|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() Cytat:
Ano tak...ale co zrobic... ![]() Cytat:
O przepraszam... ![]() ![]() Wczoraj wzielysmy sobie z dziewczynami kawy na wynos przed parkiem i pilam sobie spokojnie a maly dzialal z autkami, wiaderkami, biegal ze swoja pilka itp. nawet czapke mi sam przynosil, zebym mu zalozyla jak mu spadala (bylam w taaaakim szoku...) ![]() ![]() Staram sie, bo jednak prezdluza zywotnosc lakieru, ale kurcze czesto nie chce mi sie tracic czasu na jeszcze jedna wartswe...A poza tym od kiedy uzywam lakierow ceramicznych ArtDeco to musze przyznac, ze sa naprawde trwale i bez utrwalacza trzymaja sie dlugo. Ostatnio lubie matowe paznokcie, wiec rzucam szybko Matowy Top Coat ArtDeco, albo na odwrot - na blysk to tez ArtDeco Shine czy cos takiego ![]() I p2 ma tez bardzo dobre jakosciowo i tanie top coaty. ![]() Dzisiaj w przedszkolu panowal blogi spokoj, bo wiekszosc lobuzow byla na placu zabaw ![]() ![]() ...ide po druga kawke...i Michalka.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-05-19 o 12:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Konspi niby ok, ale co się umordowałam z nim... Chciało mi się wyć razem z nim...
Karenina ja własnie żłopie drugą kawusie, potforas śpi, zupa niemal gotowa...a jak wstanie to w poleeee ![]() Ela dobrze, że uważasz na siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
no nasmarzyłam szwagrom naleśników, teraz czas poleniuchować póki Stwora śi.
obudziłąm się rano zwisając z łóżka a na moich plecach Wojtek! teraz lewej ręki wogóle do góry podnieść nie moge ![]() upał, upał i jeszcze raz upał ![]() ![]() miłego dzionka
#2074 |
Zadomowienie
|
Cięzarówki uważać na siebie-wiem wiem łatwo się mówi
![]() Jestem wykończona oli po raz pierwszy od 3 dni w końcu dziś poszła na drzemkę ![]() ![]() Dziś kolejna wizyta teściowej....hmmm która to już w tym tygodniu?3!normalnie szlak mnie trafi-ja rana wychodzę na dwór tż śpi-przychodzę o 12 mleko i usypianie i po 13 wychodzę znowu o 15 lece najpóźniej szykować obiad a ona 0 14.30 urządza sobie u mnie chyba kurcze kawiarnie czy co.........tż nie rozumie tego,że mnie to wnerwia -mam bałagan-nie wiem gdzie najpierw ręce włożyć żeby zdążyć z obiadem ehhhhhhhhhhhhhhhdziś będzie do po 18 bo będzie czekać u nas na córkę...
#2075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nooo właśnie Konspi!!! ![]() Ulubione zajęcie Oli to wspinanie się na najwyższą część drabinek i podciąganie się na drążku i huśtanie na rękach. Zatem teraz nawet place zabaw omijam, bo z wysoko wyciągniętymi rękami, asekurującymi moje dziecko, też mi ciężko ![]() ![]() Nie ma opcji, żebym teraz wychodziła z nią na spacery ![]() Olka właśnie usnęła, a ja nie wiem co mam robić. poprałabym już te małe ciuszki póki pogoda jest... ale TZ je gdzieś schował i nie wiem gdzie ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-05-19 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie - warunek konieczny, a jakże rzadko możliwy do spełnienia ![]() Ja nigdzie tych p2 nie widziałam... Cytat:
Cytat:
My dzisiaj na dworze nawet nie byliśmy, wiecie co to w moim przypadku oznacza ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- O Boże, co to za straszny twór słowny mi powstał??? Przepraszam wszystkie wrażliwe oczy, brrrrr.... wybaczcie ![]()
![]() |
#2077 |
Wtajemniczenie
|
Własnie Ela - małej nic nie będzie a i tata się sprawdzi
mnie z Grzesiem w ciąży było łatwo bo Iza miała 3 lata - więc i rozumku trochę - nawet spałam przy niej Kareninko a no Iza - dzwonia do mnie o 9 rano z przedszkola, ze ma spuchnieta buzię i płacze bo ja ząbek boli (wczoraj wieczorem coś się działo ale dałam jej nurofen i przeszło) - więc TZ pojechał po nią i do dentysty - rozwiercił ząbka i jest lepiej - trochę jeszcze spuchnięta - ale teraz ma nakazane myc ząbki po kazdym jedzeniu, nie chciał wyrywac bo zbyt słabo się rusza, mamy przyjść jak się bedzie coś działo lub się zacznie mega ruszać a Grześ już znaczie lepiej - cóż nie wszyscy mają wyrobione nawyki przy dzieciach - choć przyznam, ze strasznie szybko się to rowineło mimo, ze w niedziele była tylko jedna krostka i już poniedziałek i wtorek byłam i ja i niania czujne to jednak dziś ścieliśmy włosy małemu - ale był awantura u fryzjera - masakra - a mały teraz taki chłopaczek i jaki ma jasne włosy - choc mu się już nie kręca tak jak Izie - szkoda - chłopcy fajnie wygladają z lokami co do ubierania - to takich fenomenów nie brakuje - w tamtym roku w lecie - widziałąm dziewczynę na spacerze i nie wierzyłam oczom - upał a dziecko w gądoli w wózku i jeszcze z ochraniaczem - nie wiem jak było ubrane - masakra |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Zadomowienie
|
Heloł
![]() TZ mnie do Was wygonił, bo mecz ogląda ![]() marta-ząbki na pewno będzie mieć ładne, nie przejmuj sie na zapas. A co do teściowej to współczuję, też nie lubię jak ktoś mi na głowie siedzi. Moja mama już się na szczęście nauczyła, że dzwoni i się pyta czy może na kawę przyjść ![]() Cytat:
Magda- racja, 3 latek to już dużo rozumie, widzę po synku mojej przyjaciółki ![]() Biedna Izula z tym ząbkiem. A pokaż Grzesia po fryzjerze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
A ja tak siedze i siedze i weny nie mam... Co za dzień piękny, większość spędziliśmy na zewnątrz, potem sprzatanie i padam na twarz...Koniecznie musze małemu kupić piaskownice na dzień dziecka,u sąsiadki 2 razy był się pobawić w piaskownicy i był zachwycony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Wtajemniczenie
|
tak.. z tym ubieraniem to różnie bywa.
dzisiaj na placu zabaw było dziecko ubrane w grube jeansowe ogrodniczki, body z krótkim rękawkiem i na to bluzka z długim rękawem. był straszny żar, Nilcia dla odmiany miała koszulkę z krótkim rękawem i getry do kolana ![]() a i tak przyplątała nam się jakaś potówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
czesc dziewcyzny
![]() tz wzial małą, ja dopijam kawe i musze sie brac za cos ![]() Wasze dzieci zawsze spia w dzien? bo moja raz tak, raz nie. ostatnio coraz czesciej nie spi, tylko potem ok 17 juz jest nie do zycia;/ w domu nie usnie za zadne skarby. bralam ją do wozka i szlysmy do lasu, ale ostatnio ten patent tez nie dziala. co do ubierania- najlepsze sa mamusie same w bluzkach na ramiaczkach i z tyłkiem prawie na wierzchu, a dziecko bluza i czapa na uszy naciagnieta
#2083 |
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuśki
jestem już w domciu ![]() dziękuję za kciukaski ![]() ![]() ![]() ![]() ciężaróweczki oszczędzajcie sie oj bo to już nie żarty w tym czasie ja mam 34 tydzień i 3dni, jak to zleciało puścili mnie do domciu ale mam leżeć leżeć i leżeć w szpitalu dostałam fenoterol w kroplówce a potem w tabletkach i musze jeszcze jechać po wypis i recepte na fenoterol na 2 tygodnie, i do kontroli oczywiście jak bedzie sie coś dziać to od razu do lekarza no wiecie nie szalałam, podstawowe czynności domowe, śniadanko obiadek troche posprzątać spacer z Agą i wzieło mnie, bóle podbrzusza aż do auta nie umiałam wejść i sie okazało że rozwarcie wewnętrzne już było wyczuwalne na zwykłym badaniu lekarza a nie tylko widoczne na usg no i poległam w szpitalu, masakra dziewuszki dbajcie o siebie i absolutnie jak najmiej dzwigajcie pociechy, ja za Agą to musiałam latać masakra bo to taki łobuz że szok ![]() ![]() wieczorkiem wpadne poklachać troche, teraz będę chyba dość często bo co mam robić, bede sie nudzić tak leżeć ciągle bezczynnie całuśki dla maluszków ![]()
![]() |
#2084 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
Aniu super że już jestes w domu
![]() Mąż mojej koleżanki jest od tygodnia w szpitalu, dostał wrzodów w gardle wielkości fasolki Jaś, nie wiedzą co to mają mu tkanki na biopsję pobrać ![]() ![]() ![]()
#2086 |
Zakorzenienie
|
u nas upałó ciąg dalszy. WOjtek mimo przebywania non stop na dworz e jest marudny, chyba zęby bo po nocach spać mi daje :/
ślubowaliśmy - 20.09.2008 ![]() Wojtuś - ur. 06.12.2009 ![]() Ewunia - ur. 10.01.2013 ![]() Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-05-20 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | ||
Zadomowienie
|
heloł
![]() muszę iść do dentysty na 15, Olka właśnie usnęła i pewnie do tej 15 pośpi. Zadzwoniłam po kolegę i przyjdzie popilnować potForka, bo TZ zabrał mi auto i nie wiem jakbym z Olką miała przemieszczać się autobusem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moją Olkę też trzeba gonić i ostatnio wieczorami już mam takie skurcze, że zaczęłam się bać, że urodzę wcześniej. A jeszcze trochę niech posiedzą w brzuchach te nasze brzdące Cytat:
![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-05-20 o 12:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buziak dla Izuni ![]() André ma loczki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ehhh to zycie.... ![]() Cytat:
![]() Dzien doberek ![]() maly wstal dzisiaj o tak nieprzyzwoitej godzinie, ze nawet nie bede pisala, bo wstyd sie przyznawac.... ![]() Ja wstaje zawsze kolo 7, zeby miec troche czasu dla siebie, ale dzisiaj zdazylam wykapac sie, zjesc, ubrac sie, make-up, poczytac itp. i az zdrzemnelam sie na sofie...obudzilam sie a ksiaze dalej spal... ![]() Na drzemke mimo tego poszedl jak zawsze po 12, jak wstanie to idziemy na plac zabaw... ![]() A tak w ogole to gdzie sa Agusia, DiTu, Domi, Olalicious, Brombi, Zaharia..? ![]()
![]() |
#2089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() opierdzielają się ![]() ![]() ale mam stresa przed dentystą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Zadomowienie
|
asioczka moja też już nie śpi od miesiąca nawet
![]() Gocha oby wszystko dobrze było ![]() aniulka fajnie, że już w domciu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 9.40 uslyszalam jakies znaki zycia z pokoju malego... ![]() Bedzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dawno sie nie odzywalam ale jestem na biezaco z czytaniem Was,ostatnio mam taki nawał roboty w pracy ze do domu przychodze padnieta i nie mam na nic siły,czasami nawet kompka juz nie odpalam No i sie pochwale ze moj zbój juz prawie sam chodzi,potrzebuje tylko opuszka zeby czuc ze ktos go trzyma i biega wrecz za jedna reke,juz kilka razy go zagadałam i puscilam to nawet nie zauwazył i sam przeszedł po 3 kroczki ![]() ![]() milego dzionka my zaraz lecimy do piaskownicy
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
Kachula to super
![]() Piotrek czasem śpi do 9 ale bardzo rzadko. Przeważnie ok. 7-8 wstaje. Pogoda coś się spsuła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
U nas pochmurnie jakoś... Zanosiło się a deszcz , ale chyba przeszło... Jutro zapowiadają deszcz, ale może nie sprawdzi się... Za to niedziele zaś ładną
![]() Staram się sprzątać, ale nie mam weny... Na jutro chciałąm mieć tlyko odkurzanie i kurze a co grubsze dzisiaj... Ciekawe czy mi się uda ![]() Zezłościłam się na kumpele- umawia się, ze przyjedzie po czym nie ma jej, nie odbiera telefonu jak człowiek cche się zapytać czy będzie czy czekać czy nie, i jeszcze ma oddać kase ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
mój mały łobuz wczoraj i dziś
ślubowaliśmy - 20.09.2008 ![]() Wojtuś - ur. 06.12.2009 ![]() Ewunia - ur. 10.01.2013 ![]() Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-05-29 o 10:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Cześć moje kochane Mamuśki
![]() Przepraszam, że tak rzadko się odzywam ostatnio, ale dzień zawsze zalatany, a odkąd jestem na lekach antyalergicznych to wieczorem padam jak mucha ![]() A jeszcze muszę wygospodarować sobie czas na ćwiczenia ![]() No i ostatnio odkryłam fajne amerykańskie forum myfitnesspal i siedzę, czytam oglądam zdjęcia i się motywuję ![]() Z kumpelą zrobiłyśmy sobie wyzwanie, takie 30 dniowe i codziennie muszę zdawać jej raport ![]() Madziu , czy ja dobrze czytam, Grzesiaczek ma jasne włoski ? Pokaż zdjęcie ![]() Cieżaróweczki oszczędzajcie się i byle do porodu ![]() Aniulko cieszę się, że już wróciłaś do domku ![]() Eluś jutro idziemy do sushi baru ze znajomymi ![]() Kareninko dzięki za pamięć ![]() Maria, co do wiszących pieluszek, to ja kupiłam ostatnio pieluchomajtki z babydream w rossmannie i one tak nie wiszą, nawet bez bodziaka ![]() Co tam jeszcze ? A, w sprawie ubierania dzieci, to jest normalnie masakra co niektóre robią ![]() Ostatnio spotkałam swoją uczennicę, absolwentkę sprzed kilku lat, była z taka 2-3 miesięczną córeczką, oczywiście musiałam zajrzeć do wózka, a tam, o zgrozo, widziałam rękawki kaftanika, na to kurtka, czapka gruba, wystawał kocyk i jeszcze taki jakby śpiworek z wózka ![]() A na dworze jakieś 20 stopni. I pytam ją, dlaczego ją tak naubierała, skoro ciepło na dworze, a ona mi na to że przeziębiona ![]() No się nie dziwię, skoro ją permanentnie przegrzewa ![]() Dzisiaj po pracy, o 10.00 ( ![]() ![]() ![]() Filuś bardzo dużo mówi, szkoda tylko że jakieś 90 % z tego po koreańsku, a ja niestety nie rozumiem tego języka ![]() Kachulka, ani się obejrzysz a będzie biegał ![]() Ja podobno, chodziłam trzymając wstążeczkę, bo się bałam bez podparcia, a sama wstążka wystarczyła, żebym czuła się pewnie ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Słodki mały ogrodnik ![]() A jaką ma fajną koszulkę z Zygzakiem ![]()
#2099 |
Zakorzenienie
|
Piotrek padł o 21 dopiero, a ja psozłam szaleć z sekatorem w ogrodzie
![]() Brombi fajnie Cie widzieć ![]() ![]() Gochaa ale ma fajowskie buciki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
Brombi jak tam Dukan>?ja nialam sie tez znowu wziać ale jakos nie dałam rady
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.