|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Cytat:
Kubuś wzrostem też jest w 90 centylu,za to wagowo w 50 ![]() czym mnie siostrunia w✂✂✂✂iła - a tym, że wszystkiego zabraniała mojemu dziecku - tego nie rusz, tego nie dotykaj i co chwilę "Kubuś ty łobuzie", "kubuś, ty draniu", dominika jak u mnie jest to nic jej nie zbaraniam, sajgon po niej jest taki, że reszte dnia sprowadzam dom do porządku, a jak zwrócę uwagę jakoś w żartach to siostra się śmieje i dalej pozwala małej na to samo. Ojjjj teraz to już tam długo nie pojadę i zapraszać jej też nie będę Cytat:
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() my juz po sniadanku, pogoda dzisiaj ma byc extra minka dowiedzialas sie koniec koncow ile to 5 gram chlebka, mam nadzieje ze Oliwka sie z Amelką dzisiaj pobawi ![]() a ja dzis odbieram wyniki badan... ( mam nadzieje ze bedzie wszystko ok)
|
|
#2223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Ja dzisiaj pracuję tylko do 13.30 i potem lece na pociąg i do domu jadę Cytat:
Cytat:
BRawa do małej zdolniachy. Twoja Karinka to taka mała spryciula .A ja wczoraj na skype mówię do swojego dziecka. " Oliwka weź pilota i walnij tatę w nos" No i ten mój złośliwiec od razu chwycił za pilota i walnął ojca w nos. Ale jak proszę oliwka pokaż gdzie tata ma nos to gamoń nie pokazuje. Więc oczko pewnie pokaże jak ja poproszę aby je wydłubała komuś ![]() Cytat:
A jak się zakończyła sprawa z tym chłopcem ze szkoły?
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-05-20 o 23:25 |
|||
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po he he no widzisz Twoje dziecko pokazuje kiedy chce samo pokazać a nie że nie wie ![]() I znowu cieplutko Tz w katowicach zmienił już auto na to którym jedziemy na wakacaje . na szczęście to kombi bo w sedanie to różnie z naszymi bagażami jest he he . Brzydkie to jak kupa bo czarne w białych prawie skórach ale darowanemu ...
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-05-20 o 09:07 |
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
asiulek widze cie- co u was?
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia namierzacz
![]() ja to nawet rzadko na ten pasek patrzę .. Ale dla wszystkich podczytywaczy . Mam koleżankę mamę małej Zosi http://pomozmyzosi.blogspot.com/ tu jest link do bloga Zosi . Mozna pomóc maleńkiej oddając krew lub wpłacając jakieś pieniążki na konto jej mamy . Możecie też rozesłać ten apel czy wrzucić na FB . I dziękuję wszystkim , którym los Zosi nie jest obojętny
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Darusia a Oliwka już nie taka mała, jakie ma pulpeciki, mój to przy niej jak cień
śliczna dziewczynka. A buciki mam takie same dla młodego tylko że bardziej mu na basen ubieram, i nad jezioro będą. Może jak bedzie ciepło to i tak normalnie ubiorę jak mowisz że wygodne. No i trzymam kciuki za dobre wyniki Cytat:
Agnieszka a ty chyba dawno po dupie nie dostałaś w twoim stanie to trzeba uważać, tym bardziej że mała różnica między dziećmi i jeszcze porządnie nie jesteś zregenerowana po poprzedniej ciąży. Poleż dzisiaj więcej i będzie ok. Ja przy Erwim tez jak cos więcej robilam to mnie brzuch bolał, ale jak poleżałam to przechodziłoA ja dzisiaj rano bylam w szpitalu i oddałam dużo krwi ale do ręcznika No ale powiedzcie same tym to nawet drcron przebiłam
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
teksańska masakra blenderem;D
tz pojdzie w poniedzialek lub wtorek oddac krew dla Zosiuni.Moj ojciec i mama powiedzieli ze tez pojda. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- madzia moja caly czas w nich lata, po domu, po dworze, wszedzie doslownie. Wygodne do miekkie i leciutkie.
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Sidorcia wspolczuje tego co się stalo Julka tez sie kiedys zadławiła kawałkiem bułki wsadziła zaduzo do japy i sie dusic zaczęła ja nie klepie w plecki juz tylko delikatnie ściskam na przepone tak jak u doroslego się robi to działa lepiej i szybciej
Natalka przesłodka Darusia Oliwka na tym srodkowym zdjęciu wyszła rewelacyjnie ![]() a ja wkońcu doszłam do tego co uczula moje dziecko piasek z piaskownicy wczoraj wariowała na dworzu do 20.00 nie chciała iśc do domu po kąpieli patrze a ona ma zsypane całe nóżki i rączki przed wyjściem na dwór była czysta a ja całkiem głos straciłam Jula rano się ze mnie nabijała i mnie przedzeźniała
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe a myślałam,że tylko ja nie wiem co to ta zalewajka
![]() Cytat:
bo mają u tego sprzedawcy zle napisaną na aukcji numerację-niby 23 miały mieć 14 cm,a Niny stopa to 13cm to sobie pomyslałam,że sandałek może być większy ten 1 cm-starczy na całe lato Jak zmierzyłam sandałki to okazało się,że mają aż 15cm zadzwoniłam tam do nich,opierniczyłam za to,ze w błąd kupujących wprowadzają,a oni,że wymienią ale ja pokrywam wszelkie koszty 2 wysyłek co by mnie kosztowało 30zeta-to im powiedziałam,żeby się wypchali i zamówiłam małej drugie 20 i są dobre.A te 23 to na przyszłe lato będzie miała, a jak nie to po domu sobie będzie w nich chodziła![]() Cytat:
Katar małej o dziwo przeszedł po 3 dniach za to mnie gardło boli
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
PlMadzia masakra jak to czytałam to przypomniało mi się jak moj Ex z ojcem drzewo cieli przed domem dopiero co nowa elewacje zrobili i jego ojciec mu niechcący odciął palca krew trysneła na ściany a ten zamias biec za nim do auta jechac na pogotowie to stanał i z takim spokojem powiedzial :
k***wa zaś trzeba będzie malować do dzisiaj pekam jak to sobie przypomnę
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ale miałaś "teskańską maskarę"z rańca
okropnie się czytało.Sidorcia matko dziewczyno dobrze,że tata był w pobliżu;/ Madzia a Ty trafiłaś z tymi sandałkami? ![]() Libra jak się sprawuję ten krem sylveco? Cigi gdzie Ty się podziewasz? ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczęście mam płytki na ścianach w kuchni, ale firanki do prania
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- ana na mojego idealne sandałki, ale on w skarpetkach zawsze, watpie ze na cale lato beda
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
drcron powalilas mnie! hahaha
to tak jak moj kochany tatus kupil mi rower, przywiozl go z katowic i ja szybko chcialam jechac skrecil go i przejezdzalam przez zwolnienie na drodze tzw pijanego policjanta ( dobrzez gorki nie jechalam!) i poatrze kolaw jedna a ja kierownice trzymam jak ryplam,polik zdarty cale ramie tez noga z jednej strony a wiozlam czekolade z kolezanka i ta zamiast mnie podniesc to wziela czekolade...
|
|
#2235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i faktycznie głupia ta twoja siostra Cytat:
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
darusia- jestem jestem
wczoraj cały dzień w pracy wiec nie dałam rady już Was nadrobić. Teraz mała śpi więc nadrabiam zaległości. Mała mi wlasnie zansęła a ja mam chwilę dla siebie bo już mam poodkurzane, pomyte podłogi, umytą łazienkę, posprzątana kuchnię a obiadek stoi na ogniu i powolutku dochodzi do końcowego efektu ![]() A po 12-tej przychodzi do mnie Lind z Michasiem Przedwczoraj byłam u koleżanki którą poznałam w szpitalu jak leżalam na patologi. Jej córeczka jest miesiąc starsza od Werci a młodsza ma 2 miesiące. I darusia- powiem Ci, że jak urodzisz takie grzeczne dziecko jak Oliwka to początki na pewno nie będą zle. Starsza- Zuzia od początku bardzo grzeczna jak Twoja Oliwka. Sypia ładnie cale noce, jak chce jej się spać w dzień to idzie do lozeczka i sama zasypia (zazdroszczę). Malutka (2-miesięczna) jak byłam tam pół dnia tak raz zakwękała jak się przebudziła po czym znów była radosna- takie dzieci to skarb ![]() Pop- strasznie się cieszę, ze Oliwka wyszła obronna ręką z wcześniactwa sidorcia- malutka jest przecudowna!! darusia- Do Olinka mam słabość (wiesz dlaczego ) No i nie wiem co mialam jeszcze napisać... Hmmm... małej ida 3 zęby na raz i przez to nocki mamy gorsze- ląduje u mnie w łóżku i śpimy razem. Jeden już widoczny, w drugim dziąsło już przebite a w trzecim- strasznie napuchnięte- wszystkie 4-ki. także niebawem będziemy miały 12 sztuk
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
mialam wam pokazac jak sie obcielam, nie wiem czy bedzie widac na fotkach roznice miedzy jednym na drugim bokiem;/
|
|
#2238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
nie załadowalo sie
|
|
#2240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja ostatnio też ich zezwałam, pokłóciłam się z tą babą i powiedziałam że negatywa im wystawie. Zamówiłam sandałki rozmiar 22, bo w aukcji było ze wkładka ma 13,5 cm to w sam raz na Zosie, a okazało się że ma 15 cm. Kazali mi odesłać ale za przesyłke place ja. Tak się wkurzyłam a ja lubie zalewajke, chociaż rzadko ją gotujemy
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Evitka ja mam dwie pary tych
http://allegro.pl/adidas-akwah-6-i-r...561385627.html ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Ich błąd i jeszcze nas kupujących obciążają kosztami wysyłek![]() Darusia to Ty teraz blondyna?za bardzo ja różnicy w ścięciu nie widzę,ale może dlatego,że tak fota nie uchwyciła?
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy takie:
http://allegro.pl/adidas-akwah-7-i-r...622419567.html ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- no juz jakis czas blond, no wlasnie nie widac tak jak chcialam zeby bylo widac;/ ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- po prawej stronie mam cale ucho wlosami zakryte a po lewej wygolone odkryte , jakos tak na tych zdjeciach nie widac.
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz aukcje przeglądam to mają tak nasrane z tymi rozmiarami i wkładkami,ze nie da się połapać ![]() Darusia i dobrze,ze Tyś blondi bo w tym kolorze Ci najlepiej.
|
|
#2244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Darusia fajna fryzurka,i Oliwka ma super zdjęcia najfajniejsze to co nosek marszczy
![]() Madzia co za horror,dobrze,że ci palucha nie ucieło,pewnie Cie rwie dzisiaj. Sidorcia,Natlka jak podrosła duża dziewczynka i te jej oczka z tą rzodkiewką to maskra,mi raz Daniel wsadził do buzi ten korek id soli morskiej,też za nic nie mogłam wyjąć ale wkońcu się udało,już zaczynał wymiotować. Asiulek współczuję ząbkowania,całe szczęście,że wkońcu wyjdą,ale i tak się wydaje to wiecznością,Daniel nadal 3 nie ma Cytat:
![]() a no i zalewaja pychotka i nie mogę się dowiedzieć,czy ten smak zakwasu to zależy od mąki czy jak..Ana dlatego nie ma to jak iść do sklepu i przymierzyć,mi się dużo w necie podoba butów dla mnie ale boję się też kupić,bo maja właśnie takie posr*ne rozmiary Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-05-20 o 10:52 |
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera, a moja dalej bez sandałków
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Były jedynie w deichmanie tylko,że rozmarówka szła od 27 w górę. Teraz jak bym zamawiała jakieś buty dla małej to dzownie do sprzedającego i niech mi mierzą sami buta dokładnie.Już tym co jest w aukcjach nie będę się sugerowała. Zobaczcie nawet tutaj jaki szit-rozmiar podany przez producenta to 12cm ,a przez nich to 13,5-i bądz tu człowieku mądry i kup dobre buty ![]() http://allegro.pl/mega-hit-sandaly-a...612223000.html
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
no naprawdę miałam takiego stracha wtedy z tą rzodkiewką ze szok.
drcron a mozesz mi zobrazowac miej więcej gdzie u dzieci trzeba naciskac na tą przeponę?bo nie za bardzo wiem ![]() dziękujemy zakomplementyDarusia super wyglądasz w blondzie Oliwka świetna jest wypada chodzić już w japonkach prawda? ja mam dla małej takie sandałki jak Ana (chyba) tylko granatowe bo takie kupiłam nówki w lumpku http://allegro.pl/hit-sandaly-adidas...614908295.html i dzisiaj idę do ccc o tam są świetne sandałki za 16zł takie leciutkie, no świetne, któraś wie o jakie może mi chodzi?
Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-05-20 o 11:16 |
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w deichmannie od 22 byly te co my mamy wiec tez lipa.
Ana sa 2 albo nawet 3 rodzaje tych butkow. Ja nie widzialam na zywo nigdzie tych co wy macie, wiec kupilam takie jakie byly i chyba sie zdecyduje na jeszcze jedne, mamy dla mlodej ze skorki buty ale troszke za duze tak lipiec sierpien by byly, tylko te z adidaska mi sie podobaja najbardziej;p a teraz mi sie smiac chce bo kazda robila wielkie bum z butow, ze musza byc ze skorki wyprofilowane ze to ze tamto a najlepiej sie sprawuja te lekkie ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- bylam w ccc ale u nas nie widzialam;/ albo rozmiarowka byla wieksza i uwagi nie zwrocilam;/ sidorcia ja w japonkach i sandalkach 4 tydzien poginam a ty sie pytasz czy wypada:P
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie chciałam kupić takie profilowane i na razie tylko w takich bucikach moja mała śmiga. Ale pomyślałam, że tak do piaskownicy, na plac zabaw to lepsze takie lekkie. A na dłuższe chodzenie to lepiej chyba takie skórzane... ale ja akurat nigdy parcia na buty dla małej nie mialam. Zawsze uważałam tak jak Ty darusia
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to dla mojego dziecka mam buty"wyjściowe"i "na podwórko"bo inaczej się z nią nie da i tak szukam jakiś sportowych na wyjścia,bo te z adika już dorypane trochę.Chyba kupię jej 3 parę takich samych tych z adidasa tylko kolor kupię inny.Darusia a zmierz te swoje 20-ile mają dokładnie cm-żebym się w razie czego znowu w konia nie zrobiła.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

(za gęste, za rzadkie, źle wylewam na rosół, za gorący on no nie wiem....)

w twoim stanie to trzeba uważać, tym bardziej że mała różnica między dziećmi i jeszcze porządnie nie jesteś zregenerowana po poprzedniej ciąży. Poleż dzisiaj więcej i będzie ok. Ja przy Erwim tez jak cos więcej robilam to mnie brzuch bolał, ale jak poleżałam to przechodziło

piasek z piaskownicy wczoraj wariowała na dworzu do 20.00 nie chciała iśc do domu po kąpieli patrze a ona ma zsypane całe nóżki i rączki przed wyjściem na dwór była czysta
zadzwoniłam tam do nich,opierniczyłam za to,ze w błąd kupujących wprowadzają,a oni,że wymienią ale ja pokrywam wszelkie koszty 2 wysyłek co by mnie kosztowało 30zeta-to im powiedziałam,żeby się wypchali i zamówiłam małej drugie 20 i są dobre.A te 23 to na przyszłe lato będzie miała, a jak nie to po domu sobie będzie w nich chodziła

Ich błąd i jeszcze nas kupujących obciążają kosztami wysyłek