|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Mattal a może nie wylewaj tego mleczka które odciągasz w takiej sytuacji jak teraz byłoby bardzo przydatne.
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że wreszcie się laktacja ustabilizowała... ![]() Ja się zastrzelę po prostu ![]() Jak nie urok, to sraczka, jak mawia moja mama
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Mattal spokojnie wszystko się musi ułożyć. Powiem szczerze że zaskoczyłaś mnie tym jak napisałaś kiedyś że mleko które odciągasz je za chude. Pamiętam że ja odciągałam po 30 ml i wcale mi to do głowy nie przyszło. (prawie nic nie czytałam na ten temat, byłam trochę jak ślepy w tunelu a czasem tak jest lepiej) Dziecko się nasyci tym pokarmem jaki mu podasz a widać że ten Twój Edzik głodomor. Może zwiększyła mu się potrzebna dawka mleczka już mniej się męczy przy piciu z cycka i ma większe potrzeby.
Jesteś dzielna, jesteś dobrą mamą i dasz radę. A skąd pewność że się nie najadł może nasycenie do niego za chwilkę przyjdzie może troszkę odczekaj.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-05-21 o 20:33 |
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba by już pokazał, że się nasycił, nie? Zwykle 15-25 minut karmiłam i był najedzony. We wtorek ma być położna, mam nadzieję, że coś poradzi ![]() A teraz znów nie chce spać ![]() Tż go usypia, a ja jem, żeby mieć siłę...
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Mattal a może oprócz jedzenia wieczorem ma też ochotę być dłużej blisko cycusia. Może dlatego tak długo.
Mam nadzieję że nie irytuję Cię moim pisaniem, moim celem nie jest się wymądrzać. Powodzenia
|
#816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd wiedziałaś że zachorował biedaczek, miał jakieś objawy ?? co do ubierania, też jakoś tendencję mam do zbyt ciepłych ciuchów no i też mnie już brodawki nie bolą więc cieszę się razem z Tobą ![]() Cytat:
czasem lubi sobie pocyckać po prostu ![]() moja mała wieczorem też robi sobie maraton, poza tym piersi nie da się opróżnić .... mleko napływa w czasie ssania też (ja np czuję takie mrówki, prąd przepływający ) nie smutasuj się ![]() jeśli mały potrzebuje więcej to jak go będziesz przystawiać często to laktacja sama się dostosuje ... |
||
|
|
|
#817 |
|
Rozeznanie
|
Jak leżeliśmy w szpitalu po porodzie to jedna z lekarek zleciła posiew moczu bo stwierdziła,że ma nieprzyjemny zapach no i okazało się,że miał e.coli. poza tym objawów żadnych.
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka Nie denerwuje, cieszę się, że starasz się pomóc. Bo ja tu mam poważny kryzys
![]() mamaoptymistka, andziot Nie sądzę, żeby chodziło o bliskość... On się strasznie zaczął denerwować podczas jedzenia. Strzelał mi z cycka (brał do buzi i po chwili zaczynał się rzucać) i w ogóle. Więc brałam go do odbicia i przystawiałam znowu. Łapał, jakby tydzień nie jadł ![]() Jak już nic nie chciało lecieć, to odciągnęłam laktatorem może z 5ml, a potem z drugiego U trochę - wypił do końca. Więc go przystawiłam do drugiego U... Zaczął bardzo zachłannie jeść - kolejne 20 minut. U zrobił się oklapły i miękki, a Edzik zasnął. Teraz budzi się co 15 minut i marudzi. Już nie mam pomysłu co z nim zrobić
|
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
matall - to może zze stresu Kochana, pokarm Ci sie "kurczył', spokojnie - pij dużo, opanujesz pokarm i bardzo mi przykro, że tak z Edzikiem jest - wiem, że sie powtarzam wybacz.
Catia - witaj w klubie dzieciaczków po infekcji dróg moczowych, tzn bakterii w moczu. my też byliśmy w szpitalu z tego powodu. tylko ja to zauwazyłam, że jemu się chyba wróciła żółtaczka po opuszczeniu kliniki położniczej, bo zrobił się bardzo ospały i dziwnego koloru nabrał - łącznie z białkami w oczkach. przyjeli nas na oddział ze względu na nawro żółtaczki (bilirubina skoczyła do góry), a potem okazało się, że powodem tego była bakteria w moczu. domyślili się, że może mieć, bo ja miałam infekcje dróg moczowych w IIi trymestrze. ja dzisiaj znowu myślałam że oszaleję - andziotku - może coś mądrego poradzisz (oprócz spokoju panikującej mamie). otóż oprócz kupek czystko wodnistych jakie dzisiaj mały robił - było ich 5 (tak myśle, bo ostatnia już miała jakies mikroskopijne grudki), to mi zwymiotował . cały dzień mu się jakby "ulewało", ale po karmieniu o 16.00 normlanie zwymiotował. ale przypuszczam, że to moja wina, bo po jedzeniu (z UU i z butli ciągnął moje odciągnięte mleko a nie mm) nie wzięłam go do odbijania i połozyłam na plecki. aha - dałam mu po jedzeniu 2 kropekli (zamiast 1 na razie nie wpycham w niego nie wiadomo ile, boję się powtórki, ale zaraz po tej akcji obudził się po godzinie głodny i teraz dopiero położyłam go po ... 30ml mm no i coś z UU pociągnąl ale minimalnie.nie wiem czy dobrze, boje się znowu nawrotu bilirubiny. musze mu mocz dac do badania w przyszłym tygodniu. ale mocz wychodzi mu super, dopiero posiew wykazał bakterie, a posiew mam za 2 tyg robic dopiero ja się zalamię. chodzę i oglądam go z każdej strony, wciskam mu palec w czoło i patrze czy zostaje żółty odcisk (oczywiście widze że zostaje). ciałko ma czerwone. oszaleje. |
|
|
|
#820 |
|
Rozeznanie
|
Mamy pierwszy sukces w karmieniu. Za nami 3 karmienia tylko i wyłącznie piersią
po których Julianek zasypia i śpi ok. 3h. Nie jest niespokojny, nie płacze, nie ssie piąstek. Pieluchy ciężkie i kupa też była więc jestem prawie pewna, że w końcu piersi produkują tyle, że się najada Oby tak dalej. Cały czas walczę po karmieniu z laktatorem, teraz tylko w nocy sobie odpuszczam i piję 4 herbatki na laktację Herbapolu dziennie i czekam aż przyjdą herbatki Bocianek z allegro. Do tego piję duuuużo wody mineralnej. matallewar a może Edzik nie opróżniał piersi do końca i dlatego one teraz mniej mleka naprodukowały? Dokarmiliście wczoraj MM? I jak dziś sytuacja? ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- moniqac jeśli chodzi o jedzenie to ja też jem prawie wszystko. Ze słodyczy tylko biszkopty, z nabiału wszystko, mięsa tylko pieczone lub gotowane, z przypraw sól pieprz, warzywko eko, oregano i majeranek (to mi Pani doradca laktacyjny doradziła, że te zioła można). Z owoców świeżych gruszka, banan, winogrona kilka sztuk, warzywa wszystkie oprócz wzdymających a na surowo sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka, koperek. Pieczywo tylko ciemne. Z picia rano ricore z mlekiem, herbatki na laktację, melisa, kompot z jabłek, woda mineralna i raz piłam gerberka z wodą. I podjadam ziarna słonecznika, dyni i kilka migdałów. Na razie odpukać Julkowi wszystko "smakuje" i nie ma problemów z brzuszkiem. Na początku jadłam tak jak kazały położne w szpitalu, czyli prawie nic i non stop bolała mnie głowa i kilka razy czułam, że jestem bliska tego by zemdleć. I stwierdziłam, że jem inaczej i w razie potrzeby będę dietę zmieniała i wykluczała produkty.
|
|
#821 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas maly sukces w spaniu
O 23 Pepe wypil 80 ml mojego mleka z butli i spal do 3.30, potem 70 ml mm i spalismy do 7 rano ![]() O 4 rano odciagnelamm pokarm i o 7 dostal nastepna butle mojego. Teraz spia z TZ w naszym lozku a ja dalej jade z laktatorem.Takie noce, to my mozemy miec |
|
|
|
#822 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam okazję wczoraj sprawdzić na Julku. Wyssał obie piersi, potem jeszcze odciągnęłam trochę laktatorem no i mały nam się przesiusiał więc było przewijanie i oczywiście się rozbudził i był marudny, zaryzykowałam i przystawiłam do cyca, ciumkał dużo, połykał malutko, bo nie miał już czego ale to go uspokoiło i szybko zasnął dalej ![]() a mleko napływa, widzę jak pracuję laktatorem, że kończę pierś i już nic nie leci a potem jak za kilka minut do niej wracam to tryska mlekiem ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
bardzo się cieszę, wiem jak takie sukcesy cieszą Ja już po rundce z laktatorem i moi panowie też razem śpią w łóżku a ja zdążyłam już im zrobić sesję zdjęciową i nakręcić filmik
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Witam !
Gabrynia spała dziś od 20 do 3 ![]() moniqac co do żółtaczki to nie pomogę, bo nie widzę Szymka, też ciągle Gabi naciskałam i dla mnie była ciągle żółta ![]() co do wymiotów - to każdemu dziecku może się zdarzyć i ja bym aż tak bardzo się nie przejmowała, bo może za dużo zjadł, może przez to że mu się nie odbiło .... jeśli to jednorazowo, kupki robi, sika, gorączki nie ma, to nie martw się kochana, jeszcze nie raz Ci zwymiotuje pewnie .... caffelate05 ta herbatka z Herbapolu działa ??? da się wypić ??? a czemu akurat Bocianka zamówiłaś ??? ja słyszałam że z Humany działa, ale nie mogę jej dostać .... z Hippa na mnie nie działała przy Zosi ... anulinka ![]() też pamiętam jak w nocy wstawałam jak wszyscy spali tylko po to żeby odciągnąć mleko ... budzik sobie ustawiałam i co 4h do laktatora się przyssawałam ....
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-05-22 o 09:38 |
|
|
|
#824 |
|
Moderatoreska
|
Dziewczyny współczuję Wam tych przebojów z dzieciaczkami, mam nadzieję i trzymam kciuki aby szybko minęły
![]() Moniqac nie przejmuj się tym chluśnięciem jeśli nie zdarza się zbyt często. Moim chłopcom jak się nie chce odbic po jedzeniu i ich położę to później też im się zdarzy właśnie takie chluśnięcie, a ulewanie u nas to standard, no chyba że sie odbije to nic się nie dzieje, ale nie zawsze chce się odbić mimo że trzymam ich dość długo. U nas dziś jak zwykle nudna niedziela, jak wiecie nie lubię tego dnia. Anulinka cieszę się z tobą z małego sukcesu, oby tak dalej
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
caffe Nie, w końcu zasnął zanim tż wrócił.
Dziś już normalnie... Czyli to był pewnie stres + zmęczenie. andziot Ja piję humanę. Nie wiem, czy działa, ale jest smaczna ![]() U nas dziś ciężka noc, ale był tż, więc sporo pomógł ![]() I z brzuchem małego co raz lepiej...
|
|
#826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czesc u nas tak samo, mimo ze dlugo 3mam to mala nie odbije za kazxdym razem, bo juz zasypia na dobre, a potem zdarza sie jej ulać.. dzis mamy z nia sajgon zasnela dopiero teraz od 7:00 |
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie żeś kupiła dobra kobieto ??????
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- violisia Gabrynię też mi trudno odbić .... już różnych pozycji próbuję i czasem nic nie pomaga, a widzę że coś ją gniecie ... na szczęście nie ulewa jej się już ... dziewczyny położone spać ![]() idę poleniuchować
|
|
|
|
#828 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dzięki za dobre słowo
Podjęliśmy decyzję o zakupie laktatora elektrycznego z medeli. Teraz mam ręczny, ale pompowanie zajmuje mi dużo czasu. A taki laktator na allegro to równowartość 6 puszek mm, a wiadomo, że mleko matki o wiele lepsze. Zresztą od wczoraj zaczęłam uaktywniać się zawodowo ( nie krzyczcie, że jestem wyrodną matką ), więc na pewno ułatwi nam to życie.Pepe potrzebuje coraz więcej mleka, a ja nie chcę dawać mu więcej niż 2 porcji mm na dobę. andziot, ja herbatkę z humany zamówiłam sobie w aptece, ale w pt, jak byliśmy na zakupach widziałam takie same w realu i to 4 zł tańsze. Pepe od 10 nie śpi, ale wolę, aby w dzień czuwał, a w nocy spał, a nie na odwrót ![]() Ja mam taki pas poporodowy http://allegro.pl/poporodowy-pas-brz...606902631.html , nie noszę go jednak jeszcze, bo czuję ranę na brzuchu, a po drugie muszę wymienić na większy ( mój TŻ przywiózł mi optymistycznie ;D rozmiar S, a ja muszę mieć M czy nawet L ). A tak w ogóle, to zostało mi do zrzucenia po ciąży jeszcze 3,5 - 4 kg Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-05-22 o 12:39 |
|
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Wy tez nie macie na nic czasu? Od tyg zbieram sie, zeby cos tu napisac, nie mam kiedy umyc zebow, nogi gole o 6.30, jak to wszystko ogarnac???
|
|
|
|
#831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj odpukać, wstałam o 7, faceci spali , to nawet manicure sobie zrobiłam ( po południu może pedicure zdołam ), byłam już w kościele i ponad 2 godziny poświęciłam na odciąganie mleka, więc nie jest źleJutro ma przyjść położna, to będę sprzątała przed wizytą. |
|
|
|
|
#832 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
andziot w DOZ
![]() mimbi Ja nóg nie golę A co do wagi... Ja mam już 65,5 kg ![]() A przed ciążą miała 68 kg ![]() Ale to przez tą dietę... ![]() No i stres
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-05-22 o 13:57 |
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Niech mi ktos powie, czemu w zadnym markecie w promocji nie ma mleka nr 1, tylko wszystkie promocje sa od 2??? Ja juz nie wymagam konkretnie tego Hippa co mala pije, moze byc Bebilon albo cos innego, tylko kurna chata, wszedzie znizki od 2, jakby dzieci nie pily w ogole jedynek?
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem ile ważę,
ile już zrzuciłam, ile mi zostało, ale wiem, że nie mieszczę się w ciuchy ...... tzn w spodnie żadne i spódniczki, bluzki są ok ... ja z Zosią nie miałam na nic czasu, jak stęknęła tylko to ja już miałam stracha że się budzi i o matko co to będzie .... ![]() teraz jakoś spokojniej podchodzę do wszystkiego ... ale dziecko uczy też robienia wszystkiego szybko i sprawnie ![]() z czasem robiłam wszystko dwa razy krócej
|
|
|
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja na Odchowalni
Dzisiaj w końcu wróciliśmy do domku i w końcu moje dziecie mogło dostac mm i zasnac - 4 dni na głodzie, 24 h na piersi, dziecko wymeczone, ja zmasakrowana, głodna, nawet do toalety biegałam - koszmar To jest nastawienie polskich szpitali na karmienie piersią - za wszelką cenę .Jak się ogranę napiszę coś więcej, buziam
|
|
#837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ordynator oddziału noworodków postanowiła udowodnić mnie ( i swoim położnym ), że przystawi Pepe do mojej piersi. Po pół godzinie walki udało się, a ja do dzisiaj mam "zmasakrowaną" lewą pierś i odciągam z niej 20% całości odciągniętego mleka. Zresztą cały pobyt w szpitalu ( już po porodzie ) słyszałam od położnych, że sobie nie radzę z dzieckiem. Byłam naprawdę krok od deprechy poporodowej i sporo łez w szpitalu wylałam. W domu wszystko wróciło do normy, karmię swoim mlekiem ( w większości ), cóż z tego, że odciągniętym.
|
|
|
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
Mimbi ja rzadko piszę, bo jak mam już chwilę wolnego wolę posiedzieć z mężem lub po prostu się przespać,
Dziewczonka WITAJ ! dobrze że już w domku, odpocznij i dojdź do siebie Co do wagi to mam nadzieję że jeszcze coś ze mnie zejdzie, bo ja nadal 9 na plusie a było 22. Ale dziś zauważyłam rozstępy u dołu brzucha takie różowe masakra, kupiłam już na allegro Mustele regenerującą, macie jeszcze jakieś pomysły na nie, ale może już coś tańszego? Ćwiczycie już? Ja tylko Kegla i spinam pośladki na spacerze, czekam aż skończy się 6 tydzień. Pola śpi, popołudniu jej to ciężko przychodzi, ale mąż z anielską cierpliwością ją tula i mu się udaje. Ja dziś przespałąm się w trakcie F1 i jest mi bosko ![]() Jutro rano znowu próbujemy łapać mocz, trzymajcie kciuki !!
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ale upał dzisiaj co? Ja wyspana, nawet przespana, bo Hania spała od 22 do 4 rano...a potem od 4:20 do 8. I teraz też posypia po karmieniach.
Dziewczonka- witaj! Ja też miałam przebije z karmieniem piersią w szpitalu i chciałam stamtąd uciec. Będziesz karmić mm czy cycem? My jesteśmy tylko na mm, nie miałam pokarmu. atiz- ja też myślę o zakupie żelu regenerującego musteli po porodzie, zauważyłam kilka czerwonych rozstępów na brzuchu, chyba ze 4, których nie widziałam w ciąży,albo się dopiero pojawiły. W aukcji jest napisane żeby nie stosować na blizny po cesarce,ale chyba jak będę smarować wyżej, a blizny nie,to mogę tego używać? Może dziewczyny po cc też doradzą coś? matall współczuję problemów z karmieniem... a ile zamierzasz karmić piersia w ogóle?Tzn. jak to sobie zaplanowałaś?Bo mówisz że jak skończysz karmienie to się najesz ![]() Ja też nie ćwiczę jeszcze...gdzieś wyczytałam że po cc trzeba czekać 3 msce zanim się do fitness klubu zapiszę...Słyszałyście coś takiego? Mary_poziomkowa, Ty od kiedy masz pozwolenie od lekarza na fitness? |
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka, anulinka I dlatego się cieszę, że w moim szpitalu zachęcają do karmienia piersią, ale nie zmuszają i jak dziecko głodne, to dają mm.
Nie mówię - zachęcają aktywnie, ale jeśli mama nie ma pokarmu, to nie robią problemu. Spice Myślę, że pół roku - potem można wprowadzać inne produkty. Ale zobaczymy jak to będzie. Mam nadzieję, że z czasem i ja będę rozszerzać moją dietę, bo układ trawienny małego będzie lepiej działał. Na razie to tylko 17 dni, może się jeszcze wykształci i będzie trawił więcej rzeczy ![]() W ogóle moje dziecko ma problemy z uśnięciem w dzień... Zasypia na 15 minut i się rozbudza i tak przez 3 h, a potem głodny i powtórka z rozrywki. Śpi na spacerach i ze zmęczenia (np. teraz, bo od 12 nie spał). Ja nie wiem jak sobie dam z tym radę jak tż wróci do pracy. Po prostu nic nie będę mogła zrobić! Może powinnam pomyśleć o chuście? Byłam im przeciwna, ale inaczej nie dam rady nawet zjeść... Dziewczyny, a jak ubieracie maluszki w taką pogodę? Edzik obecnie leży w bodziaku z krótkim rękawem i skarpetkach (takie podkolanówki ma). Przykryty pieluchą flanelową. Ale na spacer zakładam mu spodenki i koszulkę z długim rękawem jeszcze. No i flanelka do przykrycia... Mam problem z tym ubieraniem. Może on nie może zasnąć, bo mu po prostu za ciepło?? Jest jakieś 26 stopni...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-05-22 o 18:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

. cały dzień mu się jakby "ulewało", ale po karmieniu o 16.00 normlanie zwymiotował. ale przypuszczam, że to moja wina, bo po jedzeniu (z UU i z butli ciągnął moje odciągnięte mleko a nie mm) nie wzięłam go do odbijania i połozyłam na plecki. aha - dałam mu po jedzeniu 2 kropekli (zamiast 1
po których Julianek zasypia i śpi ok. 3h. Nie jest niespokojny, nie płacze, nie ssie piąstek. Pieluchy ciężkie i kupa też była więc jestem prawie pewna, że w końcu piersi produkują tyle, że się najada 
a ja dalej jade z laktatorem.
miałam okazję wczoraj sprawdzić na Julku. Wyssał obie piersi, potem jeszcze odciągnęłam trochę laktatorem no i mały nam się przesiusiał więc było przewijanie i oczywiście się rozbudził i był marudny, zaryzykowałam i przystawiłam do cyca, ciumkał dużo, połykał malutko, bo nie miał już czego ale to go uspokoiło i szybko zasnął dalej 

To jest nastawienie polskich szpitali na karmienie piersią - za wszelką cenę
Czekamy na Ciebie fasolko
Ordynator oddziału noworodków postanowiła udowodnić mnie ( i swoim położnym ), że przystawi Pepe do mojej piersi. Po pół godzinie walki udało się, a ja do dzisiaj mam "zmasakrowaną" lewą pierś i odciągam z niej 20% całości odciągniętego mleka. Zresztą cały pobyt w szpitalu ( już po porodzie ) słyszałam od położnych, że sobie nie radzę z dzieckiem. Byłam naprawdę krok od deprechy poporodowej i sporo łez w szpitalu wylałam. W domu wszystko wróciło do normy, karmię swoim mlekiem ( w większości ), cóż z tego, że odciągniętym.