|
|
#2971 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
"
Dała się ponieść nadziei , marnemu złudzeniu o pięknym love story... Przykro mi. Ja nie jestem nią i nigdy nie będę, nawet jeśli nie wiadomo jak bardzo byś tego pragnął, rozumiesz? Miłość dodaje skrzydeł, sprawia, że potrafię latać. Bez miłości, wszystko co znam staje mi się obce. Niczym człowiek bez zmysłów. Bo kiedy się uśmiechasz, znikają wszystkie moje wątpliwości "
|
#2972 |
|
Raczkowanie
|
lov ya., katastroficzna, Chers-
" Nie wiem jak wyglądasz, kim jesteś, gdzie jesteś, jaki jesteś. Ale wiem, że jesteś i wiem, że muszę Cię znaleźć Jestem wrażliwa, szczególnie na słowa. Więc zastanów się czy warto Jeśli chcesz kogoś przekonać do czegoś, musisz zmusić samego siebie do wariactwa Będę moczyć swoje dobre momenty w życiu w najbardziej uderzającym do głowy napoju. Nie robię tego dla Ciebie, ale tylko i wyłącznie dla własnej świadomości, która zawsze podpowiada mi, że powinnam pamiętać. Ona wprowadza mnie w błąd, ale lubię alkohol Chętnie kupię 10 cm wzrostu, cena nie gra roli Dziękuję, że pozytywnie rozpie*rzyłeś mi życie, dokładając do każdej jego części mnóstwo radości Wyglądasz fajnie, ale dzisiaj nie mam apetytu Nie próbuj zrozumieć świata w, którym żyję, bo tylko ja mam do niego dostęp, wątpie czy jakaś jego namiastka, by Cię chociaż zadowoliła. Bo tu nie znajdziesz hajsu, dzi*ek, mocnych wrażeń, pięciominutowej miłości czy pier*olenia o niczym Molestuj mnie uśmiechem Stałabym się samobójczynią, gdybym pozwoliła Ci na drugą szansę Moje serce to nie serce, a lekko postrzępiona gąbka, w dodatku nasączona gniewem"
Jak nie Ty to kto mi został? To całe życie, jak słona kropla. Edytowane przez Marsi89 Czas edycji: 2011-05-23 o 15:59 |
|
|
|
#2973 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje <3
poprostuAssis ♥♥ weszła do ciemnego pokoju, oddech jej przyspieszył
zamieniając się w głos demona. przymrużyła swe oczy zatrzymując w nich słone łzy przywierając plecami do zimnej ściany. ciii... to była tęsknota. - wyżyj się na mnie choć nic winna nie jestem, przecież moje uczucia już dawno obumarły. uspokój moje nerwy, które drżą od pewnego czasu, przeczesz swą dłonią me włosy gdy będziemy leżeć na trawie i szepnij coś w stylu bym nie myślała o tym teraz. o tym, że zaraz zmienisz zdanie, że uciekniesz, że znowu zostanę sama... zagryzła swą dolną wargę milcząc. pierwszy raz nie potrafiła wybrnąć. co miała powiedzieć, że nie? nie potrafiłaby powiedzieć, że nie kochała. niekiedy czyjś oddech na naszej szyi jest cenniejszy niż miliony pocałunków, setki drogich kolacji przy świecach czy brylantów. lubię wierzyć, że papieros mi pomaga. ich usta dzieliły milimetry, czuł jej perfum, a na swej skórze jej ciepły i spokojny oddech. gdy chciał musnął jej miękkie wargi z utęsknieniem szepnęła - to bezsensu - odsunęła się od jego ust. to był moment na który czekała. słodko-gorzki moment. znał te słowa zbyt dobrze wiedział co niosą... potrafiłbyś się wyrzec serca, a może już to zrobiłeś? chciałabym hodować z tobą białe oleandry w naszym wspólnym ogrodzie. dziwne marzenie, wiem.
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2011-05-23 o 17:30 |
|
|
|
#2974 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
zastanów się, czy warto ją ranić, tylko po to, żeby pokazać jaki z Ciebie kozak.
naprawdę chcę wiedzieć co zrobiliśmy źle z miłością, która wydawała się tak silna. Wiem, że by nam wyszło, gdybyś był teraz obok. Nie tak miało wyglądać nasze życie. Miało być przecież nasze, a nie moje i Twoje.. nie chcę przez Ciebie płakać, więc wybacz mi jeśli to zrobię. zabij mnie. to przynajmniej nie będzie bolało tak, jak to co robisz mi teraz. |
||
|
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
♥
Miłość i nienawiść. Dusza i ciało. Ziemia i niebo. To nie są dwa światy przeciwstawne sobie, to jedna rzeczywistość tego samego świata, tak jak serce i ciało. To dwie nierozłączne części całego Ciebie. To Twoja rzeczywistość. Jak ja. ♥ Spójrz na swoją twarz. Skoro ona taka jest, to jakie musi być serce. Chyba całe w szramach. Twarz jest odbiciem serca. Masz tyle lat, co twoje serce. ♥ - Dlaczego właśnie on? - Bo to ON do mnie mówił. ON mnie słuchał. To ON mnie dotykał. To ON mnie...kochał. Rozumiesz? ♥ Teraz nic już się nie liczy. Tylko moje imię w jego oczach. I jego w moich. ♥ Wiesz miłość to coś co nigdy się nie wyczerpie. Twoje serce bije tylko po to, by ją przyjmować. Moje - aby ją dawać. I to właśnie dlatego ja kocham Ciebie, a Ty mnie nie. ♥ Ofiarował mi tylko rozczarowania, upadki, łzy i smutek. Ale pomimo tego, nadal go kocham. Dlaczego? ♥
żegnaj przyjacielu. Malina 19.01.1994 - 24.09.2012 [*] Edytowane przez SparklyAngel Czas edycji: 2011-05-23 o 16:23 |
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
nie mów nic, przytul się. ważna czuję się, gdy obejmę Cię ramieniem. uważajmy, by się nie rozłączyć. złość jest niedobra, gdy z Tobą stoję, gdy Ciebie widzę, gdy Ciebie czuję. czy wiesz, że Twoje oczy, spalają mnie, jak ogień? gdy patrzę w Twoje oczy zaczyna się dzień.
|
#2977 |
|
Raczkowanie
|
“Have you ever been in love? Horrible isn't it? It makes you so vulnerable. It opens your chest and it opens up your heart and it means that someone can get inside you and mess you up. You build up all these defenses, you build up a whole suit of armor, so that nothing can hurt you, then one stupid person, no different from any other stupid person, wanders into your stupid life...You give them a piece of you. They didn't ask for it. They did something dumb one day, like kiss you or smile at you, and then your life isn't your own anymore. Love takes hostages. It gets inside you. It eats you out and leaves you crying in the darkness, so simple a phrase like 'maybe we should be just friends' turns into a glass splinter working its way into your heart. It hurts. Not just in the imagination. Not just in the mind. It's a soul-hurt, a real gets-inside-you-and-rips-you-apart pain. I hate love" _ Neil Gaiman.
'Czy kiedykolwiek byłeś zakochany? Straszne uczucie, prawda? Czyni Cię tak bardzo bezbronnym. Rozrywa Ci klatkę piersiową i otwiera serce, a to oznacza, że ktoś może po prostu wejść w środek Ciebie i namieszać. Budujesz dookoła siebie te wszystkie osłony, całe mnóstwo pancerzy, żeby nikt nie mógł Cię zranić i wtedy jedna głupia osoba, wcale nie inna od pozostałych głupich osób, wkracza w Twoje głupie życie... Oddajesz jej kawałek siebie, a przecież wcale Cię o to nie prosiła. Po prostu króregoś dnia zrobiła coś durnego, może pocałowała Cię albo uśmiechnęła się do Ciebie... I od tej pory Twoje życie nie należy już do Ciebie. Miłośc zabiera zakładnika. Wnika w głąb Ciebie. Wyżera Cię od środka i zostawia płaczącego w ciemnościach. Tak prosta fraza jak 'myślę, że powinniśmy być tylko przyjaciółmi' zamienia się w szklaną drzazgę wbijającą się w Twoje serce. Boli. Nie tylko w wyobrazni. Nie tylko w Twojej głowie. To ból duszy, prawdziwy ból, który wchodzi w środek Ciebie i rozrywa Cię na kawałki. Nienawidzę miłości. - Neil Gaiman. Something really is wrong with me.And I don't know what it is.- Naprawde jest coś nie tak ze mną i nie wiem co to jest. There's a weird pleasure in loving someone who doesn't love you. Dziwną przyjemnością jest kochać kogoś, kto Cie wcale nie kocha. You're leaving because it's easier to walk away than fight for what you really want. - Uciekasz, bo łatwiej jest odejść niż walczyć o to co tak naprawde chcesz. Sensitive people love music. -Wrażliwi ludzie kochają muzykę. Another night, another dream wasted on you - Kolejna noc, kolejny sen zmarnowany na tobie.
I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best. |
|
|
|
#2978 |
|
Przyczajenie
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
aktualnie
"Mów mi dobrze dobrze mi mów, łaskocz czule warkoczem ciepłych słów..."
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję ;*
ciiri, SparklyAngel - zawsze i wszędzie <3 uwielbiam ___ Wolałam kłamać, że jesteś mi obojętny, bo ludzie na których nam zależy, odchodzą najszybciej. Kobiety nie ubierają się dla facetów tylko dla siebie. Gdyby ubierały się dla facetów, chodziłyby nago. Los czasami traktuje mnie w taki sposób jakbym co najmniej wykonała na nim brutalny gwałt w efekcie za przeszłość. ''Przecież my nawet nie mieliśmy siebie w planach.'' ''Kiedy już zapomnisz, ja będę pamiętać za nas oboje.'' ''Za mało mam Ciebie, a innych często dosyć.'' ''Jest we mnie teraz coś, co w każdej chwili może wybuchnąć łzami.'' ''Przychodzi taki dzień, takie dni, że jedyne co wiesz, to to, że musisz przetrwać.'' |
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
I looked in your eyes
Without sayin' a word I told you what I am And I hoped that you heard Spojrzałam w Twoje oczy Bez słowa Powiedziałam Ci kim jestem I mam nadzieję, ze usłyszałeś Now I'm ready to feel your hands Lose my heart on the burning sand Teraz jestem gotowa aby poczuć twoje dłonie. Stracić serce na płonących piaskach. Love stinks Miłość śmierdzi |
|
|
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
gołąbki, dziękuję. Cudne jesteście. Wszystkie <3. ;**
Jestem. Tyję, chudnę, ubywa mi dni. Wszystko w okół się zmienia, tylko tęsknota za tobą wciąż ta sama. Jesteś miłością. Najlepszą z wszystkich które mogłam spotkać.
|
#2983 |
|
Raczkowanie
|
cześć.
" dlaczego jest tak jakbyśmy nie chcieli ? nie radzę sobie z własnym życiem. Tylko on miał tak gładkie policzki i zniewalające spojrzenie. Na dzień dzisiejszy jedyne, co gra, to muzyka. 1 zasada życia. nie przywiązuj się do rzeczy, miejsc, ludzi. nie mogę pozwolić ci zostać, ale nie będę mógł żyć gdy odejdziesz. wszystko co z Tobą związane przywołuje uśmiech są ludzie dla których będę czekać całe życie.. " i znowu znikam, 3majcie się.
