|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 373
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
fatalny jad³ospis. Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-05-20 o 18:36 |
|
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
nerwicowe podjadanie wynika z braku czasu i takiej a nie innej organizacji dnia pracy
![]() je¿eli ca³y poranek jestem g³odna i jem " z doskoku", to po 16 rzucam sie na pojedyncze sztuki sera czy parówek........... nie wiem co robiæ... k...
|
|
|
|
#2823 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Cytat:
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
Skoro ¶wiêtowa³a¶, to ¶wietnie i gratulacje.
|
|
#2827 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 668
|
Cytat:
Cytat:
koktajl jest wg przepisu nigelli i jest naprawdê ¶wietny, dla mnie idealny na ¶niadanie. a co do kolacji, to uwielbiam to po³±czenie i nie lubiê dodawaæ do niego ¿adnego innego smaku, dlatego brak warzyw.dziêkujê za ocenê
|
|
#2828 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Uuuu
mo¿e byæ? rzuci kto¶ ³askawym okiem?
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...
Wiadomo¶ci: 3 161
|
Staram siê ale nie wiem czy dobrze jem
![]() Redukcja: bu³ka ciemna z ziarnami + serek wiejski ze szczypiorkiem+kubek herbaty zupa pieczarkowa z makaronem pe³noziarnistym kotlet mielony z mas± sa³atki z kapusty i marchwi 2 ciastka owsiane jab³kowe bez cukru ^^ sa³atka z 2 gotowanych jajek, szczypiorku, kopru z jogurtem nat, 2 ogórki kiszone i pó³ mielonego ^^
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba ma³o trochê... ?? |
|
|
|
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
nikt mnie nie rozwala na tym forum tak, jak ty
|
#2832 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 854
|
Cytat:
|
|
#2833 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 359
|
helou, wpadam po dluugim czasie z moim jadlem ^^ czas matur, bylo troche stresu, ale nie poddalam sie. dzisiejsze: sn. owsianka: 4 lyzki platkow zalane jogurtem naturalnym 180g z wkrojonym bananem, po lyzce otrebow i zarodkow. 2sn.: 2 kromki razowca nieduze z lyzeczka masla orzechowego Sante. ob.: zupka warzywna, kilka brokul gotowanych, 100g pieczonego dorsza, pol woreczka kaszy gryczanej. podw: kefir 230g, garsc suszonych moreli(30g), kostka gorzkiej czekolady 90% kol: 3 kromki niestety pszennorazowego(zawsze jem razowy zytni, ale dzis nie bylo): 1 z 1/4 awocado, 2 i 3 z jajem na twardo, pomidorem i rzodkiewka. po 21 bedzie twarozek domowy 150g. jeszcze ustny niemiecki tylko i schluss
jak jadlo sie prezentuje? pozdrawiam
|
|
|
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...
Wiadomo¶ci: 3 161
|
Ja bym jednak kogo¶ prosi³a o konkretniejsz± opiniê.
Bardzo mi zalezy na obiektywnej opinii zdrowej wiza¿anki^^ skomplikowana_18 niemiecki ustny ju¿ mia³am ^^ Dasz radêêêêê! Mi zosta³ polski u.
Jem,piszê,robiê zdjêcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-05-20 o 20:37 |
|
|
|
#2836 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 40
|
to mój pierwszy post tutaj - proszê o ocenê i rady
mój jad³ospis z wczoraj, jak na mnie niezbyt obfityP: ¦: jajecznica z 2 jajek na boczku, grahamka z mas³em i pomidorem, kakao z bit± ¶mietan± II ¦: serek homogenizowany waniliowy 150g, bu³ka zwyk³a z szynk±, sa³at±, pomidorem i ogórkiem, sok marchewkowo-truskawkowy 300ml przek±ska: prince-polo, jab³ko O: zupa pomidorowa z ry¿em ok. 300ml, pieczone udko z kurczaka, 4 ziemniaki, mizeria ze ¶mietan±, kompot rabarbarowy 250ml P: makrela w sosie pomidorowym 1 puszka, 2 kromki razowca, kawa ze ¶mietank± K: 1/2 ma³ej pizzy hawajskiej IIK: jab³ko, 30dag truskawek |
|
|
|
#2837 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
wszystko.. smaczne. ![]() kakao na mleku ofc? dajesz bit± ¶mietanê na górê? ![]() hmm. Dam moje P, choæ nie pamiêtam za bardzo co jad³am.. ale wysilam szare komórki. Jedziemy. ¦: tu na pewno by³a owsianka (na mleku z kakao, bananem , nerkowcami, wiórkami kokosowymi i je¿ynami) i jaka¶ gar¶æ migda³ów. II¦: du¿a dro¿d¿ówa ¶wie¿a z kruszonk± i lukrem , jogurt pitny ¿urawinowy, jab³koOb: 11 pierogów ruskich z mase³kiem ![]() P:eee..... wiejski serek z je¿ynami, s³onecznikiem, migda³ami;kawa z mlekiem na pó³ K: 2 pierogi z obiadu, ciep³a kajzerka grubo z mas³em, bia³ym serem i rzodkiewk± ze szczypiorem; z d¿emem papaja-marakuja i bojê siê, ¿e mam za ma³o, bo przesta³am siê pilnowaæ i planowaæ itp itd. no nie wiem, rzuæcie okiem.
|
|
#2838 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 40
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
P:
I. 2 ga¶ci p³atek pszenica w miodzie, gar¶æ muesli - na szklance ciep³ego mleka3,2% II. 2 kromki z mas³em, pieczonym schabem i ketchupem III. nutridrink truskawkowy IV. porcja kapu¶niaku, do tego ziemniaki okraszane V. kawa,banan, potem jogurt pitny 250g VI. 2 jajka na miêkko, 1,5 kromki chleba z mas³em i ogórkiem, plaster twarogu wymieszany ze ¶mietan± 18%, herbata z miodem i cytryn± jesy lepiej?
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 750
|
az mi sie wierzyc nie chce ze jestes nauczycielka chociaz w sumie, u mnie tez takich ''niekumatych'' duzo bylo ![]()
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2843 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
UTRZYMANIE:
1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, jogurt naturalny 150g wymieszany z ³y¿eczk± gorzkiego kakao, miseczka ¶wie¿ych rozgniecionych truskawek, starte 2 kostki gorzkiej czekolady, gar¶æ orzechów w³oskich, ³y¿eczka miodu) ogromna porcja, ogromnie pyszna 2. Grahamka z margaryn±, sa³at±, polêdwic± drobiow±, ogórkiem ¶wie¿ym i rzodkiewk± w miêdzyczasie: du¿e jab³ko 3. 2 spore ga³ki lodów w wafelku: zabaione i bia³a czekolada 4. 1/2 woreczka kaszy gryczanej z fet± pó³t³ust± i koperkiem ¶wie¿ym, jajo sadzone, miseczka sa³aty z rzodkiewk± i ³y¿k± ¶mietany 18% 5. 2 kromki chleba '7 ziaren' z margaryn±, sa³at±, polêdwic± drobiow±, pomidorem, rzodkiewk± i szczypiorkiem; serek wiejski 150g z wkrojon± reszt± pomidora, rzodkiewkami i szczypiorkiem I jak?
|
#2844 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]() Tak, zaczê³am je¶æ orzechy itp. brakuje mi @.. Oby to co¶ pomog³o.. ![]() Czy pomagaj± to w³a¶nie nie wiem.. Bo jak zaczê³am je wsuwaæ to zauwa¿y³am, ¿e trochê spad³am na wadze.. Ale pewnie to chwilowe, albo po prostu w brzuchu mniej i tyle. Ejj, faktycznie Przewa¿nie miêcho jem ![]() ![]()
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
A, dodam
. Dzisiaj 2 nowe wpisy na blogu, to od razu wrzucê fotki .Dzisiejsze U: 1. owsianka (p³atki orkiszowe, otrêby) na wodzie z serkiem wiejskim, kiwi, pra¿onymi pestkami s³onecznika i gorzk± czekolad±: klik; 2. bu³ka ciemna ze s³onecznikiem na pó³: ~z margaryn± i kie³bas± krakowsk± podsuszan± ~z margaryn± i salami light (nie lubiê warzyw do kanapek z sam± kie³bas±, choæ wiem, ¿e powinnam polubiæ );gdzie¶ tu w miêdzyczasie wpad³o pó³ micha³ka od hostessy w markecie ;3. porcja makaronu z kurczakiem i szpinakiem: klik; 4. miseczka fistaszków i miseczka pistacji; 5. kromka chleba wieloziarnistego oraz 2 kromki s³onecznikowego (czyli koniec bochenka ; )) - ka¿da z margaryn±, szynk± wieprzow±, kie³bas± krakowsk± podsuszan±, ogórkiem zielonym, pomidorem, rze¿uch±, szczypiorkiem, sol± i sa³at±. marchewka, herbata rumowa. i jak to wygl±da? ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-20 o 23:00 |
|
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bior±c pod uwagê moje smaki, lepiej wygl±da ni¿ smakuje
|
|
#2848 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
. I najada³am siê, porcje spore. Co do podwieczorku - tych orzechów by³o naprawdê du¿o, mo¿e tak nie brzmi, ale by³o . Poza tym ostatnio jem du¿o nabia³u i chcia³abym siê nieco ograniczyæ . A czemu monotonnie? Nieczêsto jem te orzechy, a dzisiaj w ogóle ich nie by³o, jedyne inne nnkt w jad³ospisie to s³onecznik gdzie popadnie. ![]() Ale dziêkujê za ocenê
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-20 o 23:49 |
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
monotonnie w sensie tego posi³ku. ja po prostu nie lubiê je¶æ np. samych orzechów, nie chodzi³o mi o to, ¿eby¶ jad³a wiêcej nabia³u, tylko ¿eby prze³amaæ smak. ale jak lubisz tak, to ok, po raz kolejny, o gustach i tak dalej
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 439
|
dodaje dzisiejsze, w zasadzie ju¿ wczorajsze Pee
zabiegane i ciut bez ³adu, ale proszê o ocenê. 1. du¿y grejpfrut przed wyj¶ciem z domu, potem na mie¶cie paluch rustykalny / pólfrancuskie ciatso z dodatkiem m±ki ¿ytniej, z posypk± z prazonej cebulki, ¿óltego sera, maku i sezamu/ 2. truskawki z homo serkiem naturalnym i wiórkami kokosowymi, kawa z mlekiem 3. grahamka, serek wiejski z wkrojonymi rzodkiewkami, ogórkiem ¶wie¿ym, szczypiorkiem 4. spory filet z dorsza w zio³ach na parze, warzywa na patelniê z broku³em, marchewk±, ziemniaczkami 5. lody bakaliowe & krówkowe, konkretna porcja, 2 pe³ne miseczki. 6. sa³atka (mix sa³at, mozzarella, makaron razowy, oliwki, kukurydza, papryka ¿ólta, zielona, pomidorki cherry, ¶liwkowe, sos bazyliowy na bazie jogurtu) , 2 ¿ytnie chrupkie. duu¿o wody w ci±gu dnia.
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

ooo, to ¶wietnie! serio, to jest taaaki stres!
nie pamiêtam, kiedy jad³am ten deserek
.

mój jad³ospis z wczoraj, jak na mnie niezbyt obfity
to musi byæ dobre!