Czerwcowe Panny Młode - część III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-21, 20:37   #871
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część III

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Kochane a jakie macie bukieciki?z czego?
Bukiet będę miała z ciemno różowych kalii, przewiązany atłasową wstążką

Cytat:
Napisane przez electra_tm Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja właśnie wróciłam z basenu i szykuję obiad, poleżałam 4h na słońcu i już trochę widać pierwszą opaleniznę. Za to wczoraj TŻ wrócił taki zjarany do domu, że się przeraziłam, po prostu od pasa w górę jest brązowy jakby siedział 2 tyg na słońcu. Wysmarowałam go porządnie balsamem i wieczorem już mu skóra schodziła....
Jutro znowu lecę na basen...
A i dostałam okres więc jest jakaś nadzieja jeszcze, że w dniu ślubu nie będę mieć
Ja to na solarium musze sobie teraz pochodzić,bo słonko to mnie nie lubi

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
no ja się ratuję tab. anty... bo zawsze @ mi wypada na ważne uroczystości więc wolałam nie ryzykować bo wtedy muszę wziąć całe opakowanie tabletek przeciwbólowych i chodzę jak pijana

kupiłam dzisiaj biżuterię do sukni... jest bardzo delikatna kupiłam w jednym z salonów ślubnych...http://www.ika-biernat.pl/bin/view/wedding z tej strony nr 190
w poniedziałek mam próbną fryzurę i przymiarkę sukni z biżuterią

a jak dobrze pójdzie to i spotkanie z zespołem bo dziś dzwonili żeby omówić szczegóły w tygodniu... no i dziś przywieźli meble do pokoju jeszcze na ławostół czekamy i koniec

nie mam stroju na poprawiny a moja mama na wesele zaczynam wpadać w panikę!!
do tego mam dzisiaj niesamowity ból głowy.... wcale nie spałam w nocy.. pies sąsiadów szczekał całą noc a od 6 rano sąsiedzi robili podjazd z kostki hmmmmm........... i jeszcze mojemu na amory o 4 rano się zebrało a w dzień sąsiad kosił trawę drugi ciął drewno na zimę... dopiero teraz mam chwile odpoczynku ale to już poczekam do wieczora... choć i tak nie usnę bo tż do pracy poszedł a bez niego też nie mogę spać, juz nie mogę się doczekać wyjazdu nad morze jak padnę na piasku ze zmęczenia tak tż mnie siłą będzie ciągnął do domu ....
To jak na jeden dzień sporo spraw do załatwienia się szykuje.
A za tr kładzenie kostki o 6 rano to bym chyba nawrzeszczała

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Dziewczyny ile kg(?) cukierków kupujecie na bramy? A może 1kg starczy??
Mi się szykuje 5-6 bram,natomiast TŻ mieszka w bloku,w którym jest wysyp dzieciaków więc cuksów też sporo pójdzie. I druga sprawa: jakie cukierki??? Owocowe?Czekoladowe?? Jakiejś konkretnej firmy?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

Edytowane przez asia665
Czas edycji: 2011-05-21 o 20:38
asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:41   #872
Niunia20
Rozeznanie

dziewczyny muszę sama zorganizować sobie wieczór panieński wiem głupio ale co mam zrobić jak moja świadkowa nie chce tego robić... ... hmmmm wkurza mnie już to wszystko

u nas nie przewidujemy bram ale na wszelki wypadek trzeba się ubezpieczyć bo u Tż na ulicy same dzieciaki .... ja zawsze na wszystkie okazje kupuję MR RON truskawkowo śmietankowe najlepsze!!!

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2011-05-21 o 20:50
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:23   #873
badzia987
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki

Ja po pierwszych wykładach na prawku- duszno, gorąco. Ale w sumie jest oki bo uczę się czegoś nowego a nie np. 5 raz uczę się tego samego z angielskiego.

Po kursiku byłam w tej osławionej cukierni Sowa- chyba na wątku był ten temat. Skusiłam się na ciacho i jestem pod wielkim wrażeniem. Jutro też mam te wykłady więc potem znów tam zajrzę coby familii cos kupić.

Ja też opalałam się godzinę i nic nie widać . No syfy troche wysuszyło

Potem sprzątanko w domku i spotkałam się z kumpelą i wiecie co- była nas na studiach paczka 5 dziewczyn. Wszystkie miały chłopaków; ja wiecznie sama, wszędzie sama, byłam największym narzekaczem swojego czasu; że nie mam nikogo i w ogóle chyba ze mną coś nie tak bo nigdy nie miałam nikogo, a tutaj pierwsza wychodzę za mąż a one są same. Życie to jednak przewrotne jest.

Niunia20- nie przejmuj się; moja świadkowa jest tak jakby z innej parafii i właściwie wolałabym tylko z tym moim kółkiem wzajemnej adoracji się bawić.

aniulkamerry24
- czy bolerko już przyszło? Kurde jak już się namyśliłam to patrzę, że aukcja się skończyła. Mam nadzieję, że zrobią nową.

asia 665- tak ze 2 kg. My kupimy Mieszko- te klejnoty czy coś tam. Mister Rona mój TŻ ubóstwia.

Małgosia 06.10.2013 r.

Edytowane przez badzia987
Czas edycji: 2011-05-21 o 21:25
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:44   #874
aniulkamerry24
Raczkowanie

GG do aniulkamerry24

[QUOTE=badzia987;27053443]Witam dziewczynki

aniulkamerry24
- czy bolerko już przyszło? Kurde jak już się namyśliłam to patrzę, że aukcja się skończyła. Mam nadzieję, że zrobią nową.

Kochana nawet niewiem czy przyszlo bo nie dzwonilam do domu zeby sie zapytac... bo tyle spraw na glowie , praca, dom - obowiazki a wiec nawet zapomnialam zadzwonic ale jak przyjdzie kaze zrobic szwagrowi zdjecie i mi przesle i ci doodam zebys sobie zobaczyla...Co do aukcji one czesto sie koncza ...wejdz na ich aukcje i jest nawpeno to samo bolerko juz w nowej aukcji buziaki

Stary 2011-05-22, 06:53   #875
motylek270
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaaa891 Pokaż wiadomość
dziewczynki powiedzcie co sądzicie na temat tego bukietu?
nie jest zbyt krzykliwy?
Jak dla mnie ten bukiet przyciąga wzrok swoim zróżnicowaniem i drobnostkami, ale sama nie zdecydowalabym sie na niego. Za dużo tu wszystkiego, ale kolor the best.
motylek270 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:31   #876
mealla
Raczkowanie

3 para będzie się z nami składać na dekorację. sami sie odezwali i ksiądz się zgodził (wcześniej powiedział teściom, że tylko z parą przed nami możemy złóżyć się na dekorację zamówioną z zewnątrz). koszt dekoracji zatem będzie mniejszy

4 osoby doproszone w ostatniej chwili będa, 1 para która wcześniej mówiła, że ich nie będzie zmieniła zdanie. jeszcze czekam na potwierdzenie od 3 par. wyjdzie nam zatem 97 osób

wczoraj byłam 3 raz na solarium, widać wkońcu efekty myślę, że jeszcze 3 razy i bede mogła iść raz na tydzień a tak to smarować się balsamem brązującym.

strój dla mamy kupiony wybrałyśmy granatowo-kremową sukienkę z kremowym bolerkiem. ładnie w niej wygląda i tuszuje brzuszek.
zostały jeszcze buty i torebka ale z tym mniejszy kłopot będzie.

ale dziś piękna pogada

Edytowane przez mealla
Czas edycji: 2011-05-22 o 09:32
mealla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:30   #877
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mealla Pokaż wiadomość
3 para będzie się z nami składać na dekorację. sami sie odezwali i ksiądz się zgodził (wcześniej powiedział teściom, że tylko z parą przed nami możemy złóżyć się na dekorację zamówioną z zewnątrz). koszt dekoracji zatem będzie mniejszy

4 osoby doproszone w ostatniej chwili będa, 1 para która wcześniej mówiła, że ich nie będzie zmieniła zdanie. jeszcze czekam na potwierdzenie od 3 par. wyjdzie nam zatem 97 osób

wczoraj byłam 3 raz na solarium, widać wkońcu efekty myślę, że jeszcze 3 razy i bede mogła iść raz na tydzień a tak to smarować się balsamem brązującym.

strój dla mamy kupiony wybrałyśmy granatowo-kremową sukienkę z kremowym bolerkiem. ładnie w niej wygląda i tuszuje brzuszek.
zostały jeszcze buty i torebka ale z tym mniejszy kłopot będzie.

ale dziś piękna pogada
ooo to bardzo gratuluję postępów w przygotowaniach
ja na solarium raczej nie pójdę, ale już chodzę w topach i krótkich sukienkach
25 czerwca 2011 r. godz. 16:30

MICHAŁEK
18. 04. 2012 r.
asiaaa891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 14:59   #878
mealla
Raczkowanie

Cytat:
ooo to bardzo gratuluję postępów w przygotowaniach
ja na solarium raczej nie pójdę, ale już chodzę w topach i krótkich sukienkach
dziękuje. właśnie odebrałam ramki cyfrowe, trzeba będzie wybrać i wgrać zdjęcia. mam nadzieję, że rodzicom się spodobają...

ja niestety chodząc po słoneczku bym sie nie opaliła:/ muszę spędzić co najmniej 3 dni opalając się by było coś widać. a że do opalania natryskowego w pełni przekonana nie jestem to wybrałam solarium choć jeszcze pare razy pójde i na balsam brązujący się przestawię.

mam nadzieje, że Ciebie słonko ładnie opali
Stary 2011-05-22, 15:35   #879
aniulkamerry24
Raczkowanie

GG do aniulkamerry24

Cytat:
dziękuje. właśnie odebrałam ramki cyfrowe, trzeba będzie wybrać i wgrać zdjęcia. mam nadzieję, że rodzicom się spodobają...

ja niestety chodząc po słoneczku bym sie nie opaliła:/ muszę spędzić co najmniej 3 dni opalając się by było coś widać. a że do opalania natryskowego w pełni przekonana nie jestem to wybrałam solarium choć jeszcze pare razy pójde i na balsam brązujący się przestawię.

A jaki balsam brazujacy bedziesz uzywac???? bo lepiej jakis ktory juz probowalas , zebys na slub ... zolta nie byla...Bo ja uzywalam raz nivea...i byl do bani polecam garniera w takiej jakby -zoltej butelce
Stary 2011-05-22, 16:21   #880
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny muszę sama zorganizować sobie wieczór panieński wiem głupio ale co mam zrobić jak moja świadkowa nie chce tego robić... ... hmmmm wkurza mnie już to wszystko

u nas nie przewidujemy bram ale na wszelki wypadek trzeba się ubezpieczyć bo u Tż na ulicy same dzieciaki .... ja zawsze na wszystkie okazje kupuję MR RON truskawkowo śmietankowe najlepsze!!!

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

asia 665- tak ze 2 kg. My kupimy Mieszko- te klejnoty czy coś tam. Mister Rona mój TŻ ubóstwia.
Właśnie się dowiedziałam od przyszłej teściowej,że to świadkowej obowiązek kupić cukierki (a że świadkową jest siostra TŻ to podejrzewam że faktycznie pewnie ona je sama kupi ).

A na poprawiny kupujecie piwo dla gości? Ja Wam powiem,że my mamy baardzo duzo wódki poniewaz zapraszaliśmy 156 osób a teraz zostało 113 . A butelek mamy 204. I kurcze szkoda mi troche kasy na piwo, no ale sama już nie wiem.Generalnie to teść się przy tym upiera bo ludzie piją piwo (ale żeby sam kupił to piwo to nie. . . )

Jestem mamą

Stary 2011-05-22, 16:40   #881
aniulkamerry24
Raczkowanie

GG do aniulkamerry24

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam od przyszłej teściowej,że to świadkowej obowiązek kupić cukierki (a że świadkową jest siostra TŻ to podejrzewam że faktycznie pewnie ona je sama kupi ).

A na poprawiny kupujecie piwo dla gości? Ja Wam powiem,że my mamy baardzo duzo wódki poniewaz zapraszaliśmy 156 osób a teraz zostało 113 . A butelek mamy 204. I kurcze szkoda mi troche kasy na piwo, no ale sama już nie wiem.Generalnie to teść się przy tym upiera bo ludzie piją piwo (ale żeby sam kupił to piwo to nie. . . )
Kochana a te butelki macie 0,7 ? czy 0,5 ...
Bo ja mialam tez zaproszonych 150 i zostalo mi 110 ( w tym 11 dzieci i mlodziez - od 3 do 15 lat) i mam 200 butelek 0,5 l ...i sadze ze starczy spokojnie A piwko zamowilam osobno beczke na poprawiny

Edytowane przez aniulkamerry24
Czas edycji: 2011-05-22 o 16:43
aniulkamerry24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 17:12   #882
mealla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniulkamerry24 Pokaż wiadomość
A jaki balsam brazujacy bedziesz uzywac???? bo lepiej jakis ktory juz probowalas , zebys na slub ... zolta nie byla...Bo ja uzywalam raz nivea...i byl do bani polecam garniera w takiej jakby -zoltej butelce
też używam garniera wg mnie jest najlepszy. nie zostawia żadnych plam, zacieków i nie smierdzi.
kupiłam sobie też z tej serii krem do twarzy, równie dobry jest

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
u mnie też teść chciał piwo, także na wesele. więc będa 2 beczki (za alkohol akurat teściowie płacą). rok temu byliśmy na weselu w browarze i tam zarówno na weselu jak i poprawinach było piwo produkowane przez ten browar.
sporo ludzi ogólnie pije piwo choć własnie nie wiem jak to będzie u nas na weselu...okaże się.
jeśli szkoda Ci kasy to zostańcie przy wódce, ewentualnie 1 beczkę kupcie.
Stary 2011-05-22, 18:07   #883
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:

nic się nie opaliłam bo po południu było duszno i deszczowo
i było po opalaniu, generalnie słońce mnie szybko nie łapie ale przy regularnym opalaniu coś tam widać więc wykorzystuję pogodę i chodzę w topach.

Co do ramek na zdjęcia to rewelacyjny pomysł! Ja mam taką ramkę i bardzo się z niej cieszę, również dostałam ją w prezencie więc to się przyjmie i spodoba Twoim rodzicom

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:

Ja też nie chciałam piwa, ale rodzice TŻta się uparli więc jest.
nie wiem ile ich zamówili, muszę się spytać.

MICHAŁEK
18. 04. 2012 r.
Stary 2011-05-22, 18:54   #884
aniulkamerry24
Raczkowanie

GG do aniulkamerry24

Cytat:
nic się nie opaliłam bo po południu było duszno i deszczowo
i było po opalaniu, generalnie słońce mnie szybko nie łapie ale przy regularnym opalaniu coś tam widać więc wykorzystuję pogodę i chodzę w topach.

Co do ramek na zdjęcia to rewelacyjny pomysł! Ja mam taką ramkę i bardzo się z niej cieszę, również dostałam ją w prezencie więc to się przyjmie i spodoba Twoim rodzicom

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

noooo ja kupie jedna 50 litrow wiec powinno starczyc

Edytowane przez aniulkamerry24
Czas edycji: 2011-05-22 o 18:55
aniulkamerry24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 19:05   #885
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniulkamerry24 Pokaż wiadomość
Kochana a te butelki macie 0,7 ? czy 0,5 ...
Bo ja mialam tez zaproszonych 150 i zostalo mi 110 ( w tym 11 dzieci i mlodziez - od 3 do 15 lat) i mam 200 butelek 0,5 l ...i sadze ze starczy spokojnie A piwko zamowilam osobno beczke na poprawiny
My mamy butelkii 0,5l . Mi tez się wydaje,że starczy.

Cytat:

u mnie też teść chciał piwo, także na wesele. więc będa 2 beczki (za alkohol akurat teściowie płacą). rok temu byliśmy na weselu w browarze i tam zarówno na weselu jak i poprawinach było piwo produkowane przez ten browar.
sporo ludzi ogólnie pije piwo choć własnie nie wiem jak to będzie u nas na weselu...okaże się.
jeśli szkoda Ci kasy to zostańcie przy wódce, ewentualnie 1 beczkę kupcie.
Cytat:

U nas jest tak,że z mojej strony rodzice nam pomagają finansowo,od strony TŻ nie. Ale cały czas narzucają nam co mamy kupić itd. Jak im powiedziałam ,że piwo to jednak jakiś dodatkowy koszt jest ,a ostatnio tych dodatkowych kosztów mamy sporo (ryby mieliśmy mieć załatwione po znajomości- nie wyszło, ciasta po znajomości-nie wyszło itd. ) więc ja osobiście wole zrezygnować z piwa. No ale oczywiście jak to bez piwa itd. Kurcze nie pomyślcie sobie ,że ze mnie taka zołza i wredota ale ja mam czasami dość tego,że to mój TŻ płaci (i moi rodzice i tak pożyczają mu 6tys.) a jego rodzice co rusz mają jakieś zachcianki, a nie zainteresują się tym,że ich syn szuka oszczędności jak może.
Wiadomo chcemy mieć fajne wesele,itd ale chcemy również zacząć wspólne życie bez większych długów itd.

Jestem mamą

Stary 2011-05-22, 20:01   #886
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Ja właśnie też muszę się wybrać na solarium, ale nigdy nie byłam. Pójść musze, bo ciężko się opalam i mam bardzo jasną karnację - dzis jak wyszlam na dwór w spódnicy to moje nogi wygladały jak śmierc. A samoopalacza boję się używać, bo moze suknię pobrudzic

I piwo chcemy mieć na poprawiny, ale takie w butelkach - nie wiem jeszcze ile

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 20:07   #887
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:

U nas jest tak,że z mojej strony rodzice nam pomagają finansowo,od strony TŻ nie. Ale cały czas narzucają nam co mamy kupić itd. Jak im powiedziałam ,że piwo to jednak jakiś dodatkowy koszt jest ,a ostatnio tych dodatkowych kosztów mamy sporo (ryby mieliśmy mieć załatwione po znajomości- nie wyszło, ciasta po znajomości-nie wyszło itd. ) więc ja osobiście wole zrezygnować z piwa. No ale oczywiście jak to bez piwa itd. Kurcze nie pomyślcie sobie ,że ze mnie taka zołza i wredota ale ja mam czasami dość tego,że to mój TŻ płaci (i moi rodzice i tak pożyczają mu 6tys.) a jego rodzice co rusz mają jakieś zachcianki, a nie zainteresują się tym,że ich syn szuka oszczędności jak może.
Wiadomo chcemy mieć fajne wesele,itd ale chcemy również zacząć wspólne życie bez większych długów itd.
To oczywiste, że chcesz sama decydować o swoim ślubie i weselu,
nie moze byc tak ze będą Wam mówić co macie robić.
Nie rozumiem tego będzie tyle tego alkoholu, ponoć nie powinno się mieszać ludzie się w końcu zdoją i tyle będzie :P

MICHAŁEK
18. 04. 2012 r.
Stary 2011-05-22, 20:30   #888
badzia987
Wtajemniczenie

Dziewczyny- jestem padnięta. Myślałam, że jutro pojadę w delegację i rozdam parę zaproszeń na ślub a tu g*wno. No taki wku*w mnie wziął. Tak bym nie musiała po pracy się z niektórymi umawiać tylko raz dwa. No ale oczywiście muszę kutwić w tym zasranym biurze.

Dzisiaj znów byłam na tych wykładach. Nie byłam w Kościółku drugich zapowiedzi usłyszeć.

Byliśmy z TŻtem patrzyć jego buty do ślubu i coś chyba niedługo kupimy . Ja zaliczyłam na shoppingu kosmetyki coby poprawiły mi nastrój. W Macu byliśmy na lodach i nie wiem co znalazłam w swoim lodzie-chyba zmrożona frytka- ale TŻ zwrócił tego loda i dali nowego. Ale w tym momencie skończyła się era chodzenia na lody do McDonalds.

No i pojawiła się nadzieja na tańszy autokar

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 21:01   #889
amandi84
Zadomowienie

Ale niespodzianka z tym lodem ;/
Ale pwoiem Ci, że to i tak mnie nie zniechęci.. uwielbiam lody z MC'a A z polewą karmelową to już ubóstwiam
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 21:14   #890
cynowa
Raczkowanie

Zamówiłam wczoraj bukiet z białych frezji ma być do 100zł i dekorację na auto (bukiet, też z białymi frezjami, kokardy na auto) i to ma być do 150zł.
W czwartek byliśmy u księdza, okazało się, że 4.06 mamy sami ślub, więc fajnie że nie musimy się śpieszyć, bo u mnie często są śluby co godzinę. Zapłaciliśmy już za ślub 400zł, ksiądz powiedział, że może nam powiedzieć ile dają srednio pary i mówi, że 350zł, więc myślę że te 400zł to w sam raz, w tym mamy organistę. Dekoracją u mnie w kościele zajmuje się caritas, będą białe bukiety na ołtarzu, dywan i kokardy na ławkach, mają stałą cenę 250zł ( w tym też mają świeczniki i stojaki z sztucznymi kwiatkami, ale tego nie chciałam). I bardzo fajnie nam się tłumaczył facet z caritasu, że połowa idzie na caritas, połowa na kwiaty no i on z tego "prawie" nic nie ma.

Dodatkowo zamówiliśmy sobie sypialnie do naszego mieszkanka, ale niestety będzie dopiero po weselu, noc poślubna na materacu będzie musiała być

No i poluję na jakieś wczasy last minute
Stary 2011-05-22, 21:33   #891
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cynowa Pokaż wiadomość
Zamówiłam wczoraj bukiet z białych frezji ma być do 100zł i dekorację na auto (bukiet, też z białymi frezjami, kokardy na auto) i to ma być do 150zł.
W czwartek byliśmy u księdza, okazało się, że 4.06 mamy sami ślub, więc fajnie że nie musimy się śpieszyć, bo u mnie często są śluby co godzinę. Zapłaciliśmy już za ślub 400zł, ksiądz powiedział, że może nam powiedzieć ile dają srednio pary i mówi, że 350zł, więc myślę że te 400zł to w sam raz, w tym mamy organistę. Dekoracją u mnie w kościele zajmuje się caritas, będą białe bukiety na ołtarzu, dywan i kokardy na ławkach, mają stałą cenę 250zł ( w tym też mają świeczniki i stojaki z sztucznymi kwiatkami, ale tego nie chciałam). I bardzo fajnie nam się tłumaczył facet z caritasu, że połowa idzie na caritas, połowa na kwiaty no i on z tego "prawie" nic nie ma.

Dodatkowo zamówiliśmy sobie sypialnie do naszego mieszkanka, ale niestety będzie dopiero po weselu, noc poślubna na materacu będzie musiała być

No i poluję na jakieś wczasy last minute

ooo wczasy... jak mi się marzy podróż poślubna ach
my też mamy sami ślub i też się cieszę, że nie muszę się spieszyć

MICHAŁEK
18. 04. 2012 r.
Stary 2011-05-22, 21:42   #892
Karo89
Zakorzenienie

My jutro idziemy do kancelarii donieść resztę dokumentów, prawie musimy się dowiedzieć odnośnie dekoracji. Bo u nas też są wesela gdzieś co 1h, a nie wiem jak inne pary sobie to ustaliły. Tyle wiem, że u nas dekoracją kościoła zajmują się siostry zakonne.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 21:53   #893
aniulkamerry24
Raczkowanie

GG do aniulkamerry24

Cytat:

no kochana powinno nam starczyc
Co do kasy to u mnie sytuacja wyglada podobnie, moja mama dala nam 20tys + 2tys dala mi isobno na sukienke jest najukochansza mama na swiecie. ..Zawsze starala sie mi pomagac. ...to byla z jej strony naprawde wielka pomoc.
a rodzice mojego lubego maja w planach dac nam cos w prezencie, ale od poczatku powiedzieli ze syn musi sam uzbierac sobie na wesele. ..Oni jedynie moga dac maly prezrnt...wiec moj luby 20

tysiecy uzbieral sam. ..
Wiec oni tez wydziwiaja i mnie to wkurza. ..Tak samo jak tesciowa doprosila mi gosci. ..Ale teraz juz to jest bez znaczenia...glowa do gory kochana musi byc dobrze. ..Badzmy dobrej myli...i pamietaj ze nie jestes sama. ..Jest duzo osob w podobnej sytuacji jak my
Stary 2011-05-22, 22:01   #894
mezaga
Zakorzenienie

Gurcia miałam Ci wrzucić zdjęcie mojej fryzury - kompletnie zapomniałam. Przepraszam i już nadrabiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz1.jpg (28,1 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz.jpg (88,2 KB, 107 załadowań)
Stary 2011-05-23, 07:28   #895
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Kochane a jakie macie bukieciki?z czego?

Taki jak na foto poniżej tylko będzie z pomarańczowych róż i ecru a ta organtyna do obwiązania na dole będzie ecru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kwiaty.jpg (20,3 KB, 10 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 07:30   #896
Niunia20
Rozeznanie

no dziewczyny dzisiaj mam próbna fryzurę na 13 umówioną... hmmmm... najgorsze jest to że usiądę i powiem mam mieć załonięte odstające uszy i tyle... nie mam żadnej koncepcji w tej chwili mam nadzieję że coś mi doradzą
a o 16, 3 przymiarka sukni... jadę z tatą pierwszy raz będzie mnie widział w sukni
Stary 2011-05-23, 07:38   #897
mealla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Taki jak na foto poniżej tylko będzie z pomarańczowych róż i ecru a ta organtyna do obwiązania na dole będzie ecru
Taki jak chcesz bukiecik miałam na ślubie cywilnym Bardzo ładnie wyglądał tym bardziej, że miałam sukienkę pomarańczową.

Jeśli nie zapomnę to wieczorem wkleje foto.
Stary 2011-05-23, 07:38   #898
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

U nas nie będzie poprawin tzn będą takie "mini" w domu, gości mamy ok 28 osób dorosłych + 5 dzieci od 2 do 7 lat i 30 but wódki będzie na sali (i tak pewnie zostanie) no i zamówiliśmy 3 transportery piwa czyli 60 but jeśli coś zostanie z tego to będzie na te mini poprawiny jeśli nie to nie
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 07:43   #899
mealla
Raczkowanie

Cytat:
no dziewczyny dzisiaj mam próbna fryzurę na 13 umówioną... hmmmm... najgorsze jest to że usiądę i powiem mam mieć załonięte odstające uszy i tyle... nie mam żadnej koncepcji w tej chwili mam nadzieję że coś mi doradzą
a o 16, 3 przymiarka sukni... jadę z tatą pierwszy raz będzie mnie widział w sukni
super, że dziś masz przymiarkę ja czekam do przyszłej srody.
wklej poźniej fotki

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
U nas nie będzie poprawin tzn będą takie "mini" w domu, gości mamy ok 28 osób dorosłych + 5 dzieci od 2 do 7 lat i 30 but wódki będzie na sali (i tak pewnie zostanie) no i zamówiliśmy 3 transportery piwa czyli 60 but jeśli coś zostanie z tego to będzie na te mini poprawiny jeśli nie to nie

u mnie na poprawinach będzie ok 25 osób czyli ok 1/3 gości. miały być w mieszkaniu tesciów ale ostatecznie wynajeli oni salę po znajomości i wyszło cenowo podobnie jakby trzeba było przygotować w domu (wtedy teściowa miala wziąć jakąs babeczke by cos świeżego przygotowała plus jedzonko z wesela).
Stary 2011-05-23, 07:47   #900
electra_tm
Raczkowanie

No dziewczyny w tym tygodniu pierwsze panieńskie
Mam nadzieję że zdacie relacje szczegółowo
Ja właśnie jem śniadanko i szukam jakiejś fajnej wycieczki Grecja, Wyspy Kanaryjskie, Lazurowe Wybrzeże może coś fajnego się trafi

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości