Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 13:31   #4141
spioszka
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Witajcie staraczki!
Z braku czasu jak zwykle sie odzywam po paru dniach,troszke was podczytalam i serdeczne gratulacje dla AGA MILI!
Senioritka27, sas witamy w gronie i zycze szybkiego zafasolkowania!
Kaskadereko bardzo mi przykro i wracaj szybko do zdrowka.

U mnie nie zaciekawie... 10dc,wiec staranka przed nami,ale cos innego mnie martwi;
wczoraj wyladowalam na pogotowiu, arytmia i 207 uderzen serca na minute,myslam,ze juz odfruwam!!
Co prawda to nie byl moj pierwszy "atak" ale najdluzszy (45 min) ,troszke sie wystraszylam..
Czeka mnie teraz wizyta u kardiologa i podejrzewam, ze to zespol WPW a co sie z tym wiaze bede zmuszona brac beta-blokery, ktore kurka wodna nie sa wskazane w ciazy...;-) a staranek za zadne skarby przerwac nie zamierzam!!!
Sama juz nie wiem...Ogolnie nie podoba mi sie ta cala sytuacja ;-(

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:02   #4142
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Witam po przerwie . Nie bylo mnie troche bo bylismy na 2 tygodniowych wakacjach. Wczoraj wrocilismy i dzis nadrabiam wizaz.
Goldiko prosze o zmiane na liscie na zafasolkowana tp. 19.01.2012

Kaskaderko nie odchodz od nas . Trzymam kciuki zebys poradzila sobie z choroba
gratulacje;]no i przeslij fluidki;]

brawurko - weiesz ja tez sie kochalam w szczyt sluzu ale..jak test pokazal owulacyjny to 4 dni pozniej mialam owulacje w sensie test byl pozytywny wiec al bo jestem w trakcie albo przed owulacja a to juz 18 dc !!!!! weic chyba mi sie @ przesunie......

jak to jest z testami owulacyjnymi ? jelsi poakzuja plus to wtedy ...... kiedy owulacja wysytepuje? ja gdzis czytalam ze3 do 36 godizn ale czy to prawda?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2011-05-23 o 18:33
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:32   #4143
Brawurka84
Raczkowanie

Gizmiątko,u mnie te testy nigdy nic nie wykazały ;-)
więc przestałam je stosować.Niby wchodzą w grę cykle bezowulacyjne,ale w to wątpię,nigdy nie brałam hormonów,zawsze wszystko było idealnie,cykle regularne itp.
a kiedy masz dostać okres?
teraz sobie obserwuję głównie śluz,bo jak wyliczałam owulację,to powinnam ją mieć 14 dnia cyklu,a teraz widzę,że według śluzu przychodziła wcześniej i zawsze przegapiałam ten moment.Aha,nio i zawsze tak się robiło,że mój luby pił sobie piwka,bo u mnie przy pracy na 3 zmiany często się zgrać,pomimo tego,że razem mieszkamy.Może alkohol osłabiał żołnierzy ;-) tym razem było zero alkoholu,bo wszystko po raz pierwszy odbywało się rano-może rano są silniejsze żołnierzyki?łudzę się ;-)
może tym razem maleństwo zaskoczyło
Dziś zdarzyła mi się dziwna historia..poszłam sobie na spa zębowe - piaskowanie,fluoryzacja i takie tam różne.Dentystka się mnie pyta czy jestem w ciąży,bo jak jestem to nie możemy zabiegu zrobić.Mówię,że nic mi o tym nie wiadomo(do okresu zostało parę dni).Zabieg w trakcie,a ona do mnie nagle:na pewno nie jest pani w ciąży?mówię,że raczej nie.I ona mówi:bo ma pani takie dziąsła dziwne,ze robi bardzo delikatne zabiegi a mi już już krew leci i obrzęknięte są.
Nie chcę się nakręcać,gdzieś czytałam,że to też może być objaw ciąży
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:46   #4144
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

brawurko- wiesz co alkohol na pewno oslabia armie dlatego moj ma zakaz plus je kwas i selen plus cynk, ja kwas olej z siemienia i castangusa bo u mnie z owulacja bylo lich- teraz ja wykryl test- tylko zastanawiam sie jak wczesna owulke on wykrywa !!

a co do dziasel itd to wiesz roznie bywa moze akurat taki dzien, ja juz sobie nic nie wmawiam bo przeciez ostanio miala mdłosci, obrzekniete piersi wysoka tempke ktra spadla w drugi dzien trwania @ wiec ....

ja mam dostac @ 3 czerwca

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2011-05-23 o 18:48
Stary 2011-05-23, 18:51   #4145
Brawurka84
Raczkowanie

Nio my się kochamy za rzadko moim zdaniem,ale serio przez pracę ciężko się zgrać.I z tego co pamiętam,zawsze było coś po piwku czy winku.Choćby i po jednym..to pewnie to osłabiło armię...
Tym razem było inaczej,może jakiś jeden chociaż dotrze tam gdzie trzeba ;-)
Masz rację,nie wolno sobie wmawiać-ja się na wizażu doczytałam w poprzednim cyklu,że jak szyjka wysoko to na pewno ciąża...tak,fajnie pięknie,była wysoko do chyba przedostatniego dnia przed okresem i nagle bach zalało mnie...
o śluzie też się naczytałam rzecz jasna,że już po zapłodnieniu może go być dużo...Tak,fajnie,mam taki śluz jak białko,takie czopy jakby...co jakiś czas,i nic,i różnie może być
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:45   #4146
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Gizmiątko,u mnie te testy nigdy nic nie wykazały ;-)
więc przestałam je stosować.Niby wchodzą w grę cykle bezowulacyjne,ale w to wątpię,nigdy nie brałam hormonów,zawsze wszystko było idealnie,cykle regularne itp.
a kiedy masz dostać okres?
teraz sobie obserwuję głównie śluz,bo jak wyliczałam owulację,to powinnam ją mieć 14 dnia cyklu,a teraz widzę,że według śluzu przychodziła wcześniej i zawsze przegapiałam ten moment.Aha,nio i zawsze tak się robiło,że mój luby pił sobie piwka,bo u mnie przy pracy na 3 zmiany często się zgrać,pomimo tego,że razem mieszkamy.Może alkohol osłabiał żołnierzy ;-) tym razem było zero alkoholu,bo wszystko po raz pierwszy odbywało się rano-może rano są silniejsze żołnierzyki?łudzę się ;-)
może tym razem maleństwo zaskoczyło
Dziś zdarzyła mi się dziwna historia..poszłam sobie na spa zębowe - piaskowanie,fluoryzacja i takie tam różne.Dentystka się mnie pyta czy jestem w ciąży,bo jak jestem to nie możemy zabiegu zrobić.Mówię,że nic mi o tym nie wiadomo(do okresu zostało parę dni).Zabieg w trakcie,a ona do mnie nagle:na pewno nie jest pani w ciąży?mówię,że raczej nie.I ona mówi:bo ma pani takie dziąsła dziwne,ze robi bardzo delikatne zabiegi a mi już już krew leci i obrzęknięte są.
Nie chcę się nakręcać,gdzieś czytałam,że to też może być objaw ciąży
Zależy jakie masz dziąsła "na codzień" Bo ja mam z natury delikatne więc krew przy myciu zębów czasem się pojawia Ale może to właśnie TO
My często o każdej porze dnia. Po piwku czy winku i bez. I co ? I nic

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:25   #4147
AgaMili
BAN stały

Ja jeszcze fluidkow nie przesylam ale jutro po wizycie u lekarza gdy potwierdzi ciaze napewno je przekaze
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:48   #4148
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość

Zależy jakie masz dziąsła "na codzień" Bo ja mam z natury delikatne więc krew przy myciu zębów czasem się pojawia Ale może to właśnie TO
My często o każdej porze dnia. Po piwku czy winku i bez. I co ? I nic
moze zbyt czesto najlepiej ponoc co dwa dni jelsi ma sie sie stosunki czesciej to plemniki staja sie coraz słabsze...
Cytat:
Ja jeszcze fluidkow nie przesylam ale jutro po wizycie u lekarza gdy potwierdzi ciaze napewno je przekaze
a ktory to teraz tydzien?

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-05-23, 22:54   #4149
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gizmiatko Pokaż wiadomość
6.
Stary 2011-05-23, 22:59   #4150
Norniczka
Rozeznanie

Witam dziewczyny.
Są już moje wyniki badań na cytomegalię i wyobraźcie sobie że okazało się że własnie niedawno przeszłam tą chorobę. Prawdopodonie ona była przyczyną poronienia. Niby lekarz powiedział że już możemy się dalej starać, ale ja się teraz boję, bo IgM dalej wysokie i postanowiłam miesiąc jeszcze poczekać żeby mój organizm zwalczył tą infekcję. Naczytałam się na internecie o cytomegalii i nie chce ryzykować. Toksoplazmoza wyszła ujemna.
AgaMili gratuluję i trzymam kciuki za wizytę.
I oczywiście witam wszystkie nowe staraczki
Stary 2011-05-24, 09:07   #4151
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
moze zbyt czesto najlepiej ponoc co dwa dni jelsi ma sie sie stosunki czesciej to plemniki staja sie coraz słabsze...

Heh, to trzeba znaleźć złoty środek

Stary 2011-05-24, 10:06   #4152
AgaMili
BAN stały

Dzwonila do mojej przychodni i nie ma mojej doktor dzis . Jutro mam dzwonic bo bedzie i sie umawiac albo umowilaby mnie dzis juz na czwartek ale tyle nie wyczekam . U mnie za 2 dni zacznie sie 7 dc . W sobote mamy grila z rodzina a w poniedzialek wycieczke nad morze ze znajomymi bo jest wolne w Anglii wiec chce miec 100% ciaze potwierdzona zeby sie chwalic

Dziekuje wszystkim za gratulacje i trzymam kciuki za wszystkie staraczki
Stary 2011-05-24, 10:15   #4153
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość

Cytat:
Dzwonila do mojej przychodni i nie ma mojej doktor dzis . Jutro mam dzwonic bo bedzie i sie umawiac albo umowilaby mnie dzis juz na czwartek ale tyle nie wyczekam . U mnie za 2 dni zacznie sie 7 dc . W sobote mamy grila z rodzina a w poniedzialek wycieczke nad morze ze znajomymi bo jest wolne w Anglii wiec chce miec 100% ciaze potwierdzona zeby sie chwalic

Dziekuje wszystkim za gratulacje i trzymam kciuki za wszystkie staraczki
Chwalić i przesyłać fluidki

Stary 2011-05-24, 11:40   #4154
spioszka
Raczkowanie

Nikt mnie nie kocha ,Nikt mnie tu nie lubi! I nikt mi nic nie doradzi...;-(
Ale podejrzewam,ze zadna z Was takich problemow nie ma, tylko zawsze na mnie jakies piorunstwo trafia!

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2011-05-24, 11:43   #4155
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Witajcie staraczki!
Z braku czasu jak zwykle sie odzywam po paru dniach,troszke was podczytalam i serdeczne gratulacje dla AGA MILI!
Senioritka27, sas witamy w gronie i zycze szybkiego zafasolkowania!
Kaskadereko bardzo mi przykro i wracaj szybko do zdrowka.

U mnie nie zaciekawie... 10dc,wiec staranka przed nami,ale cos innego mnie martwi;
wczoraj wyladowalam na pogotowiu, arytmia i 207 uderzen serca na minute,myslam,ze juz odfruwam!!
Co prawda to nie byl moj pierwszy "atak" ale najdluzszy (45 min) ,troszke sie wystraszylam..
Czeka mnie teraz wizyta u kardiologa i podejrzewam, ze to zespol WPW a co sie z tym wiaze bede zmuszona brac beta-blokery, ktore kurka wodna nie sa wskazane w ciazy...;-) a staranek za zadne skarby przerwac nie zamierzam!!!
Sama juz nie wiem...Ogolnie nie podoba mi sie ta cala sytuacja ;-(
Ja bym najpierw dowiedziala sie co sie dzieje w organizmie, czyli specjalistyczne badania i wtedy leczenie. A dopiero potem znowu staranka .... nigdy nie wiesz jak ciaza wplynie na Twoj organizm, a jakby nie patrzec jest to obciazenie dla calego organizmu - takze dla serca. Byc moze te problemy sa spowodowane stresem, nerwami, a moze masz po prostu chore serducho i trzeba na nie uwazac. Porozmawiaj z lekarzami powiedz ze jestes w trakcie staran, byc moze sa leki ktore mozna brac mimo ciazy i nie beda szkodzic dziecku?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:58   #4156
ziebulka
Raczkowanie

Wiatm witam

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Są już moje wyniki badań na cytomegalię i wyobraźcie sobie że okazało się że własnie niedawno przeszłam tą chorobę. Prawdopodonie ona była przyczyną poronienia. Niby lekarz powiedział że już możemy się dalej starać, ale ja się teraz boję, bo IgM dalej wysokie i postanowiłam miesiąc jeszcze poczekać żeby mój organizm zwalczył tą infekcję. Naczytałam się na internecie o cytomegalii i nie chce ryzykować. Toksoplazmoza wyszła ujemna.
Czego to się człowiek nie dowie dzięki badaniom, grunt że już wiesz, zdrowiejesz i do roboty jak za miesiąc wznawiasz starania to za dwa zamawiamy 2 kreski

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Nio my się kochamy za rzadko moim zdaniem,ale serio przez pracę ciężko się zgrać.I z tego co pamiętam,zawsze było coś po piwku czy winku.Choćby i po jednym..to pewnie to osłabiło armię...
Tym razem było inaczej,może jakiś jeden chociaż dotrze tam gdzie trzeba ;-)
Masz rację,nie wolno sobie wmawiać-ja się na wizażu doczytałam w poprzednim cyklu,że jak szyjka wysoko to na pewno ciąża...tak,fajnie pięknie,była wysoko do chyba przedostatniego dnia przed okresem i nagle bach zalało mnie...
o śluzie też się naczytałam rzecz jasna,że już po zapłodnieniu może go być dużo...Tak,fajnie,mam taki śluz jak białko,takie czopy jakby...co jakiś czas,i nic,i różnie może być
Mnie po takim okresie starań to chyba tylko gin mógłby przekonać że sie udało i rosnący brzuch, na wszytko inne zawsze znajde wytłumaczenie, dlatego nic sobie nie wmówie.
A co do %% to sprawa wygląda troche gorzej bo alkohol najbardziej wpływa na plemniki które się tworzą a nie te co już siedzą w najądrzach i nasieniowodach tylko czekając, czyli żeby miec perfekt skład to 3 miesiące bez alko (czas spermatogenezy)- ale nie dajmy się zwariować

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Nikt mnie nie kocha ,Nikt mnie tu nie lubi! I nikt mi nic nie doradzi...;-(
Ale podejrzewam,ze zadna z Was takich problemow nie ma, tylko zawsze na mnie jakies piorunstwo trafia!
Na 4 dni przed @ mówię identycznie, wpadam w mega dół, praca do d**py; studia jeszcze gorzej, żadnych perspektyw, teściowa jak by mogła to by we mnie rzucała woda święconą i czosnkiem (szatannnn) i ogólnie jest "niekorzystnie". Apogeum to dzień @- praktycznie każdy od pół roku kończy się . Także wiedz że nie jesteś sama, nam też los rzuca kłody pod nogi a mojemu Tż-towi jakoś udaje się wszystkie ominąć. No cóż ktoś musi mieć pecha żeby ktoś inny miał szczęście.
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:04   #4157
ika153
Raczkowanie

Wtam kochane dzisiaj niestety bez humorku ;(
Wczoraj wieczoram przyszła @ z 2 tygodniowym spuźnieniem ...
A już mieliśmy z TŻ takie nadzieje ... ehh... niewiem czemu tak się stało ... pierwszy raz tyle czasu mi się @ spuźniła ... No nic trudno ... zdecydowaliśmy z TŻ-tem że wybierzemy się oboje na badania. Mam nadzieję że lekarz powie co nieco więcej. Pozdrawiam Was ! i trzymam kciuki
ika153 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:09   #4158
spioszka
Raczkowanie

Ziebulka swieta prawda!Nie ma to jak porzadny FOCH od czasu do czasu...
Emigra Ty to jestes madra kobitka, tylko ja tak bardzo pragne tego malenstwa, ze chcialabym miec w d.....e wszystkie inne problemy!
Ale z drugiej strony mam wielka nadzieje,ze da sie te dwie rzeczy pogodzic, bo inaczej to juz bedzie zalamka na calego..;-(

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2011-05-24, 12:32   #4159
emigra
Zakorzenienie

Spioszka - powiem Ci jedno, zdrowa mama to szczesliwa mama, a szczesliwa mama to szczesliwe malenstwo !

Wiadomo, ze wiele problemow zdrowowtnych (i nie tylko) nie przeszkadza podczas ciazy i potem przy zajmowaniu sie dzieckiem, ale pomysl co bedzie jesli juz bedziesz miala dziecko a z Twoim sercem tak sie pogorszy ze wyladujesz w szpitalu na kilka tygodni?? Wtedy bedziesz sobie plula w brode, ze wczesniej to zbagatelizowalas.... Moim zdaniem lepiej teraz sie tym zajac, porozmawiac z lekarzem co sadzi o staraniach o dziecko w tej sytuacji, czy to przeszkadza, przeciez moga dobrac Ci lzejsze leki, dac jakies zalecenia co do stylu zycia, tak aby uspokoic serce i zyc spokojnie.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 17:39   #4160
martinka30
Raczkowanie

Spioszka nie wolno Ci lekceważyć serducha lepiej odłożyć starankana jakiś czas ,wyleczyć się i dopieor do nich powrócić. piszesz że leki są niepolecane w ciąży to co- chcesz dziecku zafundować ryzyko wady? a wyleczyć to musisz bo co jak Cię atak złapie w ciąży? wiem jak trudna to decyzja ale serducho to poważna sprawa i tak jak pisze Emigra na pewno nie chciałabyś wylądować w szpitalu mając malutką niunię w domku

ja wylądowałam na L4, mam Klacid na gardło i oskrzela- przedwczoraj były czyste , a dziś nagle zapalenie lekarka w ogóle na temat moich objawów, mówi że może alergia jakaś dodatkowo bo dziwne te moje choróbska. Dała mi skierowanie na rtg płuc bo dodatkowo bardzo mnie boli lewy bok od kaszlu- jakby z żebrami coś nieteges. no i kazała prześwietlić jak ból nie ustąpi a ja myślę żeby sobie to prześwietlenie zrobić kontrolnie dla płuc i oskrzeli bo już ponad 2 lata nie robiłam. czy jest jakiś okres po rtg w czasie którego nie powinno się w ciążę zachodzić?
najśmieszniejsze jest to że ból gardła mam od 2 tyg a wczoraj doszła gorączka i taki katar że płaczę non stop i oczy mam czerwieniaste. TŻ na mój widok za głowę się złapał...

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

a, i jeszcze mam sobie zrobić usg tarczycy bo według dr mam powiekszoną choć hormony w normie. i tu jest "najlepsze" - musze to zrobić prywatnie bo ona nie może mi dać skierowania. to po co ja składki płace, kurcze...

fasolka
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:15   #4161
ika153
Raczkowanie

Witam Serdecznie oczywiście z kubeczkiem porannej kawki
Jak się spało moje kochane ? Ja miałam bardzo dziwne sny Jakieś zające , kozy A co do samopoczucia to nie za fajnie Brzuch mnie ciągle kłuje ... zalewa mnie jak na potopie ... dosłownie ... Ehh ... no nic trudno , trzeba jakoś przetrwać 13-stego idę na USG i zobaczymy co tam w tym moim brzuszku jest nie tak Pozdrawiam
ika153 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:27   #4162
Blanszor
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny.
ja od tygodnia jestem w ścisłym związku z wielki uchem
Jutro idę na USG i jak się okaże, ze z kluseczką wszystko ok to chyba wezmę troche zwoleninia. Pracodawcy jeszcze nie informowałam, ale dziś jak tylko wpadałam do firmy to od razu musiałam iść sobie . Jak tak dalej pójdzie to sam się zorientuje.

Nie wiem kto wymyślił, że ciąża to stan błogosławiony - zaparcia, wzdęcia, wymioty, nudności, senność.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:23   #4163
ziebulka
Raczkowanie

Wiatm
Dziś 2 dzień bez luteiny i zaczyna brzuch boleć, pewnie do jutra mnie zleje, no i dobrze !! a co ! przynajmniej za jakieś 11 dni zacznę staranka coby ovu nie przeoczyć Dowiedziałam się o koljenej koleżance w ciąży, normalnie gdzie się nie odwróce tam rosnące brzuchy znajomych twarzy.
Ale dzis mam wyśmienity nastrój, bo w końcu doczekam się @ i już tylko myśle o starankach

Poza tym próbuje opanowac material na zaliczenie z wytrzymalości materiałów budowlanych- cholera zechciało mi się na stare lata zostac inżynierem- im człowiek starszy tym głupszy

Dziewczyny przynałyście się komuś że się staracie?? U mnie wiedzą najbliźsi przyjaciele, tak żeby było się komu pożalić jak kolejny miesiąc nie wychodzi. W rodzinie nikt nic nie wie i na pewno się nie dowie dopuki sie nie uda.

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
ja od tygodnia jestem w ścisłym związku z wielki uchem

Nie wiem kto wymyślił, że ciąża to stan błogosławiony - zaparcia, wzdęcia, wymioty, nudności, senność.
popatrz....a my wszystkie o tym marzymy....
Daj znać po USG jak tam maluszek urzęduje
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:53   #4164
Farina
Raczkowanie

Hejka wszystkim.

Blanszor nawet nie wiesz jak ci zazdrościmy, mega.

ziebulka my nikomu nie mówiliśmy, że staramy się o dzidziusia. Ale para naszych najbliższych znajowych się domysliła.
Spioszka serduszko to bardzo poważna sprawa. Nie warto ryzykować zdrowia swego i maleństwa. Wyleczysz się i wtedy z nowymi siłam wrócisz do staranek.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 11:11   #4165
Nadia5
Zakorzenienie

ziebulka my na początku mówiliśmy że się staramy (znajomi) teraz im dłużej to wszystko się ciągnie (od września) to pytania - kiedy ?? czy to już ?? Jak wam idzie ?? są męczące i dołujące tak więc żałuję że powiedziałam... pozostaje nam odpowiadać - będzie jak będzie, zobaczymy itp.

A, i moi rodzice są w temacie

Stary 2011-05-25, 13:10   #4166
senira666
Zakorzenienie

już o tym pisałam pare- naście/dziesiąt stron wcześniej - u nas wiedzą dwie osoby ale na szczęście nie pytają a to.
A co do staranek w tym cyklu to już wiem że nic z tego nie będzie w tym miesiącu...
I podobnie jak u ziebulka co chwila jakaś znajoma obwieszcza ciąże
Stary 2011-05-25, 13:12   #4167
Hatti
Rozeznanie

czesc dziewczyny,mozna sie przylaczyc?
hatti,31 na karku,starania oficjalnie rozpoczete..czyli cykl 1
Stary 2011-05-25, 13:16   #4168
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
Witaj
Trzymam kciuki

Ja też niedawno zaczęłam pierwszy cykl starań
Stary 2011-05-25, 13:21   #4169
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
dopisalam Cie i zycze powodzenia
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 13:30   #4170
Hatti
Rozeznanie

alamig,no fajnie.W takim razie rowniez trzymam kciuki!
Z tym,ze u mnie instynkt macierzynski dosc pozno sie obudzil

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

w dodatku widze,ze ja tu seniorka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości