|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-19 o 20:24 |
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Monia
danonki kiedy oglądałam "WIEM CO JEM" i pokazała że w takim jednym danonku są 3 łyżki cukru, dosłownie to złapałam się za głowę!!I od tamtej pory czytam każdą etykietę jogurtu, baa kupuje jogurt naturalny i robię sobie sama jakiś owocowy! Co do karmienia i dieta to ponoć to tylko zależy od kobiety...Dziecko już w czasie ciąży łapie smaki mamuśki i się do nich przyzwyczaja. Oczywiście nie jemy potraw które powodują wzdęcia ! Lale3ka i witaj
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/3084187/Narob...drzemnalem-sie JAKIE FAJNE!!
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre |
|
|
|
|
#2586 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie wróciłam z zakupów, bo znajomi zaprosili Nas na działkę i jutro po wizycie ruszamy
No chyba, że będzie mnie biegunka męczyć to nie wiem czy się zdecyduję, ale dziś "tylko" 3 razy byłam więc może przechodzi ![]() Poza tym jak się przebierałam to zauważyłam, że robi mi się masę małych rozstępów na biodrach Pewnie przez te dwa miesiące osiągną olbrzymie rozmiary, a TŻ jak to zobaczy to mnie zostawi ![]() Lale3ka witaj
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
dziubku czyzby streptococus?? Ulubieniec ciezarnych?/ nie martw sie na zapas. Moja siostra w ciazy wybrala osiem antybiotykow, bo co chwila wychodzila jakas bakteria, mlody urodzil sie zdrowy. Wiecie teraz, jest czas na przeleczenie. Ja jutro tez ide po antybiotyk, bo ukochanej klebsieli nie mam ale mam jakiegos enterobacter.
Co do dobrych rad, mam to szczescie, ze moja mama ich nie udziela, chyba, ze sama zapytam. Tesciowej juz nie mam, zreszta z nia i tak bym sobie mogla tak porozmawiac, ze hoho (inne jezyki) A co do przesadow to sa glupie, u nas trzeba bylo lizac czolko malego i jak bylo slone to ktos zauroczyl. Chociaz wierze w aure, tzn. ze kazdy z nas ma jakas energie, ktora male dzieci i koty w szczegolnosci wyczuwaja. I mam taka ciotke, przy ktorej moja mala siostra strasznie plakala a kot uciekal.
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
juz mam na fb :P |
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja Cię chyba nie mam na fb
|
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy z porodówki - byliśmy zwiedzać
I zrobiła na nas jak najbardziej pozytywne wrażenie Pokoje w większości pojedyncze - tylko chyba cztery podwójne, więc bardzo przyjemnie Poza tym rzeczy typu wkładki czy podkłady dają, chociaż położna nam mówiła że wkładki warto mieć swoje, bo te szpitalne są krótkie ![]() Byliśmy też zamówić wózek i łóżeczko i myślałam że mnie szlag trafi Oczywiście stwierdziła że na miejscu i już do wzięcia mają tą emmaljungę, na którą się czailiśmy, a one wielkością są takie sama i oczywiście emmaljunga lepsza. Tylko że 500 zł droższa ![]() Ech dużo napłodziłam, ale musiałam się wyżalić...
|
#2592 | ||
|
Zakorzenienie
|
zgrabniutki brzuszek masz
![]() Cytat:
![]() ja z Filipem brałam antybiotyk na paciorkowca (streptoccocus aggiltiae - czy jakoś tak), Ale nie wytępił... przy porodzie dostałam antybiotyk i tyle. Słyszałam że te bakterie ciężko wybić i wielu lekarzy nawet nic nie przepisuje tylko od razu przy porodzie się dostaje.. Co do diety matki karmiącej to zgadzam się z monią - bez przegięć ![]() Jazda tylko na gotowanym kurczaku, marchewce i ryżu może jedynie spowodować że możemy mieć problemy z laktacją bo organizm nie będzie miał wystarczającej ilości składników odżywczych.. Mi lekarz mówił że najlepsza dieta to taka jak w ciąży - lekkostrawna, odżywcza, dobrze zbilansowana... Cytat:
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam chyba z 10 pralek
Ale na szczęście to już za mną - poprane, poprasowane, schowane w worki i czeka http://www.bondodo.eu/index.php?opti...d=64&Itemid=84 taką kupiliśmy - tą na samej górze
|
#2594 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahhh cóż to było za uczucie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie że pozwiedzałaś, przynajmniej nie będziesz w calkiem obcym miejscu przy porodzie![]() Kupiłam sukienkę ta pierwsza zobaczymy jak dojdzie
|
|||||
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dzwonila moja mama - wyprala dzis z 4 pralki i jutro tyle samo ma posegregowane. tyle ciuszkow mi w sobote przywiezie po moojej chrzesnicy i moim synu!
i bede tez miala fotelik do samochodu (chyba chicco jakies jak dobrze pamietam)a mąż mi przyniósł polskich truskawek i bede jadla ze smietana...
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
:r ycze-smarkam:![]()
|
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko wpadłam zdać relacje z wizyty i uciekam cos zjeść i do wyrkowic. Jutro nadrobie
Po wizycie w zasadzie wszystko bez zmian. Szyjka sie bardziej nie skróciła wiec jest dobrze, dalej mam brać leki jeszcze ze 2 tygodnie i dużo odpoczywać i się nie przemęczxać. Klusek wyogladany i waży już 2209 wszystko z nim dobrze, serduszko pięknie bije ale mały uparciuch z niego i jeszcze sie nie obróił Ginka mówiła że jeszcze ma czas zwłaszcza że ja od kilku dni czuje jak sie rozpycha i ciągle wypina w innym miejscu. Za dwa tygodnie mam mieć kolejne USG żeby sprawdzic czy się obrócił a jak sie okaże że jednak nie to mnie czeka cesarka
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostałam antybiotyk ale właśnie czy zadziała?? jak coś to będę wszystkim przypominać przy porodzie żeby mi coś podaliCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę może spróbuj przekupić małego żeby się obrócił ??Cytat:
![]() gratuluję szybkości w działaniu
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-05-19 o 22:08 |
||
|
|
|
#2602 |
|
Zadomowienie
|
Idę się myć i spać, bo całe podpi*dzie mnie boli od łażenia dzisiejszego
Dobranoc brzuchatki Aa i witaj wśrod ciężarówek Lale3ka
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, noc szybko zleci i już jutro będzie dobrze
margaret82 za wizytę, duży już klusek! I oby się obrócił mały uparciuch.Witamy lale3ka, napisz coś więcej o sobie!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-19 o 22:07 |
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię
![]() Brunetka to pewnie się bardzo cieszysz z przebiegu sprawy. Szybko Wam to poszło Dziubek Kajool jakiej narodowości jest Twój tzt? ze zdjęcia w klubie pamiętam że czekoladka ![]() margaret ![]() Jutro kupuję truskawki!!!! |
|
|
|
#2605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A czemu przed CC, jeśli wolno spytać? ![]() A ja wróciłam z teatru. Obśmiałam się tak że aż mnie brzuch boli
|
|
#2606 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Jako lipcóweczka chciałam się do Was przyłączyć termin mam na 04.07. a w moim brzuszku mieszka sobie Alicja![]() Ogólnie czujemy się dobrze, chociaż coraz ciężej się robi Zresztą w brzuszku raczej kruszynki nie mam, bo w 30tyg. kluska ważyła już 2 kg![]() Miałam ostatnio robione badanie na paciorkowca i odebrałam wynik, a tam, że wyhodowano jakąś flore, o lactobacillus wyczytałam w necie, że jest ok, ale o escherichia coli i enterococcus species niestety nie mogłam znaleźć jakiejś konkretnej informacji. Może macie jakies info lub doświadczenia z tym czyms? wizytę mam w przyszłą środę a wolałabym już coś wcześniej na ten temat wiedzieć. Będę wdzięczna za jakieś informacje. |
|
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
A na czym byliście?
Wiecie co, na wewnętrznej stronie ud też mi się robią takie małe rozstępy Biodra to jeszcze zakryję majtasami, ale nogi? Do końca życia w długich spodniach???
|
#2608 |
|
Rozeznanie
|
jacie ja mam cala dupe i uda strzaksane roztepami od podstawowki i jakos zyje a teraz doszly cycki ,niema co wariowac da sie przezyc
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
na "Podwójnej rezerwacji" w Tetrze Komedia
Olszówka genialnie grała
|
#2610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kulina śliczny i zgrabny brzucholek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i trzymamy kciuki, żeby się jednak obrócił
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

danonki
kiedy oglądałam "WIEM CO JEM" i pokazała że w takim jednym danonku są 3 łyżki cukru, dosłownie to złapałam się za głowę!!
i witaj

zębole
No chyba, że będzie mnie biegunka męczyć to nie wiem czy się zdecyduję, ale dziś "tylko" 3 razy byłam więc może przechodzi 

Pokoje w większości pojedyncze - tylko chyba cztery podwójne, więc bardzo przyjemnie 
właśnie dzwoniła do mnie laska z gabinetu mojej gin i okazało się że z tego wymazu co mi ostatnio robiła wyszła jakaś bakteria i muszę to leczyć antybiotykiem

ja max 2 pralki.
Fajnie że pozwiedzałaś, przynajmniej nie będziesz w calkiem obcym miejscu przy porodzie

Zakończone: 2
i bede jadla ze smietana...
:r ycze-smarkam: