|
|
#1681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...
Hej, dziewczyny!
Szkoda, że znalazłam ten wątek dopiero teraz, ale dobrze też, że akurat teraz, kiedy zaczyna mi się sesja, czyli czas żalu, że wszystko odkładałam na później i czas... kolejnego odkładania Coś czuję, że będę tu często zaglądać, bo to wątek stworzony dla mnie. Na początek postanowienie, które spędza mi sen z powiek i kosztuje wiele nerwów, czas się z nim w końcu uporać, czyli: - w środę wyślę mojemu promotorowi 2 rozdział mojego licencjatu, który to rozdział miałam skończyć na początku maja 3mam kciuki za Was!
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczac tresciwie wypelniac slajdy prezentacji - zaczete, tabelka z animacja jest...i jest jeszcze lepiej, mam troche planow w glowie napisac maila do szefowej...brrr zrobione - ale nadal brak odpowiedzi, bo jakzebyto... poczta - done zakupy spozywcze - done rozmowa z psycholog - poruszony bardzo trudny i wazny temat. Nastepne spotkanie za 3 tygodnie. dolozyla mi obowiazek - codziennie 30 MINUT!! nie wiem jak sobie z tym poradze... no i zaraz sobie usiade na podlodze i sie porozciagam 15, 20 minut przed snem...a na jutro: *umowic sie na tenupol *isc po zdjecia na MEB *zapisac sie na polerke *dalej prezentacja *bank *zainstalowac officea *wizyta u kosmetyczki - a co, fundne sobie pedicure *byc moze drink wieczorem z kolega *30 minut pracy nad projektem psycholog *20 minut cwiczen rozciagajacych a prace koncze o 17.15 uhm... ps. zjadlam dzis 5 buleczek maslanych bo dosstalam stresa jak nigdy...nie moglam zdjac soczewki kontaktowej. w ogole nie chciala odkleic mi sie od teczowki. Balam sie, ze uszkodze sobie oko. ale na szczescie po zapuszczeniu kropelek, wody, lzach i plynu do soczewek, udalo mi sie ja lekko poruszyc na oku i zdjac... ale nie wiem kiedy teraz sie odwaze ja zalozyc... Dobranoc! i powodzenia w dzialanu |
|
|
|
|
#1683 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() )Dodatkowo - od razu po powrocie spisany plan szkolenia i wysłany do dziewczyn ( Na jutro:
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2011-05-23 o 23:53 |
|
|
|
|
#1684 |
|
Rozeznanie
|
Na dziś:
1. dokończyć dokumentację działu 2. usztywniacz na kolano 3. zapisać się do ortopedy ![]() 4. wizyta u ginekologa na drugim końcu miasta 5. zatankować auto 6.. jedzenie żółwiowi nazrywać/wyprowadzić go, żeby sam podjadł W najbliższym czasie: 1. auto do mechanika 2. rower na przegląd gwarancyjny Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2011-05-24 o 13:55 |
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Tak...witam w nowym dniu! Wszystiego najlepszego dla Joanny, Zuzanny i Mileny! :d Bardzo lubie ten dzien, a najlepsze jest to, ze jak sie zapisywalam dzis na pedicure, to calkowicie o tym zapomnialam. No coz. Prezencik: )
Co na dzis? ano wiadomo, zapomnialam pendrive'a, zapomnialam ksiazeczki czekowej wiec... *umowic sie na tenupol *zapisac sie na polerke *jezeli mnie najdzie ochota, dalej poczytac jakies artykuliki, probowac znalezc cos jeszcze bardziej precyzyjnego do mojej prezentacji *dalej prezentacja *zainstalowac officea - koniecznie!!! *wizyta u kosmetyczki - a co, fundne sobie pedicure *byc moze drink wieczorem z kolega *30 minut pracy nad "projekt psycholog" *20 minut cwiczen rozciagajacych *po powrocie do domu SPAKOWAC pendrive i ksiazeczke! no to co? powodzenia i do uslyszenia
|
|
|
|
#1686 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Ja się zbieram do wykonania jednego telefonu... Idzie mi jak krew z nosa.
A na dziś:
Edytowane przez Puntodivista Czas edycji: 2011-05-24 o 11:45 |
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Zombie zombie zombie Też czasem zamieniam się w zombie... a czas płyyyynieee
|
|
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
I ja często przechodzę fazę zombie, ale próbuję z tym walczyć, mam nadzieję, że mi się uda
![]() Plan na dziś: - kupić doładowanie do telefonu (robię to już przez tydzień) - zacząć ogarniać literaturę port. na czwartek - dopisać fragment pracy licencjackiej - wysłać zdjęcia koleżance - zrobić pranie - plus jeszcze brzuszki, ewentualnie coś podobnego dla ciała Zobaczymy wieczorem jak poszło
Edytowane przez rozrabiara Czas edycji: 2011-05-24 o 10:35 |
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
Hej
z niczym sie nie wyrabiam....To do: |
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze moje drogie...od 5 do 18 jestem na wygnaniu...A potem od 19 do 25. Wiec... ciesze sie strasznie z jednej strony, a z drugiej stresuje bo moj brat ma przyjechac 12 a siostra 24. AAA
A 30 czerwca jest PREZENTACJA... bedzie ciezko. ale bedzie super Sonda atomowa
|
|
|
|
#1691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za realizację!!!! I za dalsze postępy!! ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() Śniłaśmi się, albo może nie sniłaś... Nie wiem,filmik na youtube, jesteś przed jakimś domem w słoneczny dzień i tańczysz roześmiana na trawie. Tanczysz to za duże słowo -obracasz się z torebką, która fruwa wokół Ciebie. Wielki uśmiech, radość i pełnosłońca i zieleni. To sen był?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
||
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
I mi by się przydało.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#1694 |
|
Przyczajenie
|
Ookej.. Za namową cholernejrejestracji, trochę z przymrużeniem oka, dołączam się dzielnie do waszej listy jako prokrastynator z wieloletnim stażem
![]() Jakiś czas już walczę z chorobą metodą gryzienia słonia - zaczynam od małych, mniej istotnych rzeczy, które można zrobić szybko, w ten sposób skracająca się lista motywuje do brnięcia dalej. Tą drogą dotarłem do miejsca, w którym na listę nie muszą wędrować takie drobiazgi jak zrobienie obiadu i poranne wstawanie, a to jest już jakiśtam postęp ![]() No.. przydługi wstęp jest, teraz krótka lista na dziś: - odremontować rower; - wprowadzić poprawki na stronę; - zrobić testy dla ojca; ..a jak z tydzień wytrzymam z odhaczaniem, to dołożę sobie długoterminowe zadania |
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja mimo pozorów jestem znów w rozsypce, ale nie chcę wprowadzać tu smutów, wiec postanawiam jedynie planować i raportować i z góry przepraszam za brak komentarzy, skupię się tylko na sobie. Przejściowo. Pozdrawiam.
audreyaudrey :7 6 5 4 3 2 1!!!!!!!!!! POWODZENIA JUTRO!!!!!!! TRZYMAM KCIUKASY NAJMOCNIEJ JAK SIĘ DA!!! Cytat:
Powodzenia.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-25 o 15:15 |
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patri, niezla jestes...ja przeczytalam calego posta i oczywiscie moj mozg przetransformatowal sobie 'dotarlem' na dotarlam :d i ja dzis przygotowuje stopki na lato, ale ze nie bardzo umiem, zlecilam kosmetyczce
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
-nauczyć się na gramatyka
-nauczyć się na typografię -wysłać prace z TI -rozpisać słowka z łaciny -przetranskrybować 1 tekst scs -pomalować paznokcie -pobiegać (przynajmniej 30 minut!) Mam straszliwego doła... Wyznaje zasady, które obecnie są nieco niepopularne, mianowicie zawsze staram się zaliczać kolokwia bazując na swojej wiedzy. I jaki jest tego efekt? Brakowało mi dosłownie ociupiny by zaliczyć a osoby, które ściągały dostały 4.
|
|
|
|
#1698 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
A tak, ściągnęłam sobie Kudłacza, żebyśmy się wzajemnie motywowali jeszcze dodatkowo I tam dopisz na listę jeszcze przerobienie galerii na mojej stronie ![]() Auto załatwione, na wykład się zwlekłam
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2011-05-24 o 15:07 |
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sorry, mam wybitnie dobry humor Cos jest na rzeczy z tym kreceniem sie
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
I obiecuje mi to już od wieków, więc ta jedna pozycja na liście zdecydowanie należy do mnie Faktury zeskanowane i wysłane, jeszcze tylko zebrać pranie z suszarki żeby jak zwykle nie wisiało przez tydzień, i wszystko co zaplanowane na dziś zrobione |
|
|
|
|
#1701 |
|
Raczkowanie
|
Droga Patri, chciałam życzyć Julce wszystkiego najlepszego, tylko chyba dziś to już mocno spóźnione... Niestety nie było mnie tu przez parę dni. Jednak mimo to życzę z całego serca!
Wyjazd się udał i zanim zacznę cokolwiek narzekać jak to mi się nie chce wracać do codzienności, robię pierwszą oficjalną listę na dzisiejsze popołudnie: ![]() ![]() No i oczywiście: powodzenia jutro, audreyaudrey! Edytowane przez armania82 Czas edycji: 2011-05-24 o 16:24 |
|
|
|
#1702 |
|
Przyczajenie
|
Patri i Nebula dziękuję z całego serca za wsparcie. Nie odzywałam się udając naukę. Zobaczymy, co mnie jutro czeka. Miłego popołudnia!!!!
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
jak to co? SUKCES!
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze ![]() Witamy jedynego faceta w naszym gronie A ja...dzisiaj postanowiłam, że MUSZĘ się pozbyć uzależnienia od neta. Ale jeszcze do końca nie wiem jak...coś wymyślę. Nebula, masz dziś imieniny? Dobrze zrozumiałam?
|
|
#1705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-zrobić notatki i pouczyć się 45min chemii -zrobić zadania z matmy - min. 20 ![]() -poskładać ciuchy -nałorzyć maseczkę na włosy ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Mam zamiar zaraz go wyłączyć, mimo że siedziałam 20min
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
:=: inne... Odwieczny problem. Ja też należałam do tych, którzy nie ściągali.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-25 o 15:36 |
|
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe Dziewczyny i Chłopaka
![]() Trochę mnie tu nie było, ale już jestem, nadgoniłam wszystkie posty, jeśli coś przeoczyłam i nie odpowiedziałam na jakieś pytanie to przepraszam. Nebula, najlepsze spóźnione życzenia imieninowe!!! Mnóstwa sukcesów w pracy naukowej, życiu osobistym oraz fioletowej torebki! ![]() Patri, dzięki za szczegółową relację z warsztatów. Podoba mi się to z obciążeniem pamięci krótkotrwałej, faktycznie czasem mam tak, że sobie siedzę spokojnie (w miarę) i nagle, z nicości , wyłania mi się, że nie odpisałam na jakiegoś maila, czy nie zrobiłam jakiegoś przelewu albo xera na zajęcia i chociaż często nie są to jakieś super ważne rzeczy, to zaczynam się stresować, przypominać sobie inne rzeczy, mało, średnio i bardzo ważne i dostaję doła. Ale wiecie co, zaczęłam spisywać sobie te rzeczy, dotąd jakoś nie mogłam się nawet do tego zmobilizować, wmawiałam sobie, że bieganie po zajęciach po całej Warszawie i przygotowywanie ich i wypełnianie raportów to coś, co powinnam robić bez wysiłku, tak jakby to samo miało się zrobić - ale na ten tydzień przygotowałam w kalendarzu listę zajęć jakie prowadzę i naprawdę budujące jest odhaczanie kolejnych lekcji - dzięki temu widzę, że jednak COŚ robię, i że wcale nie jest tego mało, a nie że tylko się obijam, jak myśli pół mojej rodziny, której wydaje się, że już parzenie kawy jakiemuś niedouczonemu dyrektorkowi podrzędnej firmy byłoby lepsze, bo to byłby ETAT. Tak sobie teraz myślę, że nie tylko zapisywanie zadań do zrobienia, ale też patrzenie co się już zrobiło na przestrzeni ostatnich dni jest bardzo ważne. Zanim zaczęłam to robić miałam tendencję do lekceważenia już wykonanych zadań, mówiłam sobie, że to co mi się udało to nie było nic trudnego i że każdy głupi by sobie z tym poradził, że powinnam zająć się teraz czymś innym, ale że nawet jeśli to zrobię, to to i tak będzie w gruncie rzeczy nieistotne - kurde, jaką ja sobie sama krzywdę robiłam! Od dziś nie będę już wypisywać zadań do zrobienia na karteluszkach, które gubię lub szybko wyrzucam - równe rządki odhaczonych rzeczy w terminarzu działają na mnie znacznie lepiej Dziewczyny (i chłopaki ) też tak macie, że lekceważycie to co już zrobiłyście?
Edytowane przez tigrinha Czas edycji: 2011-05-24 o 19:00 Powód: bład |
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tą pamięcią krótkotrwałą...to zamierzałam właśnie kiedyś zapisywać wszystko co mi przychodzi do głowy, bo naprawdę czasem coś sobie przypomnę, żeby później sprawdzić, zobaczyć, przeczytać, zrobić...a później kompletnie o tym zapominam. I nawet wiem, że COŚ tam sobie wymyśliłam...ale co to było? Dlatego z tym zapisywaniem to niegłupie, tylko zawsze pod ręką trzeba mieć notatnik i długopis ![]() Względem mojego uzależnienia od internetu. Problem jest taki, że wszystko co mam do zrobienia ważnego, najczęściej muszę robić przy komputerze Ale komputer to jedno, a internet drugie. Dlatego, żeby nie było drastycznie - daję sobie godzinę dziennie (wieczorem lub od samego rana - mogę podzielić po pół godziny) na bezsensowne zzombienie internetowe. Później koniec - nie ma przeglądarek, a najlepiej jeśli mogę wyłączyć komputer. Nic nie szukam, nie przeglądam. Ja nawet nie wiem co mnie tak wciąga, bo akurat wizaż bardzo szybko oblatuje - trwa to u mnie 5 minutek jak sobie sprawdzę 2-3 wątki, które mnie interesują i wychodzę. Ale coś zawsze mnie wciągnie, a to allegro ("window shopping"), a to coś innego. Najgorsze jak jeszcze grałam w głupie facebookowe gry...ale wyjechałam na majówkę, przez ten czas nie zaglądałam do mojego wirtualnego miasta i jak wróciłam, to stwierdziłam, że lepiej jak tak pozostanie
|
|
#1709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to czasem tylko na 5 sekund, nie wiem po co, bo nawet nie chce mi się czytać co tam inni napisali...
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

zaczac tresciwie wypelniac slajdy prezentacji - zaczete, tabelka z animacja jest...i jest jeszcze lepiej, mam troche planow w glowie

Dlatego z tym zapisywaniem to niegłupie, tylko zawsze pod ręką trzeba mieć notatnik i długopis