|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Czesc
![]() Ja dzis wtałam po 8 sprzatnełam babci kontygnacje pozniej pokoj w ktorym spie teraz bylam w sklepie po lody ![]() U nas jakas pogoda taka duszna... Oliweczka1985 Pada w puławach?? Cytat:
Ale sliczy
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam niedobrą zupę, w dodatku poparzyłam język
Jak można spieprzyć zupę szczawiową? tylko taka JA to potrafię...eh i co dam jeść mojemu zgłodniałemu mężowi? Ciekawe jak sernik, narazie się chłodzi w lodówce. dzień zleciał a ja nic sie nie pouczłam.. natka dziękuję, super wózeczek, mogę wiedzieć ile zapłaciliście? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-21 o 17:31 |
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
U nas taka burza paskudna przeszła, mam nadzieję że na dzisiaj koniec, bo mąż dzisiaj idzie na kawalerskie, więc noc spędzam samotnie. Jadę tylko później dać pannie młodej prezent, bo niestety w panieńskim nie dam rady uczestniczyć, tymbardziej że odbywa się w dyskotece
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
u nas grzmi mocno, ciekawe czy popada
w każdym razie pies panikarz szaleje, musiałam go zamknąć w łazience bo on własnego cienia się nawet boi a co dopiero burzy, a to niby pies morderca ![]() wyłączam kompa w razie co będę chyba później
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAAAA boje się !!!!
Burza straszna a grad pada wielkości orzechów laskowych
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana pewnie w siódmym niebie
|
|
|
|
#3008 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
marzy mi się wypad na basen, ale mam obawy.. czekam z nadzieją na deszcz ![]() ![]() mam ten pessar, ale lekarz powiedział, że plackiem leżeć nie musze jak dobrze się czuje.. poszła bym na basen, ale nie wiem czy mogę trochę popływać? czy takim wysiłkiem nie spowoduje skurczy albo czegoś? Co o tym sądzicie? Wiadomo co u Nerolki? Byłam wczoraj w tesco i widziałam 3 pary body za 29.90
|
|
|
|
#3009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ze mnie to antytalent kulinarny...Aaaa... I ja jestem z Łodzi
|
|
|
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leżałam w szpitalu ponad 2 tyg z tym samym Cytat:
Ale malutki i zgrabniutki! Cytat:
![]() A ja miałam przeboje z ojcem, ale nie mam siły nawet o tym pisać... To mieszkanie będzie na 100%, ale za ok 2 tyg i do remontu. Już nie mogę się doczekać, po dzisiejszych akcjach z moim ojcem, wszelkie obawy zniknęły. Praktycznie już nie mogę się doczekać dziewczynki! a u mnie obyło się bez burzy, nawet bez małego deszczyku szkoda, bo duchota.Wiecie, ręce mi się zmieniły w ciąży. To, że spuchły to swoją drogą, ale zrobiły sie takie męskie, żylaste ![]() O chyba gesslerka będzie teraz, włącze sobie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
u nas się zerwał wiatr ale nie mam chmur z których miałoby się coś zadziać
no chyba że Brunetka i Zmalowana ze Świdnika podeślą co nieco, bo to nie dalekoMarina, cieszę się że przekonujesz się do słuszności swojej decyzji. ale daje czadu- burza i grad... to kto mnie nauczy wielocytowania Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-21 o 18:32 |
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama dopiero wczoraj do tego doszłam, co prawda brunetka mi podpowiedziała jak, ale minęło trochę, zanim zrozumiałam, o co chodzi ![]() I tak, przy każdym poście na który chcesz odpowiedzieć, jest taka mała ikonka przy,,cytuj" - ,,wielocytuj"-taka książeczka, czy co tam jest narysowane. I zaznaczasz ją, przy każdym poście, na który chcesz odpisać, a potem na koniec zaznaczania przyciskasz ,,cytuj" Ja naciskałam ,,odpowiedz" i dlatego nie wychodziło. A potem w oknie odpowiedzi masz cytaty, które sobie wybrałaś, i między nimi odpisujesz swoje przemyślenia. Mam nadzieję, że zrozumiałaś mniej więcej, bo chyba masło maślane mi wyszło
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3016 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje bardzo Edytowane przez madziaranew Czas edycji: 2011-05-21 o 19:05 |
||
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dobrze wam poszło
![]() Ja to chyba dzisiaj przesadziłam z chodzeniem, leżę już od 2 godzin i dopiero przechodzi mi ból brzucha, ciągnięcie i twardnienie
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-21 o 19:09 |
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wózka nie będę oceniać bo nie jestem fanką trójkołowców albo cztero ale w takiej opcji ale cieszę się że wybór dokonany już będziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
a my posiedzieliśmy na działce , zjadłam kurczaczka z grila ale dłużej z tym bólem już nie dałam rady siedzieć i jesteśmy w domku przeszła u nas ulewa ale mało grzmiało i błyskało więc nie jestem usatysfakcjonowana |
||||
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
No co ty
Ja kiedyś też nie miałam pojęcia, jak to się robi Trochę techniki i człowiek się gubi Metodą prób i błędów w końcu wyszło ![]() To chętnie oddam ci trochę burzy, bo ja się strasznie boję jak grzmi Powyłączałam wszystkie sprzęty w domu jak głupia, mąż chodził po domu i się śmiał i do tego jeszcze okno otworzył |
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakie kupiłyście majtki poporodowe?
|
|
|
|
#3023 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech faceci... ![]() U nas też było dziś wielkie sprzątanie, ale na szczęście tż stanął na wysokości zadania bo okna umył, firany poprał i powiesił, no i posprzątał większość mieszkania. Ja mu pomagałam, ale z dnia na dzień co raz prostsze czynności sprawiają mi więcej trudności - plecy bolały, nogi jak banie, no i brzuch twardniał teraz też się stawia poprasowałam jeszcze ciuszki, które wczoraj uprałam i już w ogóle chodzę jak babcia! Chyba się przeforsowałam![]() A ja pierwszy raz słyszę o taki sklepie... Co to w ogóle jest?????Cytat:
Wkroczyłaś na ostatnią prostą![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pikny Cytat:
No i chwała mu za to, bo inaczej... ![]() Gratuluję przed nami niestety nadal wisi jego kupno... Ech... Chciałabym to już mieć za sobą![]() Cytat:
![]() Co do basenu... Z racji tego, że ja jestem z tych, co lubią dmuchać na zimne - pewnie bym go sobie odpuściła... |
||||||
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie siateczkowe
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...621086588.html |
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Podbijam pytanie. Też nie mam a na dniach chciałabym jakieś zakupić. I ile sztuk tych gaciorów????? ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
I te dwie sztuki tylko zamówiłaś??? Bo rozumie, że je się pierze, jak wielorazowe
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Tak pierze się je, narazie zamówiłam tylko te dwie sztuki, bo chciałam zobaczyć jak to wygląda i czy mi się zmieści na moją dużą d..., ale czekam na pieniądze z Zus-u i będę robiła resztę zakupów i przy okazji wezmę jeszcze 1 opakowanie bo są naprawdę fajne i dobrze przylegają
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
A tak mi się przypomniało, jakie wkładki laktacyjne polecacie? Albo może jakieś odradzacie?
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja tez mam baby ono, jedorazówki i jeszcze jakies inne jednorazowe z apteki, łącznie 10 sztuk chyba ich mam.
Pewnie będą dupsko odparzać, no ale dam radę, już mi się nie opłaca kupowac innych. Cytat:
![]() Jak będą beznadziejne ( a pewnie będą ) to kupię inne.
|
|
|
|
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak maly sie budzi a tata nie spi jeszcze to on sie obudzonym zajmuje, jak juz spi - to ja wstaje. wiec mamy spokój. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
ale co - 3-4 h to malo czy duzo, bo nie wiem... u nas jak wiecej niz 2h bylo miedzy karmieniami przerwy to byl sukces. zegarek mozna bylo nastawiac. co 2h karmienie i zwykle pol godziny zajmowalo razem z przewinieciem. ale zasypial od razu za to. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

bardzo ładny i widzę, ze przewijak też kupiony?
a grad pada wielkości orzechów laskowych

marzy mi się wypad na basen, ale mam obawy.. czekam z nadzieją na deszcz 
cokolwiek to oznacza
szkoda, bo duchota.