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
'- nie pij więcej, proszę..
- a co, mam tęsknić na trzeźwo ? ' demotywatory. modliłam się do Boga, żebyś wziął mnie w ramiona. Odrzucił nierealne prośby. Zasypałeś mojemu sercu oczy piaskiem, na jednej z naszych plaż. wsiąść do pociągu Twoich wspomnień, wiedzieć jak bardzo tęsknisz.
|
#2985 |
|
Rozeznanie
|
♥ - co dalej zrobisz? - zapytała nieco drżącym głosem, a do tego przyciszonym jakby bojąc się, że ktoś ich rozmowę usłyszy. - znając życie zabiję go - powiedziała ze spokojem wypuszczając dym z płuc na co dziewczyna spojrzała na nią z przerażeniem w oczach - ja..jak to zabijesz? - jej serce nieco przyspieszyło, a przerażenie spowiło jej ciało, zaczęła się odrobinę trząść. Siedziała z niepoczytalną? - zabiję go w sercu, głupia! - powiedziała kręcąc głową z niedowierzaniem, że mogła wziąć to na poważnie, dym drażnił jej płuca. czuła się zraniona, ale czuła się dobrze. - aha... - jej głos był cichutki, a wzrok utkwił między podłogowymi deskami. * tak dla sprecyzowania i lepszego zrozumienia. ta rozmowa toczy się w ciele jednej kobiety. coś na zasadzie rozdwojenia osobowości.
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Czy można przedawkować smutek? Tak i zapłakać się na śmierć. Bo ważne są tylko te chwile, dla nich właśnie żyjesz... But I'm ready to learn of the power of love Ale jestem gotowa dowiedziec się o potędze miłości
|
|
#2987 |
|
Przyczajenie
|
"Daj mi miłość, ja jej nie zaniedbam."
|
|
|
|
#2988 |
|
Raczkowanie
|
chcialam byc , lov ya, Paralogiczna, Marsi89, Okradaam !
![]() Jesteś mi powietrzem, tlenem.
Duszę się. Dla Ciebie uczucia są jak lód, który pęka po jakimś czasie. A wtedy wpadasz do rzeki zwanej " nie pasujemy do siebie " . Jesteś takim dupkiem, czy tylko udajesz ?
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
Nie potrafię sobie Ciebie odpuścić.
Gdzie jesteś tamten Ty? Muszę zająć się ocenami w szkole, porządkiem w pokoju, wizytą u lekarza. Muszę rodzić sobie z tym z czym mogę sobie poradzić i nie myśleć o tym na co nie mam wpływu. I dociera do mnie, że przez 8 miesięcy żyłam Tobą. I dociera do mnie, że nie mam już czym żyć. Dobrze, że nie wiem co myślisz, bo prawdopodobnie pękło by mi serce. Jego beznadziejność, skąpstwo w okazywaniu uczuć, obojętność, niezdecydowanie, cwaniactwo, niekiedy chamstwo, nie przeszkadza mi by kochać Go do utraty tchu.
|
#2990 |
|
Rozeznanie
|
kontrastowao
![]() Boże, jeżeli poproszę Cię o odrobinę szczęścia dla niego, spełnisz moją prośbę? a ja tak cholernie za Tobą tęsknię... "czas służy, ale nie istnieje. Śnij o Marsie, Ziemia będzie twoja.
Wszystko małe jest odbiciem czegoś większego." gdybyś chciał, byłabym na wyłączność, a nie ogólnie dostępna.
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
kontrastowao, lov ya, Paralogiczna , Marsi89 ,so_steadfast,
Bez Was? to nie to samo ! lubisz wracać prawda ?
To wróć do tych czasów gdy byłaś szczęśliwa. zrób to jak profesjonalistka zrób to jak zimna suka powiedz, że nie kochasz i odejdź. wróć do tych chwil, gdy uśmiech pojawiał się z taką samą częstotliwością co oddech. ej mała, otwórz oczy to nic strasznego to życie. patrz przed siebie i nigdy nie zamykaj oczu nie przegap żadnego szczegółu. zapamiętaj to do końca życia bo to już niedługo . -jeśli odejdę spójrz w niebo. Jeśli będzie padał deszcz to znaczy że tęsknię. - a jeśli mnie będziesz kochał to ? - pogoda nie gra roli. wracając zamknij w dłoni każdą łzę wylaną przez niego , by miał szansę ją osuszyć . rozum vs serce skutki mogą być różne. dotknij mojego serca. tak dobrze zauważyłeś już go nie mam.
fbl. szczęście łatwo znaleźć, patrz pod nogi, i myśl tak chłodno o świecie pełnym paranoi. Edytowane przez Nieodkrytaxd Czas edycji: 2011-05-24 o 06:32 |
|
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
_mandarynka kontrastowa0 'Niektóre zachody słońca są tak różowe, że trudno o większe bezguście.okradłam;* Przychodzi taki dzień, takie dni, że jedyne co wiesz, to to, że musisz przetrwać. - Co ja mam robić? - Zostaw go. Pozwól mu zatęsknić. Zobacz czy jemu zależy. Bo Tobie zależy. I on to wie. Może jutro zniknę, lecz w tej sekundzie oddycham. O jutrze nie myślę, bo jeszcze przede mną dzisiaj.'
|
#2993 |
|
BAN stały
|
i nagle czar prysł,
a wraz z nim znikłeś ty. siedzisz w jej głowie, mącisz, plątasz myśli i nie pozwalasz spać. i choć nie chciała go znać, to jakaś cząstka jej tak głośno krzyczała 'kocham, wróć', że nawet słodkie 'wypier****' nie było w stanie jej przekrzyczeć. i na dobrą sprawę nie ma Ciebie, nie ma mnie i nie ma nas. umarliśmy, miłość nas zabiła. był zazdrosny o każdy jej uśmiech podarowany komuś innemu, o każde spojrzenie w tłumie, sam jednak nie potrafił być jej wierny. |
|
|
|
#2994 |
|
Rozeznanie
|
wróciłam,w końcu mam wakacje.
dawaj jeszcze raz. czego się gapisz,do cholery? odwraca głowę. ocknęli się już. szła w milczeniu,ssąc zerwaną po drodze trawkę. zląkła się nieomal,że ta myśl jest już postanowieniem. czuła się mimo wszystko fatalnie.
|
|
#2995 |
|
Przyczajenie
|
|
#2996 |
|
Przyczajenie
|
krysztalik, Nieodkrytaxd, Paralogiczna - cudne
"I żaden człowiek, którego kochasz, nie będzie już zwyczajnym człowiekiem." "Gdzieś odnajdziemy kogoś, kto odkryje całą prawdę w nas..." Najważniejsze sprawy leżą zbyt blisko najskrytszego miejsca mojej duszy, jak drogowskazy do skarbu, który wrogowie chcieliby mi skraść. O najważniejszych sprawach najtrudniej opowiedzieć. Są to sprawy, których się wstydzę, ponieważ słowa pomniejszają je - słowa powodują, iż rzeczy, które wydawały mi się nieskończenie wielkie w mojej głowie, po wypowiedzeniu kurczą się i stają zupełnie zwyczajne. "fenomenem miłości, jest samotność."
|
#2997 |
|
Rozeznanie
|
W pewnym momencie poczułam, straszny żal. Żal, że będę musiała stracić najdroższą mi osobę. Moment w którym, zostałaś moją żoną, stałaś się zimną suką. Od siebie trzeba wy magać najwięcej. Jeszcze nie raz spieprzymy to na czym nam najbardziej zależy. Zbyt dużo razy słyszała w swoim krótkim życiu słowa „proszę”, „przepraszam”, „daj mi drugą szansę”, „kocham”, „zaufaj”… Zbyt dużo razy, by jeszcze w nie wierzyć. By jeszcze ich w ogóle chcieć słuchać. Po tym co mi zrobiłeś, obiecałam sobie, że cię za✂✂✂ię. Za✂✂✂ię jak psa. Odszedł. Jego "na zawsze" dobiegło końca.Odszedł, a ona codziennie puszczała w niebo kolorowe baloniki, licząc, że któryś pewnego dnia do niego dotrze. Ludzie są jak rany. Jak zadraśnięcia, zadrapania, siniaki, skaleczenia, złamania, zwichnięcia…Jak uraz fizyczne.Rany się pojawiają.
"odszedł. a ja również dobrze mogłam powiedzieć, że umieram." /your blue eyes\ ![]() Edytowane przez Chers Czas edycji: 2011-05-24 o 17:15 |
|
|
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
***** czuję Cię w prawym przedsionku, w lewej komorze, w lewym przedsionku, w prawej komorze. czuję Cię w całym sercu. wychodzisz, czy zostajesz na zawsze ? ***** tęsknota to jakby wielka chmura rozmaitych odcieni uczuć. to wielka czara pierwiastków rozmaitych wrażeń. to gołąb pocztowy miłości... ***** w tęsknocie są uczucia ciche, słodkie, są nieme, lecz tkliwe rozrzewnienia, jak zawsze jakiś pyłek żalu, odrobina goryczy i skarga... ***** gdy się tęskni, różnorodność wrażeń jest tak wielka, że się samemu nie wie, co tam jest, bo można być jednocześnie wesołym i smutnym... *****
|
#2999 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bierz ile chcesz ![]() przywłaszczam sobie ![]() Cytat:
jak miło słyszeć takie słowa kochana "
Tylko ja potrafię spie*rzyć coś, czego nie było Wybacz, ale nie mam ochoty na ciągłe wsadzanie głowy w chmury. Za dużo marzeń już mnie przygniotło swoim ciężarem niespełnienia, nie chcę wiecznie czekać i stąpać po tej ziemi w nadziei, że wszystko będzie piękne, kolorowe, słodkie i niebanalne Chciałabym niektóre wspomnienia, nieporozumienia ostęplować wielkiem znakiem KONIEC, abym nie musiała, kładąc się co dzień, do łóżka, powracać do nich, martwiąc się o kolejne słowa, które tak bardzo przecież raniły Splątane ze sobą dwa umysły i obietnice, których data przydatności ma się skończyć w dniu końca świata oraz uczucia nieporównywalne już do owadów w brzuchu, drżących dłoni i zaciskania ze skrępowania powiek Tutaj nic nie będzie w porządku, nawet jeśli słońce zasłoni moje problemy, a dobry film na moment pozwoli zapomnieć o porażce Nie każ mi czekać, no bo w końcu ile można?"
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
ej. dotknij mnie rękami. ustami usta zwilż.
gdyby powracały piękne chwile i trwały' serce, które zwątpiło w istnienie dobra.. "cisza jest najgorszym wrogiem prawdy..." ''Chcę ją ściskać i trzymać w objęciach, bo żyjąc by umrzeć, chcę umierać ze szczęścia.'' "Jestem świadom swoich wad, ale ty tez popatrz w lustro. Jeśli dni te trafił szlag, nie łudź się nie wrócą." ''podejdź bliżej tu i teraz chwyć mnie za ręce niech będzie pięknie ogarnijmy ten bałagan poczuj się bezpiecznie i pewnie - kochaj błagam! chce się budzić obok ciebie rano punkt szósta iść do pracy niosąc smak miłości na ustach'' ''chce czuć twój zapach gdy się kładę do spania'' Sto tysięcy dni nieskończonego szczęścia ''tutaj Miłość jest życiem, śmiercią brak miłośc'' |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

<3