Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później... - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-22, 10:24   #1651
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri
Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...

Raportuję:
wstać wczesnie. 7.30
zakupy 9:00-10:00
upiec szarlotkę12:00, zrobić tiramisu14:00, placki ziemniaczane, pizzę na grubym spodzie, bezy (nie wiem czy wszystko z tego, ale chciałabym) nie wiem czy doby mi wystarczy :/
korki się same odwołały
uprzątnąć trochę w mieszkaniu.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-22 o 17:26
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 14:31   #1652
Vivee
Wtajemniczenie

Na dziś:

+ zrobić fiszki do 5 czytanek z łaciny
+ przeczytać notatki z przymiotnika
+ przypomnieć sobie scs i przetranskrybować 1 tekst
+ pójść na spacer
+ pobiegać

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
Raportuję:
wstać wczesnie. 7.30
zakupy 9:00-10:00
upiec szarlotkę12:00, zrobić tiramisu14:00, placki ziemniaczane, pizzę na grubym spodzie, bezy (nie wiem czy wszystko z tego, ale chciałabym) nie wiem czy doby mi wystarczy :/
korki się same odwołały
uprzątnąć trochę w mieszkaniu.
Ile jedzenia! Jakaś impreza się szykuje?

Edytowane przez Vivee
Czas edycji: 2011-05-22 o 14:38
Vivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 14:43   #1653
kolorowatecza
Zakorzenienie

Jeej, że też wcześniej nie zajrzałam do tego wątku.
Mój problem jest tu opisany jak na dłoni...

No więc troszkę konkretów.
Licealistka, lat 18. Pomyliła się w wyborze klasy licealnej i teraz musi odpokutować - piszę za rok maturę z przedmiotów innych, niż ma realizowane. Co więcej owe wybrane przedmioty nie są ogarnięte nawet na poziomie podstawowym, więc powinnam się spiąć i po prostu powolutku wszystko nadrabiać. Wieczne wymówki - za chwilę, tylko wejdę na moment na wizaż/facebooka/demotywatory/onet. Albo "tylko obejrzę ten odcinek Detektywów". To nic, że te rzeczy są całkowicie bezowocne, czasem naprawdę idiotyczne, a ja i tak robię wszystko, byle nie wziąć się za to, za co powinnam. Ale walczę z tym powoli, baardzo powoli.

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:27   #1654
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
A jutro imieniny mojej córki. Goście, a ja nawet ciasta nie mam jeszcze...
Mhm, impreza.

audreyaudrey dziś za dużo miałam na głowie i zapomniałam o Twojej:
7 6 5 43!!! 2 1 ...

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-23 o 01:44
Stary 2011-05-22, 18:27   #1655
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

czesc dziewczyny, sorry ze sie nie odzywam
ale jak zwykle przyszla jakas zmora, myslolaki, i wszystko na raz. nic ze soba nie zroblam, nic, nawet 20 minutowek nei robie od 3 dni. i oczywiscie implikuje to myslenie, ze jestem zerem. zabawne jest to,ze prawie nic nie jadlam takiego kalorycznego, a waga znow skoczyla do gory o dwa kg, a poki co nie ma w ogole uzasadnienia na takie zachowanie - ani zatrzymanie sie wody ani nic. chyba kazdy weekend zawsze jest koszmarem.

Wszystkiego najlepszego dla Julki.
Stary 2011-05-22, 21:37   #1656
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Dzięki.
Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Jeej, że też wcześniej nie zajrzałam do tego wątku.
Mój problem jest tu opisany jak na dłoni...
Wieczne wymówki - za chwilę, tylko wejdę na moment na wizaż/facebooka/demotywatory/onet. Albo "tylko obejrzę ten odcinek Detektywów". To nic, że te rzeczy są całkowicie bezowocne, czasem naprawdę idiotyczne, a ja i tak robię wszystko, byle nie wziąć się za to, za co powinnam. Ale walczę z tym powoli, baardzo powoli.
Cześć kolorowatecza . Owocnej walki
Stary 2011-05-23, 00:45   #1657
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
Mhm, impreza.
Chyba ślepa byłam, że tego nie zauważyłam, wszystkiego naj dla Julki

Cytat:
czesc dziewczyny, sorry ze sie nie odzywam
ale jak zwykle przyszla jakas zmora, myslolaki, i wszystko na raz. nic ze soba nie zroblam, nic, nawet 20 minutowek nei robie od 3 dni. i oczywiscie implikuje to myslenie, ze jestem zerem. zabawne jest to,ze prawie nic nie jadlam takiego kalorycznego, a waga znow skoczyla do gory o dwa kg, a poki co nie ma w ogole uzasadnienia na takie zachowanie - ani zatrzymanie sie wody ani nic. chyba kazdy weekend zawsze jest koszmarem.

Może niepotrzebnie ciągle zerkasz na wagę? Mnie też się zdarzały takie skoki mimo zdrowego odżywiania, potem poszłam biegać i było ok.
Stary 2011-05-23, 01:56   #1658
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

audreyaudrey wczoraj zawaliłam, ale skoro dziś jestem online, to masz tu swoją:

7 6 5 4 32!!! 1 ...

Jak samopoczucie?

---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ----------

Cytat:
Napisane przez isza89 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do życzeń dobrej zabawy i owocnej nauki na szkoleniu!
I łączę się w naukowym bólu z audreyaudrey.
Gdzie się podziewałaś Isza89?

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-24 o 13:43
Stary 2011-05-23, 02:59   #1659
cholernarejestracja
Copyraptor

Dobry wieczór, dziewczyny. Można się przyłączyć? Z prokrastynacją walczę, owocno-bezowocnie, już od jakiegoś czasu. Obezwładnia mnie na wielu polach, i mam wrażenie, że gdybym się wzięła za siebie mogłabym osiągnąć o wiele więcej.

Chociaż zawsze się w ostatnim momencie spinam i raczej nic nie zawalam (poważnie), to często wiele rzeczy robię po łebkach. Co najgorsze - wieczne odwlekanie powoduje u mnie stres. Wciąż czuję się zestresowana i wykańcza mnie to...no a co najlepiej pomoże się odstresować? Napisanie tej głupiej pracy? Nie! Kolejny odcinek serialu, yesss.

Ponieważ zdarzało mi się zapominać o różnych rzeczach to wszystko wpisuję sobie do kalendarza i od jakiegoś czasu robię sobie listy rzeczy do zrobienia na dany dzień - bardzo mnie motywuje, że mogę sobie odznaczyć kolejną pozycję na liście. Widzę, że wy robicie takie rzeczy tu, na wątku, to na pewno też dobrze na mnie wpłynie czy po zrobieniu listy się ją edytuje, czy pod wieczór pisze o sukcesach, czy jaki jest savoir vivre?

Przy okazji, będę tu wypisywała wiele bardzo drobnych rzeczy, które mogą wydawać się śmieszne...z góry przepraszam

Do zrobienia na jutro:

Wrzucić pranie
Zadzwonić do M. w sprawie auta
Posprzątać mieszkanie
Przeczytać teksty na Positive
Odpisać grafikowi
Spotkać się z dziewczynami w sprawie szkolenia
Poporcjować i pomrozić mięso
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 03:44   #1660
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, dziewczyny. Można się przyłączyć?
Widzę, że wy robicie takie rzeczy tu, na wątku, to na pewno też dobrze na mnie wpłynie czy po zrobieniu listy się ją edytuje, czy pod wieczór pisze o sukcesach, czy jaki jest savoir vivre?
Hello cholernarejestracja
Spoko nick
Co do "raportów" jak Ci wygodnie. Ja, jak do tej pory, albo kopiuje listę i odhaczam co udalo mi się zrobić, albo nawet bez listy wieczorem podsumowuję dzień. Wszystko jedno, byle Ciebie to motywowało. Pozdrowionka
PS. Twoje wytwory (->podpis) są niesamowite!!!!!!!!!!!!!! !
Cytat:
Napisane przez Vivee Pokaż wiadomość
Chyba ślepa byłam, że tego nie zauważyłam, wszystkiego naj dla Julki
Dzięki.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-23 o 09:30
Stary 2011-05-23, 07:59   #1661
ziazik
Rozeznanie

