Na Wspólnej cz. 4 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 09:41   #1741
joyeuxe
Wtajemniczenie

Dot.: Na Wspólnej cz. 4

Tylko, że Andrzejek też zdradził Barbarę z bratową, a zarazem jej przyjaciółką. Owszem w ruch poszedł tylko jezyczek, ale myśli też były aby ją zaciągnać do łóżka:b rzydal:

Prawie jak moda na sukces
joyeuxe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 11:43   #1742
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joyeuxe Pokaż wiadomość
Tylko, że Andrzejek też zdradził Barbarę z bratową, a zarazem jej przyjaciółką. Owszem w ruch poszedł tylko jezyczek, ale myśli też były aby ją zaciągnać do łóżka:b rzydal:

Prawie jak moda na sukces
A faktycznie było było nawet już o tym zapomniałam xD

Emylka też mi się bardzo podoba w roli mamy wyrobiła się dziewczyna, bo na początku była taka sztywna...

Ludwika mnie wczoraj rozwaliła z tą kołyską xD " jedź i nie dyskutuj" lepszej aktorki na tę rolę to chyba już znaleźć nie mogli xD dużo osób twierdzi, że ona w tym serialu wcale nie gra tylko, że taka jest ja tam nie wiem

hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 12:20   #1743
Raija80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hikari91 Pokaż wiadomość
A faktycznie było było nawet już o tym zapomniałam xD

Emylka też mi się bardzo podoba w roli mamy wyrobiła się dziewczyna, bo na początku była taka sztywna...

Ludwika mnie wczoraj rozwaliła z tą kołyską xD " jedź i nie dyskutuj" lepszej aktorki na tę rolę to chyba już znaleźć nie mogli xD dużo osób twierdzi, że ona w tym serialu wcale nie gra tylko, że taka jest ja tam nie wiem
Ja też uważam, że Emilka się wyrobiła w serialu. Na początku była dla mnie trochę aktorką jednej minki. A teraz widać, że się rozwinęła i bardzo dobrze.
Tak samo uważam, że Kamil przy Zuzie polepszył swe umiejętności aktorskie. W ogóle Małgorzata Socha jest dla mnie jak kameleon - uważam że jest jedną z lepszych aktorek w Polsce. Na początku Kamil tzn. aktor mnie irytował swą grą razem z Igorem. A teraz Kamil poszedł do przodu, a Igor tzn aktor nic się nie zmienił jak dla mnie. Oczywiście możecie się ze mną nie zgodzić

A Ludwika jest genialna. Nawet jeśli w rzeczywistości taka jest to dobrze świadczy o tych co ją wzięli do serialu Dobrze ją dopasowali do roli
Raija80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 13:07   #1744
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Raija80 Pokaż wiadomość
Ja też uważam, że Emilka się wyrobiła w serialu. Na początku była dla mnie trochę aktorką jednej minki. A teraz widać, że się rozwinęła i bardzo dobrze.
Tak samo uważam, że Kamil przy Zuzie polepszył swe umiejętności aktorskie. W ogóle Małgorzata Socha jest dla mnie jak kameleon - uważam że jest jedną z lepszych aktorek w Polsce. Na początku Kamil tzn. aktor mnie irytował swą grą razem z Igorem. A teraz Kamil poszedł do przodu, a Igor tzn aktor nic się nie zmienił jak dla mnie. Oczywiście możecie się ze mną nie zgodzić
zgadzam się mnie Kamil na początku strasznie irytował, a teraz jest jedną z moich ulubionych postaci w tym serialu o ile nie ulubioną xD Socha miała genialną rolę w Brzyduli choć serial oglądałam piąte/dziesiąte xD ale jej teksty tam wymiatały 2 zupełnie inne role a świetnie się w nich odnajduje. Igora nie cierpie...nigdy go nie lubiłam i chyba nigdy nie polubię. Oprócz tego, że nieciekawa rola to za aktorem też nie przepadam...

Edytowane przez hikari91
Czas edycji: 2011-05-19 o 13:10
Stary 2011-05-19, 13:16   #1745
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Powtarzam, nie ma znaczenia z kim, takie samo świństwo, czy to siostra-której nie mam , czy przyjaciółka, czy prostytutka
ale wiesz, gdy facet zdradzi z jakąś przypadkową panienką, to tracisz 'tylko' faceta a tak, to przy okazji siostra czy przyjaciółka są na straconej pozycji, więc już dwie bliskie osoby wypadają Ci z rejestru przyjaciółkę można puścić w niepamięć, ale siostry z życiorysu nie wymarzesz więc wg mnie taka zdrada boli bardziej
Stary 2011-05-19, 14:25   #1746
ulinkaaa
Zakorzenienie

A ja Kamila i Zuze od poczatku lubilam.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 16:18   #1747
Liptonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Raija80 Pokaż wiadomość
A Ludwika jest genialna. Nawet jeśli w rzeczywistości taka jest to dobrze świadczy o tych co ją wzięli do serialu Dobrze ją dopasowali do roli
Ludwika w rzeczywistości jest przeciwieństwem tej z serialu wiem wiem trudno w to uwierzyć a jednak
jest po prostu rewelacyjna aktora

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ale wiesz, gdy facet zdradzi z jakąś przypadkową panienką, to tracisz 'tylko' faceta a tak, to przy okazji siostra czy przyjaciółka są na straconej pozycji, więc już dwie bliskie osoby wypadają Ci z rejestru przyjaciółkę można puścić w niepamięć, ale siostry z życiorysu nie wymarzesz więc wg mnie taka zdrada boli bardziej
to prawda taką zdrade o wiele trudniej przebaczyć, bo zawiodły 2 bliskie osoby.
Swoją drogą ciekawe czy Weronika powiem Adamowi przed wakacjami o tym.

Edytowane przez Liptonka
Czas edycji: 2011-05-19 o 16:20
Liptonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 17:42   #1748
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Liptonka Pokaż wiadomość
Ludwika w rzeczywistości jest przeciwieństwem tej z serialu wiem wiem trudno w to uwierzyć a jednak
haha to dobrze rewelacyjna jest! Jak ona coś powie to ja normalnie leże przed tym telewizorem xD "nie podniecaj się bo ci skoczy cisnienie" a pomyśleć, że na początku to na nią patrzeć nie mogłam xD

Stary 2011-05-19, 18:30   #1749
niuniulka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam Ją kiedyś w innym filmie i grała identycznie jak w NW...a szkoda.
Stary 2011-05-19, 19:37   #1750
gabriellao0
Zakorzenienie

polscy aktorzy przeważnie grają tak samo
tak samo wyglądają
dobrzy żyjący polscy aktorzy?
Olbrychski, Konrat,Stuhr
aktorki??? jakoś nie kojarzę

weźcie sobie (nie lubianą przeze mnie ale jednak) Jolie
niby wygląda tak samo
ale każda rola, zmiana fryzur czy koloru, zmiana ubrania
i nie kojarzy się ciągle z Tomb Raider
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 20:53   #1751
katarzynazar
Raczkowanie

Tak, Kubuś jest owocem zdrady Basi z bratem Andrzeja i Michała, zmarłym Wiktorem

nie wiem czy już wtedy oglądałaś, ale wyszło to jakoś jak Kuba był chory i potrzebna była krew, ale niestety Basi nie pasowała a tym bardziej Andrzeja

potem Basia się przyznała, Andrzej się wyprowadził i nawet miał krótki związek z kobietą, ale nie pamiętam imienia
katarzynazar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 21:06   #1752
gabriellao0
Zakorzenienie

nie tego nie pamiętam
pamiętam niedawno (tylko nie pamiętam czemu) Basia się komuś zwierzała, że kiedyś coś... ale też dokładnie nie pamiętam
to chyba było coś jak Michał zdradził Kingę i ona potem tak z Andrzejem coś tam

-ale napisałam 'coś ktoś gdzieś kiedyś'
---------------------------------------------

Michał uciekający z pola
bezcenne
Stary 2011-05-19, 21:25   #1753
Madame_Kitty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
nie tego nie pamiętam
pamiętam niedawno (tylko nie pamiętam czemu) Basia się komuś zwierzała, że kiedyś coś... ale też dokładnie nie pamiętam
to chyba było coś jak Michał zdradził Kingę i ona potem tak z Andrzejem coś tam

-ale napisałam 'coś ktoś gdzieś kiedyś'
---------------------------------------------

Michał uciekający z pola
bezcenne
Tak, Andrzej jak się dowiedział o zdradzie żony (właśnie sprawa z chorym Kubusiem) to wyprowadził się i poznał kobietę którą grała Ewa Skibińska
Madame_Kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 21:51   #1754
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madame_Kitty Pokaż wiadomość
Tak, Andrzej jak się dowiedział o zdradzie żony (właśnie sprawa z chorym Kubusiem) to wyprowadził się i poznał kobietę którą grała Ewa Skibińska
nie pamiętam tego O.O pamiętam motyw z krwią i to jak się dowiedział ale żeby on był z inną kobietą nawet mi nic nie dzwoni w żadnym kościele ehh kiedy to było

Stary 2011-05-19, 21:59   #1755
endka
Przyczajenie

Streszczenia Na Wspólnej

Odc. 1458 (emisja: 6.06)

Marta z Kamilem omawiają szczegóły przyjęcia urodzinowego z okazji pięćdziesiątych urodzin Romana. Ustalają, że do ostatniej chwili będą trzymać imprezę w tajemnicy przed ojcem. Ma to być dla niego totalna niespodzianka! Marta ma jeden poważny problem chciałaby zaprosić na tę rodzinną uroczystość Janusza (Radosław Pazura) Tylko jak zareaguje Roman?

Jerzy (Wojciech Wysocki) martwi się o samopoczucie córki rozstanie z Szalejem (Piotr Skarga) to już jej drugi zawód miłosny w ostatnim czasie. Chciałby jakoś pocieszyć Edytę (Joanna Moro), ale jest mu niezręcznie Przecież od początku był przeciwny temu związkowi. Iza deklaruje, że porozmawia delikatnie z jego córką

Ewa dostaje od Kuśnierza (Jacek Rozenek) kosz z kwiatami. Igor dziwi się, że matka nie cieszy się z prezentu. Ale Ewa ma już dość dowodów sympatii, które otrzymuje od męczącego ornitologa. Dlatego nawet nie odbiera od niego telefonów! Eryk - mimo wszystko - przychodzi do biura podróży, by namówić Ewę na kolację. Chce ją przekonać o tym, jak bardzo do siebie pasują

Odc. 1459 (emisja: 7.06)

Honorata (Aleksandra Konieczna) przynosi Romanowi do łóżka urodzinowy tort! Chwilę później dzwoni Kamil. Hoffer jest zawiedziony, bo syn zapomniał o złożeniu mu życzeń Jakież więc jest jego zdziwienie, kiedy w mieszkaniu na Wspólnej czeka na niego cała rodzina! Roman nie potrafi ukryć łez wzruszenia Podniosłą atmosferę psuje Janusz, który przyjeżdża po Martę i Ksawerego. Jak, w tak ważnym dla siebie dniu, Roman potraktuje nowego partnera swojej córki?

Koleżanka z pracy prosi Igora o zastępstwo. Nie może zrobić reportażu poza Warszawą, bo ma chore dziecko. Nowak zgadza się, ale zaraz po tym dowiaduje się, że to był wielki błąd Okazuje się, że razem z nim pojedzie też Sara (Maria Magdalena Semotiuk). Naczelny jest wściekły na Igora. Uważa, że ten specjalnie wymyślił wspólny wyjazd z jego córką. Igor żąda wyjaśnień od Sary ta wyznaje, że się w nim zakochała

Michał tłumaczy Andrzejowi, że jego ostatnie problemy finansowe związane są z tym, że planują z Kingą zakup domu. Ucieszony planami brata Andrzej, proponuje mu pożyczkę. Ku jego zaskoczeniu Michał odmawia! Wieczorem Kinga dowiaduje się jednak od Basi, że Michał nadal myśli o nowym domu. Dyskretnie pyta ukochanego, czy to prawda? Brzozowski ma już powoli dość. Zbiera się, żeby powiedzieć Kindze, że są bankrutami

Odc. 1460 (emisja: 8.06)

Michał jest w matni, którą sam sobie stworzył! Z jednej strony Kinga, podekscytowana planami kupna domu, z drugiej potężny dług do spłacenia. Brzozowski postanawia brnąć dalej W tajemnicy przed Kingą bierze pieniądze pożyczone od Andrzeja i staje przed drzwiami kasyna!

Filip przekazuje Marcie awizo. Okazuje się, że to wezwanie na rozprawę rozwodową! Do Marty dociera, że to już koniec Ma tylko żal do męża, że nie powiedział jej o tym osobiście Tymczasem do Konarskiego dzwoni Iwona (Aleksandra Mikołajczyk), która kupiła jego obrazy i ma dla niego pewną propozycję

Igor jest zaskoczony miłosnym wyznaniem Sary! Prosi ją, by dała mu czas na uporządkowanie swojego życia. Nowak spędza popołudnie z córką i cały czas czeka na przyjście Magdy. Ta jednak nie zjawia się i nie odbiera telefonu. Przestraszony Igor jedzie do jej mieszkania. Magda nie otwiera. Nowak nie zdaje sobie sprawy, że dziewczyna nie jest w stanie podejść do drzwi

Odc. 1461 (emisja: 9.06)

Igor całą noc szukał Magdy! Sprawdzał nawet w szpitalach A kiedy zdecydował się zgłosić zaginięcie na policję - ta nieoczekiwanie staje w jego drzwiach! Magda tłumaczy swoją nieobecność bardzo mało wiarygodnie. Igor nie ma jednak wyjścia musi jej wierzyć. Kiedy Nowak wychodzi do pracy, Magda prosi Ewę o pożyczkę Czy Ewa zorientuje się, że dziewczyna wróciła do picia?!

Przy okazji rodzinnego obiadu Monika (Sylwia Gliwa) z Damianem (Waldemar Błaszczyk) ogłaszają termin ślubu to już za trzy tygodnie! Tymczasem Renata (Marta Jankowska) wraca z Wrocławia. Monika wypytuje siostrę o szczegóły pobytu. Renata jest tajemnicza, ale nie zaprzecza, że kogoś tam poznała Tymczasem Sławek (Mariusz Słupiński) jest już po operacji i chce jak najszybciej wracać do Polski! Do ukochanej

Kinga ma pretensje do Michała o późny powrót do domu. Brzozowski okłamuje jednak żonę, że zasiedział się w pubie z Borysem (Oleg Sawkin) Tymczasem okazuje się, że przez noc przegrał w kasynie wszystkie pieniądze pożyczone od brata! Pod nieobecność Kingi Brzozowski dzwoni do Borysa i prosi go o alibi na minioną noc. Ma też do Borysa

Michał mnie kompletnie rozwala;/ co za koleś...
endka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 22:16   #1756
lone bird
Rozeznanie

Dzięki endka za streszczenia Kurde, znowu dużo Michała będzie
Dzisiejsza akcja z widłami była rewelacyjna Z CBŚ Michał jest Wątek Ewy z ornitologiem mi się nie podoba

lone bird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 23:31   #1757
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lone bird Pokaż wiadomość
Dzięki endka za streszczenia Kurde, znowu dużo Michała będzie
Dzisiejsza akcja z widłami była rewelacyjna Z CBŚ Michał jest Wątek Ewy z ornitologiem mi się nie podoba
Jak wszystkie wątki z nią

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 00:06   #1758
patrysiowa_
Zakorzenienie

dobre streszczenia ja cały tydzień do tyłu jestem jeju
Stary 2011-05-20, 09:01   #1759
gabriellao0
Zakorzenienie

nudne to będzie na bank powrotne picie Magdy
ehhhhhhhhhhhhhhh
czy tam sami alkoholicy
Stary 2011-05-20, 09:13   #1760
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Mam nadzieję, że po tym wszystkim także Kinga pogoni Michała widłami
Stary 2011-05-20, 09:50   #1761
Linka24
Wtajemniczenie

Kurcze nie oglądalam wczoraj, muszę zobaczyć powtórkę, czyli co Michał się dowiedział ze Laura go oszukała?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 12:12   #1762
gabriellao0
Zakorzenienie

tak, facet go widłami pogonił
a kancelaria radcy zniknęła

wg spojlerów to ten Michał serio
głupszy niż brzydszy
Stary 2011-05-20, 12:37   #1763
joyeuxe
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, facet go widłami pogonił
a kancelaria radcy zniknęła

głupszy niż brzydszy
Daj spokój, jeszcze ten hazard. żal tylko Kingi.
Ja obstawiam, że mu wybaczy, że na początku będzie wściekła, ale potem zacznie szukać Laury i zrobi wszystko żeby odzyskać kasę. Czytałam kiedyś wywiad z Nią, że jak zwykle bęzie ratować Michała z kłopotów, więc zapewne o to chodziło. A poza tym wydaje mi się, że scenarzyści robią z Nich parę, która kocha się nad życie i wybacza sobie wszystko ze względu na wielką miłość. Ale z Nim to porażka po prostu.
joyeuxe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 13:04   #1764
Linka24
Wtajemniczenie

heheheh ta mina Michała-Bezcenna
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 16:05   #1765
Liptonka
Rozeznanie

Cytat:
głupszy niż brzydszy
oj tak tak Kinga go też powinna widłami pogonić
michał to taki chłopczyk 5 letni któremu nigdy nic nie wychodzi

z Ewą też się mi nudzi wątek z Ewą miał być Borys
a nie jakiś ptasznik
Liptonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 16:34   #1766
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
oj tak tak Kinga go też powinna widłami pogonić
michał to taki chłopczyk 5 letni któremu nigdy nic nie wychodzi

z Ewą też się mi nudzi wątek z Ewą miał być Borys
a nie jakiś ptasznik
Ptasznik jest nudny
Stary 2011-05-20, 19:23   #1767
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Ptasznik jest nudny
Może wiecie czyim mężem on jest w rzeczywistości?

Michał wczoraj .Wiem brzydko z mojej strony,ale śmiałam się z mamą strasznie A co do Emilka szkoda mi Jej wczoraj było,jak usłyszała,jak gada pani Ludwika i jej mama.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 19:28   #1768
Brook
Zakorzenienie

a gdzie ten Borys jest znikl cos a ja chyba do tylu

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 20:22   #1769
kitkulka
Zakorzenienie

wyjechał w pip* na ukrainę
szkoda, miałam nadzieję, że wróci
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 21:06   #1770
gabriellao0
Zakorzenienie

może wróci
ma się spotkać z Michałem wg spojlerów
czy znów coś pomieszałam ???
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości