|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
B. pilny i dziwny problem nie do opisania w temacie. :/
Czesc dziewczyny.
Pisze z pilnym i... co najmniej dziwnym problemem, az sama nie wiem jak to napisac dokladnie. Zauwazylam dzisiaj, ze wlos (moj, z glowy, ktory nie wiem jakim cudem znalazl sie w moich majtkach)... obwinal sie wokol jednej z moich warg sromowych mniejszych i... no i nie moge sie go pozbyc. Obwinal sie/zaplatal/zasuplal wokol czubka, warga (ten czubek) jest podrazniona i oczywiscie mocno zarozowiona - nic dziwnego, a wlosa nie mam jak sie pozbyc, po prostu nie ma szans. Wlos ow sie wcina z reszta w te warge i wpadam w panike lekka, ze cos sie jej stanie (przetnie ja wlos czy cos). ![]() Jutro na szczescie mam umowiona wizyte do ginekologa, ale... wydaje mi sie dziwne, ze ginekolog bedzie probowal sie tego pozbyc itp. W sensie - jakos zawsze bylam przygotowana na to, ze ginekolog bedzie mnie badac itp, ale tez nigdy nie zakladalam, ze bedzie to zwiazane z obmacywaniem moich warg sromowych. Dodam, ze nie mam niestety faceta, ktory moglby ewentualnie jakos mi pomoc. Posmarowalam warge obficie wazelina liczac na to, ze wlos sie jakos sam rozplacze. Czuje sie dziwnie piszac to, bo w ogole nie wiem nawet JAK TO MOZLIWE, zeby w ogole cos takiego sie stalo. Nie mowiac juz o tym, ze sama nie wierze, ze to sie dzieje i to mnie. POMOCY!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: B. pilny i dziwny problem nie do opisania w temacie. :/
A skąd wiesz, że to włos z głowy? I jak on mógł się zawinąć o wargę mniejszą?Może to coś innego.
W ogóle jakaś kosmiczna sytuacja
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, bo jest dluuugasny i ciemny - identyczny jak moje z glowy.
![]() Nie mam pojecia jak to mozliwe, po prostu... nie wiem, przerasta mnie wymyslenie tego. ![]() Bez watpienia jest to warga mniejsza, znam swoja budowe. A wlos... No po prostu, obojetne jak do tego doszlo, "efekt koncowy" jest taki, ze zakrecil i zaplatal sie wokol czubka owej wargi i zrobila sie jakas petelka no i oto jestem w tej sytuacji. Wciaz jestem, hmm... zdezorientowana odnosnie ginekologa. Z jednej strony to szczescie, ze mam jutro wizyte, a z drugiej... troche dziwnie sie czuje na mysl o mowieniu tej historii i tym, ze no, mowie, nie nastawialam sie na "macanie" moich warg sromowych. :/ pomozcie! |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
A spróbuj go delikatnie uciąć nożyczkami, weź lusterko i poszukaj jakiegoś luźniejszego miejsca, może się uda :P
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Weź dłuższą kapięl.
Może sie sam pod wpływem ciepłej wody rozplącze. Powodzenia! (ps. rzeczywiscie kosmiczna sytuacja )
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To mi sie trafilo. ![]() sweetish - moze masz racje, oby podzialalo, chociaz wyglada na mocno zwiazany. Poradzcie prosze co z tym ginekologiem, bo troche nie wiem co powiedziec, jak sie zachowac i w ogole. ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- O boze, dziewczyny, nie wierze, jestem teraz chyba najszczesliwsza osoba na swiecie. ![]() Przypudrowalam warge, zeby byla sucha i zeby latwiej bylo mi chwycic wlos i jakos, jakos sie udalo przeciac, sama nie wiem jak. I nawet jakims cudem udalo mi sie nic sobie nie zrobic.Rany, co za kosmiczna sytuacja, nie wierze, ze to w ogole sie zdarzylo. Dzieki wielkie za pomoc, bo bym chyba oszalala! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, że udało się uwolnić wargę
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ufff.... dobrze, że już po wszystkim
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha jaka śmieszna sytuacja,ale współczuję stresu
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
naprawdę dziwna sytuacja.
Na przyszłość - należy posmarować wargę kostką lodu. Pod wpływem zimna skurczy się troszeczkę. Można też wziąć zimny prysznic
|
|
|
|
|
#13 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahahahahahhahhahahahahha leże i kwicze ;D Ty sobie żartujesz czy na serio mówisz? Jak na serio to chyba nie sądzisz że jakikolwiek włos da rade hmm "uszkodzić" Cię Idź weź kapiel i nie wygłupiaj sie z tym, że pojdziesz do gina, bo chyba tam umrze ze smiechu---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
hahahahahahhahhahahahahha leże i kwicze ;D Gratuluję pozytywnego rozwiazania i takich mocnych zdrowych włosów na głowie ;p ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
hahahahahahhahhahahahahha leże i kwicze ;D Gratuluję pozytywnego rozwiazania i takich mocnych zdrowych włosów na głowie ;p |
|||
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
"dzień dobry, mam włosa na wardze sromowej" - już widze mine ginekolog
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.