|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Kochane, lutnijcie mi przez grzywę, jeśli jeszcze będę chwalić moje dziecko, że grzeczne i bezproblemowe.
Chwilę po napisaniu tu posta zaczęła się niezła polka. Płacz, marudzenie, jedzenie na raty z piersi, zero spania i tak do OSIEMNASTEJ!!! Spała chyba 2 x po 15 min. Nie wiem, czy brzuszek, czy coś innego. Masowałam, nosiłam, kołysałam, głaskałam, nie pomogła koperkowa herbatka, no nic! Niedawno usnęła i teraz śpi na brzuszku. I teraz albo zaszkodziło Jej coś, co zjadłam wczoraj [stawiam na sałatkę, w której był czosnek i ser żółty, zjadłam odrobinę], albo zmiana mleka na Enfamil AR. Zamówiliśmy Premium, a przyszedł taki zapobiegający ulewaniu, jakiś gęstszy, może mi dziecko zatkał... Chociaż dziś więcej z piersi jadła ![]() Matall, truskawki przeszły bez echa, ale widzisz, że i tak coś zaszkodziło... Anulinko, przytulny kubusiowy kącik Moniqac, ja go lubię, naprawdę dobrze się sprawdza u mnie
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek jak się nazywa to co macie na to ropiejące oczko ??????
Gabrysi dziś mocniej ropieje .... |
|
|
|
#903 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie tez tak było. A my po kontroli u pediatry,Gabcio wazy 4250g wszystko w porzadku,maly zdrowiutki,lekarz kazał zostac na pepti skoro pomogło i potwierdził,ze własnie po zmianie mleka mały sie uspokoił ,kupki będą rzadkie i mogą byc zielone( to akurat po Julii pamiętam) no i dał recepte na 5 puszek. jak tak dobrze przybiera to nie kazał zageszczac narazie,jak głodny to probowac dac mu wiecej,bo teraz je 90ml,a moze juz 120ml. zobaczymy. dzisiaj narazie mały spokojny,troszke w dzien sie prezył,ale ogolnie ok. narazie dostaje niezageszczone mleczko i spi spokojnie,wiec moze juz mu starcza. Anulinka kącik śliczny
__________________________ Gabryś jest z nami od 23.04.2011 Edytowane przez mazianka81 Czas edycji: 2011-05-23 o 21:31 |
|||
|
|
|
#904 |
|
Wtajemniczenie
|
My po wizycie położnej środowiskowej.
Zdjęła kikut z pępka i kazała 4 x dziennie przemywać spirytusem 70%, 2 x dziennie octeniseptem. Z nowych rzeczy dowiedzieliśmy się, że przed podaniem dziecku mm, powinno się podać trochę mleka matki, wtedy dziecku będzie łatwiej strawić. Sprawdzimy wieczorem przy karmieniu Na kolki polecała czopki homeopatyczne, o których pisała w klubie mattal ( jutro kupię, o ile nie są na receptę, bo czytałam różne opinie w necie ). Używam od południa laktatora i pomimo tego, że piję sporo wody, to jakoś mam dzisiaj mało mleka. Na 3 razy ściągałam 100 ml na nocne picie. Jeszcze by się coś przydało, a w cycach na razie pusto .Na szczęście Pepe, bo wczesnowieczornych płaczach na razie jest spokojny i śpi sobie w łóżeczku. Udało mi się dzisiaj przystawić go do piersi - pił 40 minut ( widziałam, że przełyka ), a po 10 minutach od odstawienia darł się w niebogłosy z głodu - od razu wypił jeszcze 40 ml mm. Jestem pewniejsza, jak odciągam i daję mu z butelki, przynajmniej mam pewność, ile wypił ( o swoim pogryzionym przy okazji sutku nie wspomnę ).
|
|
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, dziękuję za odpowiedzi
![]() matall bardzo Ci współczuję, naprawdę... uważam, że powinnaś podjąć sama decyzję co jest dla Ciebie i Edzika najlepsze bo ile osób tyle opinii a najważniejsi jesteście Wy. Wizyta w poradni to super pomysł. A u nas porażka... ja nie wiem, niby było już dobrze, o 18 była pediatra i z Małą "wszystko ok" mam obserwować. Iguśkę obejrzała o 18:30 i po przebudzeniu dostała butlę ( mix mm i mojego mleka!) - Mówicie, że nie można?? Może od tego mamy takie przeboje... Kurrrde! Mówiłam tej lekarce, że mieszam i jeszcze przy niej mleko przygotowywałam W każdym razie, Mała od tej 18:30 nie śpi. Zjadła 130ml i znów był płacz a po 30 minutach wymiot. Po tym jak dętka padła i zasnęła na 5 minut po czym znów płacz na głód, jęki, krzyki, nawet noszenie nie pomagało O 20:30 znów daliśmy jej butlę, tym razem samo mm, zjadła 30ml i znów mocno ulała - trzeci raz ją dziś przebieraliśmy... Wody z rumiankiem nie chce, samej wody też nie, pociumka chwilę, marszczy czoło i się złości, przy cycu to już jest w ogóle krzyk. Od 3 nad ranem nie zrobiła kupki a wcześniej było kilka dziennie, prawie po każdym karmieniu. Temperatura 37,7. Nie mówiłam tej lekarce no bo miała tą tempkę po wymiotach a później spadło. A jak powiedziałam, że zjadła 165ml i zwymiotowała bardzo mocno to od razu zrobiła mi wykład o wielkości żołądka takiego maleństwa i temat wygasł. Kurdeee, teraz mam stres, nie wiem czy to nie na jakąś chorobę, choć ogólnie nie wygląda na chorą, policzki nie są zaczerwienione ani ciepłe. Może to od mieszania mleka?
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Mamuśki!
Noc przetrwaliśmy Iga padła o 22:00 i spała 4,5h - wtedy nastąpiła 1,5h przerwa na karmienie, bo dałam jej UU i bez zgrzytów ładnie jadła - zasnęła w końcu i pospała 3h praawie do 7 rano ![]() Teraz wisi na U ale woda się grzeje w podgrzewaczu gdyby zaczął się bunt ![]() Dziewczynki wiecie może co u kasi łódzkiej, ciągle ma awarię lapka? Brak mi czasu na poczekalnię, może pisała?
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-05-24 o 07:10 |
|
|
|
#907 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Moje dziecko dziś spało od 22 do 4 Oczywiście ja zamiast się cieszyć rozmyślam czy oby na pewno wszystko jest w porządku U nas minęła druga doba bez dokarmiania MM. Duża zasługa w tym mojej Mamy (przyjechała nam pomóc) bo ja bym Julcia karmiła non stop, a ona mi tłumaczy właśnie, że żołądek ma ograniczoną pojemność, że brzuszek też musi mieć chwilę odpoczynku, żeby strawić to co się w nim znalazło. Teraz rano nakarmiłam piersią, mały zasnął po chwili się przebudził i rozglądał, wiercił. Podaliśmy smoka, pociumkał, pociumkał i zasnął. I śpią sobie z TŻtem słodko. Moria44 czytam co u Was i zupełnie nie wiem co doradzić Dobrze, że była pediatra, zbadała Igusię, mam nadzieję, że trochę Cię uspokoiła.Ja też nie słyszałam o mieszaniu mleka mamy i mm. Ale też nie czytałam, że nie wolno. Za to czytałam, że nie wolno mieszać mleka z różnych ściągnięć. anulinka2009 zobaczysz jak będziesz regularnie ściągała pokarm to piersi dostaną sygnał, że potrzebna jest większa ilość mleka i będą produkowały więcej, ja zaczynałam od 30ml z obu piersi w 30 minut, teraz potrafię już nakarmić Julka piersią i mu starcza, jeszcze nie zawsze, nie przy każdym karmieniu ale widzę postęp Dziewczyny, Mama z TŻtem na moją prośbę kupili mi wczoraj herbatkę na laktację w granulkach Hippa. Co za okropieństwo! Słodkie tak, że nie idzie wypić. Doczytałam skład. Na pierwszym miejscu glukoza
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wczoraj było ciężko.
Jak o 20 dałam małemu UU, to marudził, pluł, nie chciał. Więc daliśmy odciągnięty pokarm z butli. Zjadł... I zwymiotował WSZYSTKO. No więc dałam UU, bo brzuszek pusty, a mały głodny. Znów zwymiotował wszystko. A potem jeszcze raz. Nie wiem, czy mm mu nie zaszkodziło ![]() Przyjechała moja mama, położyła mnie spać, zajęła się małym i budziła mnie tylko na karmienie UU. Teraz jest ok, mały je z UU, nie marudzi. Noc ładnie przespał... Odstawiłam delicol i biogaię i wygląda na to, że jest w porządku ![]() Co prawda mały nadal ma problemy z zasypianiem, ale brzuszek go nie męczy... Zgłupiałam już zupełnie. Dziś ma być położna środowiskowa, zobaczymy, co na to powie...
|
|
#909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja się zastanawiam, jakie jest minimum przyrostu wagi np. na tydzień?
|
|
|
#910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Prawidłowa waga noworodka, czyli ile W pierwszym kwartale dziecko przybywa średnio 30 g na dobę (nie powinno to być mniej niż 19–20 g). Podczas kolejnych trzech miesięcy przyrost wagi wynosi średnio 20 g dziennie, w trzecim kwartale życia – 15, a w czwartym – 12. W tym czasie zwiększa się też długość ciała: w pierwszym kwartale o 10 cm, w drugim – 6 cm, w trzecim – 5, w ostatnim – 4. MOJA OLA WAZY 3913G 933G W MIESIAC
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-05-24 o 08:50 |
||
|
|
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
witam się już oficjalnie
![]() za nami pierwsza noc w domku, nawet względna nie było krzyku i wrzasku jak w szpitalu tyle że mam problem z sutkami, masakrycznie mnie bolą , pewnie już o tym pisałyście, może uda mi się doczytać
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
CZESC mamusie
wpadam na chwile bo jestesmy juz z chlopakami sami, tz nas opuscil i dzisiaj mialam pierwsza noc i poranek gdzie musialam ogranac moich chlopcow (i psa). nie bylo najgorzej, chociaz niespie od 5tej, maly budzil sie co 2,5h na jedznie w nocy u nas wszystko sie wyciszylo, maly jak na razie nie ma problemow brzuszkowych, ze spaniem roznie bywa, cos mi sie zdaje ze nie bedzie spiochem ![]() moria, matal trzymajcie sie kochane, dzisiaj ciezki dzien przede mna, nadal nie mam chusty, wiec smigam z fotelikiem w rece -wykonczyc si idzie! do tego dzien rodzica dzisiaj w przedszkolu(jakby nie mogl byc wczoraj jak jeszcze tz byl!!!!) i musze isc maluszkiem.......... dzisiaj wazenie malego, ciekawe ile przybral, a w niedziele bedzie mial 1 miesiac agus super olenka przybrala, ciekawe jak bedzie u nas, co do przekrecania to ekstra, szybko mi sie wydaje.
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może spróbuj tej... ta z Humany też jest słodka strasznie ![]() moria ja bym nie mieszała sztucznego ze swoim mlekiem |
|
|
|
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
moria matal trzymamkciuki
zosiaa witamy Ja dzis z rana zaliczyłam pierwszego rzyga od mojej córeczki na włosy
|
#916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki używające butelek antykolkowych TT - Ja cały czas próbuję je rozpracować
Na opakowaniu jest rysunek, wg którego wynika, że powietrze powinno wydostawać się przez ten silikonowy kapturek na końcu rurki. Dmucham w tą rurkę ale nic nie wydostaje się na zewnątrz Może powinnam ją naciąć? ![]() Cytat:
Cytat:
Na sutki polecam maść Maltan, mi pomógł rewelacyjnie Smarowałam po każdym karmieniu a na noc tak grubo nakładałam. Bardzo szybko mi się pogoiło wszystko. Maści nie trzeba zmywać przed kamieniem Używałam też maści na sutki z serii Babydream z Rossmana i też jest bardzo fajna i nie trzeba też zmywać. andziotku zdecydowanie nie będę mieszać Póki co daję UU a jeśli będzie się złościć to dokarmię ją mm. matall no my to z naszymi kochanymi szkrabami łeb w łeb idziemy Jak nie Ale nie martw się, przejdziemy przez to a później wszystko będzie już łatwiejsze ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kupujecie te herbatki granulowane na laktację tylko dlatego, że nie chce się Wam zaparzać takiej zwykłej? Czy one się czymś różnią?
Ja mam taką z apteki, zwykłe ziółka bez dodatków i też jest spoko. Mam też tabletki Tż mi zakupił jak jeszcze w szpitalu leżałam. Andziot na oczko mamy Tobrex. Kropiliśmy dwa dni i pięknie zaleczone, ale na następny dzień z drugim zaczęło się to samo. Tylko z tym już tak dobrze nam nie idzie i jeszcze trochę się leje. Do tego w sobotę mieliśmy taki pierwszy gorszy dzień. Mały wisiał na cycu i ciągle było mu mało. Tak jak opisujecie było strzelanie z sutka i krzywienie się co chwilkę. Później ból brzuszka i wielkie . Ja z tego wszystkiego cały dzień w piżamie, załamka niemała. Wyskoczyły małemu krostki na buźce, policzki ma całe wysypane. Wczoraj pod wieczór znów tak wisiał na cycu i nie wytrzymałam, Tż kupił mm i zrobiłam. Wypił tylko 10 ml i odpłynął. Spał 5 godzin, jak nigdy.
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc tez całkiem, całkiem. Po kapieli było troche marudzenia, płaczu i bólu brzuszka, ale około 21 Oliwka zasnęła i spała aż do 1.30 ). Wstała o 6.30, troszke pomarudziła. Ja musialam odprawic Emilkę do przedszkola, wiec cyc był dopiero po 7. Przed 8 zasnęła i na razie śpi, chociaż słyszę, ze już troszke sie wierci, wiec pewnie zaraz wstanie, ale to dla mnie pasuje, bo musze jechać po zaświadczenie do lekarza do becikowego, a później do US po zaświadczenie o dochodach. zosia witaj moria ja chyba tez bym nie mieszała mleka z UU i mm matal trzymam kciuki, zeby problemy brzuszkowe juz sie skończyły mazianka, aguś za wage dzieciaczków, moja też waży już ponad 4kg. Ale dokładnie ile nie wiem.Byłam w przychodni w tamtym tygodniu i ważyłam ją, ale waga miała uszkodzoną jedną nóżkę i lekarka mówiła, ze niedokładnie pokazuje ![]() Lecę, bo moja gwiazda już sie obudziła ![]() Miłego i spokojnego dnia |
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wiszenia na cycku to wczoraj też miała taki dzień, rano, w południe .... po południu na szczęście Zosia była na spacerze z mężulem, więc mogłam się zaszyć na dwie godziny i tak sobie cyckała, ale nie poddałam się i mm jeszcze stoi nieotwarte ![]() a najeść się najadła bo jak padła o 19 to spała do 12;30 ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- w ogóle to w szpitalu myślałam że mi się egzemplarz ulewający trafił bo strasznie jej leciało, Zosia wcale nie ulewała więc trochę się przeraziłam jak się takie dziecko obsługuje, ale teraz Gabrysia wcale nie ulewa ..... |
|
|
|
|
#920 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o sutki to mi Pani doradca laktacyjny doradziła przemywanie szałwią i dopiero po zupełnym wyschnięciu smarowanie np. maścią Bepanthen. Ja smarowałam też maścią Babydream z Rossmana. Teraz mam już pięknie zagojone i nic nie robię. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- moja herbatka idzie z allegro chyba pieszo ![]() a kawka jak smakuje? do czego podbna w smaku? do zbożowej?
|
|
|
#921 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
fakt, że nie tylko u mnie pojawiają się takie akcje, daje mi siłę, no bo wiadomo, w kupie raźniej Tak się pozytywnie nastroiłam, że właśnie kupiłam kolejny stanik do karmienia Alles więc już teraz nie ma zmiłuj, trzeba utrzymywać laktację na wysokim poziomie i karmić UU ![]() Siaśku, u nas było podobnie, gdy po dwóch tygodniach wiszenia na cycu poddałam się i podaliśmy mm I jeszcze dobudzić było ciężko Taka akcja więcej się nie powtórzyła. Teraz czasem śpi dłużej po samych UU niż po dokarmieniu mm.Cytat:
Smakuje ziółkami ale ma lekki smak kawy, coś pomiędzy zwykłą a zbożową. Mi bardzo pasuje, robię ją sobie rano i jakoś tak mnie dobrze nastraja i daje power'a Placebo działa! hihi
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki
Wpadam na chwilkę, naprawde nie wiem kiedy Was chociaż troszkę Was nadrobię i włączę się w czynny udział na forum . My do końca jeszcze się nie odnaleźliśmy w domku - niestety jak zawsze pod górkę. Pisałam ostatnio, że mam podniesioną temp. - wieczorem zaczęło robic mi się słabo i zemdlałam jak szłam do toalety, Tż mnie dobudził, zająl się małą i położył mnie spac. Ciśnienie miałam 140/90 a puls 115 - bardzo się przestraszyłam, bo ja jestem niskociśnieniowcem a tu takie coś. Nasza mała dużo grzeczniejsza niż w szpitalu i śpi zawsze w nocy od 12-4,5 rano. Ja wczoraj byłam tak słaba, że nie dawałam rady wstac z łóżka, do tego szwy zaczęły niemiłosiernie bolec. Nogi po porodzie strasznie mi spuchły, mało siusiałam - objawy ciązowe po porodzie. Postanowiliśmy, że pojedziemy na IP - całą drogę ryczałam, że nie mogę zostac w szpitalu bo nie zostawię niuni . Akurat trafiliśmy na mojego lekarza, jak mnie zobaczył załamał ręce - od razu powiedział, że jestem skrajnie wycieńczona - jeszcze dzień i mogłoby byc bardzo źle. Zbadał mnie - z macicą, szwami wszystko ok, muszę jesc, jesc, jesc i spac, spac, spac. Dostałam tabletki na zbicie ciśnienia. Dzisiaj już troszkę lepiej - mała pospała od 1 do 6 rano ![]() Mam pytanko do Was - czy dziecko po MM może robic takie grudkowe kupki?? Nie wiem czy to normalne, a takie robi - mamy Enfamil ten na ulewanie.Jeżeli chodzi o UU to robimy co drugie karmienie, mam dużo pokarmu, ale mała może 2 godz. wisiec na U i jest nadal głodna. Chciałabym już dojsc do siebie - bo czuje się taka bezużyteczna
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
moria44matall kochane, te biustonosze kupiłyście według rozmiarówki z ich tabeli czy własnego. Teraz mam 70D a według ich tabeli wychodzi mi 85 w obwodzie! Przeca to ze mnie zleci! Wiem że polecałyście tą firmę.
Co do herbatek to GLUKOZIE mówimy STOP!!! Mozecie parzyć większą ilość, zalewać do termosu i oszczędzicie wtedy czas. Tak sie zastanawiam czy na zimno bedzie smakowała... |
|
|
|
#924 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas noc marudzenia, chyba znowu zaczynaja sie przeboije z brzuszkiem, przechwalilam mala wczoraj i pani polozna tez, nagle zaczela ciumkac piers nei 15 minut tylko pol godzinki i dalej glodna, ale mleko mam bo koszulki rano mokre od mleczka...no nic marudzenie bylo senne w nocy ale bylam twarda wstalam do karmienia jak poszla spac o 21:40 to wstalam o 1;45 i o 5:54 potem 9 :15 i dokarmienie o 10:15 bo bylo wycie, teraz probujemy spac ale dalej nam nie idzie, faza marudzeniowa nam sie wlaczyla
chyba dlatego ze chwalilam ze aniolek jedyne co moge powiedziec ze ona nei wyje tylko tak marudzi, dopiero jak sie bardzo zdenerwuje to jest ryk...Cytat:
![]() Cytat:
a co do dnia marudzenia chyba sie wszystkie dzieciaki zmowiluy bo u nas to samo ![]() Cytat:
krostki tez ma, polozna powiedziala, ze to hormonalne i zeby sobie nie wmawiac ze ma to cos wspolnego z jedzeniem...i badz tu madry... ![]() Cytat:
Cytat:
wiec na razie tylko ja pije taka parzona a jej nic nie daje, jak bedzie jeszcze kilka dni tak marudzic to pewnie sie zlamie.... a co do spania, moja jak spala raz 6 godzin to tez sie martwilam, ale to sie juz oczywiscie nie powtorzylo ![]() Cytat:
ale dobrze ze sie troche bardziej wyspalas, bo to pomoze ci napewno zalapac pozytywne myslenie. moja dalej nie spi...maruder lezy i gaworzy troche marudzi, chce smoka, wypada jej, nie chce smoka...hmmm,..... |
||||||
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
moria Powinnaś była dostać taką szczoteczkę małą do czyszczenia tej plastikowej rurki. Jak się ją włoży, to przechodzi na wylot, więc owszem jest tam dziurka.
Damy radę, a co! Dziś mi lepiej, bo się wyspałam ![]() dorkabl Mi wyszło 80-85, a mam 75. To jest 75 bez żadnego naciągnięcia, a stanik musi się naciągać. Kup na obwód taki, jak przed ciążą raczej.
|
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że jak będzie zły to sprzedawca wymieni
|
|
|
|
|
#927 |
|
Zadomowienie
|
to i tu się przywitam, bo doczytałam cały wątek i nasunęły mi się dwa pytania:1. czy jak wychodzicie na spacer w taki ciepły dzień jak np. dziś to zakładacie budkę z gondoli czy parasolkę ? bo poprzedni właściciel x-a nie dał nam parasolki bo pewnie jej nie miał i nie wiem czy mam dokupić 2. czy jeśli maluch nie będzie miał włosów na głowie albo będzie miał ich mało, to mam mimo wszystko mieć szczotkę do włosów i jej używać ?
|
#928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my dzis po wizycie w przychodni, mala ma 4040g hehe i nozki jej urosly heh jejuu rosnie jak na drozdzach ,musialam jej odciac w polspiochach "stopki i przeszyc bo dlugasne ma nogi.. po mnie hehe a szkoda mi przestac uzywac te polspioszki, wiec zrobilam z nich spodenki bo mala i tak zawsze ma skarpetki...![]() Cytat:
Kobitki mialy juz wasze szkraby usg bioderek?? macie tez zalecone szerokie pieluchowanie, bo z moja wszystko w jaknajlepszym pozadku ale niby jest zalecenie profilaktycznie dla wszytkich dzieci a mala niecierpi tej dodatkowej pieluchy ![]() :m ur:
|
||
|
|
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli nie ma potrzeby to po co dziecko tak krepować...mi by było nie wygodnie
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie ale z drugiej strony jakby jej sie mialo cos zle rozwinac, to jakos to przetrzymamy.. choc nie zakladam jej tej pieluchy zawsze, bo jak sie juz niecierpliwi albo jak mi zasypia a ma "kuku" w pieluszce to juz nie chce nia obracac, to jednak uciazliwe i niewygodne dla niej..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

.

Dobrze, że była pediatra, zbadała Igusię, mam nadzieję, że trochę Cię uspokoiła.
Słodkie tak, że nie idzie wypić. Doczytałam skład. Na pierwszym miejscu glukoza

Na opakowaniu jest rysunek, wg którego wynika, że powietrze powinno wydostawać się przez ten silikonowy kapturek na końcu rurki. Dmucham w tą rurkę ale nic nie wydostaje się na zewnątrz

za wage dzieciaczków, moja też waży już ponad 4kg. Ale dokładnie ile nie wiem.Byłam w przychodni w tamtym tygodniu i ważyłam ją, ale waga miała uszkodzoną jedną nóżkę i lekarka mówiła, ze niedokładnie pokazuje
I jeszcze dobudzić było ciężko
Czekamy na Ciebie fasolko
mam ten sam i ten dzi.ad nie dziala, albo mam bardzo malo mleka...wrrrrr.