Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 18:42   #3421
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
no to teraz będzie fajniej

a moja mama mi mówiła że po porodzie mojego brata 15 lat temu za bardzo ją zszyli i w "małżeńskiej służbie" jak to nazwała - miała za ciasno - i jej poprawiali potem bo miała robioną plastykę pochwy m.in. z powodu obniżenia cewki moczowej czy coś takiego, ale teraz podobno jest ok
Nie mogłam się powstrzymać:

Ale wiem o co chodzi, bo u mnie jak u Nerolki szew puścił, mało tego to ten najbardziej z brzegu.... Lekarz mnie pocieszył, że miał pacjentkę którą "poprawiał" i jej mąż był tak zadowolony, że mu jakiś dobry alkohol w podziękowaniu przyniósł. Mi powiedział, że jak planuję drugie to nie ma sensu nic robić i mam poczekać. Pewnie poczekam jeszcze kilka lat, bo to "upiększanie" pewnie tanie nie jest.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:43   #3422
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No właśnie mnie też się wydaje, że to zakalec, ale w smaku luzik
Następnym razem będę mądrzejsza.

Zmalowana ja bym nie ryzykowała z tatarem.
Nie martw się człowiek się ucz na błędach
W smaku może być ok, ale tam gdzie Ci zaznaczyłam pewnie taka guma się robi jak zjadasz?
Ja zaczynałam od tego, że ziemniaki gotowałam bez wody
Pytam się taty, czy do ziemniaków trzeba wody,a on " Nie no nie trzeba" ale powiedział to w taki sposób, że on wiedział że trzeba a Ja nie wiedziałam miałam może z 13 lat, to potem się ze mnie nabijał, że kucharka ze mnie jak zakonnica

Dziewczyny a tak z innej beczki,
KOMARY
Mam niestety takie okna na które mi się nie opłaca dawać moskitiery,
bo otwierają się obrotowo, a po za tym mam wyjście na balkon i codziennie wieczorem daję kotkowi jedzenie i komary i tak i tak wlecą nawet jak będę miała jakoś moskitierę w oknie.
Są ponoć moskitiery na łóżeczko, oglądałam je ale specjalnie mi się to nie podoba... w ostateczności to wprowadzę, lecz chodzi o to że komary nie będą gryzły dzidzie ale my z mężem będziemy tak pogryzieni, że nawet sobie tego wyobrazić nie mogę bez komarnika w prądzie nie umieliśmy spać w poprzednich latach.
Teraz czytałam opinie różnych komarników do kontaktu i sama już nie wiem co mam zrobić, używała któraś jakiegoś ?!

Nerolka
jak TY sobie radzisz z komarami?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:46   #3423
Bartessa
BAN stały

na komary przez pierwszy miesiąc najlepiej wlasnie taka moskitiera na lozeczka, a po skonczonym miesiącu zycia mozna uzywac brossa czy raida na komary, wyszla niedawno seria wlasnie nieszkodliwa dla dzieci.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:51   #3424
sygine
Zadomowienie

Poszłam tylko na SR i 5 stron do nadrobienia Gaduły jedne
Wydrukowałam sobie język niemowląt i dwulatka, zbindowałam i idę sobie na ogród poczytać bo zachwalacie strasznie, więc warto popatrzeć Jak na razie to mam za sobą "Pierwszy rok dziecka dla bystrzaków" i "W oczekiwaniu na dziecko". Czeka mnie jeszcze "Mamo tato co ty na to" Zawitkowskiego i właśnie te języki Ale podejrzewam że dużo mądrzejsza będę dopiero jak Młody dorośnie hehe Bo jak na razie to co prawda czytam, ale jakoś szybko zapominam Skleroza
Zrobiłam też listę apteczno-drogeryjną i jutro zaczynamy końcowe zakupy I myślę czy jakiejś ładnej torby do szpitala nie kupić, bo dotąd uznawaliśmy z P. wyłącznie plecaki ze stelażem A z takim bym raczej głupio na oddziale wyglądała
Stary 2011-05-23, 18:57   #3425
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
na komary przez pierwszy miesiąc najlepiej wlasnie taka moskitiera na lozeczka, a po skonczonym miesiącu zycia mozna uzywac brossa czy raida na komary, wyszla niedawno seria wlasnie nieszkodliwa dla dzieci.
To kurczę i tak muszę to moskitiere kupić

Stary 2011-05-23, 19:03   #3426
patik87
Zakorzenienie

Ja się na temat ciast nie wypowiem, bo mi nawet proszek z torebki nie wychodzi
W sobotę takie mistrzostwo świata zrobiłam: sernik na zmino, wystarczyło dodac mleko i serki homogenizowane, zmixować, przelać do tortownicy. Włożyć na godzninę do lodówki, potem zalać galaretką. I co?
cała galaretka wyciekła po lodówce i wszystkim co w lodówce z tej tortownicy bokami... ( taka badziewna tortownica za 10 zł chyba!) dobrze ze mi się zachciało jeśc o 23, bo inaczej rano bym skrobała tą galaretkę.
A sernik się nie zsiadł ( nie był twardy jak powinien), tylko taka ala mazia i galareta ostatni raz w życiu jakiekolwiek ciasto robię.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:08   #3427
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nerolka wiesz co Ci powiem, że dla mnie kupowanie toru i ciast to fakt pójście na łatwiznę( z braku czasu rozumiem) ale uwielbiam gdzieś iść i zjeść swojskie ciasto!
No i własnie w mojej rodzinie nie kupuje się gotowych ciast, tylko się robi, ale ja powiem szczerze, że bardzo lubię kupne

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Ale wiem o co chodzi, bo u mnie jak u Nerolki szew puścił, mało tego to ten najbardziej z brzegu.... Lekarz mnie pocieszył, że miał pacjentkę którą "poprawiał" i jej mąż był tak zadowolony, że mu jakiś dobry alkohol w podziękowaniu przyniósł. Mi powiedział, że jak planuję drugie to nie ma sensu nic robić i mam poczekać. Pewnie poczekam jeszcze kilka lat, bo to "upiększanie" pewnie tanie nie jest.
Nieźle....

Cytat:
To kurczę i tak muszę to moskitiere kupić
Ja też chyba kupię-ma byc w lidlu.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
W sobotę takie mistrzostwo świata zrobiłam: sernik na zmino, wystarczyło dodac mleko i serki homogenizowane, zmixować, przelać do tortownicy. Włożyć na godzninę do lodówki, potem zalać galaretką. I co?
cała galaretka wyciekła po lodówce i wszystkim co w lodówce z tej tortownicy bokami... ( taka badziewna tortownica za 10 zł chyba!) dobrze ze mi się zachciało jeśc o 23, bo inaczej rano bym skrobała tą galaretkę.
A sernik się nie zsiadł ( nie był twardy jak powinien), tylko taka ala mazia i galareta ostatni raz w życiu jakiekolwiek ciasto robię.
hmm, chyba za szybko zalałaś ser galaretką

Idę w kąpiel Do jutra mamuśki, a z dwoma to nawet do zobaczenia

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 19:10   #3428
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ojeje, powiem Ci nie lubie robić tych serników na zimno, denerwuje mnie ta masa sernikowa pamiętam jak mój mąż mi je zrobił w kształcie serca był dumny, że sam je wykonał, teraz przypuszczam że zrobiłby coś sam od podstaw a nie z tytki.
A jak nalewałaś galaretkę to taką wodnistą? Ja zawsze czekam aż ona powoli zacznie tężeć w miseczce a potem ją dopiero daje na ciasto, a jak mam dziury np po bokach bo biszkopt odszedl i nie miałam kremu tak dużo aby zakryć to wkładam w dziury kawałek kartoniku, grubsszego papieru aby właśnie galaretka nie uciekła pod biszkopt

Stary 2011-05-23, 19:12   #3429
LadyInBlack2
Rozeznanie

nerola- witaj
i nie uciekaj nam na Odchowalnię , poczekaj aż się rozpakujemy

Izunia śliczna
dobrze, że ma tylu braci, to będą opędzać adoratorów

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Witam sie

Dziekuje Wam wszystkim dziewczyny i każej z osobna

Dzis po wizycie "pocieszyli mnie" ze lezenie do skonczonego 36tyg. i wtedy odstawia mi leki (fenoterol) i zobaczymy:

albo pani urodzi albo pojdzie pani do domu..

no wiec jesze prawie 3 tyg gdzies do ok 10 czerwca czekania..

Mąż mi zabiera juz dzis lapka wiec odezwe sie pewnie za kilka dni papa a o kciuki prosze dalej
trzymaj się kochana

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dziewczynki głupie pytanie mam
Na moich sutkach skora no ma kolor jaki ma i na srodku sutka zrobily mi sie takie ciemno brazowe grudki co to moze byc?? czy to znaczy ze bedzie siara a pozniej mleko ?????
nie wiem c to jest ale mam to samo
mi generalnie cycki prawie wcale nie urosły w ciąży, w każdym razie biustonosze wciąż nosze te co przed ciążą, natomiast sutki mam ogromne, bardzo ciemne (mąż się śmieje, że młody nie będzie miał problemów żeby trafić w nie dziobem ), brodawki wydłużone i właśnie pokryte grudkami. Ale śladów siary nie zauważyłam.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski jak za mną tatar chodzi (( Jadła któraś może w ciąży ? Wiem, że to surowe mięso..;(
kochana, odradzam surowe mięso w ciąży jest zbyt niebezpieczne
ja boję się nawet jeść wędlinę wędzoną na zimno i wędzone ryby, a co dopiero typowo surowe mięso
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:18   #3430
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Ojeje, powiem Ci nie lubie robić tych serników na zimno, denerwuje mnie ta masa sernikowa pamiętam jak mój mąż mi je zrobił w kształcie serca był dumny, że sam je wykonał, teraz przypuszczam że zrobiłby coś sam od podstaw a nie z tytki.
A jak nalewałaś galaretkę to taką wodnistą? Ja zawsze czekam aż ona powoli zacznie tężeć w miseczce a potem ją dopiero daje na ciasto, a jak mam dziury np po bokach bo biszkopt odszedl i nie miałam kremu tak dużo aby zakryć to wkładam w dziury kawałek kartoniku, grubsszego papieru aby właśnie galaretka nie uciekła pod biszkopt
w sumie to chyba była zbyt mało stężała, troszkę już zaczynała ale pewnie to TO było powodem...
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:19   #3431
nerola
BAN stały

Moje drogie dziewczynki,informuję,iż dotarłam do Klubu.
Ja Was normalnie....każdą z osobna.....no nie mogę
Nie wiem co powiedzieć poza ogromnym DZIĘKUJĘ!!!!!!!:roz a:
Dla każdej.
No nie potrafię się wysłowić.
Boze jakie to miłe a zarazem zaskakujące.Takie niecodzienne,takie....nie potrafię tego wyrazić.
W każdym razie BARDZO DZIĘKUJĘ!!!!!
I Wy możecie na mnie liczyć.
W Klubie coś skrobnęłam.

Zaneta-pierwsze co,to moskitiera na łóżeczko-ja mam ogromny baldachim.
Do tego te w oknach a jak zaczną nas atakować,to na pewno coś do kontaktu.
Wcześniej pryskaliśmy dom Ascypem(chyba tak to było)taki niebieski proszek niby na muchy ale super pająki i komary padały.
Z tym,ze brałam dzieci na 4-5 godzin z domu.I to po rozrobieniu zostawia białawe plamy,więc trzeba umyć.
Przy Krystku pryskałam Brossem kawałki wózka.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:21   #3432
moniczka2123
Zadomowienie

Dziadkowie dali mi 1000 zl na wozek czyli teraz moge na wozek kolo 2 tysiecy przeznaczyc
kto ma wozek maxi cosi??
Bo taki chce i czy kupie w takich pieniadzach

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:23   #3433
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
no pessar niestety na NFZ nie jest, lekarz musi zamówić w hurtowni i założyć mi go prywatnie, ale to trwa moment i jest bezbolesne, nie chciałabym szwu na szyjce co się w szpitalu na NFZ robi
z Filipem miałam pessar i mi pomógł, wtedy koszt to było jakieś 200 zł
wolę dmuchać na zimne
Dziwne ze mną na sali leżała dziewczyna zakładali jej właśne pessar i nawet grosza nie zapłaciła. Z tego co wiem to po 30 tyg juz nnie zakładają szwów.

Ufff nadrobiłam

Nerolko byłaś bardzo dzielna i nadal jesteś

Ja juz po okuliście- wada się nie powiększyła, siatkówka w porządku, więc przeciwskazań do porodu sn nie ma.

Wyniki enzymów jeszcze bardziej spadły (dziękuje za kciuki ), ale mam kontrolować co tydzień, bo cholestaza to zdradliwa choroba. Mała juz nie taka mała. Wazy coś koło 2600. więc spora będzie, ale po 36 tygodniu juz moge spokojne rodzić. Najlepiej by było jakbym do 38 tygodnia urodziła. W każdym razie po terminie raczej nie urodze, bo z cholestazą nie będą czekać. więc coś mi się wydaje, ze mnie na patologe przed porodem położą. W każdym razie wszytsko jest ok. na ten moment

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:24   #3434
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Nerola jeszcze raz serdecznie gratuluje i jak ja bym tak chciala za 4 razem wypchnąc malenstwo lepiej rodzic niż zęby wyrywac
potwierdzam - mnie gorzej od porodu bolało wyrywanie 8semki... i krócej bolało potem (po wyrwaniu mialam pmiesiac na przeciwbólowych jazde i trzy dni nie moglam jesc bo szczękościsk...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:25   #3435
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
no pessar niestety na NFZ nie jest, lekarz musi zamówić w hurtowni i założyć mi go prywatnie, ale to trwa moment i jest bezbolesne, nie chciałabym szwu na szyjce co się w szpitalu na NFZ robi
juz za wszystko trzeba samemu zapłacic, masakra

Cytat:
w czwartek idę do lekarza i juz bedzie 3 zwolnienie za które ma mi zus zaplacic....
no bez jaj ! jak moga tyle ciężarnej nie płacić. mi wszystie info podali przez telefon, musialam tylko podam imie, nazwisko i pesel. powiedzialam ze mam zwolnienie leżące i nie moge osobiscie wjaśnic sprawy.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja też chyba kupię-ma byc w lidlu.
Ja też kupie te moskitiery w lidlu, ale to sa do okien,a Zanecie chodzilo chyba o taka nad łóżeczko.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:27   #3436
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kurde moja mała dzisiaj tak mnie kopie, że aż sprawia mi to ból Parę razy w oczach świeczki mi się pojawiły. Czy wy też tak macie ???
Czasem jak mnie dzidzia kopnie, to aż się muszę wyprostować, ale do łez mnie jeszcze nie doprowadziło.
Nerola welcome back. Dałaś radę z porodem, silne babki z Was, a Iza na tym zdjęciu w dłoniach męża wygląda słodko, taka malusia.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mały ma jakieś 1800 gram. Morfologia mamy spadła, mocz z bakteriami, więc znowu żelazo i żurawit. Teraz będę miała wizyty co 2 tygodnie, przy czym pierwsza trochę wcześniej, bo potem gin idzie na urlop. Dobrze, bo przynajmniej w lipcu będzie No i jeśli pojawią się bóle w klatce piersiowej to mam iść do internisty i na EKG.
za udaną wizytę.
Cytat:
dziś byłam u lekarza w przychodni, wysiedziałam się znowu a wieści średnie
1. bakterie w moczu nadal są, Furaginum nie dał rady i dostałam antybiotyk
2. jakaś infekcja też się pojawiła, bo śluz dziwny i znowu zapisał mi Natamycynę
3. szyjka zamknięta ale się powoli skraca, zamawiamy pessar, bo wypłacie zakładamy
4. jedyna dobra wiadomość to taka, że przytyłam od ostatniej wizyty 1300 g a wcześniej tyłam ponad kilo na tydzień
ale wstyd pisać obecną wagę, bo przekroczyłam magiczną liczbę, która mnie dobija

następna wizyta za 2 tyg.
Filip u teściów, ja już za nim tęsknię i czekam, aż go wieczorem przywiozą
to tyle na razie, idę poleżeć
Ojej, co ta za bakteria, trzeba ją wygonić.
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A na koniec snu uśmierciłam teściową. od wczoraj robi na szydełku śliniaczki.Śliczne choc pewnie mało praktyczne.
A gdybyś je pokryła jakąś folią specjalną? Może w sklepach, w których robią koszulki z nadrukami mają coś takiego?
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Da karo[/B] i jak sie film podobał polecasz??
Całkiem przyzwoity, daję 6/10
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
- szyjka się na szczęście nie skróciła jest delikatne rozwarcie wewnętrzne więc leżymy jeszcze 3tyg do nastepnej wizyty, ale jest dobrze bo się nie skraca

- Lilka jest nadal dziewczynką, waży już 1,9kg wszystkie narządy badał bardzo dokładnie i jest w porządku, mała zdrowiutka

I co najciekawsze gin na badaniu mówi "oooo a tu są włosy, dosyć sporo!!" Mała chyba będzie nieźle owłosiona..... nie dziwne że mnie tak zgaga męczy
oby tak dalej.
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Oto mój bebolek 34tc sukienka dzisiejszy zakup
Ale masz już brzuś.
Cytat:
no nie wierze

http://www.plotek.pl/plotek/1,111758..._23_lata_.html

23 letnia kobieta zostala babcią.... masakra... czuje się staro
Ale numer, kobieta się pośpieszyła...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:29   #3437
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Z partymi poszło dość szybko ale zabawnie bo powiedziałam,ze tylko 3 chcę i więcej nie będę parła.I że chcę teraz i już a nie za chwilę.To sie zmobilizowałam.Inaczej jeszcze kilka by musiało być.
A zastrzyk nieco pomógł znieczulający na spojenie łonowe.
I pewnie masaż pochwy.

Zmalowana,żebyś wiedziała jak ja w szpitalu korzystałam z prysznica.
Stękałam,sapałam,wszystko mi leciało a ogolić bobra to dopiero był wyczyn czy pięty wyszorować.
Jeszcze trochę i będziesz zadzierać nóżki

Brida to ja nie mogłam do łazienki dlatego miałam basen.
A to przez wielowodzie i ryzyko wypadnięcia pępowiny.Ja w ogóle nie mogłam wstawać.W innym przypadku jak najbardziej można a nawet trzeba połazić,umyć się.

A masaz mi położna robiła by wzmocnić ścianki pochwy by nie ciąć i abym nie pękła.I się udało.
Szew mi nałożyli na szyjkę i dwa kosmetyczne "dla męża" hahah
A kiwałam się w tył-przód bo nie dałam rady skakać na tej piłce tak bolało,wiec robiłam tyle ile mogłam.
No właśnie po co miałaś skakać na piłce? Żeby przyśpieszyć akcję czy żeby zmniejszyć ból ?

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

a te "dwa kosmetyczne" szwy dla męża to że niby żeby 'ciaśniej miał' że się tak wyrażę ? tak z ciekawości pytam

buziaki dla Was
Cytat:
Beatko ,tak bo po poprzednim porodzie szwy mi puściły i się rozeszło a ja tam nie dałam się dotknąć lekarzowi i nie chciałam poprawek.Pisałam Wam jak mnie nadal blizny ciągną,bolą,.
Teraz to chyba połatali i może będzie lepiej a czy ciaśniej?-ponoć tak.
Czyli każdy ma szwy ? I przy cięciu i bez? I one nie są tak na wierzchu na odcinku pochwa-odbyt tylko wewnątrz pochwy ?

Jakoś nie mogę sobie do końca wyobrazić, co się rozciąga, co pęka a co się zszywa
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:31   #3438
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Dziadkowie dali mi 1000 zl na wozek czyli teraz moge na wozek kolo 2 tysiecy przeznaczyc
kto ma wozek maxi cosi??
Bo taki chce i czy kupie w takich pieniadzach
Maxi Cosi jest rewelacyjnyyyy

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:33   #3439
zanetaa88
Zakorzenienie

Nerolka dzięki Ci bardzo do wózka mam moskitierę, będę musiała zainwestować w ten baldachim i + coś do kontaktu.

Scio a tak się martwiłaś.Widzisz nasze kciuki działają cuda

Stary 2011-05-23, 19:34   #3440
moniczka2123
Zadomowienie

Matko jak pedzimy to juz 3440 post

Stary 2011-05-23, 19:34   #3441
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
potwierdzam - mnie gorzej od porodu bolało wyrywanie 8semki... i krócej bolało potem (po wyrwaniu mialam pmiesiac na przeciwbólowych jazde i trzy dni nie moglam jesc bo szczękościsk...)

To jest jakieś pocieszenie
Ja się chyba zaliczam do osób z wysokim progiem wrażliwości na ból więc mam nadzieję że dam radę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:39   #3442
agulaaabar
Zakorzenienie

Będę wredota jedziemy z mężem po pizze

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:41   #3443
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Będę wredota jedziemy z mężem po pizze
A te zielone coś co Ci leci?! Dzwoniłaś?!
Osz TY!

Ja czekam na męża z arbuzem,
mam nadzieję że w sklepie będzie

Stary 2011-05-23, 19:44   #3444
nerola
BAN stały

Brida po to by rozwarcie się robiło a mi stanęło na 8 cm.
Niby ma koić nieco ból a u mnie się nasilał ale to przez nisko usadowioną główkę od połowy ciąży,blizny na szyjce i rozejście spojenia łonowego.

Nie każda kobieta jest cięta.Ja byłam 3 razy a 4 nie chciałam ze względu na i tak istniejący już ból blizn..
Szwy zakładają wewnątrz i na zewnątrz.

Scio ogromnie się cieszę,że wizyty udane.Uważaj na siebie
Ja właśnie też słyszałam,ze passera nie zakłada sie tak późno bo sama chciałam ale mówili,że za późno.No ale to u nas a gdzie indziej może praktykują.

Zanetko
ja mam fioła na punkcie ochrony przed latającymi,chodzącymi itp. owadami.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:45   #3445
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Poszłam tylko na SR i 5 stron do nadrobienia Gaduły jedne
Wydrukowałam sobie język niemowląt i dwulatka, zbindowałam i idę sobie na ogród poczytać bo zachwalacie strasznie, więc warto popatrzeć Jak na razie to mam za sobą "Pierwszy rok dziecka dla bystrzaków" i "W oczekiwaniu na dziecko". Czeka mnie jeszcze "Mamo tato co ty na to" Zawitkowskiego i właśnie te języki Ale podejrzewam że dużo mądrzejsza będę dopiero jak Młody dorośnie hehe Bo jak na razie to co prawda czytam, ale jakoś szybko zapominam Skleroza
Zrobiłam też listę apteczno-drogeryjną i jutro zaczynamy końcowe zakupy I myślę czy jakiejś ładnej torby do szpitala nie kupić, bo dotąd uznawaliśmy z P. wyłącznie plecaki ze stelażem A z takim bym raczej głupio na oddziale wyglądała
A skąd to drukowałaś ?
Właśnie dziś mnie naszło że też bym coś poczytała i miałam zamiar rozejrzeć się za czymś na all.
Czy jest jakaś lista lektur godna polecenia?
Stary 2011-05-23, 19:45   #3446
moniczka2123
Zadomowienie

Mam okazje kupic ten wozek od kuzynki za 600
http://littlebaby.pl/pl/espiro-vecto...l?partner=1984

dziadek dolozyl pieniedzy to moze za reszte kupie łozeczko z komoda i pełnym wyposarzeniem http://allegro.pl/hit-lozeczko-komod...607202059.html

bo na swoja matke nie moge liczyc...

Stary 2011-05-23, 19:48   #3447
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
aaa ja im krzyczałam że ściemniają i oszukują!
to położna powiedziała żebym włożyła rękę i poczuła włoski małego
jak dotknęłam tych włosków to dostałam takiego powera!!! że mały był niedługo na świecie
Najlepsza mtywacja! A ż mi sie ta sytuacja wyobraziła w głowie

Cytat:
Ja bym zużyła do sushi
Rany, jak ja tęsknię za sushi

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski jak za mną tatar chodzi (( Jadła któraś może w ciąży ? Wiem, że to surowe mięso..;(
Nie jedz! Oczywiście może Ci się nic nie stać, ale jednak szansa na złapanie jakieś bakterii jest spora. Tobie nic nie zrobi, a dziecku może zaszkodzić.
Stary 2011-05-23, 19:49   #3448
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Brida po to by rozwarcie się robiło a mi stanęło na 8 cm.
Niby ma koić nieco ból a u mnie się nasilał ale to przez nisko usadowioną główkę od połowy ciąży,blizny na szyjce i rozejście spojenia łonowego.

Nie każda kobieta jest cięta.Ja byłam 3 razy a 4 nie chciałam ze względu na i tak istniejący już ból blizn..
Szwy zakładają wewnątrz i na zewnątrz.
.
Dziękuję bardzo za odpowiedź
Stary 2011-05-23, 19:50   #3449
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Oto mój bebolek 34tc sukienka dzisiejszy zakup
ale fajna sukienka gdzie dorwałaś ja już nie mam w czym chodzić zabieram tż-wi koszulki

[QUOTE=brunetka2000;270797 69]Ja uwielbiam robić taki sos do mięsa i wędliny z avokado

daj przepis daj koleżance

Cytat:
A gdzie to masz tą gazetkę? i od kiedy to wchodz

Shira za mną chodzi od wczoraj arbuz, ale nie chce mi się iść do Biedronki taki soczysty mmmm. Powiedz mi mam takie pytanie odnośnie przepisu na Twój chleb, mam len ale widzę że data ważności upłyneła 2009 i to ma być mielony, czy jakiś inny? Nigdy nie używałam takiego składnika i nie za bardzo wiem co i jak
no ja sobie jutro zjadę na stragany to kupię coś truskawki i arbuza albo gruchęno ten przeterminowany sypni kurczakom a zakup sobie normalny len w ziarenkach nie mielony

[QUOTE=youyou;27080860]Ja bym zużyła do sushi

albo do guacamole, czyli najbardziej tradycyjny dip meksykański, idealny do smarowania pieczywa czy do chipsów. Musi być tylko dobrze dojrzały.
przykładowy przepis:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html
a skąd wiem że jest dojrzały???

Marinko patrz jak ladnie mi idzie wielocytowaniejeste ś ze mnie dumna???
Stary 2011-05-23, 19:52   #3450
Vaniliova11
Zadomowienie

Scio za wszystkie Twoje wyniki
Zaneta widziałam moskitiere na łóżeczko w auchan i chyba ja kupie szukam też tych wkładek na komary specjalnie dla dzieci mnie komary nie gryza chyba niedoibrą krew mam ale jak słysze to charakterystyczne brzęczenie w nocy to nie moge spać
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości