|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- aha zapomnialam o najwazniejszym, wczoraj moje bobo spalo od 22 do 6 rano ! 8 godzin ![]() ![]() no nic,ciekawe jak bedzie dzisiaj dobranoc ![]()
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super a moja 3 dni z rzędu śpi po 7 godzin ![]() tylko że od 20
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Czy to mozliwe ze niespelna 2 miesieczne dziecko swiadomie uderza w zabawki:P?? Moja mala wyglada jakby probowala i nagle bach i znowu i znowu, ale tylko w jedna zabawke z karuzelki(jak lezy na przewijaku) i nie dlatego ze ona jest najblizej, bo sprawdzalam z innymi zabawkami(sa tam 3) i zawsze uderza w pomaranczowa malpke;p
Mala tak sie wybujala na lezaczku, ze az kupe walnela ![]() Ma ktos odglosy odkurzacza??Dzis odkurzalam i mala byla caly czas cicho, a nie moge zostawic odkurzacza wlaczonego bo sie spali;p Cytat:
Biodra mi sie strasznie poszerzyly i mimo, ze nie sa tluste to wiekszosc rzeczy nei zaloze:/ Aha.
![]() |
#4534 | ||||
Zakorzenienie
|
ufff mój Oli dziś dał pokaz rano taki płaczu że az mnie serce bolało
nie mógł zrobić kupki płakał mama moja mu czopek wsadziła no i kupa poszła... a na dodatek potem ryczał jakby go ze skóry obdzierali moja mama stwierdziła że go ktoś zauroczył... kazała mi poślinić koszulkę od lewej strony swoją i go tym posmarować czółko... nie wierząc w to ani trochę zrobiłam co mi kazała i mały przestał płakać jak ręką odjął no masakra mówię wam, a potem się zastanawiałyśmy kto go zauroczył a nikt go nie widział tylko rano babcia moja przyszła i popatrzyła na niego i mówi: o matko jaki on już duży, jaki fajny, jaki grubiutki... i zauroczyła... a potem jak już mu przeszło to spał od 13.30 do... 20.50 z dwiema przerwami na karmienie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja też smażone jem ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-20 o 20:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
no chociaż ktoś ma takie poczucie humoru jak ja ![]() przestań , ja nie widzę podobieństwa ![]()
#4536 |
Zadomowienie
|
Eirene haha, dobre z twoja babcia, moja mi kazala odczynić na zas Tymka w weekend, podobny sposob =slina plus plucie
![]() IZabela ale Idalka urosła, pamietam ja ze zdjecia jak byla malutka, a teraz wyraźnie widac jej urode, do kogo jest podobna? Tymo do tatusia, ze mnie nie ma chyba nic a nic...jak to moj tato stwierdził -a szkoda ![]() castia ja na szczescie mate dostałam, i Tymo z niej krzysta, jednak szkoda mi go bo jest albo w wozku albo włóżeczku i jest przez odciety od rodziny-czyli od nas. takie mam wrazenie, i szukam dzis caly dzien odpowiedniego gadzetu i tak sie zastanawiam czy warto kupowac te firmowe? no bo czym one sie roznia? mi generalnie chodzi o to zeby sie bujalo i zeby byl w pozycji pol lezacej poki siedziec nie potrafi-to sa moje wymagania ![]() co do alkoholu...jak przyszly pod koniec kwietnia kolezanki z pracy zobaczyc synka, no to nei bylo zmiluj i zazyczyly sobie weselna no i zebym ja z nimi pila. no masakra! a najciekawsze jest to ze byla z nimi moja polozna!ktora przychodzi do Tymka, i zarzadzila ze dzis Tymek spedza wieczor z tata ![]() ![]()
#4537 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za opinie, a i tak nie wiem co kupić
![]() ![]() a o tych lodach to ktoś mi mówił albo gdzies slyszałam, nie wiem juz sama skad mi to przyszło do głowy ![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle czuje ze dziczeje w tym domu ![]() ![]() nie macie tak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
BAN stały
|
tak pomyslalm a gdzie jest traicionera?? juz 5dni sie nie odzywa... Dziwne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
boje sie co bedzie jak wrocimy do domu, bo tutaj u rodzicow w lozeczku jest bujany do zasypiania, i rano tez sobie przeciagam lozeczko kolo mojego i dzis np udalo mi sie pospac dodatkowe poltorej godzin! bo co zaczal sie przbudzzac to bujnelam noga i spal dalej. zastanaiwm sie nad kupnem do siebie lozeczka turystycznego, potem i tak sie przyd jako kojec, wiec nic straconego.
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chodzę u nas po "wiosce" to mam wszystko gdzieś - ale jak jadę do "miasta" to mam wrażenie, że wszyscy wiedzą że mam małe dziecko i dziwnie patrzą
![]() |
#4541 |
Wtajemniczenie
|
iza pytałas ile waży moja mała - około 5200 ale rękawki w tym bodziaku sa bardzo długie na nią i ogólnie te body są za duże. spodnie już zmechaciła okropnie stają się przykrótkie a w bodach jeszcze nie była ani razu
![]() ja też zamierzam karmić do 6msc tylko piersią, zobaczymy czy się uda ![]() i w ogóle po 6 msc chce już ją oduczać cycka, nie chce mi się dłużej karmić ![]() diatoma dla mnie to ogólnie zabawki z fisher price, tiny love są za drogie, na pewno mnie nie stać na nowy leżaczek z fishera, jak już coś to kupiłabym używany ![]() no i może to dobry pomysł kupic leżaczek no name za małe pieniądze i jakąś matę. matę chce kupić bo jak siedzimy teraz na dworku cały czas to myślałam że będę kłaść małą na kocykach i na tej macie a ja obok bedę się opalać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
moja 5kg a body już jej są za małe,
może mamy inne rozmiary ![]() ja kupiłam najmniejszy
#4543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może mam po prostu większe bodziaki bo ogólnie spodnie i sweterek były dobre odrazu po zakupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zadomowienie
|
kochane dziekuje za odpowiedzi na moje pytania
![]() dobre nocki wam zycze iza Idlaka jest sliczna ![]()
#4545 |
Zakorzenienie
|
Eirene ciekawa sprawa z tym zauroczeniem i pluciem...
![]() Montii 8 godzin snu to niezły wynik! ![]() ---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ---------- Moja Majka spała od 21.00 do 04.00,ale dla mnie to nie nowosc..każda noc jest podobna ![]() ![]() Idę jeszcze na chwilkę się połozyc...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja lenka wstala 15 minut temu, czyli drugi dzien zrzedu spala 8h od 21 do 5. Znowumnie rano zdziwko wzielo heh. Teraz tz ja karmi. W lozeczku mafp konika morskiego I go wlaczyla glowka heheheheh. Brawa dla wszystkich dzieci za taki ladny sen! Lenka juz od kilku tygodni spi conajmniej5h30min bez karmienia;D Traicionera gdzie jestes?
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wstawiam zdjęcie mojej śliniawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||||
Zakorzenienie
|
no i mały spał nawet dosyć ładnie w nocy a myślałam że będzie armagedon w nocy po jego spaniu wczoraj w dzień
![]() a rano uraczył nas piękna kupą ![]() ty nie zobaczysz tak samo jak mój OLi jest podobny do taty a my tego nie widzimy, inni widzą wyraźnie ![]() Cytat:
no moja mama opowiadała mi jak kiedyś moją siostrę tak ciotka zauroczyła. weszła do pokoju i zrobiła taki okrzyk zachwytu nie umiem tego napisać ale zachwyciła się i powiedziała coś w stylu jaka ona śliczna, jaka duża, itp itd, mama sobie z siostra rady nie mogła dać w nocy dopiero to poslinienie koszuli coś dało... nie wiem sceptycznie do tego podchodzę ale coś w tym jest chyba ![]() aaa i dziecko niby słone na buźce wtedy jest ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Miodzio ! od 22 do 5.30 i od 6 do 8 ![]() a teraz w łóżeczku pupę wietrzymy pod karuzelą i takie grzechoki mu zamontowalam obok stópek ![]() i później idziemy na wystawę psów bo jest u nas w parku haha ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- tity sliczny skarb ;*
#4551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sto lat nie bylam na wystawie psow ![]() My dzis idziemy sie wspinac ze znajomymi i zrobic maly piknik bo kolo skalek jest jeziorko i fajny park. Znajomi maja 2 letniego synka to pewnie bedzie rozrabial;p Cytat:
![]() ![]() Moja tez obraca sie na boczek... szczegolnie jak spi;p
![]() |
#4552 | ||||||
Zadomowienie
|
witam w ten piękny dzień, mam nadzieje że dziś uda nam się wyskoczyć na spacerek bo wczoraj niestety nie poszłyśmy, wyliczyłam że Nadia wczoraj spała 19,5 godz
![]() kurcze młodej oko strasznie zaropiało, ciekawe od czego ![]() jak nie urok to sraczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja lody jem codziennie bo kocham ![]() ![]() kawę też pije codziennie z dwóch łyżeczek + jedno kapuczino ![]() iweczka daj linka bo też muszę jakiś kocyk bawełniany młodej zakupić w nocy śpi pod misiowym i nie wiem czy jej nie za ciepło Cytat:
![]() ![]() ![]() buuu ![]() ![]() nuna ja smażone jem i małej nic nie ma , aż wstyd się przyznać ale wczoraj zjadłam pół wielkiej paczki czipsów solonych ![]() ![]() mirabilka ojj bidulek z Karolka, ciekawe jak poznają że taki dziecko akurat wątroba czy coś innego boli jak nie umie pokazać ![]() Cytat:
hehe nie pomyślałam o tym ![]() Cytat:
montii ło jak zazdroszczę rodziców nad jeziorem, cudowna sprawa Tity słodziak ![]() Cytat:
u nas od 23 do 5.30 i od 6.30 do nadal ![]() ![]()
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja wlasnie sie budzi a jest 9 ![]() Dzis mamy rowne 7 tygodni ![]()
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też bodziaki są największe z zestawu ![]() nasze forumowe dzieci coraz dłużej śpią ![]() ale widzę że większość kładzie dzieci ok 22 ![]() moja dzisiaj od 20 do 3 i potem do 7 czyli znowu pierwsze spanie 8h ![]()
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
wanilia ja wczoraj zjadłam kabanostrrrre
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- ale jaja ;-p moje dziecko świadomie atakuje zabawki na macie, a dokładnie wielkiego czerwonego bombowca ![]() ale się ciesze ![]() ![]() a wczoraj na kocyku połozyłam go na brzuchu i główka w górę i atakowal psa rodziców ;p tzn usmiechal sie do niego, a Pepsi skuliła ogon a potem uciekła ![]()
![]() |
#4556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() słodki ten twój Fabianek ![]() ![]() tajka okres ![]() boszze al mam już gorąco w domu, po ciąży stałam się zimnolubna
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-21 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Wtajemniczenie
|
wow jakie śpiochy nam się robią z dzieciaków
![]() moja to od gdzieś 2 tyg budzi się tylko koło 5 ![]() ![]() wczoraj tez odleciała o 21 i wstała przed samą 5 czyli tez spała 8h ![]() no i pogadała sama ze soba bo mi sie nie chciało z nia wchodzic w konwersacje ![]() ![]() no i w koncu jej sie znudziło i zasneła. wstalismy o 8 boskooo ![]() zdecydujemy sie jednak chyba na lezaczek ![]() ![]() ale juz upał u mnie ufff |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
wanilka ja to wiecznie widzialam siebie jako grubasa
![]() ![]() ![]() ![]() eh ja bym dala troche aktywnosci mojego syna w zamian za sen Twojej córci ![]() ![]()
#4559 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja tez juz atakuje;p pomaranczowa malpe;p moze powinnas wywiesic tabliczke na domu ''uwaga dziecko:P'' Cytat:
![]() od 20 do 3 jest 7 h;p dzieciaki nam dorosleja heh
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
masz racje, spała 7h, pomyliłam się bo myślałam ile bez jedzenia wytrzymała, bo jadła przed kąpielą ok 19 ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.