Sexy kocice, Pmki zauroczone, przez Mężów zostały już ujarzmione. cz.18 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 09:00   #4561
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Dot.: Sexy kocice, Pmki zauroczone, przez Mężów zostały już ujarzmione. cz.18

magolina: wspolczuje tej dziewczynie ze szpitala... biedna ;/ ja bym takiego faceta w dupę kopnęła , bo na pewo na codzien tez sie tak zachowuje...

Ja dzisiaj na obiadek robię łososia na parze plus ziemniaczki zapiekane i surówka

My pewnie mamom kwiatki kupimy
Stary 2011-05-20, 09:30   #4562
acelinka
Zakorzenienie

ultra 6 miesiąc już leci 26 tydzień
tak nie mam żadnych swiadczeń, nie mam L4, ani potem macierzyńskiego, bo mam umowe o dzieło. Pracuje do końca maja no a potem baju baju pieniążki. Tyle dobrze że raty za studia nie będzie i będa pieniążki z renty w kieszeni No i do Wojtasa będe chodziła ile dam rade to też jakiś grosik wpadnie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 09:53   #4563
magolina
Wtajemniczenie

Dobry

ultra jedz jedz ja też się stresowałam jak mieliśmy powiedzieć rodzicom, myślę że Twoja mama na pewno będzie się cieszyć

Ja teściowej kupię kwiaty, a mama dostanie perfumy i kwiaty

Martoolka ja też nie wątpię, że wszystko ogarniesz rewelacyjnie, no bo jak nie Ty to kto??
a pomysł z wyjściem do teatru super

agawoo udanego pobytu w szkole

guska za album

acelinko pytałaś się mnie kiedyś, czy myśle o powrocie do pracy - powiem Ci że chciałabym bardzo, bo nudno tak w domu ale z drugiej strony te bóle brzucha są dokuczliwe i dużo muszę leżeć więc raczej gin mi już nie da iśc do pracy, zresztą zobaczymy.
Mam o tyle dobrze, że mam L4 i pieniążki z tego są
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:01   #4564
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dobry
Ja już w domku na razie wszystko ok, wyniki badań też ok oby tak dalej.
Brawo!

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
jeeeej, jak czytam o tych pysznościach to aż mnie skręca a ja mam dziś na obiad mamusiowe pierogi

u mnie dziś gorąco lato!
tylko sie wkurzam bo jak zwykle nie umiem na siebie sandałków namierzyć, wszystko za szerokie! moja mama ostatnio kupiła sobie takie piękne na niewysokiej koturnie, a mi żal dupeczke ściskał bo sama je upatrzyłam i gdyby były dobre to pewnie chodziłbyśmy w takich samych
Pierogi mamusi!

Ja w zeszlym roku na jesieni kupilam sobie sandalki z niemieckiej firmy Tamaris - super wygodne buty maja. Mam juz ich 3 sztuki. Takie mieciutkie ze az milo jak sie stope wklada. Po tym jak je przymierzylam pierwszy raz nie podobaly mi sie juz zadne tanie buty. Do CCC ani Daichmana nawet nie wchodze.

Cytat:
Jak trafiłam na oddział to leżała tam dziewczyna, akurat byłyśmy we dwie i opowiadała mi, że dzień wcześniej wyszła dziewczyna, była w 20 tyg ciąży i nikt jej nie odwiedzał co więcej, jak miała wyjść to zadzwoniła do swojego Tż że wychodzi i czy po nią przyjedzie a on na to że nie da rady bo musi w gospodarstwie ojcu pomóc no i ta dziewczyna się popłakała, bo nie miał po nią kto przyjechać i musiała iśc na busa prosto po szpitalu i tłuc się busem do domu ponad 30 km
Strasznie mi było jej żal, że nie ma wsparcia w nikim
mój Tż w poniedziałek rano pojechał w delegację i tego samego dnia po pracy, po 21 wrócił do domu. Tłukł się 130km pociągiem tylko dlatego, żeby przy mnie być a tamten koleś nie mógł przyjechać po nią 30 km w jedną stronę, żeby dziewczynę w ciąży ze szpitala przywieść
Masakra.
Masakra - to fakt i smutna prawda ze takie sytuacje ciagle sie zdarzaja.

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;27015172]chciałam powiedzieć, że wywołałam album po ponad roku od ślubu...nieźle nie? znaczy fotoksiążkę w sumie bo jak nam fotograf zrobił to była taka mało profejonalna... [/QUOTE]

Gdzie wywolalas ta fotoksiazke?
Bo ja mam album - wielki, ciezki i w bialej oprawie z tradycyjnym ukladem zdjec- tzn 1zdjecie na stronie. Rodzicom wywolalam duuuzo zdjec i wlozylam w zwykly album. Ale chodzi za mna ciagle ta fotoksiazka.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
To i tak jesteś lepsza ode mnie, bo ja nawet jednego zdjęcia nie mam wywołanego I prawdopodobnie tego nie zrobię, bo mi się nasze foty w ogóle nie podobają. No i staram się myślami nie wracać do dnia ślubu przez pewne sytuacje. Więc nic mnie nie ciągnie do wywoływania...
Oj! Nie martw sie!

Cytat:
Napisane przez silvyetta Pokaż wiadomość
chcialabym zobaczyc jakiegos Wlocha jedzacego makaron z truskawkami hihih
moj tz na sam widok pierogow z serem i truskawkami mial mdlosci
No ja wiem!

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

hehhe, nawet w formie deseru? oni nie wiedzą co dobre
jej apropo słodkich dań to zjadłabym naleśniki z twarożkiem na słodko
Nawet w formie deseru.
Nie macie pojecia jaki tu panuje kult jedzenia. To co gotowala babcia i mamusia to najlepsze na swiecie. No i ich przepisy sa swiete - nie daj Boze cos ruszyc.
Smiejemy sie z tego na lekcjach wloskiego bo mamy ostatni rozdzial o jedzeniu wlasnie.

I juz 24 maja mam taki maly egzaminek. Ucze sie - jak widac - do tego egzaminu. Choc to za duzo powiedziane - taki szkolny sprawdzian. Mam opinie jednej z najlepszych studentek i nie chce zawiesc nikogo ale nie chce mi sie strasznie!

Cytat:
Martoolka ja też nie wątpię, że wszystko ogarniesz rewelacyjnie, no bo jak nie Ty to kto??
Liste zrobi i niczego nie zapomni!

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 23:16   #4565
silvyetta
Raczkowanie

Hej
Wpadlam na chwilke zyczyc wszystkim milego weekendu

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Też mnie czeka kupowanie sandałów, ale to odwlekam, bo nie znoszę kupować butów
ja tez nie znosze,ale tylko ze wzgledu na moj numer buta,zawsze najpierw patrze czy jest nr,a potem ogladam butanajgorzej jest z tymi na obcasach

Macie jakieś pomysły na prezenty na Dzień Matki? Ja rozważam wspólne wyjście do teatru lub kina (ja, TŻ, mama i teściowa), bo nasze mamy rzadko gdzieś wychodzą, a to by była fajna okazja Tylko nie wiem czy uda nam się zgrać terminy, żeby nam wszystkim pasowało
mysle,ze to swietny pomysl!!!mi pozostaje tylko wyslac jakas paczuszke,w tamtym roku wyslalismy mamie czekoladki z literkami,bardzo sie wzruszyla...

silvyetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 12:35   #4566
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry
No i leżę sobie dziewczynki w szpitalu ale na szczęście nie ma tragedii. Od wczoraj leżałam na jednej sali z dziewczyną, bardzo sympatyczną, ona dzisiaj wyszła więc ja jestem sama i mam luz
dziś mialam robione usg i lekarz stwierdził,że on nie widzi nic niepokojącego i nie widać żadnej niepokojącej przyczyny moich bóli brzucha. Także ciesze się bardzo, bo potwierdziło się to, że moj lekarz czepia się szczegółów i dmucha na zimne ale juz wolę to niż gdyby miał mnie olewać
Super że wszystko ok, bardzo się cieszę Musisz uważać na siebie A Twój TŻ wspaniale się zachowuje, brawa dla niego. I a propos opisanej przez Ciebie dziewczyny, można współczuć, nie wyobrażam sobie jak ja bym się czułą, gdyby mnie to spotkało, chyba czułabym się jak śmieć.
Nadrobiłam wszystko Miałam kilkudniowe zaległości. U mnie oki, zarezerwowaliśmy z TŻtem noclegi w Zakopcu na koniec czerwca i choć jeszcze nie załatwiliśmy urlopów to nie możemy się doczekać wyjazdu. Żartujemy sobie, gdzie w tym roku uderzamy, może na świnicę
Stary 2011-05-21, 18:52   #4567
ultraradiola
Wtajemniczenie

HEJ

co tu tak pusto ??
u Was tez taka fatalna pogoda ??

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 18:57   #4568
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
HEJ

co tu tak pusto ??
U nas też piękna. Aż za Kupiliśmy dzisiaj rowerek dla mnie, więc dzień udany. Niestety nie mogliśmy go dzisiaj przetestować, bo głowa mnie potwornie boli i mam ochotę zwinąć się w kulkę i płakać. Aż musiałam wziąć jakieś silne tabletki, które mi neurolog zapisał w razie mocnych bólów. Mam nadzieję, że pomogą
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 19:54   #4569
bezaczek7
Zakorzenienie

cześć. jestem i ja na chwilkę. na poprawę nastroju zaraz wszamam ostatnie wielkanocne jajeczko

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

martoolka ja wykorzystuję ziemniaki, które np zostały z poprzedniego dnia. nie przepadam za odgrzewanymi, chyba że odsmażane, no i po prostu zamiast tych ziemniaków stwarzam coś nowego koniecznie gotowane, przynajmniej wg mojego przepisu zazwyczaj gotowałam też trochę świeżych, bo starych było zwykle za mało. takie urozmaicenie normalnych "puczoków"

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

ultra u nas było śłicznie cały dzień, po południu się zebrało na burzę i tak jest do teraz, trochę kropiło, burza gdzieś daleko, ale słońca już nie ma i chłodno.

magolina dobrze, że już wróciłaś
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:13   #4570
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Gdzie wywolalas ta fotoksiazke?
Bo ja mam album - wielki, ciezki i w bialej oprawie z tradycyjnym ukladem zdjec- tzn 1zdjecie na stronie. Rodzicom wywolalam duuuzo zdjec i wlozylam w zwykly album. Ale chodzi za mna ciagle ta fotoksiazka.
Fotoksiążkę zamawiałam tu: http://foto.mediaexpert.pl/cewe-foto...format-xl.html
xl w twardej oprawie na którą dałam zdjęcie. Dziś pokazaliśmy rodzicom i oczywiście i jedni i drudzy taką chcą koniecznie.

Cytat:
U nas też piękna. Aż za Kupiliśmy dzisiaj rowerek dla mnie, więc dzień udany. Niestety nie mogliśmy go dzisiaj przetestować, bo głowa mnie potwornie boli i mam ochotę zwinąć się w kulkę i płakać. Aż musiałam wziąć jakieś silne tabletki, które mi neurolog zapisał w razie mocnych bólów. Mam nadzieję, że pomogą
Łączę się w bólu głowy... ciągle ostatnio i dziś też... nie mam solpadeiny i aspiryny a chyba nurofen już nie daje rady... może sen pomoże i jutro nie będzie bolało. masakra!
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:29   #4571
agawoo
Zakorzenienie

Wróciłam

Cytat:
I juz 24 maja mam taki maly egzaminek. Ucze sie - jak widac - do tego egzaminu. Choc to za duzo powiedziane - taki szkolny sprawdzian. Mam opinie jednej z najlepszych studentek i nie chce zawiesc nikogo ale nie chce mi sie strasznie!
Sjoanna, trzymam kciuki

Cytat:

agawoo udanego pobytu w szkole
Dzięki Nie bylon tragedii, ale cieszę się, że juz jestem w domu

Cytat:
HEJ

co tu tak pusto ??
U nas o dziwo ładna, i w Katowicach też był upał cały dzień

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Super że wszystko ok, bardzo się cieszę Musisz uważać na siebie A Twój TŻ wspaniale się zachowuje, brawa dla niego. I a propos opisanej przez Ciebie dziewczyny, można współczuć, nie wyobrażam sobie jak ja bym się czułą, gdyby mnie to spotkało, chyba czułabym się jak śmieć.
Nadrobiłam wszystko Miałam kilkudniowe zaległości. U mnie oki, zarezerwowaliśmy z TŻtem noclegi w Zakopcu na koniec czerwca i choć jeszcze nie załatwiliśmy urlopów to nie możemy się doczekać wyjazdu. Żartujemy sobie, gdzie w tym roku uderzamy, może na świnicę
Asiulek,zazdroszczę wyjazdu My się raczej nigdzie w tym roku nie wybierzemy i w następnym też nie

Kurczę, mrówki mi się przyplątały Przypomniały sobie Nawet po laptopie mi jedna przed chwilą spacerowała
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:38   #4572
201701300931
Konto usunięte

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;27052014]Łączę się w bólu głowy... ciągle ostatnio i dziś też... nie mam solpadeiny i aspiryny a chyba nurofen już nie daje rady... może sen pomoże i jutro nie będzie bolało. masakra![/QUOTE]

Mnie trochę lekarz ochrzanił za branie takich tabletek Mi na ból głowy dawno już sen nie pomógł. Co najwyżej - jak się upierałam, że nie wezmę tabletki - w nocy mnie wybudzał ból głowy tak masaryczny, że płakałam pół nocy

Teraz na szczęście mi prawie przeszło po tych tabletkach co mi zapisał Tak ze skali 9/10 na 2/10 Nie pamiętam kiedy ostatnio mi jakaś tabletka pomogła...
Stary 2011-05-21, 21:50   #4573
certina4
Wtajemniczenie

cześć,
nie było mnie od wczoraj bo rano wczoraj zaliczyłam fryzjera, potem laryngologa, zakupy i szukaniem z TŻ butów na dzisiaj. A dzisiaj mieliśmy taką rodzinną imprezę i cały dzień było piekło, a jak już się zebraliśmy to straszna burza, aż bałam się wracać, a oczywiście ja musiałam, bo mój mąż się musi napić... wkurzona jestem na maksa, słaby miałam humor i mu wygarnęłam co nieco i wcale mi niestety nie lepiej

ja nie mam pomysłu na dzień mamy, mojej mamusi zrobiłam i wysłałam karteczkę, a teściowej wcale nie mam ochoty nic kupować w ogóle strasznie mnie denerwuje ta kobieta, ale siedzę grzecznie, żeby znowu z siebie ofiary nie zrobiła. Mam dosyć czasami tej rodziny, ale to znowu długa historia o teściowych...

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:53   #4574
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

hej

też się łączę z Wami dziewczyny jeśli chodzi o ból głowy . Chociaż z godzinę temu mnie przestała bolec ...

u nas fajna pogoda , jutro tez ma byc ładnie i jedziemy jutro nad zalew ze znajomymi na prażonki

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

certina: tez jak juz kiedys pisalam denerwuje sie czesto na Tz bo on nie odpusci picia ... tak sie nauczyl w akademiku .Wiadomo , ze od czasu do czasu mozna, ale z umiarem
Stary 2011-05-21, 21:55   #4575
Konto usunięte

Cytat:
Mnie trochę lekarz ochrzanił za branie takich tabletek Mi na ból głowy dawno już sen nie pomógł. Co najwyżej - jak się upierałam, że nie wezmę tabletki - w nocy mnie wybudzał ból głowy tak masaryczny, że płakałam pół nocy

Teraz na szczęście mi prawie przeszło po tych tabletkach co mi zapisał Tak ze skali 9/10 na 2/10 Nie pamiętam kiedy ostatnio mi jakaś tabletka pomogła...

a za co za solpadeine i aspiryne czy nurofen?
Mi też sam sen nie pomaga, jedynie razem z tabletką, ale czasem mam tak, że się budzę znowu z bólem głowy,,,

Jakie tabletki dostałaś od lekarza?

A tak z innej beczki to Wam powiem, że ostatnie przesyaliśmy kupować wędlinę teraz kupujemy kg schabu i boczku marynujemy w soli, pieprzu, papryce i majeranku i pieczemy w rękawie i mamy super zdrową i pyszną wędlinę na tydzień. Polecam
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:09   #4576
201701300931
Konto usunięte

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;27052869]a za co za solpadeine i aspiryne czy nurofen?
Mi też sam sen nie pomaga, jedynie razem z tabletką, ale czasem mam tak, że się budzę znowu z bólem głowy,,,

A tak z innej beczki to Wam powiem, że ostatnie przesyaliśmy kupować wędlinę teraz kupujemy kg schabu i boczku marynujemy w soli, pieprzu, papryce i majeranku i pieczemy w rękawie i mamy super zdrową i pyszną wędlinę na tydzień. Polecam[/QUOTE]

Za solpadeine, apap i upsarin, które brałam. Akurat nurofen zupełnie na mnie nie działa, aspiryny nie próbowałam. Teraz mam coś takiego jak Divascan do brania trzy razy dziennie (taka dłuższa kuracja, obojętne czy boli czy nie) i na mocne bóle Naproxen (czy coś w ten deseń). Obydwa leki na receptę.

Ja się z bólami męczę od prawie 20 lat. Byłam 10 lat temu u lekarza, ale nic konkretnego mi babka nie powiedziała. Tylko na tomografię wysłała i tyle. Teraz lekarz mi wielki wywiad zrobił, przemaglował, przebadał i mam nadzieję, że leczenie poskutkuje. Mówił, że rezonans zrobimy jak się przez jakiś czas nic nie poprawi.

Co do wędlinki - też mam ciągle ochotę na coś takiego (jak jeszcze jeździliśmy częściej do teściów, to dostawaliśmy pyszną wędlinę), ale nie mam sprawdzonego przepisu (proszę na pw ) i nie mam jak się zabrać za to...

Dzisiaj też stwierdziliśmy z mężem, że trzeba przetrzepać dokładnie nasze książki kucharskie pod kątem pomysłów na letnie obiady i trochę zmienić jadłospis
Stary 2011-05-21, 22:24   #4577
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
cześć,
nie było mnie od wczoraj bo rano wczoraj zaliczyłam fryzjera, potem laryngologa, zakupy i szukaniem z TŻ butów na dzisiaj. A dzisiaj mieliśmy taką rodzinną imprezę i cały dzień było piekło, a jak już się zebraliśmy to straszna burza, aż bałam się wracać, a oczywiście ja musiałam, bo mój mąż się musi napić... wkurzona jestem na maksa, słaby miałam humor i mu wygarnęłam co nieco i wcale mi niestety nie lepiej

ja nie mam pomysłu na dzień mamy, mojej mamusi zrobiłam i wysłałam karteczkę, a teściowej wcale nie mam ochoty nic kupować w ogóle strasznie mnie denerwuje ta kobieta, ale siedzę grzecznie, żeby znowu z siebie ofiary nie zrobiła. Mam dosyć czasami tej rodziny, ale to znowu długa historia o teściowych...

O masz, co ta Twoja teściówka znowu wymyśla?

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;27052869]a za co za solpadeine i aspiryne czy nurofen?

A tak z innej beczki to Wam powiem, że ostatnie przesyaliśmy kupować wędlinę teraz kupujemy kg schabu i boczku marynujemy w soli, pieprzu, papryce i majeranku i pieczemy w rękawie i mamy super zdrową i pyszną wędlinę na tydzień. Polecam[/QUOTE]

Ja niestety też tak mam, że jak się położę z bólem głowy spać, to wstanę z dwa razy wiekszym

Mniam,jakieś konkretne ilości?
Stary 2011-05-21, 22:35   #4578
bezaczek7
Zakorzenienie

hmm, mnie też bolała główka. i w ogóle już tak dawno się nie ucięłam nożem, a tu dwa dni temu kroiłam jabłko na pół w rękach-mam centymetrowe rozcięcie w miejscu zgięcia kciuka, które nie chce się jakoś porządnie zasklepić a do tego gratis na wskazującym tej samej ręki rozcięcie od suszarki do ubrań, tej rozkładanej no nie wiem co się dzieje
był kolega na piwo, za godzinę przyjdzie znów heh, fajnie tak posiedzieć w ciemnościach przed domem, jak jest w miarę nie za zimno, piwko w ręce...
my na razie nie mamy planów na prezent na dzień matki, na razie jutro jedziemy do szwagra na urodziny ech...
nie mówiłam wam, ale lecimy do rodziny TŻta na kilka dni. wyobraźcie sobie, że do niemiec najszybciej i właściwie najtaniej wyszedł samolot... pociągiem z czech dwa razy drożej, a chcieliśmy pociągiem, coby widoczki popodziwiać. autobusem ciężko, długo. samochodem trzeba się martwić o drogę, być skupionym itd, nie ta radocha no i lecimy

dziewczyny, mam nietypowe pytanie:potrzebuję ze 3-4 pojemniczki puste, np po kosmetykach typu żel pod prysznic, szampon itd, o max pojemności 100 ml. czy ma któraś? zwrócę koszty wysyłki, mogę coś wysłać z biżu, no nie wiem... potrzebuję do samolotu wziąć
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2011-05-21, 22:40   #4579
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam nietypowe pytanie:potrzebuję ze 3-4 pojemniczki puste, np po kosmetykach typu żel pod prysznic, szampon itd, o max pojemności 100 ml. czy ma któraś? zwrócę koszty wysyłki, mogę coś wysłać z biżu, no nie wiem... potrzebuję do samolotu wziąć
Wiem, że w Superpharm sprzedają właśnie taki zestaw pojemniczków podróżnych do samolotu. Jak masz możliwość pójścia do rossmana, to zawsze możesz tam kupić miniaturki produktów i nie będzie problemów. Ja tak męża zapakowałam na delegację
Stary 2011-05-21, 23:37   #4580
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że w Superpharm sprzedają właśnie taki zestaw pojemniczków podróżnych do samolotu. Jak masz możliwość pójścia do rossmana, to zawsze możesz tam kupić miniaturki produktów i nie będzie problemów. Ja tak męża zapakowałam na delegację
Też własne miałam zasugerować Rossmana, ale nie wiem czy jest u Bezaczka w mieście ....
Stary 2011-05-21, 23:58   #4581
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Też własne miałam zasugerować Rossmana, ale nie wiem czy jest u Bezaczka w mieście ....
dzięki, dziewczyny, za odzew. mam rossmana, tylko mi właśnie chodzi o puste, wylatujemy w czwartek, musiałabym do czegoś przelać zawartość, albo wylać do zlewu, bo wykorzystać nie zdołam, poza tym takich akurat nie używam, chcę wlać swoje specyfiki a to jednorazowa potrzeba, trochę mi szkoda kupować miniatur za 20 zł wolę wydać te 5 zł na poczcie i żeby ktoś był też zadowolony
ale wiem, jak nie znajdę do jutra chętnego, to tak będę musiała zrobić
idę myć włosy i spać. dobranocek wszystkim
ps na wymiankach pytałam, na razie nikt nie ma
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2011-05-22, 10:59   #4582
certina4
Wtajemniczenie

bezaczek ja nie pomogę, zawsze szybko pozbywam się pustych opakowań...

a gdzie lecicie i na ile czasu?

ja też poproszę jakiś fajny przepis na marynatę ja używam marynaty staropolskiej z papierka

agawoo
odpiszę Ci gdzieś indziej

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2011-05-22, 11:03   #4583
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiulek,zazdroszczę wyjazdu My się raczej nigdzie w tym roku nie wybierzemy i w następnym też nie

Kurczę, mrówki mi się przyplątały Przypomniały sobie Nawet po laptopie mi jedna przed chwilą spacerowała
My w zeszłym roku nigdzie nie byliśmy, planowaliśmy w tym roku wypad na Chorwację ze znajomymi, ale jak wiadomo tego już nie zrealizujemy Dlatego chcemy chociaż na 4 dni wyskoczyć do Zakopca. Wcześniej jeździliśmy co roku, nie potrafilismy sobie odmówić łażenia po górach Teraz nie dam rady wspinać się na świnicę, ale kilka fajnych miejsc na spacerki mamy. Brakuje nam tylko urlopów
Będziesz musiała z nimi walczyć, my na szczęście nie mieliśmy z mrówkami do czynienia, ale moja babcia miała, ciężko było się ich pozbyć. Ale piekną niedzielę mamy We wtorek mam imieniny i robimy sobie malutką imprezę, ciacho, grill i odpoczynek
Stary 2011-05-22, 11:04   #4584
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, dziewczyny, za odzew. mam rossmana, tylko mi właśnie chodzi o puste, wylatujemy w czwartek, musiałabym do czegoś przelać zawartość, albo wylać do zlewu, bo wykorzystać nie zdołam, poza tym takich akurat nie używam, chcę wlać swoje specyfiki a to jednorazowa potrzeba, trochę mi szkoda kupować miniatur za 20 zł wolę wydać te 5 zł na poczcie i żeby ktoś był też zadowolony
ale wiem, jak nie znajdę do jutra chętnego, to tak będę musiała zrobić
idę myć włosy i spać. dobranocek wszystkim
ps na wymiankach pytałam, na razie nikt nie ma
Bezaczku, czy wy lecicie tylko z bagażem podręcznym?

Cytat:

agawoo
odpiszę Ci gdzieś indziej
OK
Stary 2011-05-22, 13:19   #4585
Konto usunięte

Cytat:
Za solpadeine, apap i upsarin, które brałam. Akurat nurofen zupełnie na mnie nie działa, aspiryny nie próbowałam. Teraz mam coś takiego jak Divascan do brania trzy razy dziennie (taka dłuższa kuracja, obojętne czy boli czy nie) i na mocne bóle Naproxen (czy coś w ten deseń). Obydwa leki na receptę.

Ja się z bólami męczę od prawie 20 lat. Byłam 10 lat temu u lekarza, ale nic konkretnego mi babka nie powiedziała. Tylko na tomografię wysłała i tyle. Teraz lekarz mi wielki wywiad zrobił, przemaglował, przebadał i mam nadzieję, że leczenie poskutkuje. Mówił, że rezonans zrobimy jak się przez jakiś czas nic nie poprawi.

Co do wędlinki - też mam ciągle ochotę na coś takiego (jak jeszcze jeździliśmy częściej do teściów, to dostawaliśmy pyszną wędlinę), ale nie mam sprawdzonego przepisu (proszę na pw ) i nie mam jak się zabrać za to...

Dzisiaj też stwierdziliśmy z mężem, że trzeba przetrzepać dokładnie nasze książki kucharskie pod kątem pomysłów na letnie obiady i trochę zmienić jadłospis

Ja też kilka lat temu robiłam rezonans i inne jakieś badania i diagnoza była migrena - dostałam leki takie na 3 msc takie małe różowe tabletki nie pamietam nazwy. Na jakiś czas było lepiej, a ostatnio mega powrót. Naproxen na mnie nie działa niestety szybciej już nurofen super forte czy jakoś tak - ten w kapsułkach. Powinnam sie wybrać ale mam inne rzeczy na glowie.

Odnośnie wędliny i marynaty to po prostu pieprz ja biorę kolorowy i sama mielę bo wtedy jest bardziej aromatyczny, papryka słodką mieszam z ostrą, sól i majeranek. Tym wszystkim nacieram i zostawiam na noc, a następnego dnia piekę. Dużo lepsze niż przyprawy z opakowań gdzie mnóstwo jakiś konserwantów i E. Piekę w rękawie godzinkę i poten rozcinam na 15 min i na grzałkę górną zapiekan górę. Czasem do schabiku upycham śliwki suszone ...to jak ktoś lubi na słodko. Ja lubię, ale TŻ nie.
Stary 2011-05-22, 21:35   #4586
certina4
Wtajemniczenie

a co tu dzisiaj tak pusto? mi fajnie dzień minął, zrobiliśmy też małe zakupy ciuszkowe dla TŻ i jestem bardzo zadowolona, a wieczór przed tv, jutro praca

Guska dziękuję za przepis na marynatę

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2011-05-22, 22:55   #4587
mmmmmm
Zakorzenienie

Hej
Zaraz Was nadrobię

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
2. Oooo to też lubię Albo w wersji trochę bardziej czasochłonnej (ale tylko trochę) - z warzywami na patelnię i koncentratem pomidorowym. Zamiast kurczaka używam czasem mielonego
A na lato fajny jest tez makaron z białym serem, śmietaną i cukrem, ale aż się boję myśleć ile to ma kalorii
Makaron z serem jem czasem w ciągu roku ale teraz się przymierzam do sezonowego hitu - ryżu ze śmietaną i truskawkami przepołowionymi

Cytat:
Takie domowe czy w lokalu bedziesz wystepowac?
I jeszcze najwazniejsze pytanie - masz talent czy ci slon na ucho - bo trzeba ostrzec okolice!

Wczoraj na obiade (znaczy na polska kolacje) chcialam przyprawic podudzia z kurczaka majerankiem przed pieczeniem w piekarniku. A tesc - ze on nie uzywa.
Nawet nie wie ze to je jak robie chili con carne!
W lokalu Nie było chyba tak źle, okolica przezyła Swego czasu nawet sporo konkursów powygrywałam Ale i tak K. pobił wszystkich

To on Ci na ręce patrzy jak gotujesz?

Cytat:
mmmmmm [/B]miłego pobytu u teściów, choć wiem, że teściów masz super więc na pewno będzie miło

Było świetnie W piątek karaoke, w sobotę impreza z grilem Uwielbiam tych ludzi

Cytat:
Jak trafiłam na oddział to leżała tam dziewczyna, akurat byłyśmy we dwie i opowiadała mi, że dzień wcześniej wyszła dziewczyna, była w 20 tyg ciąży i nikt jej nie odwiedzał co więcej, jak miała wyjść to zadzwoniła do swojego Tż że wychodzi i czy po nią przyjedzie a on na to że nie da rady bo musi w gospodarstwie ojcu pomóc no i ta dziewczyna się popłakała, bo nie miał po nią kto przyjechać i musiała iśc na busa prosto po szpitalu i tłuc się busem do domu ponad 30 km
Strasznie mi było jej żal, że nie ma wsparcia w nikim
mój Tż w poniedziałek rano pojechał w delegację i tego samego dnia po pracy, po 21 wrócił do domu. Tłukł się 130km pociągiem tylko dlatego, żeby przy mnie być a tamten koleś nie mógł przyjechać po nią 30 km w jedną stronę, żeby dziewczynę w ciąży ze szpitala przywieść
Masakra.
Strasznie to smutne Ale niestety, w większości te dziewczyny same są sobie winne. Jak sie zadają z takimi dupkami to co się dziwić.
Ale i tak mi ich żal strasznie bo na pewno potrzebuja wsparcia i opieki a tu taki osioł/alkoholik przy nich

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;27015172]chciałam powiedzieć, że wywołałam album po ponad roku od ślubu...nieźle nie? znaczy fotoksiążkę w sumie bo jak nam fotograf zrobił to była taka mało profejonalna... [/QUOTE]

Cytat:

Ja w zeszlym roku na jesieni kupilam sobie sandalki z niemieckiej firmy Tamaris - super wygodne buty maja. Mam juz ich 3 sztuki. Takie mieciutkie ze az milo jak sie stope wklada. Po tym jak je przymierzylam pierwszy raz nie podobaly mi sie juz zadne tanie buty. Do CCC ani Daichmana nawet nie wchodze.
Tamaris ma ładne butki

Cytat:
HEJ

co tu tak pusto ??
u mnie było pięknie

Cytat:
dzięki, dziewczyny, za odzew. mam rossmana, tylko mi właśnie chodzi o puste, wylatujemy w czwartek, musiałabym do czegoś przelać zawartość, albo wylać do zlewu, bo wykorzystać nie zdołam, poza tym takich akurat nie używam, chcę wlać swoje specyfiki
To Ty nie chcesz tam wziąć kosmetyków po prostu> Bo jak tak to te mini produkty to są takie właśnie - żele, szampony itp.
Stary 2011-05-22, 23:29   #4588
bezaczek7
Zakorzenienie

oj, ale tu puściutko ostatnimi czasy
Cytat:
Bezaczku, czy wy lecicie tylko z bagażem podręcznym?
tanie linie, za rejestrowany trzeba płacić koło stówki na osobę, a chyba nawet więcej
Cytat:
bezaczek ja nie pomogę, zawsze szybko pozbywam się pustych opakowań...

a gdzie lecicie i na ile czasu?
do niemiec lecimy, na 6 dni. do rodziny TŻta, ale mamy zamiar pozwiedzać, np zoo nie tylko siedzieć im na głowie. a że 6 dni, to podręczny starczy.

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość

To Ty nie chcesz tam wziąć kosmetyków po prostu> Bo jak tak to te mini produkty to są takie właśnie - żele, szampony itp.
tylko że ja właśnie chcę przelać swoje specyfiki, używam od jakiegoś czasu moich sprawdzonych, a z tych firm nie ma miniatur. odkąd dostałam wysypki swędzącej po żelu pod prysznic, wolę nie ryzykować i nie próbować innych. tym bardziej daleko od domu. i temu tak wymyślam ale jaki śliczny zapach miał ten żel, nie mogę odżałować. tylko jeden chyba w życiu mi się bardziej podobał no i podejrzewam albo ta substancja zapachowa mnie uczuliła, albo wyciąg z tej rośliny.
ale jutro pojedziemy do miasta, to kupię sobie kilka miniatur i przeleję do czegoś, co nie musi być szczelne stojąc w domu. i tyle, po problemie
u szwagra było spokojnie, całkiem w porządku. burza chodziła dookoła, dosłownie. najpierw grzmiało od jednej strony, a potem od przeciwnej, nie mogliśmy się nadziwić
wishlista
18WRZESIEŃ2010

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2011-05-22 o 23:46
Stary 2011-05-23, 06:53   #4589
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Zakopanego to dziwne, ale nigdy tam nie byłam

Ja jeszcze nie wiem czy gdzies pojedziemy, zastanawiałam się może nad Żywcem? Była któraś tam kiedyś? Bo nie chciałabym jakoś daleko jechać, a Żywiec jest tak akurat

Cytat:

dobrze, że tabletki pomagają

bezaczku, ja kiedyś w rossmanie widziałam takie puste pojemniczki teraz zaczyna sie, sezon na takie bajery, na pewno gdzieś znajdziesz

Ja po weekendzie w szkole ... i w sobote i w niedzielę był upał, stopy i kolana mi spuchły straszliwie no ale cóż, trzeba się przyzwyczajać

jeszcze tydzień pracy i więcej luzu będzie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 07:43   #4590
certina4
Wtajemniczenie

cześć, a ja się witam i do pracy zmykam oby ten dzień szybko przeleciał bo szykuje się kolejny bardzo ciepły dzień i chciałabym późne popołudnie spędzić w domu

miłego dnia wszystkim

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości