|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sexy kocice, Pmki zauroczone, przez Mężów zostały już ujarzmione. cz.18
magolina: wspolczuje tej dziewczynie ze szpitala... biedna ;/ ja bym takiego faceta w dupę kopnęła , bo na pewo na codzien tez sie tak zachowuje...
Ja dzisiaj na obiadek robię łososia na parze plus ziemniaczki zapiekane i surówka My pewnie mamom kwiatki kupimy
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
ultra 6 miesiąc już leci
26 tydzień ![]() tak nie mam żadnych swiadczeń, nie mam L4, ani potem macierzyńskiego, bo mam umowe o dzieło. Pracuje do końca maja no a potem baju baju pieniążki. Tyle dobrze że raty za studia nie będzie i będa pieniążki z renty w kieszeni No i do Wojtasa będe chodziła ile dam rade to też jakiś grosik wpadnie
|
|
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() ultra jedz jedz ja też się stresowałam jak mieliśmy powiedzieć rodzicom, myślę że Twoja mama na pewno będzie się cieszyćJa teściowej kupię kwiaty, a mama dostanie perfumy i kwiaty Martoolka ja też nie wątpię, że wszystko ogarniesz rewelacyjnie, no bo jak nie Ty to kto?? ![]() a pomysł z wyjściem do teatru super ![]() agawoo udanego pobytu w szkole guska za album ![]() acelinko pytałaś się mnie kiedyś, czy myśle o powrocie do pracy - powiem Ci że chciałabym bardzo, bo nudno tak w domu ale z drugiej strony te bóle brzucha są dokuczliwe i dużo muszę leżeć więc raczej gin mi już nie da iśc do pracy, zresztą zobaczymy. Mam o tyle dobrze, że mam L4 i pieniążki z tego są |
|
|
|
#4564 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w zeszlym roku na jesieni kupilam sobie sandalki z niemieckiej firmy Tamaris Cytat:
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;27015172]chciałam powiedzieć, że wywołałam album po ponad roku od ślubu...nieźle nie? znaczy fotoksiążkę w sumie bo jak nam fotograf zrobił to była taka mało profejonalna... [/QUOTE] Gdzie wywolalas ta fotoksiazke? Bo ja mam album - wielki, ciezki i w bialej oprawie z tradycyjnym ukladem zdjec- tzn 1zdjecie na stronie. Rodzicom wywolalam duuuzo zdjec i wlozylam w zwykly album. Ale chodzi za mna ciagle ta fotoksiazka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie macie pojecia jaki tu panuje kult jedzenia. To co gotowala babcia i mamusia to najlepsze na swiecie. No i ich przepisy sa swiete - nie daj Boze cos ruszyc. ![]() Smiejemy sie z tego na lekcjach wloskiego bo mamy ostatni rozdzial o jedzeniu wlasnie. I juz 24 maja mam taki maly egzaminek. Ucze sie - jak widac ![]() Cytat:
|
|
#4565 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Wpadlam na chwilke zyczyc wszystkim milego weekendu Cytat:
|
|
#4566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nadrobiłam wszystko Miałam kilkudniowe zaległości. U mnie oki, zarezerwowaliśmy z TŻtem noclegi w Zakopcu na koniec czerwca i choć jeszcze nie załatwiliśmy urlopów to nie możemy się doczekać wyjazdu. Żartujemy sobie, gdzie w tym roku uderzamy, może na świnicę
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
HEJ
![]() co tu tak pusto ?? u Was tez taka fatalna pogoda ??
|
#4568 |
|
Konto usunięte
|
U nas też piękna. Aż za
Kupiliśmy dzisiaj rowerek dla mnie, więc dzień udany. Niestety nie mogliśmy go dzisiaj przetestować, bo głowa mnie potwornie boli i mam ochotę zwinąć się w kulkę i płakać. Aż musiałam wziąć jakieś silne tabletki, które mi neurolog zapisał w razie mocnych bólów. Mam nadzieję, że pomogą
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
cześć. jestem i ja na chwilkę. na poprawę nastroju zaraz wszamam ostatnie wielkanocne jajeczko
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- martoolka ja wykorzystuję ziemniaki, które np zostały z poprzedniego dnia. nie przepadam za odgrzewanymi, chyba że odsmażane, no i po prostu zamiast tych ziemniaków stwarzam coś nowego koniecznie gotowane, przynajmniej wg mojego przepisu ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- ultra u nas było śłicznie cały dzień, po południu się zebrało na burzę i tak jest do teraz, trochę kropiło, burza gdzieś daleko, ale słońca już nie ma i chłodno. magolina dobrze, że już wróciłaś |
|
|
|
#4570 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
xl w twardej oprawie na którą dałam zdjęcie. Dziś pokazaliśmy rodzicom i oczywiście i jedni i drudzy taką chcą koniecznie. Cytat:
|
||
|
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
Cytat:
Dzięki Nie bylon tragedii, ale cieszę się, że juz jestem w domu U nas o dziwo ładna, i w Katowicach też był upał cały dzień Cytat:
Kurczę, mrówki mi się przyplątały Przypomniały sobie Nawet po laptopie mi jedna przed chwilą spacerowała
|
||
|
|
|
#4572 |
|
Konto usunięte
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;27052014]Łączę się w bólu głowy... ciągle ostatnio i dziś też... nie mam solpadeiny i aspiryny a chyba nurofen już nie daje rady... może sen pomoże i jutro nie będzie bolało. masakra![/QUOTE]
Mnie trochę lekarz ochrzanił za branie takich tabletek Mi na ból głowy dawno już sen nie pomógł. Co najwyżej - jak się upierałam, że nie wezmę tabletki - w nocy mnie wybudzał ból głowy tak masaryczny, że płakałam pół nocy ![]() Teraz na szczęście mi prawie przeszło po tych tabletkach co mi zapisał |
|
|
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć,
nie było mnie od wczoraj bo rano wczoraj zaliczyłam fryzjera, potem laryngologa, zakupy i szukaniem z TŻ butów na dzisiaj. A dzisiaj mieliśmy taką rodzinną imprezę i cały dzień było piekło, a jak już się zebraliśmy to straszna burza, aż bałam się wracać, a oczywiście ja musiałam, bo mój mąż się musi napić... wkurzona jestem na maksa, słaby miałam humor i mu wygarnęłam co nieco i wcale mi niestety nie lepiej ![]() ja nie mam pomysłu na dzień mamy, mojej mamusi zrobiłam i wysłałam karteczkę, a teściowej wcale nie mam ochoty nic kupować w ogóle strasznie mnie denerwuje ta kobieta, ale siedzę grzecznie, żeby znowu z siebie ofiary nie zrobiła. Mam dosyć czasami tej rodziny, ale to znowu długa historia o teściowych...
|
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() też się łączę z Wami dziewczyny jeśli chodzi o ból głowy . Chociaż z godzinę temu mnie przestała bolec ... u nas fajna pogoda , jutro tez ma byc ładnie i jedziemy jutro nad zalew ze znajomymi na prażonki ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- certina: tez jak juz kiedys pisalam denerwuje sie czesto na Tz bo on nie odpusci picia ... tak sie nauczyl w akademiku .Wiadomo , ze od czasu do czasu mozna, ale z umiarem
|
#4575 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a za co za solpadeine i aspiryne czy nurofen? Mi też sam sen nie pomaga, jedynie razem z tabletką, ale czasem mam tak, że się budzę znowu z bólem głowy,,, Jakie tabletki dostałaś od lekarza? A tak z innej beczki to Wam powiem, że ostatnie przesyaliśmy kupować wędlinę teraz kupujemy kg schabu i boczku marynujemy w soli, pieprzu, papryce i majeranku i pieczemy w rękawie i mamy super zdrową i pyszną wędlinę na tydzień. Polecam |
|
|
|
|
#4576 |
|
Konto usunięte
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;27052869]a za co za solpadeine i aspiryne czy nurofen?
Mi też sam sen nie pomaga, jedynie razem z tabletką, ale czasem mam tak, że się budzę znowu z bólem głowy,,, Jakie tabletki dostałaś od lekarza? A tak z innej beczki to Wam powiem, że ostatnie przesyaliśmy kupować wędlinę teraz kupujemy kg schabu i boczku marynujemy w soli, pieprzu, papryce i majeranku i pieczemy w rękawie i mamy super zdrową i pyszną wędlinę na tydzień. Polecam[/QUOTE] Za solpadeine, apap i upsarin, które brałam. Akurat nurofen zupełnie na mnie nie działa, aspiryny nie próbowałam. Teraz mam coś takiego jak Divascan do brania trzy razy dziennie (taka dłuższa kuracja, obojętne czy boli czy nie) i na mocne bóle Naproxen (czy coś w ten deseń). Obydwa leki na receptę. Ja się z bólami męczę od prawie 20 lat. Byłam 10 lat temu u lekarza, ale nic konkretnego mi babka nie powiedziała. Tylko na tomografię wysłała i tyle. Teraz lekarz mi wielki wywiad zrobił, przemaglował, przebadał i mam nadzieję, że leczenie poskutkuje. Mówił, że rezonans zrobimy jak się przez jakiś czas nic nie poprawi. Co do wędlinki - też mam ciągle ochotę na coś takiego (jak jeszcze jeździliśmy częściej do teściów, to dostawaliśmy pyszną wędlinę), ale nie mam sprawdzonego przepisu (proszę na pw ) i nie mam jak się zabrać za to...Dzisiaj też stwierdziliśmy z mężem, że trzeba przetrzepać dokładnie nasze książki kucharskie pod kątem pomysłów na letnie obiady i trochę zmienić jadłospis |
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O masz, co ta Twoja teściówka znowu wymyśla? [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;27052869]a za co za solpadeine i aspiryne czy nurofen? Mi też sam sen nie pomaga, jedynie razem z tabletką, ale czasem mam tak, że się budzę znowu z bólem głowy,,, Jakie tabletki dostałaś od lekarza? A tak z innej beczki to Wam powiem, że ostatnie przesyaliśmy kupować wędlinę teraz kupujemy kg schabu i boczku marynujemy w soli, pieprzu, papryce i majeranku i pieczemy w rękawie i mamy super zdrową i pyszną wędlinę na tydzień. Polecam[/QUOTE] Ja niestety też tak mam, że jak się położę z bólem głowy spać, to wstanę z dwa razy wiekszym ![]() Mniam,jakieś konkretne ilości? |
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, mnie też bolała główka. i w ogóle już tak dawno się nie ucięłam nożem, a tu dwa dni temu kroiłam jabłko na pół w rękach-mam centymetrowe rozcięcie w miejscu zgięcia kciuka, które nie chce się jakoś porządnie zasklepić
a do tego gratis na wskazującym tej samej ręki rozcięcie od suszarki do ubrań, tej rozkładanej no nie wiem co się dzieje ![]() był kolega na piwo, za godzinę przyjdzie znów heh, fajnie tak posiedzieć w ciemnościach przed domem, jak jest w miarę nie za zimno, piwko w ręce... ![]() my na razie nie mamy planów na prezent na dzień matki, na razie jutro jedziemy do szwagra na urodziny ech...nie mówiłam wam, ale lecimy do rodziny TŻta na kilka dni. wyobraźcie sobie, że do niemiec najszybciej i właściwie najtaniej wyszedł samolot... pociągiem z czech dwa razy drożej, a chcieliśmy pociągiem, coby widoczki popodziwiać. autobusem ciężko, długo. samochodem trzeba się martwić o drogę, być skupionym itd, nie ta radocha no i lecimy ![]() dziewczyny, mam nietypowe pytanie:potrzebuję ze 3-4 pojemniczki puste, np po kosmetykach typu żel pod prysznic, szampon itd, o max pojemności 100 ml. czy ma któraś? zwrócę koszty wysyłki, mogę coś wysłać z biżu, no nie wiem... potrzebuję do samolotu wziąć |
|
|
|
#4579 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Też własne miałam zasugerować Rossmana, ale nie wiem czy jest u Bezaczka w mieście ....
|
|
|
|
#4581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to jednorazowa potrzeba, trochę mi szkoda kupować miniatur za 20 zł wolę wydać te 5 zł na poczcie i żeby ktoś był też zadowolony ![]() ale wiem, jak nie znajdę do jutra chętnego, to tak będę musiała zrobić idę myć włosy i spać. dobranocek wszystkim ![]() ps na wymiankach pytałam, na razie nikt nie ma
|
||
|
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
bezaczek ja nie pomogę, zawsze szybko pozbywam się pustych opakowań...
a gdzie lecicie i na ile czasu? ja też poproszę jakiś fajny przepis na marynatę ja używam marynaty staropolskiej z papierka ![]() agawoo odpiszę Ci gdzieś indziej
|
|
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz nie dam rady wspinać się na świnicę, ale kilka fajnych miejsc na spacerki mamy. Brakuje nam tylko urlopów ![]() Będziesz musiała z nimi walczyć, my na szczęście nie mieliśmy z mrówkami do czynienia, ale moja babcia miała, ciężko było się ich pozbyć. Ale piekną niedzielę mamy We wtorek mam imieniny i robimy sobie malutką imprezę, ciacho, grill i odpoczynek
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OK
|
|
|
|
|
#4585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też kilka lat temu robiłam rezonans i inne jakieś badania i diagnoza była migrena - dostałam leki takie na 3 msc takie małe różowe tabletki nie pamietam nazwy. Na jakiś czas było lepiej, a ostatnio mega powrót. Naproxen na mnie nie działa niestety szybciej już nurofen super forte czy jakoś tak - ten w kapsułkach. Powinnam sie wybrać ale mam inne rzeczy na glowie. Odnośnie wędliny i marynaty to po prostu pieprz ja biorę kolorowy i sama mielę bo wtedy jest bardziej aromatyczny, papryka słodką mieszam z ostrą, sól i majeranek. Tym wszystkim nacieram i zostawiam na noc, a następnego dnia piekę. Dużo lepsze niż przyprawy z opakowań gdzie mnóstwo jakiś konserwantów i E. Piekę w rękawie godzinkę i poten rozcinam na 15 min i na grzałkę górną zapiekan górę. Czasem do schabiku upycham śliwki suszone ...to jak ktoś lubi na słodko. Ja lubię, ale TŻ nie. |
|
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
a co tu dzisiaj tak pusto? mi fajnie dzień minął, zrobiliśmy też małe zakupy ciuszkowe dla TŻ i jestem bardzo zadowolona, a wieczór przed tv, jutro praca
![]() Guska dziękuję za przepis na marynatę |
|
|
|
#4587 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zaraz Was nadrobię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale i tak K. pobił wszystkich To on Ci na ręce patrzy jak gotujesz? ![]() Cytat:
Było świetnie ![]() Cytat:
Ale niestety, w większości te dziewczyny same są sobie winne. Jak sie zadają z takimi dupkami to co się dziwić.Ale i tak mi ich żal strasznie bo na pewno potrzebuja wsparcia i opieki a tu taki osioł/alkoholik przy nich ![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;27015172]chciałam powiedzieć, że wywołałam album po ponad roku od ślubu...nieźle nie? znaczy fotoksiążkę w sumie bo jak nam fotograf zrobił to była taka mało profejonalna... [/QUOTE]![]() Cytat:
u mnie było pięknie Cytat:
|
|
#4588 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj, ale tu puściutko ostatnimi czasy
![]() Cytat:
nie tylko siedzieć im na głowie. a że 6 dni, to podręczny starczy.Cytat:
ale jaki śliczny zapach miał ten żel, nie mogę odżałować. tylko jeden chyba w życiu mi się bardziej podobał no i podejrzewam albo ta substancja zapachowa mnie uczuliła, albo wyciąg z tej rośliny.ale jutro pojedziemy do miasta, to kupię sobie kilka miniatur i przeleję do czegoś, co nie musi być szczelne stojąc w domu. i tyle, po problemie ![]() u szwagra było spokojnie, całkiem w porządku. burza chodziła dookoła, dosłownie. najpierw grzmiało od jednej strony, a potem od przeciwnej, nie mogliśmy się nadziwić ![]()
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2011-05-22 o 23:46 |
||
|
|
|
#4589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dziwne, ale nigdy tam nie byłam ![]() Ja jeszcze nie wiem czy gdzies pojedziemy, zastanawiałam się może nad Żywcem? Była któraś tam kiedyś? Bo nie chciałabym jakoś daleko jechać, a Żywiec jest tak akurat ![]() Cytat:
dobrze, że tabletki pomagają ![]() bezaczku, ja kiedyś w rossmanie widziałam takie puste pojemniczki teraz zaczyna sie, sezon na takie bajery, na pewno gdzieś znajdziesz ![]() Ja po weekendzie w szkole ... i w sobote i w niedzielę był upał, stopy i kolana mi spuchły straszliwie no ale cóż, trzeba się przyzwyczajać ![]() jeszcze tydzień pracy i więcej luzu będzie |
||
|
|
|
#4590 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć, a ja się witam i do pracy zmykam
oby ten dzień szybko przeleciał bo szykuje się kolejny bardzo ciepły dzień i chciałabym późne popołudnie spędzić w domu![]() miłego dnia wszystkim
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

no i ta dziewczyna się popłakała, bo nie miał po nią kto przyjechać i musiała iśc na busa prosto po szpitalu i tłuc się busem do domu ponad 30 km
I prawdopodobnie tego nie zrobię, bo mi się nasze foty w ogóle nie podobają. No i staram się myślami nie wracać do dnia ślubu przez pewne sytuacje. Więc nic mnie nie ciągnie do wywoływania...
ale na szczęście nie ma tragedii. Od wczoraj leżałam na jednej sali z dziewczyną, bardzo sympatyczną, ona dzisiaj wyszła więc ja jestem sama i mam luz

no nie wiem co się dzieje
Albo w wersji trochę bardziej czasochłonnej (ale tylko trochę) - z warzywami na patelnię i koncentratem pomidorowym. Zamiast kurczaka używam czasem mielonego