Witam poniedziałkowo
Spóźnione wszystkiego najlepszego dla Julki
z moich 20 minut na razie nici, bo ani biegać ani hulahopować nie mogę, rozwaliłam sobie kolano muszę iść do lekarza, ciekawe, czy w ogóle będę mogła biegać, bo chyba źle stawiam stopy (zadawniona wada) i to przez to nadwerężyłam kolano Przepraszam za wyrażenie, ale dupa A już się za coś wzięłam na poważnie. Do pracy jednakowoż przyjechałam rowerem, bo na sam przystanek idę 15 minut, a rowerem jestem na miejscu w 20 minut, więc i tak to chyba mniejsze obciążenie. Co ja teraz mogę ćwiczyć, żeby nie robić przerwy?
W pracy koniec tygodnia trochę odpuściłam, ale już wracam z nowymi siłami

Na dziś:
1. Skończyć dokumentację jednego działu ale za to odbębniłam wizytę u lekarza
2. Umówić się do lekarza z kolanem nawet byłam
3. Podjechać gdzieś po usztywniacz na kolano zamknęli mi rossmanna
4. Ogarnąć pokój - zetrzeć kurze, odkurzyć, sprawdzić, czy udało się wytępić mrówki
5. nazbierać żarełka żółwiowi na kilka dni biedny znów jadł suche, bo mi się nie chciało trzech minut poświęcić
Za to udało mi się jeszcze poprasować i zrobić manicure i wyspać się - padłam po 21.

Do zobaczenia

Edytowane przez ziazik
Czas edycji: 2011-05-24 o 08:21
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 09:01   #1662
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór, dziewczyny. Można się przyłączyć? Z prokrastynacją walczę, owocno-bezowocnie, już od jakiegoś czasu. Obezwładnia mnie na wielu polach, i mam wrażenie, że gdybym się wzięła za siebie mogłabym osiągnąć o wiele więcej.

Chociaż zawsze się w ostatnim momencie spinam i raczej nic nie zawalam (poważnie), to często wiele rzeczy robię po łebkach. Co najgorsze - wieczne odwlekanie powoduje u mnie stres. Wciąż czuję się zestresowana i wykańcza mnie to...no a co najlepiej pomoże się odstresować? Napisanie tej głupiej pracy? Nie! Kolejny odcinek serialu, yesss.

Ponieważ zdarzało mi się zapominać o różnych rzeczach to wszystko wpisuję sobie do kalendarza i od jakiegoś czasu robię sobie listy rzeczy do zrobienia na dany dzień - bardzo mnie motywuje, że mogę sobie odznaczyć kolejną pozycję na liście. Widzę, że wy robicie takie rzeczy tu, na wątku, to na pewno też dobrze na mnie wpłynie czy po zrobieniu listy się ją edytuje, czy pod wieczór pisze o sukcesach, czy jaki jest savoir vivre?

Przy okazji, będę tu wypisywała wiele bardzo drobnych rzeczy, które mogą wydawać się śmieszne...z góry przepraszam

Do zrobienia na jutro:

Wrzucić pranie
Zadzwonić do M. w sprawie auta
Posprzątać mieszkanie
Przeczytać teksty na Positive
Odpisać grafikowi
Spotkać się z dziewczynami w sprawie szkolenia
Poporcjować i pomrozić mięso
`
O! Cześć Cholerka Wątek o rysowaniu umarł zdaje się, to tutaj Cię spotykam
A co do wpisywania listy rzeczy do zrobienia i odhaczania, to nie ma reguł - nie wszyscy piszą takie listy

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo
Spóźnione wszystkiego najlepszego dla Julki
z moich 20 minut na razie nici, bo ani biegać ani hulahopować nie mogę, rozwaliłam sobie kolano muszę iść do lekarza, ciekawe, czy w ogóle będę mogła biegać, bo chyba źle stawiam stopy (zadawniona wada) i to przez to nadwerężyłam kolano Przepraszam za wyrażenie, ale dupa A już się za coś wzięłam na poważnie. Do pracy jednakowoż przyjechałam rowerem, bo na sam przystanek idę 15 minut, a rowerem jestem na miejscu w 20 minut, więc i tak to chyba mniejsze obciążenie. Co ja teraz mogę ćwiczyć, żeby nie robić przerwy?
W pracy koniec tygodnia trochę odpuściłam, ale już wracam z nowymi siłami

Na dziś:
1. Skończyć dokumentację jednego działu
2. Umówić się do lekarza z kolanem
3. Podjechać gdzieś po usztywniacz na kolano
4. Ogarnąć pokój - zetrzeć kurze, odkurzyć, sprawdzić, czy udało się wytępić mrówki
5. nazbierać żarełka żółwiowi na kilka dni

Do zobaczenia
A mnie też boli kolano od kilku dni, a nie biegałam ani nie robiłam nic co by mogło je nadwyrężyć. Coś mi tam chyba przeskoczyło i nie chce wrócić na miejsce Ale jakoś nie mam zaufania do lekarzy...tak coś czuję, że jakbym się wybrała do lekarza z kolanem to powiedziałby: Przejdzie samo. No to po co iść?

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 09:38   #1663
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
mam wrażenie, że gdybym się wzięła za siebie mogłabym osiągnąć o wiele więcej.

mam tak samo.. walczę bezowocnie

rnm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 09:58   #1664
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!
Ostatni tydzień był ciężki, dużo pracy, walka ze zbliżającym się terminem.
Bywały dni, gdy spałam po 3 godziny... Udało mi się sporo zrobić, ale moje podejście się nie zmienia - wciąż mi się nie chce robić rzeczy, które są następne w kolejce do zrobienia... to nie chce mi się mnie dobija...

Patri, zdaj relację ze szkolenia, bardzo jestem ciekawa, jak było?
I jak spotkanie z wizazankami?

Przesyłam "kopa" dla wszystkich potrzebujących...

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

A, zapomniałam napisać, że marzę o tym, by być osobą wewnętrznie zdyscyplinowaną, naprawdę to mi da szczęście
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:00   #1665
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
A, zapomniałam napisać, że marzę o tym, by być osobą wewnętrznie zdyscyplinowaną, naprawdę to mi da szczęście
Patrz jakie mamy podobne marzenia

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:44   #1666
lasubmersion
Rozeznanie

Pozdrowienia i zyczenia dla córeczki Patri.
Moja lista na dzień dzisiejszy:
1. wyrzucić śmieci
2. zrobić próbny egzamin zawodowy z rachunkowości
3. rozdział 1,rozdział 2 i rozdział 3 z rachunkowości
4. rozdziały 1-4 z finansów do przeczytania x3
5. collocations: roz.3,4,5
6. phrasal verbs: roz.1,2,3
7. korepetycje x 2(jedne już zaliczone)

W sumie to leżę i kwiczę bo w ten weekend mam sesję.
I jeśli zepnę się teraz to będę mogła przez całe wakacje zająć się angielskim,francuskim i hiszpańskim( a nie p.... rachunkowością).
Zdałam sobie sprawę również z tego, że w tym tygodniu kończę z 2 osobami korki, a kontynuacja będzie dopiero we wrześniu.
Eh...
lasubmersion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:57   #1667
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Patri, zdaj relację ze szkolenia, bardzo jestem ciekawa, jak było?
I jak spotkanie z wizazankami?
Spotkanie z wizażankami to było konkretnie spotkanie z jedną wizażanką-dagienką, która do tego zniknęła z wątku Więc my dwie już się znamy w realu. Przyjdzie czas na spotkanie w szerszym gronie mam nadzieję.

Szkolenie.
Prowadził Adam Namysłowski.

Natychmiast poleciałabym z kilkoma rzeczami, które mi się nie podobały, ale pomyślałam sobie, że ja wypadłabym znacznie gorzej, najłatwiej oceniać siedząc w bezpiecznej odległości...
W związku z powyższym napiszę o tym co ja wyniosłam pozytywnego z tego spotkania i ogólnie.

Temat szkolenia to:
"GTD to NLP zarządzania czasem, czyli czym jest Getting Things Done?"

1. Rozwój ewolucyjny mózgu przebiega wolniej niż rozwój cywilizacji. Na poziomie dostosowania nasz mózg nadaldziała tak, jak 40 000 lat temu.

2. Mózg umownie można podzielić na ten odpowiedzialny za myslenie i ten odpowiedzialny za robienie - "mózg myślący" i "mózg robiący". Mózg robiący z myślącym łączy 10 razy więcej połączeń w przesyle neurologicznym niż w połączeniu mózgu myślącego z robiącym. Czyli łatwiej jest robiąc myśleć co się robi, niż za pomocą myśli zmusić się do robienia.
Stąd się bierze się łatwość do międlenia głowie pomysłów, idei, planów bez realnego przełożenia tego na działanie.

3. Robiący będzie robił więcej tego, co robił do tej pory (czyli nawyki ulegają wzmocnieniu, zarówno złe jak i dobre nawyki). Dlatego właśnie robiącego trzeba zaprogramować i jak jeździec opanowuje konia, tak trzeba i zanować nad naszym "robiącym". Wyćwiczyć go w robieniu tego co nam potrzebne (nowe nawyki). A robiący będzie robił więcej tego do czego został zaprogramowany i na dobre nam to wyjdzie

4. Gapienie się w TV czy komp nazwane zostało stanem ZZOMBIENIA.

5. Na szybkie pytanie czy żyjemy więcej niż 1 000 000 dni pada szybka odpowiedź, że więcej.
Żyjemy przeciętnie 28250 dni, 678000 godzin. To doświadczenie pokazuje, jak bardzo abstrakcyjne jest pojęcie czasu dla naszego mózgu. Nasz mózg operuje CHWILĄ OBECNĄ rozciągniętą na 6 s, czyli czas, przez który przebrzmi "echo" wypowiedzianego zdania w głowie po jego zakończeniu. Nie ma PRZYSZŁOŚCI, PRZESZŁOŚCI, jest TU I TERAZ.

6. Na tu i teraz, z 6-sekundowym czasem odczuwania "chwili" jesteśmy bombardowani tzw. "mentalnymi mailami" : cześć, jestem sprawa do zrobienia. Na każdym kroku.
Czy należy się zająć sprawą od razu? Czasem nie ma takiej możliwości. Należy ją zapisać z dwóch powodów.
Po pierwsze, bo minie krótki czas i sprawa uleci z pamięci krótkotrwałej, można o niej zapomnieć.
Po drugie, bo niepotrzebnie zajmuje przestrzeń operacyjną mózgu, mózg jest obciążony pamiętaniem o tej sprawie, która co jakiś czas dobija się do świadomości z alarmem, że jeszcze ona musi być załatwiona.
Dlatego rzeczy,które mamy do zrobienia należy SPISYWAĆ, żeby już nie martwić się pamiętaniem o nich i żeby można było w calości skupić się nad jedną wybraną rzeczą.

7. Mózg wydajnie skupi się na jednej sprawie, jeśli zostanie opróżniony ze wszystkich innych, choćby przez spisanie ich na kartkę oraz jeśli tkwi w TU i TERAZ, bo w tu i teraz nie da się martwić, a martwienie się też niepotrzebnie zajmuje pamięć operacyjną mózgu. Czyli stanem pożądanym jest stan "pustej głowy" a do tego prowadzi każda medytacja. Należy płynąć naturalnie jak woda i tak jak ona pokonywać przeszkody. Naturalnie, bez spiny, paniki,uciekania, odwlekania. Jak woda. Przemówiła do mnie ta metafora.

8. Jeśli umiemy być tu i teraz i w gotowości do zadania, możemy doświadzyć stanu flow, który jest niesamowity, w którym człowiek ma wydajność, o którą by się nie podejrzewał, a praca, która w stanie flow wykonuje, przynosi ze sobą mnóstwo energii, zaangażowania.Odrywasz głowę od projektu i zastanawiasz się czemu nie zauważyłeśjak mijają godziny. Negatywny stan flow to stan zzombienia przedtelewizyjnego albo przedkomputerowego.

9.W naszej pamięci może znaleźć się na raz 7+-2 projektów (spraw), które w tej ilości damy radę spokojnie ogarnąć, czyli od 5 do 9. Większa ilość przynosi mniejszą wydajność, stres,...

10. Na ilu krokach trzeba się skupić, że by osiągnąć cel? Na wszystkich od teraz do osiągniecia celu? Nie. Na kolejnym do zrobienia. Nalezy się skupić na tym kroku tuż przed nami, który mamy do wykonania. Krok po kroku i znajdziemy się u celu.

11. Jak zjeść 1 metr sześcienny tortu? Po kawałku.
Lepiej brzmi "napisz robiący 3 zdania w pracy magisterskiej" niż "napisz robiący 25-stronicową część pracy magisterskiej"

12. Głowna lista GTD
I. Gromadź. (Zapisuj myśl przelotną, informację, wszystko co różnymi kanałami przychodzi Ci do głowy w ciągu dnia, nocy)
II. Analizuj (Co 1-2 dni zrób przegląd zgromadzonych idei)
III. Większy cel to PROJEKT. Segregacja na Działanie, Oczekiwane i Delegowane, Kalendarz (ścisły plan co do godziny, spotkania, daty). Jest jeszcze Lista Kiedyś. Do konkretnych przegródek trafiają zgromadzone idee.

Link do GTD w wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Getting_Things_Done
Nazwiska: David Allen (twórca GTD), Dale Vitale (Oczyszczenie głowy/Woda (?)), Michaił [...]Michajłowicz (Flow), Peter Dakar(?) .
Złote myśli:
"What get measured get managed."
"To Twoje życie, zaczyna się i kończy z kazdym Twoim oddechem "(powrót do przyszłosci?)
"Przechodniu pamiętaj. Wizja bez działania jest marzeniem. Działanie bez wizji jest koszmarem."

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-23 o 12:58
Stary 2011-05-23, 11:08   #1668
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Hello cholernarejestracja
Spoko nick
Co do "raportów" jak Ci wygodnie. Ja, jak do tej pory, albo kopiuje listę i odhaczam co udalo mi się zrobić, albo nawet bez listy wieczorem podsumowuję dzień. Wszystko jedno, byle Ciebie to motywowało. Pozdrowionka
PS. Twoje wytwory (->podpis) są niesamowite!!!!!!!!!!!!!! !

Dzięki.
nic innego nie chciało "wejść". To chyba będę kopiować Bardzo dziękuję, właśnie mam dwa zamówienia - na kolczyki i dwie figurki. Świetnie mi idzie zabieranie się za to.

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
`
O! Cześć Cholerka Wątek o rysowaniu umarł zdaje się, to tutaj Cię spotykam
A co do wpisywania listy rzeczy do zrobienia i odhaczania, to nie ma reguł - nie wszyscy piszą takie listy
Czeeeść I tak, um, zgadnij, czemu wątek umarł...

A na bolące stawy ja łykałam artresan przez jakiś czas, pomagało

Cytat:
Napisane przez rnm Pokaż wiadomość
No, ja nie aż tak bezowocnie, ale mam na przykład zryw przez parę dni jeżeli chodzi o drobne rzeczy, a później powrót do starych nawyków, "bo jestem taka zmęczona", "bo przeziębienie", "bo weekend, to muszę odpocząć"
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:13   #1669
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
No, ja nie aż tak bezowocnie, ale mam na przykład zryw przez parę dni jeżeli chodzi o drobne rzeczy, a później powrót do starych nawyków, "bo jestem taka zmęczona", "bo przeziębienie", "bo weekend, to muszę odpocząć"
jakbym czytała o sobie!! raz na jakiś czas pozałatwiam wszystko co trzeba - hurtem. to później muszę odespać/odpocząć. minimum 3 dni
to samo z nauką. zabieram się cały semestr. 2 dni przed zaliczeniem siadam (zwykle jest już za późno ). albo zaliczę, albo nie, ale zmęczenie mnie później zabija.

rnm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:30   #1670
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Witam dzis
Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
`

A mnie też boli kolano od kilku dni, a nie biegałam ani nie robiłam nic co by mogło je nadwyrężyć. Coś mi tam chyba przeskoczyło i nie chce wrócić na miejsce Ale jakoś nie mam zaufania do lekarzy...tak coś czuję, że jakbym się wybrała do lekarza z kolanem to powiedziałby: Przejdzie samo. No to po co iść?
ehe, lepiej idz... mi tez cos pyklo. nie chcialo sie w 100% wyprostowac, byl taki lekki opor. po czym ortopeda wsadzil mnie w szyne na 3 miesiace...

Weekend byl ZLY. Po przeczytaniu opisu nt szkolenia - mialam stan flow zzombienia od piatku. albo nawet i czwartku.
Dzis...no coz. ODbebnilam mikroskop, bo zapisana bylam, to trzeba. Obecnie mam zajecia i...jak widac jestem tu, czyli nie tam, czyli mijaja beze mnie. ale umieralam z glodu, wiec musze najpierw zjesc (salatka z soczewicy selera i marchewki...). Po poludniu:
*zaczac tresciwie wypelniac slajdy prezentacji - zaczete, tabelka z animacja jest...
*napisac maila do szefowej...brrr zrobione
*poczta - done
*bank - oczywiscie zapomnialam ksiazeczki czekowej, na jutro...
*zakupy spozywcze - done
*rozmowa z psycholog
*jak sie uda...Zapisac sie do fryzjera.
*zainstalowac w koncu officea w domu by moc pracowac nad prezentacja...

Edytowane przez Nebula
Czas edycji: 2011-05-23 o 18:09
Nebula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:41   #1671
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
*zaczac tresciwie wypelniac slajdy prezentacji.
*zainstalowac w koncu officea w domu by moc pracowac nad prezentacja...
Hej Nebula. Dołączę chyba do Ciebie z tą prezentacją. Też muszę ją zrobić, a zatrzymałam się na doborze tła... dawno temu. Ale jeszcze nie mam parcia brać sie za to dziś.
Cytat:
Napisane przez rnm Pokaż wiadomość
Hej rnm Kiepska taka walka Kciuki trzymam za coś lepszego.
Hello Puntodivista
Stary 2011-05-23, 12:51   #1672
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Spotkanie z wizażankami to było konkretnie spotkanie z jedną wizażanką-dagienką, która do tego zniknęła z wątku Więc my dwie już się znamy w realu. Przyjdzie czas na spotkanie w szerszym gronie mam nadzieję.

Szkolenie.
Prowadził Adam Namysłowski.

.
Dzięki

To notowanie jest niezłą myślą, żeby pozbyć się wysiłku utrzymania czegoś w pamięci. Niezła to rada.
Metafora wody też na mnie działa.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:58   #1673
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vivee Pokaż wiadomość
Na dziś:

+ zrobić fiszki do 5 czytanek z łaciny ZROBIONE
+ przeczytać notatki z przymiotnika ZROBIONE
+ przypomnieć sobie scs i przetranskrybować 1 tekst ZROBIONE
+ pójść na spacer
+ pobiegać ZROBIONE
Na dzisiaj:
-nauka łaciny
-przypomnienie sobie scsu
-bieganie
-wyprasowanie letnich spódnic na jutro

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

A ja dzisiaj zastanawiałam się nad swoim codziennym grafikiem i jedna rzecz mnie przeraża. Jestem na studiach dziennych i mam dwie dorywcze prace, ciekawe czy uda mi się dobrze rozplanować czas przy tylu zajęciach.
Nie zapominając o codziennym bieganiu tudzież siłowni 0.0
Stary 2011-05-23, 12:59   #1674
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Dzięki
Proszę
Stary 2011-05-23, 18:51   #1675
fairytale
Raczkowanie

Patri, super skrypt! Żałuję, że mnie nie było. :/

Stan ZZOMBIENIA znam aż za dobrze. Wychodzi na to, że połowę mojego wolnego czasu przeznaczam na bycie zombie*.

Zmieniłam staż. Jestem b. zadowolona, bo podoba mi się nowa praca. I, co więcej, stan BOŻE BOŻE JA CHCĘ ŻEBY BYŁO JAK WCZEŚNIEJ trwał tylko chwilę i szybko minął. Przypominam sobie mój smutek i niemal fizyczny ból, kiedy zaczynałam pierwszy staż, a potem się okazało, że jest miło i przyjemnie i aż żal było kończyć. Jednym słowem, chyba działam na zasadzie im lepiej tym lepiej - im lepiej znam zycie, tym lepiej dostosowuję się do zmian.
No i koledzy mówią o mnie per "młoda", co, jak na razie, wprawia mnie w dobry humor. (Bo czułam się staro. A tu proszę.)

Za tydzień mam spiking z anglika! I nie moge się zabrać za pracę. Poza tym nie oddałam raportu na poprzednim stażu i ciągle nade mną wisi.
Rzeczy do zrobienia:
- raport
- zadzwonić do dziadka
- poczytać po francusku
- jakieś ang ćwiczenia???

Jutro chcę wstać o 5!!!

*Słyszałyście to? Człowiek człowiekowi wilkiem, a zombie zombie zombie.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Ratunku, zzombiam się!
fairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:55   #1676
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Zbieram się do tego już od kilku dnia, ale najwyższy czas dołączyć do Was Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
Chodzę do liceum i moim największym problemem jest komputer. Potrafię przesiedzieć na Wizażu cały dzień, a o 20 nagle zacząć coś robić - biorąc pod uwagę fakt, że wstaje o 6 i lubię sobie pospać, to czasu na naukę nie zostaje dużo

Plany na teraz:
-wstawić zdjęcia do aukcji
-zrobić zadania z matmy z powtórzenia (częściowo, niektórych nie umiałam )
-odrobić pracę domową z historii - wydrukowane
-0,5godziny nauki z geografii (moj rozszerzony przedmiot)
-przygotować się na angielski
-odrobić chemię

(kolorowatecza - czemu się nie udzielasz w naszym maturkowym wątku? )

P U L L
Y O U R S E L F
T O G E T H E R

Edytowane przez smieszka250
Czas edycji: 2011-05-23 o 22:24
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:03   #1677
kolorowatecza
Zakorzenienie

plan na dzisiaj :

-uzupełnić matmę - prawie zrobiłam, ale trzeba dokończyć, a to się można różnie skończyć
-przeczytać streszczenie lektury
-raz jeszcze przyswoić fizykę

smieszka bo zmieniłam przedmioty, namotałam i w sumie... sama nie wiem czemu

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 20:41   #1678
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Hello Puntodivista
Już kiedyś tu się udzielałam chwilkę... teraz Was podczytuję i wysysam to co najlepsze

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:43   #1679
Atka87
Zadomowienie

Mnie się przez weekend trochę grafik posypał, bo przecież trzeba było odpocząć po całym tygodniu, poopalać się i pogrillować na wsi, skoro jest okazja pojechać za miasto, i coś tam, coś tam... Dzisiaj też mnie leń złapał i dużo czasu zmarnowałam... Plan na jutro:
* nauka na zaliczenie,
* prasowanie,
* wydrukować/pokserować materiały na inne zaliczenie,
* poczytać zagraniczne artykuły do pracy mgr,
* porobić tabelki z wynikami do pracy.

Atka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:52   #1680
isza89
tree hugger

Cytat:
Gdzie się podziewałaś Isza89?
Czytam Was przez cały czas, tylko ostatnio nie za bardzo nadążam. Przerzuciłam się na tradycyjne papierowe listy zadań do zrobienia, bo aż wstyd je komuś pokazywać. Na listach jedynie niezbędne minimum, żeby nie wylecieć ze studiów i jakoś przeżyć. Po raz kolejny stoję przed problemem, w którym nie ma dobrego rozwiązania i nie potrafię się na nic zdecydować. Boję się nieodwołalnych i ostatecznych decyzji. Więc żeby ich nie podejmować, to się wycofuję - powoli, stopniowo - z zajęć, obowiązków, znajomości, życia... W kłębek, pod kołdrę i udaję, że nie istnieję. Naiwna wiara dziecka, że gdy się zamknie oczy, to wcale nie jest ciemno. Nie lubię tego stanu.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości