Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-22, 08:49   #1201
ibyza
Wtajemniczenie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

vesna
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 08:53   #1202
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Hej kobitki!!

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
PS. Zapomniałam Wam powiedzieć, że jutro będę miała najprawdopodobniej okazję pogadać na żywo z tą stylistką,
koniecznie zdaj nam tu relację

chatka - rozumiem, że sie czepiasz błędów na zaproszeniach. My jak robiliśmy nasze zaproszenia, to chyba kilka dni szukaliśmy ciekawej czcionki, która miałaby polskie znaki i znaleźliśmy, więc to chyba nie jest problem, no ale inne niedociągnięcia o których piszesz, to dla mnie tak jakby brak szacunku

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Mhmmmmmm Kosmetyczka No dobrze, to mów Nam tutaj jakie zabiegi MUSZĄ zostać odbębnione przed ślubem
o popieram!! Niech nam się tu ekspertka wypowie. Ja jestem pewna co do oczyszczania, zresztą raz na jakiś czas ten zabieg uskuteczniam. Po prostu przy tempie mojego życia, stresie w pracy moja cera wyglądałaby jak krowi placek

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość

dzień dobry!!!
dziewczynki proszę dziś o trzymanie kciuków
idziemy z Tż-tem na spotkanie z Dominikaninem, który wstępnie zgodził się udzielić nam ślubu, ale nie wiadomo , czy termin jest wolny, dziś się dowiemy....mam nadzieję, że się uda.
się trzymają... a czy u Dominikanów nie jest tak, że trzeba się udzielać w jakiś wspólnotach/kołach, ogólnie życiu kościoła, żeby móc wziąć u nich ślub?? tak gdzies czytałam...więc tym bardziej trzymam kciuki

co do wieczorów kawalerski/panieński - ja nie wyobrazam sobie, że miałoby ich nie być. Mój tż już pół roku temu zaplanował sobie z kumplem, który ma ślub w kwietniu, przed nami, że zorganizują sobie wspólny wieczór kawalerski na Ukrainie Boję się trochę tego, bo wiadomo jakie są ukrainki, jak się zachowują i ubierają...one tam są nastawione na szukanie mężów (wiem od koleżanki po ukrainistyce) Ale ufam swojemu Tż więc na pewno mu nie zabronię tego wyjazdu. Problem w tym, że nie ufam temu kumplowi

a wieczór panieński - moje baby na pewno mi nie darują takiej imprezy. Ale ja się na pewno nie zgodze na siedzenie w welonie w jakiejś knajpie, więc pozostaje zwykła nasiadówa przy %

Dziewczyny, byliśmy wczoraj w kinie na "Linczu". Jako, że to dla mnie branżowy temat, poszłam z ogromną ciekawością, Tż mniej. Ale film okazał się meeeega...i tu brakuje mi okreslenia. Jako, że film oparty na faktach, całą noc nie mogłam przestać o nim mysleć. Kreacje aktorskie - r.e.w.l.a.c.j.a Także polecam, choć temat jest bardzo smutny i przygnębiający, bo w sposób najbardziej realistyczny pokazuje jak wygląda praca policji i jak niestety działa wymiar sprawiedliwości w Polsce.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:00   #1203
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

się trzymają... a czy u Dominikanów nie jest tak, że trzeba się udzielać w jakiś wspólnotach/kołach, ogólnie życiu kościoła, żeby móc wziąć u nich ślub?? tak gdzies czytałam...więc tym bardziej trzymam kciuki
tak jest, chyba, że znajdzie się ojca, który udzieli ślubu, no i my poprosiliśmy tego co prowadził nauki przedmałżeńskie, zgodził się powiedział że on wtedy może, ale czy nie ma wtedy jakiś innych ślubów to dowiemy się dzisiaj.
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:08   #1204
nena1984
Zakorzenienie

super...ten ksiądz był ekstra (o. Dawid, prawda??)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:40   #1205
(kicia)
Zakorzenienie

Dzień dobry

vesnakciuki się trzymają

ibyza skoro podobają się Ci te zaproszenia to co ma do tego sala? Przecież i tak mało kto bierze ze sobą zaproszenie a tym bardziej pewnie nikt nie patrzy czy pasuje do sali.

U mnie dziś znowu piękna pogoda ale po wczorajszym lenistwie czas się pouczyć. A wieczorem kolejne nauki
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:03   #1206
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłaś na weselu w zamku w Niepołomicach???? No coś Ty!!!! Mów mi wszystko!!! Słyszałam, że jedzenie było pycha, ale małe porcje.... z tym, że jedzenia jest dużo (dań). Ale jakiś czas temu, Fundacja, która zajmuje się organizacją imprez na zamku, zrezygnowała z usług dotychczasowej firmy cateringowej...., więc wybieramy się na degustację za jakiś czas, by zobaczyć i skosztować to, co mają do zaoferowania teraz A tańczyliście w akustycznej sali? Była jeszcze jakaś komnata poza tą salą?
Hmm, wiesz, ja tam byłam już parę ładnych lat temu, chyba z 8 czy 10, więc jeszcze siksa byłam, to mało zwracałam uwagi na szczegóły Jadłam wtedy też niewiele, więc dla mnie wystarczyło Ale jak ma być inny catering, to już w ogóle będzie inaczej teraz.
Nie wiem, jak się ta sala nazywała, ale to była chyba pierwsza po prawej, jak się wchodzi na dziedziniec (zdaje mi się, że to była ta ze zdjęcia), tylko tam, gdzie był ten wielki obraz był zespół wtedy... Jeśli dobrze patrzę Ogólnie stoły ustawione były wzdłuż ścian, miejsca do tańczenia było dużo i nikt się o siebie nie ocierał. Pamiętam, że wtedy mój Kuzyn (brat Panny młodej zresztą) i Świadek ok. 3 w nocy dostali szaleju i skakali przez taki wysoki świecznik I Kuzyn sobie trochę spodnie osmalił Poza tym, jak mówię - dziedziniec to samo marzenie dla Pary Młodej na sesję fotograficzną, a jeszcze lepszy moim zdaniem na filmową (PMka może robić np. za Białą Damę, która przemyka balkonami i w ogóle cuda niewida tam można sobie powymyślać, sorki, już mi wyobraźnia zaczęła działać )
A właściwie czemu Wy bierzecie 2 sale, co będzie w tej drugiej?

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
ja właśnie myślę o dekoracjach i mam jeden pomysł dotyczący stolów ...czy waszym zdaniem nadawałyby sie takie wazony http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/86933500 i takie świeczniki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90152094

i teraz tak wizję mam taką ...w wazonach będzie kilka tulipanów kolorystycznie dobranych do wystrojju sali , i wokół wazona będą stały 3 świeczniki a w nich podgrzewacze. Między tym wszystkim albo jakieś płatki/kryształki/ kamyczki . I pomiędzy jednym, a drugim wazonem na stole będzie stał ten sam świecznik, ale z tą długą świeczką w odpowiednim kolorze .. jak myślicie ?
Wizja piękna, myślę, że wykonanie będzie jeszcze lepsze

Cytat:
A co do zaproszeń.... Teściowa po tym, jak naświetliłam Jej co mi się podoba, podsunęła mi ten oto wzór....
O, piekne zaproszenie, myślę, że będzie super pasować to tego Zamku Właśnie coś w tym stylu powinniście mieć i będzie bajka

Cytat:
Napisane przez atopech Pokaż wiadomość
jak zobaczyłam ile stron naskrobałyście to
jednak wróciłam po tygodniu i mam nowinę proszę wpiszcie mnie do kalendarza ślubnego
01.09.2012
na tygodniu załatwiliśmy salę i kucharkę a dziś podpisaliśmy umowę z kapelą oo matko jak strasznie się cieszę chcieliśmy 15.09 ale nie dało rady już, to był ostatni moment na załatwienie czegokolwiek na wrzesień, ale może to i dobrze, ja to się śmieję i mówię że przynajmniej Tż o rocznicy ślubu będzie pamiętał bo łatwo zapamiętac za tydzień idziemy do księdza
Gratulacje Widzę, że z każdym dniem przybywa nam pilnych uczennic chcących celebrować pierwszy dzień szkoły Świetnie, że się tak z kopyta ruszyły do przodu przygotowania, a pokażesz nam swoją salę?

Cytat:
dzień dobry!!!
idziemy z Tż-tem na spotkanie z Dominikaninem, który wstępnie zgodził się udzielić nam ślubu, ale nie wiadomo , czy termin jest wolny, dziś się dowiemy....mam nadzieję, że się uda.
3mam mocno kciuki Super by było, gdyby Wam się udało, o Dominikanach chyba jeszcze nikt złego słowa nie był w stanie powiedzieć

Cytat:
chatka - rozumiem, że sie czepiasz błędów na zaproszeniach. My jak robiliśmy nasze zaproszenia, to chyba kilka dni szukaliśmy ciekawej czcionki, która miałaby polskie znaki i znaleźliśmy, więc to chyba nie jest problem, no ale inne niedociągnięcia o których piszesz, to dla mnie tak jakby brak szacunku

co do wieczorów kawalerski/panieński - ja nie wyobrazam sobie, że miałoby ich nie być. Mój tż już pół roku temu zaplanował sobie z kumplem, który ma ślub w kwietniu, przed nami, że zorganizują sobie wspólny wieczór kawalerski na Ukrainie Boję się trochę tego, bo wiadomo jakie są ukrainki, jak się zachowują i ubierają...one tam są nastawione na szukanie mężów (wiem od koleżanki po ukrainistyce) Ale ufam swojemu Tż więc na pewno mu nie zabronię tego wyjazdu. Problem w tym, że nie ufam temu kumplowi
Tak, oczywiście, czepiam się błędów. Myślę, że jak już się robi taką rzecz, jak zaproszenie na ślub, gdzie jest naprawdę zaledwie 3, 4 zdania, to można je zrobić poprawnie... Bez względu na to, w jakim języku by nie były.
Polskich znaków się nie czepiam, bo rozumiem, że w Szwecji nie mają, chociaż ja na Ich miejscu bym po prostu wysłała tekst do kogoś w PL, żeby napisał na swoim kompie i przesłał, a nawet niechby i wydrukował (tekst jest na zwykłej kwadratowej kartce, która dopiero naklejona jest na ozdobny sztywny papier, a czcionka wydaje mi się zupełnie zwyczajna).

Wieczór kawalerski na Ukrainie... Fiu fiu, chłopaki szaleją Ja myślę, że nie masz się o co bać, Ukrainki są zwykle mało atrakcyjne dla polskich facetów, poza tym to w końcu Twój przyszły Mąż, nic złego nie zrobi A jak nie chcesz, żeby się jakieś babska do Niego kleiły, to proponuję przed wyjazdem zmajstrować Mu koszulkę, na której będzie napisane po ukraińsku coś w rodzaju "żony nie szukam", albo, jak właśnie zasugerował mój TŻ, "mam AIDS"
Co do kumpla... Wiesz, jak będzie chciał tam robić coś głupiego, to jego sprawa, ale myślę, że Twój TŻ jest na tyle mądry, żeby nie robić tego samego

Lecimy teraz z TŻtem na zakupy, a po południu mamy spotkanie z Przyjaciółmi, więc miłego dnia Wam życzę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sala.jpg (63,6 KB, 10 załadowań)

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:07   #1207
martuha24
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczyny! Ale u mnie pogoda raz słońce świeci a raz leje tak że okna się same myją...
Cytat:
__Paulinka__ ja właśnie uwielbiam tulipany i chce mieć je nawet w wiązance swojej ...albo nawet mogą być same tulipany ...tak duuużo ich ..
Wklejam foto tej dekoracjo o ktorej wczoraj pisałam ...oczywiście nie chcodzi mi konkretnie o ten kolor...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoracje 1.jpg (51,5 KB, 36 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 10:13   #1208
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z zapowiedziami? Ja nigdy nie słyszałam, żeby ksiądz jakieś nazwiska na niedzielnej mszy wyczytywał ani u siebie, ani u TŻ - a na którymś ślubnym wątku czytałam, że PMka "usłyszała swoje nazwisko gdy wyczytywał zapowiedzi" (czy coś w tym stylu ). To zalezy od kościoła? W niektórych tylko wiszą na tablicy ogłoszeń?
U mnie czasami czytają na mszy wieczornej. Tylko wiem,że jest taki zabobon,że nie mozna być na swoich zapowiedziach

Cytat:
__Paulinka__ ja właśnie uwielbiam tulipany i chce mieć je nawet w wiązance swojej ...albo nawet mogą być same tulipany ...tak duuużo ich ..
Też zastanawiam się nad tulipanami

Co do wieczorów kawalerskich/panieńskich to Moj ma wolną rękę. Jak ma zdradzić to i tak zdradzi,a lepiej przed ślubem niż po Na pewno nie będę go zamykać w domu albo wyliczać gdzie może pójść,a gdzie nie. Swój rozum ma.
A panieński chciałabym gdzieś w spa nad jeziorem taki weekendowy babski wyjazd. Striptizerzy mnie nie kręcą,byłam kiedyś na chipindelsach i nuda. Wolę z moimi babami polenić się w saunie,jakieś masaże, maseczki, głupawe komedie romantyczne, dużo wina, lodów i takie tam
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:14   #1209
tusia_m
Zakorzenienie

Witajcie moje kochane
Dość trochę mnie tu nie było,ale to wszystko przez studia.... cały czas siedziałam i zakuwałam do egzaminu, który miałam wczoraj. I..... ZDAŁAM (ocena nie jest adekwatna do mojej wiedzy, liczyłam na więcej, ale kur*a noga, pytanie mi nie siadło Ale i tak się cieszę, że zaliczyłam egzamin w terminie zerowym Teraz tylko pozostały zaliczenia/kolokwia/prace więc będzie z górki.

Przez ten czas jak mnie tu nie było to trochę się działo.... i coś dobrego i niedobrego....jak to w życiu bywa Ale to Wam opowiem jak będę miała więcej czasu, bo teraz się zbieram na uczelnię.
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Wieczór kawalerski na Ukrainie... Fiu fiu, chłopaki szaleją Ja myślę, że nie masz się o co bać, Ukrainki są zwykle mało atrakcyjne dla polskich facetów, poza tym to w końcu Twój przyszły Mąż, nic złego nie zrobi A jak nie chcesz, żeby się jakieś babska do Niego kleiły, to proponuję przed wyjazdem zmajstrować Mu koszulkę, na której będzie napisane po ukraińsku coś w rodzaju "żony nie szukam", albo, jak właśnie zasugerował mój TŻ, "mam AIDS"
Co do kumpla... Wiesz, jak będzie chciał tam robić coś głupiego, to jego sprawa, ale myślę, że Twój TŻ jest na tyle mądry, żeby nie robić tego samego
padłam i chyba nie wstanę. Tekst mega

Miłej niedzieli

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:15   #1210
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość

padłam i chyba nie wstanę. Tekst mega
Gorzej jak odpowie Ja też
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:50   #1211
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
tulipany są piękne i sama bym chciała, tylko bym sie chyba troszkę bałą, ze mi szybko zwiędną... ale nie znam sie za bardzo na kwaiatkach

Cytat:

dzień dobry!!!

a ja jeszcze w sprawie wieczorow kawalerskich..
wszystkie ufamy naszym TZtom, ale jak Nena napisala, nie ufa kolegom.. wiecie jak bylam ostatnio w Pl to ostatniego dnia pojechalismy oczywicie na impreze.. ja, TZ, i 3 Naszych kolegow (koledzy samotni). Najpierw siedzielismy u jednego w domu i byla lekka popijawa, pozniej juz stwierdzilismy ze czas na impreze, TZ prowadzil, a koledzy siedzieli z tylu. I nawet nie wiecie co Oni robią w weekendy... kurde po pijaku im sie język rozwinąl, a ja ich jeszcze za niego ciągnelam, a oni mowili jak na spowiedzi, ze chodzą do burdelow, to sie pytam "po jaką cholere chodzicie do tych brudnych lasek, bo przeciez ma sie tą swiadomosc ile ONA miala wczesniej ku...ów w buzi , w tyłku i nie wiem gdze jeszcze, a wy po nich popraiwacie??" (wogole on mają 23, 24 lata) no mowie kurde ze to przeciez najlepszy czas zeby poszukac jakas dziewczyne dla siebie i związac sie z kims, ze co bedzie jak juz znajda kiedys jakąs super dziewczyne i sie zapyta ile mial wczesniej kobiet.. i co powie ze po burdelach ganial? ja bym takiego wyrzuciala na zgnite jabłko! a wiecie co Oni na to : "no przeciez jak idziemy z kolegami to tak GLUPIO jakbym sam został.." no kumacie? pozniej widocznie troche głupio im sie zrobilo, bo im pojechalam to jeden z nich mowi ze tylko chodzi tam oglądac striptiz... kiedy koledzy sobie "używają"... to jest ZAŁOSNE" ...

ps. sorki, ze tak chaotycznie to napisalam, ale troche cisnienie mi podskoczylo jak o tym mysle... a poza tym Moj TZ czasami robi takie męskie spotkanko u siebie w domu, to ostatnio juz po tym spotkaniu przyszedl do mnie w nocy i mi opowiadal co Oni mowili... własnie tez o tym ze do burdelow chodzą, ale myslalam ze TZ sobie cos tam dopowiedzial czy coś.. ale to jednak prawda... moj TZ nie pije i zawsze wszystkich obserwuje jak są pod wplywem alkoholu, i tez mowi ze jak o tym opowiadali to jakby cos normalnego chodzilo.. jakby kazdyy tam chodzil.. kurde skumalabym jeszcze jakiegos podstarzałego faceta, ktory nie ma zony i chce sobie pouzywac.. ale oni mają 24, 25 lat!

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2011-05-22 o 10:55
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 11:18   #1212
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
super...ten ksiądz był ekstra (o. Dawid, prawda??)
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 11:37   #1213
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Ja się rozglądam za kieliszkami z grawerem
U mnie też słoneczko,ciepło jest a my tą niedzielę spędzamy w domu.

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 11:43   #1214
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Mhmmmmmm Kosmetyczka No dobrze, to mów Nam tutaj jakie zabiegi MUSZĄ zostać odbębnione przed ślubem i jakie kosmetyki wybrać, by były mega wy3małe, jeśli make-up jednak robimy same, nie decydujemy się na makijażystkę?
Napisze tak że to jest zalezne od tego jaka dana osoba ma cere. Nie sprecyzuję Ci dokładnie jakich zabiegów potrzebuje Twoja cera bez jej obejrzenia. Ogólnie rzecz biorąc dla cer suchych przede wszystkim maseczki nawilżające ( u kosmetyczki moga to byc przeróżne np. algowe np firmy bielenda) ale tez mozna takie zamówic na allegro( poprosic by ktoś Ci ją robił przynajmniej raz w tygodniu na jakieś dwa miesiące przed ślubem) do cery tłustej, trądzikowej rzecz jasna oczyszczanie, jeśli ktoś nie chce mieć bądz ma jeszcze gorsza cerę po mechanicznym oczyszczaniu warto wybrac sie przynajmniej kilka razy na peeling kawitacyjny( alternatywa oczyszczania mechanicznego)

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość

ja zajmuję się makijażem i z chęcią udzielę Wam porad jeśli przyjmiecie
przede wszystkim najwazniejszę jest nawilżenie cery- jeśli bedzie odpowiednio nawilżona to makijąż będzie się trzymał rewelacyjnie
najlepiej dzień lub 2 dni przed zrobić sobie maskę nawilżającą a sam makijaż to najważniejsza jest baza i tusz wodoodporny mówiąc o ślubnym makijażu ten tusz to podstawa

jeśli chodzi o podkład to najlepiej matujący, żeby na zdjęciach wyglądać dobrze, a aparat i kamera to uchwycą wszystko a przy sobie konieczne jest posiadanie pedzelka i pudru w kamieniu bądź sypkiego i polecam kosmetyki mineralne
Zgdzam sie jesli chodzi o nawilżenie cery. To jest bardzo ważne jesli chcesz by makijaz dłużej sie utrzymał. O maskach nawilzających pisałam wyżej. Baza pod makijaz wazna rzecz ale nie tylko pod cere. Baza pod cienie jest równie ważna( cienie sa bardziej wyraziste i dłuzej sie utrzymują na powiekach np. baza pod cienie firmy artdeco)
Według mnie jest ważne wszystko jeśli chodzi o makijaz. Podkład, matujący i dobrej firmy. Puder sypki. Puder w kamieniu dla utrwalenia i zmatowienia podczas wesela. Tusz wodoodporny. Róż dla kobiet które nie mają tendencji do rumieńców, natomiast bronzer dla tych które rumieńce posiadają bądź szybko się czerwienią.

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
mozna troszeczkę połysku na kości policzkowe, ale na prawdę delikatnie, bo to wszystko póxniej widać chyba, że dobry retusz jest a firmy, nie używałam takich firm , które w sklepach są do takich makijazy, ja stawiam na produkty profesjonalne (zresztą nie mogę sobie pozwolić na zwykłe produkty) chociaż Gosh - mineralny puder sypki. mam go dla włąsnych potrzeb i sprawdza się rewelacyjnie a z ogólnie dostępnych kosmetyków myslę, że Bourjois albo MaxFactor, ewentualnie Astor- trzeba próbować, ale najważniejsze to zaopatrzyć się w dobrą bazę pod podkład... np Kryolan

a maseczkę jakąkolwiek, oby nawilżającą i nie robić jej w dniu ślubu tylko dzień lub 2 przed
Również polecam firme kryolan.

Ważna rzecz ! Utrwalacz do makijażu w sprayu. Spryskuje się nim twarz po skończeniu makijażu w całości. Dostępny na allegro.

W razie jakiś szczegółowych pytań piszcie na priv. Odpisze na pewno.
Stary 2011-05-22, 11:49   #1215
JennyAniolek
Zakorzenienie

Oriflame_Rybnik jakiego macie fotografa i kamerzystę ??

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:11   #1216
magdziaS
Podróżniczka

Dzien dobry! Dzisiaj miałam ciężki poranek Wczoraj organizowaliśmy z TŻtem grilla. Część znajomych trzeba było przenocować, bo im sie sytuacja wymknęła spod kontroli i dopiero teraz pozbyłam się całego towarzystwa z domu. Na szczęśćie ja nie odchorowuję. Coś ostatnio % mi nie podchodzą Mój organizm (albo i psychika) przygotowuje się podświadomie na dzidziusia i alkohol już mi nie smakuje

Cytat:
Napisane przez martuha24 Pokaż wiadomość
Wklejam foto tej dekoracjo o ktorej wczoraj pisałam ...oczywiście nie chcodzi mi konkretnie o ten kolor...
Śliczne kolory Pozwoliłam sobie zapisać

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane
Dość trochę mnie tu nie było,ale to wszystko przez studia.... cały czas siedziałam i zakuwałam do egzaminu, który miałam wczoraj. I..... ZDAŁAM (ocena nie jest adekwatna do mojej wiedzy, liczyłam na więcej, ale kur*a noga, pytanie mi nie siadło Ale i tak się cieszę, że zaliczyłam egzamin w terminie zerowym Teraz tylko pozostały zaliczenia/kolokwia/prace więc będzie z górki.
Gratulacje teraz już z górki

Jeśli chodzi o wieczór kawalerski. To mój TŻ sam powiedział, że nie chce go mieć. Woli postawić wódkę kolegom i posiedzieć w domu, albo przy grillu. bez organizacji zabaw i zapraszania niewiast Ja generalnie nie mam nic przeciwko takim imprezom, ale wiem, że i tak nie mam się czym martwić. A co do wieczoru panieńskiego to też nie wyobrażam sobie kroczyć po dyskotece w króliczych uszach lub siedzieć w barze w welonie. Będzie pewnie tylko impreza dla koleżanek przy piwie i to wszystko.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:15   #1217
niut0
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi dot. zapowiedzi

Cytat:
jednak wróciłam po tygodniu i mam nowinę proszę wpiszcie mnie do kalendarza ślubnego
01.09.2012
na tygodniu załatwiliśmy salę i kucharkę a dziś podpisaliśmy umowę z kapelą oo matko jak strasznie się cieszę chcieliśmy 15.09 ale nie dało rady już, to był ostatni moment na załatwienie czegokolwiek na wrzesień, ale może to i dobrze, ja to się śmieję i mówię że przynajmniej Tż o rocznicy ślubu będzie pamiętał bo łatwo zapamiętac za tydzień idziemy do księdza

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
U mnie czasami czytają na mszy wieczornej. Tylko wiem,że jest taki zabobon,że nie mozna być na swoich zapowiedziach
tych wszystkich zabobonów jest mnóstwo
ja nie jestem przesądna
Stary 2011-05-22, 12:40   #1218
atopech
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Gratulacje Widzę, że z każdym dniem przybywa nam pilnych uczennic chcących celebrować pierwszy dzień szkoły Świetnie, że się tak z kopyta ruszyły do przodu przygotowania, a pokażesz nam swoją salę?
lokal jako tako swojej strony w necie nie ma ale mogę wkleic fotki z wesela siostry rok temu, dekoracja była moim zdaniem śliczna i ja też chcę coś podobnego (dekoratorkę trzeba zamówic osobno-te wszystkie materiały, balony i inne szczegóły to dzieło dekoratorki) sama sala ma piaskowy ciepły klimat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1616.jpg (129,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1610.jpg (106,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1612.jpg (114,6 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez atopech
Czas edycji: 2011-05-22 o 12:52
atopech jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:48   #1219
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Napisze tak że to jest zalezne od tego jaka dana osoba ma cere. Nie sprecyzuję Ci dokładnie jakich zabiegów potrzebuje Twoja cera bez jej obejrzenia. Ogólnie rzecz biorąc dla cer suchych przede wszystkim maseczki nawilżające ( u kosmetyczki moga to byc przeróżne np. algowe np firmy bielenda) ale tez mozna takie zamówic na allegro( poprosic by ktoś Ci ją robił przynajmniej raz w tygodniu na jakieś dwa miesiące przed ślubem) do cery tłustej, trądzikowej rzecz jasna oczyszczanie, jeśli ktoś nie chce mieć bądz ma jeszcze gorsza cerę po mechanicznym oczyszczaniu warto wybrac sie przynajmniej kilka razy na peeling kawitacyjny( alternatywa oczyszczania mechanicznego)

Zgdzam sie jesli chodzi o nawilżenie cery. To jest bardzo ważne jesli chcesz by makijaz dłużej sie utrzymał. O maskach nawilzających pisałam wyżej. Baza pod makijaz wazna rzecz ale nie tylko pod cere. Baza pod cienie jest równie ważna( cienie sa bardziej wyraziste i dłuzej sie utrzymują na powiekach np. baza pod cienie firmy artdeco)
Według mnie jest ważne wszystko jeśli chodzi o makijaz. Podkład, matujący i dobrej firmy. Puder sypki. Puder w kamieniu dla utrwalenia i zmatowienia podczas wesela. Tusz wodoodporny. Róż dla kobiet które nie mają tendencji do rumieńców, natomiast bronzer dla tych które rumieńce posiadają bądź szybko się czerwienią.

Ważna rzecz ! Utrwalacz do makijażu w sprayu. Spryskuje się nim twarz po skończeniu makijażu w całości. Dostępny na allegro.

Właśnie słyszałam o tym utrwalaczu do makijażu i zastanawiałam sie czy faktycznie utrwala ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 12:58   #1220
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie słyszałam o tym utrwalaczu do makijażu i zastanawiałam sie czy faktycznie utrwala ...
a ja gdzieś czytałam, że można zamiast utrwalacza użyć lakieru do włosów bo działa podobnie/ tak samo (?)

idę sie dalej uczyć, w piątek mam egzamin z trzech lat z dydaktyki
Stary 2011-05-22, 13:02   #1221
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno utrwala. Trzeba go tylko dobrze użyć bo gdy spryskasz nim twarz zbyt blisko odczujesz efekt lakieru do włosów na skórze. Nawet gdy użyjesz go dobrze efekt na skorze jak po spryskaniu lakierem odczujesz ale nie taki jak po spryskaniu twarzy zbyt blisko bo skóra wtedy robi się bardzo napięta.
Liczy się tez wybór utrwalacza. Polecam kryolan choć do tanich nie należy ale nie tylko na swój slub może się przydać. Wszedzie tam gdzie chcesz aby makijaz utrzymał sie jak najdłużej.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

niut0 Z pewnością utrwalacz to nie lakier do włosów choć odczucie po obu jest podobne.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-05-22 o 13:03
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 13:09   #1222
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ibyza skoro podobają się Ci te zaproszenia to co ma do tego sala? Przecież i tak mało kto bierze ze sobą zaproszenie a tym bardziej pewnie nikt nie patrzy czy pasuje do sali.
hehehhe bo jeszcz ebardziej podobają mi się takie zaproszenia najprostsze zwijane w rulon i przewiązane wstążeczką

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Też zastanawiam się nad tulipanami
u mnie są czytane zapowiedzi co tydzień...

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

niektóre bazy są i pod cienie od razu, takie 2 w jednym... ja osobiście tez używam tej z artdeco a ogólnie pracuje na kosmetykach firmy Glazel. a do utrwalania mam fixer sypki
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 13:55   #1223
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
a ja gdzieś czytałam, że można zamiast utrwalacza użyć lakieru do włosów bo działa podobnie/ tak samo (?)
Też o tym słyszałam. Ale osobiści nie zrobiłabym tego mojej skórze. Bo na pewno lakier do włosów nie będzie miał na nią dobrego wpływu

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 14:04   #1224
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

A dl
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Oriflame_Rybnik jakiego macie fotografa i kamerzystę ??

Tomasz Kompanowski kamerzysta i jego żona fotografka.A dlaczego pytasz?

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 14:12   #1225
Seagirl
Zadomowienie

Cześc dziewczynki ale super pogoda;-) A mój TŻ w pracy;-( ale trochę posiedziałam na słoneczku.
Kurcze nie było mnie 2 dni i chyba nie nadrobię wszystkiego.
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 15:20   #1226
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hejka kochane!
TŻ drzemie, więc się dopadłam do kompa i już nie oddam

Cytat:
Kochana Ja sama nie mogę w to jeszcze uwierzyć, że tak się Nam udało z tym zamkiem Bardzo podoba Nam się także czerwiec, ale ten sam powód Nas powstrzymał, który Was odsunął od daty majowej Ja uważam-szczerze-że mamy świetną datę!!!! A co do zaproszeń.... Teściowa po tym, jak naświetliłam Jej co mi się podoba, podsunęła mi ten oto wzór....
Zaproszenia super. Klimatyczne. Idealnie będą pasowały do Waszej weselnej oprawy

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
u mnie nie czytają ale np u mojej babci na wsi owszem. U nas zapowiedzi są tylko wywieszone przez 2 tyg na tablicy ogłoszeń i na stronie internetowej parafii
U mnie nie wiem jak jest, ale chyba wiszą w gablocie z ogloszeniami i są na stronie parafii. U TŻa na wsi chyba czytają, ale ręki sobienie dam uciąć

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
i widzisz Pudzian nie dał rady:P jak sie rozpoczeła druga runda to juz wogole wyglądal jakby mial paść za chwile
ale za to Mamed.. mmm.. mi sie on podoba:P
a wogole co sądzisz o cyckach tych dziewczyn co wreczaly pucharki? bo my wylismy ze smiechu prawie na szyji je mialy
Nie oszukujmy się. Pudzianowi brakuje lekkości i zwinności. Wiadomo, że z niego kawał chlopa, ale to nie wystarczy, żeby w ciągu 1,5 roku zdominować MMA.

A co do Mahmeda .... hmmm...

Jakby te laski nie miały cycków ściśniętych w tych bluzkach, to by im się te bimbały majtały w okolicach pępka
A tak sobie podniosły i miały golfy

Cytat:
01.09.2012
Super! Wiedziałam, że dacie radę. Najważniejsze już macie, teraz to już będzie spokojniej.

Cytat:
dzień dobry!!!
Daj koniecznie znać, czy się udało.

Cytat:

Ja mam tak samo. TŻowi ufam. Wiem jak się zachowuje po alkoholu. Wiem, jak reaguje na różne sytuacje.
Gorzej z kumplami, bo z niektórych wychodzą niezłe ziółka.

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny! Ale u mnie pogoda raz słońce świeci a raz leje tak że okna się same myją...

Bardzo mi się podobają takie flakoniki. Wydają się być takie lekkie

Cytat:
lokal jako tako swojej strony w necie nie ma ale mogę wkleic fotki z wesela siostry rok temu, dekoracja była moim zdaniem śliczna i ja też chcę coś podobnego (dekoratorkę trzeba zamówic osobno-te wszystkie materiały, balony i inne szczegóły to dzieło dekoratorki) sama sala ma piaskowy ciepły klimat
Podoba mi się. Delikatnie i elegancko. Nic nie jest przesadzone.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 15:36   #1227
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

Nie oszukujmy się. Pudzianowi brakuje lekkości i zwinności. Wiadomo, że z niego kawał chlopa, ale to nie wystarczy, żeby w ciągu 1,5 roku zdominować MMA.

A co do Mahmeda .... hmmm...

Jakby te laski nie miały cycków ściśniętych w tych bluzkach, to by im się te bimbały majtały w okolicach pępka
A tak sobie podniosły i miały golfy

ja mysle ze te laski mialy silikony, prawie jestem przekonana, idealnie okrągłe, a w dodatku tak duze, ze nie wiem czy by sie tak utrzymaly na samym gorsecie:P mam taka kolezanke w moim wieku (23 lata) co ma cycki podobnej wielkosci, ale naturalne i wątpie zeby jej tak sie trzymaly u gory na samym gorsecie bez stanika:P przeciez to jest ciezar! ale co tam, show musi byc

któraś z Was wrzucila mi pare dni temu linka z muzyką z zumby i tak sie wkrecilam ze zaczelam ogladac na youtube inne filmiki z zumby. kurde za✂✂✂ista sprawa szkoda ze tutaj nie ma w poblizu nic takiego... wiem ze mialo byc ale nie bylo wystarczajacej ilosci osob... tak wiec wlączylam sobie teraz ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=Glexu...eature=related i zaczelam tez tak tanczyc zakluczylam drzwi zeby mnie nikt nie widzial i nawet dobrze mi szlo moim zdaniem jest to 100 razy bardziej przyjemne niz tradycyjne cwiczenia

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2011-05-22 o 15:41
Stary 2011-05-22, 15:47   #1228
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
ja mysle ze te laski mialy silikony, prawie jestem przekonana, idealnie okrągłe, a w dodatku tak duze, ze nie wiem czy by sie tak utrzymaly na samym gorsecie:P mam taka kolezanke w moim wieku (23 lata) co ma cycki podobnej wielkosci, ale naturalne i wątpie zeby jej tak sie trzymaly u gory na samym gorsecie bez stanika:P przeciez to jest ciezar! ale co tam, show musi byc
Ja się tylko zastanawiam, dlaczego każda gala, czy to bokserska, czy MMA, czy nawet wyścigi formuły 1 są "świetniane"przez takie napompowane plastiki
Stary 2011-05-22, 15:50   #1229
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Ja się tylko zastanawiam, dlaczego każda gala, czy to bokserska, czy MMA, czy nawet wyścigi formuły 1 są "świetniane"przez takie napompowane plastiki

tez nie wiem, rozumeim, ze ładne dziewczyny przyciągaja uwagę, ale podkreslam ŁADNE, a nie napompowane, te byly tak sztuczne ze az nam sie patrzec nie chcialo.. ta pierwsza to jeszcze moze by uszlo ale ta w tych czarnych wlosach to masakra.. jest tyle ladnych dziewczyn wezmy na przykład NAS-PMki 2012 my to bysmy tam furore zrobily:P
Stary 2011-05-22, 15:59   #1230
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
tez nie wiem, rozumeim, ze ładne dziewczyny przyciągaja uwagę, ale podkreslam ŁADNE, a nie napompowane, te byly tak sztuczne ze az nam sie patrzec nie chcialo.. ta pierwsza to jeszcze moze by uszlo ale ta w tych czarnych wlosach to masakra.. jest tyle ladnych dziewczyn wezmy na przykład NAS-PMki 2012 my to bysmy tam furore zrobily:P
Trzeba napisać jakąś petycję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości