|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Ja polecam mleko Bebilon też bardzo dobre.Mojemu małemu bardzo smakowało i nie miał po Nim zaparć itd Enfamil chyba jest dostępny tylko a aptekach a Bebilon nawet w Rossmannie kupisz.Oba mleka nie należą do najtańszych ale coś za coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Nerolka najlepsze życzenia dla Ciebie z okazji imienin, dla Was z okazji rocznicy i dla Szymka sto lat z okazji urodzin
![]() ![]() No i oczywiście mocno trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Ja czekam na moją w piątek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3573 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilke - bylam u gina i nie jest wesolo. mam juz rozwarcie zewnetrzne, szyjka nieco sie znowu skróciła (2/1/1). poza tym tetno malej ok, moje ok, cisnienie ok, mam badania do wykonania i nakaz lezenia.
reszte sobie poczytam wieczorkiem, bo ide na sjestę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wow właśnie zauważyłam że już przekroczyłam magiczną liczbę 500 postów i stałam się rozeznana w temacie ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-05-24 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też teraz leżę z nożyskami w górze, bo mam stopy jak baniaki ![]()
![]() |
#3576 | |
Zadomowienie
|
Zrobiłam liste zakupów sporo tego
![]() ![]() Ale powoli powoli i wszystko kupie ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3577 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Caluję Cię mocno i życzę sił!!! ![]()
![]() |
#3579 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Obiad prawie zrobiony. Zupa sie dogotowuje a na drugie robie lasanie i farsz zrobiony tylko po 16 poskładać i do piekarnika ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() "idę" szukać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |||
Rozeznanie
|
ale duchota...chociaz teraz sie zachmurzylo i zaczelo mocno wiaaaccc
ktorez z Was pisaly ze kupuja wozek Jedo. a ile dalyscie za niego?jakie wzielyscie kolory?? my jestesmy zdecydowani od poczatku na Jedo Fyn 4ds, zastanawiamy sie nad kolorem-nie wiem do konca jak wygladaja na zywo.ale chyba wezmiemy z serii freeline, z dodatkami czerwieni.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-05-24 o 14:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Rozeznanie
|
Gdybym ja chciała wynająć to 1000-1200 za 1pokojowe, więc 500 to jak za darmo. Niby się w wwie więcej zarabia, ale jak się nie zarabia w ogóle, to już nie ma znaczenia gdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W wersji freeline tego koloru niestety nie ma (chyba Zaneta chciała go kupić i właśnie w tej wersji nie było ![]()
![]() |
#3584 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny US mi za mało kasy ze zwrotu podatku przysłał ...... możliwe że podzielił to na 2 części czy się po prostu pomylili? gdzie mam się udać żeby sprawę wyjaśnić? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie zaczęłam 28 tydzień - 7 miesiąc
![]() ![]() ![]() Ale czuje się tragicznie przez te upały... ![]()
![]() |
#3586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolor: ceglany ( brązowy z pomarańczem - nie wiem jaki numerek). Też właśnie muszę sobie zamówić parasolkę do niego na allegro ![]()
![]() |
#3587 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() ![]() Co do jedzenia to mam tak samo ![]() ![]() Cytat:
![]() Zaraz idę na SR a potem na zakupy... Moje chęci są marne. Może od razu zaopatrzymy się w pampki w Auchanie bo ostatnio była taka duuża paka za 42 zł. Aha. Mam dwie zniżki do Rossmanna po 20% na kosmetyki Nivea. ![]()
![]() |
#3588 | |||
Zakorzenienie
|
Bartessa podzielam zdanie dziewczyn: warto spróbować!
![]() Spróbować zawsze można , a jak się (tfu, tfu) nie powiedzie to tż dobry fachowiec nie powinien mieć problemu ze znalezieniem pracy.. Własny biznes to moje marzenie od dawna ![]() Mam już pomysł na biznes tylko kasy trzeba by najpierw trochę zainwestować.... Ja pracuję w reklamie, a to nie jest dobre miejsce dla ludzi z rodziną ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My na początku mieliśmy Bebilon, teraz przerzuciliśmy się na Bebiko. Niedługo zamierzam zacząc podawać krowie. no pełen wypas!! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3589 |
Zadomowienie
|
Nerolka podobno masz taka wanienke http://allegro.pl/fisher-price-wanie...612962838.html
wypowiedz sie na jej temat jesli mozesz ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- DZiewczyny licytuje cos na allegro jak sprawdzic czy nadal moja oferta jest najwyzsza??
#3590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo "Moje allegro" -> "Moje zakupy" -> "Licytuję" i zobaczysz kto ma najwyższą ofertę ![]() Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2011-05-24 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spotkania
![]() ![]() ![]() Suuuuuuuuuuper było, dziewczyny są cudowne, pośmiałyśmy się, pogadałyśmy i najadłyśmy ![]() ![]() Patik, Oliweczka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I oczywiście zapraszam ![]() A to mieszkanko naprzeciwko naszego posterunku policji ![]() Cytat:
Powiedz mi proszę kupiłaś butelki już? Jeśli tak to jakie? I czy pediatra wybiera mleko, czy raczej na własną rękę? Własnie też słyszałam dużo dobrego o bebilon, u nas w szpitalu nim dokarmiają noworodki. Cytat:
Właśnie była u mnie sąsiadka, działała mi na nerwy dziś strasznie, bo tylko takie coś słyszałam- ,,...no to przygotuj się na nieprzespane noce, na kolkę, na ulewanie" Jej córka ( 4 lata) ma zatwardzenie i ona - ,,no przygotuj się, bo Ciebie to nie ominie" ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie
![]() Wszystko wporządku, szyjka pozamykana ładnie trzyma, główka dalej w dole i już się raczej nie obróci. Mały waży 1850g, lekarz powiedział że idelanie, nie zapowiada się aby był jakiś wielkolud Serduszko ładnie osbie bije, płeć się nie zmieniła, jajuszka dalej ładnie dyndają. Wyniki moje wporządku, a nawet się mocz poprawił. Żadnych obrzęków, żylaków, opuchniętych nóg, ciśnienie książkowe. Następna wizyta 20 czerwca ![]() Dziękuję za kciuki ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zadomowienie
|
kiedys wzielam udzial w licytacji i jak widze nikt udzialu nie bral i moja oferta za 11 zl jest najwyzsza
![]()
#3595 |
BAN stały
|
Moniu kochana dbaj o siebie.To zdecydowanie za wcześnie.
Leż i odpoczywaj.A grzdylkiemk ma się kto zająć?Chociaż 2-3 godzinki by się wyszalał. Natko świetnie ![]() Takich wieści oczekuję od kazdej z Was. Nadal trzymam kciukasy za dzisiejsze,jutrzejsze i piątkowe wizyty ![]() A wizytę masz w dniu mojego tp.Och..... Reszcie dziewczynek dziękujemy za życzenia!!! ![]() ![]() Głowa mnie boli,spać mi się chce a szkoda mi czasu.Taki typ ze mnie. Powyciągałam przedciążowe ciuchy,poprałam,wysuszyła m i się na nie patrzę bo boję się nałożyć czy aby wejdą na dupsko? Zmalowana jak się czujemy??? Brunetko jak Wam fajnie było się spotkać ![]() Ja mogę jedynie z Pieleszką(jak będzie miała ochotę). Jutro przyjeżdza do nas położna.Miała w poniedziałek ale dzwoniła i stwierdziła,ze w tej rodzinie nie jest potrzebna i czy może we środę. I jadę jutro do stomatologa zrobić coś z 3 zębami bez plomb bo jobla dostanę. Iza już zarejestrowana w USC jako Izabela Rozalia G... ![]() Moniczko musisz dać cenę wyższa .A skąd wiesz o kwocie minimalnej?Z opisu aukcji?Czy pytałaś sprzedawce? Marinko a daj spokój.Nie stresuj się.A co to takiego ulewanie.Żaden kłopot.Poza tym przy noworodku nie ma roboty poza karmieniem,przewijaniem,p rzebraniem,trzymaniem do odbicia,kąpiela i praniem.Potem jest znacznie gorzej jak już po podłodze pełza. Nie bierz sobie do serca takich głupot.Olej takie gadanie.Poza tym chyba mniej więcej każda z przyszłych mam wie co je może czekać i po co takie straszenie? Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-05-24 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wstaw link do tej aukcji - obiecuje nie będę licytować ![]() Łooh no to teraz nie pogada ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/paka-65-szt-dla-sy...620488691.html
To ta aukcja jesli chcecie to licytujcie ![]() 54 minuty do konca ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Niania w dobrej cenie http://allegro.pl/tomy-elektroniczna...html?source=oo
![]() |
#3598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bo nie musi Ci sprzedać taniej.I zwykle tak sie ludzie zabezpieczają. Ja takie aukcje omijałam albo właśnie pytałam o satysfakcjonującą cenę. Agulaaa no nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zadomowienie
|
Natka, Zanetaa, Marina, Kolina, agulaaabar, brumek, karolinee, kalinka, youyou dzięki za miłe słowaco odnośnie wizyty .
![]() Nerola, wszystkiego najlepszego z okazji imienin i rocznicy. ![]() Dla synka sto lat. ![]() Bartessa, fajnie że motywujesz męża do założenia własnej działalności, myślę że to dobry pomysł i bym zaryzykowała. Mój tż niedawno otworzył swoją działalność i wszystko się rozkręca- jesteśmy dobrej myśli. ![]() W końcu "Kto nie ryzykuje nie pije szampana"- trzymam za Was kciuki. ![]() Zmalowana, nieciekawie z tym omdleniem, dobrze że zdążyłaś dojść do łóżka i nic wam się nie stało- musisz dużo odpoczywać. ![]() Natka, super że na wizycie wszystko ok z synkiem. ![]() Świetnie Ci poszło z tą huśtawką- wygląda extra. ![]() 83monia, nie dobre wieści- oszczędzaj się i odpoczywaj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.