Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 22:11   #511
bruma
Rozeznanie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Bardzo gratulujemy:roza : obojetne co, pewnie bedzie chlopiec albo dziewczynka ogladam wlasnie Majewski show i mi sie zalaczyl suchy dżołk Strassburgera:ha haha:
ważne aby zdrowe ... mój Tż ciągle powtarza "Nie ważne czy chłopak czy dziewczynka, ważne aby był zdrowy syn!!! " i zawsze do tego dodaje "Jak będzie dziewczynka...to będę kochał jak swoje!! "

Dobra...ja się z wami żegnam bo idę do łóżeczka

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-05-23 o 22:12
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:11   #512
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
no to ładnie jak Ty przypadkiem trafiasz na takie fajne rzeczy to ja nie chcę wiedzieć co znajdujesz jak czegos szukasz hehe
Właśnie jak czegoś szukam to nie ma nic godnego uwagi

Małgosia ja bym pewnie zaraz kolki dostała A co do kołder to my jesteśmy się w stanie zamienić nimi w ciągu nocy (bo mam dwie różne poszewki) A tż jak kradnie to jeszcze na spaniu się śmieje z tego - a rano nic nie pamięta
A powiedz mi jeszcze czy od czasu jak masz "siarę" to bolą Cię sutki? Bo mnie od dwóch dni znowu bolą

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:12   #513
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie wiem czy bym podwineła to kolana tak wysoko, myślę że moje bolące pachwiny by się zbuntowały

Hhaha mój też mi ściąga, a mamy 2 na 2 m, teoretycznie powinno być ok, a kołdra chodzi jak może, potrafimy ją oboje obrócić

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

To włóż sobie Jaśka , zobaczysz jaka frajda
Kurcze no nie wsadze bo takiego jednego jaśka mamy i TŻ z nim sypia mowiac jasiek mam na mysli taka mniejsza poduszeczke zeby nie bylo ze spimy bez poduszek
Stary 2011-05-23, 22:14   #514
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Po pierwsze moze profesor/ka z ktorym mialas egzamin? przeciez oni musza miec tez swoje notatki z prowadzenia egzaminow i z tego jaki student co u nich zdawal i to musi gdzies byc,nie moglo od tak wyparowac, po drugie koniecznie porozmawiaj z kobieta, moze sie uda, tym bardziej w Twoim stanie a po trzecie zglaszalas ze zginela Ci karta, nie denerwuj sie tym, musza gdzies to miec, nie ma innej opcji
Pewnie nie ma co się martwić na zapas. Wkładowcy mają swoje notatki, z reguły zawsze wypisuje dla siebie też Napewno sytuacja szybko sie wyjaśni
Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie

Jestem tu całkiem nowa a termin mam na 1 wrzesnia

Mam nadzieję, że mnie wpuścicie do Waszej paczki ;D
Witaj kochana
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, ze to pupcia bo większość kopniaków czuję u góry brzucha no i na dwóch ostatnich wizytach mały był głową w dół Noo grubas z Ciebie niezły, ze musisz się ograniczać

A ma już takie stałe pory "brykania"? Bo gdzieś o tym ostatnio czytałam, ze podobnie jak w brzuchu dzieci zachowują się po urodzeniu - w sensie rytmu dnia.

Picie to podstawa, u mnie teraz idą 2l wody na dzień

Danika właśnie, że zlikwidowali indeksy i są tylko karty egzaminacyjne... No i w systemie powinny być oceny, ale wygląda to jak wygląda...

Aa miałam wam spodnie pokazać Ale zostały u teściowej do skrócenia więc pokaże wam ze strony producenta
Natka fajniutkie spodnie, zwłaszcza, że są takie zwężane rury
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
podczytuję sobie Was od jakiegoś czasu, a dzisiaj rano postanowiłam że sie przywitam jak będę wieczorkiem na netku... więc jestem i się witam z wszystkimi mamusiami
u mnie już prawie 24tydzień. datę porodu mam niby na 14.09 ale po ostatniej wizycie przesunięto ją na 07.09. wiem też, że mam chłopasia, co do tego nie ma wątpliwości, bo sami widzimy co nie co na zdjęciach więc niespodzianki przy porodzie nie będzie hehe nad imieniem jeszcze myślimy. na razie to by było na tyle
mam nadzieję, że miło będzie nam się wizażowało
Witamy kolejna mamuśkę
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić ... dzisiaj zaczynam 20tc
W środę po pracy jadę z Tżetem na USG połówkowe i mama nadzieję, że się dowiemy czy to chłopiec czy dziewczynka

Co do ruchów...to zauważyłam, że mój dzidziuś zrobił się strasznie aktywny zwłaszcza po tym jak coś zjem

Natka mi też bardziej się podoba ta 2
Super, ja w czwartek 26 maja ide z TŻ na usg połówkowe i już nie mogę się doczekać
Stary 2011-05-23, 22:15   #515
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie jak czegoś szukam to nie ma nic godnego uwagi

Małgosia ja bym pewnie zaraz kolki dostała A co do kołder to my jesteśmy się w stanie zamienić nimi w ciągu nocy (bo mam dwie różne poszewki) A tż jak kradnie to jeszcze na spaniu się śmieje z tego - a rano nic nie pamięta
A powiedz mi jeszcze czy od czasu jak masz "siarę" to bolą Cię sutki? Bo mnie od dwóch dni znowu bolą
No wlasnie, mnie od dzisiaj tak pieka, szczypia i bola ze nie wiem co jest grane a nie mam zadnych wyciekow
Stary 2011-05-23, 22:15   #516
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sutki są delikatne, nie twardnieją tak jak kiedyś tylko są mega delikatne, więc już sie boję co będzie w kontakcie z dzidziusiem
Wogóle zauważyłam że teraz siara pojawia się zawsze przy ucisku, jak np śpie i ucisne pierś, albo przy hm "erotycznych uniesieniach "

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:18   #517
anuska_s
Rozeznanie

Mnie jutro czeka ciężki i intensywny dzień, bo jedziemy z dzieciakami do planetarium a jeszcze po południu psiapsióła do mnie wpada z córeczką 14-miesięczną

A wogóle to powiem wam, że nieźle sobie dziś dekolcik zjarałam na słoneczku
Stary 2011-05-23, 22:20   #518
Patiisia
Wtajemniczenie

C.D:
http://www.victoriassecret.com/ss/Sa...ame=vsdWrapper
http://www.asos.com/Asos/Asos-Revive...=-1&clr=Orange - ta jest taka bardzo grecka
http://allegro.pl/asos-turkusowa-suk...608267094.html
http://www.asos.com/Kookai/Kookai-Si...t=-1&clr=Multi
http://www.asos.com/Asos/Asos-Petite...rt=-1&clr=Navy
http://www.asos.com/French-Connectio...=-1&clr=Purple
http://www.asos.com/French-Connectio...-1&clr=Magnese
http://www.asos.com/River-Island/Riv...t=-1&clr=Black
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:24   #519
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
tusia gratulacje =) Ja mam małą przerwę i odrazu co pierwsze przyszło Mi na myśl to wejść na wizaż =) Ja glukozy nie miałam robionej, a jestem w 21 tygodniu. A u teściowej mam przeje..., a to dlatego że żaliłam się znajomej przez esa na Nią i że zjawię się dopiero po ślubie u Niej... I zamiast do znajomej wysłałam tego eska do byłej narzeczonego (która po chwili zadzwoniła do teściowej i wszystko powiedziała)... Teściowa podobno przez cały dzień chodziła wkurzona...
A po co ci telefon do byłej swojego faceta? to jakaś twoja dawna przyjaciółka.
Jak sie chcesz żalić to pisz nam albo umów sie z koleżanką. Przez telefon i sms'a to nie robota.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ledwo wróciłam do domu.
Już jestem cała wkurzona.
Powiem wam, że jestem ostatnio jakaś rozdrażniona. Mój tato przeważnie mieszkałw swojej pracowni i przychodził raz na jakiś czas- teraz jest codziennie co jakoś mnie irytuje. Ciągle ogląda jakieś programy historyczne albo o samolotach, nie da się dojść do tv, tvn to zło, zaraz marudznie. Chodzi koło mnie i marudzi ze siedze na internecie, że celulit mam to pewnie mało ruchu, że powinnam to i tamto, no trafia mnie. Poza tym rury nadal naprawione na styk, więc włosy myłam w zlewie.
A mnie najchętniej by przykuli - nic mi nie wolno. tylko jak bym powiedziała ze nie zawiozę mamy do sklepu na drugi koniec miasta (bo jej sie zachciało) to tez by była afera. A mnie energia rozpiera.

Cytat:
Jak zatem najlepiej spać podczas ciąży?
Przede wszystkim śpij na lewym boku, aby brzuch nie uciskał żyły dolnej i górnej, zagnij w kolanie prawą nogę i podłóż ją pod brzuch. Wygodnie jest również zamiast nogi, podłożyć pod brzuch poduszkę lub kilka mniejszych poduszek.
chyba ktos cos poplatał. Jak zegnę lewą jest ok, ale jak prawa to czuję sie jak bym zgniatała brzuch.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:24   #520
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Pewnie nie ma co się martwić na zapas. Wkładowcy mają swoje notatki, z reguły zawsze wypisuje dla siebie też Napewno sytuacja szybko sie wyjaśni

Natka fajniutkie spodnie, zwłaszcza, że są takie zwężane rury

Super, ja w czwartek 26 maja ide z TŻ na usg połówkowe i już nie mogę się doczekać
widzę, ze dzień matki pod znakiem wizyt będzie

Cytat:
No wlasnie, mnie od dzisiaj tak pieka, szczypia i bola ze nie wiem co jest grane a nie mam zadnych wyciekow
Może coś się szykuje albo np podrażniłaś je jakoś

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Tak sutki są delikatne, nie twardnieją tak jak kiedyś tylko są mega delikatne, więc już sie boję co będzie w kontakcie z dzidziusiem
Wogóle zauważyłam że teraz siara pojawia się zawsze przy ucisku, jak np śpie i ucisne pierś, albo przy hm "erotycznych uniesieniach "
Ja mam wrażenie, że są cały czas "na baczność" ale właśnie dużo delikatniejsze U mnie pojawiają się kropelki ale np w nocy nie ma śladu A wypływa coś przy dłuższym ucisku - narazie dwa razy się zdarzyło tak konkretnie.

Zmykam już Dzięki za pocieszenie w sprawie tej szkoły

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:27   #521
lullaby_ml
Zakorzenienie

Patiisia ta o ktorej piszesz ze jest bardzo grecka-wszystko jest super tylko nie ma zaznaczonego odciecia pod biustem a w polaczeniu z brzuszkiem wygladalabym jak ubrana w worek ta sliwkowa nie to, ta pomaranczowa z victoria's secret ma odciecie akurat w brzuszku swietne sa te wszystkie kiecki ale musze miec taka w ktorej bedzie mi napraaaawde wygodnie a jednoczesnie bedzie cos na ten styl
Stary 2011-05-23, 22:30   #522
Patiisia
Wtajemniczenie

C.D 2
http://www.riverisland.com/Online/wo...i-dress-589445
http://www.riverisland.com/Online/wo...i-dress-600815
http://www.riverisland.com/Online/wo...i-dress-596425
http://www.riverisland.com/Online/wo...i-dress-599894
http://www.newlook.com/shop/womens/d...ress_224625409
http://www.newlook.com/shop/womens/d...ress_223753943
http://www.newlook.com/shop/womens/d...ress_222820173
http://www.newlook.com/shop/womens/d...ress_222820124
Stary 2011-05-23, 22:31   #523
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, ze dzień matki pod znakiem wizyt będzie

Może coś się szykuje albo np podrażniłaś je jakoś

Ja mam wrażenie, że są cały czas "na baczność" ale właśnie dużo delikatniejsze U mnie pojawiają się kropelki ale np w nocy nie ma śladu A wypływa coś przy dłuższym ucisku - narazie dwa razy się zdarzyło tak konkretnie.

Zmykam już Dzięki za pocieszenie w sprawie tej szkoły
No wlasnie nie, po prostu zaczely mnie piec i szczypac a jak zmienialam bluzke to myslalam ze padne, naprawde, tak zaszczypalo, mowisz ze moze sie cos szykowac?
Stary 2011-05-23, 22:31   #524
lausanne
Wtajemniczenie

no weź lu, szukasz zwykłych nie ciążówek? bo patrzyłam na typowe ciążowe greckie i zalamka. Albo ciągle mi wyskakują slubne
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:32   #525
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Patiisia ta o ktorej piszesz ze jest bardzo grecka-wszystko jest super tylko nie ma zaznaczonego odciecia pod biustem a w polaczeniu z brzuszkiem wygladalabym jak ubrana w worek ta sliwkowa nie to, ta pomaranczowa z victoria's secret ma odciecie akurat w brzuszku swietne sa te wszystkie kiecki ale musze miec taka w ktorej bedzie mi napraaaawde wygodnie a jednoczesnie bedzie cos na ten styl
Muszę pomyśleć, jakie są jeszcze sklepy internetowe i poszukać odciętych pod biustem.. powiem Ci że ciężko znaleźć taką jaką Ty chcesz, ja tak co zobaczę w tym stylu to podsyłam
Stary 2011-05-23, 22:33   #526
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no weź lu, szukasz zwykłych nie ciążówek? bo patrzyłam na typowe ciążowe greckie i zalamka. Albo ciągle mi wyskakują slubne

Wlasnie chce takie odcinane pod biustem, cos ala ciążowe
Stary 2011-05-23, 22:33   #527
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie nie, po prostu zaczely mnie piec i szczypac a jak zmienialam bluzke to myslalam ze padne, naprawde, tak zaszczypalo, mowisz ze moze sie cos szykowac?
mnie nic nie piekło i nie szczypało. Poleciało kilka razy pod prysznicem i już. Teraz poki co spokój

idę spać bo jutro o 7 do UP
Stary 2011-05-23, 22:34   #528
81gosia
Zadomowienie

Widziałyście nowy wątek?

Zdrowe obiadki w ciazy-macie sprawdzone przepisy?

jeszcze pusty ale może być przydatny
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-05-23, 22:35   #529
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Muszę pomyśleć, jakie są jeszcze sklepy internetowe i poszukać odciętych pod biustem.. powiem Ci że ciężko znaleźć taką jaką Ty chcesz, ja tak co zobaczę w tym stylu to podsyłam

Domyslam sie, w koncu wymyslilam sobie cos a teraz musze to cos znalezc okis, dzieki
Stary 2011-05-23, 22:35   #530
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie chce takie odcinane pod biustem, cos ala ciążowe
to owocnych poszukiwan życzę, jak nie znajdziesz to jutro poszukamy znow razem
dobranocka wszystkim
Stary 2011-05-23, 22:35   #531
thelilah
Zadomowienie

a może taka?
http://www.mojeciuchy.pl/dane/196276...ana_zlota.html ?
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:36   #532
Patiisia
Wtajemniczenie

Ta super http://allegro.pl/wlosko-francuska-z...626785295.html ,ale niestety krótka no i nie jest odcinana tak jak chcesz..
Stary 2011-05-23, 22:37   #533
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
mnie nic nie piekło i nie szczypało. Poleciało kilka razy pod prysznicem i już. Teraz poki co spokój

idę spać bo jutro o 7 do UP
Hmmm..ciekawe co to bedzie. To spij dobrze blizniaczko

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Widziałyście nowy wątek?

Zdrowe obiadki w ciazy-macie sprawdzone przepisy?

jeszcze pusty ale może być przydatny
ja mysle ze bedzie baardzo przydatny
Stary 2011-05-23, 22:44   #534
lullaby_ml
Zakorzenienie

Znalazlam taka, nawet calkiem, calkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (11,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-05-23, 22:46   #535
lullaby_ml
Zakorzenienie

Nie na dzisiaj dosc, jak na to ze dzisiejsza noc byla nieprzespana w ogole, musze sie polozyc, TŻ juz mi zasnal na kanapie wiec musze go "doniesc" do lóżka dobranoc mamiszcze, do juterka
Stary 2011-05-23, 23:00   #536
Patiisia
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/zwiewna-dluga-letn...614820391.html
http://allegro.pl/new-efektowna-zwie...608003527.html
http://allegro.pl/piekna-sukienka-ce...607561438.html

To tyle na dziś, nie mam już siły.. A jutro z rana czeka mnie ta katorga, ech mam nadzieję że wytrzymam. Miłej nocki, buziaki mamuśki

EDIT: Znalazłam jeszcze coś takiego:
http://www.galeria-mody.com.pl/Sukie...nki-p1476.html
http://www.galeria-mody.com.pl/Mini-...nki-p1725.html
http://www.galeria-mody.com.pl/Sukie...eze-p1622.html
http://www.galeria-mody.com.pl/Krotk...nki-p1563.html
http://www.galeria-mody.com.pl/Sukie...nki-p1737.html
http://www.galeria-mody.com.pl/Sukie...nki-p1687.html
ale niestety te najładniejsze niedostępne no i krótkie..;/

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-23 o 23:12
Stary 2011-05-23, 23:28   #537
81gosia
Zadomowienie

Poczytałam o tych rowerach i nawet niektórym wręcz lekarze zalecają na lepsze dotlenienie i dokrwienie organizmu. Oczywiście kiedy ciąża nie jest zagrożona. Jak będę na następnej wizycie to poproszę o zezwolenie na piśmie, może sie mama odczepi. Bo jak rozmawiałam z gin to nie mówiła że nie mogę, tylko że wszystko z umiarem.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

i jeszcze net mi nawala
idę spać
jutro muszę być wcześniej w pracy i zamiast przejechać się rowerkiem 10 minut będę musiała tłuc się 35 minut w korku śmierdzącym podmiejskim autobusem i do tego na stojąco

pa
Stary 2011-05-24, 06:24   #538
Patiisia
Wtajemniczenie

Witam z rana Jestem głodna jak cholera (a wczoraj jeszcze zapobiegawczo jadłam koło północy), i nie wiem jak ja wytrzymie tyle bez niczego Idę się szybciutko ogarnąć jako tako i lecę na te badanie ech.. Odezwę się po powrocie. Miłego dnia, buziaki Mam nadzieję że będzie mi smakować..
Stary 2011-05-24, 07:08   #539
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Witam z rana Jestem głodna jak cholera (a wczoraj jeszcze zapobiegawczo jadłam koło północy), i nie wiem jak ja wytrzymie tyle bez niczego Idę się szybciutko ogarnąć jako tako i lecę na te badanie ech.. Odezwę się po powrocie. Miłego dnia, buziaki Mam nadzieję że będzie mi smakować..
ehh nie będzie tak źle trzymam kciuki, żeby ci smakowało hihi

Wogóle dzień dobry mamińki

Ja już na nogach, zaraz muszę się wyszykować i lecę na pobranie krwi, a potem na wycieczkę z dzieciorkami
Buziaczki nie piszcie za dużo
Stary 2011-05-24, 07:18   #540
81gosia
Zadomowienie

Dzieńdoberek
Zapowiada się śliczna pogoda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości