Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 20:41   #4531
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Taki G-H

Ale Ci fajnie nad jeziorko, marzenie
Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a jeziorka zazroszcze ja juz bym na jakies wakacje pojechala nad morze a planujemy dopiero w sierpniu
no fajnie nad jeziorkiem, jak rodzice poleca na wakacje to tam do nich sie 'przeprowadzimy'; na tydzien ;p a tak to przyjezdzamy w weekendy, w niedziele grill

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

aha zapomnialam o najwazniejszym, wczoraj moje bobo spalo od 22 do 6 rano ! 8 godzin no a ja jak zawsze na odwrót.. poszlam spac o 1 bo wieczorem ogladalismy film z tż , eh gdybym ja wiedziala...

no nic,ciekawe jak bedzie dzisiaj

dobranoc

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:45   #4532
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

aha zapomnialam o najwazniejszym, wczoraj moje bobo spalo od 22 do 6 rano ! 8 godzin no a ja jak zawsze na odwrót.. poszlam spac o 1 bo wieczorem ogladalismy film z tż , eh gdybym ja wiedziala...

super

a moja 3 dni z rzędu śpi po 7 godzin
tylko że od 20
Stary 2011-05-20, 20:47   #4533
tajka88
Zakorzenienie

Czy to mozliwe ze niespelna 2 miesieczne dziecko swiadomie uderza w zabawki:P?? Moja mala wyglada jakby probowala i nagle bach i znowu i znowu, ale tylko w jedna zabawke z karuzelki(jak lezy na przewijaku) i nie dlatego ze ona jest najblizej, bo sprawdzalam z innymi zabawkami(sa tam 3) i zawsze uderza w pomaranczowa malpke;p

Mala tak sie wybujala na lezaczku, ze az kupe walnela po pachy;p

Ma ktos odglosy odkurzacza??Dzis odkurzalam i mala byla caly czas cicho, a nie moge zostawic odkurzacza wlaczonego bo sie spali;p

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość

Dziwczyny jak u Was z waga, u mnie stoi w miejscu , a mam 10 kg na plusie, macie jakies pomysły na zgubienie zbednego balastu
Z córka pozbyłam sie kg w trzy miesiące, ale teraz się na to nie zanosi, chodzę codziennie na dwa spacery , a waga ani drgnie, nie mam w czym chodzić wszystko małe
Ja w ciazy przytylam 12kg. Schudlam 9kg i pozniej w swieta znowu przytylam 2 spowrotem:/. Teraz jestesmy na ''diecie''(ja i tz), biegamy co chwilke, wspinamy sie i w domu robimy, brzuszki, pompki, jakies inne cwiczenia itd;p
Biodra mi sie strasznie poszerzyly i mimo, ze nie sa tluste to wiekszosc rzeczy nei zaloze:/

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Nie, ja kupiłam zwykły kalendarz a nie specjalną książkę.
Aha.

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:48   #4534
Eirene1987
Zakorzenienie

ufff mój Oli dziś dał pokaz rano taki płaczu że az mnie serce bolało
nie mógł zrobić kupki płakał mama moja mu czopek wsadziła no i kupa poszła... a na dodatek potem ryczał jakby go ze skóry obdzierali moja mama stwierdziła że go ktoś zauroczył... kazała mi poślinić koszulkę od lewej strony swoją i go tym posmarować czółko... nie wierząc w to ani trochę zrobiłam co mi kazała i mały przestał płakać jak ręką odjął no masakra mówię wam, a potem się zastanawiałyśmy kto go zauroczył a nikt go nie widział tylko rano babcia moja przyszła i popatrzyła na niego i mówi: o matko jaki on już duży, jaki fajny, jaki grubiutki... i zauroczyła...
a potem jak już mu przeszło to spał od 13.30 do... 20.50 z dwiema przerwami na karmienie i to jadł i zasypiał znów aż się boję co w nocy będzie

Cytat:
Ja jestem cwana, jak młoda była mała kupiłam kalendarz i zapisywałam co kiedy jej dawałam, albo co się wydarzyło.
Dlatego Baśce mniej więcej w tym samym czasie będę podawać to co Kaśce.

Zresztą Baśka też juz ma swój kalendarz, jak dorosną to je dostaną
Pierwsze włosy, pierwszy wypadnięty ząb itp
świetny pomysł

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

wróciłyśmy z usg, bioderka ok,
w przychodni sajgon, ale nam udało się być 5 w kolejce
super

Cytat:
ja zacznę w 4 miesiącu wprowadzać pokarmy
jabłko marchewka itp

już się nie mogę doczekać kiedy mała będzie jeść obiadki
a jej pory karmienia będą w miarę stałe
ja też już czekam na to

Cytat:
aaa wstawię kilka zdjęć ... nudzi mi się

mała jako samolocik (mój tż mówi że nie wygląda jak samolot tylko bombowiec )
i w pierwszych dżinsach
jeny ona jest tak podobna do ciebie Iza no masakra ale śliczności

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
pewnie, że jem i to często
ja też smażone jem i małemu nic nie było... lody też jem ale tylko śmietankowe

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-05-20 o 20:49
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:05   #4535
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

no chociaż ktoś ma takie poczucie humoru jak ja

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

jeny ona jest tak podobna do ciebie Iza no masakra ale śliczności
przestań ,
ja nie widzę podobieństwa
Stary 2011-05-20, 21:07   #4536
diatoma
Zadomowienie

Eirene haha, dobre z twoja babcia, moja mi kazala odczynić na zas Tymka w weekend, podobny sposob =slina plus plucie

IZabela ale Idalka urosła, pamietam ja ze zdjecia jak byla malutka, a teraz wyraźnie widac jej urode, do kogo jest podobna? Tymo do tatusia, ze mnie nie ma chyba nic a nic...jak to moj tato stwierdził -a szkoda

castia ja na szczescie mate dostałam, i Tymo z niej krzysta, jednak szkoda mi go bo jest albo w wozku albo włóżeczku i jest przez odciety od rodziny-czyli od nas. takie mam wrazenie, i szukam dzis caly dzien odpowiedniego gadzetu i tak sie zastanawiam czy warto kupowac te firmowe? no bo czym one sie roznia? mi generalnie chodzi o to zeby sie bujalo i zeby byl w pozycji pol lezacej poki siedziec nie potrafi-to sa moje wymagania

co do alkoholu...jak przyszly pod koniec kwietnia kolezanki z pracy zobaczyc synka, no to nei bylo zmiluj i zazyczyly sobie weselna no i zebym ja z nimi pila. no masakra! a najciekawsze jest to ze byla z nimi moja polozna!ktora przychodzi do Tymka, i zarzadzila ze dzis Tymek spedza wieczor z tatapo pierwszym kieliszku jezyk mi sie plątał! łącznie wypilam 4 kieliszki , a w nocy rzeznia byla. nie moglam sie zwlec z lozka i glowa mi leciala jak karmilam. i teraz tylko tak lightowo wypijam lampke wina Zen, bo innego nie znosze a to ma tylko 8 procent. teraz np sączę szampana, tak za mna chodzil. ech, mam wrazenie jakbym wszytskiego probowala pierwszy raz.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:09   #4537
Castia
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za opinie, a i tak nie wiem co kupićmusze przekazać sprawę TZ bo ja nie moge sie zdecydować a zanim cos zamówię to Malwiś bedzie miała z pół roku, bedzie mobilna i bedzie miała w nosie takie prezenty

a o tych lodach to ktoś mi mówił albo gdzies slyszałam, nie wiem juz sama skad mi to przyszło do głowyno ale jak tak to ide do zamrazarki, mój TZ wybył na meskiego grilla to chociaz lodami sie bede obzerac dla poprawy nastroju
w ogóle czuje ze dziczeje w tym domujak gdzies wychodze co sie rzadko zdarza to mam wrazenie ze sie wszyscy na mnie patrza
nie macie tak?
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 21:15   #4538
Krusiak
BAN stały

tak pomyslalm a gdzie jest traicionera?? juz 5dni sie nie odzywa... Dziwne
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:20   #4539
diatoma
Zadomowienie

boje sie co bedzie jak wrocimy do domu, bo tutaj u rodzicow w lozeczku jest bujany do zasypiania, i rano tez sobie przeciagam lozeczko kolo mojego i dzis np udalo mi sie pospac dodatkowe poltorej godzin! bo co zaczal sie przbudzzac to bujnelam noga i spal dalej. zastanaiwm sie nad kupnem do siebie lozeczka turystycznego, potem i tak sie przyd jako kojec, wiec nic straconego.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:20   #4540
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
ano właśnie - ona taka "gaduła" forumowa - może wybyła na wakacje

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
w ogóle czuje ze dziczeje w tym domujak gdzies wychodze co sie rzadko zdarza to mam wrazenie ze sie wszyscy na mnie patrza
nie macie tak?
jak chodzę u nas po "wiosce" to mam wszystko gdzieś - ale jak jadę do "miasta" to mam wrażenie, że wszyscy wiedzą że mam małe dziecko i dziwnie patrzą

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:25   #4541
Castia
Wtajemniczenie

iza pytałas ile waży moja mała - około 5200 ale rękawki w tym bodziaku sa bardzo długie na nią i ogólnie te body są za duże. spodnie już zmechaciła okropnie stają się przykrótkie a w bodach jeszcze nie była ani razu

ja też zamierzam karmić do 6msc tylko piersią, zobaczymy czy się uda
i w ogóle po 6 msc chce już ją oduczać cycka, nie chce mi się dłużej karmić

diatoma dla mnie to ogólnie zabawki z fisher price, tiny love są za drogie, na pewno mnie nie stać na nowy leżaczek z fishera, jak już coś to kupiłabym używany
no i może to dobry pomysł kupic leżaczek no name za małe pieniądze i jakąś matę. matę chce kupić bo jak siedzimy teraz na dworku cały czas to myślałam że będę kłaść małą na kocykach i na tej macie a ja obok bedę się opalać zeby sie po prostu nie nudziła wtedy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 21:31   #4542
iizabelaa
Zakorzenienie

moja 5kg a body już jej są za małe,
może mamy inne rozmiary
ja kupiłam najmniejszy
Stary 2011-05-20, 21:47   #4543
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
moja 5kg a body już jej są za małe,
może mamy inne rozmiary
ja kupiłam najmniejszy
ja kupiłam niby rozmiar 62 ale nie wiem czy to tak sprzedawca na all sobie napisał czy faktycznie jest taki rozmiar bo miał do sprzedania też niby 56 ale na metce pisze normalnie że od 0-3msc
może mam po prostu większe bodziaki bo ogólnie spodnie i sweterek były dobre odrazu po zakupie
Stary 2011-05-20, 22:38   #4544
Ewelqa1985
Zadomowienie

kochane dziekuje za odpowiedzi na moje pytania
dobre nocki wam zycze
iza Idlaka jest sliczna

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 04:15   #4545
87czarna
Zakorzenienie

Eirene ciekawa sprawa z tym zauroczeniem i pluciem...

Montii 8 godzin snu to niezły wynik!

---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ----------

Moja Majka spała od 21.00 do 04.00,ale dla mnie to nie nowosc..każda noc jest podobna Chyba wymodliłam to dziecko!

Idę jeszcze na chwilkę się połozyc...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-21, 05:18   #4546
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
no fajnie nad jeziorkiem, jak rodzice poleca na wakacje to tam do nich sie 'przeprowadzimy'; na tydzien ;p a tak to przyjezdzamy w weekendy, w niedziele grill

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

no nic,ciekawe jak bedzie dzisiaj

dobranoc
Nasze dzieci to aniolki
Moja lenka wstala 15 minut temu, czyli drugi dzien zrzedu spala 8h od 21 do 5. Znowumnie rano zdziwko wzielo heh. Teraz tz ja karmi. W lozeczku mafp konika morskiego I go wlaczyla glowka heheheheh.
Brawa dla wszystkich dzieci za taki ladny sen!

Lenka juz od kilku tygodni spi conajmniej5h30min bez karmienia;D

Traicionera gdzie jestes?

Stary 2011-05-21, 06:42   #4547
Tity
Zakorzenienie

Witam My dzisiaj wyspani, bo mały spał 22-5.10 Pobrykał godzinkę i poszedł spać dalej Coraz dłużej śpi, z czego bardzo się cieszę Brzuszek też chyba powoli przestaje go męczyć, więc wszystko jest na dobrej drodze. Niestety nadal miewa te wysypki. Aha no i już od 2 dni ładnie podnosi główkę, jeszcze nie pod kątem 90*, ale prawie No i przewraca się z plecków na bok, chociaż jeszcze z trudem I to w sumie tak nagle jakoś mu się zaczęło
Wstawiam zdjęcie mojej śliniawki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Leonek z palcem z buzi.jpg (45,7 KB, 22 załadowań)

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 06:57   #4548
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ufff mój Oli dziś dał pokaz rano taki płaczu że az mnie serce bolało
nie mógł zrobić kupki płakał mama moja mu czopek wsadziła no i kupa poszła... a na dodatek potem ryczał jakby go ze skóry obdzierali moja mama stwierdziła że go ktoś zauroczył... kazała mi poślinić koszulkę od lewej strony swoją i go tym posmarować czółko... nie wierząc w to ani trochę zrobiłam co mi kazała i mały przestał płakać jak ręką odjął no masakra mówię wam, a potem się zastanawiałyśmy kto go zauroczył a nikt go nie widział tylko rano babcia moja przyszła i popatrzyła na niego i mówi: o matko jaki on już duży, jaki fajny, jaki grubiutki... i zauroczyła...
a potem jak już mu przeszło to spał od 13.30 do... 20.50 z dwiema przerwami na karmienie i to jadł i zasypiał znów aż się boję co w nocy będzie
swoja koszulke po lewej stronie slinie i czolo malego przecieram ?? musze wyprobowac jak maly zacznie plakac

Cytat:
nie macie tak?
ja tak mam przez to ze czuje sie grubo i wciaz mysle ze ci ludzie patzra na mnie i mysla sobie ale grubas idzie z wozkiem

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
no wlasnie co z tracionera?

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
I to w sumie tak nagle jakoś mu się zaczęło
brawo slodziak
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 07:35   #4549
Eirene1987
Zakorzenienie

no i mały spał nawet dosyć ładnie w nocy a myślałam że będzie armagedon w nocy po jego spaniu wczoraj w dzień
a rano uraczył nas piękna kupą

Cytat:
przestań ,
ja nie widzę podobieństwa
ty nie zobaczysz tak samo jak mój OLi jest podobny do taty a my tego nie widzimy, inni widzą wyraźnie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Eirene haha, dobre z twoja babcia, moja mi kazala odczynić na zas Tymka w weekend, podobny sposob =slina plus plucie

castia ja na szczescie mate dostałam, i Tymo z niej krzysta, jednak szkoda mi go bo jest albo w wozku albo włóżeczku i jest przez odciety od rodziny-czyli od nas. takie mam wrazenie, i szukam dzis caly dzien odpowiedniego gadzetu i tak sie zastanawiam czy warto kupowac te firmowe? no bo czym one sie roznia? mi generalnie chodzi o to zeby sie bujalo i zeby byl w pozycji pol lezacej poki siedziec nie potrafi-to sa moje wymagania
ja tam w to nie wierzę ale fakt - płakac przestał... a to było przed zrobieniem kupy na długo...
no moja mama opowiadała mi jak kiedyś moją siostrę tak ciotka zauroczyła. weszła do pokoju i zrobiła taki okrzyk zachwytu nie umiem tego napisać ale zachwyciła się i powiedziała coś w stylu jaka ona śliczna, jaka duża, itp itd, mama sobie z siostra rady nie mogła dać w nocy dopiero to poslinienie koszuli coś dało... nie wiem sceptycznie do tego podchodzę ale coś w tym jest chyba
aaa i dziecko niby słone na buźce wtedy jest

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Moja Majka spała od 21.00 do 04.00,ale dla mnie to nie nowosc..każda noc jest podobna Chyba wymodliłam to dziecko!
cudownie życzę ci aby tak zostało Majeczka jest widocznie z tych dzieci Aniołków o ktorych pisze babka w książce język Niemowlat mój Oli to raczej Średniaczek.

Cytat:
Witam My dzisiaj wyspani, bo mały spał 22-5.10 Pobrykał godzinkę i poszedł spać dalej Coraz dłużej śpi, z czego bardzo się cieszę Brzuszek też chyba powoli przestaje go męczyć, więc wszystko jest na dobrej drodze. Niestety nadal miewa te wysypki. Aha no i już od 2 dni ładnie podnosi główkę, jeszcze nie pod kątem 90*, ale prawie No i przewraca się z plecków na bok, chociaż jeszcze z trudem I to w sumie tak nagle jakoś mu się zaczęło
super śliczny chłopczyk

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
swoja koszulke po lewej stronie slinie i czolo malego przecieram ?? musze wyprobowac jak maly zacznie plakac
no dokładnie tak robisz... i mama jeszcze mu znak krzyża zrobiła na czole (ona tak ma ) nie wierzę w to za bardzo ale kurcze pomogło

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-21, 07:54   #4550
Montii
Zakorzenienie

witam
Miodzio ! od 22 do 5.30 i od 6 do 8
a teraz w łóżeczku pupę wietrzymy pod karuzelą i takie grzechoki mu zamontowalam obok stópek

i później idziemy na wystawę psów bo jest u nas w parku haha

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

tity sliczny skarb ;*

[LEFT]
Stary 2011-05-21, 08:35   #4551
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
witam
a teraz w łóżeczku pupę wietrzymy pod karuzelą i takie grzechoki mu zamontowalam obok stópek

i później idziemy na wystawę psów bo jest u nas w parku haha
Moj Aniolek(ktos mi podmienil dziecko;p) jeszcze spi a jest u nas 8.30, pewnie jak wstanie to bedzie jej w brzuszku burczalo hehe.

sto lat nie bylam na wystawie psow. osstatnio w warszawien jak mialam z 7 lat;p

My dzis idziemy sie wspinac ze znajomymi i zrobic maly piknik bo kolo skalek jest jeziorko i fajny park. Znajomi maja 2 letniego synka to pewnie bedzie rozrabial;p

Cytat:
Ale fajny pulpecik. Chyba mamy takie same ogrodniczki z H&M

Moja tez obraca sie na boczek... szczegolnie jak spi;p

Stary 2011-05-21, 08:47   #4552
wanilia83
Zadomowienie

witam w ten piękny dzień, mam nadzieje że dziś uda nam się wyskoczyć na spacerek bo wczoraj niestety nie poszłyśmy, wyliczyłam że Nadia wczoraj spała 19,5 godz

kurcze młodej oko strasznie zaropiało, ciekawe od czego
jak nie urok to sraczka

Cytat:
aaa wstawię kilka zdjęć ... nudzi mi się

mała jako samolocik (mój tż mówi że nie wygląda jak samolot tylko bombowiec )
i w pierwszych dżinsach
jaka słodka

Cytat:
w ogóle to się zastanawiam bo chcę kupić albo matę albo leżaczek. co byście kupiły?? ograniczone fundusze więc jedno z dwóch muszę wybrać

dziewczyny a dlaczego nie można jeść lodów jak się karmi? bo się tak zastanawiam i nie wiem dlaczego a wczoraj małego wszamałam a potem mi się przypomniało że chyba nie powinnam jeść

co do kawy to ja piję rozpuszczalną codziennie!!! z małej łyżeczki ale muszę wypić, inka czy takie inne mi nie smakują za bardzo.już 2 tyg po porodzie wypiłam chyba pierwszą kawę
u mnie młoda woli leżaczek ale co będzie później hmm na dzień dzisiejszy ja bym wzięła leżaczek

ja lody jem codziennie bo kocham i nie wiedziałam że nie można

kawę też pije codziennie z dwóch łyżeczek + jedno kapuczino

iweczka daj linka bo też muszę jakiś kocyk bawełniany młodej zakupić w nocy śpi pod misiowym i nie wiem czy jej nie za ciepło

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Castia ja też lody wcinam często i jest ok. zresztą ja od samego początku jem wszystko, łącznie z fasolą i kapustą i jeszcze nigdy nic małej nic nie było. zresztą takie jest nowe podejście pediatrów i doradców laktacyjnych, że można jeść wszystko, bo w ciąży się jadło i dziecko już to wszystko zna
co do maty, to widziałam w ostatnich dniach na all. takie same używane za 40-50zł. a ten sprzedawca pewnie jeszcze będzie wkrótce miał, więc będzie szansa

wanilko ja bym chyba nie umiała polecić jakiejś konkretnej, bo wszystkie te zabawki są boskie pewnie jakąkolwiek byś kupiła, to będziesz zadopwolona
ja jeszcze nie próbowałam wzdymających ale też praktycznie wszystko jem, ostatnio nakupowałam truskawkowych rzeczy typu dżem, kisiel, jogurty i płatki z truskawkami żeby mała miała już z truskawką do czynienia jak mam spróbuje tej prawdziwej już się doczekać nie mogę co roku w taką pogodę żyłam lodami i truskawkami

buuu jestem taka niezdecydowana co do zabawki że chyba będę ją rok wybierać, a któraś z tych zabawek ma wibracje

nuna ja smażone jem i małej nic nie ma , aż wstyd się przyznać ale wczoraj zjadłam pół wielkiej paczki czipsów solonych wiem należą mi się baty co do wagi to uzbrój się w cierpliwość przy diecie jaką masz i codziennych spacerach na pewno zleci, w sumie u mnie też stoi ale gdyby nie słodycze to pewnie bym już poniżej wagi wyjściowej była

mirabilka ojj bidulek z Karolka, ciekawe jak poznają że taki dziecko akurat wątroba czy coś innego boli jak nie umie pokazać

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A co do piwska... jakoś boję się wypic- tak dawno się nie alkoholizowałam,że boję się,że po jednym będę wstawiona A tutaj dziecko...

hehe nie pomyślałam o tym

te opaski to chyba też kupie bo mała strasznie się swoimi rękami interesuje

montii
ło jak zazdroszczę rodziców nad jeziorem, cudowna sprawa

Tity słodziak

Cytat:
witam

u nas od 23 do 5.30 i od 6.30 do nadal ja już gotowa do wyjścia na spacerek , poodkurzałam i umyłam łazienkę i kibel i teraz czekam aż królewna się obudzi

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 09:00   #4553
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
witam w ten piękny dzień, mam nadzieje że dziś uda nam się wyskoczyć na spacerek bo wczoraj niestety nie poszłyśmy, wyliczyłam że Nadia wczoraj spała 19,5 godz

u nas od 23 do 5.30 i od 6.30 do nadal ja już gotowa do wyjścia na spacerek , poodkurzałam i umyłam łazienkę i kibel i teraz czekam aż królewna się obudzi
To masz malego spioszka w domu. Moja tak na oko spi 15-16h. Przynajmniej masz czas dla siebie.

Moja wlasnie sie budzi a jest 9.

Dzis mamy rowne 7 tygodni i wlasnie dostalam pierwszy okres:/:P

Stary 2011-05-21, 09:00   #4554
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam niby rozmiar 62 ale nie wiem czy to tak sprzedawca na all sobie napisał czy faktycznie jest taki rozmiar bo miał do sprzedania też niby 56 ale na metce pisze normalnie że od 0-3msc
może mam po prostu większe bodziaki bo ogólnie spodnie i sweterek były dobre odrazu po zakupie
my mamy 56,
i też bodziaki są największe z zestawu

Cytat:
witam

nasze forumowe dzieci coraz dłużej śpią

ale widzę że większość kładzie dzieci ok 22

moja dzisiaj od 20 do 3 i potem do 7
czyli znowu pierwsze spanie 8h
Stary 2011-05-21, 09:05   #4555
Montii
Zakorzenienie

wanilia ja wczoraj zjadłam kabanostrrrre i thipitiii hehe czy jak to tam sie nazywa,dobre i tez tak sobie mysle,ze gdyby nie slodkosci to bym wazyla mniej niz przed ciaza..ale czy warto? chyba nie..taki ze mnie sie zrobil potwór słodyczowy ;p

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:

bo my w takie upały to o 20 ostatnio na spacer poszlismy taki blisko domu i o 21.30 na szybko kąpiel ;p

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

ale jaja ;-p
moje dziecko świadomie atakuje zabawki na macie, a dokładnie wielkiego czerwonego bombowca
ale się ciesze

a wczoraj na kocyku połozyłam go na brzuchu i główka w górę i atakowal psa rodziców ;p tzn usmiechal sie do niego, a Pepsi skuliła ogon a potem uciekła

[LEFT]
Stary 2011-05-21, 09:10   #4556
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
wanilia ja wczoraj zjadłam kabanostrrrre i thipitiii hehe czy jak to tam sie nazywa,dobre i tez tak sobie mysle,ze gdyby nie slodkosci to bym wazyla mniej niz przed ciaza..ale czy warto? chyba nie..taki ze mnie sie zrobil potwór słodyczowy ;p

ale jaja ;-p
moje dziecko świadomie atakuje zabawki na macie, a dokładnie wielkiego czerwonego bombowca
ale się ciesze

a wczoraj na kocyku połozyłam go na brzuchu i główka w górę i atakowal psa rodziców ;p tzn usmiechal sie do niego, a Pepsi skuliła ogon a potem uciekła
hehe ja to nie chce ważyć mniej niż przed ciążą bo teraz już wyglądam okropnie, strasznie mi wyszczuplała twarz i ręce, pupa mi się spłaszczyła tylko lekko zaokrąglony brzuszek którego nikt nie widzi tylko ja wskazuje że byłam w ciąży, spodnie z przed ciąży mi lecą mi z tyłka i sama się zastanawiam gdzie te dodatkowe 2 kg

słodki ten twój Fabianek ciekawa kiedy Nadia zdecyduje się na większą aktywność

tajka
okres ja to mam nadzieje że nie dostane przez kolejne pół roku :P

boszze al mam już gorąco w domu, po ciąży stałam się zimnolubna

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-05-21 o 09:11
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 09:14   #4557
Castia
Wtajemniczenie

wow jakie śpiochy nam się robią z dzieciaków

moja to od gdzieś 2 tyg budzi się tylko koło 5 miodziooo
wczoraj tez odleciała o 21 i wstała przed samą 5 czyli tez spała 8h
no i pogadała sama ze soba bo mi sie nie chciało z nia wchodzic w konwersacje TZ po grillu to juz w ogóle o Bozym swiecie nie wioedział
no i w koncu jej sie znudziło i zasneła. wstalismy o 8 boskooo

zdecydujemy sie jednak chyba na lezaczek moze dzis cos zamówimy w koncu

ale juz upał u mnie ufff
Stary 2011-05-21, 09:14   #4558
Montii
Zakorzenienie

wanilka ja to wiecznie widzialam siebie jako grubasa nawet jak mialam spodnie 36 to wszystko mi nie pasowało taki już zryty beret hhee a te 2 kg to piersi tak zawsze mój tż mówi piersi i mleko

eh ja bym dala troche aktywnosci mojego syna w zamian za sen Twojej córci on praktycznie nie spi popoludniami

[LEFT]
Stary 2011-05-21, 09:22   #4559
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

tajka
okres ja to mam nadzieje że nie dostane przez kolejne pół roku :P

boszze al mam już gorąco w domu, po ciąży stałam się zimnolubna
ty chyba karmisz piersia wiec mozliwe ze dostaniesz okres po pol roku. ja karmie mm.

Cytat:
ale jaja ;-p
ale się ciesze

gratuluje fabiankowi
moja tez juz atakuje;p pomaranczowa malpe;p

moze powinnas wywiesic tabliczke na domu ''uwaga dziecko:P''
Cytat:

gratuluje
od 20 do 3 jest 7 h;p

dzieciaki nam dorosleja heh

Stary 2011-05-21, 09:43   #4560
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
gratuluje
od 20 do 3 jest 7 h;p

dzieciaki nam dorosleja heh

masz racje,
spała 7h,
pomyliłam się bo myślałam ile bez jedzenia wytrzymała,
bo jadła przed kąpielą ok 19

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
zdecydujemy sie jednak chyba na lezaczek moze dzis cos zamówimy w koncu
zamawiaj zamawiaj

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości