|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Dzień dobry Kluseczki
)
|
|
|
|
#542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym sie za arbuza nie pomyliła, sama czasami mówie ze arbuza połknęłam - w końcu pochłaniam je w duzych ilościach ![]() a szef tż wczoraj do mnie mówi "Baloniku nasz malutki, rośnij duży okrąglutki ..." ![]() Cytat:
Babka musi mieć prace w archiwum, jak ich nie mam to jest jej problem, nie Twój wszystko się wyjaśni, zobaczysz ![]() a spódnica druga super ![]() jaki bezsens dawałam wielocytowanie i nie otwarło mi tych postów ![]() z tego co pamiętam to miałam jeszcze napisac : lausanne, K. jest boski, niezła akcja z tym wieszkiem Wiesz, uwielbiam Twojego synka! ![]() mucka, krówka jest słodziachna ![]() Ja dzisiaj jade z dzieciakami na konkurs taneczny, upraszam bardzo o kciuki całą noc mi się śniło że dzieciaki na scenie tańczą, obuziłam się - zasnęłam i znowu to samo, nie ma to jak nie przyżywać swojej pracy Zastanawiam się w co się ubrać żeby w miare jak człowiek wyglądać
|
|||
|
|
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
ja tak tylko wchodzę rano i się z Wami witam zostałam na 8 stronie, ale myślę, ze dziś wieczorem dam radę Was nadrobić.Byłam wczoraj w lumpku i kupiłam dla mojego dzidziusia pierwsze body-aż 2 sztuki, chyba nie używane wogóle ![]() I umówiłam się na usg 4d na 15 czerwca a 31 maja idę na normalną wizytę i na L-4 w końcuMiłego dzionka dziewczyny |
|
|
|
#544 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Ja tez mam 75 g chyba dlatego, ze w późniejszym tygodniu juz robimy???? Trzymam kciuki za tancerzy Jestes uczycielką 1-3?---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Ja mam zamiar od 6 czerwca na zwolnienie sie wybrac, bo od 6 czerwca po 3 razy w tygodniu siedzenie w szkole do 19 ... to juz nie dla mnie....i wypisywanie 30 świadectw tez jakos do mnie nie przemawia :P
|
||
|
|
|
#545 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam piekny słoneczny dzień
![]() Thelilah,Karl-witam nowe mamusie na watku Natka-spodne super!! Acelinka-trzymam kciuki za konkurs!! Lullaby-wczoraj mnie od razu nie wylogowało bo się zawiesił net, Wy jeszcze tu długo gadugadu a ja już chrapałam(.. i się wytłumaczyłam, sumienie mam czyste Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe też tak śpie, śmieje się do TŻ, że jeszcze Jasia wezme między nogi i moge spokojnie spać ![]() Cytat:
Załamałam się dzisiaj rano.Od wizyty u ginka mineły 2 tyg. a ja przytyłam 2 kg!czyli 1 kg na tydzień ![]() Cytat:
.Wizyte też mam na 15 czerwca, tak więc wybieramy się razem
|
|
#546 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to już 3Amelka na naszym wątku ![]() Cytat:
![]() No i dzień dobry kluseczki - hehe dobre Moja mamcia ma dziś imieninki i paru gości się zejdzie więc zapowiada się miły rodzinny dzionek no i upał za oknem! Miłego dnia
|
||
|
|
|
#547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Jakoś tak dziwnie mi się telepało no i co? Ciśnienie 100/70 a tętno prawie 100 Wypiłam kawkę i czekam na efekt. Bo mam dużo załatwiania a z takim ciśnieniem na upale się nie widzę![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale skoro nic Ci nie było a teraz coś tam się dzieje to wszystko możliwe.Cytat:
![]() Powodzenia na występach Cytat:
U mnie też się zaczyna to normować Poza tym od dwóch dni wiem, że to co wcześniej czułam to nie była czkawka
|
||||
|
|
|
#548 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
Cytat:
![]() idę czytać dalej |
|
|
|
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
Witam
gratuluje dziewczynek i chłopczyków ![]() ja niestety mam mase pracy i nie mam czasu z wami siedziec ale obiecuje ze po 25 nadrobie wszystko i bede czesciej sie odzywac
|
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Wszystkim
![]() Ja się nawet wyspałam... Upał mnie przeraża gdyż musze jechać na uczelnie - pół godz. pociągiem, później spacerek 10 min... Jak ja bym chciała już tylko na zaliczenia chodzić.... bo moje nogi już nie wyrabiają eh |
|
|
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam pytanko: w jakim tygodniu najlepiej jest zacząć szkołę rodzenia? Ja jutro mam wizytę u gina i mam zamiar się spytać do jakiego szpitala należy i tam chodzić do szkoły rodzenia. Więc zajęcia bym zaczeła po 22 tygodniu i obawiam się czy zdąże przed porodem ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- A Mi ostatnio podskakuje cały brzuch przez jakieś pare minut, genialne uczucie =))) |
|
|
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem w 26 tyg i w weekend chyba sie zapisze dopiero :P Niestety u mnie z czasem ciężko przez uczelnie i nie dałam rady wcześniej.
Zreszta ide tam bardziej dla TŻ niż dla siebie :P niech się oswoji :P |
|
|
|
#553 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
Zaraz idę po coś słonego ,bo po tym słodkim mnie muli jak nie wiem Jestem w 19tc, a dostałam już teraz 75g glukozy, każdy się dziwi No ale mniejsza z tym. Samo badanie było zupełnie inne niż czytałam. Przyszłam ok. 7:30 na miejsce, dostałam kubeczek, pani wsypała glukozę i wypiłam.. tragedia, smakowało jak herbata z 10 łyżeczkami cukru Jak zwykle zresztą ciąża dała po sobie znać- zapomniałam cytryny Jakoś to szybko wypiłam, żeby mieć z głowy, na początku muliło mnie strasznie, i słabo mi się zrobiło, ale wzięłam gazetkę o dzieciach z półki i mi przeszło po jakimś czasie Dowiedziałam się różnych, ciekawych rzeczy, o masażu dla dziecka, o oduczaniu od smoczka, o karmieniu, o zabawkach dla dziecka, o dźwiękach itp. Siedziałam tak 2h, do 9:30 no i zostałam poproszona na pobieranie krwi. Zaznaczam że miałam tylko 1 pobieranie krwi robione 2h po wypiciu glukozy, nie wiem czemu tak, może wy będziecie mieć inaczej.No i co najlepsze- w drodze powrotnej do domu przechodziłam koło cukierni gdzie są moje ulubione lody gałkowe, i jak zobaczyłam że już są kupiłam sobie 2 gałki, haha totalnie mnie poryło żeby po tej glukozie jeszcze słodkie jeść Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-24 o 10:16 |
||
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
Ja chce chodzić cały czas z narzeczonym, ale ma pracę na dwie zmiany więc trudno będzie =/
|
|
|
|
#555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i to ubieranie się - odwieczny koszmar ciężarnych Mam nadzieję że cos wymyślilas ciekawego |
|
|
|
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
Patiisia Ja ostatnio się nażarłam (bo inaczej nie mogę tego nazwać), nie miałam siły się ruszyć a za chwilę zjadłam lody i batona, za jakieś parenaście minut poszłam na spacer i zjadłam chipsy, mega lody i gofry =/// narzeczony później się schylił do Mojego brzucha, popukał w niego i się spytał "Czaruś masz tam jeszcze miejsce, bo Twoja mama chce Cię na siłe wypchać z tamta" =))) he he
|
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w nowym wątku
![]() Nie byłam obecna przez dłuuuuugi czas ale zdążyłam dzięki temu obronić licencjata , wyjść za mąż .Jestem teraz w 20 tygodniu i czasami mój brzuch wydaje się być tylko najedzony, ale za to wieczorami jak się kładę do łóżka czuje i widzę twardą górę od pępka na dół. Mój mąż też już czuje dzidzie chociaż nie wiem czy to możliwe tak szybko bo mój lekarz twierdzi, że około 22 tygodnia powinien poczuć.... |
|
|
|
#558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej maminki - moje Kochane
KarlaNobody, thelilah - witajcie ![]() Cytat:
Cytat:
bo ja już sama nie wiem czy lepiej dziecięce czy moze zrobić sobie pokój na sypialnie i kupiś meble sypialniane z łożem a nie kanape Teraz mamy 1 pokój, kanapa, tv, stół dla gości jakby co - no i może w tym 2 zrobić sobie sypialnie nie byłoby głupie - dostawilibyśmy tylko łóżeczko i byłoby ok. Tylko co jak mała podrośnie? A nie wiem czy zdążymy się pobudować (wiesz sister jak jestCytat:
paskudek no, z nas kluseczek, pasztecików i wielorybków się śmiać ale to te chole** wody wiec wybaczam ![]() natka - z tym egzaminem cieżka sprawa. W dziekanacie zazwyczaj "barzdo miłe" panie i na nie kiepsko liczyć. Ale walcz o swoje i nie poddawaj sie!!! |
|||
|
|
|
#559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak swoją drogą, to muszę pochwalić swojego tż. Bo z niego był zazwyczaj leń, i jak siedzieliśmy u niego na piętrze przed tv (mieszka w domku) to jego mama mi przynosiła zazwyczaj jedzenie jakieś, picie itp. bo kuchnia jest na dole, czasami tż się posilił i przyniósł.. A w zeszłą sobotę.. nie dość że sam mi zrobił herbatę (a zawsze wołał mnie na dół żebym sobie sama zrobiła Kochany, może w końcu wyrośnie z lenistwa ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- A za 2 dni mam wizytę I pozwolę sobie zacytować znany tekst: "Mamy (z tż) nadzieję że to będzie dziewczynka"
|
|
|
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda że Mój nie jest taki. Z Niego jest dzieciak i leń. Jak wstanie to pierwsza rzecz to papieros, komputer, a Ja Mu przynoszę jedzenie i wstaje od laptopa dopiero pare minut przed wyjściem =/ ale obiecał Mi że będzie pomagać przy dziecku
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Ja ma 1.06 wizyte kontrolna
i zapytam o badanie 4d bo mój lekarz prowadzący też robi i to nie daleko mnie
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Pan i władca nie może obsłużyć się sam?? Teraz to mi mój M robi kolacyjki i śniadanka ... a ja co? wizaż!!! ![]() a tak wogóle to nalezy mi się lanie - nie zdążyłam zjesć jeszcze śniadania, a juz pochłonęłam nussbeiseera
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
mam nadz ze dzisiaj pospie. Nic mi sie dzisiaj nie chce, najchetniej to bym chyba poszla juz na L4
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
KArla - Ty będziesz miałą też Amelkę, tak? Zdecydwaliście już na 100%?
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- hej |
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
agnieszka wolę Mu zrobić, bo gdyby On sam miał zrobić to by nie zjadł i przy okazji Ja bym nie zjadła. Jest to leń, ale gdy wieczorem wracam do domu, a On jest w pracy, to dzwoni po kolegę by podjechał po Mnie, żeby Mi się nic nie stało
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
to niech król i władca nie je!! Zgłodnieje to się sam obsłuży!!
ja na takie coś na pewno bym nie pozwoliła. Owszem - obiad gotuje ja (siedze cały czas na l4) i ma podstawiony pod nos, ale kolacje, sniadania i czasem obiad jak jest mezol w domu - to robi on. I już nie słysze gadania, że "tylko" ugotowałam obiad...
|
|
|
|
#567 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na dzień matki, Ty na dzień dziecka ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
Gadałam z Nim o tym i powiedział że się zmieni, to zmieniał się na parę dni i później było po staremu. On niestety został rozpieszczony przez mamę i poprzednią dziewczynę. Ale przy Mnie i tak więcej robi, bo sprząta i robi zakupy. A wtedy nic nie robił.
|
|
|
|
#569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś waga u gina pokaże całą naga prawdę mam nadzieję że mnie nie skarci tylko ![]() Dziś tylko badanie ginekologiczne także nie idę z duszą na ramieniu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dlatego że jestem w domu na czas to zawsze coś upichcę, ale mu nie podaję, bo nie lubi tego, mówi że ma rączki i sam weźmie ![]() Czasem jak podam obiad, to potem odnosi naczynia ![]() Lubię jego "co dziś dobrego na obiad"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

)

becnie jestem na 6 semestrze, zdarzyło mi się zgubić gdzieś kartę z semestru 4, u nas w szkole to nie problem i po zapłaceniu dziekanat zajmuje się duplikatem karty i uzyskaniem wszystkich wpisów. Wszystko zgłosiłam na początku listopada zeszłego roku i czekałam na informację, że to jest załatwione. Zaliczyłam sem 5, teraz powoli kończy się 6 a ja dzisiaj dowiaduję się, że nie zdałam egzaminu z sem 4. A dokładnie, że w I terminie było 2 a na dwa pozostałe terminy ponoć nie przyszłam. Co jest nierealne, bo przecież nie mam rozdwojenia jaźni ani nic z tych rzeczy żeby nie wiedzieć że nie zdałam. Pamiętam nawet gdzie siedziałam. Ale pytanie jak udowodnić kobiecie, że egzamin mam zdany jeśli ona w protokołach ma wpisane, ze mnie nie było? Wiem, ze muszę z nią pogadać osobiście ale może macie jakieś pomysły? Jak długo oni muszą przechowywać nasze testy? Dodam, że między I terminem(w czerwcu) a II(we wrześniu) zmieniłam nazwisko, bo ślub był w sierpniu. Kiedyś był e-mail gdzie ona posyłała nam wyniki ale jakiś geniusz to wszystko wykasował...
Babka musi mieć prace w archiwum, jak ich nie mam to jest jej problem, nie Twój
wszystko się wyjaśni, zobaczysz 
zostałam na 8 stronie, ale myślę, ze dziś wieczorem dam radę Was nadrobić.
to już 3Amelka na naszym wątku 
ale skoro nic Ci nie było a teraz coś tam się dzieje to wszystko możliwe.