![]() |
#871 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część III
Bukiet będę miała z ciemno różowych kalii, przewiązany atłasową wstążką
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A za tr kładzenie kostki o 6 rano to bym chyba nawrzeszczała ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Dziewczyny ile kg(?) cukierków kupujecie na bramy? A może 1kg starczy?? Mi się szykuje 5-6 bram,natomiast TŻ mieszka w bloku,w którym jest wysyp dzieciaków więc cuksów też sporo pójdzie. I druga sprawa: jakie cukierki??? Owocowe?Czekoladowe?? Jakiejś konkretnej firmy?
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." ![]() ![]() Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2011-05-21 o 20:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Rozeznanie
|
dziewczyny muszę sama zorganizować sobie wieczór panieński
![]() ![]() u nas nie przewidujemy bram ale na wszelki wypadek trzeba się ubezpieczyć bo u Tż na ulicy same dzieciaki .... ja zawsze na wszystkie okazje kupuję MR RON truskawkowo śmietankowe najlepsze!!!
"dziecko to taki szczęśliwy początek człowieka" Edytowane przez Niunia20 Czas edycji: 2011-05-21 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
![]() Ja po pierwszych wykładach na prawku- duszno, gorąco. Ale w sumie jest oki bo uczę się czegoś nowego a nie np. 5 raz uczę się tego samego z angielskiego. Po kursiku byłam w tej osławionej cukierni Sowa- chyba na wątku był ten temat. Skusiłam się na ciacho i jestem pod wielkim wrażeniem ![]() ![]() Ja też opalałam się godzinę i nic nie widać ![]() ![]() Potem sprzątanko w domku i spotkałam się z kumpelą i wiecie co- była nas na studiach paczka 5 dziewczyn. Wszystkie miały chłopaków; ja wiecznie sama, wszędzie sama, byłam największym narzekaczem swojego czasu; że nie mam nikogo i w ogóle chyba ze mną coś nie tak bo nigdy nie miałam nikogo, a tutaj pierwsza wychodzę za mąż a one są same. Życie to jednak przewrotne jest. Niunia20- nie przejmuj się; moja świadkowa jest tak jakby z innej parafii i właściwie wolałabym tylko z tym moim kółkiem wzajemnej adoracji się bawić. aniulkamerry24- czy bolerko już przyszło? Kurde jak już się namyśliłam to patrzę, że aukcja się skończyła ![]() asia 665- tak ze 2 kg. My kupimy Mieszko- te klejnoty czy coś tam. Mister Rona mój TŻ ubóstwia.
Krzyś ![]() Małgosia ![]() Edytowane przez badzia987 Czas edycji: 2011-05-21 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=badzia987;27053443]Witam dziewczynki
![]() aniulkamerry24- czy bolerko już przyszło? Kurde jak już się namyśliłam to patrzę, że aukcja się skończyła ![]() Kochana nawet niewiem czy przyszlo bo nie dzwonilam do domu zeby sie zapytac... bo tyle spraw na glowie , praca, dom - obowiazki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Raczkowanie
|
3 para będzie się z nami składać na dekorację. sami sie odezwali i ksiądz się zgodził (wcześniej powiedział teściom, że tylko z parą przed nami możemy złóżyć się na dekorację zamówioną z zewnątrz). koszt dekoracji zatem będzie mniejszy
4 osoby doproszone w ostatniej chwili będa, 1 para która wcześniej mówiła, że ich nie będzie zmieniła zdanie. jeszcze czekam na potwierdzenie od 3 par. wyjdzie nam zatem 97 osób ![]() wczoraj byłam 3 raz na solarium, widać wkońcu efekty ![]() strój dla mamy kupiony ![]() zostały jeszcze buty i torebka ale z tym mniejszy kłopot będzie. ale dziś piękna pogada ![]() ![]() ![]()
18.06.2011 ![]() Edytowane przez mealla Czas edycji: 2011-05-22 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja na solarium raczej nie pójdę, ale już chodzę w topach i krótkich sukienkach ![]()
25 czerwca 2011 r. godz. 16:30 ![]() MICHAŁEK
![]() 18. 04. 2012 r. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja niestety chodząc po słoneczku bym sie nie opaliła:/ muszę spędzić co najmniej 3 dni opalając się by było coś widać. a że do opalania natryskowego w pełni przekonana nie jestem to wybrałam solarium choć jeszcze pare razy pójde i na balsam brązujący się przestawię. mam nadzieje, że Ciebie słonko ładnie opali ![]()
![]() |
#879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A na poprawiny kupujecie piwo dla gości? Ja Wam powiem,że my mamy baardzo duzo wódki poniewaz zapraszaliśmy 156 osób a teraz zostało 113 . A butelek mamy 204. I kurcze szkoda mi troche kasy na piwo, no ale sama już nie wiem.Generalnie to teść się przy tym upiera bo ludzie piją piwo (ale żeby sam kupił to piwo to nie. . . ) ![]()
![]() |
#881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja mialam tez zaproszonych 150 i zostalo mi 110 ( w tym 11 dzieci i mlodziez - od 3 do 15 lat) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniulkamerry24 Czas edycji: 2011-05-22 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kupiłam sobie też z tej serii krem do twarzy, równie dobry jest ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
sporo ludzi ogólnie pije piwo choć własnie nie wiem jak to będzie u nas na weselu...okaże się. jeśli szkoda Ci kasy to zostańcie przy wódce, ewentualnie 1 beczkę kupcie.
![]() |
#883 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i było po opalaniu, generalnie słońce mnie szybko nie łapie ale przy regularnym opalaniu coś tam widać więc wykorzystuję pogodę i chodzę w topach. Co do ramek na zdjęcia to rewelacyjny pomysł! Ja mam taką ramkę i bardzo się z niej cieszę, również dostałam ją w prezencie więc to się przyjmie i spodoba Twoim rodzicom ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
nie wiem ile ich zamówili, muszę się spytać.
||
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez aniulkamerry24 Czas edycji: 2011-05-22 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wiadomo chcemy mieć fajne wesele,itd ale chcemy również zacząć wspólne życie bez większych długów itd.
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie też muszę się wybrać na solarium, ale nigdy nie byłam. Pójść musze, bo ciężko się opalam i mam bardzo jasną karnację - dzis jak wyszlam na dwór w spódnicy to moje nogi wygladały jak śmierc. A samoopalacza boję się używać, bo moze suknię pobrudzic
![]() I piwo chcemy mieć na poprawiny, ale takie w butelkach - nie wiem jeszcze ile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie moze byc tak ze będą Wam mówić co macie robić. Nie rozumiem tego będzie tyle tego alkoholu, ponoć nie powinno się mieszać ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny- jestem padnięta. Myślałam, że jutro pojadę w delegację i rozdam parę zaproszeń na ślub a tu g*wno. No taki wku*w mnie wziął. Tak bym nie musiała po pracy się z niektórymi umawiać tylko raz dwa. No ale oczywiście muszę kutwić w tym zasranym biurze.
Dzisiaj znów byłam na tych wykładach. Nie byłam w Kościółku drugich zapowiedzi usłyszeć. Byliśmy z TŻtem patrzyć jego buty do ślubu i coś chyba niedługo kupimy ![]() No i pojawiła się nadzieja na tańszy autokar ![]()
#889 |
Zadomowienie
|
Ale niespodzianka z tym lodem ;/
Ale pwoiem Ci, że to i tak mnie nie zniechęci.. uwielbiam lody z MC'a ![]() ![]()
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam wczoraj bukiet z białych frezji ma być do 100zł i dekorację na auto (bukiet, też z białymi frezjami, kokardy na auto) i to ma być do 150zł.
W czwartek byliśmy u księdza, okazało się, że 4.06 mamy sami ślub, więc fajnie że nie musimy się śpieszyć, bo u mnie często są śluby co godzinę. Zapłaciliśmy już za ślub 400zł, ksiądz powiedział, że może nam powiedzieć ile dają srednio pary i mówi, że 350zł, więc myślę że te 400zł to w sam raz, w tym mamy organistę. Dekoracją u mnie w kościele zajmuje się caritas, będą białe bukiety na ołtarzu, dywan i kokardy na ławkach, mają stałą cenę 250zł ( w tym też mają świeczniki i stojaki z sztucznymi kwiatkami, ale tego nie chciałam). I bardzo fajnie nam się tłumaczył facet z caritasu, że połowa idzie na caritas, połowa na kwiaty no i on z tego "prawie" ![]() Dodatkowo zamówiliśmy sobie sypialnie do naszego mieszkanka, ale niestety będzie dopiero po weselu, noc poślubna na materacu będzie musiała być ![]() No i poluję na jakieś wczasy last minute ![]()
#891 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ooo wczasy... jak mi się marzy podróż poślubna ach ![]() my też mamy sami ślub ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
My jutro idziemy do kancelarii donieść resztę dokumentów, prawie musimy się dowiedzieć odnośnie dekoracji. Bo u nas też są wesela gdzieś co 1h, a nie wiem jak inne pary sobie to ustaliły. Tyle wiem, że u nas dekoracją kościoła zajmują się siostry zakonne.
#893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do kasy to u mnie sytuacja wyglada podobnie, moja mama dala nam 20tys + 2tys dala mi isobno na sukienke ![]() a rodzice mojego lubego maja w planach dac nam cos w prezencie, ale od poczatku powiedzieli ze syn musi sam uzbierac sobie na wesele. ..Oni jedynie moga dac maly prezrnt...wiec moj luby 20 tysiecy uzbieral sam. .. Wiec oni tez wydziwiaja i mnie to wkurza. ..Tak samo jak tesciowa doprosila mi gosci. ..Ale teraz juz to jest bez znaczenia...glowa do gory kochana musi byc dobrze. ..Badzmy dobrej myli...i pamietaj ze nie jestes sama. ..Jest duzo osob w podobnej sytuacji jak my ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Gurcia miałam Ci wrzucić zdjęcie mojej fryzury - kompletnie zapomniałam. Przepraszam i już nadrabiam
![]()
#895 |
Rozeznanie
|
Taki jak na foto poniżej ![]() ![]()
![]() |
#896 |
Rozeznanie
|
no dziewczyny dzisiaj mam próbna fryzurę na 13 umówioną... hmmmm... najgorsze jest to że usiądę i powiem mam mieć załonięte odstające uszy i tyle...
![]() a o 16, 3 przymiarka sukni... jadę z tatą ![]() ![]()
#897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie zapomnę to wieczorem wkleje foto.
![]() |
#898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas nie będzie poprawin ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#899 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wklej poźniej fotki ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
u mnie na poprawinach będzie ok 25 osób czyli ok 1/3 gości. miały być w mieszkaniu tesciów ale ostatecznie wynajeli oni salę po znajomości i wyszło cenowo podobnie jakby trzeba było przygotować w domu (wtedy teściowa miala wziąć jakąs babeczke by cos świeżego przygotowała plus jedzonko z wesela).
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
No dziewczyny w tym tygodniu pierwsze panieńskie
![]() Mam nadzieję że zdacie relacje szczegółowo ![]() Ja właśnie jem śniadanko i szukam jakiejś fajnej wycieczki Grecja, Wyspy Kanaryjskie, Lazurowe Wybrzeże może coś fajnego się trafi ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.