|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
normalnie Saharyjski upał u mnie ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
taka moja uroda
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-21 o 11:20 |
||
|
|
|
#2942 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
/czesc dziewczyny
![]() Ale mam dzisiaj nerwy to normalnie syf w domu, nie mogę się przemęczac a juz normalnie nie mogę patrzec na to wszystko. Nie moge się tz o nic dzisiaj doprosic, normalnie mam ochote go zatluc. ide sprzątac. musze dzisiaj posciele poprac, mam nadzieje ze chociaz mi powynosi na balkon i poodkurza dywany. a jak nie to sama poodkurzam, nie bede się prosic. |
|
|
|
#2943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale idziemy dziś na wyżerkę w gości i nie mam zamiaru sobie żałowac, objem się za dwoje ciekawe czy u nas w Mielcu jest gdzieś Netto.... musze obadać ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Ostrożnie i lepiej za cięższe zajęcia się nie bierz kochana
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
no ja po ostatnim sprzątaniu płakałam ze strachu, że do szpitala pojadę, dostałam skurczy które promieniowały w dół, gdzies w okolicy krzyża, mega napór na szyjkę - ogólnie strasznie nieprzyjemne uczucie
dopiero po nospie przeszło, ale wystraszyłam sie porządnie
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
totalnie sobie nie umiem tego wyobrazić, dobrze jeszcze nie zrobisz w wc to co masz a tu już znowu karmienie Cię czeka, ale jestem dobrej myśli ![]() A odciągałaś swój pokarm i karmiłaś butelką, czy zupełnie Ci to nie bło potrzebne? Beatka ale torta bym zjadła Twój pewnie pyszny wyszedł!Ja się zrobiłam, jestem dżaga :![]() Jadę w miasto i do mamusi Nie wiem czy dzisiaj jeszcze będę ![]() MIŁEJ SOBOTY! |
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
nie odciągałam, nie miałam takiej potrzeby, byłam z młodym cały czas, gdybym musiała wyjść i zostawić mu mleko pewnie bym odciągnęła, ale nie musiałam więc nie robiłam tego
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Boshe Was nadrobić. Czytam od dwóch godzin
A za pare dni w nowy wątek wkroczymy.Nauczcie mnie wielocytować, bo nie kumam, klikam tą ikonkę wielocytuj i nic...Witam nowe mamusie, fajnie że dołączyłyście Gratuluję udanych wizyt, Oliweczka, Brunetka, (przepraszam jak kogos nie wymieniłam)- dobre to było ze sweet ![]() ![]() Brtessa nie maluj włosów, szkoda niszczyć, a kolor masz ładny naturalny. Ale to moje zdanie, zrobisz jak zechcesz oczywiście Beata twój tort to pewnie mistrzostwo świata, ja dzisiaj zrobię sernik na zimno - z torebki ![]() , obawiam się że i to mi może nie wyjść, jak kiedys czekoladowiec pękł w trakcie pieczenia na pół w zdłuż i się wybulił.A u mnie po wizycie? ogólnie w porządku. główka dość nisko, ale przy tej długości szyjki jest ok. Mam już odstawić luteinę i za 2 tyg nospę( ja już i tak nospy nie biorę regularnie, tylko jak jest potrzeba, ale już nic je nie mówiłam) Ciśnienie ok, pogadałyśmy trochę o porodzie. Na nast wizycie ma mi pobrać wymaz do badania. Ponad 5 godzin spędziłam u promotorki robiąc te badani do pracy. Pan wczoraj na płatnym parkingu nie chciał ode mnie kasy powiedział " ee pani w stanie błogosławionym" ale mi się miło zrobiło. W la vantil jest przecena biustonoszy, wszystkie -40%, zakupiłam jeden do karmienia, dużego wyboru nie było.Zaopatrzyłam się też w koszulę do karmienia i szlafrok, ale to już na targu. Wiecie jaki ze mnie inteligent? kupiłam krem na odparzenia nivea, i 5 godzin kisł w aucie na słońcu Wczoraj zaczęłam 33 tydzień zanetaa przyszła mi pościel, w paczce brakuje ochraniacza. pewnie zapomnieli...napisałam maila, zobaczymy. spadam sprzątać bo nic nie zrobiłam jeszcze przez Was
|
|
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry ciężarówki!
u mnie dzień zaczął się leniwie od bólu pleców, na wysokości nerek. czy to norma????????? nie mogę leżec ani siedziec, moze spacer pomoże? |
|
|
|
#2949 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta mignelo mi kiedys pytanie jak dlugo dziecko je z piersi... generalnie tak jak dziewczyny juz pisaly, to zalezy od dziecka, Wiki np. od samego urodzenia jadla tylko 5 min, jad dociagla do 10 to bylo swieto. I ja nie dawalam z dwoch piersi na jeden posilek, tylko z jednej. Na pocztaku mnie to strasznie stresowalo, ze tak krotko je, ale o dziwo najadala sie i ladnie przybierala na wadze.
Zuzia jadla dluzej, ale jak juz sie wprawila, to ok 10 - 15 minut, tez tylko jedna piers. Oby dwie cos innego niz piers dostaly w 6 miesiacu. Zdarzalo mi sie, ze odciagalam pokarm i ktos dawal z butelki, zwykle jak gdzies wychodzilam. Ale generalnie zauwazylam, ze do 3 mieciaca bylo im wszystko jedno, czy jedza z cyca, czy z butli, a potem jakby zapomnialy jak sie je z butli i nie mozna je bylo do niej przekonac, wiec skonczylo sie odciaganie. |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() My zaraz jedziemy na działkę. ALe nie za bardzo odpoczywać, tylko wieszać takie wieszaki garażowe na opony, żeby umieścc na nich zdjęte zimówki i żeby wreszcie był porządek. I jeszcze antenę na dachu montować Tzn. to zrobi mąż a ja pomyję nam samochody w tym czasie ![]() Aaaa, byłabym zapomniała - dziś zaczynam 28 tydz, czyli 7 miesiąc czyli 3 trymestr!!! Wreszcie!!!
|
#2951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2952 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szyjka jest u mnie pozamykana i przyzwoita na długość,gin mówiła że luteina przy dłuższym stosowaniu wywołuje pieczenie i podrażnienia. Zazdroszczę Wam tych wyjazdów na działki...ja cały dzień sama w domu, ogarnę dom i nos w notatki... U mnie z cycków nic nie leci helllołłłł nawet jak naduszę...to coś nie tak? boję się że sobie krzywdę robię bo mam takie biustonosze do dupy, ze tylko mnie duszą i szwy się odciaskają Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-21 o 12:46 |
|
|
|
|
#2954 |
|
Rozeznanie
|
Padnieta jestem, zrobilam ciasto z rabarbarem , pizze - piecze sie ,no I wypralam posciel - jeszcze ten krochmal mnie wykonczyl.teraz leze , a dzidzia kopie.
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Patik87 u mnie tez nic nie leci , mam nadzieje ze bede miala pokarm , ale sie tym nie przejmuje |
|
|
|
#2955 |
|
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- a jaki mialam? kmat jest jeszcze z tamtego wątku - wiec sa nas trzy ![]() NOWE LASKI - a skad jestescie? bo ja bym chciala tez kogos z moich terenów...[/QUOTE] Ja jestem z Torunia. Cześć dziewczyny! Ale miałam nockę....przez tą nocną burzę czułam się jak gwiazda na czerwonym dywanie w blasku fleszy aparatów tak mi serce waliło ze strachu, że malutkiej chyba uszy drętwiały od tego bicia, bo wierzgała dobrą godzinę. Nienawidzę burz, zazdroszczę dziewczynom, które są jej spragnione![]() W takie upały nie nadaję się już na żadne wojaże po marketach. W kolejce w Obi myślałam, że zemdleje a jeszcze wcześniej rozpłynę. Teraz czekam u teściówki na obiadek
|
|
|
|
#2956 |
|
Rozeznanie
|
Lisek230. Zazdroszcze ze siedzis I czekasz na obiadek , ja niestety musze sama robic;( , Tz w pracy a ja sama a tu cisza.
|
|
|
|
#2957 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja już idę na łatwiznę, od praktycznie majówki jestem sama w domku (tż w delegacji) i już brakuje mi koncepcji na gotowanie tylko dla siebie. A co tam niech teściowa się wykaże czasami a przy okazji załapałam się na stos truskawek prosto z ryneczku
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie
Co do mam, które martwią się przyjmowaniem antybiotyku, to powiem tylko, że ja również mam ogromną nadzieję, że nie powinny mieć one znaczenia. Ja pierwszy raz przyjmowałam antybiotyk w 9 tygodniu ciąży. Leżałam w szpitalu i karmili mnie kroplówką i antybiotykiem. Jakimś na literę Z. Bardzo się tym martwilam, ale uspokajali mnie, że to niby ciąży nie zaszkodzi. To nie był oddział ginekologiczny, ani z ginekologią związany, bo takiego nie było w tym szpitalu, gdzie trafiłam, bo miał akurat dyżur, ale podobno mówili, że wiedzą co robią. Po wyjściu ze szpitala mój ginekolog byl niestety bardzo niezadowolony z wyboru antybiotyku, którego podobno nie powinno się podawać kobietom w ciąży i się tego nie robi, a co dopiero w 9 tygodniu ciąży. Ale odpukać dotychczas na wszystkich badaniach wydaje się być wszystko w porządku, więc mam nadzieję, że nie zaszkodzili mojemu Maluszkowi Ale powiem szczerze, że czasem myślę, czy nie będzie to mieć skutków na dłuższą metę. Drugi raz antybiotyk przyjmowałam w 24 tygodniu i też w szpitalu, ale już na oddziale ginekologicznym, więc wierzę, że ci lekarze wiedzieli co mogą podawać kobietom w ciązy. Ale to takie moje smutaski z niedalekiej przeszłości A podobno trzeba mieć dobre nastawienie Na tę chwilę życzę, wiec wszystkim mamusiom sympatycznego, radosnego i spokojnego weekendu |
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które biorą magnez przepisany przez lekarza-ile tabletek bierzecie dziennie i ile mg mają te tabletki? Tak się zastanawiam, czy nie biorę za mało
.Moja teściowa w szpitalu, szwagier dzwonił, podobno ma wodę w płucach. Skąd się to cholerstwo tam bierze? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze.... duzo zdrowia dla tesciowej! |
|
|
|
|
#2961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatni trymestr ![]() a do nas się zbliża buuuuurza
|
|||
|
|
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
Ja biorę 3x1 tabl. I 1 tabletka ma 500 mg. Ale też nie wiem, czy to nie mało.
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
A ja jestem dzis padnieta , ale kurde jakas nakrecona , nie moge usiedziec na dupe , nie wiem dlaczego taki niepokoj we mnie dzis siedzi.
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
agunia a co takiego się działo że 2 razy w szpitalu leżałaś?
Beatka widzę że mamy takie same podejście. Mnie też krew zalewa na bałagan, a jak tzt ubrania rzuca nawet na podłogę to mam ochotę go .Teściowa mi ciśnienie podniosła, chyba wogólę przestanę do niej na dół chodzić, chociaż i tak ostatnio rzadko to robię. Ale trochę ja zaczynam języka używać i ona stopuje.....oby moja przemiana w kierunku rozmów z nią w dobrą stronę poszła i przyniosła efekty. W✂✂✂✂ia mnie jej zainteresowania sąsiadami, i wypytuje mnie co tam u nich się na podwórku dzieje( bo u mnie z okna w kuchni na górze widać) bo biedna nie widzi od siebie, to jej powiedziałam nie interesuje mnie to! Więcej może nie będzie na nich do mnie gadać i pytać. I druga sprawa związana z moją mamą: tesciówka nie lubi jej i raczej z wzajemnością, moja mama jest 8 lat młodsza od niej i nie siedzi ciągle w domu i nie nadskakuje wszystkim, tylko wyjdzie tu i tam, i na wycieczkę pojedzie, ta się zwiedziała ze moja mam jedzie i jakieś aluzje strzela. Noż kur Dakaro i zdrowia dla twojej teściowej, jak to dobra kobieta jest. |
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że szybko z tego wyjdzie. Ogólnie teściowa charakterna osóbka, wszędzie jej pełno. Lubimy się, choć podejrzewam, że gdybyśmy mieszkali bliżej to zaczęły by się problemy - ja sobie na głowę wejść nie pozwolę. Ale nie wtrąca się do nas, nie radzi głupio, a to najważniejsze. |
||
|
|
|
#2968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Twoja teściowa widzę, że jest zupełnie jak moja babcia Ona też często chowa się za firanką i przez okno wygląda... i tylko pytania: "A gdzie to sąsiedzi pojechali?", "Czemu ona z dzieckiem nie siedzi?", "A w co ona się ubrała?", "A co się tam dzieje?" Strasznie mnie to drażni... No tylko, że moja babcia ma prawie 90-lat. No, ale i tak mnie to wkurza
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
).
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
ja brałam jakiś magnez z b6 gdzie magnezu w jednej tabletce było tylko 51 mg, a brałam dwie na noc hahahah i się głupia dziwię że mam mega skurcze w nocy
ale te tabletki kupiłam jakoś przed ciążą jeszcze i je wypadało skończyć teraz kupię coś lepszego, bo normalnie jak z synkiem w ciąży skurczy zero tak teraz stopą krzywo rusze i mnie już skurcz gdzieś np. w palcu chwyci, stanę na palcach żeby do szafki dosięgnać i to samo a rozciągnąć w nocy nie mogę i boję się, ale czasem nieświadomie się przeciągam... więc wiadomo jak to się kończ- mega skurcz łydki i prawie płaczę z bólu, potem aż mięsień boli cały dzień
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

taka moja uroda

gratki za 32 tyd 
ale idziemy dziś na wyżerkę w gości i nie mam zamiaru sobie żałowac, objem się za dwoje 
:

Zakończone: 2