Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-20, 18:08   #2821
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 373
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
U
  1. jasna bu³ka z mas³em, szynk±, pomidorem, cebulk±..kabanos z keczupem...
  2. gor±cy kubek - "zielona cebulka"..banan
  3. 1/2 makreli wêdzonej, plaster sera ¿ó³tego
  4. zapiekanka w³asnej roboty- bu³ka razowa, pieczarki,ser, szynka, keczup

i jak ?
Postaram siê potraktowaæ twój jad³ospis powa¿nie. Powiem szczerze- sama na takim jedzeniu czu³abym siê po prostu beznadziejnie. Nie ma absolutnie nic wspólnego z zasadami zdrowego jedzenia. Gor±cy kubek to sama chemia. Dodatki typu "plaster sera ¿ó³tego", albo czêsto pojawiaj±ce siê u ciebie pojedyncze "parówki na zimno" czy "kabanosy z keczupem" kojarz± mi siê z jakim¶ nerwicowym dojadaniem. zjedz w ci±gu dnia 4-5 warto¶ciowych, porz±dnych, zbilansowanych posi³ków... a nie tak jak dzisiaj: zero warzyw, zero zdrowych t³uszczy, na ca³y dzieñ jeden owoc.
fatalny jad³ospis.

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-05-20 o 18:36
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 18:12   #2822
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

nerwicowe podjadanie wynika z braku czasu i takiej a nie innej organizacji dnia pracy
je¿eli ca³y poranek jestem g³odna i jem " z doskoku", to po 16 rzucam sie na pojedyncze sztuki sera czy parówek...........
nie wiem co robiæ...
k...
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 18:20   #2823
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Cytat:
Napisane przez Guniella Poka¿ wiadomo¶æ
zaczynam moje U, ¶wie¿o po R, dlatego chêtnie poddam siê krytycznej ocenie
U/R

5.00 - 4 tosty: z d¿emem, z serem ¿ó³tym i keczupem, 2 z jajkiem, szklanka Kubusia bananowego, kiwi
7.30 - szklanka mleka z otrêbami owsianymi, otrêbami granulowanymi, rodzynkami, suszonymi ¶liwkami, wiórkami kokosowymi
10.00 - 2 kromki chleba ciemnego z twaro¿kiem, sa³at± i rzodkiewk±
13.00 - serek Danio waniliowy, 2 biszkopty, kubek kawy z mlekiem
17.00 - wielki talerz kapu¶niaku, marchewka
19.00 - jeszcze nie wiem, prawdopodobnie gdzie¶ ze 2 tosty z past± z tuñczyka i warzywami

Nie za du¿o? Nadaje siê na wychodzenie z diety?
skoro siê odchudza³a¶ to musia³a¶ je¶æ 200-300 kalorii mniej ni¿ wynika to z zapotrzebowania- zdrowe wyj¶cie z R i bez efektu jojo to zwiêkszanie stopniowe o 100-200 kalorii na tydzieñ- nei pamietam Twoich jad³ospisów, ale wydaje mi siê, ¿e o wiêcej zwiêkszy³a¶ ni¿ 100-200 i du¿o tu s³odyczy - nie mówie, ¿e s± z³e, ale z R trzeba wychodziæ powoli i nie szaleæ, bo mo¿e siê okazaæ, ¿e szybko wróci to co siê straci³o- wszytsko z g³ow±- wychodzi siê z diety tyle czasu ile sie na niej by³o.

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 18:29   #2824
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
Postaram siê potraktowaæ twój jad³ospis powa¿nie. Powiem szczerze- sama na takim jedzeniu czu³abym siê po prostu beznadziejnie. Nie ma absolutnie nic wspólnego z zasadami zdrowego jedzenia. Gor±cy kubek to sama chemia. Dodatki typu "plaster sera ¿ó³tego", albo czêsto pojawiajj±c siê u ciebie pojedyñcze "parówki na zimno" czy "kabanosy z keczupem" kojarz± mi siê z jakim¶ nerwicowym dodjadaniem. zjedz w ci±gu dnia 4-5 warto¶ciowych, porz±dnych, zbilansowanych posi³ków... a nie tak jak dzisiaj: zero warzyw, zero zdrowych t³uszczy, na ca³y dzieñ jeden owoc.
fatalny jad³ospis.
Jesli chcesz pomoc Irish, to proponuje ja IGNOROWAC. Irish nie jest idiotka, jest chora. Wkleja jadlospisy zeby zwroicic na siebie uwage, tak dlugo, jak ktos (jak ty) bedzie zwracal na nie uwage, to bedzie je wklejac w takiej formie, wierz mi, nie powiedzialas jej nic, czego ona sama nie wie o swoim jadlo. Jesli chcesz jej pomoc, to ja olej, a jak cie swiezbia palce, to wcisnij jej ignora.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 18:39   #2825
agnieszka16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Jesli chcesz pomoc Irish, to proponuje ja IGNOROWAC. Irish nie jest idiotka, jest chora. Wkleja jadlospisy zeby zwroicic na siebie uwage, tak dlugo, jak ktos (jak ty) bedzie zwracal na nie uwage, to bedzie je wklejac w takiej formie, wierz mi, nie powiedzialas jej nic, czego ona sama nie wie o swoim jadlo. Jesli chcesz jej pomoc, to ja olej, a jak cie swiezbia palce, to wcisnij jej ignora.
pewnie masz racjê. trudno uwierzyæ, ¿e osoba która od tak dawna i tak regularnie wkleja tu "jad³ospisy" potraktuje powa¿nie jakiekolwiek rady, których przecie¿ dostawa³a bardzo wiele.
Stary 2011-05-20, 18:58   #2826
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez krtek_ Poka¿ wiadomo¶æ
moje u/r. bardzo grzesznie, ale mam co ¶wiêtowaæ

1. szklanka koktajlu - 150ml mleka zmiksowane z dwoma bananami, czterema ³y¿eczkami czekolady w proszku i po³ow± ³y¿eczki kawy rozpuszczalnej /zauwa¿y³am, ¿e po takim lekkim ¶niadaniu lepiej siê czujê, a to jest syc±ce, wbrew pozorom/ ojej, jakie pyszne! chocia¿ nie lubiê banana, ale brzmi super.

potem zda³am maturê ustn± z angielskiego na 100%
w czasie czekania na wyniki wypi³am herbatê z automatu, niedobr± i pos³odzon± ooo, to ¶wietnie! serio, to jest taaaki stres!

2. sa³atka z kurczakiem, warzywami i sosem majonezowym, du¿y rogal - pó³ z mas³em, pó³ z mas³em i filetem drobiowym okey.

3. udko z kurczaka pieczone w piekarniku, frytki (kupne, ale przygotowane bez t³uszczu), ogórek kiszony okey.
deser: deser 'z koron±' karmelowy, trochê cukierków karcher i tic taców nie pamiêtam, kiedy jad³am ten deserek .

4. wiejski z pomidorem, filetem drobiowym i mnóstwem zió³ prowansalskich okey.

5. puszka tuñczyka wsw z trzema jajkami na twardo, trochê s³onecznika ³uskanego okey. + warzywa

+ woda, dzbanek zielonej herbaty, fili¿anka herbaty z pokrzywy i szklanka soku 'fresz'

kto¶ siê pokusi?
Do po³udnia piêkne U, od po³udnia R. Skoro ¶wiêtowa³a¶, to ¶wietnie i gratulacje.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:37   #2827
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 668

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Poka¿ wiadomo¶æ
Jesz za du¿o bia³ka. Bia³ko ogranicza wch³anianie wapnia, wiêc je¶li nie chcesz byæ za kilka lat po³amana, lepiej to zmieñ
hmm, wg 10P¯ bia³ko ma byæ w ka¿dym posi³ku. to jak to jest?

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka
Do po³udnia piêkne U, od po³udnia R. Skoro ¶wiêtowa³a¶, to ¶wietnie i gratulacje.
czyli dok³adnie tak, jak mia³o wyj¶æ koktajl jest wg przepisu nigelli i jest naprawdê ¶wietny, dla mnie idealny na ¶niadanie. a co do kolacji, to uwielbiam to po³±czenie i nie lubiê dodawaæ do niego ¿adnego innego smaku, dlatego brak warzyw.

dziêkujê za ocenê

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:54   #2828
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Uuuu
  • bia³a cienka kie³basa z chrzanem, grahamka z mas³em, sa³at±, indykiem, ogórkiem...kawa³ek arbuza
  • p³atki czekoladowe z mlekiem 1,5%..p±czek z d¿emem
  • micha zupy pomidorowej z ry¿em ( w wersji bezmiêsnej)
  • pyzy + karkówka z grilla, sos my¶liwski, kapusta modra
  • sa³atka nicejska: pomidory, jajko na twardo, cebula czerwona, sa³ata, mnóstwo tuñczyka, ogórek zielony, sos winegret, 2 kromki pieczywa czosnkowego
  • 1/2 homo + trochê sa³atki jeszcze

mo¿e byæ?
rzuci kto¶ ³askawym okiem?
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:04   #2829
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...
Wiadomo¶ci: 3 161

Staram siê ale nie wiem czy dobrze jem
Redukcja:
bu³ka ciemna z ziarnami + serek wiejski ze szczypiorkiem+kubek herbaty
zupa pieczarkowa z makaronem pe³noziarnistym
kotlet mielony z mas± sa³atki z kapusty i marchwi
2 ciastka owsiane jab³kowe bez cukru ^^
sa³atka z 2 gotowanych jajek, szczypiorku, kopru z jogurtem nat, 2 ogórki kiszone i pó³ mielonego ^^
f_ola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:08   #2830
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez f_ola Poka¿ wiadomo¶æ
Redukcja:
sa³atka z 2 gotowanych jajek, szczypiorku, kopru z jogurtem nat, 2 ogórki kiszone i pó³ mielonego ^^

chyba ma³o trochê...
??
Stary 2011-05-20, 20:21   #2831
gorzkakawa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 869
GG do gorzkakawa

Cytat:
chyba ma³o trochê...
??
nikt mnie nie rozwala na tym forum tak, jak ty

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:27   #2832
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 854

Cytat:
Napisane przez Guniella Poka¿ wiadomo¶æ
zaczynam moje U, ¶wie¿o po R, dlatego chêtnie poddam siê krytycznej ocenie
U/R

5.00 - 4 tosty: z d¿emem, z serem ¿ó³tym i keczupem, 2 z jajkiem, szklanka Kubusia bananowego, kiwi
7.30 - szklanka mleka z otrêbami owsianymi, otrêbami granulowanymi, rodzynkami, suszonymi ¶liwkami, wiórkami kokosowymi
10.00 - 2 kromki chleba ciemnego z twaro¿kiem, sa³at± i rzodkiewk±
13.00 - serek Danio waniliowy, 2 biszkopty, kubek kawy z mlekiem
17.00 - wielki talerz kapu¶niaku, marchewka
19.00 - jeszcze nie wiem, prawdopodobnie gdzie¶ ze 2 tosty z past± z tuñczyka i warzywami

Nie za du¿o? Nadaje siê na wychodzenie z diety?
Zale¿y na jakiej diecie by³a¶, bo je¶li na 1000-1200 kcal i zupe³nie wyeliminowa³a¶ bia³e pieczywo, s³odycze itp, to moim zdaniem trochê za gwa³towne wychodzenie.
Stary 2011-05-20, 20:32   #2833
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

helou, wpadam po dluugim czasie z moim jadlem ^^ czas matur, bylo troche stresu, ale nie poddalam sie. dzisiejsze: sn. owsianka: 4 lyzki platkow zalane jogurtem naturalnym 180g z wkrojonym bananem, po lyzce otrebow i zarodkow. 2sn.: 2 kromki razowca nieduze z lyzeczka masla orzechowego Sante. ob.: zupka warzywna, kilka brokul gotowanych, 100g pieczonego dorsza, pol woreczka kaszy gryczanej. podw: kefir 230g, garsc suszonych moreli(30g), kostka gorzkiej czekolady 90% kol: 3 kromki niestety pszennorazowego(zawsze jem razowy zytni, ale dzis nie bylo): 1 z 1/4 awocado, 2 i 3 z jajem na twardo, pomidorem i rzodkiewka. po 21 bedzie twarozek domowy 150g. jeszcze ustny niemiecki tylko i schluss jak jadlo sie prezentuje? pozdrawiam
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:33   #2834
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Poka¿ wiadomo¶æ
nikt mnie nie rozwala na tym forum tak, jak ty

??
??????
konkretniej?
Stary 2011-05-20, 20:36   #2835
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...
Wiadomo¶ci: 3 161

Ja bym jednak kogo¶ prosi³a o konkretniejsz± opiniê.
Bardzo mi zalezy na obiektywnej opinii zdrowej wiza¿anki^^

skomplikowana_18 niemiecki ustny ju¿ mia³am ^^
Dasz radêêêêê! Mi zosta³ polski u.

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-05-20 o 20:37
f_ola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:43   #2836
201604301950
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 40

to mój pierwszy post tutaj - proszê o ocenê i rady mój jad³ospis z wczoraj, jak na mnie niezbyt obfity

P:
¦: jajecznica z 2 jajek na boczku, grahamka z mas³em i pomidorem, kakao z bit± ¶mietan±
II ¦: serek homogenizowany waniliowy 150g, bu³ka zwyk³a z szynk±, sa³at±, pomidorem i ogórkiem, sok marchewkowo-truskawkowy 300ml
przek±ska: prince-polo, jab³ko
O: zupa pomidorowa z ry¿em ok. 300ml, pieczone udko z kurczaka, 4 ziemniaki, mizeria ze ¶mietan±, kompot rabarbarowy 250ml
P: makrela w sosie pomidorowym 1 puszka, 2 kromki razowca, kawa ze ¶mietank±
K: 1/2 ma³ej pizzy hawajskiej
IIK: jab³ko, 30dag truskawek
201604301950 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:09   #2837
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez chudaszkapa Poka¿ wiadomo¶æ
to mój pierwszy post tutaj - proszê o ocenê i rady mój jad³ospis z wczoraj, jak na mnie niezbyt obfity

P:
¦: jajecznica z 2 jajek na boczku, grahamka z mas³em i pomidorem, kakao z bit± ¶mietan± to musi byæ dobre!
II ¦: serek homogenizowany waniliowy 150g, bu³ka zwyk³a z szynk±, sa³at±, pomidorem i ogórkiem, sok marchewkowo-truskawkowy 300ml
przek±ska: prince-polo, jab³ko ³adnie
O: zupa pomidorowa z ry¿em ok. 300ml, pieczone udko z kurczaka, 4 ziemniaki, mizeria ze ¶mietan±, kompot rabarbarowy 250ml ok
P: makrela w sosie pomidorowym 1 puszka, 2 kromki razowca, kawa ze ¶mietank± chyba ok
K: 1/2 ma³ej pizzy hawajskiej ok
IIK: jab³ko, 30dag truskawek ja to nazywam 'dojadaniem'
hmm.. nie no mi siê wydaje, ¿e jest ok. Ale pytanie czy na tym tyjesz. Bo chyba widzê, ¿e za ma³o dla ciebie wszystko.. smaczne.
kakao na mleku ofc? dajesz bit± ¶mietanê na górê?

hmm. Dam moje P, choæ nie pamiêtam za bardzo co jad³am.. ale wysilam szare komórki. Jedziemy.
¦: tu na pewno by³a owsianka (na mleku z kakao, bananem , nerkowcami, wiórkami kokosowymi i je¿ynami) i jaka¶ gar¶æ migda³ów.

II¦: du¿a dro¿d¿ówa ¶wie¿a z kruszonk± i lukrem, jogurt pitny ¿urawinowy, jab³ko

Ob: 11 pierogów ruskich z mase³kiem

P:eee..... wiejski serek z je¿ynami, s³onecznikiem, migda³ami;kawa z mlekiem na pó³

K: 2 pierogi z obiadu, ciep³a kajzerka grubo z mas³em, bia³ym serem i rzodkiewk± ze szczypiorem; z d¿emem papaja-marakuja, garstka pistacji.

i bojê siê, ¿e mam za ma³o, bo przesta³am siê pilnowaæ i planowaæ itp itd.

no nie wiem, rzuæcie okiem.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07742 - Kopia.jpg (85,1 KB, 74 za³adowañ)
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:17   #2838
201604301950
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 40

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
hmm.. nie no mi siê wydaje, ¿e jest ok. Ale pytanie czy na tym tyjesz. Bo chyba widzê, ¿e za ma³o dla ciebie wszystko.. smaczne.
kakao na mleku ofc? dajesz bit± ¶mietanê na górê?
no nie tyjê... i w tym problem wczoraj by³ mega stresuj±cy dzieñ wiêc jad³am ma³o, bo ¿o³±dek ¶ci¶niêty, normalnie zjadam wiêcej bo na tym by³abym g³odna ale stres mi zabija apetyt wiêc na si³ê jad³am
kakao na mleku 3,2% a na wierzch bite ¶mietana ze spray'u

hmm. Dam moje P, choæ nie pamiêtam za bardzo co jad³am.. ale wysilam szare komórki. Jedziemy.
¦: tu na pewno by³a owsianka (na mleku z kakao, bananem , nerkowcami, wiórkami kokosowymi i je¿ynami) i jaka¶ gar¶æ migda³ów.

II¦: du¿a dro¿d¿ówa ¶wie¿a z kruszonk± i lukrem, jogurt pitny ¿urawinowy, jab³ko

Ob: 11 pierogów ruskich z mase³kiem

P:eee..... wiejski serek z je¿ynami, s³onecznikiem, migda³ami;kawa z mlekiem na pó³

K: 2 pierogi z obiadu, ciep³a kajzerka grubo z mas³em, bia³ym serem i rzodkiewk± ze szczypiorem; z d¿emem papaja-marakuja, garstka pistacji.

i bojê siê, ¿e mam za ma³o, bo przesta³am siê pilnowaæ i planowaæ itp itd.

no nie wiem, rzuæcie okiem.
widzê u ciebie sporo orzechów i takich tam - pomagaj± ci tyæ? a i nie brakuje ci miêsa?
201604301950 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:32   #2839
agnieszka16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
helou, wpadam po dluugim czasie z moim jadlem ^^ czas matur, bylo troche stresu, ale nie poddalam sie. dzisiejsze: sn. owsianka: 4 lyzki platkow zalane jogurtem naturalnym 180g z wkrojonym bananem, po lyzce otrebow i zarodkow. 2sn.: 2 kromki razowca nieduze z lyzeczka masla orzechowego Sante. ob.: zupka warzywna, kilka brokul gotowanych, 100g pieczonego dorsza, pol woreczka kaszy gryczanej. podw: kefir 230g, garsc suszonych moreli(30g), kostka gorzkiej czekolady 90% kol: 3 kromki niestety pszennorazowego(zawsze jem razowy zytni, ale dzis nie bylo): 1 z 1/4 awocado, 2 i 3 z jajem na twardo, pomidorem i rzodkiewka. po 21 bedzie twarozek domowy 150g. jeszcze ustny niemiecki tylko i schluss jak jadlo sie prezentuje? pozdrawiam
bardzo niewielee jak na P. jad³ospis po prostu utrzymaniowy. i to z tych l¿ejszych U.
Stary 2011-05-20, 21:51   #2840
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

P:

I. 2 ga¶ci p³atek pszenica w miodzie, gar¶æ muesli - na szklance ciep³ego mleka3,2%

II. 2 kromki z mas³em, pieczonym schabem i ketchupem

III. nutridrink truskawkowy

IV. porcja kapu¶niaku, do tego ziemniaki okraszane

V. kawa,banan, potem jogurt pitny 250g

VI. 2 jajka na miêkko, 1,5 kromki chleba z mas³em i ogórkiem, plaster twarogu wymieszany ze ¶mietan± 18%, herbata z miodem i cytryn±

jesy lepiej?
Stary 2011-05-20, 21:56   #2841
orzeszek01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 750

Cytat:
??
??????
konkretniej?

az mi sie wierzyc nie chce ze jestes nauczycielka
chociaz w sumie, u mnie tez takich ''niekumatych'' duzo bylo
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:58   #2842
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez f_ola Poka¿ wiadomo¶æ
Redukcja:
moim zdaniem jesli porcje spore to ok redukcja. Pilnuj zebys nie chudlaza szybko i git

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-05-20, 21:58   #2843
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

UTRZYMANIE:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, jogurt naturalny 150g wymieszany z ³y¿eczk± gorzkiego kakao, miseczka ¶wie¿ych rozgniecionych truskawek, starte 2 kostki gorzkiej czekolady, gar¶æ orzechów w³oskich, ³y¿eczka miodu) ogromna porcja, ogromnie pyszna

2. Grahamka z margaryn±, sa³at±, polêdwic± drobiow±, ogórkiem ¶wie¿ym i rzodkiewk±

w miêdzyczasie: du¿e jab³ko

3. 2 spore ga³ki lodów w wafelku: zabaione i bia³a czekolada

4. 1/2 woreczka kaszy gryczanej z fet± pó³t³ust± i koperkiem ¶wie¿ym, jajo sadzone, miseczka sa³aty z rzodkiewk± i ³y¿k± ¶mietany 18%

5. 2 kromki chleba '7 ziaren' z margaryn±, sa³at±, polêdwic± drobiow±, pomidorem, rzodkiewk± i szczypiorkiem; serek wiejski 150g z wkrojon± reszt± pomidora, rzodkiewkami i szczypiorkiem

I jak?
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:01   #2844
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez chudaszkapa Poka¿ wiadomo¶æ
widzê u ciebie sporo orzechów i takich tam - pomagaj± ci tyæ? a i nie brakuje ci miêsa?
Oj.. to jutro sobota! Odstresujesz siê i zjesz wiêcej!
Tak, zaczê³am je¶æ orzechy itp. brakuje mi @.. Oby to co¶ pomog³o..
Czy pomagaj± to w³a¶nie nie wiem.. Bo jak zaczê³am je wsuwaæ to zauwa¿y³am, ¿e trochê spad³am na wadze.. Ale pewnie to chwilowe, albo po prostu w brzuchu mniej i tyle.
Ejj, faktycznie nie ma miêcha dzi¶. Aaaa! Przecie¿ pi±tek Przewa¿nie miêcho jem
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:02   #2845
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Poka¿ wiadomo¶æ

az mi sie wierzyc nie chce ze jestes nauczycielka
chociaz w sumie, u mnie tez takich ''niekumatych'' duzo bylo
Jak to niekumata?! Przeciez ona manipuluje wami, a wy tanczycie jak zagra. TO jaka niekumata?! Bardzo kumata

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-20, 22:59   #2846
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

A, dodam . Dzisiaj 2 nowe wpisy na blogu, to od razu wrzucê fotki .

Dzisiejsze U:
1. owsianka (p³atki orkiszowe, otrêby) na wodzie z serkiem wiejskim, kiwi, pra¿onymi pestkami s³onecznika i gorzk± czekolad±: klik;
2. bu³ka ciemna ze s³onecznikiem na pó³:
~z margaryn± i kie³bas± krakowsk± podsuszan±
~z margaryn± i salami light
(nie lubiê warzyw do kanapek z sam± kie³bas±, choæ wiem, ¿e powinnam polubiæ );
gdzie¶ tu w miêdzyczasie wpad³o pó³ micha³ka od hostessy w markecie ;
3. porcja makaronu z kurczakiem i szpinakiem: klik;
4. miseczka fistaszków i miseczka pistacji;
5. kromka chleba wieloziarnistego oraz 2 kromki s³onecznikowego (czyli koniec bochenka ; )) - ka¿da z margaryn±, szynk± wieprzow±, kie³bas± krakowsk± podsuszan±, ogórkiem zielonym, pomidorem, rze¿uch±, szczypiorkiem, sol± i sa³at±.
marchewka, herbata rumowa.

i jak to wygl±da?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (38,5 KB, 55 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg makaron ze szpinakiem i kurczakiem.jpg (39,0 KB, 60 za³adowañ)

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-05-20 o 23:00
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 23:10   #2847
krtek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
A, dodam . Dzisiaj 2 nowe wpisy na blogu, to od razu wrzucê fotki .

Dzisiejsze U:
1. owsianka (p³atki orkiszowe, otrêby) na wodzie z serkiem wiejskim, kiwi, pra¿onymi pestkami s³onecznika i gorzk± czekolad±: klik; brzmi i wygl±da pysznie.
2. bu³ka ciemna ze s³onecznikiem na pó³:
~z margaryn± i kie³bas± krakowsk± podsuszan±
~z margaryn± i salami light
(nie lubiê warzyw do kanapek z sam± kie³bas±, choæ wiem, ¿e powinnam polubiæ ); oj tam, oj tam. nie lubisz, to nie jedz, co za problem
gdzie¶ tu w miêdzyczasie wpad³o pó³ micha³ka od hostessy w markecie ;
3. porcja makaronu z kurczakiem i szpinakiem: klik; nie znoszê szpinaku, ale muszê przyznaæ, ¿e wygl±da smakowicie.
4. miseczka fistaszków i miseczka pistacji; jaki¶ serek albo inny jogurt do tego? ilo¶ciowo okej, ale brzmi jako¶ monotonnie.
5. kromka chleba wieloziarnistego oraz 2 kromki s³onecznikowego (czyli koniec bochenka ; )) - ka¿da z margaryn±, szynk± wieprzow±, kie³bas± krakowsk± podsuszan±, ogórkiem zielonym, pomidorem, rze¿uch±, szczypiorkiem, sol± i sa³at±. ok
marchewka, herbata rumowa.

i jak to wygl±da?

bior±c pod uwagê moje smaki, lepiej wygl±da ni¿ smakuje a tak na serio, to jest ca³kiem w porz±dku, je¶li siê najada³a¶, to super

Stary 2011-05-20, 23:35   #2848
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez krtek_ Poka¿ wiadomo¶æ

bior±c pod uwagê moje smaki, lepiej wygl±da ni¿ smakuje a tak na serio, to jest ca³kiem w porz±dku, je¶li siê najada³a¶, to super
o gustach siê nie dyskutuje, ale przyznam, ¿e dla mnie smakowa³o tak samo, jak wygl±da³o . I najada³am siê, porcje spore.
Co do podwieczorku - tych orzechów by³o naprawdê du¿o, mo¿e tak nie brzmi, ale by³o . Poza tym ostatnio jem du¿o nabia³u i chcia³abym siê nieco ograniczyæ . A czemu monotonnie? Nieczêsto jem te orzechy, a dzisiaj w ogóle ich nie by³o, jedyne inne nnkt w jad³ospisie to s³onecznik gdzie popadnie.
Ale dziêkujê za ocenê

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-05-20 o 23:49
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-20, 23:42   #2849
krtek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
o gustach siê nie dyskutuje, ale przyznam, ¿e dla mnie smakowa³o tak samo, jak wygl±da³o . I najada³am siê, porcje spore.
Co do podwieczorku - tych orzechów by³o naprawdê du¿o, mo¿e tak nie brzmi, ale by³o . Poza tym ostatnio jem du¿o nabia³u i chcia³abym siê nieco ograniczyæ . Poza tym czemu monotonnie? Nieczêsto jem te orzechy, a dzisiaj w ogóle nie by³o orzechów, jedyne inne nnkt w jad³ospisie to s³onecznik gdzie popadnie.
Ale dziêkujê za ocenê

monotonnie w sensie tego posi³ku. ja po prostu nie lubiê je¶æ np. samych orzechów, nie chodzi³o mi o to, ¿eby¶ jad³a wiêcej nabia³u, tylko ¿eby prze³amaæ smak. ale jak lubisz tak, to ok, po raz kolejny, o gustach i tak dalej

Stary 2011-05-21, 00:35   #2850
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 439

dodaje dzisiejsze, w zasadzie ju¿ wczorajsze Pee
zabiegane i ciut bez ³adu, ale proszê o ocenê.

1. du¿y grejpfrut przed wyj¶ciem z domu, potem na mie¶cie paluch rustykalny
/ pólfrancuskie ciatso z dodatkiem m±ki ¿ytniej, z posypk± z prazonej cebulki, ¿óltego sera, maku i sezamu/
2. truskawki z homo serkiem naturalnym i wiórkami kokosowymi, kawa z mlekiem
3. grahamka, serek wiejski z wkrojonymi rzodkiewkami, ogórkiem ¶wie¿ym, szczypiorkiem
4. spory filet z dorsza w zio³ach na parze, warzywa na patelniê z broku³em, marchewk±, ziemniaczkami
5. lody bakaliowe & krówkowe, konkretna porcja, 2 pe³ne miseczki.
6. sa³atka (mix sa³at, mozzarella, makaron razowy, oliwki, kukurydza, papryka ¿ólta, zielona, pomidorki cherry, ¶liwkowe, sos bazyliowy na bazie jogurtu) , 2 ¿ytnie chrupkie.

duu¿o wody w ci±gu dnia.

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.