedrą św. Wita, zamek praski, starówka, plac Wacława, Josefov, ogrody Wallenstaina, most Karola oczywiście, wzgórze Petrin, można też wybrać się na rejs po Wełtawie, naprawdę jest co robić
Wy byliście z jakiegoś biura podroży?
Stary 2011-05-20, 01:13   #3677
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia ech.. aż brak słów.

Cytat:
zuzka ma 38stopni grrrrrrrr ten diable co w niedziele edzie wypedzany juz sie boi chyba
dobrze ze dzis szczepienia to z nia pojde bez rejestracji
biedna oby szybko goraczka spadla

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Za tydzień mamy z R rocznicę poznania, a zarazem rocznicę bycia razem. Postanowiliśmy, że będziemy robić dokładnie to co rok temu, czyli pójdziemy na kolację do knajpy, później na drinka w kolejne miejsce i do klubu, w którym tez bawiliśmy się rok temu

Za niecałe 3 tyg R ma 30-ste urodziny i planujemy imprezę z tej okazji. Narazie jeszcze nie podjęliśmy decyzji o miejscu tego wydarzenia, bo są trzy opcje: u nas w mieszkaniu (mało miejsca, cisza nocna itd.), działka rodziców R i impreza plenerowa (rodzice średnio się zapatrują na ten pomysł), no i nasz lokalny klub (wysoki koszt alko). R ma w zamiarze rozstawienie swojego sprzętu i granie (djowanie) z kolegami, więc zapowiada się fajnie. W tym tygodniu sie rozstrzygnie gdzie będziemy robić party. Nie mam jeszcze pomysłu na prezent dla R....kurde
ja bym wybrala impreze na dzialce

a kiedy Twoj TZet ma urodziny?

Cytat:
witaj kochana
to teraz czekam na zdjecia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 07:28   #3678
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
I jak Ci się chodzi w tych butach Jana? wygodne?
Mam tylko jedną parę butów z tej firmy ( moja opinia może być przez to mało obiektywna), ale jestem z nich zadowolona. Skórka jest miękka, a podeszwa ładnie wyprofilowana.
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 07:33   #3679
kliwia
Zakorzenienie

gucia jesli okolica to ponad 100km to okej moze byc okollica

dzien dobry

ide karmic
Stary 2011-05-20, 07:59   #3680
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Ktosiu zazdroszczę pieska . Mój mąż nie chce się jak na razie przekonać. Wcześniej chcieliśmy Yorka od znajomych (ale na razie to nie możliwe bo jest dopiero co po cieczce) a mąż od innych ludzi nie chce

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:40   #3681
kliwia
Zakorzenienie

madzia facet obok w bloku ma 2 yorki i stweirdzam ze to jednak jazgotliwe szczury sa
wystarczy ze gdzies za blokiem szczeknie pis, a te nadaja jeden pzrezz drugiego. wczoraj byl ten pan z jednym na dworzu i tez szczekal na jakies szczekniecia psa z daleka
jakby moj pies tak szczekal to bym ocipiala
Stary 2011-05-20, 08:40   #3682
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
cudownie że jesteście!!! dużo sił wam życzę a kruszynce zdrówka, jeśli będziesz czegokolwiek potrzebować pisz śmiało!!

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Klapki są naj... aczkolwiek zawsze pierwsze razy po zimie w japonkach są dla mnie bolesne
pierwszy raz czasem jest bolesny

Cytat:
buziakuje

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
moja siostra ma talie klapki, cały czas się śmiałam że wyglądają jak ortopedyczne, że co ona kupiła... ale jak je przymierzyłam... malina

Cytat:

Mamy w domu nowego lokatora, owczarka niemieckiego długowłosego Ma 6 tygodni i jest przekochany, dzisiaj cały dzień siedziałam z nim w ogródku
zazdroszcze, mój tata zawsze chciał mieć owczarka długowłosego, uwielbiał te psy... ale niestety.. nie wyszło..

Cytat:
zawsze myślałam że twa mieścina jest bliżej poznania..
Stary 2011-05-20, 08:50   #3683
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez mona_ja;27019405
a klapki były w tym stylu [URL
http://allegro.pl/klapki-japonki-damskie-haker-roz-37-i1622039076.html[/URL] polecam bo megawygodne!
mam podobne, może wyglądem nie zachwycają ale są mega wygodne-uwielbiam je.
Stary 2011-05-20, 08:53   #3684
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia są różne yorki. Ja znam dobrze dwóch właścicieli. Akurat ich pieski są baaardzo spokojne i rzadko szczekają. Jedynie jak ktoś wchodzi do nich do domu, ale to wiadomo, bo się cieszą. Podobno to zależy od charakteru rodziców Kolega miał już na oku tez spokojnego pieska aby zrobić małe, ale niestety dostała cieczki jak koleżanka rodziła i kolega nie zdążył. Juz raz mieli szczeniaki. Oba bardzo spokojne w tym jeden niemowa bo w ogóle nie szczeka Dlatego tylko od nich mąż chce pieska. Czasami też zamiast małego pieska ludzie łaczą yorka z nie wiem kim i powstają yorki do kolan

Stary 2011-05-20, 08:57   #3685
bzyczka1
Zakorzenienie

Jak tylko ogarnę siebie i świat poza szpitalem to wrzucę zdjęcia, obiecuję
póki co nie wiem nawet gdzie jest aparat a i siostra robiła lustrzanką zdjęcia to od niej też muszę wziąć.

Wrażenia...bolało owszem...ale wieczorem już nie pamiętałam nawet jak bolało, nie mogłam sobie przypomnieć Jak wiecie w poniedziałek siedziałam jeszcze przed tv i oglądałam Pamiętniki wampirów, nie straszne mi były skurcze i w ogóle przecież to straszaki tylko i zaraz przejdą. No ale nie przechodziły i coraz bardziej były dokuczliwe, latałam do toalety jak głupia aż w końcu koło 23 zdecydowaliśmy się położyć spać z tż. Tż zasnął a ja chociaż próbowałam nie dawałam rady. Skurcze miałam tak średnio co 5-7 a nawet 10 min i to w różnych odstępach. Nie malał czas między nimi, no to tym bardziej utwierdziło mnie że to jeszcze nie to. No ale po północy arę minut jak poszłam do toalety to się przeraziłam bo zobaczyłam krew, wtedy szybko budziłam tż ubrałam się miedzy skurczami i dawaj do szpitala. Pani nas przyjęła, poinformowała o opłacie za salę do porodu rodzinnego mnie wzięli na sale, przyszła ginka i mówi że to szybko pójdzie, z godzinę i będzie po bo tu już 7,5 cm rozwarcia jest. Chwilę później było już 9. Jednak skurcze zamiast coraz częstsze były albo w takich samych odstępach albo i rzadziej, podłączyli mi kroplówkę. Bałam się trochę jej bo już wtedy bolało a ile się naczytałam jak boli po oksytocynie to moje (nie wiem, ale mnie nie bolało bardziej, tyle że częściej). Parę skurczy, parć i Lila była już z nami. Położna mówi: już po, już jest. A ja głupia zamiast sie spytać czy wszystko ok to spytałam czy córka miałam później wyrzuty sumienia. Tż przeciął pępowinę. Położna pokazała mi ją i pyta się i co pani urodziła? A ja jej: córcię? No córcia, córcia. Położyli mi malutką na brzuchu i już wtedy odlot totalny. Później ją wzięli, zbadali dali tż a mnie zaczęli szyć bo musieli ciąć. Pod salą porodową stała moja mama i siostra bo tż zadzwonił że rodzę i te wariatki przyjechały Dostałam Lilę do łóżka, poleżałyśmy 2 godziny na sali razem i zawieźli nas na oddział.

Oddział normalnie opanowany przez obcokrajowców ordynator ginekologii hindus, pani doktor albo Ukraina albo Rosja
Pierwszej nocy miałyśmy kryzys, mała wisiała 3 godziny na cycach, i na jednym i na drugim a cały czas krzyczała. Akurat dyżur miała taka pielęgniara wredna i się darła na mnie że źle przystawiam, że częściej (ciekawe jak jak ja małej nawet nie odkładałam), w końcu ją wzięła i podała jej trochę mleka modyfikowanego, nawet mi o tym wcześniej nie powiedziała że zamierza. No ale mała zasnęła. Spała 5 godzin, próbowałam ją budzić 2 razy na karmienie ale co się rozbudziła jak ją zawinęłam to zasypiała. Nazbierało mi się rano że dziecko przeze mnie na wadze zleci i trzeba będzie podłączyć kroplówkę. No baba po prostu mnie tak wkurzyła że miałam ochotę jej przywalić. Napisałam smsa tż że chcę do domu, że ta franca się drze (pielęgniarka). Tż zadzwonił do mnie a ja starałam się zachować pozory i nie płakać. No ale przyszła pani doktor zaraz i stwierdziła że z wagą nie jest źle i że wszystko dobrze. Później już było coraz lepiej.
Drugiej nocy budziła się natomiast co godzinę ale zjadła i szła spać.
A dzisiaj przespała 4 godziny, ja przespałam burzę, jęczącego kota, budzik...teraz zjadła i śpi to mam chwilę by zjeść i wam napisać co i jak
Muszę kupić laktator taki najtańszy póki co bo mam pełne cyce, w nocy jak do niej wstałam to kapało mi po nogach aż
Uciekam zjeść śniadanie.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 09:01   #3686
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bzyczka super... tak szybko poszło. Gratulacje

Stary 2011-05-20, 09:05   #3687
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
A cóż to za lokator? Kupiliście sobie?

Ja uwielbiam owczarki niemieckie. Jak byłam dzieckiem to mieliśmy kilka. Jeden przeżył z nami 15 lat i się z nim wychowałam. Była prze mądra. Moja Alfusia Za jej życia i później mieliśmy jeszcze kilka, a później rodzice kupili malamuta za naszą namową i uwielbiam te psy! Są genialne!

Cytat:
Myślałam, że mimo wszystko bliżej Poznania mieszkasz. Ponad 100km to kawałek

Cytat:
madzia facet obok w bloku ma 2 yorki i stweirdzam ze to jednak jazgotliwe szczury sa
wystarczy ze gdzies za blokiem szczeknie pis, a te nadaja jeden pzrezz drugiego. wczoraj byl ten pan z jednym na dworzu i tez szczekal na jakies szczekniecia psa z daleka
jakby moj pies tak szczekal to bym ocipiala
no dla mnie mały pies to nie pies. Yorki mnie wnerwiają!
Ale teściowa mi opowiadałam, że jej znajomi w Anglii mają Yorka tylko średniego (a nie taką po.pier.dułkę) i jest ponoć mądry i świetny. Nie wiem na ile to obiektywna opinia

A mnie osobiście raz się spodobał mały pies i był to shitsu, ale bardziej podobał mi się jego charakter, bo taki miły piesek, ale one z natury są wredne - więc ja dziękuję

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 09:07   #3688
kliwia
Zakorzenienie

bzyczka mi tez kapalo na poczatku po nogach
dasz rade

jak bym teraz miala jeszcze raz zaczynac karmic, to bym kupila porzadny laktator, odciagala i podawala z butelki. latwiej pozniej przestawic na butle z piciem czy mlekiem mm. no i wiesz dokladnie ile Ci dziecko zjadlo
Stary 2011-05-20, 09:10   #3689
baja_86
Zakorzenienie

bzyczko byłaś dzielna i z opisu widać szybko poszło, super
Stary 2011-05-20, 09:16   #3690
martucha84
Zakorzenienie

bzyczka super że tak szybko.. gratuluje i jeszcze raz dużo sił i zdrówka!!! a z pielęgniarką - zabiłabym!! ehsss że też jeszcze takie france są na oddziałach.. brrr!!

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości