|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
a dzisiaj powtórzyłam to samo z TZ a du.pka rośnie![]() dzisiejsza noc na pewno będzie lepsza zobaczysz też mam ten kocyk i dopiero kilka dni temu odkryłam że ten obrazek na nim szeleści haha a używam go codziennie ![]() moja usnęła dziś przed 20 ciekawe o której się obudzi bo zazwyczaj zasypia grubo po 21 ![]() diatoma też poluje na taki do 18kg no i masz już z głowy - super!!! ja mam na oku jeden ale jakoś nie mogę się zdecydować czy go już zamówić czy poczekać jeszcze parę dni. narazie go obserwuje bo jest licytacja![]() a myślę że taki do 18 kg chyba posłuży dość długo czy to do karmienia czy potem do oglądania bajek, czytania książeczek. dziecko będzie wiedziało że ma swoje krzesełko i należy tylko do niego. chyba to dobra inwestycja ![]() bo ja się zastanawiałam nad takim do 9kg ale TZ mówi że mało stabilnie wyglądają no i zgłupiałam, nie widziałam na żywo więc nie mam porównania żadnego. no ale może w końcu coś upoluję i mam nadzieję że moja panna będzie zadowolona z zakupu bo jak czasami ją posadzę w foteliku samochodowym dosłownie na kilka minut bo muszę coś zrobić pilnie to wcale nie chce w nim siedzieć i się drze a niby wszystko widzi Harrods jejku jaki on piękny!!!!!!! normalnie jak z obrazka tity Leoś też uroczy!!!! moja dama mało tego że ma dwie brody, to już takie wałeczki jej się robią wszędzie. nóżki to wyglądają jak szynka przygotowana do pieczenia powiązana sznurkiem takie baleroniki ma
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-21 o 22:07 |
|
|
|
|
#4622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też pulpecik z niego, a taki był drobiutki jak się urodził....![]() Kurczę, trzeci dzień mnie jajnik napiernicza i podbrzusze boli...chyba @ powoli się zbliża...chociaż przy takiej częstotliwości karmienia to aż dziwne :P |
||
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
około 12-13 zeta za czteropak współczuję tity-wiem,n ze za wcześnie, ale jak moja w ogóle nie lubi leżeć na brzuszku, to jak się ma na te plecki zacząć kiedyś przewracać
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-21 o 22:24 |
|
|
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
ego wspolczuje bol kregoslupa moze jakies masaże by pomogly ?? natka ja kupilam w tesco ostatnio 186 sztk pampersow za 99zl tity harrods montii wspolczuje rachunkowosci ja na wydziale humanistycznym mialam m.in statystyke jak sie pozniej okazalo przerabialismy to co moja kolezanka na ekonomicznej iza wspolczuje miejmy nadzieje ze jutro bedzie lepsza atmosfera moja corcia ma pyzate policzki i po 2 faldki na nozkach ale jest raczej szczupla wydaje mi sie wazy 5600g ma 10 tyg.Dzis kuzyn przyjechal zaprosic nas na swoje wesele w lipcu moja siostra ma w czerwcu ale ze wzgledu na mala idziemy tylko do kosiciola darujemy sobie imprezy bo i tak za wiele z nich nie skorzystamy spokojnej nocki
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-05-21 o 22:37 |
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
czesc Wam!
pierwszy raz weszlam na ten watek, patrze i jestem pierwsza na liscie mialam rodzic w marcu, a urodzilam w grudniu bylo zle, nawet tragicznie, ale jzu wychodzimy na prostaEmilka dzisiaj konczy 5 miesiecy i wazy troszke ponad 4 kg jest na etapie dziecka 3miesiecznego, ale walczy walczy to silna kobieta![]() wczoraj sama sie przekrecila z brzuszka na plecy i sie znastanawiam czy to byl przypadek czy faktycznie tak chciala postaram sie pisac czesciej, trzymajcie sie
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4627 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ptysza, super, że się odezwałaś i że córcia rośnie zdrowo, trzymam za nią kciuki!
Harrods, laseczkaa, przystojniaki z waszych synków Harrods ale Twój synek ma czuprynę! Cytat:
i tak chciałam szczepić troszkę później, nie od razu w 6 tygodniu, więc to akurat by mnie cieszyło, że nie będą mi głowy ze szczepieniami suszyć ![]() laseczkaa, ja też 5 tydzień po porodzie, od razu po zeszło mi prawie 11 kg ale teraz te 3 nadprogramowe nie chce ruszyć i widać to po biodrach, ale to ledwie miesiąc, także spokojnie! Cytat:
no faktycznie, nasraneCytat:
aaa, i dostałam smsa od ady, jej mały skończył miesiąc wczoraj, waży 5kg, także lekarz myślał, że dokarmia i powiedział jej, że jeśli naprawdę na samej piersi jest to gratuluje, bo ma pani wyjątkowy pokarm, jedyny problem to to, że codziennie o 4 rano przez 2 godziny męczą się z brzuszkiem, więc chyba będzie musiała odstawić cukry, ale cóż, trzeba się poświęcić
|
|||
|
|
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Twojej dzielnej córeczki. Emilki to silne kobiety są.prunelle-dzięki
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-21 o 22:56 |
||
|
|
|
#4629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja ma dzis 7 tygodni i wazy jakos 5250g i jest szczuplutka :P tzn tak mi sie wydaje:P Cytat:
![]() Nie jest pulpecikiem, ale malym slodkim przystojniakiem ![]() Zyjesz ![]() ![]() Zdrowiej nam ![]() Moja Lenka z dzisiaj radosny dzieciaczek. Lezala na brzuszku z 15 minut i podnosila glowke ile wlezie .Wypad na skalki i nad jeziorko sie udal . Oboje z TZtem mamy spalone rmionka. Kupilam dzis krem na sloneczko dla malej.
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
piękna w tej sukience i jakie oczka ma jasnoniebieskie i grzywę jaka
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
traicionera nie mam pojecia do kiedy byla/jest ta promocja bo to tż kupowal jakos przed wyjazdem
tajka śliczna córunia i jak glowke wysoko trzyma
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
trochę mojej kluchy
miałam wstawić fotkę ze sobą, ale się kapnęłam podczas robienia zdjęć, ze jestem nieumalowana, wiec wam daruje moja facjatę na razie ![]() malej się zaczęły brwi przyciemniać
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-25 o 12:49 |
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
traicionera
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
moja pyza kochana
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
klade sie bo jutro bede nieprzytomna
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
a o której wstajesz?
ja to zawsze do południa, chyba, ze gdzieś trzeba wyjść wcześniej
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wstawiam jeszcze zdjęcia z wczorajszej sesji To drugie to wstęp przed przwfiknięciem się na plecki ![]() Ale dzisiaj dał pospać mamusi. 22-5.50, zjadł, popuszczał bączki i śpi dalej z tatusiem
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-05-22 o 07:18 |
||
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
moje dziecko spało od 20 do 5 rano !9 godzin no potem tylko od 6 do 7 i w ogóle nie moczy pampersa w nocy, tż się smieje,że taki 'stary maleńki' z niego, nie sika i śpi no ale zobaczymy jak będzie później,chociaż on tak śpi długo od ok 5-6 dni...a zauważyłam ,że od kilku dni mam inny pokarm, taki biaaały, gęsty jak mleko skondensowane do kawki strasznie tłusty,butelki kiedys mogłam przelać wrzątkiem teraz muszę myć dokładnie, kożuch się robi a wcześniej nie... może jest bardziej sycące dlatego tak śpi?Tajka ależ ślicznotka z Twojej córki ! traicionera Nadunia przesłodka Tity ależ pocieszny synek, przystojniaka
|
#4640 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ale macie sliczne dzieciaczki
kurcze nie spodziewalam sie ze tak wczesnie mozna soki podawac Cytat:
Cytat:
Cytat:
czesc ptysza fajnie zze sie odezwalas, dobrze ze juz sie pozbylas problemow, trzymajcie sie |
|||
|
|
|
#4641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ptysza zaglądaj do nas częściej i wstaw nam zdjęcia
![]() tajka, traicionera śliczne macie dziewczynki ![]() Cytat:
![]() a za adę trzymam kciuki, żeby te kolki minęły ![]() Cytat:
![]() muszę mojemu kupić taki kapelutek, bo tż się takie podobają ![]() ale macie fajnie z tym spaniem, chociaż dziś nie narzekam, poszedł spać o 21:30 wstał o 2:30 na jedzonko potem pospał do 6 i potem do 8, teraz leży w łózeczku, chyba pierwszy raz tak sam i sobie oglądał świat ale już stęka, muszę iść
|
||
|
|
|
#4642 |
|
Wtajemniczenie
|
Ego a w tym faschion outlet u was to jest cos dla dizeci sensownego??
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
tajka,traicionera ale księżniczki,hohoho!
Tity słodziak ![]() Nie ma co...mamy piękne dzieciaczki ![]() Ptysza buziaki dla Emilci! Dzielna dziewczynka ![]() Ja też wstawię kilka zdjęc Mai z dzisiejszej porannej drzemki... myślałam,że ją zjem!
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
ale się zdjęć posypało wszystkie macie cudne dzieciaczki Cytat:
moja tez dzisiaj nie zmoczyła pampersa ![]() chyba się zmówili
|
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maja naprawde slodka Dziekujemy ![]() Cytat:
Ale dluuugo Fabianek pospal hyba pobil rekord;pMoja Lenusia poszla spac jakos 21 i wstala o 4.15 zjadla, tz zmienil pampersa i zasnela i pospala do 8 , wiec nie jest zle. Ponad 7h kolejny dzien z rzedu![]() Cytat:
![]() On wyglada na silnego faceta;p ![]() Cytat:
a mamuska ma sliczne usta![]() Tylko jak ma dobry humor hehe Dziekowac;p
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
piękne dzieciątka dziewczyny!
super ten kapelusz Leosia ![]() znikamy zaraz do rodziców na grilla
|
|
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny śliczne dzieciaczki
Tity a skąd ten kapelusik ? Jest super
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, H&M
Fajny bo mu w oczy nie świeci jak go w nosidełku noszę ![]() Cytat:
Byliśmy właśnie na działce, poprzycinałam trochę tuje, bo zaczęły żółknąć A mąż połaził z małym w nosidle, a mały poszedł spać Teraz bryka na macie.A meszki tną jak cholera....cała w placki jestem, dobrze, że małego nie pogryzły. Kurczę już byśmy chcieli mieć sesję za sobą. A tak znowu tydzień bez małego, albo nie można wyjść na cały dzień bo trzeba projekty robić i się uczyć. No ale miesiąc jeszcze i nad jezioro
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
u nas noc jak zwykle przespana od 21;30 do 7 ![]() montii ja tez zauwazylam zmiane w moim mleku i wlasnie ten kożuch sie robi tity czarna u nas dzis ukrop tż wraca 27.05 juz sie nie moge doczekac
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

a dzisiaj powtórzyłam to samo z TZ 

wspolczuje miejmy nadzieje ze jutro bedzie lepsza atmosfera

dla Twojej dzielnej córeczki. Emilki to silne kobiety są.

moje dziecko spało od 20 do 5 rano !