|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale wiem o co chodzi, bo u mnie jak u Nerolki szew puścił, mało tego to ten najbardziej z brzegu.... Lekarz mnie pocieszył, że miał pacjentkę którą "poprawiał" i jej mąż był tak zadowolony, że mu jakiś dobry alkohol w podziękowaniu przyniósł. Mi powiedział, że jak planuję drugie to nie ma sensu nic robić i mam poczekać. Pewnie poczekam jeszcze kilka lat, bo to "upiększanie" pewnie tanie nie jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() W smaku może być ok, ale tam gdzie Ci zaznaczyłam pewnie taka guma się robi jak zjadasz? Ja zaczynałam od tego, że ziemniaki gotowałam bez wody ![]() Pytam się taty, czy do ziemniaków trzeba wody,a on " Nie no nie trzeba" ale powiedział to w taki sposób, że on wiedział że trzeba a Ja nie wiedziałam ![]() ![]() Dziewczyny a tak z innej beczki, KOMARY ![]() Mam niestety takie okna na które mi się nie opłaca dawać moskitiery, bo otwierają się obrotowo, a po za tym mam wyjście na balkon i codziennie wieczorem daję kotkowi jedzenie i komary i tak i tak wlecą nawet jak będę miała jakoś moskitierę w oknie. Są ponoć moskitiery na łóżeczko, oglądałam je ale specjalnie mi się to nie podoba... w ostateczności to wprowadzę, lecz chodzi o to że komary nie będą gryzły dzidzie ale my z mężem będziemy tak pogryzieni, że nawet sobie tego wyobrazić nie mogę ![]() Teraz czytałam opinie różnych komarników do kontaktu i sama już nie wiem co mam zrobić, używała któraś jakiegoś ?! Nerolka jak TY sobie radzisz z komarami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
BAN stały
|
na komary przez pierwszy miesiąc najlepiej wlasnie taka moskitiera na lozeczka, a po skonczonym miesiącu zycia mozna uzywac brossa czy raida na komary, wyszla niedawno seria wlasnie nieszkodliwa dla dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zadomowienie
|
Poszłam tylko na SR i 5 stron do nadrobienia
![]() ![]() Wydrukowałam sobie język niemowląt i dwulatka, zbindowałam i idę sobie na ogród poczytać bo zachwalacie strasznie, więc warto popatrzeć ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiłam też listę apteczno-drogeryjną i jutro zaczynamy końcowe zakupy ![]() ![]() ![]()
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Ja się na temat ciast nie wypowiem, bo mi nawet proszek z torebki nie wychodzi
![]() W sobotę takie mistrzostwo świata zrobiłam: sernik na zmino, wystarczyło dodac mleko i serki homogenizowane, zmixować, przelać do tortownicy. Włożyć na godzninę do lodówki, potem zalać galaretką. I co? cała galaretka wyciekła po lodówce i wszystkim co w lodówce z tej tortownicy bokami... ( taka badziewna tortownica za 10 zł chyba!) dobrze ze mi się zachciało jeśc o 23, bo inaczej rano bym skrobała tą galaretkę. A sernik się nie zsiadł ( nie był twardy jak powinien), tylko taka ala mazia i galareta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też chyba kupię-ma byc w lidlu. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() Idę w kąpiel ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak nalewałaś galaretkę to taką wodnistą? Ja zawsze czekam aż ona powoli zacznie tężeć w miseczce a potem ją dopiero daje na ciasto, a jak mam dziury np po bokach bo biszkopt odszedl i nie miałam kremu tak dużo aby zakryć to wkładam w dziury kawałek kartoniku, grubsszego papieru aby właśnie galaretka nie uciekła pod biszkopt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |||
Rozeznanie
|
nerola- witaj
![]() ![]() ![]() i nie uciekaj nam na Odchowalnię ![]() Izunia śliczna ![]() dobrze, że ma tylu braci, to będą opędzać adoratorów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi generalnie cycki prawie wcale nie urosły w ciąży, w każdym razie biustonosze wciąż nosze te co przed ciążą, natomiast sutki mam ogromne, bardzo ciemne (mąż się śmieje, że młody nie będzie miał problemów żeby trafić w nie dziobem ![]() Cytat:
![]() ja boję się nawet jeść wędlinę wędzoną na zimno i wędzone ryby, a co dopiero typowo surowe mięso
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
BAN stały
|
Moje drogie dziewczynki,informuję,iż dotarłam do Klubu.
Ja Was normalnie....każdą z osobna.....no nie mogę ![]() Nie wiem co powiedzieć poza ogromnym DZIĘKUJĘ!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Dla każdej. No nie potrafię się wysłowić. Boze jakie to miłe a zarazem zaskakujące.Takie niecodzienne,takie....nie potrafię tego wyrazić. W każdym razie BARDZO DZIĘKUJĘ!!!!! I Wy możecie na mnie liczyć. W Klubie coś skrobnęłam. Zaneta-pierwsze co,to moskitiera na łóżeczko-ja mam ogromny baldachim. Do tego te w oknach a jak zaczną nas atakować,to na pewno coś do kontaktu. Wcześniej pryskaliśmy dom Ascypem(chyba tak to było)taki niebieski proszek niby na muchy ale super pająki i komary padały. Z tym,ze brałam dzieci na 4-5 godzin z domu.I to po rozrobieniu zostawia białawe plamy,więc trzeba umyć. Przy Krystku pryskałam Brossem kawałki wózka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
Dziadkowie dali mi 1000 zl na wozek
![]() ![]() ![]() kto ma wozek maxi cosi?? Bo taki chce i czy kupie w takich pieniadzach
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ufff nadrobiłam ![]() Nerolko byłaś bardzo dzielna ![]() Ja juz po okuliście- wada się nie powiększyła, siatkówka w porządku, więc przeciwskazań do porodu sn nie ma. Wyniki enzymów jeszcze bardziej spadły (dziękuje za kciuki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
potwierdzam - mnie gorzej od porodu bolało wyrywanie 8semki... i krócej bolało potem (po wyrwaniu mialam pmiesiac na przeciwbólowych jazde i trzy dni nie moglam jesc bo szczękościsk...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też kupie te moskitiery w lidlu, ale to sa do okien,a Zanecie chodzilo chyba o taka nad łóżeczko. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nerola welcome back ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Całkiem przyzwoity, daję 6/10 ![]() Cytat:
![]() Ale masz już brzuś ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakoś nie mogę sobie do końca wyobrazić, co się rozciąga, co pęka a co się zszywa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
Nerolka dzięki Ci bardzo
![]() Scio a tak się martwiłaś.Widzisz nasze kciuki działają cuda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zadomowienie
|
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest jakieś pocieszenie ![]() Ja się chyba zaliczam do osób z wysokim progiem wrażliwości na ból więc mam nadzieję że dam radę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
A te zielone coś co Ci leci?! Dzwoniłaś?!
![]() ![]() Osz TY! Ja czekam na męża z arbuzem, mam nadzieję że w sklepie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
BAN stały
|
Brida po to by rozwarcie się robiło a mi stanęło na 8 cm.
Niby ma koić nieco ból a u mnie się nasilał ale to przez nisko usadowioną główkę od połowy ciąży,blizny na szyjce i rozejście spojenia łonowego. Nie każda kobieta jest cięta.Ja byłam 3 razy a 4 nie chciałam ze względu na i tak istniejący już ból blizn.. Szwy zakładają wewnątrz i na zewnątrz. Scio ogromnie się cieszę,że wizyty udane.Uważaj na siebie ![]() Ja właśnie też słyszałam,ze passera nie zakłada sie tak późno bo sama chciałam ale mówili,że za późno.No ale to u nas a gdzie indziej może praktykują. Zanetko ja mam fioła na punkcie ochrony przed latającymi,chodzącymi itp. owadami. |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie dziś mnie naszło że też bym coś poczytała i miałam zamiar rozejrzeć się za czymś na all. Czy jest jakaś lista lektur godna polecenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zadomowienie
|
Mam okazje kupic ten wozek od kuzynki za 600
http://littlebaby.pl/pl/espiro-vecto...l?partner=1984 dziadek dolozyl pieniedzy to moze za reszte kupie łozeczko z komoda i pełnym wyposarzeniem http://allegro.pl/hit-lozeczko-komod...607202059.html bo na swoja matke nie moge liczyc...
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rany, jak ja tęsknię za sushi ![]() Nie jedz! Oczywiście może Ci się nic nie stać, ale jednak szansa na złapanie jakieś bakterii jest spora. Tobie nic nie zrobi, a dziecku może zaszkodzić.
![]() |
#3448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zadomowienie
|
ale fajna sukienka gdzie dorwałaś ja już nie mam w czym chodzić zabieram tż-wi koszulki
![]() [QUOTE=brunetka2000;270797 69]Ja uwielbiam robić taki sos do mięsa i wędliny z avokado ![]() ![]() ![]() daj przepis daj koleżance ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=youyou;27080860]Ja bym zużyła do sushi ![]() albo do guacamole, czyli najbardziej tradycyjny dip meksykański, idealny do smarowania pieczywa czy do chipsów. Musi być tylko dobrze dojrzały. przykładowy przepis: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html a skąd wiem że jest dojrzały??? ![]() Marinko patrz jak ladnie mi idzie wielocytowanie ![]() ![]()
![]() |
#3450 |
Zadomowienie
|
Scio
![]() Zaneta widziałam moskitiere na łóżeczko w auchan i chyba ja kupie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.