mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 17:04   #3421
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Witajcie kochane

Dziewczyny ale mi wczoraj spuchły kostki w nogach dzisiaj jest jeszcze gorzej jakbym skręciła obydwie kostki
Już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty mam nadzieję że wszystko jest ok

Ja też mam tyłozgięcie i jak narazie wszystko jest super no oprócz tej plamki we wtorek

Co do siary też słyszałam o tym i nawet gin mi na ostatniej wizycie o niej mówił żeby się nie przejmować już nawet kupiłam wkładki do stanika ale narazie nie ma

Mufffinka super brzusio

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-20 o 17:06
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:09   #3422
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
moj TZ mi powiedzial ze bedzie mnie trzymal za reke podczas porodu fajnie... mysle ze dłoń męza duzo znieczula,,, mnie jak krzyz bolał na okres to tylko dotknął i mijało teraz mi go brakuje ale niedługo juz sie nei rozdzilimy nawet na chwile

a co do arbuzika... mmmmmmmmm moj ulubiony owoc

---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

ja mam taką wizyte połówkową gdzie będą mierzyc nóżki reczki główke ale musze czekac do20czerwca

to byla ta 1wsza wizyta z mierzeniem połówkowe mam w lipcu - 5tego albo jakoś w tych okolicach (babka pow- widzimy się w 20tym tyg.)

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
my tez jedziemy do zoo safari na dzien dziecka:P
dokladnie tutaj : ( to jakies 30 km od nas)
http://zoosafari.com.pl/index.php

tez chce tam pojechać ... daj znac jak bylo

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:35   #3423
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Mi libido podskoczylo muszę przyznać ale I trymestr to totalna zerówka była. Szkoda, aż mi Tż'ta było
jeju ja juz 14tyg nie widzialam mojego tż. mam taka ochote na potulanki ze az plakac sie chce... jeszcze miesiuac musze poczekac mam nadzieje ze sie odwdzieczy

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:43   #3424
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
jeju ja juz 14tyg nie widzialam mojego tż. mam taka ochote na potulanki ze az plakac sie chce... jeszcze miesiuac musze poczekac mam nadzieje ze sie odwdzieczy
serio nie widzialas Tż juz 14tyg? :szok: ja bym tego nie przyzyla. uschlabym z tesknoty.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:49   #3425
ela3010
Zadomowienie

Hej dziewczyny, wysprzatałam domek i siadam na zasłużony odpoczynek.
Seona, dominej i basiula- ja też jestem z podkarpacia.

mnie rozkłada choróbsko, boję się zeby to nie była angina, bo gardło masakrycznie boli, ble.

Co do porodu to pierwsze dziecko rodziłam sama i teraz też tak chcę, mój tż za wrażliwy, padłby na sto procent. Poza tym mimo wszystko wolę sama i już
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:05   #3426
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Ja mam o tyle dobrze, że moja mama jest położną więc chcę aby ona była ze mną przy porodzie. Uważam, że męża miejsce jest za drzwiami choć on uparcie wykłuca sie ze mną że chce być na porodówce. Zobaczymy jak to wyjdzie, póki co nie wyobrażam go sobie tam.

Joamci1, mnie też często boli głowa, dziś przespałam cały dzień i wcale nie jest jakoś szczególnie lepiej. Właśnie z tego względu, jak narazie jestem na zwolnieniu do końca miesiąca. Ciągle walcze z ciśnieniem i miałam dodatkowe wyprawy do neurologa i okulisty (oczywiście płatnie, bo terminy na Nfz mam na... wrzesień.)

Poza tym dziewczynki brzuszki piękne, nie mogę sie doczekać kiedy mój urośnie

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:26   #3427
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
serio nie widzialas Tż juz 14tyg? :szok: ja bym tego nie przyzyla. uschlabym z tesknoty.
serio serio... niewiedzac ze jestem w 2 tyg ciazy pojechalam do anglii do pracy.. moj mial przyjechac 2 miechy pozniej ale jak sie dowiedzielismy to moj zaczal szybko szukac pracy a ja stwierdzialm ze nie chce za granica rodzic dziecka. zostane tu bo nalezec sie mi bedzie macierzynski ale musze popracowac do odpowiedniego tygodnia. w miedzy czasie buore tydzien urlopu na wlasny slub hehe tak wiec dziewczyny ja tu ciaze przezywam sama. nawet nie mial mnie kto przytulic jak na tescie zobaczylam plusik .

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:32   #3428
Seona
Zakorzenienie

Ela3010, fajnie, że taka mocna ekipa z Podkarpacia

dreamnes, ale masz nas i zawsze Cię wirtualnie pocieszymy Och, też by mi smutno było i współczuje Ci

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:26   #3429
basiula19
Zadomowienie

[QUOTE=Seona;27029184]Ad.1. Fajnie, a skąd jesteś? Wybierasz się? Bo ja tak

Z okolic Przeworska......a nie wiem jeszcze....
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:36   #3430
agnieszka09
Wtajemniczenie

witam moje mamusie
ide zaraz Was nadrobic i poogladac brzusie
ja wczoraj zle sie czulam wiec dzis duzo odpoczywalam i nawet pospalam troche...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

MUFFINKO brzuszek sliczny malutki i slodziutki

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:51   #3431
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
serio serio... niewiedzac ze jestem w 2 tyg ciazy pojechalam do anglii do pracy.. moj mial przyjechac 2 miechy pozniej ale jak sie dowiedzielismy to moj zaczal szybko szukac pracy a ja stwierdzialm ze nie chce za granica rodzic dziecka. zostane tu bo nalezec sie mi bedzie macierzynski ale musze popracowac do odpowiedniego tygodnia. w miedzy czasie buore tydzien urlopu na wlasny slub hehe tak wiec dziewczyny ja tu ciaze przezywam sama. nawet nie mial mnie kto przytulic jak na tescie zobaczylam plusik .
Wspolczuje ci biedactwo,ale chyba jestem jedyna mamusia ktora z checia by sie zamienila miejscami z toba. Ja w tej chwili na swojego Tz patrzec nie moge a co tu mowic wogole o przytulanku , no chyba ze z jakims bradem pittem . Jeszcze dzis byl u nas tesciu i Tż musial mi dowalic przy nim,ale nie wytrzymalam i wyszlam sie poplakac to tesciu dal mu ognia. Tesciowa bezstronna jest,ale sie tym nie przejmuje.
Jakbym miala gdzie to juz bym uciekla z walizami... ale co tam, nie bede was zasmucac moimi problemami malzenskimi.

Dobra wiadomosc taka, ze malenstwo w brzuchu coraz czesciej mnie boksuje i ciesze sie z tego przeogromnie.

Blyska sie u nas i grzmi, pokropilo i chyba bokiem przejdzie,ale pewnie w nocy powali piorunami nam nad glowami.
Stary 2011-05-20, 22:59   #3432
agnieszka09
Wtajemniczenie

GGORA mocno tule mam nadzieje,ze relacje z tz sie poprawia...to az tak zle jest.

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 23:05   #3433
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
GGORA mocno tule mam nadzieje,ze relacje z tz sie poprawia...to az tak zle jest.
Wiesz co, my zawsze bylismy jak ogien i woda. Ale teraz jest dosc zle. Nie da sie zyc z kims kto ma cie zupelnie gdzies, nawet fakt, ze jestem w ciazy nie zrobil na nim wiekszego wrazenia-on jest wyprany z emocji i uczuc zupelnie- typowy socjopata . Moge liczyc tylko na siebie sama. A zycie w samotnosci jest trudne, bo majac meza raczej pragniesz partenrstwa, a nie obcej osoby, ktora zrobi ci awanture, ze boli cie glowa. Juz myslalam wiele razy nad rozwodem, no ale wlasnie- dzieci i kredyty... kiedys sie uwolnie z tego toksycznego zwiazku, tylko chyba jeszcze jestem za slaba.
Stary 2011-05-21, 08:39   #3434
magolina
Wtajemniczenie

Hej mamuśki
Dzis znów pieknie i gorąco, już nastawiłam pranie i za chwilę idę coś wszamać, bo znów mnie zacznie boleć brzuch wczoraj Tż stwierdził, że dzidzia jak chce jeść to wali mnie w jelita albo żołądek i chyba coś w tym jest bo jak zgłodnieje to zarzyna mnie strasznie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Magolina wiadomo od czego miałaś to plamienie/ brudzenie, ten ciemny śluz? Coś powiedzieli? Z czego dostawałaś kroplówki? Miałaś badania moczu, posiew z pochwy i cytologię? Dostawałaś jakieś globulki, jeśli tak to jakie? Czy na to brudzenie dostawałaś Duphaston w jakich dawkach?
Kochana nie wiadomo od czego miałam te plamienia wszystko jest w porządku niby i ani jeden lekarz ani grugi niczego złego się nie dopatrzyli. Bóle brzucha mogą być spowodowane twardą i szytwną macicą którą mam kroplówki dostawałam z magnezu - 4 razy dziennie, miałam robione badanie moczu i krew - wszystko ok. Wymazu z pochwy nie miałam, a cytologię miałam u gina na początku ciąży i ok. Globulek żadnych nie dostawałam, a Duphaston biorę od połowy kwietnie kiedy to po raz pierwszy dostałam plamień.
W szpitalu dawali mi no-spe, Duphaston no i magnez w kroplówce, a w domu co 6 godzin biorę tabletkę magnezu, oprócz tego folik, Duphastonb 2x1 i w razie potrzeby no-spe. Na razie od wczoraj bóle są ciut mniejsze.
Mam nadzieję że odpowiedziałam wyczerpująco na Twoje pytania jak jeszcze chcesz cos wiedzieć to pisz

Muffinka
brzusio super ja chyba musze pokazać Wam swój, bo ja to mam iście ciążowy - wielki i tluszczowy

Dołączam do dziewczyn z zerowym libidem choć mi to akurat na ręke bo i tak nie możemy

Idę coś wszamać bo zaraz będę miała atak ze strony mojego lokatora-glodomora
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 08:46   #3435
rojku
Rozeznanie

ggoraa kurcze współczuję
Nnadzieja jest jeszcze taka, że dziecko go odmieni, może się zakocha w nim w jak się urodzi i dojrzeje do partnerskiego związku z Tobą.
Nie masz jak wyjechać na chwilę do jakiejś rodziny albo znajomych? Może byś sobie odpoczęła od takiej sytuacji, w końcu razem z Tobą denerwuje się kruszynka.
Stary 2011-05-21, 09:03   #3436
ania21_21
Zadomowienie

witajcie kochane

Ggoraa przykro mi z powodu twojego męża masz jeszcze nas my zawsze jesteśmy po twojej stronie

Magolina zgadzam się z tobą moja córeczka to już się wycwaniła na całego jak pracuję to mam dwie przerwy i jak przychodzi ta godzina to już mnie kopie że chce jeść najlepsze jazdy są jak przychodzi obiad też zazwyczaj jemy jak przyjedziemy a jak coś sie opóźni to mam przekichane. Aha jest ósma pierwsza przerwa i już się obudziła czas na śniadanie

Dołączam się do grupy z zerowym libidem chociaż ostatnio mi podskoczyło bo miałam poniżej zera nawet o tym nie chciałam słuchać

Czas edycji: 2011-05-21 o 09:05
Stary 2011-05-21, 12:18   #3437
ggoraa
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny Dzis czuje sie juz silniejsza niz wczoraj. Troche mi ciezko, ale musze myslec o dzidzi i o filipku.
Tesciowa zrobila mi rano niespodzianke. Przyjechala z reklamowka truskaweczek i wziela filipcia do sklepu. wiec mialam dla siebie pare minutek. Zezarlam juz polowe truskawek z kluseczkami na sniadanie mniam mniam

Lepetyna boli przeokropnie,ale to pewnie przez nerwy. Pogoda u nas tez piekna, wczorajsze burze troche ulzyly w powietrzu.

No,ale dzis ponoc koniec swiata ma byc hehe..., wiec zjem zaraz reszte truskawek, coby sie nie zmarnowaly hehe
Stary 2011-05-21, 12:22   #3438
ania21_21
Zadomowienie

Dziewczyny proszę trzymajcie za mnie kciuki za dzisiejszą wizytę Mam nadzieję że gin tylko potwierdzi że wszystko w porządku
Niby czuję ruchy małej ale cały czas się martwię skąd mogło być te lekkie plamienie i to jeszcze jednorazowe

Co do końca świata to nie wierzę w którymś roku miał też być(nie pamiętam w którym) i też była podana godzina i co dalej żyjemy

Czas edycji: 2011-05-21 o 12:23
Stary 2011-05-21, 12:46   #3439
muffinka90
Zakorzenienie

Aniu bedzie dobrze, nie ma innej opcji
Masz dzis usg?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-21 o 12:49
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 12:51   #3440
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Masz dzis usg?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Masz dzis usg?
Chyba będę miała mam ogromną nadzieję bo w szpitalu właśnie mi nie zrobili a najbardziej się boję że coś z łożyskiem się np dzieje
Wczoraj jeszcze dzwoniłam żeby się zapytać o cenę bo nie wiedziałam niby lekarz prowadzi mi ciąże ale to dodatkowa niespodziewana wizyta ale z tego co pani mi mówiła to cena jak za każdą wizytę
Stary 2011-05-21, 12:54   #3441
muffinka90
Zakorzenienie

Wizazowe ciotki beda trzymac kciuki, wiec na pewno bedzie dobrze Tylko daj znac koniecznie jak wrocisz

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-21, 13:04   #3442
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Wizazowe ciotki beda trzymac kciuki, wiec na pewno bedzie dobrze Tylko daj znac koniecznie jak wrocisz
Mam wizytę o 18:30 będę po 20 polskiego czasu najwcześniej dam napewno znać dziękuję ci muffinka
Stary 2011-05-21, 13:39   #3443
Seona
Zakorzenienie

Ania , ja też zawsze mam stresa przed wizytą

Basiula, to też nie masz daleko do Rzeszowa

Magolina, baaaardzo Ci dziękuję za odpowiedź! Właśnie byłam ciekawa jak wygląda leczenie szpitalne przy tak wczesnej ciąży (ja plamiłam od 6 do 9 tyg.) i gin. mi powiedziała, że jeśli psychicznie poczuję się lepiej to może mnie położyć w szpitalu ale nie muszę, ale ona zrobi wszystko mi tak jak w szpitalu.

Ile miałaś usg robionych?

Więc nie zdecydowałam się na szpital. Ja nienawidzę szpitali, po porodzie odliczałam godziny do wyjścia. Ja miałam jeszcze wymaz robiony i wyszło czysto, w cytologii tylko grzyby i dostałam na nie globulki (2 rodzaje) i antybiotyk na bakterie w moczu, które mi wyszły bardzo liczne.

Nie miałam kroplówek, ale zażywałam Slow Mag i bio magnez w dawkach końskich, nospę, duphaston co 6 godz. po 3 tabletki!!!, później stopniowo zmniejszyłam do 2 tabletek na dobę, do tego globulki na noc na zmianę Macmiror, Gynalgin i Natamycyna oraz kwas foliowy Do tego 2 razy w tyg. usg i badanie na fotelu.

Ggora,
qrcze, tak mi przykro, że z mężem masz takie jazdy Ciążą ma być czasem spokoju i szczęścia... Może jak urodzi się drugie dziecko, to on się zmieni, coś dotrze do niego, że jesteście najważniejsi na świecie i musi o Was dbać i Was chronić, a nie jeszcze Cię denerwować.

My zaczęliśmy się kłócić po porodzie. Cała ta sytuacja nas zaskoczyła, myśleliśmy, że jednak dziecko wymaga mniej czasu A tu taki szok Ale jak już się oswoiliśmy to wszystko wróciło do normy.

Dziewczyny, jakie witaminy zażywacie???
?
Ja od 12 tyg. miałam zacząć na zmianę Mum Omega i Pregnaplus. Ale po tym Pregnaplus rzygam jak kot i dostaję biegunki Normalnie po 15 min.mam sajgon w kiblu Zostanę chyba na zmianę kwas foliowy i Mum Omega.

_________________________ __________

Idę spać, bo moje dziecko śpi od pół godziny.
Qrcze, kaszle mi coś teraz przez sen. Byłyśmy ok. 11:30 w sklepie, upał straszliwy i jak wróciłyśmy to chciała pić i taka rozgrzana była i dałam jej wody z sokiem. Niby temp. pokojowa, ale mi kaszle teraz Boję się, żeby jakiejś anginy nie dostała

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-05-21 o 13:50 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 13:40   #3444
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cześć Kobietki
Ja tylko na chwilę, nie najlepiej się dziś czuję. Mam spore mdłości, nawet wymiotowałam. A jakby tego było mało od wczoraj boli mnie brzuch w pachwinach, właściwie to kłuje. I jako wisienka na torcie zaczyna boleć mnie głowa
To sobie ponarzekałam.

Aniu wszystko jest dobrze

Udanego weekendu Kochane
Stary 2011-05-21, 13:56   #3445
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Mam wizytę o 18:30 będę po 20 polskiego czasu najwcześniej dam napewno znać dziękuję ci muffinka
Ania trzymam kciuki mocno!!!

Seona , u nas tez nie bylo latwo po pierwszym porodzie, mozna powiedziec, ze bylam slomiana wdowa- Tż pracowal na nocna zmiane, w dzien musial odespac co swoje, wiec wszystkie smaczki noworodkowe go ominely....cale szczescie Filipcio byl bardzo dobrym dzieciaczkiem- zero kolek, placzu czy stekan.

Ale wydaje mi sie, ze poprostu Tż taki juz jest i dopiero teraz wychodzi z niego prawdziwy On- w sensie, ze nie umie sobie poradzic, ze trzeba zajac sie nie tylko soba,ale jeszcze rodzina... taki piotrus pan chyba z niego.
No jakos to bedzie.... Najwazniejszy spokoj podobno., wiec postanowilam go ignorowac- przyjdzie jeszcze do mnie po prosbe

Ide robic obiad. Dzis ziemniackzi, mizeria i piersi z kurczaka smazone. W miedzyczasie kilo truskaweczek to mnie pociesza
Stary 2011-05-21, 14:18   #3446
ania21_21
Zadomowienie

Seona ja mam falvit mama, ale jak ktoś nie lubi dużych tabletek łykać to nie polecam bo one są przeogromne Sama jakoś je wybrałam zaczym zaszłam w ciążę jak byłam w Polsce to kupiłam tak na wszelki wypadek no i się przydały lekarz nie miał nic przeciwko nim przed ciążą brałam zwykły falvit
Stary 2011-05-21, 14:54   #3447
basiula19
Zadomowienie

Ja też brałam Falvit później zmieniłam na Falvit mama ale chyba to nie są witaminy dla mnie.....jak zjem tabletkę to na bank będę wymiotować nie wiem czy to możliwe no ale jak ich nie jem to mniej wymiotuje muszę w środę na wizycie zapytać o to lekarza co on na to powie....pozdrowionka
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 15:26   #3448
muffinka90
Zakorzenienie

Ja tez biore Falvit mama, jak dla mnie sa w porzadku, zreszta wiekszosc tych suplementow ciazowych nie rozni sie znaczaco skladem (no chyba, ze jakis ma kwasy omega, bo favit to chyba nie)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-21, 15:43   #3449
dygotka8
Zakorzenienie

hej
daaawno mnie nie było,tzn kilka dni,już nawet nie wiem ile.....
ostatnio coś mnie łeb nawala,że ledwo żyję-leków nei biorę,ale chyba zacznę;/ czasem pomaga zwykła kawa rozpuszczalna-dzięki Bogu!!!

Seona-ja biorę tylko kwas foliowy-lekarz nic nie mówił bym brała zestaw witamin mino,że zaczął mi się 14 tydzień.

zjadłabym i ja truskawek-krajowe podobno kosztują 16zł/kg.arbuza chcoażbym zjadła...bo lody mi dziś nie podchodzą...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 19:01   #3450
ela3010
Zadomowienie

Hej dziewczyny.

Ja po całodziennej wyprawie do mamy, odpoczęłam, wygrzałam na słonku i ból gardła jakby mniejszy. Synuś wybiegał się za wszystkie czasy.

Grzmi i się błyska u nas, może wreszcie popada.

Aniu trzymam kciuki za wizytę ale wiem że ok na pewno będzie.
Ggorcia trzymam za was, wiem jak Ci musi być ciężko, ale wierzę mocniutko że się poukłada wszystko

Basiula ja jestem z okolic Lubaczowa, w sumie niedaleko

Idę pod prysznic, zmęczona jestem mocno upałem więc mykam. Całuję was mocniutko, papapa
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości